Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.
  • Gmork
    Gmork4.4. 16:24Pindárna
    Chtělo by to tu jejich oddanost vyzkoušet, ohlásit nějaký mimořádně špatný komiks, třeba Teror ve jménu víry. Vydat ho ve velkém formátu a chtít za to zase raketu. Docela by mě zajímalo, jestli by se ozvaly nějaké kritické hlasy. Nejspíš ne, vždyť je to kolosální Teror.
  • Nezbi
    Nezbi mecenáš4.4. 16:24Pindárna
    yogi: přesně :D...po vejplatě objednávám, už jen čekat na zásilkovnu, včera bylo pozdě...
  • yogi
    yogi4.4. 16:09Pindárna
    Nevidím rozdíl mezi příspěvky na fcb CC a MB. Je to samé - jak jste skvělí a úžasní, jdu se vysrat a hned objednávám, jsou to ty nejkrásnější knihy co jsem kdy viděl, koukejte už to mám doma ( plus příslušné foto), zítra jdu na poštu a tak dál furt dokola.Trochu á la Dolejte řediteli v devadesátkách.
    Ale upřímně zase, já na ty stránky vlezu jednou za uherák.
  • Gmork
    Gmork4.4. 15:48Pindárna
    yogi: Nezlob se na mě, ale některé příspěvky na jejich FB mi jako sekta připadají. Když uvážím, že ti lidi ani ten komiks neznají a je jim buřt v podstatě jakákoli cena. Chtělo by to semtam trochu kritického myšlení. Já dát za komiks dva a půl, tak si o něm zjistím první poslední.
  • damacon
    damacon4.4. 15:46Pindárna
    Slovo sekta jsem dal do uvozovek, neb jsem pouzil Gmorkuv vyraz
  • yogi
    yogi4.4. 15:36Pindárna
    Jestli tomu dobře rozumím , lidi co si koupí to co se vám nepozdává jsou sekta ( něco jako adamité v té pětce Dívčí války), lidi co kupují věci od Vybírala či MB jsou gurmáni s vybraným vkusem. A pak jsou tu ti od studia Lain a to je už úplně jiný level.
  • Gmork
    Gmork4.4. 15:25Pindárna
    Jinak si chci letos tisknout to Last of Us part III. a už jsem si naťukl pár tiskáren a jsem mile překvapen. U vázané 300 stránkové knihy v pevných deskách ve formátu 170x240 se dá krásně vejít pod tisícovku. Cena rapidně klesá s počtem knih, plánuju jich dvacet. Ale není žádný problém vyrobit jen jeden kus. Přitom se dá skvěle pohrát s výslednou podobou obálky, laminací
    a dalšími věcmi. Pole možností je vskutku obsáhlé. Jsem připraven do výroby investovat 20 až 30 tisíc. Nemůžu se dočkat, až to budu držet v ruce.
  • Gmork
    Gmork4.4. 14:28Pindárna
    Na druhou stranu je fakt, že tisk teď podražil. V březnu jsem si tiskl nějaké evropské fantasy a cena šla nahoru jak u barevného, tak černobílého tisku. Nevím, jestli už se srovnala cena papíru.
  • seneke
    seneke mecenáš4.4. 14:25Pindárna
    Gmork: Víceméně popisuješ vydávání superhrdinských komiksů.
  • damacon
    damacon4.4. 14:23Pindárna
    Gmork: Už dost let jim to vychází :) Na české poměry má tahle "sekta" členů víc než dost. Určitě dost na to, aby prodali stovky kusů (třetí Conan kolosální měl pořadovku jednou na bazaru 1100+). Když si k tomu připočteš tu přirážku, protože ne obyč velkoformát, ale Kolosálka, tak to vůbec krátkozraké nebude, ba naopak.

    Na druhou stranu já CC děkuju za Měsíční stín, Klece, Prsten Nibelungův nebo Arkwrighty. A budu zase nasranej až kolosálku A. Integral překlopí do megakolosálky i s posledním dílem Arkwrighta.
  • Gmork
    Gmork4.4. 14:13Pindárna
    damacon: Vcelku je mi to jedno, od CC si knihy víceméně nekupuji, naposledy Baladu pro Sofii. Ale tohle mi přijde jako cesta do pekel, vydávat pár knih pro sektu nejvěrnějších. Co nastane, až i z této sekty začnou lidi odpadat. Vím, že není žádná prdel tu vydávat komiksy, ale tohle je krátkozraké.
  • damacon
    damacon4.4. 14:06Pindárna
    Gmork: Bylo tady včera vysvětleno, když na to nemáš, tak to nekupuj. Tak se tím řídím. Na FB CC si jeden adept dovolil argumentovat konkurencí a kromě zvětšeného formátu mu bylo sděleno, že Frazetta a práva letí nahoru a samozřejmě to bude mít seznam přispěvatelů (což má konkurence taky) a tadáááá.... pořadové číslo. Knihu s pořadovým číslem chce každý přece.

    Těch poskrovnu kolosálek co doma mám, jsem jednou přečetl, ale v pravidelných intervalech se opakovaně dívám na stránku s pořadovým číslem. Většinou jako rituál před spaním. Je to prostě magnet.
  • TonyT
    TonyT4.4. 14:05Pindárna
    Gmork - to vypadá dobře
  • Gmork
    Gmork4.4. 13:54Pindárna
    Ještě malá otázka ohledně té cenotvorby, nedávno jsem dočetl historickou cihlu Král zhýralců, která má taky 460 stran, stála v přepočtu kolem tisícovky. Přičemž jsou obě nakladatelství stejně velká (no, Lit jsou menší) a vydávají v podobném nákladu. Tak mi vrtá hlavou, proč jedni chtějí litr a druzí dva a půl za téměř shodnou knihu... asi raději necháme tuhle otázku nezodpovězenou.
    https://lostintime.pl/sklep/komiksy/przygodowe/krol-rozpustnikow-ksiega-1/
  • Zack
    Zack admin4.4. 10:48Pindárna
    Uz s tim jdete do prdele. Dik.
  • Walome
    Walome mecenáš4.4. 10:33Pindárna
    damacon: jasně, ale to jsme tehdy nemohli při tý pofidérní kampani vědět. Ale máš pravdu, napsal jsem to blbě.
  • seneke
    seneke mecenáš4.4. 10:30Pindárna
    Yogi: Bylo to zhruba nějak takhle? :D
    https://www.youtube.com/watch?v=dESfHIB4r9E&ab_channel=Jack
  • damacon
    damacon4.4. 10:29Pindárna
    Walome: "okrádá potenciální zákazníky" ve finále nikdo nikoho neokradl ne? Kaplan vyšel, každej, kdo ho měl dostat, dostal.

    Začátky byly divoký, ale dneska, po selekci ve stylu "nešikovný maso musí pryč" si FŠ jede docela na dobrý vlně. Klobouk dolu.
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš4.4. 10:17Pindárna
    Dojedl jsem popcorn pri ty diskusi ohledne cenove politiky CC a zavzpominal na zacatky MB.
    Nicmene rad bych si otevrel dalsi balicek, takze me zajimaj vsechny ty banany a vyhazovani yogiho Dortem na ulici... "Nebudte slusnej, chci jmena a detaily!"
  • yogi
    yogi3.4. 22:08Pindárna
    MaF :je to tak, jsem říkal ,kousek od Lucerny
  • MaF
    MaF mecenáš3.4. 21:44Pindárna
    yogi: nebylo to na, ale u Václaváku - Štěpánská pasáž
  • Fry
    Fry admin3.4. 19:52Pindárna
    @P.G. ano, uživatelé tomu jdou většinou sami naproti :)
    @yogi takový jsem samozřejmě pořád :))
  • yogi
    yogi3.4. 19:31Pindárna
    Fry: Taky jsi byl voprsklej jak nádražní vrabec.
  • P.G.
    P.G. mecenáš3.4. 19:21Pindárna
    Fry: tady se dá dostat banán??
  • Fry
    Fry admin3.4. 19:17Pindárna
    Já měl ban i tady na CDB :))
  • yogi
    yogi3.4. 18:27Pindárna
    Ale ban od MB je nejvíc, ten já nikdy nedostanu. Já dostal ban jen od Crwe, stejně jako Fry, ale byl jsem v tom nevinně , fakt, nekecám.
  • TonyT
    TonyT3.4. 18:08Pindárna
    Zdravím, mám dotaz má někdo načtený komiks Oblivion song, MB co nevidět zahájí předobjednávky, tak se rozhoduji čemu mám dát přednost, jestli MB nebo Smrtonoši od CC, ten tady zatím nikdo nechválí. V záloze já hlava mazaná mám i variantu na všechno se vysr.t.
    Jinak abych řekl svůj názor, který stejně nikoho nezajímá, tak za mě je momentálně jedničkou MB, ale jeden čas to bylo Argo, předtím zase CC, předtím CREW a předtím asi nic, jelikož bylo hovno. ( Vlastně ne, byl Semic Slovart a kometa). Jsem holt taková potvora přelétavá.
  • deefha
    deefha mecenáš3.4. 17:09Pindárna
  • damacon
    damacon3.4. 16:59Pindárna
    Tak Walome si z toho delal prdel uz pred tremi lety a ja byl pred mesicem strasnej, ze jsem se po urcitych vecech pidil. Hmm
  • Walome
    Walome mecenáš3.4. 16:41Pindárna
    Fimi: teda pokud mám být onen idiot já, tak se pleteš :) já jedinou haha stránku kterou jsem měl byla Nakašátko má názor (a na tu mi dal ban, to je pravda :D ). A samozřejmě že ban můžeš dostat každý, ale pak je jasné, že zbudou jen ti fanbois. Hlavně já tam byl aktivní v době kdy MB lhali a já na to upozorňoval, což bylo zezačátku. Teď nemám tušení co MB dělaj. Ono já holt mám nějakou morálku (jakš takš) a pokud někdo okrádá potenciální zákazníky a lže jim, tak zdvihám varovný prstík (tak jako jsem to dělal třeba i s Argem). Respektiva zdvihal jsem, dneska už jsem rád že stíhám sledovat co vychází z toho co mě baví, natož něco jiného.

    A než se někdo zeptá A V ČEM LHALI tak sem dávám sebepromo, abych předešel (doufejme) sáhodlouhým odstavcům a internetovým diskuzím (což je samo o sobě už dost oldschool).

    https://www.youtube.com/watch?v=rqcJ-__sER8

    edit: (šmarja to už je 3 roky stará historie :D vyserme se na to)
  • damacon
    damacon3.4. 16:31Pindárna
    Takze ono to nebude tak jednostrany, zjevne.
  • valon
    valon3.4. 16:17Pindárna
    Fimi: Tak jasně, že se banuje všude. Akorát u sojboje se banovalo, když jsi mu zkusil konstruktivně napsat, jak by např. komunikace šla udělat líp. Ego je holt svině a on už na první pokus všechno dělal nejlíp a rady nepotřeboval :)
    Na druhou stranu se nebanovali lidi, co tam sprostě nadávali jiným, dokud ti nadávající kopali za sojboje :)
    Existovali tehdy hateři, co na MB sprostě nadávali, odmítali jakoukoliv diskuzi a prostě jenom chodili urážet? Určitě, dodneška o jednom vím, co nadával tady i na jiném serveru. Využil to sojboj, aby nadával na neúnavné armády haterů, co mu škodí kudy chodí a nenechájí ho dělat jeho práci? Tak to si piš, desítky takových pobanoval :D
  • Galupus
    Galupus3.4. 16:08Pindárna
    Django: tak to je potom jinej comics, než kterej vyjde :) a to souhlasim ten Image to nebylo dobré
  • Django
    Django mecenáš3.4. 16:07Pindárna
    Jinak nakladatelství Verotik a image comics to od opus comics jsem nečetl.
  • Django
    Django mecenáš3.4. 15:52Pindárna
    Galupus: to sem byl já kdo psal že to četl před pár lety, nejsem si jistý přesně kolik let dozadu ale něco mezi třemi roky. A prostě mne to neoslovilo chápu že se to někomu líbí každý má svůj vlastní vkus.
  • Fimi
    Fimi mecenáš3.4. 15:31Pindárna
    Walome jj dokonce jeden idiot si myslel jaký bude mít zástupy fanoušků tak založil na fb stránku proti MB, myslím že jich tam bylo jen pár ufnukancu. Asi čekali větší osazenstvo..
    Mám pocit že ho i znáš...

    No když se někdo chová jak kretén tak klidně ať ban dostane...já dělat něco v jednom člověku, mít v tom vlastní prachy, věnovat tomu maximum času a de facto začínat na trhu a nějaká banda mi to neustále kritizovala, taky bych jim dal ban, na debily nemám čas ani energii...věřím že i jinde se banuje...
  • Fimi
    Fimi mecenáš3.4. 15:27Pindárna
    Damacon jo vidíš to jsi byl ty...už si vzpomínám l, drsnej až do prdele...
  • yogi
    yogi3.4. 15:10Pindárna
    Walome: Je to přesně tak, stejně to tady ale někdo zase za pár týdnů vytáhne. V kině dáš stejný prachy za Dunu i za srandu s Langošem. Zrovna nedávno jsem si koupil hrníček s Mumínkama a až doma zjistil, že stál 6 stovek. A vlezou se do něho s bídou dvě deci.
  • Walome
    Walome mecenáš3.4. 14:58Pindárna
    damacon: btw poptávka nabídka je poměrně základní koncept. Chceš? Máš na to? Tak si to kup. Nechceš? Nemáš na to? Tak si to nekupuj. Jestli to stojí 2400, 3000 nebo 5000 je u zbytné věci úplně fuk. A řešit počet stran ve spojení s cenou je můj oblíbený místní bizár :) to je jak kdybys v kině chtěl platit míň za kratší filmy.
  • yogi
    yogi3.4. 14:32Pindárna
    Toe :Stoprocentně Václavák. Bylo to zhruba v místech , kde je Lucerna, ten krám nebyl z ulice vidět , šlo se tam takovou jako chodbičkou. Já tehdy nikam jinam než do Prahy nejezdil a to jen jednou dvakrát za rok, když mi dala bývalá opušťák. Ten krám tam měli určitě pár let. Ta žena už tam potom nebyla. Jednou před Vánoci, kdy jsem jezdil na nákup do prodejny BB Artu na Vinohradské ( tehdy snových 50% sleva), jsem se tam stavoval pro něco a kluci mi dali zadara plnou igelitku sešitů modré Crwe. Vždyť říkám , milouši.
    V Olomouci to nebylo, tam měl krám Netopejr, kde jsem chodil jen na čumendu, stejně jako většina lidí co tam chodila.
    A je rozhodně pravda co se říká, že si senioři nepamatují, co měli včera k obědu, ale že mě Dort vynesl v zubech ( obrazně)si pamatuju.
  • damacon
    damacon3.4. 14:21Pindárna
    Fimi: jojo tenkrát mi zapojili internet a jako první jsem shlídnul prapůvodní video MB, líbí se mi tvůj přístup k věcným argumentům

    yogi: jako kampaň proti MB? Proč by to někdo dělal a co bylo jejich cílem? Zosnovat plán aby MB nevzniklo? :)
  • Galupus
    Galupus3.4. 14:14Pindárna
    Tolik otázek!
  • Toe
    Toe admin3.4. 14:07Pindárna
    yogi: Určitě to bylo Comics Centrum? :) Já si nepamatuju, že by měli krám na Václaváku, ale třeba to bylo ještě před Americkou? Vlastně ani na Americké to nebyl krám, ale přímo pracovna, kde jsi na ženu nenarazil, i když závěs tam myslím byl :) A spíš byl teda problém odejít, když se s tebou dali "kluci" (přesně 2, tehdejší CC :) do řeči... Byla to určitě Praha? :D
  • yogi
    yogi3.4. 14:01Pindárna
    Dá se říct, že to byla tenkrát kampááň. Parta lidí se domluvila a přemluvila ještě svoje kámoše v práci, hospodě a ve fitku. Byli to takoví ztroskotanci. A samozvanci.
  • Norri
    Norri mecenáš3.4. 13:56Pindárna
    Naposledy si vytáhlo černého Petra Argo...
  • Fimi
    Fimi mecenáš3.4. 13:46Pindárna
    To je mi jasný ale chci říct že ten hejt byl ze začátku, kdy prostě se rozjížděli. Teď už nic. Nedávno tu jen někdo kdo objevil čerstvě internet a Ameriku vytáhl staré video ale vyloženě na jejich opravu dnes už nic není ne? Co si pamatuju tak se to stejně jen týkalo jedné skupiny pár lidí a jejich kamarádů ale obecně nic velkého
  • damacon
    damacon3.4. 13:32Pindárna
    valon: No samotného mě to překvapilo, jedni řikali jak už je to staré a dlouho a všechnu zlou krev odvál čas a pak se to nějak zvrtlo.

    yogi: "který tam zřejmě v tichosti něco kutil za závěsem" tak tahle hláška by neměla zapadnout :))) Neumím si ho dneska vůbec představit jak na někoho vyběhne a vyžene zákazníka z obchodu :)) Člověk, který každý dotisk sám vylepšuje se diví, že zákazník si radši počká na vylepšený dotisk. :)
  • valon
    valon3.4. 13:28Pindárna
    damacon: jasně, ale tady je pořád hodně emocí, proto se to hned eskalovalo :D
  • yogi
    yogi3.4. 13:22Pindárna
    damacon: ale to není nic extra zajímavého. Někdy v temném dávnověku, kdy maximální možná sleva na cokoliv byla 10% a to jsem si musel založit v internetové kavárně email( jen matně jsem tušil, co to tak asi je) a jít na nákup do prodejny CC na Václaváku. Tam seděla taková myslím celkem sympatická punkerka nebo tak něco( je to už pravěk, mám to v mlze)a ty ceny byly fakt na tehdejší dobu někde jinde než BB ART A Crew. Ta žena mi nabízela nějaký komiks , který jsem myslím ani neměl v plánu koupit, s tím , že je to poslední kousek. Zeptal jsem se , jestli čistě náhodou nevyjde za rok znovu, s deseti stránkami navíc. Dort , který tam zřejmě v tichosti něco kutil za závěsem ( viděl jsem ho poprvé) na moje slova vystartoval jako čertík z krabičky a vyprovodil mě z obchodu i když jsem chabě namítal, že jsem zákazník , co už u nich pár korun nechal.
    Ale všichni jsme nějak začínali, teď už je jako milius( ne ten s M, co natočil Conana)a za covidu jsme si jednou i docela pokecali.
  • Walome
    Walome mecenáš3.4. 13:19Pindárna
    Fimi: pres bany na fb se nadava blbe :)