• Jan Janšta
    Jan Janšta15.5.2021 13:56Herzl: Evropský příběh
    Velice pěkný historický exkurz, který místy zalepuje slepá místa fikcí. Díky tomu se z toho stává svébytné dílo prodchnuté břitkými komentáři.
  • Jan Janšta
    Jan Janšta15.5.2021 13:37Měsíční stín
    Je to celkem pěkně nakreslené. Škoda, že si autoři podobně nepohráli s příběhovou částí. Místy to působí jako výprodej seconhandových ideí. Obnošených, ošuntělých a mnohým praním vybledlých, takže barvy nabývají stínových podob svých mladších já. Stínů je tam tedy mnoho, ale žádný, který by dokázal zastínit průměrně sečtělého čtenáře.
  • Jan Janšta
    Jan Janšta28.4.2021 19:49Podivné nebe nad východním Berlínem
    Moje druhé první hodnocení a hned musím být kritický. Příběhově vyprázdněné, atmosfericky nakreslené ztvárnění scénáristovi krize. Proč bylo k vydání vybráno zrovna toto dílko jsem úplně nepochopil, ale doba zdá se přeje vyprázdněnosti.
  • Jan Janšta
    Jan Janšta11.6.2021 11:54NANITS chronicles
    Můj výtisk trpí snad po všech stranách. Díky balení mi přišel zmuchlaný přebal, navíc ta černá obálka barví a artbook se mi taktéž samovolně kompostoval pod rukama, stejně jako některým jiným komentujícím. Je to škoda, ale jinak je to moc pěkný počin. Pevně věřím, že kniha by měla úspěch i mimo nás malý rybníček. Některým obvykle nenávistným komentátorům s názorem na cokoliv srdečně gratuluji k první přečtené knize!
  • Jan Janšta
    Jan Janšta28.4.2021 10:58Přístav Země / Zatmění
    Vážený pane SouložímStaréPsy,

    volal mi dnes ráno pan Štěpánek z Mighty Boys a požádal mě, abych svou recenzi na tuto knihu upravil, nebo smazal, protože chvála se u tohoto projektu zjevně neodpouští a je třeba jej kategoricky odsoudit a demonstrovat tak své čecháčkovství, což jsem bohužel neudělal. Za svými názory si stojím a pokud se Vám nelíbí, tak si prosím vytvořte svůj vlastní na základě faktů a nikoliv domněnek. Editace ani smazání nejsem schopen, protože jsem nejspíš něco nepochopil, takže jsem se rozhodl, že napíšu provozovatelům databáze, aby můj příspěvek smazali, protože jestli něco nechci, tak je to přispět ke konspiračním teoriím a pranýřování tohoto projektu. Přijde mi komické řešit kladnou recenzi, ale vox populi, vox dei.

    Jak už jsem psal ve svém prvním příspěvku, který bude snad brzy smazán a přestane pokřivovat místní úzus, tak pasivním uživatelem databáze jsem několik let. Velmi dobře jsem zaznamenal Váš přeslavný, legendární nástup a poměrně pečlivě čtu Vaše příspěvky, protože mi přijdou velice zajímavé z klinického hlediska. Vyslovit diagnózu na dálku si ale samozřejmě netroufnu. Být Vámi, tak se přesto raději obloukem vyhýbám vodním plochám a studánkám.

    Přiznávám, že Vaše texty sleduji s jistou mírou fascinace. Vaše hotové a pohotové názory na cokoliv jsou dechberoucí. Zaznamenáníhodná je také Vaše potřeba neustále něco komentovat a činit tak, jsa přesvědčen o vlastní výjimečnosti, bez evidentní znalosti komentovaného díla. Vy nekomentujete knihy, ale používáte tuto platformu čistě jako tlampač vlastní nadřazenosti a výjimečnosti, minimálně Vašeho vidění světa v jehož středu ztělesňujete roli Šalamouna. Nejsmutnější mi na tom přijde fakt, že s Vámi někteří tu hru hrají, což ve Vás pocity nadřazenosti a výjimečnosti pouze neoprávněně zesiluje a zhoršuje Váš stav, i když Vy to samozřejmě subjektivně vnímáte opačně. V méně tolerantní a odvážnější společnosti byste neobstál (nabízí se krásné české slovo „vyobcovat“ – pozor, nezaměňovat s „obcováním“, které provozujete s těmi starými psy). A už vůbec ne, pokud byste si to společenství privatizoval tak, jak to činíte na této platformě.

    Jakožto hlavního kormidelníka zdejších názorových proudů bych se Vás proto rád zeptal, zda existuje v databázi nějaká kniha, ke které mohou noví uživatelé beztrestně sdělit svůj názor, aniž by jim byly podsouvány nějaké vedlejší motivy.

    Pokud, jak jsem přesvědčen, není, pak prosím přestaňte cíleně manipulovat míněním ostatních uživatelů, přestaňte používat argumentační fauly, doplňte si znalosti o dílech, a hlavně přestaňte tajuplně naznačovat a hledat za vším konspirace. Především pak za mými texty.

    Závěrem mého dopisu možná ještě skromné doporučení – pište své texty chytřeji. Z některých je až příliš cítit kdo jsou ti staří psi jimž sloužíte, minimálně pak vaše až dětinská afinita k nim.


    Zůstávám s přátelským s pozdravem a doporučením vyhýbat se vodním plochám
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 5 (cca 5065 Kč)
Mám: 3 (cca 3267 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0