Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Ukrajinský komiks v žánru alternativní historie a steampunku, který rozvíjí události ukrajinské revoluce z let 1917–1921. V komiksu napěchovaném plnokrevnou akcí se bojuje, jak jinak, za pravdu a svobodu. Setkáte se v něm s hejtmanem Pavlem Skoropadským, „otcem“ Anarchistické republiky Nestorem Machnem, prvním ukrajinským prezidentem Michajlem Hruševským a mnohými dalšími.

Obsahuje:
strana 3-14: Epizoda 1 - Vůle (barevný komiks)
strana 15: Černobílé ilustrace a krátké medailonky s historickými informacemi
strana 16-39: Epizoda 2 - Duch minulosti (barevný komiks)
strana 40: Černobílé ilustrace a krátké medailonky s historickými informacemi
strana 41-52: Epizoda 3 - Nový nepřítel (barevný komiks)
strana 53: Černobílé ilustrace a krátké medailonky s historickými informacemi
strana 54-55: barevné doprovodné "pin-up" ilustrace
strana 56-125: Epizoda 4 - ??? (barevný komiks)
strana 126-130: Černobílé ilustrace a krátké medailonky s historickými informacemi
strana 131-138: Galerie náčrtů, ilustrací a obálek

Vyšlo jako 38. svazek velké řady edice Argomiks - uvedeno v tiráži, podle data vydání ale vyšlo jako 36 svazek, ještě před tituly Válka světů, stroj času a Lady Mechanika #5
Kniha obsahuje I. a II. svazek z plánovaných čtyř


Scénář
Oleksij Bondarenko, Vjačeslav Buhajov (Vyacheslav Buhaiov), Denys Fadějev, Oleksandr Fylypovyč, Denys Skorbaťuk, Olha Vozňuk
Art
Maksym Bohdanovskyj, Oleksij Bondarenko, Oleksandr Opara, Jevhenij Tončylov (Yevhenii Tonchylov)
Barvy
Pavlo Bilyk, Ihor Davydenko, Maryna Nemeš (Nemesh)
Obálka
Oleksij Bondarenko
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Ester Janečková
Redakce
Eva Brucknerová, Richard Klíčník, Jiří Nevěřil
Žánry
horor, steampunk, válečný
ISBN/ISSN
978-80-257-3944-0 (Argo)
Vazba
šitá v tvrdých deskách (vázaná po kratším hřbetu)
Formát
220 x 310 x 15 mm
Tisk
barevný
Váha
1000 g
Stran
144
Cena
598 Kč
Originál
Volja I., Volja II. (PHO, 2017, 2018)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš20.11.2023 00:27Vůle, kniha první
    Pardon, ale tohle šlo opravdu hodně mimo mě. Pozitivně hodnotím prakticky jen pěknou obálku a hezké zpracování od Arga. Jinak těžké zklamání, příběhově velmi nezajímavé a působící jako slátanina, těšil jsem se na mnohem víc steampunku, kresba se mi nakonec taky moc nelíbila. Taková lepší 1*
  • trudoš
    trudoš editor21.9.2023 20:28Vůle, kniha první
    Smělý komiksový projekt, který tvůrci bohužel nezvládli obsahově ukočírovat. Vůle představuje fascinující svět alternativní historie, v níž Velká světová válka neskončila tak lehce, jak píší učebnice, ale konflikt se rozproudil na mnoha dalších frontách především pak vinou nápaditých vynálezů steampunkového rázu a samozřejmě za přispění magie. Osa příběhu spočívá na boji Ukrajiny za udržení si čerstvě nabyté svobody a nikdy nekončícím boji s ruskými bolševiky, v čele se soudruhem Leninem, arcinekromantem bez špetky slitování.
    No řekněte, něco takového prostě musí být v jádru veselá četba, ne?
    Jenže není. Výtvarníci v čele s Oleksijem Bondarenkem sice odvedli skvělou práci, ovšem scénář trpí snad všemi neduhy amatérského díla, ať už jde o nepřehlednost zápletky, kostrbaté dialogy, anebo nesmyslné díry v logice. Akční jízda se tak občas stává nečekaně nudnou záležitostí, přičemž čtenář zahraničním dějepisem nepolíbený se bude zmítat v dobře myšlených, ale nic neříkajících souvislostech.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš19.9.2023 14:28Vůle, kniha první
    Kresba fakt famózní, Západ byl dobře nasosán, ale jinak je to takový správný průměrný steampunkový mišmaš, který ani není bohužel dokončen, cliffhanger jak vrata. Suma sumárum, dobrý pokus, dobrá představovačka další komiksové země, žádná ostuda, solidní práce za projektem, takže zatím 3 hvězdy. Možná až bude pokračování, přehodnotím.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.1.2023 17:56Vůle, kniha první
    Žánrový akční guláš s pro mě dosti slabými příběhy a rámováním, které je hůře kulturně přenositelné. Tento zvláštní fantasy historicky-válečný steampunk silně připomene svět 1920+ polského ilustrátora Jakuba Rozalského, ovšem ani zdaleka nedosahuje jeho estetických kvalit a atmosféry. Je to všechno škoda, protože přes všechnu tu šílenost, která mě osobně nudí, zde prosvítají zajímavé jednotlivosti a postavy skutečné historie. Tak či onak, nerozporuji, že si to může najít své čtenáře a každopádně a nahlas Sláva Ukrajině!.

    Celkový dojem: 30%
353
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš10.1.2023 21:46Vůle, kniha první
    Fakt doporučuji se tímto prokousat. Správná pastiche, mišmaš všeho možného co jde se steampunkem a válkou smíchat. Správně ujetý příběh, funkční, jedoucí na vlně západního komiksu, proč ne. Je fakt, že už mám takových příběhů za sebou a vyloženě je nevyhledávám, ale když jsem to v době vydání před lety četl, tak mě to vážně chytlo, akorát mi tenkrát vadilo, že jsem měl nedokončený příběh v podobě prvního alba a druhé v nedohlednu a pak ještě na loňském Crewonu zjistím, že i druhé album není pořád komplet příběh, ale třeba se k tomu tvůrci dostanou. Docela se mi i líbila ona kampaň a správný humbuk kolem tohoto ,dalo by se říct, celonárodního projektu.