Komiksy mám hodně rád, protože je považuju za specifický druh umění. Naopak moc nemusím filmy, které podle komiksů vznikají a obzvláště nenávidím Marvelovky, protože si myslím, že mají spolu s akčními blockbustery velký podíl na debilizaci současného Hollywoodu. Co se týče samotných komiksů, mými nejoblíbenějšími autory jsou Alan Moore, Ed Brubaker a Garth Ennis. Ze superhrdinů mám rád jen Batmana, ostatní jsou pro mě pouze joudové, kteří nechápou, že první se oblékají slipy a pak až elasťáky.
  • Saint of Killers
    Saint of Killers11.8.2023 11:06Punisher MAX #09: Dlouhá chladná tma
    Tak tohle byl suverénně nejslabší Punisher Max. Už sama zápletka s Punisherovým dítětem mi přišla hodně slabá, umělá a vyloženě pitomá. Navíc se vrací Barracuda, u něhož se Ennis neobtěžuje vysvětlit, jak přežil setkání s Punisherem na Floridě nebo jak mu mohly dorůst useknuté prsty. To vše korunováno opravdu ošklivou kresbou.

    Zbytečná blbost.
  • Saint of Killers
    Saint of Killers13.7.2023 11:23Gotham Central #02: Šašci a blázni
    Co jako tohle mělo být? Tohle jako má být komiks, který vzdává poctu gothamské policii? Vždyť z toho vychází jako banda absolutně neschopných trotlů, která si nechá utéct spoutaného Jokera z výslechovky a ačkoliv na případ nasadí celé oddělení, nakonec ho stejně rozlouskne Batman a situaci na konci naprosto překvapivě opět zachrání Batman.

    Kdybych stál o komiks, v němž Batman po dvěstěpadesáté zachraňuje Gotham, tak bych si kurva koupil něco, co má ve svém názvu Batman. Tohle je pro mě jedno z největších komiksových zklamání.
  • Saint of Killers
    Saint of Killers7.7.2021 08:45Bomba
    Bomba je pro mě nejlepší komiks, který jsem v poslední době četl a jeden z nejlepších komiksů vůbec. Navíc za cenu jen lehce překračující 400,- je to povinnost pro všechny milovníky komiksů.
  • Saint of Killers
    Saint of Killers26.6.2021 20:20Zpráva pro Adolfa I.
    Tak tohle pro mě bylo obrovské zklamání. Po těch všudypřítomných pochvalných komentářích jsem čekal komiks, který pro mě bude znamenat něco převratného, ale místo toho jsem dostal jen jakýsi podivný blábol se Supermanem v hlavní roli. Kam se na tohohle týpka hrabe James Bond. Bez potíží totiž vydrží mučení elektrickým proudem i tvrdý výslech na gestapu. Každá ženská je do něj během dvou políček bezhlavě osudově zamilovaná, s prostřelenou lopatkou doběhne jedoucí vlak a jednou rukou přepere prakticky kohokoliv. A pokud už mu náhodou dojdou síly, přijde zázračná pomoc v podobě racků, případně se listiny padající z útesu jako zázrakem zachrání na skále.

    S válkou má tohle "veledílo" zatím společného jen velmi málo a o jednom z Adolfů se čtenář na 650 stránkách dozví pouze to, že je synem pekaře, umí se zastat kamaráda a zná jistou tajnou informaci. Navíc nechápu, proč se zveřejněním této tajné informace zmíněný Superman neustále otálí. V roce 38, kdy by její zveřejnění mělo aspoň teoreticky nějaký význam, ji ukrývá na jakési skládce a pak ji chce mermomocí zveřejnit v roce 1940, kdy je Hitler na vrcholu moci, a kdy by mu ublížila jen minimálně.

    Tenhle komiks je přeplácaný a překombinovaný a hlavní hrdina nesmyslně přestřelený a já jen doufám, že druhý díl mu napraví reputaci. Za mě zatím 50%.
  • Saint of Killers
    Saint of Killers5.2. 21:54Zaklínač: Zrnko pravdy / Menší zlo
    Menší zlo je moje nejoblíbenější zaklínačská povídka. Proto bych se chtěl zeptat, jestli nevíte, zda se dá věřit obalu a komiks je skutečně podle Sapkowského předlohy nebo spíš vychází z té břečky, jakou z ní udělal Netflix?
  • Saint of Killers
    Saint of Killers29.6.2021 14:19Pindárna
    Je fajn vědět, že na těchto stránkách dělá admina někdo, kdo ví, že pokud sleduješ normální sport, musíš být zákonitě primitiv, který se na to dívá jen proto, že by nedokázal sledovat hraní počítačových her. Takže díky, Zacku, že jsem hned zkraje zjistil, že na této stránce nemá smysl zapojovat se do jakékoliv diskuse, když admina může dělat někdo s tvým rozhledem.

    Jinak bude to pro tebe asi velký šok, ale sportovci MAJÍ různé skutečné speciální schopnosti, narozdíl od něčeho, co pouze nastavil nějaký programátor.
  • Saint of Killers
    Saint of Killers29.6.2021 11:25Pindárna
    Hawwwran: E-sporty neuznávám. Já se zajímám a sleduji velké množství různých sportů: fotbal, hokej, basket, baseball, americký fotbal, tenis, box, atletiku, sjezdové lyžování, biatlon, šipky, snooker, curling, motosport, atd.

    Co se týče hraní her, sám jsem hrál počítačové hry zhruba 30 let. Tisíce her jsem hrál a stovky jsem jich dohrál. Dlouhá léta to pro mě byl koníček číslo 1, takže z vlastní zkušenosti si myslím, že tohle prostě nemá se sportem vůbec nic společného.
  • Saint of Killers
    Saint of Killers29.6.2021 06:26Pindárna
    No vidíte, já zase sport miluju a raději se kouknu na ME ve fotbale než na cokoliv, co nabízí Netflix a spol. Důvod je jednoduchý - nikdo mi v televizi nebo na netu nenabídne opravdovější emoce, příběhy a dramata než sport. U filmů, seriálů, ale třeba i komiksů si často říkám, že tohle už je opravdu moc a scénárista si ze mě už vážně dělá prdel. Ale to se mi u sportu nikdy nestane. A to ani v případě, kdy se během jednoho večera dvakrát stane, že jeden z týmů na Euru prohrává 10 minut před koncem o dva góly a ještě stihne vyrovnat.

    Se sportem se pojí spousta nejsilnějších zážitků, které jsem při sledování televize prožil. Např. Když olympiádu vyhrál rychlobruslař Steven Bradbury jen díky tomu, že byl v semifinále i ve finále nejhorší. Když Matt Emmons na dvou olympiádách po sobě odstřelil zlatou medaili posledním výstřelem. Když Manchester porazil ve finále Ligy mistrů Bayern 2:1, ačkoliv v 90. minutě prohrával 1:0 (a to Manchester United nesnáším). Když Hamilton vyhrál poprvé titul mistra světa, ačkoliv ještě dvě zatáčky před cílem byl celkově druhý. Když jsem se díval na třídenní bitvu ve Wimbledonu mezi Mahutem a Isnerem. Nebo když Chorvati a Švýcaři dokázali v posledních minutách vyrovnat v jeden den jasně prohraný zápas na ME. Já osobně řadím včerejší fotbal mezi mimořádné zážitky, na které si rád vzpomenu i po 20 letech. Sport je zkrátka úžasný!
  • Saint of Killers
    Saint of Killers27.6.2021 20:52Pindárna
    Prvních dvacet minut nás Holanďani tlačili, ale naši odolali a poté už byli po zbytek poločasu vyrovnaným mužstvem. Myslím si, že klíčovým momentem byl Vaclíkův fantastický zákrok a po té zasloužené červené už kluci zápas kontrolovali. Kéž by tak chtěli porazit i nevyzpytatelné Dány a přivézt navzdory všem předpokladům medaili. Každopádně za dnešní výkon klobouk dolů. Už si ani nepamatuju, kdy jsem byl takhle spokojený s výkonem české fotbalové reprezentace.

    A rád bych dodal, že si myslím, že fotbal do Pindárny patří i na stránce, která se věnuje komiksům.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 233 (cca 115469 Kč)
Mám: 204 (cca 102193 Kč)
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0