Chybějící str 87
Přední desky pod přebalem
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Ve vesmíru Marvelu se po nebi prohánějí hrdinové připravení bojovat proti padouchům, kteří ohrožují svět. Ve stínu těchto výjimečných ikon však žijí obyčejní muži a ženy, kteří se na ně dívají se směsicí strachu, nedůvěry, závisti a obdivu. Patří mezi ně i Phil Sheldon, newyorský fotoreportér, který zasvětil svou kariéru hrdinským činům těchto "zázraků" a jejich vlivu na lidstvo.

Mnoha cenami ověnčená kniha Zázraky, kterou napsal Kurt Busiek a mistrovsky ilustroval Alex Ross, nabízí unikátní historický přehled několika desetiletí marvelovského vesmíru viděný očima obyčejného člověka. V tomto rozšířeném vydání vychází včetně epilogu z roku 2019 a bohatého bonusového materiálu!

Obsahuje sešity série Marvels #0 (červen 1994), #1-4 (leden 1994 - duben 1994) a Marvels Epilogue (červenec 2019)

Vyšlo jako 7. svazek edice Legendy Marvel. Původně vyšlo mimo tuto edici.
Původní náklad z roku 2022 obsahuje chybu, kdy se na straně 87 opakuje strana 41. Se svolením nakladatele je chybějící strana v plné velikosti ke shlédnutí v ukázkách.


Scénář
Kurt Busiek, Steve Darnall, Alex Ross
Art
Alex Ross
Obálka
Alex Ross
Lettering
Petr Schwarz, Alena Tejnická (Sarah), Karel Urban
Překlad
Dana Krejčová, Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
drama, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-267-8 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 x 21 mm
Tisk
barevný
Váha
945 g
Stran
272
Cena
849 Kč
Originál
Marvels (Marvel Comics, 2020)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.3. 17:53Zázraky
    Platí rozhodně to, že se jedná o to výrazně lepší, co v superhrdinských komiksech kdy vyšlo. Reportér s vizáží jednookého Jima Gordona zde rozvíjí své psychologicko-sociální úvahy o světě, ve kterém si maskovaní supersiláci dávají neustále po tlamě, ale pro mě zůstává hlavní ten pohled "zdola", doslovný i metaforický, který se zrcadlí v parádní ilustraci Alexe Rosse. Třeba ten samotný obraz z obálky je úžasný, o ostatních obrázcích, scénách, výrazech ve tváři ani nemluvě, i když je to někdy už jen krok od líbivého kýče. Což je ale i trochu příběhově. Ač to vyšlo mnohem dříve, je to takový hezký čtenářský doplněk k Alias, který se na marvelovský svět také kouká z úplně jiného úhlu, který mě baví.

    Celkový dojem: 80%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.1. 16:13Zázraky
    Už mě to nebaví, jako kdysi, ale pořád je to silný příběh, který má co nabídnout. Jen je to prostě podružné supráckému světu a to je v širším měřítku i škoda. Jenže to by zase nebyly Zázraky. Původní řada je parádní, kresba úchvatná, ale ten Epilog je prostě zbytečnej. Fakt nebyl nutný, ale chápu, je potřeba to nějak nově zpropagovat a dát fanouškům něco nového. Bonusů zde není mnoho, ale chápu proč. Kdo není ultras, bude jen zahlcen přemírou čehosi, co mu moc neřekne. V tomhle je americká výroční verze parádní. Nicméně jsou Zázraky nutností a povinností pro každého komiksového a supráckého nadšence, když už tak aspoň na přečtení. Alex Ross je holt Alex Ross, a náhradu za něj budeme horko těžko hledat.
  • radimisko
    radimisko10.5.2023 12:58Zázraky
    Zázraky je legendární komiks vydavatelství Marvel, který vás přesvědčí, že superhrdinové existují. V roce 1994 vytvořili Kurt Busiek (Avengers: Na věky věků, Do boje!) a Alex Ross (Království tvé) minisérii, která i po tak dlouhé době vypadá lépe a realističtěji než většina ostatních komiksů. To proto, že Busiek se opřel o dlouholeté scenáristické zkušenosti a Ross o umělecký talent. Každá stránka vznikala na malířském plátně a patřičně bere dech. Ale Zázraky nejsou jenom o prohlížení krásných obrázků. Příběh zachycuje všechny nejdůležitější události klasického období vydavatelství Marvel, tentokrát sledované z pohledu obyčejného fotoreportéra. Avengers, X-Men nebo Fantastická čtyřka tady září jako úžasná součást každodenního života. Mistrovské komiksové dílo překračuje stín i toho největšího superhrdiny.
  • instageek_cz
    instageek_cz6.2.2023 12:54Zázraky
    V první řadě si musíme posvítit na „slona v místnosti“ – bohužel se stalo, že v tomto vydání chybí jedna stránka, místo níž se zhruba v prostředku knihy zopakuje jiná strana z úvodní části. Je ta fail a nakladatelství Crew se tím nijak netají. Proto byly všechny výtisky staženy z prodeje a celý komiks se vytiskne znovu. Kdo už jej v mezičase stihl pořídit, nemusí zoufat, s Crwí spřízněná knihkupectví nabídnou výměnu za nový výtisk. Proto tenhle fakt do hodnocení nezapočítávám, navíc se naštěstí nejedná o nic dějově zásadního.

    Zázraky jsou přesně tím typem mistrovského díla, které musí patřit do jakékoliv „definitivní“ edice Marvelu. Co ještě říct ke kresbě Alexe Rosse? Jaké nové superlativy přidat? Jeho máma byla módní návrhářka a myslím, že se to mohlo promítnout do způsobu, jakým vykresluje látku hrdinských kostýmů. Nejsou to žádné upnuté spandexy nebo moderní prodyšné materiály. Kdepak, krásně tam vidíte ohyby látky a úplně cítíte, jaké to musí být na dotyk. Ostatně u každého obrázku by se člověk mohl zastavit a dlouze obdivovat jak celek, tak nejrůznější drobnosti.

    Příběh se odehrává v rozmezí 40.–70. let, takže si užijete snové americké retro, designy starých automobilů, reklam, interiérů. Pastva pro oči. A co teprve malba samotných postav! Když poprvé vzplane Human Torch, tak z něj krom žárů sálá i cosi nelidského, děsivého. Těžko se to popisuje, ale podobný pocit jsem měl i z Galactuse. Ten také vypadá jako člověk, ale zároveň nás ve všem přesahuje. Veškeré naše problémy, dovednosti, obavy i touhy jsou v porovnání s těmito bytostmi nicotné.
    Proto obyčejným obyvatelům světa Zázraků nezbývá než doufat, že se jednoho dne nestanou položkou na pamětní desce, připomínající počet obětí nějaké katastrofy vyvolané půtkami mezi supersilnými hrdiny a záporáky. Což je příčinou mnoha společenských pnutí. Lidé Zázraky napřed oslavují, pak se jich děsí. Jednou jim přijdou cool, ale jakmile se něco pokazí, považují je za zrůdy, které se musí vyhubit. Strach vede k výbuchům násilí, nevděku, nespravedlnostem.

    My to vše sledujeme zrakem obyčejného fotoreportéra, muže bez nadpřirozených schopností, od jeho mládí až do stáří. A díky němu vidíme, jaké reálné dopady všechny ty slavné události, které známe z komiksů, měly. Scenárista Kurt Busiek odvedl fantastickou práci, neustále čtenáři pokládá otázky, na něž existují jen složité odpovědi. Zajišťuje tím, že jsme do děje po celou dobu naplno ponořeni.

    Tahle kniha je zkrátka zážitek, který si každý, kdo to myslí s komiksy vážně, musí aspoň jednou dopřát.

    PS: Nový epilog z roku 2019 klasický příběh perfektně doplňuje. Má 16 stran, takže nejde o žádný dodatek z povinnosti. Co se týče bonusové přílohy, ta mi poslední dobou u řady komiksů přijde spíš zbytečná. Většinou se jedná o scénář toho, co už jsme četli, nebo zdlouhavé pasáže, kde se tvůrci plácají po zádech, jací jsou géniové. U Zázraků mě ale bonusy bavily tak moc, jako samotná kniha. Najdete v nich spoustu nádherných neviděných kreseb, skic a návrhů.
  • Good Games
    Good Games mecenáš3.1.2023 11:32Zázraky
    Zázraky síce na našom trhu už vyšli niekoľkokrát, no je to kultový superhrdinský komiks, ktorý si zaslúži kvalitné prevedenie, v akom ho tu v Crew aktuálne vydali. Vizuálne veľmi atraktívne dielo od známeho Alexa Rossa, v ktorom sú on a jeho maľba hlavnými hviezdami. Kvalitný a zaujímavý je ale aj scenár, v ktorom sa pozeráme na superhrdinov a známe udalosti očami obyčajného smrteľníka v priebehu niekoľkých rokov. Za pozornosť stoja aj kvalitné bonusy. =►Celá recenzia◄=
155
  • house192
    house1921.4.2023 13:00Zázraky
    Musím zde ještě poděkovat Crwi za vstřícnost a nové opravené vydání, jehož výměna proběhla bez problémů. Díky moc!
  • instageek_cz
    instageek_cz9.2.2023 22:49Zázraky
    Darth Raelchi: Jo, díky za info, to bude taky super!:) Tak možná se i u nás časem dočkáme při nějakým dalším vydání:))
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš7.2.2023 10:25Zázraky
    Instageek_cz: zkus si sehnat i vyrocni americkou verzi par let starou, o ktere jsem tu uz psal. Tam je tech bonusu panecku a vse krasne doplnuje cely opus. Tam je fakt vsechno.
  • Zack
    Zack admin19.1.2023 15:02Zázraky
    Chybějící stranu jsme přidali do ukázek: https://comicsdb.cz/pics/9771/b_c9771-0-1674136837.png
  • BadBoy
    BadBoy5.1.2023 09:19Zázraky
    Tak to ještě , že jsem s koupí nepospíchal...takže to mají všechny kusy? Pokud ano, tak proč se to pořád s takovou chybou prodává? Já bych si to rád koupil, ale takhle to teda vynechám...
  • faster86
    faster865.1.2023 00:07Zázraky
    ukk ke každému výtisku, tam myslím ta stránka nechybí, tak si to může prečíst v ukk a neprijde o děj
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.1.2023 20:45Zázraky
    Jako já osobně, kdybych nakladatel a byla to moje chyba, což je dost pravděpodobný a následné náklady na případný přetisk by byly na mě, tak bych fakt vytiskl fialovou stránku ala Argo a čus. :) Co chcete dělat jinýho, max, že by ta strana byla barevná, no :) ať si každej mektá co chce, většina nepodnikala a bude vždycky nadávat, tohle je schůdné humánní řešení :D
  • Scarface
    Scarface4.1.2023 08:26Zázraky
    House192: Tohle nás fakt mrzí. Řešíme, kde se stala chyba a jak to napravit. Teď je to trochu na delší lokte, jak má hodně lidí dovolenou, ale pracujeme na tom a omlouváme se.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 21:07Zázraky
    Vydal bych vám fialově vytisklou stranu 21, ať si ji vlepite ... :)
  • Mikei
    Mikei3.1.2023 19:41Zázraky
    Není to skoro na přetisk?
  • house192
    house1923.1.2023 19:05Zázraky
    Milo - Zřejmě je to ve všech výtiscích, a ty další chyby jsou texty přetékající z bublin. Je to asi na dvou místech.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.1.2023 18:32Zázraky
    To jako ve všech kopiích jedna strana chybí?

    House - jaký tam jsou dalsi chyby?
  • house192
    house1923.1.2023 18:12Zázraky
    Na tohle jsem se velice těšil, jelikož původní vydání od CC se mi už začalo pomalu rozpadat.Prvotní nadšení ovšem zkalila jedna chybějící strana. (Viz diskuze)Těch chybek tam bylo více, ale tato byla opravdu velká.Přišlo mi, jako by to bylo celé dělané ve spěchu, a fakt mě to štve.
  • SomeOne
    SomeOne26.12.2022 09:53Zázraky
    Potvrzuji, také tam mám stejnou chybu.
  • trudoš
    trudoš editor25.12.2022 20:19Zázraky
    house192: Jop, u mě také. Zkusím zjistit, jestli o tom vědí v nakladatelství.
  • house192
    house19225.12.2022 17:17Zázraky
    Zdravím, chtěl bych se zeptat těch, co mají tohle nové vydání, jestli se jedná o chybu v celém nákladu, nebo v mém konkrétním výtisku. Jedná se o chybějící stranu 21 ve druhé kapitole, která je nahrazena opakovanou stranou 21 z první kapitoly...
  • Spike
    Spike9.12.2022 09:49Zázraky
    mearez: s lepší cenovou dostupností v paperbacku máš sice pravdu, ale zrovna u edic jako Legendy Marvelu/DC je cílem vydat ty "nejlepší" komiksy z vydavatelství (což samozřejmě pro každého je něco jiného, ale chápeme se) v reprezentativním formátu a co nejlepším vydání. A co si budeme, chce li člověk ať mu komiks/kniha vydrží co možná nejdéle, volí hardback. Navíc mi přijde že většina věcí tu vychází v broži, od Crwe a BB Artu určitě (a třeba takové 400 stránkové omnibusy od Brubakera nebo Z Pekla bych lámat v paperbacku fakt nechtěl). Co se týče Comics Centra tam by ses trefil, ale pokud jsi měl někdy v ruce nějaký jejich komiks z doby kdy to zkoušeli s brožovanou vazbou, musíš si sám za sebe rozhodnout jestli, když máš na výběr, si radši zaplatíš míň ale komiks se ti hned po otevření začne lámat a stránky vypadávat (a to i při velmi opatrném zacházení), nebo si připlatíš za pevnou vazbu s tím že ti ta kniha drží pohromadě i desítky let a po X opakovaných čteních po koupi. Paperbacky co se týče úspory místa a nižší ceny jsou fajn, ale musí se umět dělat - pokud ti vydrží v celku a v dobrém stavu jen pár minut/hodin, rozhodně utracených peněz budu litovat víc než když zaplatím víc za hardback, který ale něco vydrží.
  • louza
    louza3.12.2022 09:11Zázraky
    Cenově hůře dostupné? Za 849? Před dvaceti lety jsem tuhle knihu kupoval za 999. TO bylo hůře dostupné! Dělejme HC dokud jsou levné. Bylo o dost hůř.
  • valon
    valon30.11.2022 14:41Zázraky
    Ono to bude spíš někde jinde. Přece jenom Crew se snaží nacpat do paperbacků, co jenom jde, ať má cenu co nejníž a co nejširší katalog (zrovna legendy jsou výjimka, že to je cíleno víc na sběratele), zatímco velká část konkurence jede spíš na tu sběratelskou notu nebo to cpou do pevné, aby lidi měli v rukách něco pěkného, když už za to dají takové peníze.
  • baatcha
    baatcha30.11.2022 11:28Zázraky
    Není u nás v porovnání s USA problém s paperbackem ten, že to žádná tiskárna neumí pořádně vyrobit? Co mám americké paperbacky, nerozlepil se mi ani jeden. České, vydané hlavně kolem roku 2000+-, se mi rozsypaly všechny. Horší lepidlo a mnohem vyšší gramáž (a nižší ohebnost) papíru než u US vydání udělaly svoje. Proto se u nás vydává všechno v hardbacku, protože tam máš jistotu, že se za pár let nerozsype. Pletu se?
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.11.2022 10:35Zázraky
  • Toe
    Toe admin30.11.2022 06:36Zázraky
    ergo z komentářů níže jasně vyplývá, že je škoda, že se to tady nevydává v 15-ti edicích, rozměrech a vazbách s tím, že by si ještě lidi dopředu volili o kterou variantu mají zájem, aby pak nevěděli, že to vyšlo i v jiných variantách, které je nezajímají a otravují a nejsou hodny jejich pravdy. Jedině tak by tu mohl zavládnout ZEN! Myslím tedy možná... :D
  • mearez
    mearez29.11.2022 21:32Zázraky
    Ter: ne TPB jsou hlavní formát ve kterym jsou vydávaný sebraný edice komiksů a tak to má bejt, cenově dostupný a snadno skladovatelný. Hardbacky jsou nepraktické a drahý
  • seeker666
    seeker66628.11.2022 22:28Zázraky
    Já bych spíše preferoval pořádný formát, než tohle minivydání...
  • Ter
    Ter28.11.2022 21:42Zázraky
    Mearez: vďaka pánu za HC... paperbacky sú šmejd šmejdový
  • Fimi
    Fimi mecenáš28.11.2022 21:20Zázraky
    DR to je pravda, toto vydá i vlastně není nic nového.
  • mearez
    mearez28.11.2022 20:10Zázraky
    Nechápu, proč sme jedinej národ, kterej se snaží všechno vydávat v HC, vždyť jsou to komiksy ffs. Takhle je to akorát cenové hůře dostupné
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.11.2022 17:53Zázraky
    Škoda, že se CREW nepustila do výroční edice: Marvels 25th Anniversary Hardcover Edition s 504 stranami. To by si zde opravdu zasloužilo vydat. Ideální formát, lehoučké, pevná vazba, tuna bonusů, komplet scénář, co víc si přát.