Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
Dystopické putování dvou dospívajících bratrů napříč zamořenou krajinou.

Na břehu zamořeného jezera přežívají dva mladí bratři a jejich málomluvný otec. Po většinu času se jen snaží schrastit něco k snědku, ale nedá jim spát jedna záhada: Co si to otec pořád zapisuje do deníku? A proč nás nenaučil číst? Zůstali jsme snad naživu jako poslední?

Komiksový román Země potomků od italského autora Gipiho je rozmáchlým černobílým vyprávěním, které vás díky svému naturalistickému pojetí a promyšlenému příběhu přinutí k zamyšlení: Má cenu řídit se morálním kompasem i v dystopickém světě po apokalypse?

Odstartováno jako projekt na HitHit: https://www.hithit.com/cs/project/11529/gipi-zeme-potomku
Ocenění Muriel 2022 v kategorii Nejlepší překlad (cena pro překladatele).


Scénář
Gian-Alfonso Pacinotti (Gipi)
Art
Gian-Alfonso Pacinotti (Gipi)
Obálka
Gian-Alfonso Pacinotti (Gipi)
Lettering
Eva Nečasová
Překlad
Pavel Res
Redakce
Eva Nečasová, Sára Rodová
Žánry
postapokalyptický
ISBN/ISSN
978-80-906058-9-3 (Trystero)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
205 x 267 x 38 mm
Tisk
černobílý
Váha
1332 g
Stran
288
Cena
899 Kč
Originál
La terra dei figli (Coconino Press, 2016)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš6.6.2023 12:53Země potomků
    Úžasná atmosféra, kterou podtrhává skvělá černobílá kresba. Ke konci mi to přišlo oproti začátku trochu uspěchané, možná by tomu víc sedla malinko delší druhá část a rozdělení na dva díly.
  • perak
    perak31.5.2023 20:43Země potomků
    Postapo, kde lidský život ztratil téměř jakoukoliv hodnotu, a kde jakékoliv city jsou nežádoucí, protože vás dělají slabšími. Motiv s deníkem, který pro jednoho z hlavních hrdinů zosobňuje cestu za poznáním, je hodně dobře zpracován, i když vyústění tohoto bylo hodně rychlé. Zajímavá je černobílá kresba, která se k postapo atmosféře rozvráceného světa i lidských vztahů skvěle hodí.
  • Fry
    Fry admin5.3.2023 20:39Země potomků
    Země potomků - Zajímavé post-apo, kterému k dokonalosti přece jen chybí trochu propracovanější příběh. Ústřední motiv deníku, jehož obsah je oboum chlapcům zapovězen je dle mého skvěle vymyšlen, přesto ve finále [SPOILER] spíše klouže po povrchu a nedá čtenáři v podstatě žádné uspokojující vyvrcholení. Mohlo to jít víc do hloubky a bylo by to za plný počet ... Za mě 4*!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.2.2023 14:45Země potomků
    Velice bezútěšná atmosféra lemovaná tajemstvím, nepochopením a nakonec i zvířecími pudy, které zůstanou, když nezbývá nic moc jiného.

    Celkový dojem: 80%
  • faster86
    faster8614.1.2023 20:36Země potomků
    Je to nejlepší komiks co trystero zatim vydalo, je ale potřeba si uvědomit že jde o jednookého krále mezi slepýma. Epizodní příběh mladých bratrů z relativně čerstvého postapa. Asi bych to označil jako dobré, ale není to tak dobré abych za to vyvalil 899 ani 700 na hithit kampani.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.12.2022 23:20Země potomků
    Docela milé překvápko od Trystera. Škoda, že to je komiks na 20-30 minut. Bohužel ani svou kresbou toho nenabízí tolik, aby ho čtenář četl "pomaleji". Každopádně to aspoň odsýpá, nenudí to, jazyk je dobře zachycený coby postapo. Děj je taky ok, vlastně tam přímo není, a spíš se to krásně motá kolem onoho pověstného sešitu a vše ostatní se na to jaksi nabalí, ale nic proti. Funguje to. Naopak to krásně ilustruje, jak z naprosté banality, vznikne něco, co naprosto hory přenáší. Celkově hodnotím komiks velmi kladně. Fakt dobré. Konečně se Trystero probralo ze své letargie a naservírovalo nám poctivý komiks s přidanou hodnotou.
  • Alfi
    Alfi21.12.2022 23:48Země potomků
    Ultradrsné postapo začína mužom, ktorý osamote pri jazere vychováva dvoch chlapcov, zrejme svojich synov. Idylka s pečeným psom na večeru ale netrvá dlho a každá z postáv zažije peklo. Kresebne skvelý čiernobiely komiks, atmosféra zmaru a rozkladu priam dýcha svojím plesnivým dychom na čiateľa. Rozhodne jeden z naj počinov roku. Aspoň pre 18+
  • Karel Sec
    Karel Sec13.12.2022 13:48Země potomků
    Země potomků (Země synů?) je skvělá záležitost. V žánru dystopie možná jedna z nejepších. Četl jsem to už v angličtině (originál je italsky) a český překlad je dokonalý. Italové si to dokonce zfilmovali, ale výsledek se prý moc nepodařil. Skvělý zářez pro Trystero.
  • rajot
    rajot8.12.2022 21:22Země potomků
    Wow, po dočtení je ve mě spousta pocitů, který budu asi ještě nějakou dobu vstřebávat. Nečekaně drsná, nečekaně skvělá záležitost - už dlouho mě nějakej komiks takhle nevtáhl, atmosféra se místama dala krájet. Za jedinou kaňku považuju mluvu některejch postav ve stylu dnešních adolescentů, to se tam jaksi nehodí (naštěstí je toho málo), byť předpokládám, že to reflektuje originál. Za mě jeden z nejlepších překladovejch komiksů za poslední dobu.
7153