Koupit
Joker se vrátil do Gothamu s plánem, který je hrozbou nikoliv jen pro Batmana, ale pro celou rodinu jeho spojenců. A jako předehru Batmanův arcinepřítel znovu přehrává pokroucené verze svých oblíbených zločinů. Nejděsivější ze všeho je ale Jokerovo prohlášení, že zná pravou totožnost Temného rytíře i všech, kdo mu pomáhají v jeho misi. Alfréd Pennyworth, komorník Bruce Wayna, byl unesen, aby sehrál roli v odporné oslavě. Batmanovi spojenci, včetně Catwoman a Nightwinga, byli umlčení a uneseni. A Arkhamův ústav je ve vší tajnosti připravován na bizarní akci, která navždy změní život batmanovské rodiny...

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz.
V české mutaci vyšel tento svazek jako 23. v pořadí.

Obsahuje sešity série Batman (Vol. 2) #16-17 (březen 2013 - duben 2013), Batman and Robin (Vol. 2) #15-17 (prosinec 2012 - únor 2013) a Nightwing (NEW 52) #16 (leden 2013)


Scénář
Kyle Higgins, Scott Snyder, Peter J. Tomasi, James Tynion IV
Art
Eddy Barrows, Greg Capullo, Patrick Gleason, Mark Simpson (Jock)
Ink
Keith Champagne, Eber Ferreira, Jonathan Glapion, Michael (Mick) Gray, Mark Simpson (Jock)
Barvy
David Baron, John Kalisz, Francesco Plascencia (FCO Plascencia), Rod Reis
Obálka
Greg Capullo, Francesco Plascencia (FCO Plascencia)
Lettering
Josef Ládek, Pavel Mařata
Překlad
Richard Klíčník, Štěpán Kopřiva
Redakce
Filip Gotfrid, Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský, Richard Podaný
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-88-9283-295-4 (BBart s.r.o.)
978-88-9283-295-4 (De Agostini Publishing S.p.A)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 260 x 11 mm
Tisk
barevný
Váha
480 g
Stran
160
Cena
299 Kč
Originál
Batman: Death of the Family (DC Comics, 2013)
  • faster86
    Dobré hlavní lince od Snydera dobře sekunduje Batman a Robin, nightwing je opět nemastný neslaný.
  • Palebras
    Smrt rodiny, kniha druhá je opět doplněna o nové příběhy a to konkrétně ze série Batman a Robin a Nightwing a opět se sice nejedná o nic závratného kvůli čemu bych skákal do vzduchu ale když jsem po oznámení celého kompletu zvažoval, zda jít do celé sbírky či kupovat pouze díly které u nás nikdy nevyšly, dost jsem vnitřně bojoval s pocitem, že budu mít dost dílů dvakrát s tím samým obsahem. Z tohoto důvodu jsem velice rád, že knihy obsahují i sešity z ostatních sérií a jsou tak oproti starším vydáním něčím rozdílné a nejedná se o pouhé duplikáty. Doufám, že i v případě následujících knih, které u nás již vyšly se dočkáme dalších nových sešitů a podobně.
  • hroubek
    Tento komiks má jednu velkou chyby. Tou chybou je, že i rámci komiksové logiky, kdy je skoro všechno možné a nemožné, je tak moc nelogický a těžko uvěřitelný až to bolí. Snyder vytvořil z Jokera největšího plánovače v celém DC světě, který dokáže být na více místech současně, vytvořit plán, který běží dlouhé roky a nikdo si ho nevšimne, a je skoro nesmrtelný (tohle je v pozdějších dílech vysvětleno). Naštěstí to Snyder napsal hodně zábavně a napínavě, že jsem na tu logickou chybu moc nemyslel a snažil jsem si to užít. Snyder si vyhrál s dialogy a s určitými momenty, které jsou parádní a předvádí Jokera v nejšílenější poloze. Hodně moc se mi líbila závěrečná hostina a její konec. Smrt rodiny: Kniha druhá je dost povedený a napínavý komiks.
  • Sagikkun
    Dokončení mistrovského Snydera. K hlavnímu příběhu (tj. dva sešity) není co dodat, je to definitivní odpověď na otázku, o čem celý vztah Batmana a Jokera je, proč dělá ten tohle a tamten zase ono, co dělá Batmana Batmanem a Jokera Jokerem. Je to víceméně i pocta jejich rivalitě táhnoucí se desítky let. Prostě uchopeno a ztvárněno na jedničku.
    Sešit s Nightwingem mě minimálně neurazil, a pokračování mého oblíbeného runu s Damianem od Petera J. Tomasina vyloženě potěšil a ani tentokrát nezklamal. Oba příběhy se navíc stejně jako hlavní příběh opírá o vztah těchto dvou Robinů a Batmanem, a co pro sebe vzájemně znamenají + oba příběhy stejně jako ten hlavní se nebojí dost přiostřit. Pasuje to sem tedy hezky a vytváří velmi dobrý celek.
    Byť si stále (stejně jako v první knize) myslím, že by stejně ty vedlejší série neměly narušovat a rozkouskovávat hlavní příběh (ty dva sešity s Damianem se mohly šoupnout na začátek po Nightwingovi), který pochopitelně všechny zajímá nejvíce, tak se ale i tak tentokrát přikloním k plnému počtu, protože jednotlivé dějové linky mě bavily všechny.
41061