Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Oblíbené stripy z časopisu Respekt se vracejí ve zbrusu novém knižním výboru, který se neztratí v žádné plátěné tašce ani kabelce. Zábavná kniha o ženách a mužích, o rodičích a dětech. O našich vztazích partnerských, milostných, ale i rodičovských a přátelských. Rozchody, filozofování nad vínem, milostné trapasy, zlobivé děti, nemožní partneři, cynické matky a ještě trocha vína… Tento svazek, jenž přináší krátké příběhy z let 2017–2022, neopomíjí ani další „radosti“ naší doby, třeba domácí karanténní ponorku. Lela Geislerová a Martin Mach Ondřej se opět představují v nejlepší formě. Díky svému nadhledu, smyslu pro humor i pro psychologický detail povyšují známé situace na zábavné etudy z nekonečného seriálu mezilidských vztahů.

Ocenění Magnesia Litera 2022 v kategorii Litera za humoristickou knihu.

Scénář
Lela Geislerová, Martin Mach Ondřej
Art
Lela Geislerová
Obálka
Lela Geislerová
Lettering
Carton Clan
Publicistika
Honza Vojtko
Redakce
Carton Clan, Pavlína Juračková, Ondřej Kavalír, Jakub Sedláček, Vojta Sedláček
Žánry
humorný, stripy, ze života
ISBN/ISSN
978-80-88378-23-5 (Labyrint)
978-80-7637-321-1 (Paseka)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
94 x 305 x 17 mm
Tisk
černobílý
Váha
420 g
Stran
208
Cena
399 Kč
  • trudoš
    trudoš editor25.12.2022 08:32Zen žen - Jednou se tomu zasmějem
    „Tady píšou, že čím jsou manželé dýl spolu, tím víc se muž bojí cokoliv říct a ke konci už jen mlčí… To je blbost co?“
    „…“
    Prakticky stejně nadšené dojmy, jako u prvního souborného vydání z roku 2017. Některé stripy doslova odzbrojí svou upřímností, kterou ocení především ti, co žijí ve vztahu a ještě k tomu mají na starosti smečku malých křiklounů, jindy si na své přijdou samotáři, věčně uražení na celý svět. Jednou perlí ženská stránka, podruhé zase ta mužská; v tomhle ohledu se Lela Geislerová a Martin Mach Ondřej perfektně doplňují. Humor je jednoduchý, nesofistikovaný a velmi, velmi lidský. Tohle je čtení, ke kterému se budete opakovaně rádi vracet, protože uvnitř pokaždé najdete nějaký skeč, který dokonale vystihne vaše aktuální společenské rozpoložení.
    Škoda jen, že uspořádání je nahodilé, kdy nejde o souhrn všech stripů za určité období, ale o výběr toho nejlepšího dle vkusu tvůrců či redakce. Navíc seřazeného podle jakéhosi tematického klíče, který přeskakuje v letech tam a zpět.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.11.2022 09:43Zen žen - Jednou se tomu zasmějem
    Jakožto předplatitel Respektu se s těmito stripy potkávám, ale takové opáčko není od věci... jsou to takové obyčejné vtipy na téma manželství, vztahy, rodiny, děti, ale je to natolik milé a mnohdy se v tom člověk může lehce poznat.

    Celkový dojem: 70%
42