Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
V další knize plné zábavy čekají Barta potíže s rozdvojením osobnosti (fakticky), Homer zjistí, že poplach v jaderné elektrárně je důvodem k panice, Vočko se štamgasty vynalezne oblíbené pivní koblihy, celá rodinka se bude činit jako včeličky při výrobě medu a Bartman se setká se svým zatím nejmocnějším protivníkem… Bartmanem z budoucnosti!
No a nakonec si vlastníma rukama postavíte vlastní Vočkovu hospodu!

Obsahuje sešity sérií Simpsons Comics #154 (květen 2009), #163 (únor 2010), #169 (srpen 2010), příběh z #180 (červenec 2011), Radioactive Man #100 (červen 2000) a příběhy z Simpsons Super Spectacular #3 (červenec 2006), #8 (leden 2009) a The Simpsons Summer Shindig #3, #4, #6 (červen 2009, květen 2010, květen 2012)

V pořadí 2. kniha kolosálního komiksového kompendia žluté americké rodiny - Simpsonových.


Scénář
Sergio Aragonés, Ian Boothby, Tony DiGerolamo, Chuck Dixon, Nathan Kane, Batton Lash, Dean Rankine, Eric Rogers, Len Wein, Chris Yambar
Art
Sergio Aragonés, Hilary Barta, John Delaney, James Lloyd, Bill Morrison, Phil Ortiz, Dean Rankine, Ryan Rivette
Ink
Sergio Aragonés, Mike DeCarlo, Shane Glines, Andrew Pepoy, Dean Rankine, Mike Rote, Bob Smith, Steve Steere, Jr.
Barvy
Nathan Hamill, Nathan Kane, Dean Rankine, Rick Reese, Chris Ungar, Art Villanueva
Lettering
Alena Tejnická (Sarah), Bohumír Tejnický, Karel Urban
Překlad
Filip Škába
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský, Jolana Tichá
Žánry
humorný
ISBN/ISSN
978-80-7679-291-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
344 g
Stran
180
Cena
399 Kč
Originál
Simpsons Comics Colossal Compendium Volume Two (Bongo Entertainment, 2014)
  • instageek_cz
    V žebříčku prodejnosti Crwe za leden 2023 byl tenhle simpsonovský počin na 1. místě a já bych řekl, že oprávněně. Fanouškům seriálu přináší další „giganticky“ nadupanou čtenářskou jízdu, kde si krom titulní rodinky užijete i spoustu jiných postav.

    Najdete tu příběhy, kde jsou v hlavní roli:
    - dospělí (Homer rozjíždí byznys s prodejem medu, což se nelíbí panu Burnsovi; Vočko prodává pivní donuty; Homer ukradne sirénu z práce a vyvolává tím paniku [jediný slabší kousek, kresba Sergia Aragonése mě moc nebaví])
    - děti (za horkého letního dne se neobjeví zmrzlinářský vůz, takže Líza a spol. musí odhalit, co se stalo)
    - Itchy & Scratchy (zajímavě nakreslená minibrutalita)
    - celebrity (Kent Brockman se v kostýmu Supermana ocitá na ulici poté, co je okraden během natáčení, a snaží se dopadnout pachatele)

    Dojde také na superhrdinské výstupy. Bart, Líza a Maggie se přemění na Elasťáka, Pěsťovku a Blinkací Bojové Batole; Homer předvede parodii na old school komiksárnu Spirit; a znovu Bart se v „Bartman budoucnosti“ setká s hodně drsně vypadajícím Bartmanem, který je jak mix Batmana, Banea a Spawna!:)

    Výrazný prvek knihy tvoří speciální 100. číslo komiksu Radioaktivní Hugo z roku 1963. Se slzou v oku na něj vzpomíná Komiksák (mimochodem se o něm dozvíme, že mu v té době bylo 8 let, takže letos oslaví 68. narozeniny!:)) ). Tahle část obsahuje také spoustu vtipných dobových retro reklam, celkově je parádní. A to nejlepší na konec. V příběhu „Bart jako já“ se na springfieldské základce objeví nový kluk, který Barta napřed jen napodobuje, ale postupně zcela přebírá jeho identitu! Je to skvělé, napínavé a viděl bych to rád i jako epizodu TV seriálu.

    Nechybí ani finální bonus - stejně jako v Kolosálním komiksovém kompendiu 1 (což by btw. měl být „label“ označující i tuto knihu, je 2. v sérii, ale Crew od něj z nějakého důvodu upustila) máte na úplném konci vystřihovánku, tentokrát Vočkův bar.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.1.2023 16:30Simpsonovi: Gigantická komiksová jízda
    Pozitivně kvituji spíše delší příběhy, které zde kromě snahy o humor a parodii superhrdinských komiksů přinášejí i vážnější témata.

    Celkový dojem: 60%
11
  • deefha
    deefha mecenáš23.11.2022 22:37Simpsonovi: Gigantická komiksová jízda
    Jojo, už to mám taky doma. A byl jsem z toho tak v šoku, že jsem to sem radši ani nepsal. To mi snad dělají naschvál!
  • Fry
    deefha: dneska jsem to viděl naživo a z toho hřbetu nebudeš mít radost (:
  • deefha
    deefha mecenáš21.11.2022 22:26Simpsonovi: Gigantická komiksová jízda
    Taky mě to zmátlo. Moje OCD už se těší, že určitě nebudou sedět ani hřbety :-D
  • Fry
    popravdě zajímalo by mě co to ta Crew zase vymýšlí... první knihu tohoto 'kolosálního komiksového kompendia' normálně vydají v grafické úpravě dle originálu a teď u druhého dílu se tváří že to kompendium vlastně není, logo pro jistotu zmizelo a naopak přibyl nový neexistující (!) název... já se ptám WHY ?!?