Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Dlouhověký čaropes vzpomíná na dobrodružství z mládí, odehrávající se v poválečném Japonsku obsazeném Spojenými státy. Celý kraj byl zaplaven záhadnými plazícími se hlavami bez těl. Edmont a jeho společníci se pokoušejí přijít záhadě na kloub, což je zavede do světa bájných bytostí jókai a hordy pomstychtivých přízraků.

Obsahuje sešity série Beasts of Burden: Occupied Territory #1-4 (duben 2021 - červenec 2021)

Scénář
Evan Dorkin, Sarah Dyer
Art
Ben Dewey
Obálka
Ben Dewey
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Veronika Černá, Radek Chaloupka, Václav Dort, Tomáš Náprstek, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
dobrodružný, fantasy, městská fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7652-101-8 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 15 mm
Tisk
barevný
Váha
435 g
Stran
112
Cena
599 Kč
Originál
Beasts of Burden: Occupied Territory (Dark Horse Comics, 2021)
  • karl173
    karl173 mecenáš11.1. 21:41Bestie burdenské #04: Okupované území
    Tak tohle se fakt povedlo. Výlet do tichomoří jsem si užil náramně.
    Vše krásně odsýpalo a kresba byla parádní.
    Jedinou výtku mám ke konci. Jak jeden ze psů, jehož jméno si nepamatuju, správně poznamenal ,, takové pořádné dobrodružství má končit pořádnou bitkou "
  • Darker
    Darker mecenáš10.7.2023 22:53Bestie burdenské #04: Okupované území
    Takový psí Usagi s Yokai monstry.
  • Good Games
    Good Games mecenáš10.7.2023 20:46Bestie burdenské #04: Okupované území
    Séria Bestie burdenské ma baví už od prvej knihy. Mám rád príbehy, v ktorých majú hlavné úlohy zvieratá a atraktívny je aj žáner v podobe dobrodružno-mysterióznych príbehov so štipkou hororu. Je to také fajn čítanie, ktoré má spád a zaujímavé nápady. Štvrtá kniha nás zavedie do Japonska v povojnovom období a síce mohol Evan Dorkin vyťažiť z tohto prostredia aj viac, celkom dobre som sa bavil a ubehlo mi to veľmi rýchlo.=►Celá recenzia◄=
  • Alfi
    Prvé, čo ma zaujalo na obálke je veta “vítá vás Bestie Burdenské, kniha ovenčená osmi cenami Willa Eisnera”. To je lož, kniha nedostala žiadnu význačnú cenu. V skutočnosti je to jednoduchý štvorzošitový príbeh priživujúci sa na popularite japonskej mytológie, ale nijako ju nerozvíjajúci. Jednoducho len “dajme tam kappu a kicune, lebo sú neobvyklé, aj keď pre dej nič nedávajú”. Nie je to urážlivo zlé, je to len absolútny priemer. Bez vtipu, nápadu, emócií. Prvé dve knihy série boli fajn, tretia a táto kniha sú “meh”.
  • sedw
    Toto za mě byl bohužel trochu krok vedle. První zklamání byla zásadní změna kresby, která mě na této sérii vždy bavila. V tomto díla byla naprosto tuctová, sice přehledná a vlastně i příjemná, ale oproti tomu, na co jsem byl v sérii zvyklý to byl velký krok zpět. Příběh pak odbočil od hlavní série úplně a i když mám Japonsko a příběhy z něj rád, tak toto byl velký průměr. Po předchozích knihách zklamání.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.2.2023 10:40Bestie burdenské #04: Okupované území
    Trochu tvůrce podezírám, že je to příběh z Japonska, protože Japonsko v komiksu je cool... takže jsme svědky příběhu, který by klidně mohl řešit, nevím, Usagi? A že se tam vyskytne internetový doggo, to je nabíledni.

    Celkový dojem: 50%