• mcleek
    Za mě moc hezký počin - plhodnotné 4 hvězdy. Publikace obsahuje spoustu zajímavých informací, ale trochu mi vadilo, že málokde se jde do hloubky a není zde více informací o jednotlivých důležitých postavách dějin lékařství. Na českém vydání mě trochu mrzí měkká vazba (zvláště u knihy v tomto formátu a s takovým množstvím stránek), neodpovídající poznámky pod čarou a drobné přešlapy překladu proti české stylistice a pravopisu. Ale na druhou stranu asi nebylo snadné pro překladatele najít odpovídající české variace na text plný drobných vtípků...
  • mcleek
    mcleek23.3.2021 10:12Apokalypsa svatého Jana
    Neudržel jsem svou zvědavost/zvídavost a knihu jsem si koupil. Kombinace barev dopadla nad očekávání dobře, text Apokalypsy je doplněn výjevy, které odkazují na výzdobu kostelů a středověkých rukopisů. Výtky bych měl tytéž jako GWB ve druhém odstavci jeho recenze (když je mezi "ty zlé" zařazen i člověk s vytetovaným symbolem jin a jang, je to už hodně přes čáru). Přesto konečně zajímavý křesťanský komiks.
  • mcleek
    mcleek22.3.2021 16:51Čáslavská
    Za mě ještě trošku lepší, než je Zátopek... a o hodně fousů barevnější. :-)
  • mcleek
    Velká dávka nostalgie... Mladé generaci to bude asi připadat naivní.
  • mcleek
    mcleek21.3.2021 07:54Dobrou noc, Planetko
    Taková jednohubka zcela srovnatelná s předchozím komiksem Velký mokrý balonek.
  • mcleek
    Svazek se skládá ze tří různých typů příběhů. První je jednosešitovka a jedná se spíše o jakousi anekdotku o záchraně děcka. Pak čtyřsešitový superhrdinský příběh se všemi klady i zápory tohoto žánru. A poslední jednosešitový příběh s mafiánskou tematikou, ve kterém SM a DD vlastně nevystupují, ale který byl pro mě rozhodně vrcholem svazku.
  • mcleek
    mcleek28.2.2021 16:14Nezkrotný Berserkr
    Říkal jsem si, že by to mohlo být fajn... ale že to bude tak dobrý, to jsme nečekal.
    Jediná chyba je to, že je to krátký, člověk to zhltne za hodinku a je zvědavý, jak se bude příběh vyvíjet dál...
  • mcleek
    V rámci runu Brand new day lehký vzestup, ale celkově spíše průměr. 60%
  • mcleek
    Taky jsem byl natěšený po filmu Logan a teď jsem zklamaný. Komiks je strašně sterilní, dost málo pracuje s emocemi, což je možná záměr (chce ukázat, že Laura byla vycvičena jako zbraň bez lidské osobnosti), ale tím příběh přichází o to, co ho dělá příběhem. Navíc jsem vůbec nepochopil, proč se Laura v klíčovém místě příběhu zachovala proti svému výcviku. Že by chvilkový úlet? Zbytek děje je pak předvídatelný a čtenář už jen čeká, aby se stalo tohle a pak tohle a aby se to posunulo ke konci. Kresba pomocí nízkých dlouhých panelů působí také dost divně. Možná by celý příběh šesti sešitů mohl být v sešitě jediném, kde by formou flashbacků zachycoval to podstatné. Takhle to vidím na 30%.
  • mcleek
    Zdá se mi, že celý Brand New Day začíná být slabší a slabší. Paparazzimu jsem dal tři hvězdy a považuji za průměr, tohle je ještě o něco slabší. První sešity byly takové uspěchané a jdoucí po povrchu. Ten pátý nebyl o moc lepší, byla to jen taková miniepizoda. Šestý byl opravdu nejlepší, ale také jen takové lehké osvětlení trochu záhadné postavy. Počátek runu Brand New Day mě fakt bavil, tohle spíš jen tak prošumí...
  • mcleek
    Znám Doktora Dooma a nijak zvlášť mě nebaví a znám Iron Mana a nijak zvlášť mě nebaví. To, co mě zajímalo, byl Alex Maleev a další spolupráce Bendise a Maleeva. Tak jsem tomu dal šanci. A byl jsem vlastně velmi spokojený. Opravdu zamrzí jen to, že příběh negraduje dál, ale jen se rozvine a skončí. NHM představí unikátní postavu v jejím mikropříběhu, který není ukončen, a zase pádí k další postavě. Áchjóó!
  • mcleek
    mcleek27.12.2020 10:13Měsíční stín
    Chtěl jsem jen dát hvězdičky, všichni už to maj a nikoho k nákupu nepřiměju, ani ho od něj neodradím. Ale koukám, že tu moc reakcí není a já půjdu spíš proti proudu. Tak na vysvětlení přihazuji pár vět komentáře.
    Namalovaný je to úchvatně. To nezpochybňuji ani omylem. Často jsem otočil na novou dvoustránku a chvíli se kochal jen obrázky, než jsem se pustil do čtení textu.
    To, s čím mám problém, je příběh. Nevím, jestli autor při psaní požíval nějaké drogy, nebo se jen rozhodl plout absolutně na vlnách své fantazie. Úplně nejvíc mi to připomínalo proudy volných asociací (viz například Vítězslav Nezval a další básníci poetismu ve 20. letech 20. století).
    Trošku jsem čekal (ale to je moje chyba) mnohem civilnější příběh a dostal jsem velkolepou space operu. Mnou očekávaný příběh byl až v bonusu Sbohem, Stíne.
    Navíc jsem si opět ověřil, že obří publikace opravdu nejsou můj šálek čaje. Nedá se to vzít na cestu do vlaku a při čtení večer v posteli není několikakilová kniha také příliš vhodná.
    Jsem rád, že jsem si knihu přečetl, ale asi se k ní už nikdy nevrátím. 60%
  • mcleek
    mcleek9.12.2020 17:52The School Trip
    Mikrohubka! ;-)
  • mcleek
    mcleek9.12.2020 17:51Jak žijí dnes?
    Mě nejvíce potěšily otazníky inspektora Štiky. ;-) Retro jaxfiň! Snažím se sledovat český komiksový overground a tohle potěšilo moc...
  • mcleek
    Včera večer jsem si knihu přečet a chtěl napsat recenzi, ale koukám, že louza to tu napsal dost trefně. Opravdu absolutně přesně. Nesouhlasím jen s jeho tvrzením, že "má kniha větší požadavky na znalost historie", spíše bych řekl, že kdo historii zná podrobněji, diví se, jak k ní Miller přistupuje: něco zjednodušuje, něco si zcela vymýšlí po svém a poměrně dost zajímavých událostí vynechává. Za mě 40 % a ani o fous víc.
  • mcleek
    mcleek6.11.2020 06:52Nervy
    Raina vytvořila další knihu pro děti i dospělé a zaměřuje se na další problém dospívajících. Tentokráte mi to přišlo vážnější a méně zábavné než její ostatní knihy (mám vše, co vyšlo v češtině). Nejsem si ovšem jist, zda je tento pocit objektivní, nebo zcela subjektivní, neboť sám mám podobné zážitky (u mě dané potravinovými alergiemi) jako hrdinka knihy. Problémy jejích hrdinek v předchozích knihách se mě netýkaly osobně, tady jsem jim však přesně rozuměl.
  • mcleek
    Nightcrawler mi vždycky přišel jako zajímavá postava a po několika dobrých reakcích jsem se rozhodl si komiks pořídit, i když sleduji sérii NHM už spíše zpovzdálí. A nebyl jsem zklamán, ačkoliv žádná pecka se také nekonala. První příběh hezky ukazuje Nightcrawlerův původ před nástupem k X-menům a další dva příběhy hrají na notu okultních hororů (ačkoliv trochu béčkových). Celá kniha je jednohubkou, která zabaví a neurazí. 70% - váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami... ale co, dám čtyři... ;-)
  • mcleek
    mcleek5.11.2020 07:35Zatmívačka
    Hodně jsem se těšil a má očekávání byla naplněna. Navíc vydání coby deluxe edice je opravdu krásné a bonusy stojí za to (škoda, že jsou uveřejněny jen dvě eseje, bral bych další). Criminal je pro mě pořád o fous výš, ale tohle je také skvělé.
  • mcleek
    Dan Černý si vybral ve scénáři svou slabší chvilku. V Tryskošnekovi si napravil reputaci. ;-)
  • mcleek
    Přímé pokračování Svítá nový den trochu ztrácí dech, chybí další eastereggy a překvapení (druhá "líbací" scéna už není originální). Přesto to pořád ještě baví a jedná se o lehký nadprůměr. Za mě 65 % a příběh budu sledovat i nadále.
  • mcleek
    Tohle bylo moc dobrý - žádné zdlouhavé úvody do situace, vlítne se hned do akce, a ač začínají nové dějové linky, je zde spoustu odkazů na klasické momenty ze Spajdyho života. Je to také pěkně nahláškované, je zde pár božích momentů, které jsme si dosud asi nedokázali představit, a má to zajímavý závěr. Působí to dobře samostatně, ale pokud vyjde pokračování, jdu do toho. 85%
  • mcleek
    Ach jo! Nejsem odborník na fyziku a vím toho jen strašně málo o životě Stephena Hawkinga. Nicméně jsem fanoušek vědy a četl jsem 3 Hawkingovy knihy. Myslel jsem si, že mě tento komiks zaujme, ale spíše mě zklamal. Zdá se mi, že autoři mají jasno v tom, CO chtějí popsat, ale dost jim nevychází způsob, JAK toho chtějí dosáhnout. Komiks mě opravdu nudil a musel jsem se přemoci k tomu, abych ho dočetl. Pamatuji si, jak jsem před lety viděl nějaký dokument, ve kterém Stephen Hawking připravil oslavu pro cestovatele z budoucnosti a pak čekal, zda se někdo objeví. Divákům dokumentu bylo asi jasné, že se nikdo neobjeví, přesto bylo velmi zábavné sledovat průběh experimentu. Stejná scéna v komiksu však ve mně nevyvolala žádné emoce, natož pak emoce příjemné. A podobný pocit jsem měl po celou dobu knihy. Pokud má někdo zájem o popularizaci fyziky, doporučil bych spíš http://comicsdb.cz/comics/7103/zahady-kvantoveho-sveta . V případě komiksu Hawking si myslím, že komiks spíše využívá hajpu, který tu zůstal po jeho smrti. K redakčním chybám vydání je několik příspěvků vedle v diskuzi. Za mě 50% a to mě trochu mrzí... :-(
  • mcleek
    mcleek29.8.2020 09:15Jedno obyčejný léto
    Moc dobré! Připomnělo mi to jeden z mých nejoblíbenějších komiksů - Pod dekou. A má to vtipná SFXka... ;-)
  • mcleek
    Samotný příběh One more day je boží. Dokončení Zpátky v černé je ještě napínavější, ještě vypjatější, jde až na/za hranu. Straczynski umí. A tady mu to navíc kreslí Quesada, který ho skvěle doplňuje. Něco nevídaného (nebo nevydaného?).Ukončení Straczynského runu je emoceždímající, člověka by zajímalo, jak se stavu příběhu zmocnil další scénárista.
    Starší tři sešity mě nezaujaly zcela ničím.
    Celkem tedy asi 4 hvězdy.
    Trošku horší je v komiksu i redakční práce - že jim chybí v jedné bublině čárka mezi větami, člověk přehlédne. Že dojde několikrát k překlepu, člověk oželí. Ale dvě nepřeložené bubliny už ukazují, že redaktor (Lenny?) nedává pozor...
  • mcleek
    Příběh mi přišel dost průměrný. Ne že bych se nudil, ale už se ke komiksu asi nevrátím. Zdejší hodnocení mi přijde přepálené, za mě 3 hvězdy.
  • mcleek
    Zajímavý nápad, ale vysvětlení není moc přehledné. Je dobré, že si komiks může každý stáhnout a udělat si na něj svůj názor sám...
  • mcleek
    Jelikož hodnotím mnohem hůře, než moji dva kolegové, musím krátce zdůvodnit, proč se mi kniha nelíbila. První problém tkví v tom, že se snaží být zároveň odbornou přednáškou o bipolární poruše, zároveň individuální osobní zpovědí a zároveň esejí na téma psychická nemoc a její vliv na umělce. Když se tyhle tři aspekty smíchají, žádný z nich není tak silný, aby měl z toho čtenář nějaký hlubší přínos. Dalším problémem je jistá zmatenost, kdy nevíte, kde nějaká část vyprávění končí a kde už začíná autorka vyprávět zase o něčem jiném. Ke zmatku přispívá také používání symbolu "+" namísto spojky "a" (které navíc není důsledné, někde je "a", někde je dokonce "+a"), na které jsem si při čtení nedokázal zvyknout. Zklamání z knihy je u mě o to větší, že jsem si myslel, že jsem cílový čtenář - z psychologie mám státnice a každodenně ji aplikuji ve své práci, psychopatologie (nauka o duševních poruchách) je můj oblíbený obor, bipolární porucha mé oblíbené téma. Za mě s bídou dvě hvězdy... :-(
  • mcleek
    Čtyřlístek Dana Černého je super! ;-)
  • mcleek
    Dokončení mě bavilo stejně jako první půlka - takhle podle by měl podle mě vypadat kvalitní mainstream. 85%
  • mcleek
    mcleek25.4.2020 08:04Caravaggio (pevná vazba)
    Úchvatný zážitek, absolutní delikatesa!
  • mcleek
    Při sledování zdejší diskuse jsem si řekl, že bude třeba komiks koupit a udělat si svůj vlastní názor. Nemám rád tyhle retro-počátky postav, ale u koho jiného než u Spider-mana by to mělo být zajímavé. Nicméně překvapení se nekonalo. Ne že bych se nudil, ale prokousávat se tunami textu a ne moc estetické kresby mě příliš nebavilo. Navíc mi ty příběhy přijdou pořád na jedno brdo. Pro mě čistý průměr.
    Jedna drobnost ze čtení můj pocit vystihuje nejpřesněji: až po dočtení výročního čísla mi došlo, že jsem tento příběh už před časem četl v NHM. Až po úplném dočtení a odložení knihy se dostavil lehký pocit déja-vu. Na tom je přesně vidět, jak výjimečný pro tento komiks je (nebo tedy spíše není).
  • mcleek
    Tuhle knížku jsem si ani kupovat nechtěl, ale když jsem zde viděl tak pozitivní hodnocení, tak jsem do ní nakonec šel. První dva sešity jsou zajímavé pro komiks netypicky vyhroceným vztahem otce a syna, ale pak už to sklouzává do průměru s tématem mladého hrdiny objevujícího své možnosti. Kvalita mi přišla stále klesající a poslední dva sešity jsem se už jen nudil a doufal, že už to nějak (jakkoliv) rychle skončí. Verdikt: 50% a ani o chlup víc.
  • mcleek
    mcleek26.3.2020 09:01Gotham Central #04: Corrigan
    Pecka! Tahle série snad neměla slabé místo, Brubaker a Rucka fakt umí. Ke komentáři RaptoRa - aktuálně se chystám na seriál The Wire, který mé pozornosti unikal - tvé přirovnání mě potěšilo.
  • mcleek
    mcleek11.3.2020 18:52Bouncer
    Rozhodně mně nejbližší Jodorowsky. A pěknej špalek. Začátek je geniální a pak kvalita trochu klesne, ale opravdu jen o fous. 90%
  • mcleek
    Možná si spíš hraje Spider-man na Péráka... :-) Atmosféra hutná a temná jako neslazený černý kafe, pěkně vytvořené alternativní charaktery, vypadá to hezky a čte se to skoro samo. Klobouk dolů!
  • mcleek
    Série několika minipříběhů různých autorů a kreslířů.
    První třísešitový "hororový" příběh (čísla 1 - 3) s názvem Tisíc mi přišel poměrně tuctový jak scénářem, tak kresbou.
    Další tři jednosešitové příběhy byly zajímavější. Číslo 13 nás zavádí do baru, kde popíjí známí zlosynové a povídají si. Má to krásnou kresbu, příjemnou atmosféru a na konci nečekané odhalení jednoho z protagonistů.
    Číslo 14 by pro mě vrchol knihy - Poslední střelec je zajímavá jednohubka z prostředí wrestlingu, která končí přesně tam, kde má. Scénáristicky i kreslířsky bez nejmenší chybičky.
    Poslední sešit číslo 15 je sice hrozně nahrabaný, ale alespoň zajímavě používá barvy. Příběh je zde jednoduchoučký, ale mám dojem, že se odkazuje na nějaký klíčový moment ze života Spider-mana, který já neznám.
    Celkově solidní čtyři hvězdy.
  • mcleek
    mcleek15.12.2019 15:52Star Wars: Aphra, Citadela hrůzy
    Moc dobré počtení, Star Wars série neubírá na vysoko nasazené laťce. První půlka se mi líbila víc, v druhé mě trochu vadilo střídání kreslířů s rozdílnými styly.
  • mcleek
    mcleek14.12.2019 19:35Zpráva pro Adolfa II.
    Mangu téměř nečtu, ale oba díly Zprávy pro Adolfa jsou super! Houšť a větší kapky! XD
  • mcleek
    Čtenář dostane to samé, co se mu líbilo/nelíbilo v prvním díle - skvělou atmosféru, lehce nadrapané (zaměnitelné) obličeje (a kdo je sakra tohle? jo, to je přece..., aha), předzvěst padesátých let, hrdiny-nehrdiny, zajímavé prostředí děje. Kniha popisuje události od září 1949 do září 1950. Ačkoliv je to druhý díl ze tří, má akční finále a moc hezky vypointovaný závěr (ačkoliv zrovna tuto část příběhu jsem znal a očekával). Už se také nemohu dočkat závěrečné části... 80%
  • mcleek
    Víceméně musím souhlasit s cyboyem. Na první části příběhu bych vyzvedl práci lehce originální s panely a barvou. Druhá část je pro mě už opravdu průměr. 70%
  • mcleek
    Opět absolutní špica! Člověk už zná charaktery ve sboru a dokáže odhadnout, co se bude dít dál. Ráno jsem dočítal ve vlaku cestou do práce a málem jsem přejel... ;-)
  • mcleek
    Nečekal jsem mnoho ... a dostal pecku. Chvílemi mi to připomínalo romány Maria Puza. 90%
  • mcleek
    První dvě třetiny absolutně super, pak o dost horší kresba. Ale bavila mě každá stránka...
  • mcleek
    mcleek29.9.2019 12:01Modrá CREW #12 - Hrobař #3, 4
    Pro mě o fous slabší než první díl, ale pořád super kvalita. Western rulez!
  • mcleek
    Moc pěkné příběhy, uvažoval jsem i nad pěti hvězdičkami, ale nakonec jsem dal čtyři. Manara se vyloženě předvádí a jeho "chlípnice" jsou často nadbytečné, také komiksové bubliny jsou ve valné části případů zbytečně velké (vyvolává to otázku, zda nevypadal původní lettering nějak zcela odlišně). Jinak moc pěkné. A už se těším na příští rok na Caravaggia...
  • mcleek
    Krásné, ale strašně brutální. Trochu klišé, trochu překvapivých zvratů a velký hajp na dokončení příběhu v druhém svazku.
  • mcleek
    Moc pěkný, ale taky moc krátký na to, abych mohl dát pět hvězd. Uvidíme, jak to bude pokračovat...
  • mcleek
    Tak od tohohle jsem moc nečekal - a rázem je to moje nejoblíbenější kniha s Hellboyem. Různé způsoby vyprávění a ztvárnění v těchto drobných epizodách jsou velmi osvěžující. Najde se i pár slabších momentů - ale opravdu jen pár. 90%
  • mcleek
    Hromádka folklorních pověstí v nářečí na malém prostoru v minimalistické formě. Není to špatné, ale ani moc dobré. Lettering je fakt hnus. 50%
  • mcleek
    mcleek8.7.2019 08:55Imigranti a Plzeň
    Komiks, který vyšel v rámci projektu Plzeň - evropské město kultury 2015 a byl zdarma. V současnosti si lze na plzeňském Náměstí republiky v informacích vedle radnice vzít ještě stále čísla 3 - 8 (první dvě jsou už rozdána). Všech osm sešitů má podle mě poměrně vysokou kvalitu (zvláště na české poměry). Jen tak dál!!!
    Pět autorek se zaměřuje na pět plzeňských imigrantů a podávají jejich příběhy odlišným stylem s různou vypravěčskou i výtvarnickou bravurou. Něco mě bavilo, něco ne. 60%
  • mcleek
    mcleek10.1. 18:20Brodeckova zpráva
    Mause bych se v zastal. Četl jsem ho na konci devadesátek a dodnes jsem nucen s ním některé komiksy porovnávat, pokud vidím, jak dobrý příběh z reálného světa nejasně popisují a jak špatně pracují s komiksovým médiem. Aktuálně třeba Španělská epopej. Celou dobu jsem si říkal, jak perfektní by bylo, kdyby si autor místo komiksového média zvolil klasickou beletrii, neboť v komiksu má jisté mezery (špatné panelování, střih, křížení promluvových bublin, nejasnost v čase a prostoru...).
    Takže coby čtenář vždy volím raději vizuální zkratku v médiu, které autor ovládá, než totální realističnost v médiu, v němž drobet plave.
  • mcleek
    mcleek6.12.2023 14:06Osm miliard přání
    Díky! Budu se toho držet. ;-)
  • mcleek
    mcleek5.12.2023 15:06Osm miliard přání
    V doporučeném pořadí se má číst nejdřív Kletba a pak Přání?
  • mcleek
    mcleek30.5.2023 21:09Inkognito - Tajné vydání
    Můžete mi prosím někdo vyjasnit, co Zackovi Ava prozradila ve spodní části strany 127? Nějak mi to nedává smysl... Stačí odkaz do děje, ať tu není nějaký spoiler... Díky!
  • mcleek
    mcleek29.5.2023 16:22Každý jeden den
    Hodnocení deseti lidí během necelých dvou týdnů a všichni dáváme plný počet! A to ta knížka fakt vyšla v úplné tichosti bez jakéhokoliv proma... Hustý!
  • mcleek
    mcleek19.4.2023 21:22Jim Hawkins (varianta A)
    Díky! Tím se to vysvětluje... :-)
  • mcleek
    mcleek4.1.2023 19:53Šangri-La
    Tak to spíš překladatel koktá....
  • mcleek
    mcleek18.11.2022 14:02Ruddy
    Při porovnání počtu stránek se zdá, že docela dost... :-)
  • mcleek
    Z Albatrosu psali, že se to zdrželo ve výrobě a bude to k dostání až k 15.11. Taky se dost těším. :-D
  • mcleek
    mcleek18.10.2022 13:16Velká kniha komiksů: Bimba
    Mám! :-)
  • mcleek
    mcleek18.10.2022 06:07Velká kniha komiksů: Bimba
    Já chodím kolem Limana z práce a včera už to měli ve výloze. Dnes půjdu z práce včas, tak budou mít ještě otevřeno a budu mít možnost to koupit.
  • mcleek
    mcleek17.10.2022 17:34Velká kniha komiksů: Bimba
    V Plzni se to už prodává...
  • mcleek
    mcleek14.7.2022 12:44MatracMan (2. vydání)
    Fry: Díky moc za vysvětlení. A chválím tvou přednášku na Crweconu. ;-)
  • mcleek
    mcleek7.7.2022 13:54MatracMan (2. vydání)
    Tak teď nevím, jestli mám doma první vydání, nebo to druhé...
  • mcleek
  • mcleek
    Mám dojem, že Jirka Pavlovský říkal, že nás ještě 1 kniha čeká... :-)
  • mcleek
    @Draco: Pamatuji si, že autoři zamýšleli projekt jako trojdílný... :-)
  • mcleek
    mcleek21.6.2021 19:40U283
    Mělo by jít koupit dalších 100 kusů mimo kampaň - viz https://www.youtube.com/watch?v=SyMHIx90dwA
  • mcleek
    Milo_Harwey: Napíšu reakci za sebe, asi jsem to tu rozjel... Děje se mi s železnou pravidelností, že čtu komiks a na papíru, kam sáhnu bříškem prstíku, abych otočil stránku, zůstane věrný otisk. Nečtu komiksy se zašpiněnými prsty, ani si prsty neolizuji před otočením stránky. Stane se to pravděpodobně kvůli druhu a kvalitě papíru. Všímám si toho u komiksových kompletů, ale velmi často i u knih z renomovaných komiksových nakladatelství, která by měla tušit, že komiks je také sběratelským artiklem a stránky s otisky prstů nejsou žádoucí.
  • mcleek
    mcleek6.12.2020 06:59Vodní had
    Zpočátku jsem se divil, proč to má věkový rating 16+, ale v poslední části knihy to opravdu není pro děti...
  • mcleek
    mcleek25.10.2020 14:24Zatmívačka
    No ty koky,
    to já taky! ;-)
  • mcleek
    mcleek19.10.2020 19:30Apokalypsa svatého Jana
    To vypadá dost ulítle, hlavně ten tisk - černobílý s fialovou a růžovou. ;-)
  • mcleek
    Jojo, zrovna tyhle dva kousky jsem si pořídil... ;-)
  • mcleek
    Hawwwran: podmět není nevyjádřený (oni), jelikož je uveden v první větě. Média vyhledala... zeptala se. Dnes dočítám...
  • mcleek
    Hawwwran: Koukám, že se tím probíjíš stejně pomalu jako já... Chyb je tam hromada, aktuálně kaboním čelo nad chybnou shodou přísudků s podmětem na str. 266 úplně nahoře (média... vyhledali, zeptali). A vůbec nechápu, proč je text v bublinách někdy slabším a světlejším písmem a někde zase dvojitě (str. 202 -204).
  • mcleek
    Jojo, v tiráži knihy jsi uveden coby "redakce". ;-) Stav knihy opravdu odpovídá tomu, že ji nikdy žádný editor ani redaktor neviděl...
  • mcleek
    mcleek16.8.2020 11:13Béowulf
    Taky by mě to zajímalo, také zvažuji koupi... navíc jméno David Rubín by mělo být zárukou kvality... nebo ne? V čem je problém?
  • mcleek
    mcleek25.6.2020 09:20Fatale #04: Modlitba za déšť
    Zázraky se dějí!
  • mcleek
    Cyboy to evidentně četl už v UKK, kde vyšly svazky Dolů mezi mrtvé a Jed, každý měl 4 čtyři sešity příběhu Marvel Knights: Spider-Man (čtyři poslední sešity vyšly česky až teď v této knize).
  • mcleek
    Carnage v recenzi píše, že na obálce je Darkseid. A já si v první chvíli myslel, že je to Goon! XD
  • mcleek
    SomeOne - jasně jsi na to kápl, ta magie čísel je jasná... ;-) a všimni si: když odčteš od výšky knihy její šířku, vyjde ti devadesát a to je dělitelné 15. Vyjde ti šest, což když napíšeš třikrát za sebou, vyjde ti Číslo Šelmy. Jasné znamení, že za vydáváním komiksových kompletů stojí... templáři? Miloš Zeman? A co na to Jan Tleskač? :-D
  • mcleek
    Týjo.. dobrá diskuze.. osobně si myslím, že i mezi "pláštěnkami" lze najít pětihvězdy při srovnání všech žánrů: Marvels, Old man Logan, Black Hammer...
  • mcleek
    mcleek28.11.2018 16:19Iko #01
    Ako?
  • mcleek
    Podle jmen scénáristů by to měla být PECKA... je to fakt dobrý?
  • mcleek
    mcleek19.2.2018 14:40Rumcajs se vrací #02
    Dá se to někde koupit???
  • mcleek
    mcleek12.2.2018 18:43Čaromor #02: Obléhání Prahy
    Tomu říkám odvaha... ;-)
  • mcleek
    mcleek19.3. 13:40Pindárna
    "Na nádražky mi nešahejte!" Alois Nebel
  • mcleek
    mcleek18.3. 16:11Pindárna
    Když jsme v těch českých luzích a hájích - netuší někdo, kdy se dočkáme třetí Divočiny?
  • mcleek
    mcleek14.3. 07:59* Připomínky a návrhy
    Sme asi hodně velký konzervy...
  • mcleek
    mcleek14.3. 06:39* Připomínky a návrhy
    4
  • mcleek
  • mcleek
    mcleek16.2. 12:06Slevy, výprodeje, bazary
    https://www.booktook.cz/clanek/333/sleva-20-na-knihy-?hmc=7&utm_campaign=yot_email_2024_02_16_vikendovka&utm_source=samba&utm_medium=email&yottly_email=33b5e3dc-b5c1-4275-92df-02c5c0bfa081
    Booktook má 20% slevu s kódem DVACET na některé knihy. Bohužel ne na všechny - koukal jsem na pár komiksů z poslední doby a sleva byla jen asi u půlky z nich...
  • mcleek
    mcleek24.1. 21:38Pindárna
    Asi před 20 - 25 lety jsme hráli různě po hospodách na kytary, a když se nás někdo ptal na žánr, já ve smíchu říkal, že hrajeme "gypsy jazz". A teď je to fakt prý ofilciální škatulka...
  • mcleek
    mcleek24.1. 21:33Pindárna
    A romale hip hop je přijatelnej?
  • mcleek
    mcleek12.1. 15:50* Připomínky a návrhy
    B] Je to super, je to pro vas dulezita/zajimava informace a Fry je nejvetsi borec, ze to udrzuje.
  • mcleek
    mcleek12.1. 14:09Slevy, výprodeje, bazary
    Booktook sleva 20% s kódem DVACET až do pondělí. Více zde: https://www.booktook.cz/clanek/333/sleva-20-na-knihy-
  • mcleek
    mcleek9.1. 11:17Sběratelský klub
    Včera jsem urgoval svoji objednávku sběratelské edice Brodeckovy zprávy v plátně. Dnes mi odpověděli, že ji v průběhu dneška odešlou. Pokud pořád také čekáte, asi to bude podobné...
  • mcleek
    mcleek6.1. 13:33Sběratelský klub
    josekan55: tak už taky ne... ;-)
  • mcleek
    mcleek4.1. 11:18Sběratelský klub
    Mr.Plysh: Tak tomu říkám doznání!!! XD
  • mcleek
    mcleek21.12.2023 07:45Sběratelský klub
    Mně také zatím nikdo nic nenapsal.
  • mcleek
    mcleek15.12.2023 14:22Sběratelský klub
    Ad Yaromil: Mám to podobně. Byl to takový fofr, že jsem dvakrát zvolil číslo výtisku a něž jsem stačil vyplnit údaje, musel jsem vybírat nové číslo znovu, neboť bylo vyprodáno. Napotřetí se mi podařilo objednat. :-)
  • mcleek
    mcleek24.11.2023 14:28Pindárna
    JIK: Já proběhal v pondělí, úterý a středu celou Plzeň a nikde nic. V neděli jedu na celý den do Prahy, snad ho ulovím někde tam... :-(
  • mcleek
    mcleek17.10.2023 11:07Pindárna
    Když jsem viděl prvního Vetřelce, tak jsem taky asi tři dny nespal. :-) A první "velkej americkej" film, na kterým jsem byl asi v šesti či sedmi letech v kině, byl Indiana Jones a Chrám zkázy a to mi taky pěkně naložilo.
    Z her určitě Hexen, jak se tam na počátku na člověka hrnou hordy hnusných pavouků s brutálními zvukovými efekty...
  • mcleek
    mcleek26.8.2023 12:27* Připomínky a návrhy
    Sleduji v něm, co má vyjít, ale nemám nikam přidáno.
  • mcleek
    mcleek19.8.2023 16:28Pindárna
    Ne, jeho vedlejšák určitě bude kněz! ;-)
  • mcleek
    mcleek14.7.2023 15:24Slevy, výprodeje, bazary
    Přeji vše nejlepší k narozeninám!!! XD
  • mcleek
    mcleek2.5.2023 19:42* Připomínky a návrhy
    V databázi jsem nenašel tento komiks: https://www.databazeknih.cz/knihy/martin-luther-bozi-spravedlnost-363388
    Prosím, přidat!
  • mcleek
    mcleek16.4.2023 09:04Slevy, výprodeje, bazary
    Než jsem na to kouknul, už je zase na běžné ceně... :-(
  • mcleek
    mcleek28.3.2023 13:10* Připomínky a návrhy
    V sobotu jsem kupoval Pověsti z Dobříšska #2 v dobříšské knihovně a cena je 350,- Kč. Cena u prvního dílu odpovídá (tedy 299,- Kč).
  • mcleek
  • mcleek
    mcleek13.2.2023 19:02Pindárna
    MisaNuff: pPokud vím, třetí (a poslední) Divočina je také rozpracovaná. Z českých doporučím ještě Rváčov (druhý díl už je snad taky nadoslech) a konečně pořádně souborné vydání Rychlých šípů. Jinak ty největší pecky jsi pochytil.
  • mcleek
    mcleek3.1.2023 11:33Publicistika
    Rozhovor je zajímavý, ale strááášně obsáhlý. Dal jsem dvě hodiny a odpadl jsem, zbytek dotáhnu dnes večer. Je ale fakt zajímavý, pak se asi vrátím i k těm předchozím z Nerdopolisu, které tam v průběhu několikrát inzerovali...
  • mcleek
    mcleek2.1.2023 11:30Pindárna
    Souhlas!!!
  • mcleek
    mcleek26.11.2022 08:20Slevy, výprodeje, bazary
    Hlásím se také do fanklubu!
  • mcleek
    mcleek25.11.2022 09:17Slevy, výprodeje, bazary
    Dinik: Já ji právě koupil. Už ji netrpělivě očekávám. Ale ještě mám zálusk na dalších pár titulů, které mi zatím unikaly...
  • mcleek
    mcleek25.11.2022 07:16Slevy, výprodeje, bazary
    Tak to vypadá, že letos Vybíral na Černý pátek nehraje... :-(
  • mcleek
    mcleek22.3.2022 16:54Pindárna
    To je dobře, ne? "Crewní retro" publikace překvapily a potěšily... :-)
  • mcleek
    mcleek1.12.2021 16:51Slevy, výprodeje, bazary
    Milo: Jojo, já od něj beru pravidelně, takže jsem to dostal do e-mailu. Bohužel všechno aktuálně mám, takže jsem BF nevyužil... snad příště...
  • mcleek
    mcleek8.11.2021 20:05Slevy, výprodeje, bazary
    deefka: Já taky kolosálky nekupuju (nedá se to normálně číst, sorryjako, je to velký a těžký jaxfiň), ale tady do toho asi půjdu...
  • mcleek
    mcleek29.10.2021 11:07Slevy, výprodeje, bazary
    radek: Aha, tak to jsem totálně pomotal, myslel jsem, že se to vztahuje k Černému pátku na Wall Streetu na konci října 1929. Teď jsem tomu snad už porozuměl...
  • mcleek
    mcleek28.10.2021 23:14Slevy, výprodeje, bazary
    Omlouvám se, mea culpa... teď si vybavuju, že CC má Black Friday vždy o měsíc déle než zbytek světa... ;-)
  • mcleek
    mcleek28.10.2021 17:56Slevy, výprodeje, bazary
    Neměl by být zítra v Comicscentru Black Friday? Žádné informace nikde nenacházím...
  • mcleek
    mcleek23.10.2021 14:42Slevy, výprodeje, bazary
    Tak Luxor píše v reakci na moji dva týdny starou objednávku Criminalu 3, že půjde do tisku až 20. 1. 2022. O ceně nepíší nic...
  • mcleek
    mcleek22.10.2021 16:26Slevy, výprodeje, bazary
    Někdo musí na Zahradu a někdo musí na zahradu... ;-)
  • mcleek
    mcleek22.8.2021 08:32Sběratelský klub
    Batman komplet - jojo, taky plánuju koupit jen občas nějaký kousek, který mi přijde zajímavý a hlavně ho ještě nemám. Přemýšlím jen, jaký komplet vymyslí příště... ;-)
  • mcleek
    mcleek20.10.2020 18:29Sběratelský klub
    Tak kucí z Mighty Boys skončili na 125%. Gratulka! A už se těším na nadílku pod stromečkem... ;-)
  • mcleek
    mcleek16.10.2020 13:37Sběratelský klub
    Gmork: Ano, jsem taky zvědavý... a s námi dalších 350 předplatitelů. :-)
  • mcleek
    mcleek12.10.2020 19:40Sběratelský klub
    No jasný, teď kolem patnáctýho všem přijde vejplata a projekt podpoří... :-)
  • mcleek
    mcleek17.4.2020 16:22Slevy, výprodeje, bazary
    Jojo, tohle je moc dobrý, doplnil jsem sbírku Erbů do kompletní podoby... ;-)
  • mcleek
    mcleek16.4.2020 14:03Slevy, výprodeje, bazary
    Jojo, něco takového si také myslím, ačkoliv úplně přesně jejich vztahy neznám...
    Pro mě je škoda jen to, že skoro všechny zlevněné knihy už doma mám...
  • mcleek
    mcleek25.6.2019 08:44Slevy, výprodeje, bazary
    Toe: tak už jsou zlevnění u Brubakerovi CaptainAmericové a Bendisovi Daredevilové... kam ten svět spěje... ;-)
  • mcleek
    mcleek7.9.2018 16:34Slevy, výprodeje, bazary
    George Walker Bush: Díky za upozornění, právě jsem si z Meanderu objednal 18 komiksů... Očekávám dlouhé podzimní večery... :-)
  • mcleek
    mcleek26.6.2018 19:30* Připomínky a návrhy
    V databázi mám trochu problém s dvěma knihami Pavla Čecha, které jsem právě přečetl: druhé vydání knihy Velké dobrodružství Pepíka Střechy v sobě má rok vydání 2016 a tady ho máte s rokem 2018, druhé vydání Tajemství ostrova za prkennou ohradou v databázi zcela chybí.
  • mcleek
    mcleek10.4.2018 08:19Srazy, cony, festivaly
    Ahoj, zcela mi tam chybí Gotham central - dal bych ho do sérií... ;-)
  • mcleek
    mcleek3.6.2012 09:34* Připomínky a návrhy
    Ahoj, v db chybí komiks Max a Móric z roku 2011 od nakl. Deus, ISBN 978-80-87408-07-0. Prosím doplnit. Díky!
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 15 (cca 1036 Kč)
Mám: 1365 (cca 490554 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 1 (cca 890 Kč)
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0