Diskuze kolem sbírek, kolektování, aukcí, prodejů a nákupů. WIP verze sběratelského katalogu na Google Drive.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.3. 07:53Sběratelský klub
    MaF: vidis a ja si rikal, ze mi i tady nekdo neco podsunul, a tos byl ty! Tak to diky dvakrat, ja vedel, ze nejen Aargh, ale i nekde jinde jsem o tom cetl a ono mi to pak uzravalo v hlave. Jsem rad, ze nejsem jedinej, koho to oslovilo.
  • MaF
    MaF mecenáš13.3. 01:44Sběratelský klub
    Darth Raelchi: už jsem to tu tipoval v prosinci a musím podepsat - námět, scénář, kresba Ďura Balogha, vše perfektní - a vřele doporučit
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš12.3. 12:20Sběratelský klub
    A ještě něco od slovenských bratří: https://monokel.ooo/produkt/lasica-a-satinsky-v-komikse-radostna-sprava-den-radosti/
    V loňském Aarghu byla ochutnávka a dozrálo to ve mě se o to víc zajímat a musím říct, že to je krásná sonda do minulých dob, ale ze slovenského pohledu. Fakt pěkné a zajímavé.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš12.3. 10:45Sběratelský klub
    Pro zajemce o slovensky komiks: https://www.startlab.sk/projekty/3736-nukleus-konecne-normalny-komiks/
  • Alfi
    Alfi11.3. 14:07Sběratelský klub
    Django: Mali by ti prísť dva balíky. V jednom budú dva zväzky Agenta strachu. V druhom bude dárek.
  • Norri
    Norri mecenáš11.3. 13:55Sběratelský klub
    Django: Nezahrnuje. Agent bude ve dvou knihách. V rámci předobjednávky budou obě knihy v jednom "slip case". Dárek bude zvlášť.
  • valon
    valon11.3. 12:50Sběratelský klub
    Komplet Kůstek nebo teď Compendium Deadly Class mají přes 1300 stran v měkké vazbě a jako na pravidelné nošení ven to asi není, ale číst se to dá :D
  • Django
    Django mecenáš11.3. 12:46Sběratelský klub
    Holt dlouhé vedení :)
  • Django
    Django mecenáš11.3. 12:45Sběratelský klub
    123peta: takže 1000 stran zahrnuje i dárek? Tak to mi nedošlo.
  • 123peta
    123peta11.3. 12:41Sběratelský klub
    Django: Budou to 2 knihy
  • Django
    Django mecenáš11.3. 12:37Sběratelský klub
    Tak jsem objednal agenta strachu jen by mě zajímalo jestli je takový špalek ještě čitelný?
  • Deži
    Deži15.2. 14:02Sběratelský klub
    trudoš: Černá rukavice vyjde aj v legende o Batmanovi. V zahraničí číslo 36....
  • trudoš
    trudoš editor14.2. 21:47Sběratelský klub
    soulbringer: Ideálně tak jak je to číselně seřazený, akorát si před alby „Batman a syn“ (jestli v kompletu vyjde, jestli ne, tak sehnat jinde) a „Batman R.I.P.“ přečíst „Batman: Černá rukavice“ z „DC komiksový komplet“ (pod číslem 77), pak to do sebe všechno hezky zaklapává. Toho Morrisona tady kdysi moc hezky vypisoval Spacecore.
  • Deži
    Deži14.2. 17:47Sběratelský klub
    Ahojte, tá séria Marvel Origins vyzerá veľmi pekne, ale žiaľ mňa Marvel až tak nebaví....Vychádzala v zahraničí nejaká podobná séria aj od DC?? Neviem nikde nájsť takú informáciu, takže asi nie?? V DCKK mám nejaké retro bonusy, ale niečo ako séria DC Origins by bola pecka mať v knižnici....
  • Majkl151
    Majkl15114.2. 17:31Sběratelský klub
    U toho Batmana jsem prováhal možnost si to předplatit a teď na to doplácím... Povedlo se mi sehnat druhou knihu speciálu Bruce Wayne: vrah?, ale ta první se nedá absolutně sehnat. Kdyby se jí někdo chtěl zbavit, tak klidně sz a domluvíme se. :-)
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš14.2. 01:11Sběratelský klub
    Trudoš: píšu si osobní poznámku “optat se v daleké budoucnosti Trudoše na to, v jaké nejlepší možné posloupnosti přečíst celou sérii, čím začít a které top kousky si nechat na konec”
    :)
  • Zack
    Zack admin13.2. 21:29Sběratelský klub
    trudos: super, zalozim ti kartu kopii z toho prvniho a poslu link. Fry to prave nestiha, tak se v tom motam ja.
  • trudoš
    trudoš editor13.2. 20:27Sběratelský klub
    Zack: Přiznám se, že jsem čekal až někdo vytvoří kartu a já pak doplním zbývající info, jako u prvního alba - to totiž zvládám, na rozdíl od založení karty. Nejsem zrovna IT šikula. Zítra pošlu data o komiksu na mail Frye.
  • Zack
    Zack admin13.2. 16:57Sběratelský klub
    Deefha, trudos: Fry si mysli, ze mate nejaky bonusovy cosi, co my nemame, ale je desne busy, aby napsal sam, tak to pisu ja. Tak jestli neco takovyho mate, tak mi k tomu poslete info, at to muzem pridat ;) Dik.
  • trudoš
    trudoš editor13.2. 16:48Sběratelský klub
    soulbringer: Já na tom právě nejvíc oceňuji skutečnost, že zde dovyšlo to, co rozjel BB art a Crew a buď nedovydali, nebo se jim to nevešlo do portfolia. V obou případech jde o Granta Morrisona, kdy komplet Legenda o Batmanovi dokončil sérii Batman a Robin, vydal Batmanovu smrt a jeho znovuzrození a to samé platí i o skonu a návratu Damiana (přímé pokračování alb Batman a Syn a Batman R.I.P.). Dva klíčové momenty, které ve své době dost hráli roli a několik alb se o ně opíralo, ale nikdy jsme vlastně neměli možnost přečíst si k čemu došlo. Zároveň oceňuji jejich redakční předmluvy, které dávají jednotlivé svazky do souvislostí a osvětlují předchozí události (což Crew ani BB art k mé soukromé zlosti nikdy nedělali a dělat ani nebudou).

    deefha: Tak tak, taky se úpěnlivě modlím k velkému netopýrovy. Teoreticky v březnu bychom se mohli dočkat třetího svazku a pak v červenci nebo srpnu toho posledního.
  • deefha
    deefha mecenáš13.2. 15:33Sběratelský klub
    No, zbývají dvě bonusový knihy ze čtyřech. Ty jsou teda fakt pěkný a dost by mě nasralo, kdyby je nevydali, protože jedině kvůli nim si na každým čísle připlácím.
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš13.2. 13:08Sběratelský klub
    Toe: jj, díky - já to od začátku fakt nesledoval a spíše jsem byl skeptik pač i těch 80 byla ambice :) Mno jak jsem řekl, držím jím palce, aby to to skutečně dojeli, ostatně už jsou za půlkou a chybí dovydat cca 25 titulů a nějaký ty bonusy ne?
  • Toe
    Toe admin13.2. 12:24Sběratelský klub
    Snad naposled :) Neslíbili (ono taky jak se takové věci vlastně slibují? Ohlášení = slib? Nebo malíčkem, skautským podáním ruky, přísahou...?) a hned v prvním čísle (stejně jako ve všech následujících) je v tiráži napsáno "Plánovaný rozsah kolekce je 80 čísel" (což může samozřejmě znamenat cokoli, že? :). A to byl dokonce ještě první vydavatel, který po dvacátém čísle krachnul (proto byla tak dlouhá pauza) a teď to dojíždí jiný, který už postupně ("na-ne-štěstí?") i zdražuje, tak to třeba dojede :)
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš13.2. 11:21Sběratelský klub
    Trudoš: díky za kontext. Já se přiznám, že jsem to od začátku nesledoval a byl právě skeptik, když jsem viděl, že mezi prvními příběhy byly právě runy, který už tady vyšly (a i ta kvalita zpracování mě úplně neoslnila, ale prostě už takovej standard na daný formát). Zároveň si fakt nepamatuju, jestli na začátku slíbili těch 80 kousků. Pokud jo, tak cajk a držím jím palce, aby to vydali komplet.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš12.2. 12:58Sběratelský klub
    Diky! Jiz podporeno.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin12.2. 08:03Sběratelský klub
    Asi to není celé komiksové, ale Karel Jerie mě upozornil na tohle:
    https://www.donio.cz/ustava
    Tka kdyby to někoho zaujalo....
  • trudoš
    trudoš editor11.2. 19:10Sběratelský klub
    Já se musím De Agostini zastat, s řadou Legenda o Batmanovi jsem maximálně spokojen – asi nejvíc, ze všech dosud vydaných kompletů. Konečně tu vyšel run Granta Morrisona trochu komplexněji, stejně jako Soumrak/Poslání/Konec Temného rytíře, Katastrofa a Země nikoho, nemluvě o perfektních příbězích Paula Diniho a Petera J. Tomasiho a bonusových albech Bruce Wayne: Vrah? pod kterými jsou podepsány takové šajby jako Ed Brubaker, Chuck Dixon a Greg Rucka.
    Zpočátku mé nadšení krapet brzdilo opakované vydávání věcí, které už mám, ale posledních čtyřicet čísel si prakticky (snad kromě prvního Neala Adamse) nemám na co stěžovat.
  • Toe
    Toe admin10.2. 06:49Sběratelský klub
    Taky jak psal Deži, u původního vydavatele to bylo za tu cenu už nad ich silu i v zahraničí a tam to už nikdo nepřevzal, u nás jo, jinak bychom skončili u čísla 20 :)
  • Deži
    Deži9.2. 15:58Sběratelský klub
    No takto, aby mal každý prehľad. V zahraničí vyšlo pôvodne 80, potom to zvýšili na 100 čísel, potom malo vyjsť 120 čísel, ale pri čísle 105 to končilo aj v zahraničí. Takže celkovo vyšlo v zahraničí 105 čísel + nejaké bonusy. U nás ohlásili 80 čísel s tým, že vynechajú 5 čísel, ktoré už v CZ vyšli, to je: Rok jedna, Brutálny vtip, Čierne zrkadlo 1, Čierne zkrkadlo 2 a Návrat temného rytiera. Nahradili ich 3 číslami "Knightquest" (u nás Poslání temného rytíre) a 2 číslami "Knightsend" (u nás Konec temných rytíru). Tieto čísla v zahraničí mali číslovky 82 až 86. Pripájam prílohu, kde je uvedený kompletný zoznam čo vyšlo v zahraničí a v akom poradí: https://illgetdrivethru.com/2022/07/12/the-legend-of-batman-eaglesmoss-collection-in-order/ A tých 100 čísel, je dosť dôležitých, keďže v čísle 99 vyšiel príbeh "Gordon at war" čo je ukončenie linky s Gordonom ako Batmanom.
  • Alfi
    Alfi9.2. 15:10Sběratelský klub
    Nene, vždy to bylo 80 knih. Ani jeden diel nebol v chronologii hrbetu za 80 kou
  • BadBoy
    BadBoy9.2. 15:08Sběratelský klub
    Fakt nikdy, od zacatku to bylo 80 kousku.
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš9.2. 14:26Sběratelský klub
    to je uz treti zdrazeni ne? :)

    Jen teda ja zil asi v bludu - pac kdyz to spousteli, tak jejich deklarovana ambice byla, ze to chtej rozhodne vydat "komplet" - ale ja mel za to, ze to bylo 100 ks, nebo ne? Kazdopadne na webu uz od lonska uvadeji jen: "Plánovaný rozsah kolekce je 80 čísel" - fakt to nikdy neinzerovali jako kolekci 100 knih?
  • Toe
    Toe admin9.2. 13:29Sběratelský klub
    Jako Eaglemoss už to určitě nesplní :)
  • Deži
    Deži9.2. 13:23Sběratelský klub
    deefha: Nesľubovali, avšak ostanú nedokončené príbehové linky......
  • deefha
    deefha mecenáš9.2. 12:57Sběratelský klub
    Ale oni snad 100 knih nikdy neslibovali, nebo jo? Už si moc nevzpomínám...
  • Deži
    Deži9.2. 11:41Sběratelský klub
    seneke: 13,99€/číslo.....
  • seneke
    seneke mecenáš9.2. 11:26Sběratelský klub
    Deži: Na kolik to zvýšili?
  • Deži
    Deži9.2. 11:12Sběratelský klub
    Tak čo sa týka Deagostini Legendy o Batmanovi, tak som zase dostal mail o zvýšení cien.... Nech sa už nehnevajú...Cenu zvýšiť vedia, ale dokončiť ju aspoň na 100ks, to je už nad ich silu asi....
  • deefha
    deefha mecenáš8.2. 19:54Sběratelský klub
    A hračka tentokrát vypadá fakt pěkně :-)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 17:40Sběratelský klub
    Jo
  • seneke
    seneke mecenáš8.2. 17:18Sběratelský klub
    Darth Raelchi: Stejné množství obsahu?
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 17:06Sběratelský klub
    O deset korun pro nepredplatitele.
  • deefha
    deefha mecenáš8.2. 16:46Sběratelský klub
    Podražil? Já mám teda předplaceno, ale ještě jsem ho ani nerozbalil, takže jsem si nevšiml cenovky :-)
  • seneke
    seneke mecenáš8.2. 16:30Sběratelský klub
    Darth Raelchi: Definuj prodražili.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 16:30Sběratelský klub
    Už je venku Kačer Donald 1/2024. Trochu nám podražili.
  • Future-Death
    Future-Death8.2. 15:03Sběratelský klub
    Limity to je někdy záhada.
    Batman Detective Comics 9 - Gordon ve válce (Limitovaná edice 52 ks)
    V objednávce jsem dal 70ks mám to za 62 930kč,ale dopravu mám zdarma.Na to ,že to je limitka 52ks,
  • komiksfan
    komiksfan8.2. 13:52Sběratelský klub
    kolik vyslo te limitky Zaklinace? jestli je ppotreba chvatat nebo naopak rychle dochazi kusy
  • S313
    S31329.1. 23:24Sběratelský klub
    Jo, ta zelená vypadá o dost líp.
  • Alfi
    Alfi29.1. 19:53Sběratelský klub
    BadBoy: z facebooku Crwe:
    ZAKLÍNAČ: ZRNKO PRAVDY / MENŠÍ ZLO
    Dva komiksové příběhy podle nejslavnějších povídek Andrzeje Sapkowského v jedné knize! A pozor, kniha vychází s dvěma alternativním obálkami! Je jen na vás, která se vám líbí víc!
  • BadBoy
    BadBoy29.1. 15:34Sběratelský klub
    Neví někdo, jak to bude s komiksem Zaklínač: Zrnko pravdy / Menší zlo ohledně variant? Na stránkách CREW vidím, že je tam zelená a modrá obálka, tak jen jestli mám vybírat podle obrázku, anebo i podle něčeho jiného?