Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Alexandr III. Makedonský, jehož svět zná pod jménem ALEXANDR VELIKÝ, byl geniální vojevůdce, stratég a panovník, který byl uctíván jako jeden z bohů… Historie nešetří superlativy, když líčí život krále, který překročil hranice své malé země na severu dnešního Řecka a vytvořil největší říši, jakou kdy svět spatřil. Vedla ho nezměrná touha spojit řecký svět s národy a kulturami perské říše v jeden celek. Tento sen však uskutečnit nemohl, protože jeho ambiciózní plány zároveň vzbuzovaly přílišné obavy. Bylo to tak?

V tomto dobrodružném komiksu se dozvíte, jak se vše skutečně odehrálo. Doprovodný text na konci knihy popisuje podrobněji Alexandrův život i metody, na základě kterých komiks vznikl.

Poznání životů velikánů světových dějin je pro nás cenné zejména tím, že nám otevírá cestu k pochopení doby, ve které žili. Jací však byli doopravdy a jak a proč vstoupili do dějin? Při práci na této knížce se výtvarníci a tvůrci komiksů spojili s profesionálními historiky, aby čtenářům společně představili životní osudy osobností, jejichž odkaz je živý dodnes.

Scénář
Luca Blengino, David Goy
Art
Antonio Palma
Barvy
Flavio Dispenza
Obálka
Antonio Palma
Překlad
Jitka Musilová
Publicistika
Paulin Ismard
Redakce
Martin Hromek, Lenka Keňová
Žánry
historický, naučný, životopisný
ISBN/ISSN
978-80-7508-817-8 (Lingea)
Vazba
lepená v tvrdých deskách
Formát
215 x 300 mm
Tisk
barevný
Váha
568 g
Stran
56
Cena
299 Kč
Originál
Alessandro Magno (Mondadori Comics, 2019)
1