• seneke
    seneke mecenáš17:09Pindárna
    Django: Vřele doporučuji. A anime se vyhni, to je odfláklý.
  • Django
    Django mecenáš15:54Pindárna
    Tak už nic jen mi nedošlo že claymore je název
  • Django
    Django mecenáš15:46Pindárna
    Seneke: ten obrázek s holkama je nějaka manga?
  • seneke
    seneke mecenáš15:43Pindárna
    Walome: Moment, jaký debakl s Harry Potterem?
  • Walome
    Walome mecenáš15:05Pindárna
    louza: no ja se na to moc netvaril ale ono to bohuzel vyslo jako nejlepsi moznost :D

    Tak knizky u nas nejedou vubec. Vezmi si ze u nas rocne vyjde cca 15000 knih. Vetsina v nakladu max 2000 kusu. Neco klidne i 300. Aby to byl bestseller staci prodat 30000 ks knih. Viewegh v prime timu prodaval cca 50000 kusu. Ted jsou ty cisla pry vetsi ale neverim tomu. Vezmi si jaky debakl byl u nas Harty Potter (ale to bylo primarne kvuli neschopnosti O. Millera). Ten trh proste nefunguje. To neni nejaka moje domnenka ale fakt. Zeptej se kohokoliv kdo u nas vydava knihy a nema za sebou jinou firmu/jiny prachy. Nebo se zeptej ceskych autoru knih. Kdyz ma z jedne knihy 10 % je to hodne.

    Tak ted koukam ze Miller dokonce povazuje za bestseller neco ceho se proda 1500 :D no tak kde to jsme.
  • seneke
    seneke mecenáš14:58Stripy, jouky, fejky :)
  • faster86
    faster8613:20Sběratelský klub
    ty co mám nejvíc rád nebo čeho si nejvíc cením se mi mění podle toho co sem zrovna ulovil, takže to byla limitka vrány od CC, limitka darebáka od CC, pekelné knižnice hellboye a poslední co mi udělalo největší radost tak je asi Sin city v boxu
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš12:23Sběratelský klub
    Delphin: Asi mi taky ve sbírce dělají největší radost kousky, ke kterým mám nějaký vztah, i když nejsou nutně nejcennější. U mě je to Kasta metabaronů, i když je to až to druhé brožované vydání, protože zaprvé je to možná můj nejoblíbenější komiks a zadruhé tím začalo mé vážnější sbírání komiksů. Z poslední doby je pak pro mě strašně důležitý první číslo Crwe - to konkrétně se mi do rukou kdysi ani nedostalo, ale jen díky půjčování si náhodných čísel Crwe od bratranců jsem si komiksy tak zamiloval.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš09:54* Připomínky a návrhy
    Zack - ok, v pohodě. Díky :)
  • Zack
    Milo: Tohle se tu resilo mockrat a odnesl jsem si z toho, ze by to lidi spis nasralo, protoze tehle socialnich mrdek maj vsude jinde dost. Nejsem nejak zasadne proti, ale ani necitim, ze to tu chybi. Takze nerikam nikdy, ale aktualne to neni ani v backlogu.
  • seneke
    seneke mecenáš09:10Art
    Claymore
  • Toe
    Onkel 1928: Díky za info, pošli prosím tradičně třeba na můj email nějaké detaily, ideálně foto obálky a tiráže (ta bývá u Čtyřlístků opravdu kratičká a co je v ní uvedeno nelze brát moc vážně, ale k nasměrování postačí :), případně se na emailu domluvíme. Vydání a dotisky mají obvykle trochu odlišnou obálku, ale některé dotisky jsou identické - to pak řešíme poznámkou, pokud samozřejmě není jiné i ISBN.
    Článek nevím který myslíš, ale počítám se bude jednat o něco od Chrze z jeho stránek? Pokud se to objeví i u něj, pak to obvykle bereme jako "že to tak opravdu je" (kolikrát na rozdíl od toho, co je uvedeno v tiráži Čtyřlístku :)), ale zpětné doplnění je spíš o tom, že to někdo má opravdu fyzicky.
  • trudoš
    trudoš editor27.3. 22:12* Připomínky a návrhy
    Tak na tuhle reakci od Zacka se vážně těším.
  • louza
    louza27.3. 22:08Pindárna
    walome : Zaútočili jste masivní letákovou kampaní? :-)) To v devadesátkách platilo za dobrý vtip. Dnes asi fakt smutná realita. Občas čtu i komiksy bez obrázků, většinou fantastiku a ty stesky i náklady jsou tam dost podobný jako v případě komiksu. Myslel jsem, že třeba kriminálky, který vůbec nečtu tu jedou ve velkém, když to běží každý den v televizi. Kupodivu mi Pavlovský s Kopřivou ve svém podcastu vysvětlili, že i to je okrajovka. Když to vezmu úplně mimo, tak svaz sportu kterému se věnuju má 1800 registrovaných členů. Tak nevím jestli jsem taková okrajovka, nebo je v tomhle státě fakt jen patnáct set lidí, kteří jsou ochotní se pro něco nadchnout a věnovat se tomu.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš27.3. 20:04* Připomínky a návrhy
    Ahoj, zaujal mě teď jeden příspěvek ve fóru, ale nechtěl jsem psát další, kde bych reagoval jen smajlíkem, proto mě napadlo zavést možnost reakce pouze smajlíky na daný příspěvek. Třeba vysmatej, palec nahoru/dolů, apod.

    Nebo tuhle variantu zavést i u komentářů/diskuzi a pak třeba i možnost seřadit komenty dle počtu reakci na daný příspěvek.

    Co vy na to? Nebo ty, Zacku?
  • Gmork
    Gmork27.3. 18:33Filmový a hudební klub
    Jop, chtěl jsem nějaké animáky mimo US scénu, Naya je ukrajinský film a Červená želva francouzský. Jsem rád za ty Zloděje od Hirokazu Kore´edy, kdysi jsem na tom byl v kině a líbilo moc, rád si to zopakuju. V příštím balíčku od něj bude loňský Monster, za pár dní to vychází na blu-ray. No a v dubnu jdu do těch Poor Things, ještě počkám, jestli to Magic Box neohlásí pro český trh, ale moc tomu nevěřím. A jistí to taky Suzume, ta vychází 2. dubna.
  • seneke
    seneke mecenáš27.3. 18:13Filmový a hudební klub
    Gmork: Lupin je výborná volba.
  • Gmork
    Gmork27.3. 16:34Filmový a hudební klub
    Nové filmy do sbírky, využitá akce "třetí film zadarmo" na FNACu.
    https://imgbox.com/ROHmTRZd
    https://imgbox.com/8qv23zzI
  • Onkel 1928
    Onkel 192827.3. 15:31* Připomínky a návrhy
    Koupil jsem Prvních dvanáct příběhů Čtyřlístku, jde o 2. vydání z roku 2012, chybí v databázi. ISBN 978-80-85389-93-7.

    V tom samostatném článku je uvedeno, že se jedná o dotisk z roku 2012, ale v knize je "2. vydání". Je tam také uvedeno, že i Velké knihy 2., 4. a 5. byly v roce 2012 znova vydány (nebo dotisk), tady v Databázi je to "pouze" u knihy č. 2.
  • Walome
    Walome mecenáš27.3. 15:05Pindárna
    louza: to je vůbec otázka jak nalákat nový lidi k čemukoliv. My teď máme takovej spolek na malým městě a nakonec jsme skončili u roznášení letáků :D protože nás prostě nic lepšího nenapadlo.
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš27.3. 12:40Sběratelský klub
    Delpin: to je docela dobrej dotaz :) já tedy nejsem primárně žádný sběratel. Ta plnící se knihovna vychází jako postranní efekt toho, že miluju dobré příběhy a že jsem ještě staromilec, co má raději obrázky na papíře než v tabletu. A subjektivně si cením díla, které leckdy nemají žádnou "sběratelskou" hodnotu, respektive jsou to třeba rychlý šípy, po tátovi a pod. U fakt hardcorových sběratelů to pak šacuju na něco, co je fakt mega vzácný (a asi i příšerně drahý), nebo co se jim podařilo vyšťourat v nějakým zapadlým antikvariátu :)
  • jh666
    jh66627.3. 10:29* Připomínky a návrhy
    Ne, myslel jsem ty čísla. Nenapadlo, že se trefím zrovna takhle :)
  • Toe
    Toe admin27.3. 09:21* Připomínky a návrhy
    Já to zrovna nahodil a editoval - jsem nečekal, že si toho někdo během 5-ti minut všimne - poučení pro příště, že jsem neustále sledován! :)
    Teda pokud nemyslíš popis, ten je u všech čísel v téhle řadě stejný...
  • jh666
    jh66627.3. 09:19* Připomínky a návrhy
    U Marvel Origins #008: Thor 2 (1963) máte obsah z Iron Mana
  • Gmork
    Gmork27.3. 06:47Sběratelský klub
    Jinak mi velkou radost taky dělají staré fantasy od Soleil, které jsem si zkompletoval na svých cestách po Francii. Dnes už tohle vydavatelství podobné věci nedělá, všechny schopné autory bohužel nahnali na Elfy, Trpaslíky atd. Mám komplet série Příběhy z Brocéliandu, Triskell, Mortepierre, Vzpomínky na Elcologii, Alyanina tajemství, Mlhy Asceltisu, Vyhnanství Asceltisu, Strážce majáku, Brocéliande, Příběhy korrigana, Lancelot, Durandal, Elya, Yuna, Skleněné meče, Wollodrin, Druidi, Slzy víly, Aslak... Mnohé díly z těchto sérií jsou už taky nedostupné, taková Mortepierre už je nesehnatelná, leda francouzský ebay.
  • Norri
    Norri mecenáš26.3. 20:27Sběratelský klub
    Mi dělají radost komiksy, které jsem si nechal podepsat. Je to spojené s tím, že jsem se s těmi autory setkal.
  • xintax
    xintax mecenáš26.3. 19:45Sběratelský klub
    deefha - Aspoň naznač, po čem prahneš. :-)

    Jinak ja mam nejradeji a nejcasteji si prohlizim originaly komiksu. Neni to sice tisteny komiksovy kousek, ale o to mi delaji vetsi radost. :-)
  • Gmork
    Gmork26.3. 18:07Sběratelský klub
    Delphin: Největší radost ve sbírce mi dělá Bran Ruz od Auclaira a Deschampse a komplet fantasy série Sylve, které už jsou dlouhé roky ve Francii vyprodané. A po ničem už neprahnu, všechno co jsem kdy chtěl, už mám. Možná sérii Totoche od Jeana Tabaryho, ale tam si to vydám sám, beztak už jsem si tři díly vydal.
  • deefha
    deefha mecenáš26.3. 15:11Sběratelský klub
    Nejradši mám určitě první vydání dvojknihy Čtyřlístku Poklad kapitána Kida / Jak se chodí do pohádky. Není to sice ten úplně původní výtisk, který jsem jako dítě dostal a pak ho četl pořád dokola, aby nakonec zmizel někde v zákoutích času... Ale je to prostě moje srdcovka a kromě prvních čísel Komety na mě pak už nikdy nic tak nezapůsobilo.

    Aktuálně prahnu po něčem z tuzemské produkce, co vyšlo ve velmi limitovaném nákladu a zrovna je jeden výtisk k mání. Sice za příšernou cenu, ale protože o tom pořád uvažuju, tak neřeknu o co jde, aby mi to třeba někdo bohatší nevyfouknul :-) Obecně se dá koupit všechno, stačí mít jen trpělivost a prachy.
  • Ter
    Ter26.3. 14:50Sběratelský klub
    Delphin: môj top komiksový klenot je Disneyho Snehulienka a sedem trpaslíkov z prelomu rokov 1937 a 1938. Na druhom mieste Disneyho Gummi Bears z rokov 1989 - 1990. Kúsky, ktoré sa sem nikdy nedostanú a hlavne o existencii Gummi Bears komiksov väčšina československej komiksovej bubliny ani netuší. Z domácich je mojim klenotom slovenský komiks Bill a Mary.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.3. 14:24Sběratelský klub
    Delphín: uplne prahnu po tom mit komplet Prince Valianta a souborky z EC Comics.
    Radost mi dela sbirka komiksu Boguse Polcha a Bryana Talbota, jez mam i od obou podepsane.
  • Delphín
    Delphín26.3. 13:35Sběratelský klub
    Ahoj sběratelé, taková omýlaná otázka, která by mě ale zajímala - za jaký kousek ve vaší knihovně jste nejvíce rádi? Potažmo je nějaké dílo, po kterém prahnete? :)
    Já osobně mám největší radost ze Čtyřlístů z osmdesátek ještě po taťkovi, potažmo z omnibusů Daredevila Bendise. Ty jsem splašil za úžasnou cenu doslova na poslední chvíli.
  • Keenkeen
    Keenkeen mecenáš26.3. 13:05Pindárna
    Prima, tak jsem začal správně. Díky moc! Já totiž radši čtu až když je vše dovydaný a tady jsem si nebyl jistý jak to dává smysl :) Jinak za mě výborný po všech stránkách.
  • SomeOne
    SomeOne26.3. 12:02Pindárna
    Keenkeen: nebo to muzes cist v chronologickem poradi, zalezi, co preferujes. Cist to v poradi, v jakem to vydali, je taky v pohode, pokud si spravne pak v hlave zaradis, co se odehrava v jakem obdobi. A na omnibusy to nijak nenevazuje, toto je canon, kdezto omnibusy jsou legends.
  • Fry
    Fry admin26.3. 11:39Pindárna
    @Keenkeen: tak jak to vyšlo je to seřazeno ZDE, jinak Norri psal doporučený seznam jak číst dle Egmontu ZDE v diskusi.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš26.3. 10:28Sběratelský klub
    Jako chvíli jsem uvažoval, že si komiksy vybalovat nebudu - přečtu si je hezky v knihovně a ty koupené rovnou uskladním. Ale pak mi to přišlo až příliš úchylné, takže si všechno, co kupuju, rozbaluju a čtu (i kdybych to už předtím četl).
    A s MDEKama to mám přesně naopak, než lidi, kterým třeba chybí pár v pevné vazbě. Já je kupoval vždycky hezky v měkké, ale když mi kamarád šel koupit Metabarona 2, koupil mi ho v pevné, takže mému "OCD" je teď naopak trnem v oku ta jedna pevná vazba :D
  • Keenkeen
    Keenkeen mecenáš26.3. 10:26Pindárna
    Ahoj, prosím poradí někdo jak správně chronologicky číst Star Wars (Marvel Comics, Vol. 1 a 2) od Egmontu? A zda nějak navazují na na Star Wars omnibusy od bbArtu? Díky Hanz
  • BadBoy
    BadBoy26.3. 10:21Sběratelský klub
    Řádný sběratel si koupí rovnou 2x pevnou. Jednu na čtení a druhou do skříně na investici :D
  • deefha
    deefha mecenáš26.3. 10:18Sběratelský klub
    @soulbringer Trojka Druuna rozhodně není lepší, z celé série mi naopak přijde nejhorší. Ale pořád je "docela dobrá", jak jsem psal :-)

    Jinak já teda znám minimálně jednoho sběratele komiksů, který je zároveň čtenář (opravdu existují!). A své protichůdné vášně řeší tak, že pokud má komiks pevnou i měkkou vazbu, kupuje oboje, čte měkkou a pevnou ukládá do skříně (bez ohledu na to, jestli je ve fólii nebo ne). Myslím, že tady na ComicsDB není, ale kdo ví - třeba se ozve :-)
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš26.3. 10:16Sběratelský klub
    A pak že jsou MDEKy v pevné nedostatkové zboží! Alfi: Moje OCD by ti chtělo některé ty díly vzhůru nohama narovnat :-D.
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš26.3. 10:08Sběratelský klub
    deefha: moment, moment! K čemu ho to navádíš?! Chceš snad naznačit, že existují sběratelé, kteří vybalují komiksy z obalu (panenko skákavá!) a že je dokonce čtou? Cože?!
    PS: Ovšem, když už jsme u té evropské smetánky a zmíněného titulu - jistě dokážeš v krátkosti shrnout, v čem je trojka lepší než ty dvě předchozí knihy? :)
  • deefha
    deefha mecenáš26.3. 10:00Sběratelský klub
    @Alfi No pochopitelně! Ale ta Druuna trojka je taky docela dobrá, tu určitě vybal :-D
  • Alfi
    Alfi26.3. 07:25Sběratelský klub

  • soulbringer
    soulbringer mecenáš25.3. 22:36Sběratelský klub
    lol!
    Jinak tedy, vzbudte me, az se zjisti, kolik tady stojej ty ledviny :)
  • xintax
    xintax mecenáš25.3. 22:12Sběratelský klub
    @deefha To uz tak bylo. I ty slepeny stranky... :-)
  • deefha
    deefha mecenáš25.3. 21:20Sběratelský klub
    @xintax ad ten inzerát v Bazaru - že je z fólie vybalená zrovinka komplet Druuna, to mě tak nějak vůbec nepřekvapuje... :-D
  • Trip
    Trip mecenáš25.3. 19:38Sběratelský klub
    No neviem koľko by to stálo, ale ja mám k viazanej verzii navyše ešte aj limitovaných Metabaronov :)
  • xintax
    xintax mecenáš25.3. 18:57Sběratelský klub
    Tak jak naceníme ty ledviny? :-)

    1 Výprava za ptákem času (pevná vazba)
    2 Incal (pevná vazba)
    3 Věčná válka (pevná vazba)
    4 Arzach (pevná vazba)
    5 Blacksad (pevná vazba)
    6 Sláine: Poklady Británie (pevná vazba)
    7 Borgia (pevná vazba)
    8 Kasta metabaronů (pevná vazba)
    9 Teorie rozpadu (pevná vazba)
    10 Druuna (pevná vazba)
    11 Temnými cestami (pevná vazba)
    12 Druuna 2 (pevná vazba)
    13 Bílý láma (pevná vazba)
    14 Dobrodružství Jeronýma Moucherota (pevná vazba)
    15 Technokněží (pevná vazba)
    16 Dlouhý zítřek a další příběhy (pevná vazba)
    17 Druuna 3 (pevná vazba)
    18 Poslední Incal (pevná vazba)
    19 Storm: Kroniky Pandarve (pevná vazba)
    20 Indiánské léto / El Gaucho (pevná vazba)
    21 Před Incalem (pevná vazba)
    22 Caravaggio (pevná vazba)
    23 Metabaron (pevná vazba)
    24 Čertův rypák / Tulipánek (pevná vazba)
    25 Showman Killer (pevná vazba)
    26 Velký vezír Iznougud (pevná vazba)
    27 Měsíční tvář (pevná vazba)
    28 Šninklova veliká moc (pevná vazba)
    29 Aldebaran (pevná vazba)
    30 Castaka / Metabaronovy zbraně (pevná vazba)
    31 Velký vezír Iznougud je zpět (pevná vazba)
    32 Metabaron 2 (pevná vazba)
    33 Betelgeuse (pevná vazba)
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš25.3. 16:05Sběratelský klub
    Muhaha. Sem si vzpomněl jak mi máma při vyklízení knížek po tátovi vyhodila omšelé Vládce strachu a Divoké a zlé... (furt to bolí). A taky jsem si vzpomněl, jak sem nedávno zahlídl, že "Kulhánek a Saudek is the new bitcoin"... ale asi bych ty vášně mírnil ;)
    Ta velkolepá hodnota, která člověku naskočí, když se zadívá do plné knihovny, je především subjektivní klam. Velkej klam. Jedna věc je papírová hodnota maloobchodních cen, která je dávno mimo (navíc doporučuju vůbec nekoukat na kumulovanou výši zde na CDB - to by člověka taky třeba mohlo napadnout, jaký hezký dovolený by za to mohly bejt, apod.). Pak je tu virtuální hodnota pár kousků, s kterým se šme... pardon, obchoduje. Ta je a zůstává virtuální dycky do doby, než to člověk hodí na trh. A až zemřeme, pak se teprve ukáže, zač je toho loket. Ale ani s tou závěti bych tolik nespěchal. Chápu, že člověk by rád zaopatřil svou polovičku nebo ratolesti, ale drtivá většina toho, co máme teď doma, bude mít hodnotu papíru do sběru. Jako jo, najde se pár kousků, co by teoreticky mohli mít nějakou hodnotu, ale on ten bitcoin bude asi přeci jen vzácnější :)

    S uměním se to holt má tak, že:
    - na čase zraje jen nula celá nula nula promile děl
    - českej trh je fakt titěrnej a směšnej
    - zajímavá valuace platí jen do tý doby, než se někdo rozhodne k dotisku (koupí práva a tak)
    - hodnota umění je děsně subjektivní a proměňuje se v dekádách. Za pár let tu bude jiná generace, jiné trendy a na některý věci se fakt zapomene ... ostatně kolik cenných komisků z 50. nebo 60. let u sebe máte? ;)

    PS: Jinak samozřejmě platí, že lidé jež mají MDEK v pevný jsou "tru" sběratelé a übermenschen :D … a hlavně cením dnešní nový inzerát v Bazaru! Jako na zavolanou :)))
  • Gmork
    Gmork25.3. 12:24Filmový a hudební klub
    Ty chystané steelbooky u první Duny vypadají hodně zdařile, už jsem si zabukoval ten Orange. Druhou Dunu už jsem v kině taky viděl a chci ji mít taky ve sbírce, tak snad bude mít taky podobné krabičky. Jinak jsem zvědav, zda vyjdou v Čechách Poor Things, už se ale smiřuji s tím, že se budu muset zase obrátit na zahraničí. Za chvíli vychází Suzume, ale tam myslím, že český Blu ray vůbec nehrozí. Vzpomínám si, že když jsme na tom byli v kině, byli jsme tam jen čtyři diváci, přitom jde podle mě o jeden z nejlepších filmů roku 2022.

    https://www.facebook.com/FilmGame.cz/?ref=embed_page