Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
Galaxie žije v míru pod vládou Republiky a ochranou vznešených a moudrých rytířů Jedi. Symbolem naděje pro všechny se má stát velkolepá vesmírná stanice Maják Hvězdosvit. Ale zatímco Republika zažívá úchvatnou renesanci, šíří se v ní děsivý nový nepřítel…

Jedi Keeve Trennis je vyslána s mistrem Sskeerem a dvojčaty Terec a Ceret na záchrannou misi, jejímž cílem je poskytnout pomoc lodi čelící útoku Nihilů. Když na její palubě naleznou mrtvého Hutta, je nezbytné, aby vypátrali okolnosti jeho přítomnosti v republikovém prostoru. Stopy je dovedou až na malou zemědělskou planetu Sedri Minor, na níž nevysvětlitelně zmizelo několik obyvatel.

Strážci míru a spravedlnosti budou čelit smrtelně nebezpečné hrozbě, protože ve stínech procitl další mocný protivník. Jeho kořeny sahají hlouběji, než by kdokoli mohl tušit…

Obsahuje sešity série Star Wars: The High Republic #1-5 (leden 2021 - květen 2021)
Příběh v komiksu volně navazuje na psané romány Vrcholná Republika: Světlo rytířů Jedi a Vrcholná Republika: Do temnoty.


Scénář
Cavan Scott
Art
Ario Anindito
Ink
Mark Morales
Barvy
Annalisa Leoni
Obálka
Phil Noto
Lettering
Art D – Grafický ateliér Černý s.r.o.
Překlad
Lubomír Šebesta
Redakce
Pavel Klimeš, Tereza Nováková Tomášková, Milan Pohl, Barbora Pokorná
Žánry
akční, dobrodružný, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-252-5408-0 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
174 x 266 x 14 mm
Tisk
barevný
Váha
540 g
Stran
120
Cena
369 Kč
Originál
Star Wars: The High Republic #01: There is No Fear (Marvel Comics, 2021)
  • tom99
    Jako první výkop do komiksového světa Vrcholné Republiky to dopadlo víceméně dobře. Na druhou stranu se komiksy až moc opírají o knihy a nedokázaly přijít s nějakou svou vlastní zápletkou. Je zkrátka vidět, že jde o okrajové příběhy, které byly nastíněny (a zřejmě budou i vyřešeny) v románových knihách. Tentokrát jsme se zaměřili na Drengiry, příště to zase mohou být Nihilové. Jedním z největších problémů celého svazku je ovšem určitá zkratkovitost. Jednak se automaticky předpokládá, že jiné knihy ze série znáte, a komiksový svazek jednotlivé postavy či nebezpečí nijak neprohlubuje. Drengirové jsou sice nebezpeční, ale jejich útokům a motivaci se nedává žádný podtext. I z maršálky Hvězdosvitu Avar Kriss vyprchalo určité kouzlo z první knihy. Může ovšem jít pouze o dočasný jev. Přeci jenom 120 stánek je na komiks zkrátka málo.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš19.9.2023 14:22Star Wars - Vrcholná Republika #01: Není strachu
    Je to takový divno star wars, takový star wars pro holky. Když jsem byl malý, bylo to takové klučičí a chápu, že se v tom holky blbě hledaly a chtělo yb to něco pro ně, tady je to podle mě víc pro jejich seberealizaci. Nic proti, jen mě to tak mco nebavilo, jak bych u High Republic čekal. Nepřišlo mi ani ničím vyjímečné, když to srovnám s takovými Tales of the Jedi, to je někde úplně jinde. Přesto je to docela čtivé a odsýpá to.
  • Fry
    Ačkoliv je mé hodnocení vcelku vlažné, přiznávám že jsem fenoménu Vrchoné Republiky zcela propadl. Samostatně bych to asi neocenil, nicméně se znalostí románů a oficiálního reading orderu je tohle jistě má nová guilty pleasure. Po dočtení této knihy doporučuji pokračovat knihou Sílící bouře.
  • trudoš
    Největší slabinou tohoto alba je skutečnost, že se jedná o příběh provázaný s romány ze stejnojmenné série Vrcholná Republika. Přesto se dá zápletka skousnout, aniž by člověk lítal v souvislostech. Jen vztah k hlavním postavám byl pro mě krapet vachrlatý, protože šlo o paletu zcela neznámých figur, které však v Univerzu nějaký čas evidentně pobývají. Ale poznal jsem Yodu, takže úplně na odpis nejsem. Problém jsem měl pouze s tím, že v důsledku nešlo o nic nového – tvůrci pouze obměnili téma probouzející se Temné síly a lidí, kteří tyjí z jejího vzestupu. Možná, kdybych tušil, kde je počátek a zda to bude mít i nějaký konec, byl bych s hvězdičkami vstřícnější. Ovšem jako samostatná epizoda nelze příběh hodnotit jinak než průměrně. Děj bez překvapení, nápadu či invence, bodující pouze v tom, že je pořád o třídu srozumitelnější a zábavnější, než trilogie z let 2015 až 2019. Teď jen doufám, že navazující komiks Srdce Drengirů neskončí podobně jako Není strachu; nešťastně uprostřed věty.
  • radimisko
    Desítky a stovky let před Darth Vaderem a Lukem Skywalkerem se odehrávaly úplně jiné hvězdné války. Republika byla na vrcholu a řád rytířů Jedi zažíval zlatou éru. Ale i tehdy vnější okraje galaxie Star Wars připomínaly prostředí Divokého západu. Nová komiksová série Star Wars: Vrcholná republika volně navazuje na několik česky vydaných knížek. Příběhy Není strachu a Srdce Drengirů jsou jenom kouskem skládačky, která tvoří mnohem širší ságu, přesto fungují i samostatně. V centru dění tady stojí mladá Keeve. Musí se ohánět světelným mečem, seč jí Síla stačí. Protože kromě nepřátelského společenstva Nihilů stojí i proti přesile masožravých monster. Každý, kdo toužil vidět Jedie osedlat krvelačného Rancora, si přijde na své.
  • Alfi
    Komiks je veľmi výrazne prispôsobený mladému “modernému” publiku. Hrdinkou je teda žena, černoška, bez chýb a slabín (hneď v prvej kapitole porazí v súboji svojho majstra a mimochodom zachráni mesto) a je “nad vecou”, takže napríklad hovorï veci ako “Síla je se mnou, ja jsem se sílou bla bla bla”. Nesympatické postavy, nudný dej bez náznaku humoru, je to spotrebný tovar bez pridanej hodnoty. Obe knihy sú neuzavreté, ukončeně cliffhangerom.
37121
  • Fry
    Pokud byste chtěli začít se sérií Vrcholná Republika, tak z toho co u nás vyšlo doporučuji následující posloupnost:

    - Vrcholná Republika - Světlo rytířů Jedi (The High Republic: Into the Dark)
    - Vrcholná Republika - Příběhy před usnutím [Jediové přicházejí na pomoc] (The High Republic: The Great Jedi Rescue)
    - Vrcholná Republika - Do temnoty (The High Republic: Into the Dark)
    - Vrcholná Republika - Není strachu (The High Republic: There Is No Fear)

    - Vrcholná Republika - Sílící bouře (The High Republic: The Rising Storm)
    - Vrcholná Republika - Příběhy před usnutím [Souboj na výstavě] (The High Republic: Showdown at the Fair)
    - Vrcholná Republika - Srdce Drengirů [#6-8] (The High Republic: The Heart of Drengir)
    - Vrcholná Republika - Ze stínů (The High Republic: Out of the Shadows)
    - Vrcholná Republika - Srdce Drengirů [#9-10] (The High Republic: The Heart of Drengir)

    - Vrcholná Republika - Padlá hvězda (The High Republic: The Fallen Star)
    - Vrcholná Republika - Příběhy před usnutím [Bitva o Hvězdosvit] (The High Republic: The Battle for Starlight)
    - Vrcholná Republika - Půlnoční horizont (The High Republic: Midnight Horizon)