• Yaromil
    Yaromil mecenáš30.5.2010 11:55Muminek #1
    Krásné zpracování a příjemné počtení!
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš30.5.2010 11:53Futurama #04: (P)ohyby v čase
    Musím říct, že jsem se vcelku bavil a přišlo mi to zábavné. Pro fandu Futuramy je to myslím povinnost. Jen taková drobnost, dobré čtení mi kazilo akorát horší čitelnost interpunkčních znamének, jinak se těším na další díl.
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš16.3. 20:36Pindárna
    Diango: bezvadný, díky
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš16.3. 19:00Pindárna
    Nebylo ve videu nebo jinde už řečeno, jestli Psychoverzum a další Blacksad vyjdou v rámci MDEKů?
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš25.2. 19:27Filmový a hudební klub
    Když už je řeč o Marketě Lazarové, tak před časem vyšel alternativní filmový plakát, který ilustrovala americká komiksová výtvarnice Becky Cloonan a vydalo britské studio Black Dragon Press
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš22.2. 19:10Pindárna
    Darth: Díky, mrknu.
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš22.2. 13:44Pindárna
    Darth: Jo ta kniha mě taky zaujala, jen jsem dílem Váchala nebolíbeny... asi tedy čas to napravit.
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš22.2. 11:24Pindárna
    Paseka také právě přišla s novým edičním plánem: https://issuu.com/knihypaseka/docs/paseka_-_edi_n_pl_n_2024-1_-_issuu
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš30.1. 11:47Pindárna
    Paráda, díky moc za článek! Rád jsem si přečetl. Jen zamrzelo číst, že to BB artu teď zrovna asi moc nejde...
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš23.1. 20:26Pindárna
    seneke: pro mě osobně je třeba Netvora a Amulet klasický / západní komiks, i když vytvořený Japonci,...
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš23.1. 20:23Pindárna
    ad manga: Pokud by byl k něčemu i hlas ne příliš fundovaného čtenáře mangy, tak pro mě to je hlavně o vizuálním stylu a / nebo původu z Japonska. Nějakou vyšší logiku / rozdělení v tom jinak nehledám. Je třeba nějaký příklad komiksu, kdy by si někdo nebyl úplně jist co je a co už není manga?
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš22.1. 23:02Pindárna
    Argo mám rád a to nejen jejich komiksovou produkci, ale také mi přijde, že v zdražování vcelku vedou... Chápu, že bylo nutné zdražit (někteří opatrněji, někteří vcelku po hlavě), ale mám trochu obavu, aby to někdo za ty peníze vůbec ještě kupoval a nám tu pak třeba nezůstaly nedokončené série, apod.
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš17.1. 13:10* Připomínky a návrhy
    Zack: za mě naprosto skvělý nápad, má to dle mého větší potencinál, aby se komiksy víc "točily" než v aktuálním bazaru; pokud by se na to navázaly upozornění byla by to paráda,... třeba někdy v budoucnu pak historie cen a třeba hodnocení prodejce,...
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš12.1. 16:04* Připomínky a návrhy
    B a děkuji ;-)
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš9.1. 12:10Sběratelský klub
    mcleek: mě dnes Brodeckova zpráva dorazila (bez urgence z mé strany), tak je to určitě v procesu
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš7.1. 16:38Pindárna
    martin28: Třeba mi to někdo vyvrátí, ale právě u Comics pointu bych zrovna řekl, že knihy dávají do fólie před odesláním.... Tím nechci shazovat jejich kvality, jsem dlouhodobě s jejich servisem spokojený.

    Batman Dlouhý Halloween kniha 2 (1. vydání) jsem nyní prolistoval a nevšiml jsem si žádných slepených stránek. Pořád si ale myslím, stejně jako Light, že pokud ta kniha trpí takovým neduhem, je to už z tiskárny a není to věc uskladnění,... pokud by to jo nebylo opravdu někde ve vlhku, ale to by si z toho musel poznat,...

    Před cca týdnem jsem četl relativně novou knihu "To, co zabíjí děti" a tam asi lepidlo nebo barva proteklo pravděpodobně šitím a tak se to místy slepilo a nyní je kolem nití vidět kolečko cca 2-3 mm s odloupnutou barvou. Když člověk narazil na takové stránky, poznal, že se něco někde "trhá" :-). Je to ale jen u černých stránek nebo jsem si toho u jiných nevšiml.
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš7.1. 14:57Pindárna
    PS: jo a to, že jsou knihy ve fólii nemusí znamenat, že jsou ve stavu nové knihy tak, jak vyjela z tiskárny,..
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš7.1. 14:54Pindárna
    martin28: Koukal jsme se také na toho Daredevila a měl jsem slepené stránky u 2. dílu a to nahoře u hřbetu, ale alespoň u mě je viditelné (skvrna na ořízce), že jim tam v tiskárně káplo / přeteklo lepidlo a to stránky slepilo. Mám ještě někde druhou sadu, ale tu teď nemůžu dohledat, abych jí zkontroloval :-/. Každopádně je divné, že to máš u všech knih. Nevyteklo tam něco někomu? To by ale patrně bylo viditelné zvlnění po navlhnutí. Nemyslím si ale, že by se stránky slepily v důsledku nevhodného skladování, např. naležato, to by to muselo být dlouho v opravdu vlhkém prostředí. Co se týče zvlnění stránek, tak s tím často také bojuji. Celkově je papír hodně náchylný na rychlé / větší změny teplot, vlhkosti, apod. a tedy většinou, když mi přijdou knihy z e-shopu, tak se už chvíli po rozbalení vlní (ne však všechny, záleží asi na papíru a na jeho úpravě),... většinou se to ale do pár dní srovná, některým to ale trvá klidně týdny...
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš5.1. 18:39* Připomínky a návrhy
    zack: jo vidíš, to že to vlastně nepouští emotikony je jen dobře,... jen jak jsem prostě odpovídal z mobilu, tak tam je na to člověk zvyklý trochu jinak :-)
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš5.1. 17:11* Připomínky a návrhy
    Narazil jsem dnes na takovou drobnost, kdy jsem psal do fóra z mobilu a použil emotikon a v důsledku toho se komentář uložil oříznutý a to od místa, kde zmíněný emotikon byl. Tohle se mi stávalo kvůli omezení kódování (utf vs utf8mb4) nad daným databázovým sloupcem.
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš5.1. 12:31Pindárna
    zack: rozumím, já na ty ceny koukal spíš ze zvědavosti, jak se ta změna v DPH promítne a jak na to trh prostě zareaguje... uvidíme,... ale v důsledku věci budu upřímně rád, i když to ceny nezlevní, tak pokud to bude alespoň (možná skromná) pomoc pro nakladatele.
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš5.1. 12:02Pindárna
    Taky jsem po Novém roce koukal do všech e-shopů (většinou přímo nakladatelé), kde knihy běžně nakupuji a nikde nedošlo k ponížení ceny o zrušené DPH, jako by zde byla nějaká kartelová dohoda. Mimo to že nakladatelé a prodejci ty peníze nejspíše potřebují, mě napadl jen jeden jediný důvod, proč se ke snížení ceny neuchylovat a to vytištění doporučené maloobchodní ceny na knize samotné :-))), což ale vůbec nevysvětluje právě zmíněné eshopy, kde si s cenami hrají, jak je libo.
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš4.1. 16:27Sběratelský klub
    A je nějaké info o tom, že by se knihy Saudka měly opravdu znovu tisknout nebo je to jen přání :-)? Já se o tom bavil s jeho dcerou v rámci výstavy v našem městě, která mi tvrdila, že na tom pracují a ať nekupuji zmíněné předražené knihy od překupníků, ale od té doby uplynulo snad už 5 let a nic,...
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš24.12.2023 23:19Sběratelský klub
    Montiseus: tohle je dobrý postřeh a jak jsem to teď procházel, tak je pravda, že ta prázdná stránka vždycky předchází dvoustránce, která by měla zůstat pohromadě...
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš24.12.2023 21:30Sběratelský klub
    SomeOne: moc díky, bude to, jak píšeš, jen mi to prostě nedávalo nějak smysl, tak jsem si říkal, jestli tam něco nechybí... jsem každopádně rád, že to tak je v pořádku a nemusím řešit další výtisk
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš24.12.2023 20:28Sběratelský klub
    Tak jsem ještě našel nějakou online verzi anglické verze Krize identity, kde ty černé stránky sice nejsou, ale alespoň to vypadá, že v českém vydání snad žádné stránky nechybí. Jdou za sebou jako v té české, jen s tím rozdílem černých prázdných stran "navíc". Třeba to tak má být a nebo tu máme dvě verze v oběhu, haha.
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš24.12.2023 18:34Sběratelský klub
    perak: Díky za info

    Trip: aj, přístup jsem opravil a snad to bude už v pořádku.
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš24.12.2023 16:11Sběratelský klub
    SomeOne: Díky, ufff, to by mě mrzelo... udělal jsem pár fotek, rád bych napsal čísla stránek, ale zrovna tahle kniha není číslovaná. Nepodaří se ti to nějak z těch stránek najít u sebe?

    https://drive.google.com/drive/folders/1IHdMP4Mk9N4EZBfelbbYvdsK-rl1CZBw
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš24.12.2023 15:27Sběratelský klub
    Zrovna jsem rozečetl Krize Identity z Legendy DC od Crwe a po prvním zběžným prolistování jsem si všiml několika prázdných černých stran, které mi (zatím) nedávají úplně smysl... To je / byl autorský záměr nebo se něco nepovedlo v tiskárně?
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš16.12.2023 13:07* Připomínky a návrhy
    Já bych byl taky pro kvalitnější variantu, spíš bez humoru, logo comicsdb.cz samo o sobě se mi vždycky líbilo a pak mi taky přišla taky vždycky skvělá tapeta pozadí, která se zobrazuje na desktopu, tak třeba tu nějak využít, třeba na fake kapsu, nebo z ní udělat komiksovou bublinu ;-)
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš16.12.2023 10:58* Připomínky a návrhy
    Fort: hahaha, jo, to si vystihl dobře, to jsem přesně já, tak ze svý zkušenosti, radši vezmu dvě, jedno zabalený ve 100 procent stavu do archivu a druhý možná vybalím z igelitu při nějaké opravdu velké příležitosti, hahaha
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš15.12.2023 13:31Sběratelský klub
    Ad Brodeck v limitce. Já se na to večer vykašlal a na půlnoc nečekal, protože jsem si nebyl úplně jist, jestli se mi vlastně víc nelíbí běžná verze a ráno v 7h tam bylo ještě cca 15 kusů a vyprodáno bylo někdy kolem poledne. Upřímně jsem si myslel, že tohle budou prodávat déle... Přece jen není to Marvel a ani Pán prstenů v biblio úpravě. Nakonec jsem si ale Brodecka v limitovaném vydání taky vzal, románová předloha mě před lety dostala a ten komiks má zatím dost dobré ohlasy, tak snad to provedení limitky bude stát za ty peníze. Moc se mi nelíbí grafika toho boxu a radši bych nějaký slip cover než kartonovou krabici... Esteticky se mi to běžné vydání zatím líbí více, ale uvidíme na živo.
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš11.12.2023 18:13Pindárna
    Velkej šéf:

    - Knížky už nějaký čas jde přidávat do vlastní Knihotéky vícekrát i klidně stejného vydání. Titul -> Přidat do mých knih -> Knihotéka -> Ozubené kolečko vpravo. To mi taky hodně dlouho chybělo.

    - Pokud v databázi není vydání, které si chci přidat do Knihotéky, tak si jej holt přidám přes Titul -> tlačítko "..." tři tečky -> Přidal další vydání. Je to přidáno hned bez odsouhlasení adminy, ti to pak kontrolují až zpetně.
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš5.12.2023 22:42Sběratelský klub
    sleepless: Argo to oznamovalo skrze jejich Argo komiks profil na FB. Snad by mělo být dostupné někdy příští týden tady: https://www.argo-bibliofilie.cz/
    O přesném termínu budou prý s předstihem informovat.
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš30.11.2023 21:31* Připomínky a návrhy
    Nevím, jestli to tak někdy bylo zamýšleno, ale když jsem např. na přehledu nakladatelství:

    https://comicsdb.cz/nakladatelstvi/1/crew/prehled/

    a jdu na záložku Přehled a dám si řadit např. dle hodnocení a následně se přepnu na záložku Obálky, kde se mi řazení také projeví, ale jen do doby, než přejdu na další stránku, to se řazení vyresetuje zpět na abecední. Možná je to ale už něco okrajového a ani to tak fungovat nemá :-).
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš25.11.2023 09:00Slevy, výprodeje, bazary
    Comicspoint.cz má na celý sortiment na e-shopu akci 2+1 zdarma (nejlevnější položka ze 3 je zdarma). Plus k tomu původní sleva 10% a poštovné zdarma u objednávek nad 1000 Kč.
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš12.11.2023 09:07Sběratelský klub
    Light: Díky, já na interview úplně zapomněl, ale jak jsem přečetl tvůj koment, musel jsem to ještě před spaním dát a stálo to za to. Z ohlášených knih jsem nadšenej!
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš7.11.2023 23:41Sběratelský klub
    Yogi: Za sebe musím říct, že limitka byla u mě jasná volba, protože se mi prostě líbí víc na první dobrou a to jestli je to limitní verze mi je vcelku jedno,... Co se týče toho přečtení, tak tam nad tím uvažuji čisté z praktického hlediska uceleného zážitku, protože už si prostě za půl roku budu prdlajs pamatovat :-).

    Ale jo, hod mincí by mi nejednou pomohl :-).

    Gmork: Díky, to zní dobře a je pravda, že po dnešním prolistování se na ten příběh fakt těším ;-). Holt to až vyjde pokračování přečtu znovu...
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš7.11.2023 21:28Sběratelský klub
    Mr. Plysh: Jo, dnes jsem to taky zjistil přímo na živo a taky jsem lehce zklamaný,... na jednu stranu je celá tato edice koncipovaná bez přebalu, ale ten Petr Pan s přebalem je prostě parádní a pokud vezmu v potaz návrh limitky Velkého mrtvého, tak ten přímo křičí, aby byl na matném papíru a nejen na deskách. Bylo by to opravdu luxusní, škoda... Buďme ale rádi, že to tu vůbec vychází,... že :-)

    Gmork: Díky, ten druhý díl v limitním vydání vypadá taky skvěle.

    Aktuálně jen řeším dilema, jestli si to přečíst teď nebo až vyjde druhý díl (tedy jestli je to pak už uzavřené) :-).
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš4.11.2023 20:13Sběratelský klub
    Neví někdo, jestli sběratelská edice Velkého mrtvého bude také s přebalem jako byl Petr pan?
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš4.11.2023 13:01Sběratelský klub
    Mr Plysh: díky za info, na tyhle dvě knihy se těším.
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš2.11.2023 21:44Pindárna
    Gmork: Bezvadný, díky! Rád s dovolením nahlédnu pro inspiraci. Cizí knihovny, to je moje, hahaha...
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš2.11.2023 16:30Pindárna
    Jo, to jdu vždycky do kolen, když rozkliknu sekci "Sbírky" a vidím počty komiksů u některých kolegů, hahaha... Nevznikla tu někdy nějaká fotogalerie knihoven? Taky by mě zajímalo, jak to někteří skladují :-D...
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš27.10.2023 21:31Pindárna
    Když už byl zmíněn Solanin od Asana, neplánuje tu někdo vydat Goodnight Punpun? Četl jsem asi před dvěma roky a moc se mi to líbilo.
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš11.9.2023 20:52Pindárna
    SomeOne: Chvíli se mi zatajil dech v očekávání, že si přečtu, že Crew dotiskla 5. a 6. díl Lucifera :-).
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš26.5.2023 13:04Sběratelský klub
    komiksfan: jo, tak to je pak jiná, to bych pak nechal tak jak to je, protože jak píšeš, bylo by to ještě horší; každopádně zrovna u Goona 3 bych byl rád, že ho vůbec mám v knihovně / ve sbírce a pokud se ti někdy naskytne příležitost koupit další kus, tak tenhle prodáš a třeba zrovna někomu, komu to vadit nebude, ale chce mít knihu hlavně kvůli obsahu a ten exteriér ho zase tak netankuje
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš26.5.2023 09:18Sběratelský klub
    komiksfan: Jo, jak píše BadBoy, já to řeším také posunutím přebalu - nechám přebal na knize a pak to po kouskách tahám do požadovaného směru. Důležitá je, jestli je první hrana (pokud koukáš na úvodní stranu knihy, tak pravá strana) zlomena "ostře" a nebo má kulatý průběh (= není tam viditelný zlom v papíře). Pokud je to ostrý zlom, tak to pak nebude pěkný. Jinak jo, tyhle vady mi taky vadí.
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš25.5.2023 13:07Slevy, výprodeje, bazary
    faster86: taky jsem mu psal o cca 8 knih a dopadlo to, jak píšeš no, ale já se nad tím jen pousmál, protože to ve výsledku pro prodávajícího dopadla jako nejlepší scénář, prostě se toho potřeboval rychle zbavit kvůli stěhování :-)
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš24.5.2023 21:30Sběratelský klub
    Bonpar: Díky moc za odezvu. Jako ta vlhkost mi přijde taky jako nejlogičtější vysvětlení, vymlouvají mi to jen dva fakty: 1) když dám vedle sebe novou knihu, která dorazila z eshopu (nejčastěji teď booktook) a knihu, kterou mám už doma nějakou dobu a je bez zvlněných stránek, tak se zvlní jen ta nová. Stávající podmínky s původními knihami nic neudělají. 2) mám takový zlozvyk si často číst ve vaně (běžné knihy, ne komiksy) a tam mám někdy takovou páru, že jsou orosený i zdi a s knížkou to ani nehne :-),... Tak si říkám, že třeba jak ty knihy skladují a pak se dostanou poprvé "na vzduch", tak nějak zdivočí, hahaha :-).... Bude to daný asi jak tou zmíněnou vlhkostí, tak i teplotami při jakých byly knihy původně skladovány, druhem papíru, apod. Tady ukázka jako to vypadá po více jak dni: https://drive.google.com/file/d/1incCKIU3CkvNMRd4JCJcrEH4emadX4Se/view?usp=sharing Jak jsme psal, většina knih se mi většinou sama srovnala, ale tohle už mi přišlo docela dost :-)
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš24.5.2023 13:51Sběratelský klub
    Pro někoho asi vtipný dotaz, ale nesetkáváte se s zvlněnými stránkami komiksů po nákupu v e-shopech? Mám tu zkušenost, že se to děje převážně u matných papírů s větší gramáží, které nemají další úpravu. Včera třeba přišly z Booktooku Nehoda od Centrály a velké komiksy od Argokomiks a po chvíli co jsem je vybalil se stránky zvlnily jak po výšce tak po šířce knihy. Doma máme normální vlhkost vzduchu okolo 50% a knihy doma jinak na vlhkost netrpí,... přikládám to tak změnám podmínek, ve kterých kniha byla skladovaná, převážena a v kterých se nově "ocitla". Většinou si to po nějaké době sedne a na 90% srovná,... ale tak jak se teď zvlnil právě Nehoda a Šílená ze Sacré-Coeur mě docela vystrašilo a po 24h je to pořád stejné... Máte s tím někdo podobné zkušenosti?
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš24.4.2023 11:44* Připomínky a návrhy
    Nestává se to často, ale zrovna včera jsem hledal na Youtube právě rozdíl ve zpracování MDEKů v pevné vazbě vs broži, tedy tady by mi to pomohlo :-). Technické řešení je teď zatím asi až druhořadé, ale z mého pohledu by se stejně muselo řešit přes zprostředkovatele jako Youtube, Vimeo nebo hostování a zpracování média obsahu na CDN / AWS, tedy zatížení ComicsDB by se to nemuselo dotknout.
  • Yaromil
    Yaromil mecenáš24.4.2023 10:52Sběratelský klub
    Díky moc všem za vhled do situace ohledně MDEK. Říkám si tak, že když už jsou to mistrovská díla, slušela by jim právě nejvíce pevná vazba, ale vzhledem k tomu, že jde paperbacky sehnat za doslova zlomek ceny některých vydání v pevné vazbě, jsem zatím došel k rozhodnutí, že bych si pořídil stěžejní díla této série v broži a podle toho, jak mě to osloví, bych se vydal na lov pevných vazeb :-). Nemám nyní možnost před koupí paperbacku nahlédnout přímo na fyzickou knihu a tak bych se ještě rád zeptal, jestli jsou ty brože alespoň šité?

    PS: Alfi tu fotku jsem neměl vidět, hahaha. Nádhera.
    PS2: Crew nějak někdy oficiálně tedy prohlásila, že ty pevné vazby nikdy nedotiskne?
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 207 (cca 107394 Kč)
Mám: 750 (cca 387337 Kč)
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0