Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Přemýšlíte o tom, že byste chtěli navštívit psychoterapeuta? Nebo by vás lákalo stát se muškou na zdi jeho pracovny, kde byste mohli nerušeně pozorovat, co všechno se během sezení děje? Komiks Philippy Perry vám ukáže, jak to v terapii chodí. Zjistíte, že je běžné, že se vy i váš terapeut během sezení odmlčíte, že pokud si někdy neporozumíte, není to konec světa, a určitě ne terapie. Že je běžné, když se budete chvilku cítit nervózně, úzkostně, nebo naopak bujaře, to když najednou přijdete na to, co možná stojí za vašimi obtížemi.

Terapeutka Pat, v sandálech obutá milovnice koček, začíná pracovat s ambiciózním advokátem Jamesem, kterého do terapie dovedlo neustálé nutkání strčit si v obchodě jen tak něco bez placení do kapsy. Být advokátem a kleptomanem je trochu trapné, že? Pat ale rozhodně nezastává mravokárný přístup, a i když se jejich setkávání neobejde bez trapných chvilek ticha a nejistoty, stane se časem její pracovna místem, kde James najde odpovědi na některé své otázky. Odpoví si na ně sám, tak to v psychoterapii chodí.

Scénář
Philippa Perry
Art
Flo Perry
Obálka
Kateřina Tvrdá
Lettering
Jana Mrázková
Překlad
Petra Diestlerová
Redakce
Marie Těthalová, Kateřina Tvrdá
Žánry
psychologický
ISBN/ISSN
978-80-262-1943-9 (Portál)
Vazba
šitá v měkkých deskách
Formát
153 x 214 x 11 mm
Tisk
černobílý
Váha
325 g
Stran
146
Cena
319 Kč
Originál
Couch Fiction: A Graphic Tale of Psychotherapy (2010)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš14.12.2023 16:35Příběhy z pohovky: Psychoterapie v komiksu
    Až mě samotného překvapilo, jak mě tenhle komiks chytnul a četl jsem i všechny poznámky. Trošku sice znám Freuda, ale jinak jsem člověk psychoterapií nepolíben. Moc se mi líbilo, že to je příklad sezení, jak může doopravdy probíhat - tedy ne nějaký ideál, ale i terapeutka tu dělá chyby, které jsou pak v poznámkách rozvedeny.
Četl/a (2)
Light, Poniczech
(2)
pechna, tacmud
Chce (2)
Draco nobilis, monty.cl