Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
Fantastická čtyřka – Mr. Fantastic, Invisible Woman, Human Torch a Thing – se ocitla v obklíčení roje parazitů-vetřelců. Tihle mrchožrouti složení z negativní energie přicházejí na Zemi a jako nosič používají lidského hostitele. Ale za jakým účelem? A kdo stojí za touto nenadálou invazí?

V tiráži knihy je chybně uveden vydavatel IDW, správně je spolupráce vydavatelství MARVEL a Abrams.

Scénář
Alex Ross
Art
Alex Ross
Barvy
Josh Johnson, Alex Ross
Lettering
Art D – Grafický ateliér Černý s.r.o., Martina Pokorná
Překlad
Petr Novotný
Redakce
Jan Jaroš, Barbora Pokorná
Žánry
adaptace, akční, dobrodružný, sci-fi, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-252-5424-0 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v měkkých deskách (zesílené měkké desky)
Formát
172 x 230 x 6 mm
Tisk
barevný
Váha
263 g
Stran
64
Cena
249 Kč
Originál
Fantastic Four: Full Circle (Marvel Arts) (MARVEL - Abrams ComicArts, 2022)
  • faster86
    Ross je super, ale chtělo by to větší formát, protože u spousty dvoustran nevím na co se dívám. Příběh asi není špatný, ale vymyšlené pseudovědecké vychytávky jen pro efekt mě nabaví. Což je problém u FF napříč celou jejich historií.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 21:59Fantastická čtyřka: Kruh se uzavírá
    Hele, dobrý, jako fakt. Nečekal jsem to, ale sedlo mi to. Kresba parádní, duch retra zachován, Kirby náležitě uctěn a de facto i Stan Lee. Fakt to není blbý a ani jsem nepotřeboval nic předtím nebo nic kolem toho - tie-iny apod. Fungovalo to tak, jak to vyšlo. Tohle se vážně povedlo. Příběh místy drhnul svým vyprávěním a byl v podstatě prostinký, nicméně to funguje a je evidnetní, že to táhne art. Jen by si to zasloužilo krapínek větší formát.
  • radimisko
    Alex Ross si po letech splnil přání dát superhrdinské rodince úplně novou výtvarnou podobu. Z jeho pestrobarevného stylu přechází zrak. Působí jako klasické sci-fi spektákly a tomu odpovídá i příběh. Velká škoda, že český překlad je místy nepřesný a nedává smysl. Knížka u nás navíc vychází v menším formátu než v originále. Fantasticky rozmáchlé obrázky by přitom zasloužily více prostoru.
  • house192
    Tři hvězdy za příběh, čtyři za kresbu.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš23.4.2023 14:55Fantastická čtyřka: Kruh se uzavírá
    Je to ako keby Tarantino natočil reklamu na tenisky. Alebo michelinský šéfkuchár by vám urobil kvalitný hotdog. Alebo... OK, stačilo, zrejme viete, čo sa chcem povedať. Unikátna, výrazným spôsobom špecifická výtvarná stránka diel Alexa Rossa mi v minulosti viackrát vyrazila dekel (Superman: Mír na Zemi, JLA: Svoboda a spravedlnost, Království tvé, Zázraky), preto ma potešilo, keď Egmont vydal jeho Fantastickú čtyřku: Kruh se uzavíra. Samozrejme je to formátovo maličké. To je u Rossových maliarskych (veľ?)diel problém. Jeho povestný, nezameniteľne opulentný a megalomanský štýl vynikne logicky v čo najgigantickejšom formáte. A to 172x230 mm fakt nie je. Niekto to možno dokonca označí za rúhanie a svätokrádež. Mne to prekvapivo až tak nevadilo, hoc musím priznať, že áno, listovanie takým maličkým a tenkým komiksom bolo kuriózne, k Rossovi sa ozaj takéto „ponižujúce“ rozmery nehodia. Ale zas lepšie, ako keby to u nás nikdy nemalo vyjsť. Alebo nie? Nuž... tým si nie som istý. Jasné, po vizuálnej stránke sa s tým Alex Ross opäť raz neskutočne vyhral. Jeho práca je detailná, výbušne obrovská a ohromujúca. Ukážkovo ju podtrhujú dych vyrážajúce Rossove farby, s ktorými mu pomohol u nás neznámy Josh Johnson. Problém vidím v scenári. Pri Superman: Mír na Zemi sa mi páčila civilná, realistická zápletka o tom, ako Muž z oceli rieši svetový hladomor a v JLA: Svoboda a spravedlnost som ocenil, že nezničiteľná Liga spravodlivosti nebojovala proti nudným masám vesmírnych nepriateľov, ale proti bežným ľudským okom neviditeľným mikroorganizmom. Tu sa žiaľ jedná o klasický trikovo-akčné komiksové orgie, scenár je zverstvo, vôbec som sa nechytal (s výnimkou prvých, relatívne komorných strán). Zarazila ma veta na zadnej strane obalu „výroční série bulvárních grafických románů“ – to prekladal počítač?
  • MEGA
    Parádní jednohubka. Kresba Alexe Rosse je prostě famózní. Obzvlášť v této knize je mnohem živější než obvykle. Inspirace Jackem Kirbym jde poznat a vytváří skvělý dojem. Nápaditý příběh je místy zbytečně komplikovaný, ale to jen dodává na pocitu, že čtete něco z 60 let. Formát bych si dokázal představit větší, ale jsem příjemně překvapen jak brzo u nás komiks vyšel. Za mě spokojenost a budu rád za více takovýchto klenotů.
  • Alfi
    Kniha F4: Kruh se uzavírá je autorské dielo Alexa Rossa, ktoré pomerne tesne naväzuje na mne neznámy komiks s F4 zo 60tych rokov a ako mnohé príbehy z tej doby, dej je pseudometafyzická hovadina. Hlavne nad logikou toho, čo sa deje moc nerozmýšlajte. Čo je ale veľkým plusom je kresba Alexa Rossa, tentokrát nie maľba ale veľmi detailná napodobenina štýlu komiksov strieborného veku. Zmenšenie knihe výrazne neublížilo a umožnilo rozumnú cenu, takže z mojej strany je to v poriadku.
19122
  • baatcha
    Paráda, že tohle u nás vychází, a navíc tak brzo po americkém vydání! Do originálu jsem nechtěl jít, protože je to formátem hodně velká kniha (21 x 28 cm) a tomu odpovídá i cena, a taky proto, že FF moc neznám a že bych se v příběhu ztratil. Takže jsem rád, že Egmont přichází s českou verzí, v přijatelné ceně, byť samozřejmě za cenu zmenšeného formátu (17 x 23 cm). Je to takový přijatelný kompromis, byť mě trochu děsí ten překlad "Fantastická čtyřka", se kterým jsem se naposledy setkal snad u Semicu. :D