Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Velkovezír Iznougud stále prahne po jednom jediném: Stát se kalifem místo kalifa! Jeho propracované intriky k odstranění dobrotivého vládce Hárúna Al-Pašíqa však ne a ne vyjít...

Obsahuje příběhy:
Hvězdy pro Iznouguda
Iznougudův učedník
Tatarův talisman
Klobouk!
Teď mu to nakreslím!
Geniální přístroj
Cesta, která nevede nikam
Příšerný pozlacovač
Kalifovo žezlo
Záhadná mast
Mrkvička pro Iznouguda
Magic-Fiction
Dobrodružství kalifa Hárúna Al-Pašíqa - Zmrzlinový zločin
Osudný šlofík
Dobrodružství kalifa Hárúna Al-Pašíqa - Den bláznů
Souboj
Volby v kalifátu

31. kniha v řadě "Mistrovská díla evropského komiksu"

Obsahuje původní čtyři alba série Iznogoud, vydané nakladatelstvím Dargaud:
Iznogoud #05: Des astres pour Iznogoud, 1969
Iznogoud #06: Iznogoud et l'ordinateur magique, 1970
Iznogoud #07: Une carotte pour Iznogoud, 1971
Iznogoud #08: Le jour des fous, 1972


Scénář
René Goscinny
Art
Jean Tabary
Barvy
Jean Tabary
Obálka
Jean Tabary
Lettering
Alena Tejnická (Sarah), Karel Urban
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Alena Tejnická (Sarah), Jolana Tichá
Žánry
humorný
ISBN/ISSN
978-80-7679-279-1 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
750 g
Stran
176
Cena
799 Kč
Originál
Iznogoud #05: Des astres pour Iznogoud, Iznogoud #06: Iznogoud et l'ordinateur magique, Iznogoud #07: Une carotte pour Iznogoud, Iznogoud #08: Le jour des fous (Dargaud, 1969, 1970, 1971, 1972)
Varianty
Velký vezír Iznougud je zpět (paperback) (2022)
Velký vezír Iznougud je zpět (pevná vazba) (2022)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.1. 15:45Velký vezír Iznougud je zpět (paperback)
    Bohužel se mi potvrzuje staré poekadlo, že ne všechno, na co plodný a kvalitní autor sáhne, je zlato. Takhle, tohle není vůbec blbá věc, ale taky to není nic, co bych musel číst dokola. Tohle si prostě dovedu představit, že čtu jako super příloh v nějakém spřáteleném magazínu. On ten syžet je vlastně pořád stejný a nehodlá se měnit, ač tato sbírka obsahuje i něco delšího, princip je pořád stejný a bohužel omrzí, čtete-li to naráz. Goscinnyho můžu, tohle je fajn, ale vyprsklý z toho nejsem. Bohatě mi stačí první kniha. A ještě bohatěji mi stačí Asterix, Umpa-pa a Malý Mikuláš.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.2.2023 11:42Velký vezír Iznougud je zpět (paperback)
    Ač se to opakuje a některé pointy jsou dělané trochu na sílu, děsně se u toho bavím. Humor je to prostě Goscinnyho, tedy kouzelný... a opět palec nahoru za překlad slovních hříček.

    Celkový dojem: 80%
  • VanTom
    „Na vašem neodůvodněném a stále se vracejícím optimismu je něco až dojemného, šéfe.“ I při střídmém dávkování prostě u dalších 4 alb osmistránkových anekdot založených na jediném motivu – jak se stát kalifem místo kalifa – nemůže nedojít k únavě materiálu. Obzvlášť pokud víte, že sebeoriginálnější či absurdnější plány nikdy nevyjdou. Autoři boří 4. stěnu, vymýšlejí slovní hříčky (i když mi přišlo, že poněkud méně než minule, výborný překlad stále zaslouží pochvalnou zmínku) a nápady ani reference jim nedocházejí, přesto se už opakují (nemůžou neopakovat), tudíž často vyznívají Iznougudovy lapálie na jedno brdo. Přitom velké osvěžení znamenaly třeba 2 delší historky na 20 stran; a samozřejmě rozpustilou Tabaryho kresbu nelze nemilovat.
  • Norri
    Norri mecenáš28.12.2022 12:55Velký vezír Iznougud je zpět (pevná vazba)
    Stokrát opakovaný vtip přestává být vtipem. To mi velmi často vytanulo na mysli především v první polovině knihy. Scénáře asi nejsou horší než v první knize a kresba je pořád skvělá, ale už mě to moc nebaví. Až na výjimky, které tady naštěstí jsou. Říkal jsem si, že by to chtělo změnu a ony tady změny oproti první knize opravdu jsou. Přibylo zde bourání čtvrté stěny a kromě toho, že postavy vnímají čtenáře, tak se čtenáři komunikuje i vypravěč. Občas je to opravdu vtipné a autoři se pouštějí do divokých komiksových vtípků, kdy si dělají srandu i sami ze sebe. Jindy to ale působí, jako by autoři už nevěděli, co vtipného by na Iznouguda ještě vymysleli, tak se snaží bavit čtenáře jinak. Iznougudův poskok v této knize hláškuje jako o život, ale to nenahradí menší množství slovních hříček, které mi chyběly hlavně v první polovině knihy. Ale jak už jsem psal, najdou se zde i výjimky, jako například v příběhu Ice Crime (Zmrzlinový zločin). Těch pár výjimek tomu zachránilo stejné hodnocení, jaké jsem dal první knize.
  • Good Games
    Good Games mecenáš20.12.2022 15:59Velký vezír Iznougud je zpět (paperback)
    Aj druhá kniha humorných príbehov o Velkom vezírovi Iznougudovi, ktorý sa chce stať kalifom miesto kalifa je nápaditá, hravá a vtipná. Samozrejme nie je všetkých 17 príbehov tak kvalitných, ale Goscinny aj v tomto diele dokazuje, že bol jednoducho majster v písaní humorných scenárov. Aj keď má v každom príbehu Iznougud ten istý motív, spôsob je vždy iný a niektoré sú naozaj veľmi vydarené. =►Celá recenzia◄=
  • Dinik
    Nebylo to špatné, ale u první knihy jsem se bavil víc. Tady je to tak půl napůl - skvělé příběhy střídají hodně slabé až trapné kousky.
81472