• MB
    GWB, Azalin a erik: Pánové, nic proti, ale to už spíš 90% mužských postav v téhle manze vypadá víc jako holka. Nemáte náhodou nějaké latentní homosexuální sklony?
  • MB
    Darker: Máš pravdu, nepřečetl :) Takže už mám jasno.
  • MB
    Zack: Může být. Přijde mi ale přirozené, že když člověk vidí něco hodně divného, tak na to nějakým způsobem reaguje a zrovna tohle chování mi připadá naprosto šílené a nelogické a když vezmu čistě comicsdb, kde už jsem docela dlouho a čtu všechny příspěvky, i když téměř nikdy nereaguji, tak mi to přijde jako to nejšílenější chování, které tady kdy kdo předvedl, takže se snažím zjistit, o co jde. Možná to dělám špatně a vysílám k někomu špatný signál, ale holt jsem taky jen člověk a jsem takový, jaký jsem.
  • MB
    xbarborax: Logicky je právě daleko destruktivnější zdržovat se někde, kde se člověk necítí dobře. Prostě mi tvé myšlenkové pochody přijdou hodně zvláštní, jako bys vyhledávala místa, kde se necítíš dobře a masochisticky si v tom rochnila. Navíc jestli si připadáš nějak ohroženě v této velmi mírumilovné komunitě, nějak si neumím představit, jak vůbec můžeš být schopna vyjít z domu, protože v tom případě musíš vnímat jako hrozbu snad téměř cokoliv.
  • MB
    Zack: Ale no tak, zase tak špatné to přece není. Jen počkej, až se pořádně zapojí do debaty to šovinistické prase Kapis :)
  • MB
    xbarborax: Ta analogie byla samozřejmě ironie, nic to ale nemění na tom, že tvůj postoj je hodně zvláštní. Použiji tedy vážnou analogii. Jsem mimo jiné vášnivým hráčem her na Playstationu, přesto by mě nikdy v životě nenapadlo stát se členem nějaké internetové herní komunity, protože z toho, co průběžně vidím, jsou jak české, tak zahraniční herní komunity plné fanatických psychopatů, kteří místo aby se bavili o hrách, tak se budou do krve hádat o to, která konzole je lepší a každý s jakkoliv odlišným názorem je veřejný nepřítel číslo jedna. Můžeš mi věřit, že ve srovnání s jinými komunitami je nějaká toxicita tady na tak nízké úrovni, že prakticky neexistuje.
  • MB
    xbarborax: Zajímavá logika. Já když se někde necítím dobře, tak tam nechodím. Když jsem s kamarády omylem v podnapilém stavu vešel do gay klubu, taky jsem se tam vůbec necítil dobře, ale ani by mě nenapadlo se tam stát štamgastem, abych průměrnou teplotu prostředí měnil svou přítomností.
  • MB
    LuR: Ano, ze strany Marvelu jde zřejmě o marketingové rozhodnutí. Co se tady ale snažil cyboy už od začátku naznačovat je fakt, že přestože v USA žije obrovská židovská komunita a vytvoření židovského teenagerského superhrdiny by z komerčního hlediska mělo mnohem větší potenciál než muslimského, tak dodnes mainstreamový židovský superhrdina neexistuje. A ne, ten seznam není argument, jak už jsem řekl, o všech mainstreamových hrdinech na něm se v komiksu člověk nedočte ani to, že židi jsou, natož aby řešili židovské problémy. Takže si prostě nelze neklást otázku, proč tomu tak je.
  • MB
    Zack: I ty provokatére, když se do sebe pustí Kapis s Bushem, tak je obvykle stavíš do latě a tady takhle :)
  • MB
    hotate: A ono jde přečíst si něco nezaujatě? Takového člověka si ani neumím představit, každý máme nějaké své názory a dost těžko se při čtení oprostíme od toho, kým jsme. Ale čistě pro pobavení, jak to může fungovat, osobně jsem velmi silně antimuslimsky založený a když se mi kdysi tahle kniha dostala do ruky v angličtině, ani jsem nečekal, že ji přečtu celou a předem jsem předpokládal, že to někomu omlátím o hlavu a pak obřadně spálím. A kupodivu je to dnes jedna ze sérií,které pravidelně kupuju. Na mém silně negativním názoru na cokoliv týkajícího se islámu to samozřejmě nic nezměnilo, ale prostě se u toho skvěle bavím.
  • MB
    Ms. Marvel mi přijde zábavná, ostatně už mám v angličtině koupeno 8 knih této série, ale asi chápu, co se snaží říct cyboy. Je prostě fakt, že to, že Kamala je muslimka, se dovídáme na každé třetí stránce a přes její rodinu se řeší islámské věci. Zatímco co se týče židovských superhrdinů, přečetl jsem si ten seznam, který tady dal LuR a přestože jsem nečetl všechny komiksy světa, troufnu si tvrdit, že z drtivé většiny komiksů se člověk ani nedozví, že ten superhrdina je žid, natož aby řešil nějaké věci spjaté se židovstvím. Takže nějaká ta nevyrovnanost tady asi je.

    hotate: To, že nějaké dílo vzbuzuje vášně, je přece dobře.
  • MB
    Je to chyba překladatele. V angličtině je to obecně, překladatel to chtěl konkretizovat a hloupě zvolil jednu z nejhorších možných variant, která v textu nedává smysl. "Is it wise to be smoking here, Mr Jabir? I understand the lifting gas is highly flammable."
  • MB
    Já mám originál, ale zase nemám českou verzi, takže bych potřeboval nasměrovat, kde přesně to s tím heliem má být.
  • MB
    Předpokládám, že nikdo z vás nemá stránky tištěné vzhůru nohama a od konce knihy? Já jen abych zbytečně nereklamoval, pokud by byl vadný celý náklad.
  • MB
    Spíš bych řekl, že každý jedinec s aspoň jednou mozkovou buňkou si to dokázal sehnat. Co se týče průzkumu, možná by bylo na místě si uvědomit, že něco, co funguje v zemi, kde je comics oblíbený, asi nebude fungovat u nás. Proč bych se měl na nějaké Francouzy/Italy zlobit, když zkoušejí, jestli už se u nás comicsům daří? Jak mají vědět, že zatím je u nás kupuje jen pět a půl nerdů? A na rovinu, pokud míní držet tu neskutečně nízkou cenu, čili chtějí prodat vysoký náklad, je tento druh průzkumu poměrně pochopitelný.
    Vlastně se tomu bezduchému držkování erika ani nedivím, je to taková moje místní nemesis, stále se nemůžu rozhodnout, jestli má osm let nebo je prostě jen troll. Jediné, čím si mohu být jistý, je fakt, že když něco napíše, nedává to smysl a pokud dá něčemu nízké hodnocení, je to zárukou kvality, za což mu děkuji a rozhodně si míním do budoucna zakoupit cokoliv, čemu dá tři hvězdy a méně.

    P.S.: Místa dodání "nezašifrovala" fandovská stránka, ale distribuční společnost Mediaprint Kappa. ale to už je asi pro některé jedince příliš složité na pochopení.
  • MB
    MB9.5.2020 19:27Pindárna
    Mám otázku na nějakého znalce X-Menů ohledně událostí kolem Hope Summers - Messiah Complex, Messiah War atd. Konkrétně mě zajímá časová osa, ze které pochází Bishop. V jeho době mutanti přežívají v koncentračních táborech a všichni za to dávají vinu právě Hope. Existuje nějaký komiks, který popisuje, jak vůbec tato časová osa vznikla, tzn. co, proč a jak tam Hope udělala a proč to tam dopadlo tak, jak to dopadlo? Díky.
  • MB
    MB27.11.2019 23:14Pindárna
    mkw: K tomu digitálnímu komiksu ještě dodám, že 10' tablet už mi na to přijde malý, používám 13,3', díky kterému jsou v podstatě všechny americké a asijské komiksy větší než v papírové verzi. Problém je jen Evropa, tam je to mírně menší než standardní formát, o větších albech nemluvě. Comixology ale má zajímavou funkci guided view, kdy se komiks da číst i na mobilu po jednotlivých oknech. Kvůli té Evropě ale začínám přemýšlet o tom, jestli sem nějak z USA nedostat 18' tablet od Samsungu, který z pro mě nepochopitelného důvodu vyrobili jen pro americký trh.
  • MB
    MB7.6.2019 00:18Pindárna
    Hawwwran: V originále je tam "Old Man's Cave!!"
  • MB
    MB20.2.2019 13:59Pindárna
    Není tady náhodou nějaký znalec série Powers od Bendise? Hromadně jsem koupil a přečetl všech 17 knih (14 knih série, 2 knihy Powers Bureau, 1 kniha All the New Powers) a jsem docela zmatený. Všechno to normálně navazuje a pěkně šlape až po 16 knihu (druhá kniha Bureau), která končí cliffhangerem, akorát to pokračování příště prostě nikde není a 17 kniha je o něčem jiném a děj několika předchozích knih totálně ignoruje. Vyšlo to pokračování třeba pod nějakým jiným názvem? Nebo Bendis začal brát drogy a zapomněl, co předtím napsal? Nějak to nechápu.
  • MB
    MB23.11.2018 17:30Srazy, cony, festivaly
    Kapis: Tak to gratuluji. Já už na třídní sraz s velkou pravděpodobností nepůjdu, případně to budu řešit s několika normálními jedinci zvýšenou konzumací alkoholu. S trochou štěstí bychom mohli i zapomenout na všechna ta rodinná fotoalba, která s sebou na sraz tahají spolužačky :)
  • MB
    MB23.11.2018 15:44Srazy, cony, festivaly
    Kapis: Být idiot kvůli vypitému alkoholu nebo být idiot kvůli přítomnosti žen, to je fakt něco úplně jiného. Jen počkej, až zažiješ nějaký třídní sraz po "tisíci" letech, můžu ti zaručit, že pro příště budeš trvat na dvou srazech pro každé pohlaví zvlášť :)
  • MB
    MB23.11.2018 15:07Srazy, cony, festivaly
    Kapis: Neblázni, s ženskýma je vždy každý sraz horší, protože se chlapi začnou chovat jako idioti :) Nikdy mě nepřestane fascinovat, jak se staří ženatí chlapi dokážou chovat jako pátnáctiletí puberťáci.
  • MB
    MB23.11.2018 14:11Pindárna
    Co se týče série American Vampire, tak tady souhlasím se Scarfacem. Nadšený českými knihami jsem si sérii dokoupil v angličtině a musím říct, že se z toho postupem času stala nechutná natahovaná sračka. To nejlepší už u nás prostě vyšlo.
  • MB
    MB10.11.2018 19:45Pindárna
    Zack:
    A v tom úplně nejhorším případě sám s idiotem :)
  • MB
    MB9.11.2018 16:15Pindárna
    Kapis: S tím Brotherem Lonem, ty teď sice jedeš na vlně nadšení ze 100 nábojů, což chápu, i pro mě je to jedna z nejlepších komiksových sérií, ale Brother Lono je velmi prostoduchá jednohubka, která v podstatě nemá se 100 náboji nic moc společného, je to o světelné roky horší a vlastně to ani není stejný žánr, tak abys nebyl zklamaný jako kdysi já. Být BBArtem, tak to ani nevydávám, zbytečně by lidem zbyla v ústech hořká pachuť po úžasné sérii.
  • MB
    MB24.6.2018 10:49Sběratelský klub
    Ono vůbec nejde o vědomosti ohledně vzducholodí. Překladatel změnil překlad (v originálu je to správně) a neobtěžoval se věnovat asi tak 15 vteřin tomu, aby zjistil, že to, co stvořil, je nesmysl.
  • MB
    MB21.3.2018 11:21* Připomínky a návrhy
    Zack:
    A nemohl bys tady pak rovnou dát i "Dislikes" ? Abych ti je rovnou mohl začít dávat za ty "Likes" :)
  • MB
    MB11.7.2017 17:08Pindárna
    Zack:
    Třeba to byli nuceni dělat zadarmo, zatímco nějací Rumuni drželi jejich rodiny jako rukojmí, co já vím :)
  • MB
    MB11.7.2017 13:13Pindárna
    Doppelganger:
    A co se týče té ceny, vydat to české vydavatelství, nemám problém ani s o něco vyšší cenou. Ale tyhle UKK, DCKK a podobné edice tisknoucí se hromadně pro více států čert ví kde prostě beru jako podřadné zboží podřadné kvality bez pořádné redakční práce nebo kvality fyzického vydání, takže to co se mě týče prostě mohli dát do dvou dílů klasického DCKK.
  • MB
    MB11.7.2017 13:04Pindárna
    Doppelganger:
    To máš zřejmě pravdu. Můj problém je v tom, že už to mám dávno v originále a jediné, co by mě donutilo si to koupit v češtině by bylo právě to, kdyby to byla speciální verze k 30 výročí. Takhle to prostě není pro mě.
  • MB
    MB11.7.2017 12:34Pindárna
    Doppelganger:
    Díky za vyčerpávající odpověď. To je tedy ta cena hodně nadsazená, když to je jen původních 12 sešitů. Říkal jsem si, jestli to podle té ceny spíše nebude ta verze k 30. výročí s hromadou bonusů, což by spíše odpovídalo, ale očividně ne. Jsem zvědavý, jestli si to objednalo dost lidí na to, aby v těch speciálech pokračovali.
  • MB
    MB11.7.2017 11:38Pindárna
    Nemá tady někdo ten DCKK speciál Krize na nekonečnu zemí? Chtěl bych se zeptat, co konkrétně to obsahuje kromě 12 sešitů komiksové série Crisis on Infinite Earths? Nějaké bonusy, ať už textové nebo komiksové? A na hřbetě to má taky nějaký kus obrázku? Nedostatek informací o českém vydání je šílený.
  • MB
    MB27.6.2017 21:27Pindárna
    Zack: Ale no tak, neházej nám heavy metal a pohádky do jednoho šuplíku. Já bych naopak jako fanoušek I Hate Fairyland doporučil všem milovníkům Disneyovek.
  • MB
    MB1.4.2017 16:15Pindárna
    Případně kdyby byl někdo tak laskav a napsal mi to na email, mám takový pocit, že i tohle by mohl brát někdo jako spoiler. Děkuji.
  • MB
    MB1.4.2017 16:11Pindárna
    Pro ty, kdo četli Cech objevitelů. Docela mě děsí, že tak obrovská bichle je označena jako první díl, tak se chci zeptat, jak to vypadá s koncem? Čili je to kompletně uzavřené, nebo je to tak napůl, tzn. hlavní dějová linka uzavřená, ale hromada nedořešených věcí kolem, nebo je to stylem "pokračování příště" ? Samozřejmě bez spoilerů, prosím.
  • MB
    MB2.3.2017 19:38Pindárna
    Zack: Tak to dopadlo následovně. To, co mám koupené na Amazonu a zároveň to prodává i Comixology, se mi v Comixology objevilo, jako bych to měl koupené i tam, takže na to normálně funguje guided view. Z toho, co mám na Amazonu a Comixology to neprodává, se mi v Comixology objevilo pouze to, co má u sebe na Amazonu ikonku Comixology, což, jak jsem zatím zjistil, je pouze manga, na kterou samozřejmě guided view nefunguje. Komiksy, které mám z Amazonu a tu ikonku nemají, se do Comixology nepřenesly.
    Takže spokojenost tak půl na půl a jsem zvědavý, jestli to do budoucna nějak pořeší všechno.
  • MB
    MB1.3.2017 14:32Pindárna
    Zack:
    To jsem potřeboval slyšet, díky. Jdu to propojit, ať už mě s tím konečně neotravují.
    Podle toho, co tvrdí Amazon, jsem pochopil, že se právě snaží předělávat své komiksy, které nejsou na Comixology, aby to podporovaly. U spousty komiksů na Amazonu už je přímo poznámka ve smyslu Comixology supported, nebo něco takového. Nakonec proč by jinak Comixology kupovali, prostě vědí, že jejich Kindle aplikace je hnus, tak proč nepoužít něco nesrovnatelně lepšího.
  • MB
    MB1.3.2017 12:54Pindárna
    Zack: Že jde u Comixology o stejný účet v rámci jiných domén vím, ale u Amazonu o tom nemám tušení, mám jak americký, tak britský účet, přihlašovat se opačně mi nešlo. Jde mi o to, že Comixology narozdíl od Amazonu používá na svých doménách blok platebních karet z jiného regionu. Dříve jsem normálně nakupoval na americkém Comixology za dolary, ale v okamžiku, kdy zavedli evropskou doménu, už tam nejde evropskou kartou zaplatit a musím kupovat na evropské doméně za eura. U Amazonu mám americký účet a podle jejich stanov můžou digitální věci nakupovat pouze Američani. Jenže to jde jednoduše obejít, stačí ve svém účtu zadat existující americkou adresu a jsi pro ně Američan, odkud je tvá platební karta nijak nezjišťují. Mám na americkém Amazonu nakoupeny i nějaké ty digitální komiksy, které nejsou na Comixology a rád bych je používal v tom Guided View od Comixology. A jde mi o to, že bych nerad, aby mi k nim Amazon nějak bloknul přístup, kdyby jim přišlo divné, proč někdo, kdo nakupuje na evropské doméně Comixology, najednou spojuje své digitální komiksy s americkým Amazonem, kde Evropan digitální komiksy nakupovat nemůže.
  • MB
    MB28.2.2017 15:42Pindárna
    Zackovi, případně komukoliv jinému, kdo používá Comixology:
    Už jste zkoušeli propojit evropské Comixology s americkým Amazonem, jestli to tedy vůbec jde? Nebyl žádný problém?
  • MB
    MB20.7.2016 12:55* Připomínky a návrhy
    Zack nemusí nic, maximáně tak dodržovat pitný režim, ale to my všichni :)
  • MB
    MB22.3.2016 21:26* Připomínky a návrhy
    Pán rostlin:
    Řekl bych, že každý to má trochu jinak. Osobně si dávám do "chci" komiksy, které jsou stále v obchodech k dostání a mohu je normálně koupit, zatímco do "sháním" dávám vyprodané věci, které už můžu sehnat jedině z druhé ruky, ať už na aukru, nebo někde v antikvariátu. Navíc tohle patří do Pindárny a Zack zase bude nasraný.
  • MB
    MB28.2.2016 22:14Pindárna
    Neví tady někdo, jak je to se dvěma variantama obálek u komiksu Arrow, který má BBArt vydat teď v březnu? Bude to půl na půl a obě verze budou k dostání všude, nebo jedna z nich bude nějak limitovaná a k dostání jen v Comicspointu?
  • MB
    MB27.4.2015 20:46Pindárna
    Zack: Zajímavá definice. Jen si myslím, že nic takového neexistuje. I když mají lokální výrobci velmi podobné vstupní podmínky, ceny se budou od nejnižší po nejvyšší lišit o hodně a je jedno, o jaký druh zboží půjde, od pečiva přes pivo až po knihu. Proto mi taky přijde legrační tvrzení, že je něco pod běžnou cenou.
  • MB
    MB26.4.2015 20:30Pindárna
    Zack: Čistě pro zajímavost, co má jako podle tebe být ta "běžná cena"? Něco, co stanoví monopol, prezident, bůh? Pokud něco generuje zisk, je to cenově naprosto v pořádku. Špatné by to bylo až ve chvíli, kdy by se na trh něco úmyslně dávalo se ztrátou. Neznám čísla, ale dost silně pochybuji, že UKK prodělává.
  • MB
    MB24.1.2015 21:30Pindárna
    Flash: Až jednou v televizi uvidíš pána, který se v Ostravě přivazuje řetězem k tramvaji a vykřikuje něco o tom, že za zpoždění MHD může CIA, bude ti vše mnohem jasnější.
  • MB
    MB30.9.2014 08:02Pindárna
    Lidi, kdo máte Before Watchmen: Sůva/Dr. Manhattan, čistě pro případ, že jsem natvrdlý a nepochopil jsem záměr autora, taky máte strany 205-210 vzhůru nohama?
  • MB
    MB8.9.2014 08:37Srazy, cony, festivaly
    Kapis: Nepochybně mám, vzhledem k mé roztržitosti na mě s Kalužem máte příliš podobná jména.
  • MB
    MB4.9.2014 19:38Srazy, cony, festivaly
    Kaluž: Ale no tak, přece nebudeme mluvit sprostě, tak si to abst**** nech, co když tady chodí i děti.
  • MB
    MB4.9.2014 10:42Srazy, cony, festivaly
    Kaluž: Vždyť tam nemají žádné pivo. Možná toho Krakonoše, to jsem ještě nepil.
  • MB
    MB29.11.2013 13:18Slevy, výprodeje, bazary
    Zack:
    Stihl, díky za info :)
  • MB
    MB28.11.2013 16:19Slevy, výprodeje, bazary
    Zack:
    Vyřešeno. Za nemožnost platby Paypalem mohlo comiXology, jejich support si nasypal popel na hlavu a už to jde. Musím ale uznat, že jsou rychlí, ozvali se mi asi tak za hodinu.
    Za nemožnost platby Visou zase mohla banka, ten platební portál comiXology používá jakýsi podivný netradiční formát plateb, který měla banka bloknutý, ale už to odblokovali. Takže vše ok.
  • MB
    MB27.11.2013 14:09Slevy, výprodeje, bazary
    Zack:
    A nepoužíváš náhodou platební kartu vydanou v USA, případně virtuální kartu, která se pro prodejce tváří jako vydaná v USA? Některé americké obchody to tak mají nastavené, že pro určité transakce vyžadují takové karty, i když to tedy obvykle jde obejít.
  • MB
    MB27.11.2013 10:04Slevy, výprodeje, bazary
    Zack:

    Ono jde na comiXology i nakupovat? Je to jediný obchod na světě, který odmítá mou Visu, kterou běžně platím po celém světě a přes Paypal tam taky platit nejde, rovněž mi to odmítne platbu, přestože peněz na účtu mám dostatek.
  • MB
    MB8.5.2013 09:40Pindárna
    Toe: Díky za informaci. Přiznám se, že celou situaci stále moc nechápu, neměl bys prosím ještě nějaké dodatečné info? Co má vlastně nějaký obchod společného s vázanými verzemi comicsů z New 52? A proč říkáš, že je to více projekt Comicspointu než BBArtu? Vydavatel je snad pořád BBArt.
  • MB
    MB8.5.2013 09:37Pindárna
    Zack: Já mluvím o infu o tom, že se BBArt rozhodl takto tajně vydávat věci z New 52 i vázaně, jak psal Toe. ComicsDB beru čistě jako svůj seznam comicsů, jako informační médium o vyšlých titulech je pro mě bezcenné, čistě proto, že některé comicsy kupuji okamžitě po vydání a tady se objevují obvykle až po nějaké době, což je samozřejmě pochopitelné. Proto taky poměrně logicky beru jako bernou minci vždy stránky konkrétního vydavatele. Tento konkrétní Superman se tady objevil hodně rychle, což je pro mě jen dobře.Celý můj vztek na BBArt pramení právě z toho, že kdybych šel kolem knihkupectví a toho Supermana tam viděl dříve, než se objevil tady, zkonzultoval bych to přes mobil se stránkami vydavatele, tam bych zjistil, že to vyšlo jen brožovaně a koupil to. Až bych se později dozvěděl, že vyšel i tajně vázaně a já mám brož, říct, že bych byl nasraný, by bylo hodně velké podcenění mého stavu.
  • MB
    MB7.5.2013 17:14Pindárna
    Zack: Kde to info vidíš? Potřebné informace jsem se dozvěděl až tady od uživatele Toe, jinak jsem nic o tom, že by se měly tajně vydávat série z New 52 i vázaně nevěděl.
  • MB
    MB7.5.2013 15:28Pindárna
    Toe: Nemůžu se zbavit pocitu, že pokud chybí info o vydaném titulu na stránkách samotného vydavatele, je něco špatně. A že to bylo na na pár jiných stránkách? Ano, to dává smysl, asi jako kdybych se o tom, že v mém oblíbeném obchodě s elektronikou mají nějakou novinku, mohl dozvědět jen u řezníka a v drogerii. Vzhledem k tomu, že všechny vyjmenované stránky mě absolutně míjejí a nezajímají mě, každopádně díky za info.
  • MB
    MB5.5.2013 19:06Pindárna
    Díky. Jen jsem teď zmatený ještě víc, že se něco, co dle stránek vydavatele ani neexistuje, prodává jen v Comicspointu. To se akcí "tajně něco vydám, aby o tom nikdo nevěděl a budu to prodávat v jediném obchodě" snaží Buchal trumfnout Dorta v šílených obchodních strategiích po tom prodeji Goona pouze u Comicscentra? Tak to každopádně vyhrál, Dort dal aspoň vědět, že Goon vyšel.
  • MB
    MB5.5.2013 16:50Pindárna
    Neví náhodou někdo nějaké podrobnosti ohledně vydání titulu Superman a lidé z oceli v pevné vazbě? Tady v databázi se to objevilo, ale na stránkách BBartu jsem nenašel ani jediné slovo o nějakém vázaném vydání a v obchodech, kde to mají brožovaně, o tom taky nic nevědí. To si Buchal tajně vytisknul 5 vázaných kusů pro sebe a kamarády?
  • MB
    MB9.10.2012 21:53Pindárna
    Kapis: Hezký zákon schválnosti :) No nic, ještě pořád je tady šance, že to bude příští rok vycházet celorepublikově.
  • MB
    MB4.10.2012 16:29Pindárna
    Kapis:
    Já začínal úplně stejně, nejdříve jsem byl na Lipťanském náměstí. Pak jsem holt použil ten Google a zjistil jsem si, že Kosmed Solid to mají myslím na autobusovém stanovišti v Třinci, jestli se nepletu, od toho onen "kódový název" Autobus. Stanovist. Napsané je to hodně nesmyslně, to nepochybně, ale zjistit to z toho přece jen jde.
    Škoda že ses tady jako Ostravák nezeptal dříve, řekl bych to hned ze začátku.

  • MB
    MB4.10.2012 13:01Pindárna
    Kapiš:
    Opravdu nechápu, co s Kalužem řešíte ohledně Ultimátního komiksového kompletu, jsem taky z Ostravy a neměl jsem naprosto žádný problém zjistit ze seznamu z Komiksária, kde se to prodává.
    Díváte se v tom seznamu do špatné kolonky, ta místa dodání a adresy jsou jen sídla firem a lidí, kteří dané trafiky vlastní. Prodejní místa jsou až v tom téměř posledním sloupci s názvem "ulice". Je sice fakt, že je to tam napsáno silně zkratkovitě a heslovitě a chybí města, ale nejde o nic, co nespraví pár minut s Googlem a stránkou typu mapy.cz.
    Ale abyste neřekli, že vás nutím používat Google, tak přímo v Ostravě se to neprodává nikde. Nejbližší místo je ale v podstatě periferie Ostravy, a to Šenov, ostravskou MHD je tam člověk z centra za 20 minut. Konkrétně autobusová linka č. 28, výstupní zastávka Šenov náměstí a tam to mají v budce se smíšeným zbožím asi tak 10 metrů od té zastávky. Dostávají tam 8 kusů a co jsem se ptal minule, kupuji to tam jen já a zbytek odesílají jako remitendu. Což v praxi znamená, že jestli se od minula něco nezměnilo, mělo by se tam stále válet 7 kusů Avengers.
    A to jsem se bál, že to tam budu mít problém sehnat, protože se tam přiřítí celá Ostrava.
  • MB
    MB30.9.2012 07:22Pindárna
    Chtěl bych se zeptat lidí, kteří mají Iron Mana v té vázané edici Ultimátní komiksový komplet, máte to v pořádku, nebo je tam taky tisková chyba? V mém vydání, když budu brát číslování včetně obálky, chybí strana 13 třetího sešitu a místo ní je znovu otištěná strana 13 z druhého sešitu. Rád bych věděl, jestli mám nějaký zmetek a mám se pokoušet to vyměnit, nebo je špatně vytištěný celý náklad.
  • MB
    MB16.12.2011 11:33* Připomínky a návrhy
    Chtěl bych se zeptat, jestli by nějakým způsobem do budoucna nešlo u jednotlivých vydavatelů zobrazovat jejich tituly podle roku, ve kterém vyšly. Tzn. například Crew - rok 2011 - a vypsaly by se všechny tituly daného vydavatelství v daném roce.
  • MB
    MB30.11.2011 21:56Povinná četba
    Kapis: Netuším a osobně si myslím, že je to celkem jedno. Jde o jiné médium a nevím o žádné adaptaci, která by byla na 100% věrná předloze.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 0
Mám: 1261 (cca 288377 Kč)
Chci: 2 (cca 398 Kč)
Sháním: 10 (cca 1016 Kč)
Nabízím: 320 (cca 95936 Kč)
Osobní: 3 (cca 1147 Kč)
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0