Autor původního českého komiksu U283.
  • rostislav.bakula
    rostislav.bakula12.7.2021 11:04U283
    Broxxid: Já fakt nevím, co k tomu dodat. Všechno jsem poctivě odkomunikoval už během kampaně a nikde jsem nikoho neuvedl v omyl. Nesmíte si plést vlastní očekávání s tím, co autor nabízí. BTW 500ks vážně není velký náklad. Je to dokonce minimální počet, který se vyplatí tisknout na ofsetu. Někde jsem četl, že třeba 7 000ks je střední náklad a bestsellerem je kniha až od 30 000 prodaných výtisků. Pokud si to někdo koupil jako investici, tak může být pořád v klidu, protože právě tím, že tomu dělám reklamu, tak to může být začátek něčeho většího.
  • rostislav.bakula
    rostislav.bakula11.7.2021 17:56U283
    to czeeri: Jak píšete níže, já argumentuji, zatímco Vy se zaklínáte nepsanými pravidly a stavíte se do role zástupce nespokojené většiny, ale tak to není. Mám desítky spokojených reakcí a negativní pouze tady od Vás. Ve Vašem prvním příspěvku jste mě nařkl, že jsem přispěvatele podrazil. Že tomu tak nebylo už jste uznal a díky Vám za to. Myslím, že lidé dostali přesně to,co jsem nabízel. Vaše nespokojenost evidentně pramení z očekávání, která jste měl, ale já jsem prostě udělal komiks po svém, na což mám právo. Role hithiterů, podle mě, nespočívá v tom, rozhodovat kolik kusů knihy půjde do tisku. To je bytostné právo autora, protože jde o jeho práci a duševní vlastnictví. Pro další kampaň určitě využiji některých nápadů, které jste nastínil (číslování knih apod.), takže děkuji za zpětnou vazbu.
  • rostislav.bakula
    rostislav.bakula11.7.2021 14:29U283
    Dobrý den, díky za váš zájem o můj komiks a níže odpovědi na vaše otázky.

    Na hithitu jsem nikde a nikdy nesliboval, že vytisknu pouze to, co si objednaji hithiteri. Pokud to tam někde vidíte, tak mi pošlete odkaz. Vytiskl jsem celkem 500ks, takže nad rámec hithitu, povinných výtisků, kousků do rodiny a mezi kamarády (cca 200ks) je to nějakých 300ks. Z toho do volného prodeje jsem dodal 200ks. Čímž se dostáváme k dalšímu bodu, že na různých e-shopech je kniha za různou cenu. Já jsem její prodejní cenu stanovil na 499 Kč, ale trh funguje tak, že já jako vydavatel nemam nárok mluvit prodejci do toho, za kolik bude knihu nabízet. Pro představu jeste napíšu, že distributor má nastavenou strategií tak, že knihu ode mě vzal jen se slevou 65% (!), takže když k tomu pripoctu náklady na tisk, je z toho zisk nějakých 39 Kč/ks. Ale mě to nevadí, beru to jako reklamu na svoje dilo. V ceně 599 Kč na hithitu bylo započteno i 100 Kč na poštovné. To na e-shopech není a především: ten, kdo si koupí knihu až teď nemá exkluzivitu v tom, že jeho jméno je uvedeno v knize. Zdarma jsem navíc posílal i odznaky s českou vlajkou, což je další bonus pro hithitery.

    Těch 599 Kč se Vám může zdát dost, ale věřte, že neni. Při kalkulaci kampaně jsem musel vycházet z toho, že minimální počet, při kterém to poslu do výroby bude 100ks. To by se tisklo na digitalu a vyroba by byla podstatně dražší, než na ofsetu, kde se to ale vyplatí právě až od 500ks. Výtisky nad rámec hithitu tedy znamenají, že jsem obětoval svůj malý zisk a beru to jako investici do propagace mého díla. Věřím, že i díky tomu se nás u některé z mých dalších kampani sejde více.

    Snad Vám moje odpovědi upravili představu o tom, jaké to je vydávat v Cesku komiks :-)
  • rostislav.bakula
    rostislav.bakula1.7.2021 12:23U283
    Zatím je to jenom zde: https://www.comicspoint.cz/u283 Volný prodej je však možný i přímo u mně, ale další místa budou určitě přibývat. Vezl jsem 200ks i do nakladatelství Crew.
  • rostislav.bakula
    rostislav.bakula22.6.2021 12:59U283
    Dobrý den, je možné objednávat přímo u autora, to jest u mne :-) Piště prosím na mail rostislav.bakula@seznam.cz Do volného prodeje se komiks dostane asi příští týden, do nakladatelství už jsem komiksy zavezl...
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 1 (cca 499 Kč)
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0