Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.
  • seneke
    seneke mecenáš28.3. 17:09Pindárna
    Django: Vřele doporučuji. A anime se vyhni, to je odfláklý.
  • Django
    Django mecenáš28.3. 15:54Pindárna
    Tak už nic jen mi nedošlo že claymore je název
  • Django
    Django mecenáš28.3. 15:46Pindárna
    Seneke: ten obrázek s holkama je nějaka manga?
  • seneke
    seneke mecenáš28.3. 15:43Pindárna
    Walome: Moment, jaký debakl s Harry Potterem?
  • Walome
    Walome mecenáš28.3. 15:05Pindárna
    louza: no ja se na to moc netvaril ale ono to bohuzel vyslo jako nejlepsi moznost :D

    Tak knizky u nas nejedou vubec. Vezmi si ze u nas rocne vyjde cca 15000 knih. Vetsina v nakladu max 2000 kusu. Neco klidne i 300. Aby to byl bestseller staci prodat 30000 ks knih. Viewegh v prime timu prodaval cca 50000 kusu. Ted jsou ty cisla pry vetsi ale neverim tomu. Vezmi si jaky debakl byl u nas Harty Potter (ale to bylo primarne kvuli neschopnosti O. Millera). Ten trh proste nefunguje. To neni nejaka moje domnenka ale fakt. Zeptej se kohokoliv kdo u nas vydava knihy a nema za sebou jinou firmu/jiny prachy. Nebo se zeptej ceskych autoru knih. Kdyz ma z jedne knihy 10 % je to hodne.

    Tak ted koukam ze Miller dokonce povazuje za bestseller neco ceho se proda 1500 :D no tak kde to jsme.
  • louza
    louza27.3. 22:08Pindárna
    walome : Zaútočili jste masivní letákovou kampaní? :-)) To v devadesátkách platilo za dobrý vtip. Dnes asi fakt smutná realita. Občas čtu i komiksy bez obrázků, většinou fantastiku a ty stesky i náklady jsou tam dost podobný jako v případě komiksu. Myslel jsem, že třeba kriminálky, který vůbec nečtu tu jedou ve velkém, když to běží každý den v televizi. Kupodivu mi Pavlovský s Kopřivou ve svém podcastu vysvětlili, že i to je okrajovka. Když to vezmu úplně mimo, tak svaz sportu kterému se věnuju má 1800 registrovaných členů. Tak nevím jestli jsem taková okrajovka, nebo je v tomhle státě fakt jen patnáct set lidí, kteří jsou ochotní se pro něco nadchnout a věnovat se tomu.
  • Walome
    Walome mecenáš27.3. 15:05Pindárna
    louza: to je vůbec otázka jak nalákat nový lidi k čemukoliv. My teď máme takovej spolek na malým městě a nakonec jsme skončili u roznášení letáků :D protože nás prostě nic lepšího nenapadlo.
  • Keenkeen
    Keenkeen mecenáš26.3. 13:05Pindárna
    Prima, tak jsem začal správně. Díky moc! Já totiž radši čtu až když je vše dovydaný a tady jsem si nebyl jistý jak to dává smysl :) Jinak za mě výborný po všech stránkách.
  • SomeOne
    SomeOne26.3. 12:02Pindárna
    Keenkeen: nebo to muzes cist v chronologickem poradi, zalezi, co preferujes. Cist to v poradi, v jakem to vydali, je taky v pohode, pokud si spravne pak v hlave zaradis, co se odehrava v jakem obdobi. A na omnibusy to nijak nenevazuje, toto je canon, kdezto omnibusy jsou legends.
  • Fry
    Fry admin26.3. 11:39Pindárna
    @Keenkeen: tak jak to vyšlo je to seřazeno ZDE, jinak Norri psal doporučený seznam jak číst dle Egmontu ZDE v diskusi.
  • Keenkeen
    Keenkeen mecenáš26.3. 10:26Pindárna
    Ahoj, prosím poradí někdo jak správně chronologicky číst Star Wars (Marvel Comics, Vol. 1 a 2) od Egmontu? A zda nějak navazují na na Star Wars omnibusy od bbArtu? Díky Hanz
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.3. 09:14Pindárna
    Ja uz to zarizl.
  • deefha
    deefha mecenáš25.3. 08:40Pindárna
    @seneke To je číslo 2/2024? Ten mi teda jako předplatiteli dorazil už někdy před čtrnácti dny. Mají v té distribuci asi pořád trochu bordel :-)
  • seneke
    seneke mecenáš25.3. 08:09Pindárna
    Už je v trafikách nejnovější Donald.
  • Gmork
    Gmork23.3. 20:29Pindárna
    Do Sirotčince se pustím, hned jak dočtu Ďáblův potok od Todda Keislinga. Docela mě to baví, stylem vyprávění je to tak trochu kingovka ala Salems Lot nebo TO. I zde je hrdina, který se po letech vrací do rodného městečka, aby tam čelil hrůzám z dětství. Jsem někde ve 3/4 knihy a má to atmosféru, Keisling psát umí. Jsem zvědav, s čím se Fobos s horory letos vytáhne,
    v červnu od nich vyjde např. Dům v Amityville.
  • Piper Hecht
    Piper Hecht23.3. 17:01Pindárna
    Sirotcinec v udoli doporucuji. Zadny zbytecny ochcapinky, je to nemilosrdny od zacatku do konce:).
  • geek-woman
    geek-woman22.3. 22:34Pindárna
    louza: BB art už je minulost. Ale je definitivně pravda, že knihkupectví jsou skvělý úvod do knih a komiksů. Já asi budu knihkupectví obhajovat vždy (já chci ty knihy vidět fyzicky, nebo mít jistotu, že mi přijdou v pohodě)
  • louza
    louza22.3. 19:12Pindárna
    walome : No jo no. V podstatě máš pravdu. Znám pár knihkupců a nemám pocit, že by se topili v penězích. Jednoho vydavatele, který je na tom trochu líp, zvlášť když má ještě nějaký svůj prodejní kanál. A jednoho špeditéra, co vozí knihy, který na tom z nich je zdaleka nejlépe. Taky jsem byl nedávno snad po pěti letech v prázdném Luxoru po strop narvaném knihami a není mi vlastně úplně jasný z čeho tenhle moloch platí. Ale maj tam toho fakt hodně. Pokud chce člověk "nějaký komiks", tak tam rozhodně pochodí. Je možný, že už se dneska čtenáři oslovujou jinak, než v dobách průrazu BBartu, kdy ještě bylo zvykem nakupovat spíš osobně než s apkou v plechové krabici. Stejně mi však přijde, že model defakto předplatného pro úzkou skupinu lidí nikam moc nevede a jsem rád za každý luxor a dobrovského, kde jsou i nějací jiní lidé než prodavači. Jiný způsob jak natáhnout nové nepolíbené fanoušky z ulice mě nenapadá.
  • Gmork
    Gmork22.3. 12:57Pindárna
    fotečka k diskuzi ohledně euromedia, zrovna mi od nich přišel balíček, kód na -300,- potěšil. Nejvíc se těším na Sirotčinec v údolí v překladu Jakuba Němečka. Přiznám se, že Jakubovy překlady vyhledávám, třeba takovou Černou tmu zapomnění od Lairda Barrona povýšil jeho překlad o další level a byla pro mě slast to číst.
    https://imgbox.com/YmY3lbSB
  • Walome
    Walome mecenáš22.3. 12:36Pindárna
    Mně šlo spíš o to, že nechápu, jakou luxor plní funkci. Někdo tu psal, že se skrze něj hledají noví zákazníci - znám jednu osobu, která píše knihy - vychází u známého nakladatele, je plošně v distribuci - a sama přes instáč za měsíc prodá stejně kusů, jako všechna tahle knihkupectví za rok (!). Takže pokud se budeme bavit o velkém zavedeném nakladateli, ten by ty čísla musel mít nekolikanásobně větší.

    Ten přeprodej pro mě, jakožto pro koncovku, nemá absolutně žádnou přidanou hodnotu. Ještě navíc musím jít fyzicky do toho krámu. Takže ať si každý nakupuje kde chce, jen já se divím tomu, že stále někdo chodí do Luxorů apod (a že je jich tolik, aby se uživilo 40 poboček v těch nejdražších nájmech).

    NICMÉNĚ bavil jsem se jedním s klukem, který si dělá samonáklad jedné knihy a po letech, kdy si to prodával a posílal sám oslovil distribuci. Distribuce si vzala 60 %, část nákladu samozřejmě zničí, část prodejů zamlčí, ale i tak říkal, že šul nul to cca vyjde a že mu to pár novejch lidí přineslo. Otázkou pro mě zůstává, jestli to za to stojí.

    Protože ve správném kapitalismu by na tomhle řetězci museli vydělat všichni a všichni by měli být milionáři - ale to platí jen o tom poslední (nejzbytečnějším) článku řetězce. A to mě nepřestává fascinovat :D
  • geek-woman
    geek-woman21.3. 20:26Pindárna
    soulbringer: co se Dívčí války týče, jak snadný se z toho celýho udělat haló, pokud to traumatizuje nějaký dítě, nejlíp nějakýho novináře? Mně osobně víc vadí sex než krev. A v diskuzi kolem Luxoru... není trochu jedno, kde to nakupujeme? Já třeba sehnala Metal za pět stovek v kamenném Luxoru. Všichni mají akce, většina je na conech a má tam velký slevy a velkej výběr. Pokud mám něco poblíž, chodím tam. Pokud mám sociální fobii, chodím do boxu a je to jedno tuplem jedno...
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš21.3. 15:11Pindárna
    louza: ok, v tom si určitě rozumíme. CC/MB nebo speciálky jako Krakatit taky někdy nějak začínali, taky to neměli na začátku jednoduchý a taky si prošli řadou zkušeností / přešlapů či kontroverzních výroků. Já jsem na konci dne děsně rád za všechny. Dnešní (knižní) svět je komplexnější a stále v něm není lehké uspět a konkurence napříč digitálním i offlinem světem je jen a jen dobře. Takže tu a tam i já koupím něco v předprodeji, něco ve speciálce, něco v antikvariátu nebo klidně i v tom Luxoru (ostatně - světě div se - i oni maj leckdy zajímavé obchodní akce)...

    Obecně mi šlo o to, že povrchně kritizovat offline prodejce knih na foru je jednoduché, velmi laciné a umíme to všichni. Ale my jsme prostě fakt pidi-bublina a když už je kritizujem, tak přeci jen dám přednost konstruktivní diskusi (jinak já se leckdy nedivím, že tu někteří výše jmenování raději ani nechoděj).
  • louza
    louza21.3. 10:21Pindárna
    soulbringer : já to chápu, že si taky snaží vydělat. Jen se snažím ukázat i druhou stranu mince. Model typu CC/MB může fungovat už na vybudované komunitě (ne že by i oni k tomu budování nepřispěli, abych byl úplně fér), kterou je ale potřeba průběžně rozšiřovat, protože lidi časem odpadávají. A jak jinak se k nim dostat než skrze massmarketová knihkupectví? Ti opravdu velcí vydavatelé si to uvědomují a proto se je minimálně aspoň nesnaží bojkotovat. I když jsou samozřejmě taky rádi, když u nich nakupujem na přímo.

    Ještě si dobře pamatuju dobu na přelomu tisíciletí, když jsme všichni kupovali všechno i když komiksy byly nesrovnatelně dražší než dnes. Mohli jsme si to dovolit. Prostě toho vycházelo tak strašně málo. Dneska je ráj. A ten průlom nastal právě v době, kdy se toho chytli větší vydavatelství typu BBartu a procpali to právě do Luxoru. Proto mi plivání na něj přijde trochu hmm... nemoudré. Vděčíme jim i Luxoru.
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš20.3. 23:46Pindárna
    louza: já klidně kamanem hodím :) hele, já jsem asi ten poslední, kdo by měl potřebu nějak hájit Luxor / Euromedia Group a nebo, že bych tady snad musel horoval zrovna za Vaška Dorta, ale jak už jsem psal - takhle funguje trh knih v kapitalismu. My máme tu nevýhodu, že náš trh je nula nula nic a češtinu ovládá na celém světě cca 10 milionů lidí. Takže trh, na kterým těch hráčů přežije sotva pár. Výhoda toho ovšem je, že tě nikdo nenutí kupovat jakékoli tituly, natož aby sis musel vybrat jen jedno nebo dvě prodejní místa.

    Nevím jestli jsem ten povzdech úplně dobře pochopil, ale mám za to, že jejich prvotní cíl jakože fakt není "posunout komiks celkově jako žánr a rozvíjet celý médium", byť to mohou říkat, byť to mohou myslet vážně, respektive to mohou mít jako by-product, třeba i sekundární vizi. Mám za to, že kdyby ses jich zeptal, tak ti s upřímnosti řeknou, že jim o tom rozhodně taky jde - nicméně potřebujou taky nejdříve zaplatit náklady, nájem a takový ty prkotiny. Tomu prostě uzpůsobí cenotvorbu i obchodní politiku obecně.

    Jako můžeme se bavit o tom, co je a co není prostoduché PR, co je a co není bullsh*t, když si vydavatelé či prodejci nahlas někde stěžují, ale realita je taková, že oni to vše dělaj pro zisk a aby jej dosáhali, musej znát své zákazníky a cílit na ně. Tomu uzpůsobují cenotvorbu i komunikaci, že jo... takže ve výsledku je tlachání dvou nerdů na zdejším foru z konceptu fakt nevyvede, že jo.
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš20.3. 23:29Pindárna
    seneke: hele upřímně, co by tak jako asi měli říct... a hlavně komu? :)

    V tomhle případě se obávám, že to "v tichu vysedět" a modlit se, ať se v tom lejnu nikdo dál nešťourá, je asi karta, na kterou teď evidentně vsadili... čert vem pár lidi z komiksové komunity nebo jednoho youtubera, že jo (byť připouštím, že 20.000 views musí dělat sakra vrásky). Horší by ovšem bylo, kdyby se toho chytla větší média a poslali tam novináře s dotazy, proč ARGO ohrožuje mravní výchovu mládeže obrázky se soft hentai pornem, v němž vystupují i děti? Dyť to muselo projít tolika rukama a nikomu to nepřišlo, že by to mohlo mít jisté konsekvence? :) Nebo by se novináři taky mohli optat rovnou všech prodejců, jaké mají kontrolní mechanismy, aby se jim podobné tituly neválely hned vedle čtyřlístku apod... zjevně se ale nikdo neptá, takže chápu, že místo nějakého mlžení, se všichni soustředili na úpravu distribuce.

    (ale je obecně fajn, jak jsme přijali dávno za úplně cajk, že - nejen v manze - můžou téct vlastně potoky krve a nikoho to až tak nevzrušuje. Dá se tam lehký upozornění a navíc je to přece smyšlený příběh. Ovšem jakmile se v tom vraždění najdou orgie, sexuálně laděné scény, začne se děsně rychle "uklízet"... ale to už je zase na úplně jinou debatu :)
  • louza
    louza20.3. 19:28Pindárna
    Tady ale nejde o to, jestli do Luxoru chodíte teď. Ale kam jste šli, když jste si chtěli koupit svoje první komiksy. Pokud jste to pálili rovnou do Čáslavský, nebo Krakatitu, tak klidně hoďte kamenem. O těch podomních srandistech ani nemluvě.

    Jako CC/MB super. Ale zkoušeli jste se na to třeba podívat z druhý strany? Třeba ta úžasná cena co máte ve slavíkový není o 40% menší (ta zvláštní shoda s distribucí, co?). Mohlo by to být i tak, že cena je to normální, ale když si jdete pro knihu do Luxoru, tak vám prostě Dort cynicky naúčtuje úhradu distribuce. Takže co? Gift, nebo punishment? Ten druhej kašpar co pořád všude pláče, že se mu nic neprodává a do půl roku má všechno vyprodaný snad ani nestojí za zmínku.

    Jako fajn. Pro přiživování skupinky nás pár stovek bláznů asi dobrý. Ale pro komiks jako žánr to neřeší vůbec nic. Kdyby to takhle dělali všichni, tak za chvíli nebude co číst. Čest těm co chodí s kůží na trh (do Luxoru) a trochu se snaží o rozvoj toho média. => řekl a odešel středem nakupovat nemainstreamový komiks do speciálky :-)
  • deefha
    deefha mecenáš20.3. 12:19Pindárna
    Zatím jsem nikde na žádný takový komentář nenarazil.
  • seneke
    seneke mecenáš20.3. 11:30Pindárna
    Komentovalo nějak Argo ten vnitřek pátého dílu Dívčí války nebo to ignorují?
  • geek-woman
    geek-woman19.3. 21:37Pindárna
    Já jako pravidelný nakupující mohu říct, že Luxor nikdy nepokazil objednávku, má velký výběr a příjemné prodávající. Takže důvod, proč přežili covid, máme. A Dobrovský je ještě víc random z hlediska poskládání knih a komiksů. Takže Dobrovský je no-go
  • S313
    S31319.3. 19:57Pindárna
    Fort: Dobrovský je no-go.
  • charvos
    charvos mecenáš19.3. 19:36Pindárna
    imago taky bere, a nedavno sem platil benefit kartou online na booktopu
  • deefha
    deefha mecenáš19.3. 19:22Pindárna
    Já utrácím benefity na Knihcentru (jen to teda jen e-shop, ale to mi vyhovuje).
  • Fort
    Fort19.3. 18:46Pindárna
    S313: Dobrovský bere benefitní karty na kulturu taky.
  • S313
    S31319.3. 18:31Pindárna
    Walome: Já třeba Luxor kamenný prodejny využívám, protože je to jediný knihkupectví, o kterým vím, že bere stravenkový karty, kam mi zaměstnavatel posílá "příspěvek na kulturu". Tak než abych ty peníze nechal propadnout, tak je vložím do knih a komiksů. A je mi to celkem jedno, že je to za plnou cenu, beru to tak, že jinak do Luxoru chodím hlavně si knihy prolistovat a podívat se do nich a rozhodnout se, co koupit, protože ho mám doslova za barákem. Takže ten rozdíl v ceně oproti e-shopu beru jako protislužbu za to, že mě nechaj se jim přehrabovat v regálech.

    Kromě teda Luxoru v Palladiu, tam jsou nejhorší prodavačky ever.
  • seneke
    seneke mecenáš19.3. 17:10Pindárna
    Potom, co jsem na stejné poličce v knihkupectví viděl vedle sebe Asterixe a Sunstone, mě už nic nepřekvapí.
  • deefha
    deefha mecenáš19.3. 16:33Pindárna
    @Django Pokud je to kvůli přebalování, tak se náklad brzy vrátí zase zpátky na pulty. Podobě to bylo u KC:D komiksu, u kterého se musela změnit přebalová obálka. Nikdo si dneska nedovolí nechat náklad ležet dlouho na skladě :-)
  • Django
    Django mecenáš19.3. 15:56Pindárna
    Walome: tak jsem si říkal že by nějaký uvědomělý rodič nakoukl a zahájil akci chraňte naše děti atd. No nic tohle se asi děje jen v USA. Škoda trochu hysterie okolo bych uvítal už jen kvůli ty srande.
  • Walome
    Walome mecenáš19.3. 15:47Pindárna
    soulbringer: no jasně, ale tolik kamenejch prodejen, tolik nájmů, tolik zaměstnanců... a ta služba není nic jinýho než výdejna knih.

    To že maj eshop Booktook jsem nevěděl (ani ho neznám popravdě).

    Django: lidé je skupují a pálí před školama.
  • Django
    Django mecenáš19.3. 15:20Pindárna
    Nevíte někdo něco o Dívčí valka 5. Nak to na eshopes začalo mizet, jako jestli je to jen kvůli zataveni do fólie nebo je vtom něco víc?
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš19.3. 14:19Pindárna
    Vzhledem k ISIC slevě v Luxoru je to pro mě většinou všechno dost nastejno, pokud člověk nechytne nějaké časově omezené slevy, nebo zaváděcí ceny od Crwe a CC. Naopak třeba u Megaknih jsem se radoval, jak jsem levně online nakoupil, ale pak si naúčtujou takový peníze za zabalení, i když si to vyzvedám na jejich pobočce, že tam vlastně zas tak velký rozdíl není.
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš19.3. 14:19Pindárna
    Ehm, já si k tomu hospodskýmu pindání ve foru dovolím ještě dodat drobný kontext:
    - my jsme úchylové, odchylka, malá nika, prostě pidi bublina - nikdy na to nezapomínat
    - Luxor je součást Euromedia Group, do níž vstoupili i čistě digitální kluci z Rockaway
    - Euromedia není pouze Luxor, ale jsou tam třeba i vydavatelství jako Odeon, Ikar, Laser a další
    - součástí skupiny je taky třeba eshop Booktook a především Knižní klub s docela loajální bází zákazníků
    - čili normální smrtelník může vidět jednu kamennou pobočku Luxoru, která na první pohled nedává ekonomicky smysl, ale jde o to, že lovce slev nebo digitální nákupčí pokryjou třeba přes Booktook. Knihomoly různého ražení přes KK a solidní marže nakonec vyždímaj i na lidech, co jsou zvykíi si přijít fyzicky do krámu, prolistovat si knihy a koupit je v klidu v plné ceně, pač to dělaj jednou za čtvrt roku.

    V roce 2022 otočili cca přes 2 miliardy a skončili se ziskem 95 milionu Kč. Pravda, ve 2021 to bylo 102 míčů.
    Říká se tomu segmentace trhu v kapitalismu a myslím, že ačkoli je knižní trh v posledních letech sakra těžkej, tak si asi úplně nestěžujou... takže pokud si to ten postarší pán nekoupil v Luxoru, ale třeba na Booktooku, tak jim to žíly asi úplně netrhá, že jo ;)
  • mcleek
    mcleek19.3. 13:40Pindárna
    "Na nádražky mi nešahejte!" Alois Nebel
  • Walome
    Walome mecenáš19.3. 12:56Pindárna
    Kapis : jo tam smrdíš kouřem jenom když projdeš okolo.
  • Kapis
    Kapis mecenáš19.3. 11:39Pindárna
    Walome: nádražky jsou úplně nejlepší, pláču za každou zrušenou uplivanou, temnou nádražku, ty na Slovensku mají ještě větší kouzlo.
  • Walome
    Walome mecenáš19.3. 11:38Pindárna
    Tak jasně knižní klub jede manželka :D
  • BadBoy
    BadBoy19.3. 11:20Pindárna
    Teď mi došlo, že tu sice hejtíme Luxor, ale já vlastně nakupuju nejčastěji v Knižnim klubu :D Buď když jsou 15-20% (případně Booktook taky), anebo -300 za nákup za 1500. Výjimečně kupuju po 1-2 knížkách, pokud nepočítám CC, Mighty Boys a Vybírala, kde to beru přímo od nich. Posledně tu někdo dával slevu na polský Atomcomics a tam je to bylo dokonce s 50% slevou...to už je super nákup. Pár let jsem vyhlížel třeba Seven to Eternity a neber to za necelých 800 nebo na kolik to vyšlo. Na té alze jsem nakoupil jednou dvakrát, podle mě se to moc nevyplatí.
  • Walome
    Walome mecenáš19.3. 10:37Pindárna
    No já tam včera byl jak v Jiříkově vidění. Knížky halabala (ne)seřazený, narvaný regály k prasknutí, a v tom prázdným obchodě tam jsou 4 holky (všechny teda příjemný, to mě mile překvapilo) a já si tak říkal - tohle může bejt prodejna bez zaměstnanců, kam přijdu, vezmu si a půjdu, jak je možný, že tohle ještě funguje?

    Ale damacone máš asi pravdu, takhle to může fungovat (zejména s těma dětma).

    BadBoy: jo no. Já tam měl dost problém si něco vybrat i na ten voucher.
  • damacon
    damacon19.3. 10:29Pindárna
    Tyhle obchody fungují na spontánních nákupech, jdeš okolo v obchoďáku, zalezeš tam, nakoupíš. Zvlášť když máš po boku dítě co zrovna něco uvidí a chce to. Skalní základna SF/Fantasy fanoušků tady nenakupuje, sledují svoje nakladatelství a objednávají přes net. Bohužel tahle 500-1000 členná skupinka skalňáků v republice neudává trend vůbec ničeho, tyhle knihkupectví živí kolemjdoucí nakupující brakovou literaturu.
    Já osobně, kromě komiksů CC, kupuju 80% literatury a komiksu na alze, kde je to mnohdy levnější než na stránkách nakladatelů samotných. S celoročním doručením do alzaboxu zdarma je to mnohdy nejvyhodnější a nemusí člověk plnit košík aby byl za 0 na dopravě.
  • BadBoy
    BadBoy19.3. 10:12Pindárna
    Třeba to bude tim, že Luxor otevřel první oficiální prodejnu Pokémonů v ČR :D Taky je to tam za MOC a seženeš to levněji na netu klidně i o 30%. To samé je s knížkama a komiksama...já vždy porovnávám cenu, ale pořád mě překvapuje, že spousta lidí to prostě nedělá, anebo ani neví, že existuje něco jako heuréka, anebo si to nepogooglí a neporovnají sami.
  • Walome
    Walome mecenáš19.3. 09:46Pindárna
    Mě včera potěšil starší pán v Luxoru (kde jsem byl jen proto, že jsem dostal kupon, roky jsem tam nebyl), který chtěl nějakou knížku, slečna ji přinesla, pán si vygooglil levnější cenu na internetech a řekl, že ji nechce, že si ji objedná z netu.

    Luxor je přežitek jak nádražní hospody a báby za přepážkou na nádražích. Absolutně nechápu, že tenhle nic nepřinášející prostředník přežil covid.