Co čtete? Co chcete číst? Tipy na čtení. Tipy na digitální bundly. A tak všechno pro lidi, co comicsy spíš čtou než sbírají.
  • yogi
    yogi21.10.2022 19:22Čtenářský koutek
    faster86: hlavně klid, to by oni chtěli, abys to nevydržel a koupil i bez slevy
  • faster86
    faster8621.10.2022 14:42Čtenářský koutek
    no měli by jsme na knizniklub udelat nájezd ze poitrebujeme tu jejich slevu 100 popripade 200 korun, jako fakt nutne to potrebuju
  • Gmork
    Gmork21.10.2022 13:01Čtenářský koutek
    lantan1: Tohle si bez problému může přečíst i dospělý, a může se dozvědět i něco nového. Přidám odkazy:

    https://www.bedetheque.com/serie-32000-BD-Magellan.html
    https://www.bedetheque.com/serie-51549-BD-Darwin.html

    https://www.bedetheque.com/serie-42054-BD-Ils-ont-fait-l-Histoire.html

    https://www.bedetheque.com/serie-77328-BD-Enfers-Au-royaume-d-Hades.html

    Já si pořídím na knižním klubu, stejně si tam budu objednávat nové Parchanty a Iznouguda.

    https://www.knizniklub.cz/knihy/626943-magalhaes-az-na-kraj-sveta.html
  • lantan1
    lantan121.10.2022 12:42Čtenářský koutek
    Gmork: Jak moc je to od Lingey pro děti? Podle ukázek to nevypadá zle
  • Gmork
    Gmork21.10.2022 10:45Čtenářský koutek
    Tak na verneovkách začala startovní sleva na novinky: Rahan 1 a Čtyřka z Baker street 6,7.

    https://www.verneovky.cz/

    A koukám, že do frankofonního komiksu se pustila i Lingea - Alexandr Veliký, Darwin, Johanka z Arku, Magalhaes, Podsvětí - V Hádově říši. To je příjemná zpráva, snad to čtenáři zase nezazdí.

    https://www.lingea.cz/shop/pro-deti
  • deefha
    deefha mecenáš18.10.2022 06:56Čtenářský koutek
    Problém vyřešen, nebo aspoň z velké části. Ročníky nakonec zakoupit pořád jdou, ale musel jsem to udělat z jiného zařízení (mobil), než kde jsem měl aplikaci původně nainstalovanou (tablet). Koupil jsem celý archiv najednou a jediný ročník, který se neodemkl, je 2022, což je ale určitě chyba UI aplikace. Nicméně i tady mám určitý vychytralý plán, jak se k těmhle posledním dílům dostat :⁠-⁠) Tak snad se mi podaří všechno zachránit dřív, než opravdu zaříznou i ti aplikaci (v marketu už ji nenajdete, musel jsem použít alternativní zdroj).
  • deefha
    deefha mecenáš17.10.2022 23:25Čtenářský koutek
    Nemáte čistě náhodou někdo nainstalovanou mobilní aplikaci Zelený Raoul a v ní zakoupené nějaké ročníky? Po tom, co Reflex Zeleného Raoula zaříznul, tak nepochopitelně přestali podporovat i mobilní aplikaci, takže už v ní nejde nic koupit. A já jsem stihl pořídit jen 2021, 2020, 2017, 1996 a 1995 :-/
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš17.10.2022 14:27Čtenářský koutek
    To je fakt, to mě nenapadlo, díky GWB. I tak jsem si říkal, že třeba keporkak nebo MaF taky něco přihodí a poradí... Tohle ale zkusím.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.10.2022 13:47Čtenářský koutek
    DR: Měla by mít Národní knihovna prezenčně k místnímu studiu...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš17.10.2022 13:36Čtenářský koutek
    Shanim, aspon digitalne na precteni, tento komiks: ZÁHADNÁ DOBRODRUŽSTVÍ PROFESORA NEWTONA A JEHO ASISTENTŮ, kresba Ota Stembera, scenar Hubert Slouka, ktery vychazel v Mladem technikovi v roce 1947, celkem vyslo 6 pokracovani. Portal Detske casopisy znam, ale nemam pristup. Fakt si to chci jen precist, o nic jineho mi nejde. Diky!
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum14.9.2022 18:31Čtenářský koutek
    Namefar: Toho draka přesně myslím. Vypadá to jako fantasy, ale je to sci-fi. Je to moc hezký a oproti zmíněnému Incalovi a dalším komiksům z incalovského světa o dost méně náročné. Možná chvílema i blboučké, ale takovým tím fajn způsobem, když tomu komiksu přijde člověk na chuť.
  • yogi
    yogi14.9.2022 15:13Čtenářský koutek
    Namefar:Se koukni co tu pes hodnotil.
  • Namefar
    Namefar14.9.2022 14:35Čtenářský koutek
    SlouzimStarymPsum: Máš na mysli Žoldnéři od: Tomáš Bartoš, jsem ještě našl Žoldnéř ale tam to vypadá něco s drakem :)
    V tuto chvíli to bude vše.
    Děkuji za inspiraci
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum14.9.2022 13:29Čtenářský koutek
    Namefar: Určitě kup Žoldnéře. Vypadá to jako fantasy, ale je to sci-fi. Je to nádherné, má to pevné desky, velký formát (fólie ale chybí :-/), a ČR bude podle všeho jednou z mála zemí, kde tahle série vyjde v deluxe edici komplet. Ke způsobu čtení - měl jsem vždycky za to, že jinak než způsobem, který popisuje Zack, se komiksy ani prohlížet/číst nedají, ale jak vidím, tak asi jo. Zajímavé! Já kouknu na panel a čtu, kdy celý panel vnímám s tím čtením a vidím ho chvilku před tím, než zaměřím na bubliny, a pak i chvíli potom. A nedělal bych z toho zase vědu, je to jenom blbej komiks, komiksy jak známo jsou čtení pro blbečky, co nemají na to přečíst si normální knížku (třeba Malého Bobše). ;-)

    Na tvé další dotazy, které v budoucnu přijdou (kam je dáváte, když už není v knihovně místo; hrozí mi vězení, když zpronevěřím firemní prachy a hlavně, mohou mi zabavit komiksy, které za ně koupím), ti s předstihem odpovídat nebudu, abych tě nevyplašil.
  • deefha
    deefha mecenáš14.9.2022 11:26Čtenářský koutek
    Obecně je to u mě případ od případu. Jsou ukecané komiksy, kde spíš čtu a obrázky doplňují kontext, no a pak jsou komiksy třeba úplně bez textu, tam se zase spíš kochám. Většinou ale čtu komiksy několikrát, protože pokaždé objevím něco nového :-D
  • Zack
    Zack admin14.9.2022 11:26Čtenářský koutek
    Namefar: ctu text a u toho vnimam obrazek. Bezny je cist panel po panelu, ale na druhou stranu, cti jak ti vyhovuje, ne kazdy comics se cte stejne, vlastne ne kazda scena se cte stejne. Pokud prochazi postava lokaci a jen tak plka, tak budes vic vnimat pozadi a prostor, pokud se dve postavy bavi u stolu, tak ti uplne staci periferne vnimat, ze se nezmenila lokace. Moc bych to neresil, tohle si sedne prirozene samo jak toho budes mit vic nacteno.
  • Namefar
    Namefar14.9.2022 11:18Čtenářský koutek
    Děkuji všem za tipy. Včera jsem začal Incal a zatím je to fajn. Ještě bych měl dotaz jak čtete komiksy, přečtete text a pak se diváte na obrázek, nebo sjedete obrazky na stánce a pak si to přečtete? Včera jsem měl pocit, že obrázkům nevěnuji dostatečnou pozornost a stránky letí moc rychle.
  • SomeOne
    SomeOne13.9.2022 16:15Čtenářský koutek
    Jen bych doplnil soulbringera, že ta první série o Vaderovi se vzájemně doplňuje se sérií Star Wars.
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš13.9.2022 15:00Čtenářský koutek
    Namefar: Souhalsím se Zackem - určitě vem nejdříve to hlavní dílo - podle toho poznáš, jestli bys rád třeba zjistil něco více o Metaboranech, Technokněžích a vůbec o samotné hlanví postavě aka Johnu Difoolovi :) (a někde v hlavě bych měl i kontext toho, kdy ten komiks vlastně vznikal) ... těším se na recenzi :)

    K těm temnějším sci-fi mimo Jodorowské universum bych zkusil doporučit i docela hezký český počin Nanits Chronicles (byť to není úplně temné a kombinuje více žánrů) nebo klasického Soudce Dredda a já nedám dopustit třeba na Věčnou válku, což není asi tak temné, ale je to výborné sci-fi drama ... a jeslti si fanoušek i Star Wars - pak ty Egmont příběhy s Vaderem nejsou vůbec špatný - buď tyhle nebo pak i tyto

    PS: Jako vyprávěním i formou mi přijdou výborný tyhle dva skvělé příběhy od Zacka Kaplana - jen se to dost blbě shání.
  • Zack
    Zack admin13.9.2022 14:16Čtenářský koutek
    Namefar: Uprimne, precet bych si Inkala, a pokud te to chytne pustil se do tech ostatnich. Neni to lehky cteni, neni to pro kazdyho a z tech tri serii je nejlepsi.

    Pokud Riddick, tak se uplne nabizi dalsi Jodo a to Metabaroni. Zacal bych Kastou. https://comicsdb.cz/comics/7084/kasta-metabaronu-2-vydani
  • Namefar
    Namefar13.9.2022 13:59Čtenářský koutek
    Ahoj všem. Potřeboval bych doporučit nějaký komiks. Nemám moc zkušeností, jediné co mám a znám je Thorgal, Incal mám ale ještě jsem jej nečetl.
    Líbilo by se mi mix fantasy a scifi po případě temnější kosmické scifi něco na způsob Riddicka. Dá se něco doporučit?
    A druhy dotaz, jak číst Incal, neměl bych si prvně přečíst Před Incalem a až pak Incal ?

    Děkuji
  • P.G.
    P.G. mecenáš11.9.2022 15:04Čtenářský koutek
    Whisper Me a Love Song (v originále Sasayaku You ni Koi o Utau)
    Scénář: Eku Takeshima, Kresba: Eku Takeshima, Celková délka: Aktuálně 6 svazků, Publikace: 2019 až současnost, Kategorie: ---, Žánr: technicky vzato Iyashikei, Yuri, Hudební



    Himari Kino a její první den na střední škole. Párty na uvítanou. Školní kapela se zpěvačkou Yori Asanagi. Láska na první pohled. Protřepat, ale nemíchat – zatím! Proč? Protože když Himari vyzná lásku Yori, má na mysli něco úplně jiného, než Yori očekává! Tak by se ve zkratce dal obsáhnout úvod této prozatím šestidílné série Eku Takeshimy o vyvíjejícím se vztahu mezi Himari a Yori (která je mimochodem již ve třetím ročníku!) - a rozhodně v něm není nouze o romantiku, napětí a humorné situace. Příběh je do značné míry redukován na očekávaný průběh se známými klišé (počáteční nedorozumění, rivalky, usmíření), ale dá se říct, že o něj až tak moc nejde. Běží na pozadí a v popředí má hlavní roli kresba, která je samozřejmě v romantickém shōjo stylu, a situační humor. Mangu můžeme zařadit do žánru Iyashikei, subžánru „kousku života“, i když zde jsou, na rozdíl od Flying Witch, postavy ústředním článkem. Manga má vynikající vizuální stránku, k níž výrazně přispívá střední formát, značný počet velkoformátových panelů (včetně celo- a dvoustránkových) a dynamika klíčových romantických scén.




    Manga je vydávána v anglickém jazyce, v Kodansha Comics společností Kodansha USA Publishing od roku 2019, aktuálně poslední 6. svazek by měl vyjít v prosinci 2022. Manga je vytištěna ve středním formátu 145x207.
  • P.G.
    P.G. mecenáš10.9.2022 20:34Čtenářský koutek
    Seneke: tak to je pravda! Ale je fakt, že tenhle žánr je hodně specifický. Já na to narazila naprosto náhodou, koupila balík prvních dílů všeho možného a zrovna jedničku FW zvládla už cestou tramvají domů. FW má obrovskou výhodu, že není třeba sledovat děj, zápletky a kdo ví co ještě. Prostě se jen kouká na obrázky ... a písmenka :D
  • seneke
    seneke mecenáš10.9.2022 20:30Čtenářský koutek
    P. G.: Hele, to, že už sem tu sérii přidali dva různí lidi je jasné znamení, že by si to lidi tady měli přečíst. :D

    Jinak já toho rozečteného mám metrák. (ten Shonen Jump toho fakt chrlí hromady.)
  • P.G.
    P.G. mecenáš10.9.2022 20:02Čtenářský koutek
    seneke: hmm, a to jsem se dívala, jestli tu náhodou není :D buď jsem přehlídla, nebo nešla dostatečně do minulosti :D
    teď mám rozečtenou Whisper me a Love Song, takže ta se tu co nevidět (až dočtu) taky objeví :)
  • seneke
    seneke mecenáš10.9.2022 19:55Čtenářský koutek
    P. G.: Jo přímo tuhle sérii jsem do povinné četby rok dva zpátky přidával i já. Taky už bych měl něco nového naškrábat.
  • P.G.
    P.G. mecenáš10.9.2022 18:53Čtenářský koutek
    Flying Witch (v originále Furaingu Witchi)
    Scénář: Chihiro Ishizuka, Kresba: Chihiro Ishizuka, Celková délka: Aktuálně 11 svazků, Publikace: 2012 až současnost, Kategorie: Shōnen, Žánr: Komedie, Iyashikei



    Makoto, mladá čarodějka v doprovodu věrné společnice, černé kočky Chito, se v rámci studia a tréningu v řemesle čarodějném přestěhuje k příbuzným do města Hirosaki v prefektuře Aomori. A to je začátek pozvolna plynoucí mangy plné zvláštních osob, duchů a nadpřirozených bytostí, v níž čtenář proplouvá jednotlivými střípky událostí, úkolů, zvyků a způsobů, skládajícími mozaiku běžného života čarodějky v normálním světě, který je však plný dalších čarodějek a bytostí procházejících napříč světem lidí a světem nadpřirozených sil. Manga patří do žánru Iyashikei, subžánru „kousku života“, který je zaměřen mnohem více na celkové vyznění scén a vizuální stránku příběhu, než na samotné postavy a děj jej tvořící. Manga má excelentní vizuální stránku, zejména co se týká nadpřirozených bytostí a prostředí, a k odlehčenosti jednotlivých příběhů výrazně přispívají vtipné momentky a humorný podtext některých postav (například původ přezdívek Akane, starší sestry Makoto).



    Manga je vydávána v anglickém jazyce, ve Vertical Comics společností Kodansha USA Publishing od roku 2017, aktuálně poslední 11. svazek by měl vyjít v lednu 2023. Manga je vytištěna v malém formátu 125x177.
  • Gmork
    Gmork8.9.2022 14:38Čtenářský koutek
    Ty předobjednávky na limitku Petra Pana začnou myslím na začátku listopadu.
  • BadBoy
    BadBoy8.9.2022 14:33Čtenářský koutek
    Ter: nn, první díl, mně chybí z ERBu ještě 3 komiksy včetně té Mureny, tak to postupně napravuju...
  • Ter
    Ter8.9.2022 14:26Čtenářský koutek
    Bad Boy: Murena 2?
  • faster86
    faster868.9.2022 14:12Čtenářský koutek
    jak bylo řečeno v kmotrovi "tell faster it was only business"
  • BadBoy
    BadBoy8.9.2022 13:57Čtenářský koutek
    Mně zas tak moc nevadí, že to vyjde znovu, však to nebylo nikdy promované jako exkluzivní limitovaná edice, ne? Kvůli 10 stranám si Asgard znovu nekoupím, ale jsem rád, že se k němu dostanou i lidi, co ho neměli a aspoň to nemusí kupovat se sběratelskou přirážkou z druhé ruky...Conquistador a Barakuda společně s Murenou objednány a už se těším na Petra Pana (kdy začnou předobjednávky na limitku?), Rahana a Čtyřku z Baker street :)
  • Ter
    Ter8.9.2022 13:50Čtenářský koutek
    Gmork: tak mňa zaujali tituly Petr pan, Kruan a Rahan. Som rád, že Vybíral sa nebojí vydávať takéto tituly, ktoré sú skôr pre staršiu generáciu (tým nemyslím, že by nemohli mladých zaujať). Som docela zvedavý, ako sa bude Rahanovi dariť. Bude to v každej knihe 1 príbeh? Čo sa týka domácich retro komiksov, ja by som uvítal aj Jožinka alebo Bill a Mary (v detstve som si ich vystrihoval a lepil do zošita).
  • DankoKonik
    DankoKonik mecenáš8.9.2022 13:43Čtenářský koutek
    Rahan! konečne!
  • Gmork
    Gmork8.9.2022 13:43Čtenářský koutek
    faster86: To druhé vydání je především pro lidi co to nemají, ty stránky navíc je jen galerie. Bez té se klidně obejdeš, jestli už knihu máš. Myslím, že některé z těch stránek ani tenkrát nebyly k dispozici.
  • faster86
    faster868.9.2022 13:39Čtenářský koutek
    no to druhé vydání asgardu kde je 10 stránek navíc (i když "jen" bonusů) mi přijde jako pěkná kurvárna. "Děkujeme za zájem o komiks Asgard, jako poděkování vám posereme hlavy a v dotisku vydáme strany navíc." I když on to vlastně není dotisk když má víc stran. Je to nové vydání.
  • Gmork
  • Gmork
    Gmork8.9.2022 13:08Čtenářský koutek
    Pan Vybíral spustil prodej novinek, opět ve 35% slevě.

    https://www.verneovky.cz/
  • mára
    mára mecenáš1.9.2022 21:42Čtenářský koutek
    Dokud fungovalo nakupovani (a dalsi veci) primo v Comixology, byl jsem moc zpohodlnely resit alternativu i potom, co to koupil Amazon, ale to, co s tim provedli je proste tak arogantni, ze kdyz bude alternativa, nechci jim posilat dalsi prachy.

    Jinak dik za info. Budu muset mrknout na ty knihovny.
  • Zack
    Zack admin1.9.2022 08:23Čtenářský koutek
    Fantagraphics maj digitalni distribuci pres Comixology, tzn. Kindle tzn. Amazon. Cas od casu jsou na Humble Bundlu, ale Sacca sem tam jeste nevidel. Mne ten Amazon sere hodne, ale az ne tak abych kvuli tomu resil ty americky knihovny.
  • mára
    mára mecenáš1.9.2022 01:57Čtenářský koutek
    Ahoj. Mel by nekdo doporuceni, kde maji ecomicsy od Fantagraphics, konkretne Joea Sacca, mimo piratske weby a Amazon? Mam za sebou uz nejake googleni a zatim jsem objevil jen moznost predplatit si nejakou americkou knihovnu, do cehoz se mi moc nechce.
  • Gmork
    Gmork23.8.2022 11:04Čtenářský koutek
    Argo oznámilo další evropskou novinku Le monde sans fin (Svět bez konce).

    https://www.bedetheque.com/serie-76801-BD-Monde-sans-fin.html
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš18.8.2022 21:01Čtenářský koutek
    Ter: To, co vydávají teď, jsou relativně staré věci, takže ty příběhy se tam ještě trochu vyvíjejí. Ta zlatá éra byly hlavně ta alba, co vyšla v Egmontu, byť i v těch starších (i novějších) dílech jsou občas dobré věci.
  • Ter
    Ter18.8.2022 20:26Čtenářský koutek
    Tak som si kúpil od Crew Luckyho Lucka oba zošity (prečo musia byť lepené a nie zospinkované pri takomto počte strán? Čo je na tom lepení také super? Je to lacnejšie než spinky, ktoré iste vydržia dlhšie?)... Môj dotaz je ale iný: z toho čo vydal Egmont kedysi je niečo fakt super? Lebo tieto 2 diely ma nijak nenadchli, teda v porovnaní napr s Asterixom bol toto moc slabý odvar. Každopádne držím Crew palce, aby na Luckym nepohoreli. (A fakt škoda, že to nedali aspoň do MDEKu...)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš18.8.2022 18:48Čtenářský koutek
    Ok ¯_(ツ)_/¯
  • Zack
    Zack admin18.8.2022 15:38Čtenářský koutek
    Kvuli Hawwwranovi vzniklo nekolik veci primo v systemu CDB a ma jako jediny moznost si pripojit k CDB vlastni js plugin.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš18.8.2022 14:51Čtenářský koutek
    Díky, páč takhle se výborně separuje každá skupina a budeme vědět, kam kdo patří a může každý skvělé diskutovat o čem ho baví :) závidíš, že kvůli tobě nic nevzniklo :D
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš18.8.2022 14:34Čtenářský koutek
    "Takže už díky mně vznikla dvě nová fóra... :)"
    Ne "díky", ale "kvůli", nebo "tvou vinou".

    Mkw: smradlavý karton od Crwe už jsem tu řešil. Přišlo mi to do práce a myslel jsem že do toho někdo nablil. Musel jsem to dát stranou.

    SSP: mezi L a M. Mám raději volnější, takže L.

  • Zack
    Zack admin18.8.2022 07:28Čtenářský koutek
    No zatim to jsou slogany spis na povleceni nez triko, ale to doladime.
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš18.8.2022 01:10Čtenářský koutek
    Zack> Doufám, že si správně vyhodnotil dění posledních dní a zaznamenal všechny pokleslé nápisy na trička a že už si je zadal do výroby! Máš to někde po kupě, abych mohl ty nejlepší objednat?

    PS: jinak v tomhle vlákně se prý objevují i “sběrači” nikoli “čtenáři-only”… nechci žalovat, ale hlásit se to musí a něco by se s tím mělo dělat, předsedo! :)