Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
V Divokém vesmíru po dlouhou dobu spalo prastaré zlo, ale Velká pramatka Drengirů nyní procitla a s ní i její děti…

Strážci míru a spravedlnosti z Majáku Hvězdosvit čelí tajemné nákaze, která se nevyhnula ani nejlepším z nich. Jediům nezbývá než vsadit vše na jedinou kartu a spojit síly s obávaným Huttským kartelem, aby se mohli společně postavit smrtelně nebezpečnému nepříteli, který se nekontrolovatelně šíří po galaxii a hrozí pohltit vše živé.

Zatímco maršálka Hvězdosvitu Avar Kriss bojuje s novými spojenci po boku proti drengirské hrozbě, Keeve Trennis se snaží zachránit svého někdejšího mistra. Chce mu pomoci uniknout před temnotou vyvěrající z jeho nitra, ovšem vymanit Sskeera ze sevření kořenové mysli bude daleko těžší, než se na první pohled zdálo. Jediové budou muset proniknout až k samotnému srdci Drengirů…

Obsahuje sešity série Star Wars: The High Republic #6-10 (červen 2021 - říjen 2021).
Příběh v této knize se odehrává po událostech v knižních románech Světlo rytířů Jedi a Do temnoty, komiksovém svazku Vrcholná republika - Není strachu a přibližně ve stejné době jako knižní román Sílící bouře.


Scénář
Cavan Scott
Art
Ario Anindito, Georges Jeanty
Ink
Marc Deering, Georges Jeanty, Mark Morales, Victor Olazaba, Sean Parsons, Karl Story
Barvy
Annalisa Leoni, Carlos Lopez, Rachelle Rosenberg
Obálka
Phil Noto
Lettering
Art D – Grafický ateliér Černý s.r.o.
Překlad
Lubomír Šebesta
Redakce
Pavel Klimeš, Tereza Nováková Tomášková, Milan Pohl, Barbora Pokorná
Žánry
akční, dobrodružný, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-252-5407-3 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
174 x 266 x 14 mm
Tisk
barevný
Váha
540 g
Stran
120
Cena
369 Kč
Originál
Star Wars: The High Republic #02: Heart of the Drengir (Marvel Comics, 2021)
  • tom99
    Komiksy se opírají o známé postavy z knih, největší úlohu má především Avar Kriss a Orla Jareni. K těmto postavám máme ale již pečlivě vybudovaný vztah právě díky knihám, komiksy nenabízejí v tomto ohledu nic nového. Postavy se v ději jen vyskytují a spíše slouží jako záchytný bod pro čtenáře knih. O postavách se ale nedozvíme nic nového, bez čeho bychom se nemohli dále obejít. A to je vlastně i celý problém tohoto svazku. Komiksy pouze brouzdají na povrchu a značně za knihami zaostávají. Nedaří se jim vyprofilovat ani jednu novou postavu, o kterou bychom se skutečně báli, strachovali a na které by nám více záleželo. Keeve Trennis není nikterak zajímavá a nebýt jejího podivného spojení s bývalým mistrem Sskeerem, tak jako postava nemá opravdu co nabídnout. Ony i komiksy na zápletku s Drengiry jdou velice suše a neoriginálně. Co kniha Do temnoty skvěle nastínila a nám jako čtenářům prodala, tak komiksy spíše zabíjejí. Drengirové jsou prostě zničeni úplně tím nejjednodušším a nezajímavým způsobem, což samozřejmě dělá z celého svazku jednu velkou nudu. Vychválit lze alespoň kresbu, která místy zachraňuje velice průměrný námět se scénářem.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš19.9.2023 14:23Star Wars - Vrcholná Republika #02: Srdce Drengirů
    Dvojka už pokulhávala, narozdíl od jedničky a bavilo mě to podstatně méně. Zbytečně užvaněné, ublížené a nikam nevedoucí. Prostě je to takové, aby to skončilo a mohlo se jen říct, jdeme na další quest. Přišlo mi to příběhově hodně odfláklé a postavy na mě působily ještě víc šablonovitě.
  • radimisko
    Svižné dobrodružství v povědomém, ale neokoukaném prostředí.
  • Alfi
    Spotrebný tovar v štandartnej mainstreamovej kresbe, bez zaujímavých nápadov. Nie je to urážlivo zlé, prosto priemer. Kniha neobsahuje časti deja popísané v doprovodných knihách a končí neuzavretá cliffhangerom.
  • Alfi
    Dopp: už viem, ale netušil som to, myslel som, že je to plusmínus samostatné ako ostatné SW zbierky od Egmontu
  • Doppelganger
    Alfi: tuto komiksovou řadu nemá smysl číst bez znalosti knižní řady Vrcholná republika. Děje hlavních knížek, young adult knížek a komiksové řady se vzájemně proplétají. Např. linie s Drengiry začala v první ya knize a pokračuje zde v komiksové řadě, která poskytuje vysvětlení, co dělala třeba Avar Kriss během událostí popisovaných v druhé (a pak třetí) hlavní knize.