• Trpiš
    Výborná sbírka povídek, z nichž drtivá většina je velmi kvalitní. Mignola opět dokazuje, že co se týče práce s mytologickými náměty je jedním z nejlepších. Na krátké ploše pak dokáže z daného tématu dostat vše takovým způsobem, jakým to umí jenom on.
    Kniha se skládá ze sedmi povídek různé délky, z nichž nejdelší je ta úplně poslední, Makoma. Dále nám představuje i Hellboye, kterého si vzali na starosti jiní kreslíři, než sám Mignola, takže již zmíněná Makoma a Pražský upír (který dal sbírce jméno) nám představují Hellboye trochu jinak, než jsme zvyklí. A rozhodně je to klad, jelikož jak na kresbu Craiga Russela (Pražský upír), tak na tu od Richarda Corbena (Makoma) si velmi rychle zvyknete a obě k tématu perfektně sedí.
    Osobně za nejlepší považuji příběhy Trollí čarodějka a Makoma, kde je jak silný příběh, tak myšlenka i perfektní práce s mytologickou složkou. U Ghúla musím vyzdvihnout výbornou práci s materiálem, Experiment Dr. Carpa je dobrý výtvarně, Hydra a Lev mne nijak výrazněji neoslovil (ačkoliv rozhodně není špatný), Pražský upír je sympatický svým lokálním umístěním a pro mne nejslabší je povídka první: Pananggalan.
    Celkově se tedy jedná o velmi nadprůměrný počin, který nelze než doporučit jak těm, co Hellboye znají a mají rádi, tak těm, kteří dosud k jeho příběhům nikdy nepřičichli a chtěli by to napravit.
  • Trpiš
    Millar zkrátka umí a je to znát v každém jeho díle. Vzhledem k tomu, že si rozjezd odbyl už v předchozích číslech, tady už jede naplno od začátku a stojí to za to. Kdybych nevěděl, jak to skončí (jelikož už jsem to četl celé), tak jsem napnutý jak špona než vyjde pokračování :)
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 0
Mám: 48 (cca 8117 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 23
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0