Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
V jedné předaleké galaxii žije dívka Ves, nově vysvěcená „řeholnicka“ církve Svatého odříkání, fanatické náboženské organizace, jež zavrhuje materiální požitky a hledá Pravou cestu za osvícením. Ves chce zasvětit život právě této filozofii, a tak se vzepře přání rodiny a sama vstupuje do kláštera.

A zatímco odříkači opovrhují konzumem, megakorporace Lux jej zdárně prosazuje a ochotně dodává do všech koutů soustavy cokoliv, po čem zákazníci zatouží. Grix je kapitánkou zásilkové lodi, plně oddanou své práci a posádce.

Vše se ovšem změní ve chvíli, kdy Ves a Grix nezávisle na sobě narazí na důkaz o tom, že korporace Lux a církev Svatého odříkání tajně spolupracují a nic ve skutečnosti není tak, jak se zdá být. V důsledku nečekaného zjištění se obě ženy ocitají v bezprostředním ohrožení... Odhalení tohoto tajemství by totiž mohlo otřást celou galaxií.

V důsledku náhody se jejich osudy spojí a vydávají se společně na cestu, během níž budou čelit většímu nebezpečí, než jaké si vůbec kdy dokázaly představit. Společně s posádkou Grixiny lodi se ocitnou až na samém okraji známého kosmu a budou čelit těm nejhrozivějším protivníkům. A přímo uprostřed onoho neskutečného dobrodružství se jim podaří najít cosi velmi nečekaného: lásku.

Obsahuje sešity série Invisible Kingdom #1-10 (březen 2019 - únor 2020) a původně samostatnou knihu Invisible Kingdom: In Other Worlds (květen 2021)

Scénář
G. Willow Wilson
Art
Christian Ward
Obálka
Christian Ward
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Veronika Černá, Radek Chaloupka, Václav Dort, Eliška Hanzlíčková (Eli), Tomáš Náprstek, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
drama, náboženský, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7652-102-5 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách (s matným potahem a parciálním lakem)
Formát
220 x 325 x 45 mm
Tisk
barevný
Váha
2410 g
Stran
416
Cena
1400 Kč
Originál
Invisible Kingdom (Dark Horse Comics, 2022)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš6.11.2023 07:48Neviditelné království
    Kým som sa po niekoľkých dňoch prelúskal týmto (fakt gigantickým) omnibusom, zostal som zarazený. Nechápal som. Čoho som sa to vlastne práve stal svedkom? O čo šlo? Čo presne som to čítal? Čo konkrétne mi uniká? Prečo som sa do toho dostával ťažko do takej miery, že som sa do toho v podstate až do samého konca de facto nedostal? Odpovede na tieto otázky, ani na mnohé ďalšie, som nenašiel. Cítil som sa ako keby som čítal komiksovú adaptáciu špecifického japonsko-laponského kresleného sci-fi seriálu z 80. rokov, konkrétne siedmu sériu, pričom ale prvých šesť sa ku mne nedostalo. Ak by som to mal k dačomu prirovnať, tak k situácii z r. 2006, keď som si pozrel Whedonov celovečerák Serenity bez toho, aby som vzhliadol seriál Firefly. S tým rozdielom, že Serenity sa mi paradoxne mimoriadne páčilo i bez znalosti seriálovej predlohy, čo o Neviditelnom království povedať nemôžem. Zmiešané pocity som mal nielen z divno-nudného scenára, ale tiež z kresby. Tá mi nesadla, pár obrazcov bolo úchvatných a nádherných (najmä vesmírne scenérie), ale vo všeobecnosti pre mňa vizuálna strana veci predstavovala nemalý problém. Mal som pocit, že to kreslilo viacero výtvarníkov, keďže niektoré postavy v každej kapitole vyzerali inak (viac, ako samotná kresba, sa mi páčili farby, tie boli krásne). Situáciu komplikovali neprehľadné vzťahy medzi nimi.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.10.2023 15:36Neviditelné království
    Obecně je to velice průměrný příběh s přeslazenou zápletkou z vesmíru, ale... a) prosakují z něho občas zajímavé sociálně-kritické náhledy na vládnutí, organizovanou víru a bezuzdný plochý konzumerismus, b) je to fakt dost dobře namalované - to jsem si místy užíval.

    Celkový dojem: 60%
  • BlackDragon
    BlackDragon16.1.2023 12:20Neviditelné království
    Vynikajúce!, porovnateľné s Jodorowským, zároveň menej chaotické a pekne vložená do komiksu rôzna filozofia. Graficky pre mňa úchvatné, aj netradičné použitie niektorých farebných kontrastov.

    Na komikse sa mi páči aj reflexia, ktorá ide stále hlbšie a neostáva pri nejakom type povrchnej revolučnosti.

    Určite sa nedajte odradiť neutrálnymi či dokonca negatívnymi recenziami, lepší komiks za posledné roky nevyšiel.

    Kolosálny formát veľké plus, komiks je na pár hodín.
  • trudoš
    trudoš editor27.12.2022 14:28Neviditelné království
    „Lidé o pravdu nestojí. Chtějí jen takové informace, které je utvrdí v tom, co si myslí.“
    Výtvarné provedení otřesné. Já prostě na digitální avantgardu moc stavěný nejsem. Nechci Christianu Wardovi upírat umělecký talent, ovšem i kresba na počítači může vypadat stylově a nemusí se spoléhat pouze na pár zvládnutých detailů a pak počítat s tím, že zbylé čmáranice nějak sjednotí a vytvaruje koloring.
    U téhle space opery je toho dvojnásob škoda, protože pracovat s G. Willow Wilsonovou komornější kreslíř, mohlo by Neviditelné království dopadnout naprosto jinak. Obsahově totiž vyprávění nemá daleko k vizím Alejandra Jodorowského, snad jen bez potřeby do každé druhé bubliny cpát nějaké meta-filozofické pojednání. Tohle je poměrně sympatická a přímočará dobrodružka o posádce kosmické přepravní lodi, jež se ocitne uprostřed soukolí politického skandálu a najednou zjistí, že z něj nemá kam uniknout. Ačkoli zápletka nepřekvapí vývojem, nemůžu říct, že by postrádala napětí, či klopýtala v tempu.
  • faster86
    faster8622.12.2022 23:18Neviditelné království
    Eisner za barvu - proti tomu nic nemám, ale Eisner za nejlepší novou sérii... to fakt NE. Příběh lásky, která si najde cestu skrze překážky. A to je problém protože v tomto bodě jsem se nachytal, čekal jsem sci-fi se zajímavým námětem a dostal jsem nesourodý blábol plný scénaristyckých děr. Zadání asi znělo jasně: finančně úspěšné dílo se šancí na Eisnera. Co k tomu potřebujeme: situaci ze současnosti, multipohlavní lásku, nějakou akci, happyend, prázdné hesla. Tohle všechno dáte dohromady a dostanete guláš který na sílu sníte, ale chutě tam k sobě neladí a chvílemi máte pocit, že jíte vzduch. Ale zase je fajn, že CC se rozhodlo, po Buffy, vydat něco pro náctileté dívky.
  • Palebras
    Palebras12.12.2022 19:28Neviditelné království
    Neviditelné království je další z věcí u kterého jsem si nebyl tak úplně jistý jestli se mi do něj chce pouštět. Už samotná informace, že kniha bude vydána v kolosálním formátu mě upřímně příliš nenadchla, protože nejsem zrovna největším příznivcem tohoto formátu a opravdu ho dokážu ocenit jen v případě opravdu kvalitního počinu. Anotace však zněla poměrně hodně dobře a dávala příslib pořádného sci-fi dobrodružství. Už samý začátek vypadá velice slibně a seznamujeme se s kapitánkou lodi Grix a řeholnickou církve Svatého odříkání Ves, které zde sehrají hlavní role. Je také nastíněna místní hierarchie a vše je zahaleno mlhou tajemství ohledně konspirace mezi církví a korporací Lux. Již v polovině knihy však příběhově začneme přešlapovat na místě a například celých pět sešitů jsme svědky útěku jedné z pirátských lodí a do konce příběhu se již pomyslný jazýček vah nenakloní na počáteční povedenou atmosféru. Ona vlastně celá konspirace, církev a korporace Lux je pouhou kulisou v milostném příběhu Grix a Ves a ve finále jsem byl lehce zklamán, že prakticky nic z celé konspirace a podobně, nebylo vůbec rozvinuto a opravdu se pouze jednalo o berličku, která příběhu měla dodávat jakýsi punc důležitosti. Jinak zde najdeme vše co je dneska velice aktuální. Silné ženy které absolutně nepotřebují chlapy, láska mezi ženami, postavy které mají několik pohlaví a tak dále a tak dále. Samotná kresba je velice barevná a v některých situacích dokázala v kolosálním formátu opravdu zaujmout ale jinak jsem po celou dobu čtení nepociťoval žádné větší nadšení a dokonce v některých případech mi přišla poněkud komická. Kolosální formát mi v tomto případě připadá opravdu zbytečný a myslím, že bych celou knihu i trochu více ocenil v klasickém formátu ve kterém knihy od CC běžně vycházejí. V samotném závěru musím konstatovat, že prakticky nejsem nijak zklamán, protože jsem od knihy příliš neočekával žádnou velkou pecku ale myslím, že se ze všeho dalo vytřískat daleko více, protože potenciál tam opravdu byl. Takhle jsem dostali jen love story, která je postavená na dnešních aktuálních tématech, nic víc nepřináší a já už jsem z toho všeho mírně přesycen. Průměr který neurazí ale v tomto případě koupi příliš nadšeně doporučit nemůžu.
3791