Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Jedenáct poetických pohledů na běžný, každodenní život v soudobém Japonsku, daleko od gejš, robotů, otaku, automatů na kalhotky a dalších ustálených představ o zemi vycházejícího slunce. Jedenáct příběhů převážně zasazených v typické rezidenční čtvrti Suginami na západě Tokia, kolem nádražíčka Iogi, na scénáře básníka Jeana-Gasparda Páleníčka. Jedenáct výtvarných stylů kreslířů z České republiky, Slovenska, Ukrajiny a Ruska, pod uměleckým vedením zavedeného komiksového autora Václava Šlajcha.

Japonský salaryman se rozhodne se vším praštit a odjet na vzdálený ostrov pěstovat sůl. Rocker hraje po nocích s kapelou v místních klubech a přes den dělá popeláře. Autor mangy oceněný v Angoulême si přivydělává prací v domově důchodců, aby si mohl zachovat autorskou integritu. Otec o víkendu jde svátečně s postiženým synem do sousedního plaveckého bazénu…

Komiks Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara vydává knižně ve čtyřech jazykových mutacích – české, japonské, anglické a francouzské.

Kniha vznikla v ateliéru Mediální ilustrace FDULS pod pedagogickým vedením Václava Šlajcha.

Kniha získala bronzovou medaili v soutěži Japan International Manga Award udělovanou japonským ministerstvem zahraničí za rok 2021.


Scénář
Jean-Gaspard Páleníček
Art
Ondřej David, Daniela Herodesová, Matej Jurkáček, Adam Kaňovský, Matěj Kolář, Marina Kudinova, Jakub Lang, Dominika Lizoňová, Jozef Pavelka, Petra Ramešová, Petra Šestáková
Obálka
Václav Šlajch
Redakce
Kristina Fišerová, Michal Kopecký, Pavel Kořínek, Jean-Gaspard Páleníček, Václav Šlajch, Rostislav Vaněk
Žánry
sborník, společenský, studentský
ISBN/ISSN
978-80-908575-5-1 (K-A-V-K-A)
978-80-908575-5-1 (Západočeská Univerzita v Plzni (ZČU))
Vazba
šitá v měkkých deskách
Formát
165 x 230 x 16 mm
Tisk
černobílý, barevný
Váha
522 g
Stran
176
Cena
390 Kč
Varianty
Iogi (2022)
Iogi (verze v japonštině) (2021)
  • mcleek
    mcleek18.1.2023 18:36Iogi
    Vizuálně paráda a to nejen v českých luzích a hájích. Horší už je to se sdělování obsahu. Hned několik povídek jsem vůbec nepochopil. Nejsem čtenář mangy a jen průměrný znalec japonských reálií, možná tedy nejsem cílovka - za mě tak 75%.
    V Plzni teď ke sborníku probíhá výstava, zvažuji, zda má cenu ji navštívit.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.11.2022 09:53Iogi
    Po formální stránce nádherný a zvládnutý komiks, parádně nakreslený a střídající styl. Ovšem po stránce obsahové působí - ačkoli v doslovu se tvůrci chtěli přesně tomuto vyhnout - jako "chaoticky poskládaný třídní almanach", nemohu si pomoct. Navíc, nejsem si jistý, zdali všechny komiksy jsou rozkličovatelné tak jednoduše, je-li člověk vzdělaný a blíže seznámený s japonskou společností a kulturou, nebo je řada věcí naschvál lehce nevyslovených... nebo prostě některé scénáře trochu skřípou. Ale jako onen "sampler mladých nadějí z plzeňského ateliéru" super.

    Celkový dojem: 50%
241