Milovník komiksů všeho druhu :)
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš31.12.2021 22:51Husité
    Výborná populárně naučná knížka pro mladistvé, ale najde se tam i plno zajímavostí a vtípků i pro dospělé. Je to tedy spíše polokomiks - asi půlku tvoří próza, půlku zase komiksová část (doplňující příslušné kapitoly), která je ale spíš sledem jednotlivých vtipů než vyloženě komiksová sekvence. Smolíkovy kresby jsou každopádně top.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš29.12.2021 12:23Příběhy z Krkonoš v komiksech
    Soubor povídek z dějin Krkonoš. Chludova kresba je jako vždy super, ale občas drhne scénář. Ne ani tak obsahem, ale je vidět, že autor, ač odborník na krkonošské dějiny, holt není scénárista a nemá zkušenost s médiem. Některé části tak jedou jako po másle, ale někdy je to čistá křeč. Na druhou stranu to jako edukativně propagační materiál k regionu celkem funguje, o některých zmíněných událostech jsem do přečtení vůbec nevěděl, takže jsem si rád rozšířil obzory.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš26.12.2021 19:41Chlad (limitovaná edice, varianta C)
    Příběh jako takový je v podstatě průměrný, ale fantazie a imaginace jak scénáristy, tak kreslíře jsou asi bezedné. Jako taková studie šílenství to funguje úplně perfektně. Doplňující povídky byly taky fajn.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš21.12.2021 01:27Vražedně dokonalá
    Slušný příběh o vraždění, i když si nejsem jistý tím koncem. Bude ještě nějaké pokračování? Kresba výborná s estetikou 50.-60. let.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš19.12.2021 11:31Angel #01: Lidskost
    Vzhledem k tomu, že jsem viděl jen pár dílů Buffy, tak mi Angel zatím zas tak zajímavý nepřišel, ale tady se z něj stala celkem fajn tajemná postava, o které se chci dozvědět víc. Kresba je docela povedená.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš8.11.2021 13:07Blacksad (paperback)
    Parádní poválečný noir se vším všudy - mrtvé zpěvačky, drogy, jazz, rasismus, antikomunismus a tak dále a tak podobně. Kresba je stejný majstrštyk - nádherná malba plus velká fantazie, co se týče zvířecích ksichtíků a výrazů.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš6.11.2021 23:59Usagi Yojimbo #35: Návrat domů
    Další zajímavé povídky. Usagi míří domů a my se dozvíme, jak se vyrábějí tatami a jak důležité můžou být a taky jaké to je být cizincem ve vlastní zemi, když se Usagi dostane do své vesnice pod vládou lorda Hikijiho. Nakonec dojde i ke konfrontaci s Usagiho vlastním vztahem k věrnosti mrtvému pánovi. Kresebně se Sakai drží na své jednodušší linii z poslední doby, ale občas to zase trochu vyrovnává barevnost (v posledních černobílých dílech už to začínalo být markantnější).
  • Hanussen
    Tentokrát všechno vyšetřují jen magií prodchnutí čaropsi, ale jedná se opět o zajímavý případ ústící v další čarodějnickou konspiraci. Ke kresbě nemám co dodat, ta je prostě parádní.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš3.11.2021 23:23Šninklova veliká moc (paperback)
    Četl jsem poprvé a myslím, že ani ne naposledy. Ježíšovský příběh se vším všudy (mé religionistické srdce jásá), ve fantasy hávu a vskutku podivuhodným vyústěním - co víc si přát? Rosiński se se svou kresbou také vytáhl.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš29.10.2021 23:30Modrá CREW #20 - Dobyvatelé #3, 4
    Za mě kvalitní pokračování a zakončení Dobyvatelů, která se drží na úrovni předchozích dvou částí.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš25.10.2021 20:09Siegfried
    Zase trochu jiná adaptace Nibelungů, tentokrát ovšem v dosti komorní verzi. Z Míma se stal, jak již bylo podotknuto, disneyovský sidekick, ale za mě to funguje. Parádní je tu kresba, která je tuhle lehká, tuhle vytváří epické obrazy.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš25.10.2021 10:44Shi #1, 2
    Tajemný a temný příběh z viktoriánského Londýna plný násilí a dekadence nejhrubšího zrna. A hlavně také příběh o pomstě. Příběh odsýpá, jedna zvrácenost střídá druhou a utrpení je na každém kroku. Ale i nějaká ta naděje tam občas prosvitne. Taky je třeba vyzdvihnout kresbu, protože ta je prostě parádní.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš18.10.2021 01:06Krajina půlnočních stínů (4. vydání)
    Tohle mě potěšilo. Příběh plný tajemna, filosofických úvah o životě a naději. Kapitol tak akorát (ne jako ve Hvězdách). Kresba je víceméně mainstream, ale má plno zajímavých momentů.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš15.10.2021 14:53Ú.P.V.O. #14: Král strachu
    Sice to měl být jakoby závěrečný díl, ale ve skutečnosti se jedná o konečnou přípravu pro Hell on Earth. Jinak je to Ú.P.V.O standard, který potěší, ale nepřináší ani nic úplně velkolepého.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš15.10.2021 00:41Batman: Černé zrcadlo
    Povedený batmanovský příběh s velmi temnou atmosférou. Velmi kvituju, že se tu neobjevila celá plejáda padouchů a Joker tu byl jen na chviličku, jinak se vše točí kolem nových/méně známých postav. Kresba je taky dobrá, neuhlazená, pěkně koresponduje se stylem vyprávění.
  • Hanussen
    Ale jo, celkem dobrý závěr s konečnou dekonstrukcí pohádkového světa.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš8.10.2021 09:31Paper Girls, kniha první
    Měl jsem jistá očekávání, ale že to bude takováhle jízda, jsem nečekal :D Paper girls začnou jako klasická dospívačka, ale po pár stranách se z nich stane šílená sci-fi plná cestování časem, kde pomalu každá druhá stránka vyvolává další sadu otázek. Doufám, že další díl vyjde co nejdřív.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš9.9.2021 17:58Spirála
    Pošahané Itóovo opus magnum obsahuje řadu na sebe navazujících povídek, které postupně gradují do vskutku neodolatelné šílenosti. Je zajímavé sledovat, jak se z obskurního japonského hororu postupně stává lovecraftovská patlanice, která mě osobně neskutečně bavila. Všechno je to ještě doplněno Itóovou kresbou, která dokáže zachytit sebemenší zvrácenost a nechutnost.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš2.8.2021 00:35Sin City #07: Do srdce temnoty (3. vydání)
    Ne úplně nejlepší příběh, ale stále stojí dost vysoko. Konec mi asi přišel trochu uspěchaný a Wallace nebyl úplně nejzajímavější postava, ale jinak to bylo fajn.
  • Hanussen
    Kupa krátkých povídek doplňující hlavní příběhy. Některé trochu důležitější, některé jsou takové legrácky, ale celkově jsou povedené.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš1.8.2021 19:13Sin City #05: Rodinný hodnoty (3. vydání)
    Vyvražďování zprostředkované Miho bylo fajn, ale jinak tenhle díl nic moc nového nepřinesl. Takové příjemné doplnění předchozího vyprávění.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš1.8.2021 19:09Sin City #04: Ten žlutej parchant (3. vydání)
    Parádní příběh s pěkně hnusným parchantem. Rozhodně zatím jedna z nejlepších částí Sin City.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš30.7.2021 23:46Modrá CREW #19 - Dobyvatelé #1, 2
    Po slabém Jednorožci a nic moc pokračování Ekhö další pořádný kousek z Modré Crwe. Originální příběh zasazený do téměř conanovské pseudohistorie pojednává o bojích skytských kmenů s mocnou chetitskou říší. A vše pozoruje babylonská písařka, která podle popisku na zadní straně zřejmě sehraje ještě nějakou větší roli než pouhé pozorovatelky. Super je i výtvarné zpracování plné bojovníků a válečnic, válečných slonů, medvědů a mytologicko-prehistorických oblud, prostě paráda, vše navíc okořeněno všudypřítomnými odhalenými prsy (tolik jsem jich v neerotickém komiksu snad ještě neviděl :D). Jak píše kolega, za větší formát a lepší edici bych se vůbec nezlobil, tohle dílo si ji určitě zaslouží.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš26.7.2021 13:45Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Jana Fischera
    Absolutní klasika v super provedení, včetně variant několika příběhů. Vše doplněné o studie o přípravě knihy a Janu Fischerovi.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš22.7.2021 17:50Opráski f krichli
    Další sbírka povedených oprásků, doporučujui fšem fanošukům!
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš22.7.2021 17:49Hodiny posledního soudu #02 (paperback)
    Nebylo to zas tak zlý, akorát občas dost zmatečný. Asi by pomohlo trochu osekat osazenstvo, bylo ho tam až moc. Hlavní linka s Manhattenem celkem ušla a i ta myšlenka se Supermanem nějak fungovala. Kresba fajn.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš20.7.2021 21:55Batman: Tři Jokeři
    Celkem fajn příběh s typicky pošahaným Jokerovým plánem. Bylo tam pár dobrých scén a napětí mezi Batmanem a Jasonem by se dalo krájet. Batman se navíc usmíří s jedním ze svých nepřátel. Jsem rád, že se to tentokrát točilo jen a pouze kolem Jokera/Jokerů bez nutnosti ukazovat milion dalších padouchů, jak se to občas děje. Kresba vzdávající poctu jak stylem tak rozložením panelů Kameňáku také potěšila.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš20.7.2021 21:11Batman Mikea Mignoly
    Výběr příběhů, které Mignola napsal nebo nakreslil (případně obojí). Nejlepší je asi Zkáza, která už vyšla česky dřív. Za ni bych zařadil Lampy, kterou Mignola "pouze" kreslil, ale je velice zajímavé sledovat jeho relativně ranou práci, ve které se už projevují některé výtvarné postupy použité např. v Hellboyovi. Zajímavá byla i Svatyně, která je Mignolou napsaná i nakreslená (již jeho typickou krebou). Na konec bych dal Plynárnu, jednohubku z projektu Batman v černé a bílé. Celkově to jsou povedené elseworldovské povídky prodchnuté typickým Mignolovým okultismem a tajemnem lovecraftovského typu.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš16.7.2021 14:35Conan #07: Cimerie
    Conan se na chvíli vrací zpátky domů, což je příležitost k tomu dozvědět se více o Conanovu dědečkovi, který na něj měl velký vliv. Tyhle části nakreslil Richard Corben a i díky tomu se povedly úplně neskutečně, tahle kresba prostě ke Conanovi sedne. Další výborné pokračování skvělé série.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš16.7.2021 13:53Přístav Země / Zatmění (sběratelská verze)
    Zajímavé počtení, i když jsem teda celou dobu čekal, že knihy na sebe nějak navazují, když u nás vyšly v jedné bichli. Dalším překvapením (aspoň pro mě) byla kresba, protože podle obálky a propagace jsem myslel, že Kaplan je jediný autor, načež se ukázalo, že oba příběhy kreslili dva jiní výtvarníci. Co se týše vlastního obsahu, bylo to dobré počtení, které vyvolalo emoce i nějaké ty otázky, tak, jak to má být. Za mě byl o kus lepší Přístav Země a jeho příběh o konfliktu civilizací, který byl scénáristicky trochu vyspělejší a trochu víc se mi líbila i kresba.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš11.7.2021 18:16Čtyřlístek #707-708: Bobík větří stopu
    Tak jsem si po čase zase přečetl jeden Čtyřlístek. Hubert a Hugo nezklamali, Nikkarin se opět předvedl jako současný velmistr čtyřlístkovských seriálů. Černodanovo provedení titulní čtveřice bylo celkem fajn, ale nebál bych se ještě trochu na tom scénáristicky zapracovat, každopádně to ale byl fajn čerstvý vítr, který Čtyřlístek už dost dlouho potřebuje. Cesta kolem světa je celkem dobrá, ale radši bych to asi četl najednou než takhle po kouskách. Vlastní Něměčkův Čtyřlístek nic moc, takový současný průměr. A Zvířátka radši ani nehodnotím.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš1.7.2021 00:41NANITS chronicles
    Pěkné sci-fi s povedenou kresbou. Nejlepší byl za mě jednoznačně první příběh, kterému nemám v podstatě co vytknout. Druhý byl pro mě skoro až někam do poloviny dost zmatený, občas jsem musel dost přemýšlet, kdo je vlastně kdo, ale jinak byl taky dobrý. Třetí je taková trochu detektivka z drsné školy (včetně myšlenkových bublin hlavní postavy). Ta mi přišla asi nejméně originální, ale také ušla. Příběhy jsou ponechány otevřené a poslední stránka láká na pokračování, tak doufám, že se jej co nejdříve dočkáme :)
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš29.6.2021 00:29Conan #06: Nergalova paže
    Další prima pokračování, tentokrát o trochu více okultně-lovecraftovského rázu.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš27.6.2021 17:34Doomboy
    Čekal jsem víc magického realismu až surrealismu jako ve Vodním hadovi, ale tenhle příběh byl taky dost dobrý. Sandovalova kresba mě navíc totálně dostává svou surovou poetičností, takže dávám 5*
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš27.6.2021 16:47Velký vezír Iznougud (paperback)
    Naprosto geniální humor od mistra Goscinnyho. Vzhledem k tomu, že se tu jedná primárně o kratší 8stranné grotesky, je vše založeno na krátkých komických situacích a slovních hříčkách, které fungují naprosto parádně. Musím vyzdvihnout i dokonalou práci překladatele, protože tohle muselo dát ohromnou práci a snad se mi nestalo, že by nějaký vtip drhnul. Tabary vše suprově doplňuje a rozvíjí svou nádhernou karikaturou. Prostě komiks jedna báseň. Jsem zvědavý, jestli se vzhledem k tomu, že první čtyři knihy vyšly v MDEK, podaří vydat i zbytek alb, protože tahle série si to určitě zaslouží :)
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš8.6.2021 13:55Hubert & Hugo
    Klasický Nikkarin v nejlepší formě. Čtyřlístek už moc nesleduju, ale Hubert a Hugo mě díky svému autorovi zaujal. Otec Hubert se synem Hugem zažívají podivuhodná dobrodružství na horách, v cizině i v deskové hře a vše je proloženo Nikkarinovým typickým humorem a samozřejmě zpracováno jeho úžasnou kresbou. Kniha nese číslici jedna, tak doufám, že se v budoucnu dočkáme knižního vydání i dalších příběhů.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš5.6.2021 00:31Brutto #07: Pippo a zlatý brouk
    Celkem zajímavý úvod, občas až poetický. Pokračování by mě asi celkem zajímalo. Kresba je docela zajímavá, ale asi bych čekal víc mimiky, i když jde o zvířata.
  • Hanussen
    Vzhledem k tomu, že jsem taky tak trochu gejmr, byla tahle legrácka opravdové pošušňáníčko. Docela rád bych viděl nějakou prodlouženou verzi v délce regulérního gamebooku.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš4.6.2021 15:44Akira #01
    Akiru jsem zatím neznal, jenom jsem viděl pár záběrů z filmu, ale vzhledem k té auře okolo ("nejznámější manga světa" apod.) jsem byl celkem vyhajpovaný. A naštěstí jsem nebyl zklamán. Příběh odsýpá (i když tahle kniha je spíš jenom úvod), objevují se podivné věci, ale nechybí ani celkem dobrý humor. Kresba je pak kapitola sama pro sebe. Otomo si s ní vyhrál úplně neuvěřitelně a kromě parádních detailů jak na stavbách a strojích ale i v mimice a dynamice postav, je dobře zpracováno sekvenování panelů, které dost často působí dojmem filmového střihu (Otomo ostatně pracuje i na filmech). Je to prostě jízda a těším se na další pokračování. Zároveň musím pochválit zpracování. Vím, že se vydání protahovalo kvůli požadavkům z Japonska, ale myslím, že se to vyplatilo, kniha jako taková je parádní.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš30.5.2021 00:30Conan #05: Darebáci v domě
    Za mě opět plný počet. Autoři se tu víc snaží o provázání s předchozími (i následujícími) příběhy a titulní povídka je prostě delikatesa.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš28.5.2021 12:33Conan #04: Síně mrtvých
    Další díl se stále drží na vysoké úrovni. Scénáristicky byl ovšem slabší titulní příběh, zpracovaný Mignolou. Líbilo se mi mignolovské zpracování panelů, ale vlastní narativ byl takový průměr.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš21.5.2021 20:32Conan #03: Sloní věž
    Další skvélé pokračování. Titulní povídku si ještě trochu pamatuji a myslím, že se atmosféru podařilo zachytit parádně. Jsem taky rád, že jako bonusy jsou doplněny různé texty o Howardovi a jeho díle, které rozhodně stojí za přečtení.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš20.5.2021 01:44Buffy, přemožitelka upírů #02: Kousnutí
    Druhý díl je o kus temnější než ten první a je to dobře. Také se změnil kreslíř, na kterého jsem si musel chvíli zvykat (některé obličeje, hlavně Willowiny vypoulené oči), ale nakonec se to dalo.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš29.4.2021 14:54Usagi Yojimbo #34: Bunraku a další příběhy
    Z barevného Usagiho jsem měl nejdřív trochu obavy, ale kolorista si poradil na jedničku. Kladně hodnotím i vlastní příběhy, které, i když opět nezapadají do delšího story arcu (jestli Usagi vlbec ještě nějaký má), jsou podle mě lepší než v posledních knihách a víc se podobají povídkám z prvních dílů. Máme tu tak jeden příběh s příšerami, jeden tragický příběh, jeden úsměvný a jednu poctu úplně prvnímu Usagimu příběhu, který je tu upraven a celkem zajímavě doplněn. Vypadá to, že Usagi snad konečně chytá druhý dech.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš28.4.2021 20:10Conan #02: Bůh v míse
    Další super pokračování. Prastaré příšery, temní mágové, drsný barbar, co každého zkosí - je tu všechno a zároveň to není hloupé, ale naopak místy dost intelektuální. Téhle sérii zatím nemám co vytknout.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš26.4.2021 17:16Modrá CREW #18 - Ekhö: Zrcadlový svět #7, 8
    Další příběhy ze světa Ekhö už začínají být stereotypní a méně zábavné. Kresby jsou klasicky parádní a sexy, ale scénář už trochu pokulhává. Nápady nejsou samy o sobě špatné, ale jejich zpracování by chtělo ještě dopilovat.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš25.4.2021 00:49Conan #00: Zrozen na bitevním poli
    Parádní Conanův origin. Krom všudypřítomného násilí (bravurně nakresleného) je tu i parádně tísnivá a pochmurná atmosféra Conanova dětství a dospívání.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš23.4.2021 23:51Ú.P.V.O. #13: 1947
    Počátky Ú.P.V.O. mě tady bavily asi o trochu víc než jeho "současnost". Vnáší to zase něco nového, na rozdíl od posledních dílů, které jsou sice akční, ale dost často se tam omílají ty samé věco pořád dokola. Tady místo toho máme pěkný upírský příběh s přesahem do jiné reality (jak jinak) a mimo jiné taky jeden zajímavý exorcismus. Hellboy na obálce je trochu nadbytečný, vzhledem k tomu, v kolika scénách se nakonec objeví, ale co už. Kresba klasicky na vysoké úrovni.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš9.4.2021 18:28Wonder Woman: Mrtvá Země
    Pro první samostatné setkání s Wonder Woman jsem si vybral trochu nestandardní příběh, ale byla to docela dobrá volba. Povedené postapo s ničivou Wonder Woman plné brutální akce, mrtvých superhrdinů a morálních problémů.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš8.4.2021 22:38Cyberpunk 2077: Trauma Team
    Nejedná se o nikterak rozsáhlý příběh, spíš takovou povídku, ale autorům se do ní podařilo vměstnat ten správný poměr akce a filozofování, že to funguje úplně parádně. Vzhledem k tématu hry bylo docela osvěžující, že hlavní hrdinkou je právě členka trauma teamu, tedy lékařské jednotky. Neustálé úvahy o záchraně či nezáchraně života byly taky tak akorát. Herní komiksy moc nevyhledávám, ale u Cyberpunku jsem se nakonec rozhodl udělat výjimku a bylo to dobré rozhodnutí.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš18.8.2022 14:41Růžový a černý
    Tak jsem po rozbalení zjistil, že je to trochu explicitnější než jsem čekal :D :D Budu si muset asi trochu dávat pozor, kde to budu číst :D
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš9.6.2022 22:38Lucky Luke: Koleje v prérii
    Je paráda, že Lucky Luke začíná zase vycházet. Škoda jen, že to nebylo už aspoň minulý rok, kdy jsem si ho začal dokupovat z Polska :D
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš21.5.2022 13:39Rychlé šípy, sešit číslo 1
    Já bych to asi vzal, kdyby to bylo primárně zaměřené na ty nové příběhy, zas takový fanoušek, abych měl ty samé příběhy několikrát, asi nejsem :D
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš20.11.2021 22:10Z pekla (barevné přepracované vydání)
    Zatím pořád ještě rozvažuju, ale čím dál tím víc to vidím tak, že si spíš seženu černobílou verzi (vzhledem k dostupnosti spíš v AJ).
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš14.10.2021 09:07Paper Girls, kniha první
    GWB: Díky za pochvalu ostatních komentářů, ty tvoje jsou taky fajn :D
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš5.10.2021 21:26Odsunuté děti
    Historické pozadí a otázku interpretace dějin máme hotovou, tak teď aby se sem někdy taky dostal i komentář k tomu vlastnímu komiksu a bude to komplet :D
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš1.8.2021 00:13Modrá CREW #19 - Dobyvatelé #1, 2
    Vypadá to, že takhle je to asi ukončené, aspoň jsem žádnou informaci o pokračování nenašel (4. díl vyšel v roce 2016).
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš15.7.2021 15:32Velký vezír Iznougud (paperback)
    Asi tam chtěli víc dostat tu "anglickou" výslovnost (is no good).
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš3.7.2021 17:43Batman v černé a bílé
    IvanKucera: Tak Plynárna tam není, ale objevila se třeba v Batmanovi Mikea Mignoly
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš28.6.2021 14:23Akira #01
    V jednom videu myslím říkali, že film zahrnuje cca první 2 knihy a některé věci tam jsou jinak, takže nějaký velký spoiler by to asi být neměl.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš21.6.2021 00:32Akira #01
    Jj, vzhledem k tomu, že Crew všude používá český přepis, bych řekl, že tady museli vyjít vstříc japonské straně, která z nějakého důvodu požadovala ten anglický (asi že je to víc "zažité" ve světě).
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš17.6.2021 00:33Flash #08: Válka Flashů
    Pochybuju, že by se u nás sešitovky nějak víc rozmohly, úspěch Batman/Fortnite je podle mě daný spíš tím Fortnitem než vlastním komiksem.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš9.6.2021 22:31Akira #01
    Tak takhle voní mangy v Japonsku? :D
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš4.6.2021 19:11NANITS chronicles
    Mně to přes Zásilkovnu dneska dorazilo v pořádku, ale je pravda, že bych čekal lepší balení.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš30.4.2021 14:58Přístav Země / Zatmění
    Fimi: A už nejsou :D
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš29.4.2021 12:40Přístav Země / Zatmění
    davidek: Na začátku týdne se teprve rozesílalo a sběratelské edice budou příští týden, takže na recenzi bude asi třeba ještě chvilku počkat (i vzhledem k tomu, jaký je to špalek) :)
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš27.4.2021 21:16Přístav Země / Zatmění
    Já jsem z těch náznaků pochopil, že dostaneš těch přebalů vícero.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš26.3.2021 20:50Lovec čarodějnic #02: Zatracen navěky
    lantan1: No jo, sakra, je tam úplně stejnej, akorát s jiným nápisem :D Četl jsem to hnedka, jak to vyšlo, ale doteď jsem si toho nevšimnul :D
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš13.3.2021 19:23Baltimore #08: Rudé království
    rooty: Taky mě to trochu překvapilo, v předchozí knize jsem nic nenašel a tady je to najednou hotová věc.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš1.3.2021 20:55Dracula
    Darth Raelchi: No jo, vakové nádraží, to už jsem ani nikde neventiloval :D Ale jiného překlepu jsem si naštěstí nevšiml.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš22.2.2021 13:57Dracula
    GWB: Díky za potvrzení, já jsem celkem záhy šel rovnou do té "obyčejné" edice, protože jsem od limitky ani moc jiného nečekal :)
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš17.2.2021 00:13Dracula
    Tak už mám rozečteno a musím konstatovat, že i do Draculy se vloudila chybička. Nic tu nechybí ale něco je tu naopak navíc. Na str. 74 totiž zůstala v obrázku pracovní poznámka k otázce pravopisu jednoho slova. Je to chyba spíš úsměvná, ale vzhledem k celkem napínavému místu příběhu to trochu ruší.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš12.2.2021 12:40Dracula
    Nevíte, jaký je rozdíl mezi běžnou a limitovanou edicí? Teda kromě obálky a ceny?
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš21.12.2020 11:17RUR
    Mně osobně se práce Čupové líbí moc, bez ohledu na to, co to je, takže nejsem úplně směroplatný :) Ale jasný, chápu, že někomu to zrovna k Čapkovi nemusí úplně sedět.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš10.12.2020 17:15Avengers #04: Na pokraji Války říší
    GWB: ano!!!!!!!!
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš7.12.2020 10:13Měsíční stín
    trudoš: aha, tak to jsme si nerozuměli, já jsem se jen těšil na další názory a zrovna tahle kniha mi přišla dost "exponovaná", tak jsem čekal, že se tu komentáře objeví dřív a ve větším množství
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš6.12.2020 14:12Měsíční stín
    trudoš: nezlobte se, pane kolego, nechtěl jsem nikoho urážet, jenom mě to prostě překvapilo :)
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš6.12.2020 11:48Měsíční stín
    deefha: ty jseš omluvenej, ale kde jsou ty zástupy, co si všechno od CC kupujou hned první, maximálně druhý den? :D
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš5.12.2020 22:48Měsíční stín
    Na to, jak se o tu spešl edici všichni prali, tu těch hodnocení a komentářů moc není. Neříkejte mi, že to čtete měsíc :D
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš11.11.2020 11:33Měsíční stín
    Alfi: jj, na pohled to vypadá spíš jako ilustrovaná kniha než komiks. Ale zase ty texty jsou dobře napsané, takže to asi má smysl.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš8.11.2020 22:32Měsíční stín
    Light: už na tom pracuju a zatím mi to přijde fajn :D
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš25.6.2020 18:37A zrodí se hvězdy...
    Díky, hoši, za shrnutí. Přidal bych do mlýna vlastní sračkoidní komentář, ale asi nemám na tenhle kolosální problém dost vyhraněný názor.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš24.6.2020 23:25A zrodí se hvězdy...
    Tak nevím, čtu tu diskusi už od začátku, ale posledních tak 100 příspěvků už přestávám chápat, o čem je řeč. Chtělo by to nějaké TL;DR.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš5.4.2023 10:46Nakupujeme venku
    První dva díly Vlka samotáře už mám doma a oproti anglickému vydání je to úplně jinde (mám doma 1. vydání od Dark Horse - malý formát, konvertováno na čtení zleva doprava). Můžu vřele doporučit, pokud rozumíte polsky
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš8.9.2022 13:27Pindárna
    Milo_Harwey: Je to takové příjemné rozmělnění, že :D
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš18.8.2022 21:01Povinná četba
    Ter: To, co vydávají teď, jsou relativně staré věci, takže ty příběhy se tam ještě trochu vyvíjejí. Ta zlatá éra byly hlavně ta alba, co vyšla v Egmontu, byť i v těch starších (i novějších) dílech jsou občas dobré věci.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš20.7.2022 18:18Sběratelský klub
    soulbringer: Kolik jazyků umíš, tolikrát si v nich můžeš přečíst komiks levnějc :D
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš20.7.2022 11:18Sběratelský klub
    Kup si Sandmana v polštině, tam to teď vychází všechno v pevný a vydávají i spin-offy.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš3.6.2022 23:40* Připomínky a návrhy
    U Buffy a Angel: Pekelná brána je překladatelka uvedena dvakrát za sebou.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš28.5.2022 22:18* Připomínky a návrhy
    Chceš poslat i tiráž?
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš28.5.2022 21:08* Připomínky a návrhy
    U Příběhů ze Šumavy je chybně zkopírováno (asi z těch krkonošských), že to jsou v německé mutaci Geschichte aus dem Riesengebirge. Mají to být Geschichte aus dem Böhmerwald.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš28.5.2022 20:31* Připomínky a návrhy
    Myslím, že tento krásný katolický komiks by tu taky neměl chybět:
    https://www.refugium.cz/obchod/produkt/Ignac-hleda-neco-vic.html
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš25.5.2022 12:07Pindárna
    Tak potvrzuji, že i u mě ten papír nějak divně zatouchal.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš24.5.2022 18:36Pindárna
    Jéje a já mám zrovna v Zásilkovně od nich balík, tak snad na ty moje knihy nikdo neblil :D
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš19.5.2022 19:52Sběratelský klub
    Zrovna dneska jsem objednával a balné jsem tam neměl.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš8.5.2022 17:47Sběratelský klub
    Ad Zámek a klíč - osobně bych si spíš asi koupil jednotlivé knihy v kompletu - vyjdou levnějc a v kolosálce podle mě o moc víc materiálu nebude
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš24.4.2022 16:42Pindárna
    Je to tak, na bookdepu se vyplatí anglickojazyčné věci, ale prakticky cokoliv mimo UK a USA bývá dražší.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš19.4.2022 20:48Pindárna
    Aha, tak o tom nevím. Já jsem i na tohle přišel úplně náhodou.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš19.4.2022 20:32Pindárna
    Albatros má aktuálně 20% slevy na všechno a na vybrané kousky 50-80 % (včetně Labyrintu světa a ráje srdce - za 387)
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš11.4.2022 14:47Pindárna
    Dobré knihy mají tenhle týden poslání na Zásilkovnu jenom za 1 Kč
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš6.4.2022 10:26Pindárna
    Tak je to prý jen výtrysk umělcovy fantasie (https://amzone.cz/tema/16/05/zanir-predstaveni-nakladatelstvi-a-nove-mangy)

    "Proč vlastně jméno ZANIR a jak dlouho již fungujete?

    Víte, já mám hrozný problém přijít s nějakým názvem k čemukoliv, takže Zanir ze mě spíš po velmi dlouhém přemýšlení jen tak vypadlo a není vyloučeno, že název po časem nechám změnit na něco přijatelnějšího. Za názvem „ZANIR“ nic složitějšího není."
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš2.4.2022 19:55Pindárna
    Já teda, když už, tak půjdu do jednotlivých knih, které prodávají dohromady se slevou, 3 tisíce už mi přijdou trochu dost. Ví se, jestli v tom Kompendiu budou nějaké nové bonusy oproti původním vydáním?
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš1.4.2022 14:11Nakupujeme venku
    Pokud znáte Kajka a Kokosze nebo jste o něm přemýšleli, tak můžu vřele doporučit tu novou zlatou kolekci. Krom toho, že remasterovali všechny obrázky a opravili některé drobnosti, které se objevily v jiných vydáních, tak cením provedení v pevné vazbě a především doslov o životě a díle Christy, je to za mě velmi dobrá komiksová publicistika (doslov je v každém díle a postupuje podle roků, kdy vycházely dané komiksy).
  • Hanussen
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš26.3.2022 22:31Nakupujeme venku
    Gmork: jo, papír je kvalitní, tvrdá vazba + odhadem 20-30 stran obálek a skic (každá kniha je jako 3, co vydávalo CC, takže 4. díl jsou první, co u nás nevyšly)
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš26.3.2022 09:40Nakupujeme venku
    MaF: jj, jsou to dva následující díly, vychází to stejně jako ve francouzštině
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš25.3.2022 12:16Nakupujeme venku
    Protože to mám takhle levnějc :D
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš25.3.2022 12:01Nakupujeme venku
    Dnešní zásilka od bratrů Poláků

  • Hanussen
    Hanussen mecenáš2.3.2022 15:50Sběratelský klub
    Milo_Harwey: Neznám úplně detaily, tak mě kdyžtak někdo opravte, ale pokud je mi známo, tak Goon je zaseknutý kvůli právům a nezdá se, že by Američani byli ochotní o tom jednat. Takže CC vydávat dál nemůže a nikomu jinému v Čechách to asi taky nedají (respektive nevím, jestli to vůbec někdo zkoušel).
    Ale teoreticky se samozřejmě může stát zázrak, ovšem moc bych na to nespoléhal (sám jsem si radši koupil další díly v Polsku).
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš28.2.2022 12:35Sběratelský klub
    Není to taková ta vazba, jak v ní vychází třeba knížky od P. K. Dicka?
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš22.2.2022 11:27Pindárna
    Pokud jde o kolosálky, tak spíš z praktických důvodů preferuju jednotlivé knihy. Občas udělám výjimku, když je to uzavřený příběh, jako třeba Měsíční stín nebo teďka reedice Půlnočních stínů, ale vzhledem k velikosti těch knih to omezuju, protože mám málo vysokých poliček.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš9.2.2022 01:16* Připomínky a návrhy
    U Akiry #2 je v popisku napsáno, že Tecuo je číslo 48, ale správně má být 41. Jedná se o chybu, která je v popisku na webu a dokonce i v knize (v anglickém i korejském textu v knize je správně 41).
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš1.2.2022 21:27Pindárna
    Paseka bude od dubna vydávat nový příběh z Prašiny jako sešitovku. Tak snad to bude o trochu dál než sešitový Zázrak.
    https://issuu.com/knihypaseka/docs/edicni_plan_paseka_2022-2_jednostrany
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš31.1.2022 00:42Sběratelský klub
    Draco: Dole si musíš přepnout na druhý list (v2022.1), na prvním jsou jenom informace
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš12.1.2022 11:22Pindárna
    Za sebe bych do top 10 dal asi tyhle:

    Wonder Woman: Mrtvá Země
    Akira #01
    Hubert a Hugo
    Velký vezír Iznougud
    Nanits Chronicles
    Paper Girls: Kniha první
    Spirála
    Šninklova veliká moc
    Blacksad
    Conan #05: Darebáci v domě
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš28.12.2021 11:53* Připomínky a návrhy
    Mohu poprosit o doplnění Příběhů z Krkonoš v komiksech?

    https://www.mapy.geodezieonline.cz/kategorie/knihy-pruvodce/pribehy-z-krkonos-v-komiksech-kniha/
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš24.12.2021 20:20Pindárna
    Tak já jsem našel pár českých věcí - "polokomiksy" S Komenským do komiksu a Husité a regionální komiks Příběhy z Krkonoš :)
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš5.11.2021 15:15Pindárna
    Popisek "takévelice skvělé napinavé forum" tady začíná dostávat úplně nové rozměry.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš4.11.2021 16:51* Připomínky a návrhy
    Neměla by se spárovat nová "Šninklova veliká moc" a starší "Šinkl a jeho velká síla"?
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš28.10.2021 18:04Slevy, výprodeje, bazary
    Nebude to až v listopadu?
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš27.9.2021 19:33Sběratelský klub
    Tak on začne zase vycházet Lucky Luke? To jsou věci. A samozřejmě to přijde ve chvíli, když už mám valnou většinou zbývajících dílů koupenou z Polska :D
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš25.9.2021 11:13Pindárna
    Podle obrázků by to mělo být opravdu o pošťácích/pošťákovi.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš24.9.2021 22:23Pindárna
    Podle toho, kolik komiksů bude v jedné knize.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš17.9.2021 10:35Sběratelský klub
    karl173, Darth Raelchi: Já o tom trochu uvažuju právě v té komiksové podobě, protože tam to přece jen má nějakou přidanou hodnotu v podobě té grafické stránky, ale pořád jsem na vážkách.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš3.9.2021 19:41Herní vlákno
    Anton: Letos jsem začal stavět armádu a malovat :) Ale hraní jsem zatím nezkoušel :D
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš21.8.2021 16:23Sběratelský klub
    Já to udělám jako u DC kompletu, koupím pár věcí, co ještě nemám a jsou kvalitní, a pak budu plakat, že nemám celý obrázek :D
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš20.8.2021 21:36Pindárna
    Jestlis to četla všechno, tak máš můj nehynoucí obdiv :D
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš6.8.2021 18:44Nakupujeme venku
    Zajímalo by mě, jak dopadne člověk, který si vymaluje celou spirálí omalovánku. Myslím, že by o tom měl Ito udělat samostatný komiks :D
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš26.7.2021 12:47Nakupujeme venku
    Aha, jasně, tak to jsem špatně pochopil. Film je každopádně taky povedený, i když pokrývá vlastně jen začátek mangy. Jestli se ti příběh líbil, tak bych z filmů doporučil Princeznu Mononoke, tam se objevují obdobná témata jako v Naušice.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš26.7.2021 11:21Nakupujeme venku
    Fimi: U Naušiky doporučuju si přečíst i mangu (jestli jsi tak ještě neučinil). Je tam toho minimálně 3-4x víc než ve filmu a s pěkně japonským mindfuckovým koncem :D
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš21.7.2021 13:20Povinná četba
    Šípáky jsem tak taky párkrát zkoušel koupit, ale vždycky se najdou nějací dobráci, co přestřelí cenu, za kterou se to dá koupit na netu.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš21.7.2021 13:18Sběratelský klub
    Těch bonusů bývá, co si vybavím, tak 3-4 dvoustrany.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš14.7.2021 17:23Sběratelský klub
    V jednotlivých knihách jsou na konci vždycky doslovy/krátké studie o Howardovi a jeho díle, Conanovi apod. (+ doplněné o náčrty k dané knize). Ty v těch kolosálních knihách jsou?
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 532 (cca 175751 Kč)
Mám: 535 (cca 176068 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 15
Mám: 15
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0