Str. 08
Str. 20
Bylo mi 24 let, měl jsem chvíli po základní odborné přípravě, a už jsem mohl jezdit sám se svým parťákem ve svém městě. Snažil jsem se v novém prostředí co nejrychleji rozkoukat, a od svých zkušenějších kolegů nasát co nejvíce informací. Na začátku jsem nevěděl co si můžu dovolit, co můžu očekávat. Na policejní škole se hodně snažili nám přiblížit co nastane, až se vrátíme na naše útvary. Realita však byla často šílenější, než nejhorší představy.

V ruce držíte první díl třídílné komiksové série, která si bere za cíl ukázat začínajícím policistům, co všechno se může během jejich služby stát, a zároveň být jakýmsi varováním jakého chování by se neměli rozhodně dopustit. Věřím však, že většina z Vás přišla k Policii České republiky opravdu pomáhat a chránit. Nikdy na to nezapomeňte.

Komiksem, který držíte v ruce chci také vzdát hold svým kolegům, odvážným policistům, na hlídkové službě. V mých očích novodobým rytířům v policejní uniformě. Často vzpomínám na časy, kdy jsem se svými kolegy-přáteli jezdil 12 hodin po městě. Společně jsme zažívali různá dobrodružství při kterých jsme si budovali pevná přátelství. V těch časech je totiž váš kolega ten na koho se musíte spolehnout, komu musíte věřit, a také často rozhoduje o tom, jestli se vrátíte na konci směny domů.

K zakoupení u autora: michal_madera@email.cz

Scénář
Michal Maděra
Art
Michal Maděra
Obálka
Michal Maděra
Žánry
akční, ze života
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
165 x 245 mm
Tisk
barevný
Váha
121 g
Stran
32
Náklad
50ks
Cena
100 Kč
  • Richchard
    Richchard 11.11.2022 12:13Tenkrát v Liberci
    Policejní práce je pro mě zajímavé téma, příběh se mi líbil.
    Obrázky super. Nejsem žádný odborník, beru to pouze pocitově.
    Za mě pěkná práce nováčka, a taky se těším na další díl.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin5.11.2022 18:51Tenkrát v Liberci
    Smekám před každým, kdo něco vytvoří. Tady by to ale sneslo studovat anatomické reference - některé ruce vypadají jako malformované. Cca 2x jsem nepoznal hlavního hrdinu. Kvituji snahu poprat se s perspektivou a "snímat" některé panely z jiného úhlu - bohužel opět to anatomicky nevychází. Nerad kritizuji, tohle jsou spíše postřehy - co myslím, že by se dalo vylepšit.
    Dějově to bude patrně o vypořádání se hlavního hrdiny s nevěrou přítelkyně. Hlavní hrdina je coby policista personifikován do postavy rytíře - děj má i historickou (středověkou) linku. Někdy je textu přemíra a zbytečně se popisují věci zřejmé, tok děje se pak zasekává. Adorování rytířských vlastností policisty je někdy až obtěžující.
    Závěrem podotýkám, že práce všech složek integrovaného záchranného systému si nesmírně vážím a myslím, že stále nemají obpovídající společenské uznání.
    Komiks doufám, že se výtvarně zlepší a těším se na další díly.
111