Po rodinné tragédii se Emily, Navin a jejich maminka stěhují do tajemného domu po pradědečkovi. Hned první noc unesou maminku chapadlovitá stvoření a sourozenci jsou vtaženi do skrytého světa, kde existují démoni i mluvící zvířata, létající lodě i roboti, chodící domy i temní elfové, kteří baží po trůnu. A kde naštěstí čekají noví přátelé a hrdinové jako růžový mechanický králík Miskit. Aby toho nebylo málo, Emily se stává nositelkou mocného amuletu, který jí může propůjčit velkou sílu a usnadnit její cestu. Ale za jakou cenu?

Autor Kazu Kibuishi rozdělil svou fantasy Amulet na tři pomyslné trilogie.
Pro děti od 8 let.


Scénář
Kazuhiro Kibuishi (Kazu)
Art
Kazuhiro Kibuishi (Kazu)
Barvy
Kazuhiro Kibuishi (Kazu)
Obálka
Kazuhiro Kibuishi (Kazu)
Překlad
Michal Prokop
Redakce
Lukáš Růžička, Vojta Sedláček
Žánry
dětský, dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7637-343-3 (Paseka)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
152 x 230 x 17 mm
Tisk
barevný
Váha
537 g
Stran
192
Cena
329 Kč
Originál
Amulet #01: The Stonekeeper (Graphix - Scholastic Inc., 2008)
Varianty
Amulet #01: Paní kamene (2. vydání) (2022)
Amulet #01: Paní kamene (2018)
  • Kapis
    Kapis mecenáš17.6.2019 11:10Amulet #01: Paní kamene
    Vyhrál jsem dva díly této série a po přečtení pár oslavných glos jsem to tak trochu vnutil dcerce ke čtení - ta už jede třetí díl, tak jsem si řekl, že je třeba se vlastně na to podívat, co ji to předkládám ke čtení.

    Jak jednou napsal jeden člověk, mnohem chytřejší než já, všechny příběhy světa už byly napsány - ano, všechno, co je v této knížce jsem už někde viděl, ale dohromady to tvoří harmonický, nápaditý celek, který je docela napínavý, kresba je jednoduchá, není ji třeba sáhodlouze studovat a tak čtení docela odsýpá. Celostránkové obrazy jsou pak jako třešnička na dortu, akorát ten lettering je takový rozvrkočený.

    Jo, pro tu moji prvňačku už to je, jsem usoudil, mě to baví taky. Jsem zvědavý jak to bude pokračovat, autor má rozhodně bohatou fantazii, kterou se mu daří přenést na stránky.
  • karl173
    karl173 mecenáš25.5.2019 14:24Amulet #01: Paní kamene
    Příjemná oddechová fantasy záležitost. Amulet umí pro děti vyprávět vskutku epický příběh, který si užijí ale i dospělí. Tato sérii se v mnoha věcech podobá Kůstkovi, což už samo o sobě říká, že se jedná o kvalitní komiks. Čte se to svižně, je to napínavé a i když je přeci jenom děj díky zaměření na děti trochu zjednodušený, tak se nebojí sahat i po silnějších momentech. Kresba je líbivá a svou jednoduchostí umí zpříjemnit požitek ze čtení. Osobně se velmi těším na další díl. Kůstku třes se, máš konkurenci!
  • perak
    perak24.4.2019 21:47Amulet #01: Paní kamene
    Komiks především pro děti, ale pobaví i dospělé. Pěkná kresba, kupa příšer a podivných tvorů, roboti, nějaká ta kouzla, dobrodružné putování. Takové ty očekávané složky příběhu, ale vše v množství, které nepřebije ostatní části vyprávění. Snad jen síla amuletu je příliš velká a všechno se jím vyřeší, ale asi to nebude zadarmo.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.1.2019 18:38Amulet #01: Paní kamene
    Nemám rád mocné nedefinovatelné zbraně, které mají nedefinovatelnou supersílu, nemám rád scénáristické zkratky, kterých tu pár je, ale jinak je to příjemný komiks, slušně napsaný a dobře odsýpající. A jak píše Kazumaki, smrt tu působí reálně.

    Celkový dojem: 60%
  • RaptoR
    RaptoR mecenáš8.1.2019 09:24Amulet #01: Paní kamene
    Amulet je série, kterou byste měli pořídit pro své děti. Uděláte radost nejenom jim, ale také sobě. Dobrodružství Emily a jejího bratra rozhodně zůstanou dlouho ve vaší mysli. A jsem si jist, že i po čase se budete ke komiksu rádi vracet.
    Více zde: http://geekcave.cz/comics/recenze/amulet
  • mike731
    mike73116.12.2018 11:49Amulet #01: Paní kamene
    Nemohl jsem se zbavit dojmu, že čtu jen načrtnutý storyboard nějakého ne moc originálního dětského seriálu, a ne komiks.

    "Vystudoval filmovou vědu..." Aha.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš2.12.2018 19:24Amulet #01: Paní kamene
    Som milo prekvapený. Jedná sa o veľmi príjemný mládežnícky fantasy komiks. Zo začiatku som si musel zvyknúť na špecifickú kresbu, v ktorej sú hlavne ľudské postavy nakreslené príliš jednoducho a detsky, ale aj vďaka veľmi pekným celostránkovým scenériám, pekným farbám a zaujímavým prostrediam sa na to celé dobre pozeralo. Scenár je pútavý a aj každá akčná scéna je dostatočne dynamická a nápaditá. Spokojnosť.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš21.11.2018 13:59Amulet #01: Paní kamene
    Ale jo, docela příjemná pohádková fantasy a částečnou roli tu mají i rodiče. Trik s mocí v kameni je už ohraný, ale zatím to tolik nehraje prim, takže nevadí. Pořád všem hrozí nějaké nebezpečí a skutečně jsem věřil, že kdokoli by mohl kdykoli umřít.
    Na konci jsem tedy moc nepochopil, jak se všichni dostali zpátky skrz ten tunel, když se bezpečně mohli dostat jen "tam" (nebudu dávat úplné spoilery).
    Kresba je lehce jednodušší, ale dá se na to zvyknout. Elfí temný princ vypadá na správnýho záporáckýho sympoše.
    Fajn překlad.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš4.11.2018 21:31Amulet #01: Paní kamene
    Pobavilo. Tady nemám co vytknout. Snad jedinou věc, že vtažení do příběhu působí až moc účelově, aby nám to pasovalo do příběhu. Nepůsobí to přirozeně a spontánně. I když, v příbězích orientovaných na děti to nevadí a spíš to umocňuje ten WOW efekt už od začátku. V celku jsem se bavil a svět je uvěřitelný a jen mě štve, že nevím víc a chci vědět víc o Alledii. Ten svět je opravdu dobře nadefinovaný. Naštěstí tu máme druhý díl, tak směle do něj. Kresbu chválím a ta práce na těch detailech v reáliích obou světů a vše v nich je prostě skvělá a opravdu tam zapadají ty jasně kresbou definované postavy. Je tam opravdu silný kontrast mezi precizností a jednoduchostí. To vás asi praští do hlavy jako první. Za mě 4 hvězdy. Těším se na další. Zatím vyšlo 8 knih a 9. se chystá a to by měl být prý konec hlavní série - podle autora.
  • Gmork
    Gmork27.10.2018 09:30Amulet #01: Paní kamene
    Bavilo. Sice to příběhem není nic extra nového, ale děti které baví Lemony Snicket, Kronika rodu Spiderwicků nebo Most do země Terabithia budou nadšené. Emily je hrdinka s kterou se lehce ztotožní a vyprávění není zahlceno přemírou textu. Snad se tu sérii bude dařit a Paseka bude vydávat další díly. Rád si je přečtu.
  • cyboy
    cyboy mecenáš11.10.2018 18:34Amulet #01: Paní kamene
    Predne nekolik faktu:
    1. nejde o mangu. Kazu je japonec jen z poloviny a z druhe pulky je american. Takze ocekavejte spis Sakaie nez Okua apod.
    2. jde o uzavreny pribeh, ktery nema milion nesmyslnych dilu. Podle vyjadreni autora bude mit pouze devet casti (osma uz v originale vysla)
    3. kvalitne to klame telem/kresbou, asi jako Usagi, ale detinska pitomost to neni
    Puvodne jsem to kupoval pro deti a jen jsem to otevrel, ze to zkouknu. A uz jsem to nezavrel a lacne se vrhal po druhem dilu. Je to neco jako Alenka v risi za zrcadlem a trochu Kustek a je to skvele. Rozsah tomu nesmirne svedci, protoze Kazu skvele pracuje s panely, takze mate pocit, ze spis sledujete film, nez ze ctete komiks. A ten film, je stejne jako kazdy dobry film, plny klise. Ale tech spravnych a na spravnych mistech. Hrdinum proste nemuzete nedrzet palce uz od prvnich stranek a vedlejsim postavam jakbysmet.
    A ne, neni to vrchol literatury, ani zanru, ale je to skvele napsane a skvele nakreslene dobrodruzstvi. Tesim se na dalsi dily. Byla zabava to cist a urcite se k tomu nekdy vratim.
    Tohle si nenechte ujit. A jestli mate deti, tak to plati dvojnasob.
    90%
51951
Četl/a (1)
jindroush
(3)
blackJag, Final, Tony TwoDee
Chce (1)
MonsterGyre