Mám své vlastní názory - jasné názory -, ale ne vždy s nimi souhlasím.
George Walker Bush

Moje škála hodnocení:
0-20 % = *
30-40 % = **
50-60 % = ***
70-80 % = ****
90-100 % = *****

Moje záliby: žena, četba, fotografování, fotbal, cestování, Václav Havel, vaření, historie, politika, memes, filosofie, teoretická fyzika, Polsko, Winston Churchill, rock, Umberto Eco, filmy, hip-hop, příroda, kočky, houbaření, hospody, spánek a sny, Stefan Zweig, výtvarné umění, trip hop a downtempo, MS v hokeji, deskové hry, erotika, Respekt, seznamy, skoky na lyžích, výlety, moře, psaní, řízení auta, hitlerologie, antifa, ska a reggae, američtí prezidenti, hruškový džus, Gordon Ramsay, trochu komiksy...

CSFD: http://www.csfd.cz/uzivatel/171447-bush13/hodnoceni/
Instagram: http://www.instagram.com/gwbush/
Last.fm: http://www.last.fm/user/Bush13
Goodreads: http://www.goodreads.com/user/show/31866449-michael-fiala

Píšu knižní recenze pro Respekt a sem tam píšu i o deskovkách pro FantasyMag: https://www.fantasymag.cz/author/mifia/

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.10.2023 09:36Hitler
    Adolf Hitler jako osoba bývá mnohdy démonizován, jindy věcně popisován, místy dokonce "zlidšťován". Zde je lehoulince jaksi zgroteskněn. Adorofu Hittorá, jak mu Japonci říkají, je na téměř tři sta stranách vykreslen jako někdo, kdo vydupal takřka z ničeho nacistickou stranu a obrovskou říši, aby ji záhy zase epicky ztratil. Fascinující, kolik biografických, politických i historických informací sem Mizuki dokázal vměstnat, aniž by nudil suchou faktografií, naopak - je navzdory tématu celkem vtipný. Cením na kapitoly bohatší vykreslení raného osobního i politického života Vůdce, protože je to přece jenom méně známá záležitost než následující válka. Nebýt toho, že je to manga, člověk by téměř nepoznal, že se zde vypráví z japonské perspektivy.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.10.2023 11:53Černobyl: pád Atomgradu
    Jsem lehce unavený autory, kteří adaptují klasiky, nebo vytěžují momentálně populární témata (Černobyl díky výbornému seriálu). Ale v tomto případě beru trochu zpět, dílo je výtvarně i obsahově pojato celkem svébytně a přináší přiměřenou dávku napětí a děsivého svědectví o bolševickém šlendriánu, zmaru, byrokracii, zločinech i mentalitě, která je bohužel, jak ukazuje dnešní Rusko, nevykořenitelná a stále stejně prolhaná.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.9.2023 18:33Zen bez mistra
    Leckdy téměř bezpointové a více než o duchovním hledání spíše autobiografické skici ze světa Japonska. Však si to Frenk už v mládí uvědomil: "Jsem materialista." Ač se místy snaží, postupem času už si ani na to duchovno moc nehraje, takže je celý název díla poněkud zavádějící. Přesto mi tahle slice of life četba přišla zajímavá a téměř až meditativní... takže možná přece jenom ten zen.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.9.2023 13:05Biatec
    No. Úmysly jistě dobré, téma nesmírně zajímavé, ale komiksové provedení horší. Ne snad kvůli kresbě, ta je fajn, ale stvořit tři rychlokvašné příběhy, které sice něco jakžtakž dějinně přibližují (v tomto ohledu je ale zásadnější doplňkový text a pak samostudium), je prostě podle mého názoru celkem k ničemu. Dějiny jsou pouze naznačeny, ta beletrizující rovina zase nemá čas, aby si čtenář ke komukoliv či čemukoliv utvořil vztah.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.9.2023 15:38Prázdniny (2. rozšířené vydání)
    Jsem fanoušek street artu s jakousi nadstavbou či myšlenkou, graffiti obecně mi oproti tomu nic moc neříká, bombení vlaků považuju za stupidní zábavu a tagování ulic za naprostý estetický odpad. Přesto mě příběh z tohoto prostředí příjemně vtáhl do děje a přinesl napínavou četbu s nesmírně silným vyústěním. Děj a kulisy působí totiž nesmírně autenticky, "popiči real", nepotřebují žádných scenáristických berliček, protože podobné věci píše (pouliční) život sám. Velmi zajímavá sonda do lidských osudů ubíjejících nudu hledáním svobody, adrenalinu a uměleckého sebevyjádření, to vše jazykem mladistvého hláškujícího slangu a s tóny hip-hopového soundtracku.

    P. S. Cením Olympus "mjůčko" na obálce.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.9.2023 12:00Fotograf z Mauthausenu
    Po výtvarné stránce mě tento komiks příliš neoslovil, přesto předkládá dojemné i děsivé svědectví doby, o které bylo napsáno již mnohé, ale tentokrát je zkoumána a vyprávěna zase z trochu jiného úhlu pohledu. Je to méně známý příběh Španělů v koncentračních táborech, příběh velké oběti, která mohla přijít naprosto vniveč, příběh nelidské a odporné nacistické brutality, příběh naivní víry v komunismus i příběh neutuchající a riskantní snahy podat svědectví. Komiks zároveň ke konci celkem zajímavě problematizuje Norimberský proces, který ve snaze najít spravedlnost postrádal v jistém ohledu empatii s oběťmi.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.9.2023 10:16Sága #10
    Návrat k Sáze mi nějak ukázal, že mě ten svět už nějak moc nezajímá. Tahle série je postmoderní hipsterský a snaživě líbivý mišmaš fantasy a sci-fi, ze kterého podle mě čiší čirá scenáristická vykalkulovanost, kdy se přesně ví, že tu se má zahrát na roztomilou ňuňu notu, tady se má zase přitvrdit násilím a sexem, tamhle přidat nějaké nové obskurní postavičky... a hlavně konec booku musí být nějaký strašně zlomový. Ale celý děj jako by visel ve vzduchoprázdnu: jenom tu máme holčičku, která dospívá a zažívá nárazové dobrodružství jako v té nejtriviálnější pohádce. A příště si Vaughan vymyslí zase něco, co ho napadlo ve sprše nebo před spaní, hádám. Už si to nechám ujít.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.9.2023 15:08Batman - Špatný den: Penguin / Riddler
    Oba příběhy mě chytly za čtenářské srdíčko, ať už jde o zdecimovaného tučňáka vracejícího se pro to, o čem se domnívá, že je jeho, nebo o ve skvělých artových barvách a v typicky nekonvenčním Kingově podání napsaný příběh o hádankářovi, kterému egoisticky šíbe čím dál více. Tam, kde je Cobblepot přes veškerou depku a zločin bez rukaviček dost vtipný a zábavný, tam je Nygma až děsivě mrazivý a bezútěšný. Zároveň je spojuje očividně dost nešťastně dětství produkující pochopitelné trauma a následné těžce psychopatické rysy, které nejsou zase tak nepodobné těm batmanovským. Brutální realita je tu tak zdobena vážnými celospolečenskými otázkami (nejen) Spojených států týkajících se výchovy, školních zařízení, nároků a očekávání, šikany, kompetitivního prostředí apod. Naťuknuta je vtipně i objektivizace žen aj. K udělení pěti hvězdiček mi snad brání jenom lehce ujetě nerealistické scény, ve kterých to Penguinovi a Riddlerovi jde jako po másle, což bych měl superhrdinskému žánru možná odpouštět, ale jsou i komiksy, kde jsem si toho ani nevšiml... Obecně vzato je to ale téměř "luxusní" (viz Walome).

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.9.2023 12:23Muzeum: Sériový vrah se směje mezi kapkami deště #01
    S kolegou trudošem se mohu shodnout (nejen) na jeho první větě - pro mě taktéž ideální. Napínavý a nic si nehrající kriminální příběh, který se přímočaře a téměř bez možnosti nadechnout se odvíjí, přičemž ke svým třemi dílům neslibuje žádnou klasickou natahovanou manga telenovelu. Možná se jen ke konci knihy se střechovou scénou zbytečně "přiakčnil" a shodil určitou slupku mysteria, dramatické to bylo i bez toho.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.9.2023 16:58Victoria Regina: Sherlock Holmes - Skandál v Čechách
    Za (podle mě) poměrně odpudivou obálkou připomínající zjednodušenou četbu či učebnice cizojazyčných textů a nehezkým záhlaví a zápatí stránek se skrývá typicky koplovská, tedy dosti zábavná, adaptace Sherlockových příběhů. Mnoho odkazů jsem rozklíčoval, ale určitě ne všechny - ty jsou také příjemným kořením knihy. Stejně jako diskuse nad tím, proč "český král". Načrtnutá hypotéza mě neuspokojuje. Možná proto, že jsem Čech, ale kdoví.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.9.2023 18:48Akira #06
    Snad každé okénko mě tady výtvarně uspokojuje, stejně tak celé paperbackové vydání, které je prostě estetický klenot a návrat o pár dekád dozadu... ale na druhou stranu, nejsem fanoušek akčních chaosů na pozadí apokalyptických výbuchů, navíc celé finále nesoucí se ve znamení jakéhosi násilného anarchistického převratu s "lalala" tóninou na mě přílišný dojem neudělalo. Hlavní je, že to mám za sebou a teď se těším na film, co z toho v porovnání se sérií bude.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.9.2023 14:54Kočičí deníky
    Na to upozorňoval ještě Zack před covidem, tak jsem si to jako velký kočkomil tehdá přečetl v angličtině. Teď jsem to prolétl znovu a furt baví.

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.9.2023 08:53Inkognito - Tajné vydání
    Chvíli to trvá, než si to čtenářsky sedne, Brubaker si prostě libuje v chronologickém míchání vyprávění. Zde stvořil opět zcela nové superhrdinské mikrouniverzum a musím dát za pravdu kolegovi Walomemu, že hlavní hrdina je tak trochu idiot. Nicméně za to asi nemůže, má takové predispozice a za sebou těžké dětství, které ho determinovalo. Jinak moje oblíbené tvůrčí duo umí lepší příběhy, ale i tak kniha patří mezi to nejlepší, co zde letos zatím vyšlo.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.8.2023 16:06Mýty #20: Kamelot
    Tož, série se natahuje, jsme svědky nekončícího seriálu a opakování se, které se nyní vytýká třeba Wesu Andersonovi a jeho filmům... ale víte co? Podle mě jde o jednu z nejlepších sérií, co jsem kdy četl, vlastně v tomhle magickém světě chci zůstat a vyslechnout si ještě pěknou řádku příběhů, i kdyby mělo jít o jakýsi scenáristický "podvod". Kapitola Hluboko do lesa o rozmluvě Modráka s Vlkem se mě hluboce dotkla, jde tu vlastně i o krásu literární. A tam, kde je o lehkou vatu (poslední Kluci z kapely) v sérii, je to kompenzováno jistým humorem. A tyto čtenářské oddychovky člověk na cestě napříč vesmírem Mýtů vlastně taky potřebuje...

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.8.2023 17:05Akira #05
    Zběsilé, skvěle nakreslené kyberpunkové osmdesátky, kde se na některých stranách až tají dech... ale také hromada otravných vedlejších postav a čekání na finální souboj během lehce zdlouhavého a zbytečně - jak tělo Tecua - promotávajícího se vyprávění...

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.8.2023 14:48Atentát
    Téměř jsem přehlédl své dvoutisící jubileum v počtu místních komentářů, které zavání už mou komiksovou čtenářskou vyhořelostí, ale osud mi opět naservíroval dílo, které dokládá, že když člověk sáhne dobře, grafická kniha se mu odmění silným zážitkem a že stojí za to číst leccos dál. A co po tom, že se jedná o zážitek velice depresivní a že jde vlastně "jen" o adaptaci... dílo alžírského spisovatele, které už je více než desetiletí a půl staré, možná a naštěstí ztratilo něco ze své "atentátní" aktuálnosti, svou nešťastnou aktuálnost izraelsko-palestinského konfliktu, nenávisti, rasismu a násilí neztratilo.

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.8.2023 16:32Go West Young Man (varianta A)
    Mno, zrovna jsem dnes debatoval o rizicích krátkých forem a že se domnívám, že komiks to odnáší víceméně nejvíce, pakliže nejste tedy geniální tvůrce stripů s nevyčerpatelnou studnou inspirace. Ač zde máme proplétající se a relativně sympatický společný motiv v podobě zlatých hodinek, dříve než jsem se stačil s nějakou postavou a příběhem ztotožnit, seznámit, propadnout ději, byli všichni tatam. Něco mělo nápad, bezpochyby, ale rychlost toho všeho, co se mělo odehrát (a o ty hodinky prakticky nikdy nešlo), pro mě nějak celou věc emočně sterilizovalo.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.8.2023 17:32Plukovník Bizár: Parazmatek
    Plukovník Bizár je skutečně bizarní postavičkou se zajímavým potenciálem. Přestože jsem nikdy nebyl fanoušek nesmyslného cestování časem, zde ta dějová smotanina není tak tragicky chaotická, ač se o to trochu snaží. Ale Lemire to ukočíroval. Měl to být asi doplněk či rozšíření univerza o jednu "historku" zásadní postavy, ovšem tím, jak se dílo odkazuje na předešlé, čtenářsky cítím, že o mnoho nových věcí obohacen zase nejsem.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.8.2023 23:40Každý jeden den
    Nádherná dojemná narativní hříčka s jednoduchým, leč významově silným motivačním poselstvím, která v zněžnělém latinskoamerickém prostředí rozvíjí magické příběhy zamotané a smotané do jednoho. Kronika života a smrti, nebo snad smrti a života, která se v síti mezilidských, rodinných i kariérních vztahů nenápadně ptá na smysl našich životů, které nám utíkají mezi prsty podobně jako sny v nich obsažené. Z mého pohledu mohu vytknout snad jen místy na sílu stvořené jakoby "nahodilé" smrti hlavního hrdiny, stejně jako se nemohu ubránit neodbytnému pocitu, že komiks občas sklouzává do oblasti emočního kýče.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.8.2023 10:14Golem Věž Já
    Velice příjemně psaná komiksová maličkost opatrně nakousávající tuhle historii, támhle architekturu, sem tam autobiografické vzpomínání až v zubech uhněte takové zvláštní žižkovské snění.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.7.2023 16:27Škorpion #1, 2
    Všeobecné nadšení nesdílím. Četlo se to celkem samo, ale pro mě se jedná o obyčejný dobrodružný komiks se starodávným (bububu) spiknutím uvnitř katolické církve s v podstatě celkem plochými postavami. Čekat mnoho dalších dílů, abych sledoval, jak se dává jakoby nepřátelská travička s vykradačem hrobů dohromady, do čehož se bude šermovat a utíkat, se mi moc nechce.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.7.2023 15:10Barakuda #5, 6
    Tak už tu ta slušně nakreslená pirátská telenovela našla svůj konec. Pátý díl ještě jakžtakž šponuje napětí, aby se v šestém díle celé to zamotané chaotické klubko dostalo k jakémusi rozmotání - nebo spíše rozsekání na kousíčky. V postavách jsem se pravidelně ztrácel, jejich egoistické ambice a motivace jsem příliš nechápal, ani jsem moc nechtěl.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.7.2023 17:23Parchanti z jihu #04: Zkouška odvahy
    Pokračování velice drsné - a svým způsobem čtivé - série z retardované jižanské komunity, která žije něčím tak nesmyslným jako je americký fotbal. Přesto mně osobně vadí dvě věci: celý ten svět je až nevěrohodně příliš surový a krutý na to, aby mi to dávalo nějaký autentický smysl; zadruhé, cítím silnou scenáristickou vykalkulovanost, kdy do sebe všechno až moc hezky zapadá s napínavými vábničkami "pokračování příště".

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.7.2023 10:45Ostrov Dr. Moreaua
    Pro ty, kteří jako já ještě neměli tu čest pročíst tuhle slavnou předlohu, je to možná zajímavý vhled do fascinujícího a klasického příběhu. Ale možná také ne, těžko říct, když nemohu porovnat (krom toho, že zde místo ztroskotaného hrdiny máme hrdinku). Atmosféra je zprvu příjemně tajuplná, ale brzy se mění v cosi podivného - tam, kde by člověk očekával temný sci-fi horor, vidí v antropomorfizovaných zvířatech podtržených barevnou kresbou trochu pohádku. Vyceněné tesáky zjemňuje jakási roztomilost a uměle vytvářená "lidskost" Dr. Moreaua, což je vlastně zajímavý moment.

    Vtipné je však vydání této knihy, kde jsou de facto dva sešity ve větším formátu nacpány do pevných desek a doplněny nikterak dechberoucími skicami, jež zabírají polovinu knihy.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.7.2023 10:33Zaslíbená Země Nezemě #19
    Wow, tam je více plot twistů nežli zubů na průměrné demonstraci proruských "vlastenců". Ale už by to mohlo skončit.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.7.2023 20:33Talli, Dcera Měsíce #01
    Vcelku dosti zajímavý námět, který však až na pěkně budovanou nábožensky laděnou mytologii nikterak nevykračuje z klasické dobrodružné fantasy mangy s "chasing" zápletkou. Být mi deset, asi to strašně hltám.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.7.2023 14:43Lovec čarodějnic #03: Záhada ve Vodozemí
    Čistě lovecraftovsky atmosférický díl, ve kterém Tyler Crook ukazuje, jak se jeho kresba umí šikovně přizpůsobovat široké paletě barev (samozřejmě za pomocí D. Stewarta), ať už v letně-podzimních barvách amerického jihu v Harrow County, v apokalyptických odstínech Ú.P.V.O., nebo právě zde, v zelené šedi propršené úhoří Anglie. Po slabší dvojce návrat k poctivému hororu, který jsem si užil. I když věřím, že potenciál nebyl v pouhých pěti kapitolách plně využit, což je trochu škoda.

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    První příběh mi přišel velice slabý, v podstatě nezajímavé postavy (ač se snaží) se zase musí porvat s nějakými příšerami, neboť nic jiného se v tomto světě již neděje... druhý příběh už byl o fous zajímavější. Nemohu si nevzpomenout na předešlé Simpsony, ve kterých byl strašně vtipný a ironický příběh ze světa produkce komiksů. Také tam byli naprosto nevděční a rozmazlení fanoušci, kteří chtěli po komiksových sériích něco bombastického a nového, zároveň však nechtěli, aby se série příliš měnila. U Ú.P.V.O jsem sám cosi podobného a nevím, co chci... ale bavilo mě to rozhodně více dříve, když - slovy konzervativce - "byl svět ještě v pořádku".

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.7.2023 13:28Simpsonovi: Monumentální komiksový nával
    Tenhle díl je plný překvapivě dobrých delších příběhů, které balancují na hraně geniální satiry. Lehce pro mě překvapivé, že je to komiks, jemuž mohu dát po delší době bez uzardění pět hvězdiček.

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.7.2023 10:16Zaslíbená Země Nezemě #18
    Celkem zajímavá manga, u které jsem na rozdíl od většiny ostatních vydržel, opět sklouzává k strašlivému patosu, který za cenu poselství jakéhosi mezidruhového přátelství s démony ponižuje jednoho z mála schopných, který by to v poho vyřešil - Normana! Vlastně mě to už moc nezajímá, ty další dva díly přečtu už jen asi ze setrvačnosti.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.7.2023 09:57Muž v domácnosti #01
    Nemám absolutně nic proti jakési umělecké "nepointovosti", ale zde jsou všechny ty minipříběhy s podivným neúderným rozuzlením pro mě echt japonsky neproniknutelné. Přitom premisa - nikoli nepodobná Sakamoto Days - je fajn.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.7.2023 10:52Batman Detective Comics #01: Mytologie
    Zajímavě pojatý přehled Batmanova pedagogického sboru.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.7.2023 10:47Dívčí válka #01
    Na tomto komiksu je samozřejmě nejzajímavější, kterak se japonský tvůrce kouká na české dějiny, přičemž si úplně necucá z prstu. Zároveň oceňuji, že to, co vypadalo na první pohled jako jednostranný pohled (zlí křižáci, hodný Žižka), se v průběhu knihy naštěstí změní. Číst to dál samozřejmě nebudu, protože to je ztráta času, ale rozhodně je to pro českého čtenáře fajn kuriozita.

    P. S. Čekal jsem to mnohem kontroverznější ve svém obsahu a úchylárnách, jak zde kdosi naznačoval... nakonec to nevybočuje z řady jiných obskurností, vlastně to je celkem mírné.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.7.2023 10:36Usagi Yojimbo #37: Křižovatky
    Zatímco první příběh mi připadal už těžce konvenční, takový, který už jsem u Usagiho viděli nespočetněkrát, druhý jevil se mi už mnohem zajímavěji a vrátil mě zpět do pocitu, že jsem rád, že tohle Sakaiovo univerzum čtu od úplného začátku.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.6.2023 15:52Introvertka chodí na terapii
    Autobiografická self-help kniha o těžkém tématu, které neradno znevažovat, ale Debbie to dělá takovým tím svým laskavým, sebelítostivým, ale zejména opakujícím se a plochým způsobem. Jinými slovy, cosi málo - spíše o sobě - odhalí, pozitivně motivuje, ale točí se podle mě v kruhu. Hlavně, že je líp.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.6.2023 12:12Žoldnéř #09: Ztracení předkové
    Španělsko končícího raného středověku, ďábel, Atlantida a Mayové. Už jsem vám říkal, že Žoldnéř je můj guilty pleasure? Škoda zase toho úprkového konce, furt dokola.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.6.2023 10:28Sakamoto Days #01: Legendární zabiják
    Je to teda taková ptákovinka, která se ve své prapodivné šílenosti propadá stále hlouběji, ale oceňuju ten odlehčený styl a humor.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.6.2023 16:36Supro™: Hrdinové na dluh
    Už asi pět minut přemýšlím, co kolega Walome myslí tím, že se jedná o kritiku woke culture, protože když už bych se nad tímto termínem v souvislosti s komiksem Supro měl zamyslet hlouběji, viděl bych tyhle supráky spíše jako postmoderní produkt této "culture", nežli její kritiku. Tak či onak, satira a kritika tu probleskuje, je však podle mě zaměřena zejména vůči hyperkapitalismu západního střihu, zkrátka takového světa, jehož svědky jsme se mohli stát nedávno při četbě komiksu Šangri-La. Světa, který známe z Huxleyho Konec civilizace apod.

    Co mě osobně velice fascinuje, a to v pozitivním slova smyslu, jsou tři věci : 1. ilustrátorka Štěpánka se zde představuje výhradně jako scénáristka (a jde jí to - jak říká Viktor Svoboda v jednom podcastu, byl jsem relativně "zaháčkovanej" od začátku do konce), 2. český autorský komiks vydalo nakladatelství Crew, 3. autoři vytvořili něco velice líbivého a mainstreamového, na české luhy a háje ne úplně běžného, něco, co tu krom těch různých Dechberoucích Zázraků a Péráků neexistuje, zde to ale vůbec nepůsobí "provinčně", naopak.

    Celé to podtrhuje opravdu hezká dynamická kresba. Poprvé jsem se sice trochu ztratil, když tvůrci využili prvního horizontálního řádku přes obě strany, ale pak jsem si zvykl, už jsem dával pozor. Barvy skvělé.

    Je to celé - ten termín mě baví a řeknu ho po sto šedesáté - tak trochu dekonstrukce "superhrdinského komiksu" a v tomto motivu mě bavil. Jinak přes veškeré klady, já opravdu asi nejsem cílovka, celé to působí lehounce youngadultovsky a na konci "povinně" akčně; já si raději prostě přečtu dokonalé Bez vlasů, případně se těším na Štěpánčino autobiografické "slice of life", nebo co to na nás vlastně na podzim chystá. Komiks jako žánrovka prima, ale žánr nikoli pro mě. Mea culpa.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.6.2023 16:06Dlouhé safari z Opavy do Keni
    Příběh Joy Adamsonové, které - asi vzhledem k těžkému dětství - celkem solidně kapalo na karbid, je poměrně fascinující a v lecčem obdivuhodný. To bezesporu. Ale ruku na srdce, aniž bych se chtěl někoho dotknout, tento spíše propagační komiks je po výtvarné stránce podprůměrný, po stránce obsahové jakbysmet (dějové skoky jsou až epileptické), byť má nějakou tu informační hodnotu.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.6.2023 13:22Hellboy a Ú.P.V.O.: 1952
    Je to klasický hellboyovský úlet s Rasputinem, tajnými nacistickými konspirátory a šílenými vědci, přičemž dojde na klasické pěsti pekelného kluka, ale oceňuji všechny díly, ze kterých alespoň trochu sálá ona tajemná atmosféra ruin, kostelů a hřbitovů, temných nocí, duchů apod. Také je znát kresba naprosto skvělého (mého oblíbeného) Maaleva.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.6.2023 13:16Ú. P. V. O. Peklo na zemi #03: Rusko
    Jsou to ruští vojáci, doktorko. Smrt mají v popisu práce.

    Dlouhodobě neskrývám, že mě tyhle celosvětově katastrofické kulisy příliš neberou, ale jak jsme tady uprostřed jednoho konkrétního ruského nadpřirozeného "problému", celkem mě to bavilo.

    P. S. Koukám, že cituji to samé jako Norri:)

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin31.5.2023 09:16Pochmurný kraj - Odkaz #02: Říše víl
    Kresba je stále fajn, jen ta atmosféra se vytrácí... ačkoli tam stále hopkají nadpřirozené bytosti a čarodějka, přestává to být tak trochu horor - spíše se posouváme k jakési až kýčovité paranormální young adult LGBT romanci v pohádkových fantasy kulisách. Což není nutně špatně, jen mě osobně to už tak nebaví.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.5.2023 09:31Odkaz rodu Blacků 2: Oheň v krvi
    Spolupráce Bunn-Crook nepatří v mých očích k úplně dokonalému duu, ale vždy rád sáhnu po jejich nově vydaném díle v CC. Tentokrát má druhý díl opravdický spád a grády, jsem rozhodně spokojenější než po pilotním díle. A to zejména z hlediska vystavění napětí a náhledu do minulosti, samotný příběh je celkem jednoduchý, což v tomto případě není na škodu.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.5.2023 11:33Joker #01
    Příjemně vrstvený a přiměřeně zamotávaný temný příběh... jako všechno by bylo jednodušší, kdyby Gordon nebyl lama a vystřelil by prostě Jokerovi mozek z hlavy, ale to bychom pak neměli co číst.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.5.2023 18:23Poslední detektiv: Vykoupení
    Když nad tím přemýšlím, zatím se mi všechno od Mighty Boys vlastně docela nějakým způsobem líbilo, něco o něco méně, něco fakt hodně. Ovšem zde jsem narazil na doposud největší zklamání (jednou to přijít muselo), které mě osobně minulo zcela obloukem. Tahle jednohubka se vlní v akčních latinskoamerických sci-fi rytmech, ale prosviští rychleji než nohy brazilské tanečnice cha cha, do toho takové úsměvné plot twisty a řekl bych až nehumor. Možná i lehce zbytečné budování tkanin menšího universa, o němž v tuto chvíli nevím už nic, protože proč taky...

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.5.2023 17:23Kateřina v říši kimči
    Bez žádných literárních, ani velkých uměleckých ambic, přesto velmi milý (až rozkošný) náhled do korejské kultury a zvyků na hranici komiksu a ilustrované mozaiky postřehů a vyprávění.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.5.2023 10:18Punisher: Četa
    Ennis prostě Punishera umí: i tahle vietnamská retrospektiva, kdy se Frankova zásadovost projevuje v ryze pozitivních konotacích, se povedla.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.5.2023 12:29Modrá CREW #25 - Universal War One #5, 6
    Zprvu to působí jako slabší dojezd, ale nakonec se z toho vyklube šílená jízda pomáhající si trochu náhodami, avšak hlavně zamotaná do klubka časových paradoxů, které jsou v zásadě fascinující, v příbězích jsem na ně už ale poněkud alergický. Máme tu i jiné paradoxy: spojení sexuálně a věkem frustrovaného vědce s výstavní babečkou, snaha o svržení kapitalisticko-fašistického státu vedená líbivými řečmi o demokracii (a bývalým admirálem), zrod totálního génia ze zbabělého ťuňti atp. Estetické i čtivé, ale přitažené za vlasy více, než jsem schopen odkývat.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.5.2023 09:41Šangri-La
    Celkem líbivý komiks s příjemnou kresbou s jednolitými a střídajícími se odstíny barev zobrazující vesmírné stanice, přírodu a mezihvězdný prostor. Chybku vidím pouze v tom, že obličeje postav jsou si strašně podobné. Samotný sci-fi příběh nabízí zajímavou vizi budoucnosti prošpikovanou antikapitalistickou, antikorporátní, antikonzumní, antirasistickou, sociálně-psychologickou i environmentální linkou, ale nakládá s nimi až poněkud polopaticky... na druhou stranu se tyto linky vyjeví na samotném konci nejednoznačně a naopak nepolopaticky. Přes to všechno bych se raději kochal úvodními a závěrečnými scenériemi Babletova štětce, které mě zaujaly tak nějak nejvíce.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.5.2023 09:52Akce Kámen
    Hlavní zbraní komunistů byla vždy lež a rozmazávání pravdy. Akce Kámen budiž dalším střípkem do obrazu bolševické zrůdnosti. Je jedině dobře, že se autoři a nakladatelství Argo pouští do podobných připomínek zločinů, ať už protektorátních či poúnorových. Svým způsobem thriller ve skutečných kulisách.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.4. 09:34Cyberpunk 2077: Výpadek
    Toe: Zaklínač 3 v polském dabingu je výborný, taky na to nedám dopustit, už jen proto, že to dělali fakt skvělí a profesionální herci, navíc je to prča, má to vztah k originálu a je to dost edukativní...(j)seš první, kdo mi říká, že se mu to nelíbilo! :)

    Za vysvětlení Cyberpunku dík, já to mám, ale nehrál jsem to ještě ani vteřinu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.4. 00:26Cyberpunk 2077: Výpadek
    deefha: Co znamená anglický kontext v případě Cyberpunku nebo i tebou zmiňovaného Zaklínače 3, když původní scénář u obou her byl psán v polštině? Stěžuješ si na překlad překladu? :)

    Btw. okrajář je výborný slovo!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.2. 10:09Batman #01: Jejich temné plány, díl první
    baatcha: Opraveno, ale nechtělo se mi, jak to bylo vtipné.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.1. 11:18Gaston #01: Z packalských archivů
    Dvojka už asi nikdy nebude, co? Po osmi letech jsem se k tomu vrátil, vůbec si to nepamatoval a přišlo mi to asi o fous roztomilejší, než když jsem to tehdy hodnotil...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.12.2023 12:34Doctor Dancer: Záchrana Země
    Takhle smutný pokus o crowdfunding jsem dlouho neviděl...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.12.2023 16:19Ragnarok: Poslední boj #09
    Tyjo, to by byla dobrá soutěž!:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.11.2023 10:31Prašina: Křídový panáček (souborné vydání)
    Já vidím napsané "souborné vydání", nevidím "souborné vydání + zmrzlina a maska Kačera Donalda jako bonus".
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.11.2023 12:42Akira #01
    Tož jsem se včera podíval na ten film a skutečně mě překvapilo, jak jsou některé věci úplně jinak... skoro bez Akiry :D

    A kdyby někdo chtěl, tak tento pátek v kině Aero ve 20:40!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.10.2023 09:38Hitler
    Na mapě ze strany 194 je chyba (vzniklá asi při překladu?): je zde zaměněna Litva s Východním Pruskem.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.8.2023 13:50Chainsaw Man #05: Nezletilý
    Hele, vážně, kdo píše tyhle rádoby akční anotace?:)) Ani jedna věta s normální tečkou, pouze vykřičníky, otazníky a podle mě v daném případě naprosto nesmyslně použitá interpunkce "!?".
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.8.2023 10:13Vlkochodci
    To byl krásnej film!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.8.2023 10:50Jeruzalém: Rok v rozděleném městě
    Const.ex: A cos četl doplňkového? Sebag Montefiore?
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.7.2023 12:28Dívčí válka #01
    Qvestor: Co si budem, obecně je to nezáživná manga, neřkuli odpad, ale ten "český obsah" prostě českého čtenáře alespoň na začátku zaujme. Dál se prokousávat nebudu, kdyžtak dejte vědět:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.6.2023 09:25Supro™: Hrdinové na dluh
    Norri: Ok, díky za ten odkaz, ač jsem v tom tuhle rovinu (kritika jakéhosi "woke washingu") moc teda neviděl.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.6.2023 17:39Rybář
    deefha: Podle autora (viz Jahunda) bude k dostání v:

    - Knihkupectví Krakatit
    - Komiksové a sci-fi knihkupectví Arkham

    Jinak náklad to má 60 kusů.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin31.5.2023 10:52Inkognito - Tajné vydání
    mcleek: Jsem chvíli myslel, že mluvíš o našem Zackovi:))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.4.2023 11:41Prašina: Podivné procházky #2
    Doppelganger: Díky! To je vskutku trochu zvláštní:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.4.2023 12:25Prašina: Podivné procházky #2
    Doppelganger: Mohu poprosit o vizuální příklad, co tím přesně myslíš?:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.4.2023 13:52Balada pro Sofii
    Wow, tohle je víceméně rekordní hodnocení.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.4.2023 10:47Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Takže už chybí jen Statek zvířat.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.4.2023 16:01Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Takže moje "nedávno" je lehce nepřesné, to jo.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.4.2023 16:00Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Velkej šéf: Jo, nějaké exilové vydání se tak jmenovalo už v 80. letech, ale troufám si říct, že zažité je spíše "Farma zvířat". Já neříkám, co je lepší, pouze ilustruji tyhle překladové změny, které se odehrávají i v rámci veleklasických děl.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.4.2023 09:35Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Qvestor: Však jasné, rozumím, já si také dělám jako vždy tak trochu legraci... podobné věci, nikoli u jmen protagonistů, ale u názvů knih, se nedávno stalo třeba u Orwella či Anne Frankové. Už máme z nějakého důvodu Zvířecí statek (Farma zvířat) nebo Zadní dům (Deník Anne/y Frankové nebo jen Deník)...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.4.2023 19:55Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Kapitán Amerika, Zelený Šíp, Netopýří, Pavoučí a Železný muž, Zázračná žena, Odvážlivec, Doktor Chobotnice, Žertéř! Jsem pro všema deseti...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.3.2023 11:08World of Warcraft: Pokrevní přísaha
    To je velmi pravděpodobně záměr, prostě typografická licence:)
  • George Walker Bush
    Kapis: Ztrapňuj se dál... mně je to jedno.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.1.2023 15:23Na západ severozápadní linkou
    RaidcomH: Odteď jsem Jiří Walker Bush?:) Ale díky!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.12.2022 11:52Šangri-La
    Badboy: A co budeš dělat, až to dostane pět, tři a jednu hvězdičku?:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.12.2022 09:32Ruddy
    MaF: Je tam ještě povídka Pohádka a Přání, doplněno do poznámky:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.12.2022 14:05Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka
    adevr: Čéče, jak koukám na tvoje zcela vyprázdněné nálepky ("neomarxističtí zelenorudí sluníčkářští aktivisté", "gauner Rakušan", " falešné levicové a sluníčkářské korektnosti", "vládní pětidemolice"), tak ti musím připomenout, že tady to není fanklub Ládi Vrabela, ani SPD, jestli ses neztratil...

    při oslavách osvobození se stále méně v mainstreamových médií používá ..němečtí okupanti, ale už jen nacisté nebo fašisté, bez udání národnosti, nezmiňují se očividné pravdy a skutečnosti...

    Představ si, že v takovém Polsku, které má mnohonásobně horší zkušenost s německou okupací, se na různých pomnících a připomínkách zločinů skoro zásadně mluví o "hitlerovcích". Nemám pocit, že by tím chtěli nějak zastínit "očividné pravdy" :)
  • George Walker Bush
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.11.2022 10:35Zázraky
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.11.2022 10:27Lucifer #05: Peklo
    Qvestor: Půjč si v knihovně:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.11.2022 11:19Batman #12: Baneovo město, díl první
    Super, to zní tak strašně, že to asi už nemusím číst!:))) Ale jinak se mi první dvě třetiny Kingových Batmanů hodně líbily, za to dík.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.11.2022 12:28Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka
    baatcha: Včera kvůli neomarxistům Lewandowski nedal penaltu a předevčírem mi sluníčkáři ukradli klobásu z lednice. Nepodceňoval bych je.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.11.2022 13:01Říká se mu Banksy
    Fry: Hele, možná se to někomu bude líbit, ale já tyhle angažovaný agitky moc nemusím.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.11.2022 13:01Ruddy
    MaF: Nevííím, pardon!:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.11.2022 19:39Ruddy
    Hele, už to zase nemám v ruce, ale budu mít a povím kdyžtak... každopádně vypadalo to, že původní černobílý příběh doplňují další, nové/bonusové, barevné stránky s Ruddym:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.10.2022 11:12Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Marko Čermáka
    Obálka je samozřejmě fajn, Pecina dobrej.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.10.2022 11:08Růža: Podzimní patálie
    Achjo:))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.9.2022 15:33Růžový a černý
    soulbringer: Jsou tam velmi explicitní scény, ale zase jich není v rámci celé povídky tolik...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.8.2022 11:22Růžový a černý
    Pondělí a hned tři recenze:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.7.2022 15:37Inspektor Vyšetřil: Záhada krvavé masky
    Asi máš vlastně trochu pravdu, pamatuji si, že v druhé části to možná trochu natáhl, ale finální dojem mi to nezkazilo. Četl jsem od něj ještě Nulorožce a Andělí vejce, a už to nebylo ono, byť druhé jmenované bylo stále neskutečně dobré. Teď mám doma Pravomila a chystám se na něj.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.7.2022 13:46Inspektor Vyšetřil: Záhada krvavé masky
    Mně teda Mlýn na mumie nepřišel rozplizlej... :-)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.6.2022 20:08Dívka ze země Venku #02
    Jinak nejde o to, že by to bylo špatný, jen nemám čas číst manga série, který lákaj prostě jen tím, že jsou tajemný! Jsem zavalen, přesycen, pitomý komiksy :))))))))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.6.2022 20:07Dívka ze země Venku #02
    V tom případě se v tom filmu nic nestane nebo jak?:D (a nespoiluj, prosím)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.6.2022 10:54Dívka ze země Venku #01
    Fry: Hele, co to znamená "nejste tak úplně vedle, nicméně jste úplně mimo"?:))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.6.2022 09:37Marvel Action - Spider-Man #02: Pavoučí honička
    adevr: Ceny takřka veškerých knih se momentálně ženou do lehce nesmyslných výšin... ale tiskárny jedou dál a dál, knižní trh přesycený, ale stále nějak funguje.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.5.2022 19:21Ozvěny (sběratelská verze)
    baatcha: Přesně:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.5.2022 14:54Simpsonovi: Kolosální komiksové kompendium #01
    Díky, já totiž nikdy nevím, jestli to číst. Na druhou stranu si nepamatuju, co jsem četl před týdnem...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.4. 14:32Nakupujeme venku
    Jo, DMZ byla výborná série... koukám, že k dovydání chybí celá půlka:(
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.4. 15:59Filmový a hudební klub
    A já sehnal poslední kus zcela vyprodané limitky... juchůůů.

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.4. 18:51Stripy, jouky, fejky :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.4. 13:57* Připomínky a návrhy
    Walome: Ukázky, pokud máme, nebo jsou na internetech, samozřejmě dodáváme, ale nejsou vždy hnedka se zvěřejněním komiksu. CREW si dělá rád sám Fry a ukázky zejména (aby šly správně po sobě).
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.4. 10:40Pindárna
    Qvestor: Přešlap? Vždyť je to celé trochu hysterická pseudokauza.

    A ano, Argo vydává jinak jedny z nejlepších věcí na trhu. A ano, Dívčí válka mezi ně rozhodně nepatří.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.4. 16:07Srazy, cony, festivaly
    Já jsem tam byl poprvé. Dal cígo s Ivanem Bartošem, mám podpis od Mike Careyho, hru od Foxů, viděl jsem nádhernou Black Widow, vydyndal jedno vzácné LP a řídil jsem tramvaj v simulátoru, takže na pár let jsem zase spokojenej:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.4. 11:13Pindárna
    Tak tady se někdy řídím, ale spíše opačně:))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.4. 11:09Pindárna
    Mě spíše zarazilo, že se někdo řídí podle hodnocení na Goodreads.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.3. 16:02Pindárna
    SomeOne: Jop.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.3. 13:40Pindárna
    žabák83: Štěpánku Jislovou (Srdcovka, Bez vlasů), Rváčov, Sudetenlove, Černobyl: pád Atomgradu, věci od Jindřicha Janíčka, Každý den je nový, věci od Kateřiny Čupové, Štefánik, Návrat Krále Šumavy... a jistě jsem na mnohé zapomněl.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.3. 14:22Herní vlákno
    Dalamar: Já se těmhle nerdy věcem vždy trochu posmíval, ale stejně házím follow, máš to pěkně udělaný!:))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.3. 15:23Herní vlákno
    Darker: Hustý, koukl jsem a já jich budu mít taky k 90 (i když Zatrolenky počítají různá rozšíření). Na druhou stranu jsem jistě zapomněl si nějaké přidat na seznam...

    Jinak super, líbí se mi tvé figurky i koníček.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.3. 12:33Herní vlákno
    Darker: Najs! Nenudíš se jinak? Že bych měl nějaké deskovky... :D:D
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.3. 11:11* Připomínky a návrhy
    soulbringer: Jaké písmeno ze svého vulgarismu jsi tou hvězdičkou cenzuroval? :)

    Ale abych nebyl OT a ač nejsem sběratel, tak čistě esteticky a designově se mi líbí nejvíc 1.
    (na druhou stranu na nyxu na mobilu taky vždy strašně pátrám jaký piktogram znamená jaký oddíl a jakou záložku)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.3. 15:29Herní vlákno
    Já, kdybych si to chtěl namalovat, tak to dopadne zhruba takto (chci říct mnohem hůř):





  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.3. 18:10* Připomínky a návrhy
    trudoš: mrkneme na to...
  • George Walker Bush
  • George Walker Bush
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.3. 10:18Herní vlákno
    damacon: Když to někdo umí (já vůbec!), tak to může vypadat takto:

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.3. 14:24Herní vlákno
    seneke: Dřevěné.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.3. 13:38Herní vlákno
    A včera jsem zkoušel toto, ale zombíci nám teda kopali dost zadnice už v tutorialu... :D

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.3. 13:37Herní vlákno
    Dneska na mě čeká v Zásilkovně toto:

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.3. 17:10Art
    Přesně! Mně se to plete už několik dní a jsem z toho zmatenej. :D
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.3. 16:18Herní vlákno
    A pakliže jsem vedle doporučoval Lachmana, tak jeho Machinarium i Samorost 3 jsou teď ještě chvíli na Steamu za parádní ceny ve slevě za cca -75%, možná i další pecky od Amanity.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.3. 14:16Art
    Přátelé, vřele doporučuji včera zhlédnutou výstavu Adolfa Lochmana, který je velice zajímavým umělcem, malířem a přispěvovatelem v českém videoherním průmyslu - v tomto ohledu se podílel na věcech jako Samorost 3 či Machinarium od Amanita Design. Mě osobně tedy nejvíc zaujala jeho lanšperská křížová cesta, ale dávám to sem i proto, jelikož má A. L. zářezy též na poli komiksovém - slavná obálka Čtyřlístku, Aargh! či nedokončený projekt o Pérákovi.

    Výstava se koná v bubenečské Vile Pellé. Máte čas do 24. března.



  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.3. 15:13Pindárna
    Django: Mě to tehdy donutilo si to naopak přečíst, abych mohl konstatovat, že je to fajn komiks:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.3. 13:34Pindárna
    Darth Raelchi: Mně by se naopak líbilo, kdybych byl v gifu, kde někomu pleskám, opravdu:) Však to byla sranda a hlavně ukázka toho, že není těžké dělat gify. Ale tvé přání respektuji a mažu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.2. 16:00Pindárna
    soulbringerovi tam vypadla jedna hranatá závorka, to znám, jsem mu to opravil...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.2. 14:51Art
    Jiří Grus - Stínadla

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.2. 10:04Pindárna
    yogi: Netřeba se "rozčilovat". Komiksová komunita (nedejbože "lidí na internetu") nebude patřit zrovna mezi skupiny, které oplývají vytříbeným uměleckým vkusem. Čti a dívej se na to, co tě samotného baví, a nenech se rušit od vlastních niterních požitků!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.2. 11:17Pindárna
    Já budu rozhodně překvapen, protože to do té doby zapomenu, že jste to říkali... :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.2. 12:33Pindárna
    Tak co si budeme, ono by to Štěpánce slušelo i za tu kresbu, ale asi to museli lehce rozložit:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.1. 22:42Filmový a hudební klub
    Zack:
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.1. 12:02* Připomínky a návrhy
    seneke: Ok, díky.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.1. 11:41Pindárna
    Zack: Tak teď jsem si smíchy poprskal monitor:))) Hned mám lepší den.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.1. 09:37Sběratelský klub
    deefha: jakože od Koudyho?:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.1. 15:17Pindárna
    Motivace byla, že jsme na to se Zackem narazili a vedli o tom velmi sofistikovanou zhruba dvouminutovou konverzaci:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.1. 13:18* Připomínky a návrhy
    Musím souhlasit, že když si po letech prohlížím nějaký komiks, tak mi moje hodnocení (byť jenom hvězdičkové) hodně napoví, jak se mi to vlastně kdysi líbilo.

    Na ČSFD (sorry, že to furt srovnávám!), když si člověk rozklikne autora (herce, režiséra, scénáristu, whatever) a jeho filmografii, tak ihned v seznamu podle svých hvězdiček vidí, jak hodnotil. Pro mě je to ale zcela zásadní a rychlá informace v tom - neb jsem sklerotik - že v mžiku vím, co jsem už viděl (a potažmo tedy neviděl).
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.1. 10:54Srazy, cony, festivaly
    Ani jedno, ani druhý, jen je prosta všech sociálních sítí i moderních komunikačních platforem, což je vlastně celkem sympatické.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.1. 10:40Srazy, cony, festivaly
    Zack: Jinak těším se, jen se ohol... :-)

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.1. 10:38Srazy, cony, festivaly
    No, vidíš to, já hlavní odpůrce přechylování na ComicsDB! Ona mi to kamarádka psala v SMS a já to bezhlavě přejal!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.1. 10:33Srazy, cony, festivaly
    Michal Opitz: Kamarádka chce jít za Yvonne McGruderovou, nebo Nirvanu Craneovou (té se podobá víc), aby sbalila svou platonickou lásku, Chrise Barrieho.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.1. 12:00Pindárna
    Doppelganger: To je pravda:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.1. 10:22Pindárna
    Doppelganger: Začni kouřit:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.1. 11:40Pindárna
    willis: Už jsme se tomu v práci smáli - samozřejmě se ceny nesnížily, ale alespoň se snad (zatím) nezvedly. :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.1. 12:43Sběratelský klub
    james89: Tak leccos de facto je spotřební zboží, u paperbacků se nedá počítat s dlouhou životností, to však neznamená, že by se mělo s knihami svévolně nakládat, ničit je, ztrácet a krást za účelem vlastního obohacení. A komiksy jsou často drahé, také se je tady snaží jeden feťáček pronášet v batohu, co jsem se dozvěděl od kolegů...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.1. 11:53Sběratelský klub
    Pakliže je kniha z knihovny, nemusí to nutně znamenat, že je ukradená, nebo falešně ztracená. V MKP se tisíce knih odepisují či prodávají zkrátka kvůli opotřebenosti, zničení či dlouhodobému nezájmu a přebytku. Takové knihy jsou ale řádně označeny, že byly vyřazeny (to samé platí o elektronické databázi). To jen na okraj. Zároveň si myslím, že by tahle Muriel odepsaná jen tak nebyla. Nevím, z které knihovny je tahle daná Muriel, ale možná by to mohl být zajímavý podnět pro naše právní oddělení. Otázka je, zdali by něco svedli a prokázali a zdali vůbec došlo k něčemu nezákonnému, nebo jestli není z úplně jiné knihovny :)

    Jinak v MKP je to víceméně jak říká DR. Do určité malé částky se platí paušálně (pokud se nenahradí tou samou knihou), u větší částky se zjišťuje tržní cena knihy (pokud se - opět - nenahradí tou samou knihou).
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.1. 17:44Filmový a hudební klub
    Já jsem si svůj "top ten" nehledě na pořadí vytvořil na ČSFD zde. Jedná se o deset nejlepších filmů, co jsem v roce 2023 viděl, nikoli těch, které v roce 2023 vznikly. Minule jsem to sem takto dal a dostal jsem od Fimiho vynadáno, že to tak dělat "nemůžu", tak jen linkem, abych nedostal zase od někoho vynadáno :-P
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.12.2023 15:05* Připomínky a návrhy
    Norri: Díky moc, založil jsem kartu, zveřejníme ale až seženeme lepší sken obálky. Ten oficiální je hnus děs.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.12.2023 12:27Stripy, jouky, fejky :)
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 440 (cca 218051 Kč)
Mám: 33 (cca 7220 Kč)
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0