Volné klíče ke hrám (ozvěte se do pošty, stačí kliknout na nick):
Zack (vše Steam): Monaco, Wizard of Legend, Wandersong, Brothers: A Tale of Two Sons, Skullgirls 2nd Encore, Amnesia: The Dark Descent + Amnesia: A Machine for Pigs, SUPERHOT, Book of Demons, Moon Hunters, Yoku's Island Express, Nex Machina, Broken Age
(Nestyďte se ozvat, pokud máte klíče, které rádi pošlete dál.)
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš1.10.2020 08:09Herní vlákno
    @maco: jj, sam (na tech fotkach je videt postup). Nekde jsem splasil plany na tu bednu. Jmenuje se to retropie, pod tim najdes vse potrebne.

    @Deefha: taky dobry, nahodou.

    @Toe: jo, v tom kartonu to chvili bylo, to bylo super.

    http://www.thegeekpub.com/4506/build-retropie-bartop-arcade-cabinet/
    http://retropie.org.uk/forum/topic/18939/yet-another-arcade-bartop-do-it-yourself-guide-to-build-your-very-own-cabinet-with-raspberry-pi-and-retropie
  • deefha
    deefha mecenáš1.10.2020 07:43Herní vlákno
    @Hawwwran Pěkná práce. Je vidět, že máš dost času a šikovné ruce :-) Já nemám ani jedno, takže jsem si skelet pořídil z http://okarcade.cz a postupně dodělávám už jen vnitřek a SW. I tak s tím bude ještě moře práce, než si budu moct pořádně komfortně zahrát...
  • Toe
    Toe admin1.10.2020 06:38Herní vlákno
    Hawwwran: Supr, pěkně si teda vyhrál!! Já bych to nechal jen v tom kartonu :D Teda dřív jsem to samé na Rapsberry zkoušel a skončil jsem u hranatého kartonu... pak přešel na Orange Pi a tam už se ani nesnažil udělat cover :) Teď už je čas zas jen na PC, kde mám emulátory a databázi přes Kodi a na víc už se asi nezmůžu :(

    charvos: To asi myslíš jen vanilla hry a "A" tituly. Tam mají prachy na to to otestovat kde se dá, já mám spíš věci toho světadílu Indie :) Ale aby nedošlo k nedorozumění, mě právě to instalování, nastavování, upravování děsně baví, to samé dělám v OS, takže je fakt, že si sám vytvářím další prostor k tomu, že dochází k dalším pádům a já tak můžu zase dál blaženě instalovat, nastavovat a upravovat :) Jak jsem psal, mě na hrách baví kolikrát tohle víc, než samotná hra ;)
    Zadní triggery u Steamu samozřejmě taky jsou plus ještě spodní dva triggery (to je opět unikát Steamu myslím) - u PS5 controlleru ale budou mít tyhle triggery haptic, tzn. bys měl mít lepší zpětnou vazbu v návaznosti na hru, pokud vývojáři implementují, tak uvidíme, vyzkoušíme :) Co se mi taky zatím na Steamu hodně líbilo je, že je na tužkové baterie, které se ukládají tak, že mi to ergonomicky vyhovuje. U PS4 se nám často stávalo, že jsme museli čekat, až se nám aspoň trochu dobijí ovladače (ano, na PS4 kolikrát valíme party hraní celý víkend, jen hraní a polomáčené kandované ovoce - a víc jak 4 ovladače fakt už nemáme) a musíš si tak dát pauzu, fuj... U Steamu vyměním baterie a jedu dál :) Nehledě na to, že tam dám baterie s větší kapacitou, která pořád roste a i když se mi baterie v ovladači znehodnotí, nemusím ji složitě nahrazovat (což je u mě ještě v pohodě, ale řekl bych, že běžný hráč si raději koupí nový PS4 controller, než by tam vyměnil baterii ;)
  • maco
    maco30.9.2020 23:12Herní vlákno
    Hawwran. Parada. Si to staval sam? Nejaké schema ako na to? Možno by som deťom postavil keby sa dali pozháňať komponenty. Porad. Dik. :)
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš30.9.2020 21:47Herní vlákno
    @deefha: Super!
    Tady jsou podrobnější fotky: http://bit.ly/2q6ZZvk
  • deefha
    deefha mecenáš30.9.2020 18:05Herní vlákno
    @Hawwwran Á, taky stavím :-) Zatím jsem ještě v procesu, ale už se to rýsuje... Mám to ale jen na arkády (MAME), všechno ostatní se snažím mít původní HW.
  • charvos
    charvos mecenáš30.9.2020 16:04Herní vlákno
    @Toe to tak mozna 20 let nazpet ;) ted na pc jen instaluju a hraju

    a steam controler ma jeste 2 analogove tlacitka pro ukazovacky, pouzival jsem je pri hrani zavodnich her jako brzdu/plyn nez sem koupil volant :)
  • Dalamar
    Dalamar30.9.2020 15:45Herní vlákno
    Hawwwran: takže samé dobré věci. Úplně se vidím jak s tím ležím v posteli :-D
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš30.9.2020 15:35Herní vlákno
    Je v tom ps1, nes, snes, amiga, dos, sega, gameboy, atari, neo geo, sinclair spectrum.
  • Dalamar
    Dalamar30.9.2020 14:32Herní vlákno
    Hawwwran: To je boží :-)
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš30.9.2020 13:50Herní vlákno
    Já se na konzole vykašlal (mám teda wii) a radši jsem si vyrobil tohle (lepší fotku jsem ted nenasel)

  • seneke
    seneke mecenáš30.9.2020 13:28Herní vlákno
    Když to tady čtu, tak jsem rád, že jsem zůstal u ps2.
  • Toe
    Toe admin30.9.2020 09:30Herní vlákno
    Steam kontroler má právě jen jeden analog, ostatní pady jsou dotykové plošky s haptic, tímto je právě do teď revoluční, ale Steam už výrobu ukončil a nové již neplánuje :/ Gyro má taky, oni tehdy chtěli design kontroleru XBox 360 s funkcemi kontroleru PS. Jde spíš o to, jestli to vývojáři implementují do hry nebo ne, jinak si to musíš namapovat sám - Což už běžný hráč dělat nebude, u konzolí ani tu možnost nemá, málo kdo bude trávit hodinu jen nastavováním ovladače :) To je taky hlavní a zásadní rozdíl mezi PC a konzolovým hraním. U PC sice máš možnost bohatého nastavování, upravování, doplňování, takže výsledná hra pak může klidně vypadat a hrát se úplně jinak, než originál (vanilla), jenže tato možnost je v podstatě povinná - U konzole sedneš, vezmeš kontroler a hraješ. U PC sedneš, čekáš až ti najede, instaluješ, nastavuješ, třikrát ti to spadne, znovu nastavuješ, FPS je dole, znova nastavuješ... a pak někdy i hraješ :)
  • karl173
    karl173 mecenáš29.9.2020 15:30Herní vlákno
    Toe: Tak on to nebyl jen ten repráček. Měl jsi tam ještě dotykovou plochu a pohybový senzor. To tuším přes Steam nerozjedeš. Ale mohu se třeba plést.
    btw. do ničeho ses nezapletl. Tohle je naprosto normální konverzace. Já osobně se snažím být vždy co nejvíce objektivní a nekritický.
  • Toe
    Toe admin29.9.2020 12:46Herní vlákno
    Teď Wasteland 3, od InExile jsem zatím podpořil vše, co hodili na crowdfunding, ale vzhledem k tomu, že je minulý půlrok koupil Microsoft už to bude asi poslední věc :)
    Jinak hlavně survival nebo hry, kde musíš pracovat a něco vytvářet, já když někdy dojdu z práce na skok domů, tak potřebuju zase pracovat :D
    Jinak z poslední doby dle Steamu Kenshi, Rimworld, Long Dark, Dead Age, State of Decay 2 a Starbound. A občas Elite Dangerous, kde už fakt jen převážím náklad sem a tam jak starej kamióňák!
  • Light
    Light29.9.2020 11:42Herní vlákno
    Toe: Pochlub se co hraješ :)
  • Zack
    Zack admin29.9.2020 07:37Herní vlákno
    Toe: imho se vubec nic nezmeni a xbox elite bude porad top pad pro pc.
  • Toe
    Toe admin29.9.2020 06:25Herní vlákno
    :) K tomuhle se vyjadřovat raději nebudu, začínám mít pocit, že bych se zapletl do klasického boje mezi značkami a to jde mimo mě. Já jsem v tomto nerd, mě zajímá hardware, nastavování a hraní her na úrovni, která běžného hráče naprosto nezajímá, nemá proč a ťuká si na čelo, když přednáším, co a jakým způsobem hraju :) - proto jsem se ptal, co umí nový PS5 controller, ale už jsem trochu víc brouzdal a už mám jasno, takže pak už jen vyzkouším. Každopádně díky za info ;) Mimochodem, skoro stejné prohlášení jsem slyšel, když PS4 přišlo s repráčkem v ovladači. Je to tak samozřejmě správně, tyto drobnosti posunují vývoj a je to ta nejlepší věc z hlediska marketingu, ať už se jedná o slepou větvi nebo ne, každopádně haptic není prvenství SONY, ta to dokonce několik let ignorovala, proto jsem se ptal, jak v tomto pokročili a budu jen rád, když se jim to povede nějak vylepšit (respektive využít, on už haptic moc vylepšit nejde - využití na triggery jako odezvu tedy vypadá zajímavě) a když se to u vývojářů opravdu uchytí.
  • karl173
    karl173 mecenáš28.9.2020 17:31Herní vlákno
    Toe: No upřímně jestli chceš DualSense naroubovat na PC, tak to je jako mít nadupaný mobil jen na telefonování a psaní zpráv. Sice ti splní tvoje požadavky, ale přijdeš o většinu předních funkcí.
  • Toe
    Toe admin28.9.2020 08:49Herní vlákno
    MS to mění každých 5 let, jeden čas to vypadalo, že vývoj vlastních her úplně stopnou, poslední roky ale zase začali skupovat herní studia a půjdou zatím cestou jak píše Zack. Dokonce začali zase víc podporovat PC Gaming, proto taky asi začali víc zanedbávat hardware XBoxu :) Mě konzole moc neberou, já se ptal ze zajímavosti, jestli už dohnali Steam Controler, že bych ho konečně nahradil jiným. Roky vývoje určitě budou znát, takže by ho už mohl překonat v hapticu... No vyzkouším a uvidím, teda jestli bude někdy časem driver pro Steam jako u předešlých.
  • karl173
    karl173 mecenáš28.9.2020 00:09Herní vlákno
    Tak jednoduše PS5 opět posouvají svojí technologii o kus výše, kdežto Xbox jede opačným směrem. Tahle generace konzolí nikdy neměla tak odlišné myšlení dvou značek jako letos. O to zajímavější bude, jak se k tomu lidi postaví. Například vyprodání PS5 u nás mě vůbec nepřekvapilo, ale u Xboxu celkem ano. Zjevně si na Xbox Pass začíná zvykat čím dál více lidí.
    Jinak já osobně to vidím jít nejdřív do PS5 a časem si stejně pořídím i Xbox. :D
  • Zack
    Zack admin27.9.2020 11:16Herní vlákno
    Toe: novy haptic, ktery ma byt generacne uplne jinde. DualSense teda. Xbox netusim, tam MS total rezignoval na hardware a zjevne jde cestou game passu, sluzeb, coz chapu, funguje jim to ve vsech ostatnich segmentech dobre.
  • Toe
    Toe admin27.9.2020 09:48Herní vlákno
    A co tam má ten ovladač vlastně nového? Koukám na přehled a vidím jen aktualizace původních technologií, jen konečně trochu odlišnější design?
  • Zack
    Zack admin26.9.2020 14:14Herní vlákno
    Nijak, jako ostatne pokazdy v historii. Za celou generaci budou tak tri hry, co to pouzijou jako gimmick, ktery sice nic neprida hre, ale bude to desne cool.
  • karl173
    karl173 mecenáš26.9.2020 11:36Herní vlákno
    Tak PS5 bude mít skvělý gamepad, jsem zvědavý jak moc ho budou tvůrci využívat
  • deefha
    deefha mecenáš25.9.2020 15:05Herní vlákno
    To je pravda. Kromě toho já na zpětnou kompatibilitu moc nedám, původní HW nic nenahradí. Navíc mě zajímá kompatibilita nejen her, ale i jejich speciálního příslušenství - různé pohybové ovladače, čidla a další kravinky. A ty prakticky nikdy zpětně podporované nejsou. Přitom je s nimi největši sranda :-)
  • Light
    Light25.9.2020 13:51Herní vlákno
    Jen pro info, Sony nikdy neslíbila zpětnou kompatibilitu s Ps3, vždy sama mluvila jen o Ps4, kde by měla být podpora cca 99 % vydaných her.
  • Stara.kryta
    Stara.kryta25.9.2020 13:47Herní vlákno
    PS5 jsem chtěl původně předobjednat kvůli slibované zpětné kompatibilitě starších konzolí (mám plno her pro PS3), ale když nakonec nejsou hry z PS3 podporovány, také nebudu s nákupem pospíchat a v klidu počkám do příštího roku.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.9.2020 11:16Herní vlákno
    Mafie se mi poctive stahuje na steamu
  • Gmork
    Gmork25.9.2020 06:57Herní vlákno
    Do PS5 určitě půjdu, některé chystané hry mě zaujaly, ale fakt není důvod spěchat. Mašinku si pořídím během příštího roku. Některé nové hry vyjdou i na PS4.
  • karl173
    karl173 mecenáš24.9.2020 19:18Herní vlákno
    A kdo již má předplacený Xbox či PSko?
  • karl173
    karl173 mecenáš24.9.2020 19:18Herní vlákno
    Tak kdo si jde zítra pro Mafii?
  • bo
    bo21.9.2020 13:35Herní vlákno
    Watergate mám v hledáčku. Byl jsem v muzeu Nixona u LA, takže mne to láká. Jen ještě musíme ohrát jinou dvojkovku Mandala od Mindoku....
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.9.2020 12:19Herní vlákno
    A mohu-li ještě k deskovkám, tohle jsem během pár dní od nákupu hrál asi už desetkrát a je to geniálně hratelná (komplexní, přesto rychlá, zábavná, chytrá) záležitost...



  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.9.2020 11:39Herní vlákno
    Hustý, díky za tip!

    (ale teď je na Epic Games zadarmo Football Manager 2020, tak se bojím, že u toho zkejsnu...)
  • Doppelganger
    Doppelganger21.9.2020 10:57Herní vlákno
    GWB: skupina kosmonautů na vesmírné lodi musí formou jednoduchých miniher vykonávat určité úkoly, aby let probíhal hladce. Mezi nimi je však několik záškodníků, kteří mají naopak za cíl let sabotovat a nenápadně zabíjet členy posádky. Vtip je samozřejmě v tom, že nikdo neví, kdo je kdo. Každý hráč může kdykoliv svolat emergency meeting (který se také automaticky spustí, když je nalezena mrtvola), kde pak všichni hráči diskutují a hlasují, koho z rakety vyhodí. Představ si Městečko Palermo na vesmírné lodi :) začal jsem taky díky memes a tím, jak jedna hra trvá cca 5 minut, je to dost návykové :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.9.2020 10:13Herní vlákno
    Doppelganger: Ahááá, tuhle hru vizuálně znám posledních pár dní, protože se na mě valí z různých memů, které pak tolik nechápu... o co tam jde?:))
  • Norri
    Norri mecenáš20.9.2020 22:43Herní vlákno
    Real Racing 3
  • Darker
    Darker mecenáš20.9.2020 20:02Herní vlákno
    Mobile Legend, protože Moba je asi jediný žánr, který mě baví online. Jinak offline spíš tahovky (Space Marshall, Warhammer Quest nebo Xcom). A kdyby mi mobil podporoval Company of Heroes, tak bych teďka pařil asi na mobilu tohle.
  • deefha
    deefha mecenáš20.9.2020 19:31Herní vlákno
    Pokémon Go. Ano, ještě pořád :-)
  • Doppelganger
    Doppelganger20.9.2020 17:34Herní vlákno
    Teďka mě dost chytlo Among Us
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.9.2020 17:08Herní vlákno
    Co hrajete na mobilu? Mně tam vůbec, ale vůbec nic nebaví... snad jen super "tower-defense" jménem Kingdom Rush.
  • karl173
    karl173 mecenáš19.9.2020 23:08Herní vlákno
    Pánové vše je již vyřešeno. Jinak propojení zvuku přes wifi či bluetooth k Xboxu není ani možný. Vše je kabelem. Na výběr bylo z optiky a z HDMI, ale jelikož HDMI má daleko větší podporu formátů a to i kvalitnějších jako je například Dolby Atmos, tak jsem byl napojený právě přes zmíněné HDMI.
    Chyba byla ale v tom, že Xbox jsem měl propojený s TV a ta byla zas se Soundbarem. A tam pravděpodobně docházelo právě k tomu zpoždění zvuku. Stačilo tedy propojit Xbox se Soundbarem napřímo a je po problému :)
  • Toe
    Toe admin18.9.2020 07:08Herní vlákno
    karl173: Jak píše Darker, tohle bývá nejčastěji Bluetoothem, jednak nemusí stíhat, ale častěji se hádá s ostatníma wi-finama v okolí (Bluetooth je taky Wi-Fi, jen jinak pojmenované a napikaču, jedna z černých skvrn v technologiích lidstva která do teď přežívají :) Poradil bych ti pohrát si s kanálama na tvém routeru u připojených zařízení, ale počítám, že nebudeš tak zkušený? Jinak zkus povypínat co nejvíc věcí, co používají Wi-Fi (mobil, notebook, pračku ... :), říct to i sousedům :) a zkusit jestli to problém vyřeší, budeš mít jistotu, že je to tím a pak si můžeš pozvat někoho zkušeného, kdo si s routerem pohraje nebo si obstarat novější router, ideálně nějaký u kterých najdeš slova jako "mesh" nebo "MIMO", které to umí s kanálama lépe - ale i tak není 100% jistota, že to to bloody BT nakopne ;)
    Když si přepneš na repráky TV, tak je to OK? Pokud ne, může být problém v HDMi kabelu, kterým připojuješ konzoli - zkus si obstarat nějaký se specifikací 2.1 - prostě hledej u prodejců výraz 2.1 u kabelu - klidně ber úplně nejlevnější, na jaký narazíš (vykašli se na kecy o pozlacených konektorech, trojitém plášťování a podobných nesmyslech co hrály roli u analogů nebo možná u fakt dlouhého kabelu přes 5 metrů :)
    Jinak na prostorový zvuk musíš mít satelitní repráky, tohle má asi jen emulaci nebo aspoň na obrázku satelity nevidím a to hold není úplně ono. Taky musí být ten zdroj (film, hra...) s prostorovým zvukem, jinak je to opět emulace a není to ono ;)
  • Darker
    Darker mecenáš17.9.2020 20:39Herní vlákno
    Zpoždění zvuku dělá většinou bluetooth, pokud nepoužíváš kodek aptx LL, který tohle eliminuje. Ale pokud to máš přes drát, tak to bude chyba někde jinde. Co jiná hra na Xboxu, taky to dělá?
  • karl173
    karl173 mecenáš17.9.2020 16:50Herní vlákno
    Tento příspěvek by se hodil i do filmovo-hudební sekce, ale napíšu ho zde. Koupil jsem si nedávno soundbar. Je to Samsung HW-q70r. Řadí se už mezi ty kvalitnější a i poněkud dražší, i když dají se stále sehnat daleko dražší. Zvuk z televize je hned jiný a při sledování filmu například přes Netflix, tak je to už paráda. Sice mi tam trochu chybí prostorový zvuk, který by měl být slyšet, ale to teď nechám stranou. Včera jsem chtěl zkusit jak bude znít Forza Horizon 4 na Xboxu. No zvuk byl fajn, ale kdyby nebyl tolik opožděný. Možná i o vteřinu ne-li o dvě. Zkrátka když narazím do auta, tak zvuk nárazu slyším až chvíli po kolizi. Tak by mě zajímalo zda-li máte někdo podobnou zkušenost. Případně pak bych měl ještě pár dalších dotazů, ale to když tak později.
    Stručně řečeno: Otázka zní, vlastní tu někdo soundbar a hraje přitom na nějaké konzoli? Jak to máte zapojené a jak vám jede zvuk?
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.9.2020 11:09Herní vlákno
    O víkendu jsem hrál Mars Terraformaci se všemi rozšířeními a je to opravdu top hra. Koukal jsem, že vyšla nyní On Mars a má také dobré reference. Nemá s tím už někdo zkušenost?
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády8.8.2020 18:37Herní vlákno
    Carnage:Tak já si počkám na open betu,podle toho se rozhodnu, protože z trailerů to na mě vždy působilo,no,blbě.
  • Carnage
    Carnage5.8.2020 17:35Herní vlákno
    Tak Marvels Avengers jsou za rohem (beta tenhle měsíc pro předplatitele a později i pro všechny) a vydání 4.Září. Budete pořizovat? :) já rozhodně ano ale ještě nevím jestli PS4 nebo PC, spíš PC. Každopádně venku je offiko info že hratelný Spider-man bude jen v Playstation verzi hry, podle mě docela nefér pro ostatní platformy. Práva na hry totiž nemá výhradně Sony jako třeba filmy a ani se nejedná o stejnýho Spideyho z poslední PS4 exkluzivity.
  • karl173
    karl173 mecenáš23.7.2020 17:53Herní vlákno
    Už jste zkoušeli West of Dead? Hra má stylizaci jak od Mignoly. Hratelnost to má slušnou. Bohužel to není typ hry, která je pro mě. To jest, když umřeš, jdeš od začátku. Za zkoušku to ale určitě stojí.