Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Banksy je fenomén posledních desetiletí. Jeho díla překvapují náhodné kolemjdoucí po celém světe, každý z jeho nových počinů plní stránky novin a značně se zasloužil o to, že street art se dostal na výsluní uměleckého světa. Jeho identita je však stále opředena tajemstvím. Vydejte se po jeho stopách společně s hrdiny tohoto komiksu a nechte se vtáhnout do fascinujícího univerza umění, které na vás může vyskočit doslova odkudkoli.

Scénář
Francesco Matteuzzi
Art
Marco Maraggi
Obálka
Marco Maraggi
Lettering
Roman Horák
Překlad
Jana Bílková
Redakce
Katarína H. Belejová, Marie Fišerová, Radek Střecha
Žánry
společenský, young adult, životopisný
ISBN/ISSN
978-80-2264-4425-1 (CPress (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách (vázaná s laminovaným potahem)
Formát
170 x 240 x 15 mm
Tisk
barevný
Váha
529 g
Stran
128
Cena
449 Kč
Originál
Il suo nome é Banksy (BesideBooks S.r.l.)
  • faster86
    faster8614.8.2023 09:02Říká se mu Banksy
    Neviděl bych to tak zle jako GWB, i když... Ze začátku jsem si říkal, že to není úplně špatné a že by se to klidně mohlo jmenovat "Byl jednou jeden... Banksy". Ale čím víc to čtete tak je to prostě otravnější a vlezlejší. Jako když sbalíte holku v baru a zjistíte že studuje uměleckou školu, je ve druháku a když se tam někdo v hodině zmínil o Banksym tak to chudině změnilo celý svět a teď ti nutí do hlavy zbytečnosti a hovna. A to prosím přihlédněte k tomu, že jsem jezdil na skejtu a k tomu patřilo tagování zdí takže mě úplně graffiti není cizí. A i tak nejsu bohužel schopný dát víc jak 2*
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.11.2022 09:46Říká se mu Banksy
    To jsem chtěl zprvu pochválit, kterak se italští umělci - jak sleduji nyní v posledních letech primárně v oblasti dokumentárních filmů - věnují právě výtvarnému umění. S tím jsem se i začetl do tohoto příběhu, kdy krajně nesympatická arogantní nána vyruší sprejera a dostane ho do problémů, pak ho ještě zvláštní logikou donutí, aby jí pomáhal. Následuje její příšerná levičácká nalejvárna o umění a světové politice. Sprejer, který vypadá, že neumí do pěti počítat a chtěl si jen prostě ošplíchnout zeď, otáčí oči v sloup... za pár dní už záhadně rozvíjí pseudointelektuální řeči o významu umění. Hlavní protagonistka z toho doslova několikrát oněmí. Prostě tu je několikrát komiksové okénko, jak na něj uchvácena jeho řečí čumí. Nejsem si jist, zdali mu chce ihned provést felaci, nebo je po lobotomii. Jakési surreálné hříčky už se k celému konceptu komiksu podle mě vůbec nehodí.

    Celkový dojem: 20%
32