• ledman
    ledman24.7.2012 11:04Star Wars Magazín 2012/07
    Kyle Katarn v komiksu! Máme to štěstí, když je to jeho jediný výskyt. Jako celek fajn číslo, i když ten Sakai... nevím, asi je to tou barvou. Na druhou stranu, pokud už vybrali do vydání tohle, to by pak mohlo dojít i na Fett Club nebo něco s duem Tag and Bink nebo.. na gungany *masochistický smích*
  • ledman
    ledman24.5.2012 12:42Star Wars Magazín 2012/05
    Poznamenán - Maula mi bylo vždycky líto. Asi neměl nikdy na to, stát se pořádným Sithem, což se ukazuje i tady. Líbilo nejmíň.

    Stíny a světlo - dáreček pro hráče prvního dílu Knights of The Old Republic. Rozvádí blíže události, které jsou ve hře zmíněny prostřednictvím pár deníkových záznamů. Hráče potěší, nevím jak ostatní. Možná ukáže důležitost Jediského celibátu. (tak nejdřív Sithský kodex a teď i Jediský, hmm)

    Díky tvůrci - z téhle povídky pochází jeden výborný cover v původních Tales, škoda že neskončil na obálce i tady :P Momentka z páté episody a také důkaz, že ten Anakin tam uvnitř pořád je. Pro mě nejlepší část čísla.
  • ledman
    ledman27.1.2012 10:38Star Wars Magazín 2012/01
    Očista (Purge) - než se z Vadera stal postrach galaxie, tak to chvíli trvalo
    Děti Síly (Children of the Force) - být Jedi znamená také leccos obětovat
    Apokalypsa na Endoru (Apocalypse Endor) - aneb pravda o Ewocích

    Letmý pohled na polská vydání - převažují věci z Tales, takže kvalita do budoucna zaručena.
  • ledman
    ledman17.7.2011 09:56Nebeský orel
    Jediný problém jsem měl s přítomností dvou samurajů z období Meidži na Divokém západě. Jinak celkem pěkná historická fikce. Lidem postiženým "dobrodružným romantismem" by se komiks mohl zamlouvat, já jsem z toho už vyrostl.

    Mám radši, když Taniguči jen kreslí..
  • ledman
    ledman1.7.2011 10:26Spirála #01
    Itó nemá problém během pár stránek navodit dojem, že "něco je tu špatně" a postupně ho dál stupňovat. U Spirály se mu to povedlo na jedničku. Prokletí spirálou postupně mění obyvatele městečka, nejdříve psychicky a v konečném důsledku povětšinou i fyzicky. Kresba "postižených" u mě vyvolává tu správnou směs odporu, znechucení a morbidní fascinace :)

    Horroru zrovna neholduju, ale tohle má u mě výjimku.
  • ledman
    Takže.. překvapilo mě jak je kniha vzhledem k velikosti masivní. Takovou cihlu jsem fakt nečekal, osobně bych i pevnou vazbu oželel. Nejslabší mi přišel první příběh, děj běží až moc rychle. Mnohem líp funguje jako knížka. Příběh Mary dopadl mnohem líp. Perfektně zachycená Mařina efektivita a vyrovnání se se smrtí Císaře. Do třetice příběh Guri mě taky nezklamal, snad jen u něj přijde vhod znalost knížky (viz první povídka). (a je fakt, že jsem si Guri rozhodně nepředstavoval jako dokonalou kozatou modrookou blondýnu :)) )
  • ledman
    ledman26.2.2011 09:15Myšlenky smyšlenky #01
    Hodnotit číselně moc nemá smysl. Jednotlivé "povídky" jsou vizuálně nápadité, ale pointa se v drtivé většině případů stejně nekoná. Mému zvrácenému vkusu se to líbilo, ale hodně bych váhal jestli doporučit někomu jinému.
  • ledman
    ledman22.1.2011 21:18Labyrint
    Na autorčinu prvotinu celkem slušné. Většina povídek má zajímavou pointu. Bavil jsem se.
  • ledman
    ledman23.12.2010 00:23Město světel
    Demografickým zařazením seinen. Jinak žánrově série propletených povídek "ze života", ale v žádném případě ideálního. Příjemná záležitost. Doufám, že Hanami pro náš trh seženou práva i na Solanin.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 0
Mám: 75 (cca 20092 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0