Co čtete? Co chcete číst? Tipy na čtení. Tipy na digitální bundly. A tak všechno pro lidi, co comicsy spíš čtou než sbírají.
  • Kapis
    Kapis mecenáš20.3.2023 09:12Čtenářský koutek
    Dinik: to vypadá moc dobře.
  • Dinik
    Dinik19.3.2023 21:08Čtenářský koutek
    Milí přátelé, už je to tady... První kniha našeho nového vydavatelství Knihy Veles - Dům na Strážném vrchu irského autora Grahama Plowmana.
    Hororový gamebook ze světa H. P. Lovecrafta.
    Veškeré info k předobjednávkám najdete na fb stránkách Knihy Veles. Je i číslovaná limitka ;)
    Věřím, že se vám bude líbit.
  • MaF
    MaF mecenáš19.3.2023 18:11Čtenářský koutek
    Lidi, proti Argu a jeho produkci lze mít spoustu výhrad, ale kupujte prosím toho Corta Maltese, ať ten jeho český reparát vyjde, ju O:-).

    Tuhle legendu by to fakt chtělo mít u nás vydanou...

    (V Polsku jsou jako často dost napřed, mají vydáno 12 Prattových svazků a navázali už i svazky, které psal i u nás známý Canales, ale taky to nebylo napoprvé - pokud by někoho zajímalo nějaké povídání, tak zde...)
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš16.3.2023 17:43Čtenářský koutek
    U Ságy by mi vůbec nevadilo, kdyby to byla nekonečná série. Nepotřebuju konec.
  • Darker
    Darker mecenáš15.3.2023 08:16Čtenářský koutek
    Jo, ale jak to ukončit a "vysvětlit" autor nyní netuší, takže si dal několika roční pauzu. Můj názor, dopadne to jak Y, nějaký debilní konec, aby zase mohl psát něco dalšího.
  • seneke
    seneke mecenáš14.3.2023 13:16Čtenářský koutek
    Alfi: Saga je šokující schválně. Autoři se podívali na to, co v televizi nebo ve filmu nemůžeš ukázat a nacpali to komiksu s výborným příběhem.
  • Alfi
    Alfi13.3.2023 22:44Čtenářský koutek
    Y som prečítal a založil, vadilo mi, že sa snažia vysvetliť dej a vychádzajú z toho strašnè hovadiny. Sága je jedna z najlepších a najšokujúcejších sérií, čo som čítal. V zásade je to bizarné scifi - Romeo a Júlia vo svete á la Star Wars, ale 18+. Svet, kde čiňy majú následky.
  • mkw
    mkw13.3.2023 20:29Čtenářský koutek
    @Denis: Y ti muzu komplet prodat. Cetl jsem to jen jednou, Vaughan me nejak nechytil.
  • SomeOne
    SomeOne13.3.2023 20:13Čtenářský koutek
    Denis: Sebevražedný oddíl má koukám na Goodreads mezi 3 a 4 hvězdičkami, tady zatím schytává bídu. Pokud to je tak špatné, jsem rád, že jsem to sehnal "jen" za 300 u Booktooku:-)) Ale ještě jsem se k tomu nedostal, stále to je zabalené ve fólii:-)
  • Denis
    Denis13.3.2023 19:54Čtenářský koutek
    Chcem sa spýtať dočítal som Paper Girls dávnejšie, strašne sa mi to páčilo. Nie že by som nemal čo čítať ale pokukávam po Y: Poslední z mužů a Sága. Len na Y ma odrádza kresba a od Ságy neviem absolútne čo mám čakať. vie mi to tu niekto stručne objasniť či áno alebo nie a či to má zmysle? ďakujem
  • Denis
    Denis13.3.2023 19:50Čtenářský koutek
    Sebevražedný oddíl: Dostaňte Jokera! to je to fakt taká srágora? :D
  • baatcha
    baatcha11.3.2023 12:26Čtenářský koutek
    Nový díl už na Comic-Con Prague 2023.

  • Zack
    Zack admin21.2.2023 11:12Čtenářský koutek
    https://www.humblebundle.com/books/2000-ad-character-spotlight-rebellion-books
    The Galaxy's Greatest Comics are back! The famed British science-fiction magazine 2000 AD has been entertaining readers for years, and given the world some of comics’ most beloved and celebrated authors and artists. This thrilling bundle highlights some of 2000 AD’s most iconic characters with books like Judge Dredd Day of Chaos: Endgame, Slaine: The Horned God, and Nikolai Dante: Sympathy for the Devil—among dozens of others.
  • Nezbi
    Nezbi mecenáš10.2.2023 17:53Čtenářský koutek
    květen - Inkognito - Ed Brubaker, Sean Phillips !
  • Gmork
    Gmork3.2.2023 06:45Čtenářský koutek
    Ona ta hra k tomu fanouška v podstatě vybízí, obě vypravěčské linky, jak u Ellie, tak u Abby mají vlastně otevřené konce. Takže se člověk začne ptát, jak je to dál. Navíc ty postavy doslova buší z vnitřku hlavy, že chtějí ven. No a už z krátké ukázky je jasné, že není radno si postavy jako je Ellie nebo Abby nechávat uvnitř hlavy. Bude lepší, když je vypustím, na papíře budou víc v bezpečí, ony i já.:)
  • Ter
    Ter2.2.2023 22:51Čtenářský koutek
    Gmork: skrytý maniacop :P
  • deefha
    deefha mecenáš2.2.2023 22:41Čtenářský koutek
    Ale jo, jen pilně piš! Víš jak - u fan fiction to začíná a skončí to u dalšího Fifty Shades of Grey, známe to :-)
  • Gmork
    Gmork2.2.2023 19:31Čtenářský koutek
    Tak jsem minulý týden zase dohrál The Last of Us part II. a moc se mi nechce ty hrdiny(nky) opouštět. Naughty Dog se s třetím dílem vytasí až za kvanta let, pokud vůbec někdy.
    Tak jsem si řekl, že si part III. napíšu sám. Zde malá ukázka:

    ...Do levé ruky si vzala připravenou láhev a vystřelovací nůž, do pravé ruky kámen. Rozmáchla se a kámen neslyšně přehodila přes pahorek.
    Muž se na krátký okamžik natáhl, aby se podíval dopředu. Ellie vyrazila přikrčená vpřed. Byla od něj šest, sedm metrů, když se otočil a uviděl ji.
    Na místě se zastavila a v tentýž okamžik mu mrštila láhev do obličeje. Trénovala to snad tisíckrát, měla to pevně v ruce a ani teď neminula.
    Láhev se roztříštila muži o hlavu. "Kurva, ty jedna malá svině!" zaklel. Ale to už byla Ellie u něj a rychle ho bodla do břicha. Ohnal se po ní,
    ale čekala to, vyhnula se mu a bodla ho podruhé a znovu. Chlap se chytil za břicho, jak Ellie čekala, stačil jen procedit: "Chcípneš, ty děvko!"
    Ale Ellie ho bleskurychle bodla do krku, vytřeštil oči, jako by nemohl pochopit, co se to děje. Ellie k němu zase přiskočila a znovu bodla,
    teď už zepředu, z krku mu vytryskl proud krve. Chlap si pustil břicho, aby snad zastavil krev, co mu stříkala z hrdla. Ellie na nic nečekala
    a znovu ho bodla do břicha, jednou, podruhé, potřetí. Chlap se po ní ještě snažil ohnat rukama zbrocenýma vlastní krví. Ale byl to chabý pokus,
    a Ellie ho opět bodla do krku. Muž se konečně svalil do trávy, Ellie na něj skočila a pro jistotu ho ještě dvakrát bodla do krku zezadu.
    Přestal se hýbat, ptáci se znovu rozezpívali, jako by to, čeho se právě stali svědky, viděli už mnohokrát. Začala mu prohledávat kapsy,
    ale našla jen malou bibli a použitý prezervativ. Ani jedno jí nebylo k užitku...

    Tak jasně, žádný Jirásek to není, ale zase si to zachovává ducha hry.:)
  • Zack
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš19.1.2023 23:15Čtenářský koutek
    Zack: klobouček - velká paráda a díky všem pachatelům.
  • Kapis
    Kapis mecenáš19.1.2023 17:51Čtenářský koutek
    A 15 let bez nových komentářů:)
  • deefha
    deefha mecenáš19.1.2023 13:22Čtenářský koutek
    Tak to je dost kůl, díky!
  • Zack
    Zack admin19.1.2023 12:53Čtenářský koutek
    Protože máme svolení a Radim čas, tak jsme začali přeskenovávat (a když říkám my, tak myslim Radim a Toe) original Sorrely k přečtení, tak mrkněte na první, Sorrel je pořád jeden z nejlepších fanzinu, co u nas kdy vychazel: https://comicsdb.cz/comics/289/sorrel-01
  • Gmork
    Gmork10.1.2023 07:22Čtenářský koutek
    Nový rok jsem započal s těmito knížkami. Ten M. McDowell mi náramně kápl do noty, slupl jsem to jak malinu, víc knih od tohoto autora. Přesně takový zručně napsaný hororový pulp mi na zdejším trhu dlouho chyběl. I když jeho Elementálové jsou o kousíček lepší. Teď čtu toho R. Malfiho a zatím taky dobrý. A v únoru vyjde nový Robert R. McCammon, nezačal ten nový rok vůbec špatně.
    https://imgbox.com/xsos6tQW
  • Stara.kryta
    Stara.kryta17.12.2022 20:39Čtenářský koutek
    Denis: Zkus mrknout na komiks "Dívka jménem Patience".
    https://comicsdb.cz/comics/6223/divka-jmenem-patience
  • Denis
    Denis17.12.2022 15:51Čtenářský koutek
    Ahoj dokončil som Paper Girls. Za mňa neskutočnéééé. strašne sa mi to páčilo. Milujem tieto cestovania ak seriál Dark a podobne. Otázočka vyšiel tu podobný komik sa túto tému? a pozeral niekto seriál oplatí sa to či si radšej nekaziť zážitok z komiksu . Diki
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš11.12.2022 10:49Čtenářský koutek
    Mám to jako Fry. Náraz ani Mrtvej svět se mnou nerezonuji, ale i tak je pro mne Trystero sveží závan snesitelného undergroundu.
  • Fry
    Fry admin11.12.2022 09:42Čtenářský koutek
    Milo: my bad.. jsem jejich skalní fanoušek, protože tady přenášejí alternativní 'mainstreamový' underground od Fantagraphics a Drawn and Quarterly.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.12.2022 05:35Čtenářský koutek
    Trystero se mi bohuzel vzdaluje kazdym novym komiksem, i kdyz to letosni vypada docela slibne. Mne se libil Mrtvej svet a Mrakobiti, pak Divka jmenem Patience me bavila, ale pro me nejhorsi komiks ever, i co se kresby tyce, je pochopitelne Sabrina, viz muj komentar. Centrala me zatim nicim nepresvedcila, abych je bral vazne. Hubert mi od nich prisel docela zajimavy, svym pojetim a pridanou hodnotou.
    Ted uz si fakt vybiram, driv to slo, brat vsechno, kdyz clovek s komiksy zacinal "ve velkem", resp. "megalomanskem". Ted uz nectu ani supraky, natoz abych je kupoval. Jedu si svoje blues a netajim se tim, ze me chytlo retro a stare komiksy, ale nepohrdnu, vseobecne, dobrym komiksem, at uz soucasnym nebo starsim. Ted mam policeno na Rodolpha Töpffera, Basila Wolvertona a pak dva protokomiksy z hodne davnych dob. Lulu.com me potesilo, co vsechno se tam da za par korun sehnat.
  • faster86
    faster8611.12.2022 00:36Čtenářský koutek
    @MILO - ty velke hrace sem myslel tak, ze crew, bbart a cc urcite skalni fandy maji a verim ze treba cc ma skalni fandy co od nich berou automaticky vsechno. Nemyslel sem fo tak ze velci hraci z comicsdb jsou fandove trystera (jestli to tak myslels teda)
  • faster86
    faster8611.12.2022 00:34Čtenářský koutek
    Tak vzhledem k tomu ze jim - trysteru - hithit pokazde vyjde (je mi jasne ze nikdy nevybrali celou castku jen od fanousku) tak nejakou fanouskovskou zakladnu budou mit. Z centraly mam 3 veci -ptacatko, travu a mezitah (toho se ale celkem bojim-zatim sem necetl) a premyslim nad sangri-la. Ale u centraly me teda mrzi ze jeste neudelali rusty browna, ktery mel byt hotovy snad uz v roce 2021. A ted si uvedomuju, ze aniz bych to chtel tak budu skalni fanousek MB, protoze mam od nich vsechno :D
  • yogi
    yogi10.12.2022 23:04Čtenářský koutek
    faster86: Ukojím tvoji zvědavost, já jsem fanda Trystera i Centrály. A nic zatím nemám od majťáků, ale teď když mají tu blekfrajdej 2 % nebo kolik slevu, tak třeba něco prubnu.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.12.2022 22:54Čtenářský koutek
    Faster - jmenuj... :)
  • faster86
    faster8610.12.2022 22:46Čtenářský koutek
    Teď mě napadlo jestli je někdo vyloženě fanoušek centrály.... Trystero tu nejake fanousky ma velci hraci jsou jasni.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.12.2022 22:08Čtenářský koutek
    Dinik - vždyť jsou nejlepší,.jsi normální? :D
  • Dinik
    Dinik10.12.2022 22:04Čtenářský koutek
    Tak u mě jde Trystero úplně mimo můj vkus a preference, takže od nich nic nemám a ani nechci.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.12.2022 21:55Čtenářský koutek
    Fry - ano, ten koment jsme si přečetl, abych si ověřil, zda se jedná o sarkasmus nebo ne, než jsme napsal,.co jsem napsal. Ptal jsem se na něco jinýho.
  • BadBoy
    BadBoy10.12.2022 21:52Čtenářský koutek
    Ja jsem zatim cetl jenom ten Naraz a jestli je ten zbytek podobny, tak za me diky, ale uz to ani nebudu zkouset. Tu posledni, co ted vysla jsem si koupil, tak po precteni uvidim.
  • Fry
    Fry admin10.12.2022 21:46Čtenářský koutek
    Myslím to zcela neironicky, své pocity jsem vystihl v komentáři ke komiksu...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.12.2022 21:09Čtenářský koutek
    Fry - zní to hodně ironicky, ale zřejmě to myslíš vážně ... Nejlepší jsou konkrétně fčom?
  • Fry
    Fry admin10.12.2022 20:33Čtenářský koutek
    Trystero je zcela nekriticky v našem rybníčku nejlepší vydavatelství :) A nejlepší komiks všech dob je samozřejmě Sabrina!
  • Trip
    Trip mecenáš10.12.2022 19:52Čtenářský koutek
    "Země potomků" som práve dočítal a som spokojný. Už dlho som komiks takto nehltal.
  • Ter
    Ter10.12.2022 18:10Čtenářský koutek
    To já mám taky naprosto specifické portfolio :D sportovní komiks, dinosauři komiks, pirátský komiks, akční komiks, historicko gangsterský komiks, necenzurovaný černý humor...:D
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš10.12.2022 17:48Čtenářský koutek
    Patience bych řekl že je méně "specifická" než ostatní od Trystera. Jinak bych řekl že to je taková loterie, protože Trystero prostě nevydává střední proud a je s tím třeba počítat. Já od nich kupuju všechno. Ale Mrtvej svět mne taky nebere.
  • faster86
    faster8610.12.2022 17:21Čtenářský koutek
    no ono treba trystero ma portfolio toho co vydali celkem specificke tak sem se jim vyhybal jak cert krizi, ale tak nakonec me zvedavost premohla a chtel sem neco zkusit, mam tam to NAPOSLED a ZEMI POTOMKU mam v hledacku ze bych to asi i zkusil, ale zase na to ze to chcu na zkousku to stoji celkem balik :-D
  • lantan1
    lantan110.12.2022 14:20Čtenářský koutek
    Taky vybírám podle konkrétních titulů a kdo to vydal příliš neřeším. I když vím, že různá vydavatelství mají své fanoušky (koupí vše co vydají) i své odpůrce, kteří si z daného vydavetelství nekoupí nic.
  • rajot
    rajot10.12.2022 14:10Čtenářský koutek
    faster86: Vybírám podle konkrétního komiksu, ne podle toho kdo ho vydá. Jinak od Trystera můžeš zkusit teď nově vydanej komiks Země potomků, ne že bych od Trystera četl všechno, ale tomu co jsem od nich četl se to dost vymyká. Taková ne moc nápadná, ale o to lepší věc s hutným dějem, u který si do konce nejsi jistej, jak to vlastně celý dopadne.
  • faster86
    faster8610.12.2022 10:59Čtenářský koutek
    Trystero bylo asi spolu s Gate poslední komiksové nakladatelství od kterého sem nic nečetl, tak sem si řekl že něco z trystera zkusím. Začal jsem opěvovaným dílem Mrtvej svět. A jediné plus je počet stránek (máte chuť zemřít jen asi 70 stránek). Ale naděje umírá poslední takže teď zkusím NAPOSLED. Máte taky nějaké resty, že jste se vyhýbali nějakým nakladatelům/vydavatelům, nebo máte poctivě odzkoušené od každého něco?
  • SomeOne
    SomeOne7.12.2022 15:08Čtenářský koutek
    Zack: Sorry:D
  • Zack
    Zack admin7.12.2022 14:25Čtenářský koutek
    Zase nam zasirate klub, devianti!