Komiksy čtu rád a provází vlastně celý můj život, na druhou stranu se nepovažuji za HC fandu, nevyhledávám akce, bůhvíjak nehromadím (komu to neladí s velikostí mé sbírky, tak ať si odečtě Třeskoprsky a jiné relikty z dětství). Rád ovšem rozšiřím sbírku o své oblíbené autory a postavy a také mám obsesi na mnohdy bizarní vydavatelské počiny z 90. let.

Komiksulum vitae
Se čtením komiksů jsem začal úměrně svému věku a místu narození - Čtyřlístky, ABC, Šípáci apod. K mému rozhledu posloužilo pár rodinných přátel v emigraci, kteří mi občas přivezli především německého Asterixe, Garfielda a u nás neznámý westernový Sölvpilen v norštině. Začátek 90. let se samozřejmě nesl ve znamení Komety, Disneyovek a dalších svobodných vydavatelských počinů. V polovině dekády jsem si dal pauzu na jančení a ke komiksu se vrátil s nadcházejícím miléniem a novým crwavým vydavatelským boomem. Chvíli mi vydrželo hromadit většinu co vycházelo, bylo to fajné objevování nových dimenzí žánru a studium klasiky. Při zjištění, že se vše začíná trochu opakovat, potřebě utrácet peníze jinde a především jiným starostem a zájmům jsem komiks zase na léta opustil. Poslední dva roky se o něj opět trochu živěji zajímám, rád si koupím dobré čtení, ale pečlivě vybírám. Za milník bych považoval i tento web, jistě je co zlepšovat, ale autorům velký dík a podpora, díky okrajovosti žánru se doufám nedočkáme záplavy blbů a komerce jako na čsfd.

pozn.
czekomiks, ducktales1, 99filmů, návody,muriel, 4list:ostrov, mašinerie,asterix na korsice
pozn.
návody, 99filmů
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš23.7.2014 12:59CREW² #37
    Námět Rex Mundi působí trochu otřepaně, ale v zásadě proti mysteriózní kriminálce z fašo alternativní verze historie nic nemám. Bohužel grafická stránka a zvláště podivné hrátky s perspektivou upomínají tak možná Kometu, a to ne na úplně nejlepší kousky. Constantine moc pěknej a Skalpy jsou jasnej favorit na koupi. Takovej Criminal, přičemž kulisy jsou velmi fresh, tohle se opomíjí obecně, natož pak v komiksu.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš23.7.2014 12:54CREW² #36
    Omáčku rád oželím, stejně jsem ji posledních pár let už víceméně přeskakoval. Koncept uvádění později vydaných knih je dost kontroverzní. Na jednu stranu jsme vyzývání ke kupování knih v obchodech (o cca 30% dražších), abychom si mohli vše pěkně prohlédnout, ale pak nevím, k čemu mám tu CREW. Apel je vcelku legitimní, do obchodů se chodit snažím, na druhou stranu kupuju knížek docela dost a třetina ceny je pak v takovém objemu velmi znát, doba bohužel spěje neúprosně k e-shopům...
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš23.7.2014 12:47CREW² #35
    A že ten Lobo neni krátkej, to musela být horká chvilka.
  • J.Connor
    Landauer: !!!! :D
  • J.Connor
    Příběh je velmi slušnej, ale to, že si kreslíř W.I.T.C.H. Čarodějek odskočil k Marvelu mě fakt nedojalo a musím s hodnocením rapidně dolů.
  • J.Connor
    Pecka! a ta bukolická kresba k tomu dokonce (a dokonale) sedí.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.7.2014 01:06Ragemoor (limitovaná edice)
    Richard Corben je úžasnej kreslíř, bere mě, jak se to na první pohled tváří velmi naivně až dětsky a přitom je jeho kresba při bližším ohledání temná a perverzní jak prase (divočák v říji, abych navázal na adjektiva). Oproti tomu příběh už je jen tak tak ucházející (a velmi velmi stručný) a proč byl zrovna tenhle kus vybrán na speciální edici je jedno z největších edičních mystérií posledních let. Ta cena za pracovní rukavičky ze Všeza9 je skutečně gigantická a já doufám, že už je tohle vykořisťování našich partnerek, pra/rodičů a dobrých kamarádů na ústupu,
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.7.2014 00:49Terminátor Omnibus 2
    Starší a rozsáhlejší příběhy supr, jednohubky ala Star wars magacín už moc nemusim, stejně se vše opakuje a navíc se rapidně zhoršuje kresba. Tedy, ne že by ta starší byla nějaká hitparáda, ale aspoň už má patinu. Zvláště odporný je v tomto ohledu poslední kousek temná doba, doporučuji namátkou úplně poslední panel na straně 374, úplnej Asterix na Korsice.
  • J.Connor
    Drahota jak sviň, ale na internety jsem kašlal (utkvěl jen Gutvald) a nějak mi to přeběhlo přes cestu, když jsem měl zrovna utrácecí náladu. A jako oprásková panna se neskutečně pobavil. A výtky, že nám to kazí mládež, pravopis a historii? Ani nevim co dodat, to snad nikdo nemůže myslet vážně.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.7.2014 00:38Dobrodružství Lapky a Ťapky
    L&P ujdou, docela rád jsem si v těhle reklamích sešitkách v dětství četl. Škoda, že to nakonec nedělal Saudek, bych to prodal na Aukru za pět litrů.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.7.2014 00:36Comicsové legendy #23: Spider-Man #07
    Zjevení! Návrat krále! Oproti spoustě moderních pitomin je tohle aspoň dobře nakreslený a na nic si to nehraje. A největší sci-fi stejně nejsou superschopnosti, dinosauři, upíři, ještěrka v plášti ani lék na šest rukou, ale ta Stacyovic holka. "Jsem tak ráda, že jsi konečně zavolal Péťo (po několika dnech absolutního zmizení), ale když mi to nemůžeš říct, kde jsi byl, tak já nebudu zvědavá" !!! Tomu říkám Eselbrücke.
  • J.Connor
    Slušnej akčnák, ale na mě už je záběr Avengers většinou asi trochu moc, moc hrdinů, moc padouchů, moc všeho...
  • J.Connor
    No nevim, asi by si to chtělo ujasnit nároky jaké na klasický superhrdinský komiks máme. Respektuju, že se Tajné války někomu jako takové nelíbí, nicméně stavět negativní hodnocení to na kontrastu s údajně velmi chytrými a nápaditými aktuálními superhero komiksy mi fakt nesedí. Tenhle žánr nikdy nebyl žádná "haute literature" a myslím, že to od něj ani nikdo nikdy nechtěl.
  • J.Connor
    V době a místě vydání zřejmě pěkně palčivé téma.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.5.2014 20:33Staré pověsti české
    V LK dobrý kauf, ale i původní cena je docela lidová vzhledem k rozsahu a zpracování (barva, desky, délka). České pověsti(dějiny) jsou tenký led, byly zpracovávané v komiksu nesčetněkrát (Obrázky, Opráski, podivný komplet od AT THE END, samostatné pověsti v Kometě, Aréně, Gorazdův posel aj.). Zřejmě je to ale lákavé téma a tvůrci se k němu stále vracejí ve snaze přiblížit pověsti dětem trochu čtivěji než soudruh Jirásko. Formou tahle kniha odkazuje především na nedostižné Obrázky z českých dějin, přes 30 let staré geniální dílo, které znovu nebylo překonáno, ani z dálky. Staré pověsti nejsou špatné, ale vydavatelsky je moc nechápu, když zmiňované Obrázky vycházejí pro zájem v neustálých reedicích, osmá v pořadí ve stejný rok jako tohle. Zřejmě i proto konec v LK. Celkem příjemné graficky, min. coloringem, ale i dalšími fragmenty dost připomene Martina Velíška.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.5.2014 20:23Kix #03
    Kix mi sedí. Nevím, jestli se v něm odráží hiphopová arogance převzatá od vydavatele, ale přesto, že jde o lo-fi a český androš, nějak z něj necítím chcípáctví a pocit křivdy (klasicky peníze, blbé publikum, dotace atp.), naopak sebevědomý plátek, který ví, co chce a čím už je.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.5.2014 20:19Goon #02: Mé vražedné dětství
    Goon je bezva pulpová zábava, nic víc, nic míň. V podstatě jediné čím komiks trpí, je formát, konkrétně poměr cena/výkon. Nedostat ho darem, druhý díl si už prostě nekoupím. Komiks tohohle typu přečtu za zhruba 30-40 minut a pětibába v tahu. Zlatý drogy. Navíc to není nic, k čemu bych se chtěl vyloženě často vracet. Tuzemští vydavatelé by se už mohli naučit, že ne každý trash je nutné vydávat v luxusním provedení, byť se může jednat o, v rámci žánru, špičku.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš4.5.2014 15:18Donžon - Zenit #06 - Návrat s plnou parádou
    Radikální zvrat v příběhu, jehož vyústění jsme se nedočkali...já nevim, třeba už to pak nestálo za to a zůstali jsme ušetřeni sestupu kvality :) No, nic tomu bohužel nenasvědčovalo. Nechci bejt generál po bitvě a mohl na tom trvat vládce licence, možná (nebo spíš určitě) ale Donžon nemusel mít taková luxusní vydání. Přeci jen, je to čtení na pár chvil (byť výtečné) a ta cena je horentní.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš4.5.2014 15:13Donžon - Zenit #05 - Svatba s překážkami
    Změna kreslíře ničemu neuškodila, obecně kvalita atakuje stále nejvyšší příčky.
  • J.Connor
    Měl jsem dlouho jen jedničku, dokoupil zpětně a zhltnul všechny za jedno odpoledne. Je tedy znát jistý maličký ústup z neúprosné kadence prvních dílů, ale i kvůli výše uvedenému vnímám Donžon jako monolit, skvělý monolit.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš4.5.2014 15:08Donžon - Zenit #03: Princezna barbarů
    Pořád skvělé, pevný desky bych i v tomto případě oželel.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš4.5.2014 15:07Donžon - Zenit #02: Všech bitek velký král
    Připojuju se k superlativům.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš4.5.2014 14:42Dobrodružství Tondy Čutala (2.v)
    Fajné retro.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš4.5.2014 14:41Cizinci jako téma
    Osvětové určitě, na druhou stranu si nejsem jist pro koho je vlasně publikace určena. Je totiž dost obsáhlá a řekněme i nezáživná, pročež si nějak nedovedu představit ani děti, natož nějakého kryptofašistu, jak si jí louská a tvoří či mění názor. Holt je to onen dosti archaický a naivní názor, že komiksová forma je natolik prosťoučká, že osloví každého. Přitom jen vzpomeňme na Jerieho komiks pro ČvT "Mysli more, nebo budeš bit", který jde stručně a úderně k věci a jehož "funkčnost" je tak s "Cizinci" neporovnatelná. Chápu, že na hrubý pytel hrubá záplata, a že v zemi latentních rasistů a xenofobů holt účel světí prostředky a trochu demagogie má svůj smysl. Na druhou stranu tyhle otázky rozhodně nejsou černobílé a mě potom jednostranné projevy zastánců menšin taky trochu štvou. Podobné je to i zde, normálně přemýšlející člověk má samozřejmě představu strastí nechtěného cizince, spoustu záludností a nástrah, o nichž neměl ani ponětí, se pak dočte zde. Na druhou stranu mám z celé knihy představu, že bez pravidelného nadměrného přílivu cizinců naše ekonomika nenávratně skape, a to nám sem přeci proudí jen matematičtí géniové z Asie a lékařky z Makedonie.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš4.5.2014 14:01Za pět minut dvanáct
    Dost zklamání, dle reakcí a coveru jsem čekal nějakej pořádnej bizár. Prostě jen scénáristky i graficky podprůměrnej komiks pro holky od hnoja. Pro Pony klub typicky luxusní vydání se zpevněnýma deskama, lesk atp. Star wars a jiný sešity si můžou nechat jen zdát.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš4.5.2014 13:55Brutto #02: Hanka
    Ale jo...
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš4.5.2014 13:52Včelka Mája #11
    Díl o chlastu. Strážní v úlu se vzdálí ze služby, aby si mohli pořádně zavdat "dobrého truňku od svatojánských mušek." Mája se díky jejich absenci tajně přežere medu a z toho jí rozbolí zub. K zubaři se bojí, takže zkouší bezúspěšně všechno možné. Potká Světlojana, který se jí připomene: "Pamatuješ si? Dupy, dupydup, bala, balabum!" (doprovázené výjevy křepčících mušek, tancující a chlastající Máji) a nabídne taky trochu truňku, protože ten léčí všechno. "Bolest je po šťávě nějak krásnější. ŠKYT. Směšné. Vidím dva Hopy". No, dobře to dopadne ;)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš4.5.2014 13:45Včelka Mája #13
    V rámci porevolučního boomu dětských sešitovek jsme se dočkali i několika dílů komiksové Máji. Mě nijak neuráží, příběhy jsou dynamické, místy vtipné, grafická stránka ve slušném standardu výše uvedených mantinelů. Sekora to zase úplně neni, ale je to aspoň pro děti mnohem poučnější, než Superméďa Medulín, Šmoulové a podobný bejkárny.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš4.5.2014 13:41Psí knížka: Žlutý pes v obrazech
    Tři kila je docela úlet, za pár pětek v antiku jsem to v rámci sběratelské nevázanosti vzal. Nejsem fanda ani psa, ani Hejmy, ale jako bilanční artefaktík pro fanoušky k jubileu hudební skupiny mi to přijde vkusné. V komiksech se střídají dva styly, buď grafické výjevy přímo zobrazují konkrétní úryvek textu písně nebo je zde kratičký příběh textem písně pouze inspirovaný. Bavily mě Modrá, Sametová a US open.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš4.5.2014 13:29Simpsonovi 2013/01 Bart Simpson: Homerův syn
    První díl jsem pořídil především ze zájmu sběratelského, s dalšími se už obtěžovat nebudu. Dětská cílovka je jasná už ze směřování příběhů na Barta, od čehož i autoři seriálu poměrně záhy upustili. Já mám už bohužel i naštěstí identifikaci s Bartem dávno za sebou, pár let už se poznávám v Homerovi a očekávám Aba. Nijak mě sešit neurazil, ale to už bych mohl kupovat i Toma a Jerryho.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš4.5.2014 13:20Caves #01 (varianta A)
    Vydavatelsky fandím, autorsky příliš nezaujalo. S komiksovou alternativou je to obdobné jako s jinými uměleckými žánry, existuje i zde dosti neostrá hranice, kdy končí originální dílo vzpírající se zdařile mantinelům "normálu" a vznášející zvýšené nároky na příjemce a kdy je tato ambice pouze chtěná a zakrývá v lepším případě bezradnost a nezralost, v tom horším nedostatek invence, píle atp. Pro mě subjektivně jsou v Caves zastoupeny obě varianty, což nehodlám dále rozmazávat. Ne zcela komiksové pasáže 120 dní Sodomy a Pís, hipíci mě zaujaly asi nejvíc, velmi formou i obsahem pobavil Příběh velkého spisovatele, byť kresba samotná mi zas až tak nesedla.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš2.4.2014 20:43Borgia (pevná vazba)
    Překvapivě trochu trash, ale zhltnul jsem ho jedním dechem. Výborně čtivá skandální historka. Manara exceluje, Jodo ventiluje svůj vztah k církvi a rozhodně se nestydí. Možná je ale ve finále škoda, jak se píše v doslovu, že se více nedržel skutečnosti, ale co... v kom to probudilo zájem, může si snadno dohledat fakta.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš19.2.2014 20:47Tex #01: Osamělý vlk
    Chudák Tex :(
  • J.Connor
    Po krásné obálce jsem naivně předpokládal, že se stejný kreslíř (působí to jak Serpieri) ujme i vnitřku, bohužel v lahvi čeká opět džin moderní nablýskané sterility, svalů a koz až do nebe. Ale aspoň to není úplně infantilní. Scénář sice otřepanej (úplná Jarmila Loukotková:) ), ale krásně se to jedním dechem četlo a o to jde především.
  • J.Connor
    Po krásné obálce jsem naivně předpokládal, že se stejný kreslíř (působí to jak Serpieri) ujme i vnitřku, bohužel v lahvi čeká opět džin moderní nablýskané sterility, svalů a koz až do nebe. Ale aspoň to není úplně infantilní. Scénář sice otřepanej (úplná Jarmila Loukotková:) ), ale krásně se to jedním dechem četlo a o to jde především.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.2.2014 12:57Muriel a andělé
    Kabukiman mi to vzal z huby. Ze Saudka se prostě stala vyhledávaná obchodní komodita pro spoustu spekulantů a bere si ho navíc do huby každej neználek, protože to teď hrozně frčí....Bylo by celkem fajn, kdyby někdo rozumně (rozuměj max. za pár stovek kus) vydal Trať se ztrácí ve tmě, Jesii, Honzu Hroma, Pepíka Hipíka, Studnu a další v podstatě nedostupné komiksy a ne 50 kusů po 4.000,- Kč a podobný vylomeniny nebo to kupovat na hajzl papíru z Vakukoku/Zlatýho koně za tři litry na aukru. Stejný to bylo i s tou monografií, hnus velebnosti.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš3.2.2014 22:36Grandville #01 (paperback)
    Krásná jednohubka a ani jsem moc tentokrát při použití zvířecích hrdinů nemyslel na dokonalého Blacksada...Paperback sucks, ale holt prachy netisknu a za jedny desky můžu mít jinej komiks.
  • J.Connor
    Docela makabrózní, mně se líbilo...a triko Revolting cocks, co měl Zoban, fanouška industriálu potěšilo.
  • J.Connor
    Sešitový ultimate jsem přestal kupovat po 2. čísle a nelituju (i když FF nebyly úplně zlý). Na jednu stranu tu motivaci k restartu chápu a nemusí být primárně zištná (nicméně je), ale dle mě se zkrátka příliš nepovedla. Navíc při dnešní akceleraci kultury již i ultimate Spidey stihl co do kulis docela slušně zestárnout. Žádné bůhvíjaké prokreslení postav se nekoná a nemyslím si, že by se mladý čtenář potřeboval s hrdinou identifikovat do té míry, že budou děti oba, zvláště když historky ze střední je asi to nejhorší, co popová vyprávění nabízejí...Možná zbytečně pitvám scénář, když hlavním kamenem úrazu je odporná infantilní grafika na úrovni různých časopiseckých marvelů pro skutečně malé děti. Výjimkou je Green Goblin zřejmě vypadnuvší z nějakého hentai, až jsem měl strach o Parkerovu nevinnost.
  • J.Connor
    Krotké to na jednu stranu obecně je, ale aby ožralý superhrdina omylem zamořil část New Yorku chlorem je dost drsný i na dnešní frikulínské scénáristy. Krásně naivní příběh a vizuální stránka úchvatná, tohle už nikdy nic nepřekoná. Pro mě co do vizuálu synonymum a vrchol marvelovského dobrodružství.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.1.2014 08:53Kapitán Kloss #07
    Je mi to jasný ;) Byť mě baví i dnes, musela to být za totáče jiná pecka a ediční solitér.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš26.1.2014 13:37Kapitán Kloss #20
    Také parádní díl. Je po válce a Kloss v civilu operuje ve Švýcarsku, aby pochytal uprchlé esesáky, než prchnou do Jižní Ameriky. I civil kápovi sluší a pro čtenáře je to vítaná změna kulis a souvislostí. Skoro se chce říci, že je škoda, že nesledujeme kapitánovi osudy dál, ale co by asi tak zasloužilý hrdina z války v Polsku 50. let podnikal, že? Aspoň se z něj nestal Zeman a člověk nemusí cítit jisté sebezapření při četbě jeho příběhů.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš26.1.2014 13:34Kapitán Kloss #18
    Osmnáctka se mi líbila opravdu hodně, protože náhodám a přílišnému štěstí při neodhalení pravé identity kapitána je konec a Kloss konečně musí hrát vabank. Konec války se neúprosně blíží.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš26.1.2014 13:32Kapitán Kloss #12
    Během noci v nemocnici unikne Kloss prozrazení díky tolika náhodám, že se už přeci jen čtenář neubrání otázce, jak si mohli Němci nevšimnout, že vždy, když se někde mihne Kloss, tak se jim jejich mise totálně posere. Ale co, vždyť je to vlastně taky superhrdina, i kostým má.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš26.1.2014 13:30Kapitán Kloss #08
    Další mise zavádí Klosse do Istanbulu a exotické lokace tomu dávají až Bondovský rozměr.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš26.1.2014 13:29Kapitán Kloss #07
    Normalizačním edičním počinům se u nás doma zrovna nedařilo, takže mi Hans v dětství unikl. Docela škoda. Dobová tendenčnost vystrkuje růžky jen velice velice jemně a v porovnání třeba s naším majorem je kapitán skutečně nevinný. Krásně se to čte i dnes, jen na kresbě se již zub času dost podepsal.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš26.1.2014 13:25Mračna
    Docela pěkně se to čte, ale člověk se prostě nemůže ubránit dojmu, že celá knížka je se svým konceptem naturismu hrozně "prdlá". Fakt jsem nenašel vhodnější přízvisko. Kdyby aspoň nosili boty...Navíc mě hrozně štvalo to fašistické pojetí zobrazované společnosti, kde byly všichni nuceni k nahotě a největší nepřítel byl emzák distribuující hadry, ještě že závěr tenhle koncept trochu zjemnil. Emzák má velké charisma, díky zahalené tváři působí dojmem mordýřů z taliánských giallo krváků (viz třeba Torso) a jeho bloudění opuštěným zámkem dodává slušnou atmosféru. Mračna jsou zkrátka slušně zábavný trash, který je díky nudismu skutečným samorostem, ale nejsem si zcela jist, zda do téhle řeky potřebuji vstoupit podruhé. Panu Burešovi každopádně děkuji za pěkný průvodní dopis a bonusy, v další tvorbě fandím, ale možná bych ten nudismus násilně do dalších komiksů necpal.
  • J.Connor
    Jak, že to vždycky říkali Cassidy s Jessem Custerem? "kurevsky boží"
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš26.1.2014 12:46Svět je báječné místo k narození
    U estetiky Stanislava Holého se nelze při vyrůstání u Studia Kamarád ubránit pozitivnímu sentimentu. Navíc dvě knihy s Panem Pipem jsou kvalitou i při dnešní optice a mají své nesporné místo v komiksové poušti 70. a 80. let. Bohužel tahle publikace kvalit předchozích nedosahuje. Problém je již v tom, že velká část knihy je černobílá a Holému, jak známo, barvy velmi svědčí. Navíc i některé linky působí jako šité horkou jehlou. Poezie zůstává, ale spousta "fórů" má kadenci obrazového doprovodu Dikobrazu a nedosahuje síly pana Pipa. Na druhou stranu je znát doba vydání a mnohem tvrdší přístup k tématům jako je šeď všedního dne a ekologie.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.1.2014 23:54Darebák
    Mám jistou slabost pro tyhle příběhy o tom, že zdání klame a nám vymezený svět nemusí mít hranice, které jsou nám vtloukány do hlavy (viz třeba 13. patro, Dellamorte Dellamore atp.). Fanoušek Bisleyho už nějaký čas nejsem, ale velký formát a žánr mu sluší. .... A za dva litry 48 stran, tvl. to je síla. Proboha už s tím přestaňte, chrlení speciálních edic o ničem devalvuje samotný pojem speciální edice jako takové. Záložka a plakátek, no tě prsty. A XL triko vypovídá o jistém stereotypu o fyzičnu čtenářů komiksů :D a ten motiv? Pyžamo pro metaláky. Víte, jak by třeba vypadalo pěkný triko? Černý M/L vepředu s bílou Millerovo kresbou z obalu a vzadu pod krkem menší červenej nápis Darebák.
  • J.Connor
    Když už na sebe tak upozorňuješ... Nebudu zabíhat do detailů, snad jen, že Lybie je vskutku podivná (pokud vím, tak tam útočí NATO a ne USA), ale co kdo získal třeba "útokem" na Jugoslávii by mě skutečně zajímalo, asi budou vědět ve Srebrenici... Stále dokola mě fascinuje, jak se názorový proud, který zastáváš, označuje za okrajový. Kromě pár fotrů někde v Texasu a hrstky konzervatistů v Evropě si většina myslí to, co ty (pokud si teda něco myslí). Ať už se jedná o intelektuály (vedené různými salónně levičáckými kapacitami typu "erudovaný lingvista" Chomsky), tak o masu, neboť ta postřehla, že antiamerikanismus je IN a zastávaj ho i ty chytrý a slavný, takže neni co řešit, navíc se dá snadno obhájit v diskuzi (ROPA, VLIV, PRACHY). Až v poslední době, kdy už na spoustě míst skutečně teče Euroatlantidě do bot, se lidi začínaj trochu chytat za hlavu. Ano, "proUS masírka" médií skutečně existuje, je ovšem dost průhledná a naletí na ní tak možná opice. Všimnul sis v tomto duchu i masírky opačného gardu ? Všimnul sis, kdo vlastní a financuje řadu západních televizí, novin, artu apod. ? Mimochodem odkud víš, že Lybie na tom byla tak dobře ? Z masmédií ? Jo,jo je to smutnej okamžik, kdy si člověk uvědomí, že svět je ovládán bojem několika supermocností a on je pouze postradatelnou jednotkou (ovšem jednotkou, která má teď a tady nejvíc práv a možností je hájit v historii lidstva). Já osobně volím teror hamburgeru, komiksového braku a hollywoodského škváru, na Korán mě neužije, na čínskej komunismus s lidskou tváří jakbysmet a v obětí ruského medvídka jsem už byl. Kolik kritiky kdo zanechal u podobně roztahovačných kousků Ruska, Číny, Írán(k)u a dalších ? V těchto státech se veřejně rozhodně nediskutuje a Chomsky by visel na nejbližším kandelábru. Kolik bylo demonstrací za zájmy utlačovaných v tomto případě ? Proč prakticky žádné, jedinou výjimkou je "trendy" Tibet. Myslíš, že v Sierra Leone, Rwandě či v Barmě aj. by svého času docela brali hamburgerový teror, než impotentní či žádné intervence OSN ? Docela rozdíl mezi Jižní a Severní Koreou, viď ? MÍR VŠEM bohužel znamená občasnou VÁLKU. A jsem moc rád, že žijeme na místě a v době, kde si můžeme takhle v klidu, byť vášnivě, podiskutovat, a to i díky válečné závislosti USA. Zduř.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš11.11.2019Prodám
    nabídka komiksů, ceny až na výjimky spíše symbolické, čistím chlévy a nechci vydělat, jen to spíš udat do dobrých rukou (email v profilu)
    Conan: Dcera pána mrazu (2009, 2. vydání, čtené, mírně ošoupané)
    Spider man – Návrat (2003)
    Ghost Rider: Cesta do zatracení (2008)
    Sebevražedný oddíl 1 (paperback)
    Vetřelci Omnibus 5
    Vetřelci Omnibus 6
    NOE 1 – 3
    Malý princ 2: Planeta ohnivého ptáka
    UKK Komplet 86
    UKK Komplet 114
    UKK Komplet 99
    UKK Komplet 91
    Wetemaa
    Češi: Jak se stal Havel prezidentem
    Čtyřlístek 180
    Asterix a kotlík (2. vydání, 2001)
    Duhová Regina 1
    Aréna č. 4
    Vzpoura androidů
    Power Rangers 4 – 6/2008, 1 – 3, 5 - 11/2009, 1 – 6/2010
    Gormiti 14
    Stáje Green Hills 2 – 10
    Děsivé dějiny Egypt
    Děsivé dějiny Rytíři
    Totally Spies 7, 8
    Star wars magazín 4 – 10/2013
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.4.2020 15:47* Připomínky a návrhy
    Ahoj, jen noticku, že odkaz na web Jodorowskyho v profilu autora odkazuje na depilační salóny v Tokiu :D
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš9.4.2014 09:18* Připomínky a návrhy
    Připojuju se k ucelenosti. Já osobně bych nedělal ani samostatný profily tomu, že něco vyjde v měkkých a tvrdých deskách, tyhle odlišnosti bohatě stačí poznámkou. Mně by upřímně stačila poznámka asi u dalších a např. obálkou se lišících vydání. Chápu, že je to pro vášnivce více položek ve sbírce, ale to je asi tak jediná výhoda, zbytečně to pak rozděluje komentáře a hodnocení, a to jak z hlediska uživatelství, tak objektivity. Vemte si takovýho Asterixe, kde mají některá čísla i pět profilů, pak je diskuze a hodnocení úplně o ničem.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš3.2.2014 13:51* Připomínky a návrhy
    Také bych "Mají" nechal. Důvody již kolegové vyčerpali níže.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš20.12.2013 12:25Sběratelský klub
    Já jen aby nedošlo k mejlce (jak říkal Sam Hawkins) :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš19.12.2013 12:15Sběratelský klub
    Kapis, Toe: Dal si tam odkaz na na Firehanda, kterej vyšel už dávno, ten vyprodanej bude, ale aktuálně vyšlo tohle http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=5159 Psal jsem panu Říhovi a včera večer ještě byly.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.11.2013 18:27Filmový a hudební klub
    Mně docela dost sedí asi ten nejznámější fancast, bohužel až na Custera a Tulip, navíc Jesse je pro mě tak ikonická postava, že asi nebudu spokojenej nikdy. Nicméně pár těch vedlejších postav tam podle mě ten týpek trefil naprosto geniálně, Fassbender jako Cassidy je nutnost, jenže těžko mu bude přicmrndávat takový béčko jako je Olyphant. http://www.comicbookmovie.com/fan_fic/news/?a=30257
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš20.8.2013 00:06* Připomínky a návrhy
    U komiksu http://comicsdb.cz/comics.php?id=3303 není vazba leporelo, ale klasická, dejme tomu sešit s látkovou vazbou. Leporelo bylo jen u prvního dílu, což je konečně vidět i obou coverů, že jen ten první má látkovou pásku na obou stranách.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš15.3.2013 12:16* Připomínky a návrhy
    to, co říká Grrr by se mi taky líbilo
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš12.2.2013 12:34* Připomínky a návrhy
    čus, tohle se jmenuje "NADANÍ" nikoli "NADÁNÍ" http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=4568
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš9.1.2013 08:39Pindárna
    Taky jsem to během oné horečky viděl prodávat přes litr. Co je ale smutné, že ještě tenhle víkend (5.1.) jsem viděl prodat spider-mana za 400 ;)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš27.12.2012 12:54* Připomínky a návrhy
    mučas grácijas !
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš19.12.2012 08:28Pindárna
    aha, já to blíž nerozklikával a spokojil se s titulkem "skladem ANO" ...tak to sorry za případnou chvilku naděje
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.12.2012 09:00Pindárna
    Neutrino: http://www.intercrosse.eu/
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.12.2012 23:23* Připomínky a návrhy
    supa !
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.12.2012 10:24* Připomínky a návrhy
    Zack: dík za info, já jen jestli mi něco neuniká a ještě 1x chci taky zalobovat za číslíčko u hodnocení, myslím, že počet komiksů, které jsem hodnotil (= četl) je také docela zajímavý údaj
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš13.12.2012 08:27* Připomínky a návrhy
    čus, jsem slepej nebo nejde editovat profil ? a nemohlo by být u kolonky Hodnocení také jejich počet ?
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš3.12.2012 08:26Pindárna
    Díky za tipy kolegové ! 3 stíny i Ibikus vypadají dobře, Letní blondýnku vlastním a ta je vynikající.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš29.11.2012 08:34Pindárna
    Nemohli byste mi někdo znalý doporučit (kvalitní) komiks podobný "Pod dekou" ? Kupuju zavedené série a starší věci a nemám moc přehled, co vychází aktuálně. Nemusí to být podobné přímo námětem, ale spíš, aby se jednalo o civilní, dejme tomu citlivý příběh. A ne Corrigana či Padoucnici. Dík.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.9.2012 23:10Pindárna
    1) Preacher
    2) Crying Freeman
    3) Hellblazer
    4) Thorgal
    5) Comicsové legendy
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.8.2012 10:27* Připomínky a návrhy
    dik, tady http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=299 má být v popisu METLIČKA.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.8.2012 12:36* Připomínky a návrhy
    V obsahu http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=3794 je špatně jméno Hulka (Bruce Banne)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.6.2012 10:59Pindárna
    Jj, to bude pravda, jak jsi to "řek" vybavilo se mi to.... To asi všichni, navíc i zpětně ho musím ocenit, je to opravdu vkusná pohádka, profi natočená se spoustou lokací a nezapomenutelných postav, dost temná i k zamyšlení. Pro mě osobně nadčasový klenot.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.6.2012 08:30Pindárna
    Zkoušel jsem chvíli strejdu googla, a sice se u Images: "Sandonorico neverending" objevují sfingy, ale textově nic najít nemůžu. Je ale dobře možný, že Sandonorico bylo něco až za těmi sfingami, ale co tam vlastně bylo si už nepamatuju :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš27.6.2012 15:17Pindárna
    Sandonorico !
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.6.2012 08:52* Připomínky a návrhy
    super! jen drobnost.. nešel by přidat jejich počet jako u komentářů, když už je to ten "přehled" ? :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.6.2012 13:41* Připomínky a návrhy
    Zack: Jsme už spolu řádně polemizovali o hodnocení v profilech komiksů, i když mě třeba zajímá, jak kdo hodnotil i z těch, co nekomentovali, chápu, že to je třeba marginálie... ale abych měl já sám dostupnej seznam Jak a Co jsem hodnotil, to mi přijde dost zásadní. Už se asi 2 měsíce chystam předělat hodnocení v závislosti na hvězdičkách, ale nemám jak, protože nevím, co jsem hodnotil, pokud jsem to i nekomentoval, což je minimálně polovina, ne-li víc.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.6.2012 13:00* Připomínky a návrhy
    Jasná věc, když už se narazilo i na mě, tak jsem to vztahovačně zmínil, ale jinak ať si samozřejmě každej ignoruje co chce. Nechtěl jsem tím nikoho ani sebe obhajovat, šlo mi spíš o tu atmosféru kolem toho, která mi přijde vzhledem k velikosti komunity naprosto zbytečná včetně tohoto technologického zlepšováku vzhledem k počtu přispěvatelů a příspěvků. Mno, konec hipisácký vsuvky, pokrok holt nezastavíš :D já bych hlavně bral třeba ten seznam hodnocení u komiksů i v profilech
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.6.2012 10:13* Připomínky a návrhy
    Nějak nám tu rostou fašizující tendence - chodí nás sem "5a1/2" a je hrozně nutné mít black/ignore list, případně se tu snáší kritika na někoho, kdo je takovej jouda, že sbírá dětský komiksy. Trochu tolerance hoši ! Jak odfiltrovat Entitu? a co by se tady pak na diskuzáku vlastně dělo zajímavýho? Napastovaný vtipy a vzájemný podkuřování? Cítím se dotčen i osobně neboť jsem si dovolil ke 30 čtyřlístkům napsat víc, než jen "klasika z mého dětství" a už je kvůli mě taky potřeba ignorelist, aby se někomu nezavařilo kolečko od myši. A až se budeme všichni ignorovat, tak si pak budeme psát tajné vzkazíky interní poštou, no úplný žůžo a ještě si budeme dávat bodíky, abychom se trochu rozkastovali. Líbí se mi, že sem chodí menší polouzavřená komunita lidí se společným zájmem, která dle mě obsahuje drtivou většinu "vážných" zájemců o komiks v ČR. Takže na tom asi tvůrci nezbohatnou, ale ten svobodný a komunitní duch je právě ten úžasný benefit, takže nezavádějmě píčoviny a zajímejme se o to, co jiní čtou, kupují, vydávají a jak se jim to líbí, i pokud je jim třeba 15 a mají rádi Donalda, kupují si v dospělosti WITCH nebo komentujou Čtyřlístek.
  • J.Connor
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš11.4.2012 17:19* Připomínky a návrhy
    Zack: super, dík za odpověď náčelníku ... komu se dají posílat scany? Nadále vaskovi ?
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš9.4.2012 16:21* Připomínky a návrhy
    Zduřte, jsem jen natvrdlý nebo nejde měnit obsah (text) profilu ? k prosbě o seznam hodnocení se připojuju. Pěkné Velikonoce.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.2.2012 10:38* Připomínky a návrhy
    Zack: super a dík za info
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.2.2012 08:33* Připomínky a návrhy
    Mám asi taky jeden bug: dám série / čtyřlístek - celá série má 6 "stran". Pokud nahoře vyplním stranu "2" a dám přejít, tak v pohodě, pokud ale dole kliknu na "další strana ze 6" vrátí mě to na seznam všech sérií........... pak ještě dvě hnidopišské: 1) uvidím odkaz na sbírku i v profilu uživatelů? teď se na ni dostanu jen přes sekci sbírky, což je trochu nepraktické, kromě šmíráctví jde o to, že spoustu komiksů jsem objevil až takto - u někoho, protože byly uložené před dlouhou dobou a pokud nejsou součástí nějaké série nebo od známého autora, tak se hledají velmi těžko...navíc i sám zjistím finální číslo své sbírky jen přes sekci "sbírky" 2) předpokládám, že "prázdné komentáře" jen s hodnocením se nevrátí..ale rád bych zjistil, jak a kdo hodnotil, bude tedy nějaký ten seznam hodnocení ? Sorry nechce se mi to zde procházet dozadu... Dost špatně se taky zpětně hodnotí (nehledě na to, že jsem byl v tomhle svědomitý a prakticky vše až na Mickey Mouse jsem před hodnocením znova četl nebo aspoň pročetl ), protože profil mi sice píše 1037 hodnocení, ale od půlky to končí a ty, které jsem jen hodnotil už nedohledám... nebude tedy něco jako seznam komentářů + seznam hodnocení?
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš8.2.2012 09:39* Připomínky a návrhy
    Jasný, tomu rozumim. Já to právě chápal tak, že se bráníš z ideového hlediska (lidé čtěte!) vůbec ukázat jak kdo hodnotil, s dovětkem, že by to ani technicky nešlo. Což mi neladilo :) To víš, je to sice Tvoje dítko, ale má spoustu strejčků a tetiček, co chtěj kecat do výchovy, když maj toho fakana tak rádi :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš8.2.2012 08:53* Připomínky a návrhy
    super :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš8.2.2012 08:46* Připomínky a návrhy
    Zack: Ne, ze bych Te necetl, ale nechapal zcela urcite. :) Pokud to, že to "že u příslušného komentáře to není tak nějak není příslušný a hodnocení bude linkovaný na autora" znamená, že ve finále uvidim, jak kdo hodnotil hvězdama (podobně jako jsem dřív i zde viděl procenta), a to i ve svém seznamu komentářů s tím rozdílem, že na to bude tlačítko ON/OFF, tak je to samozřejmě vynikající a míru zdar!
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.2.2012 18:37* Připomínky a návrhy
    Předně, o 5/10 jsem už nemluvil, stejně si předeslal, že to min. rok necháš. Ty debaty navíc nikam nevedou, ani jedno z řešení není "lepší".............. Komentář a hodnocení vkládáš odděleně i na čsfd. Myslím, že logický vztah pramení z nějaké podobné podstaty a ne z toho jestli něco dělám odděleně. Většinou močím a kálím odděleně, ale dost to spolu souvisí. Opravdu nechápu, proč nemůžu zároveň s komentářem vidět i hodnocení. Na ČSFD jsem odkázal proto, abys viděl, že když se u komentářů (a to i v seznamu komentářů konkrétního uživatele) vyskytují také hvězdičky, není to nic nepřehledného či matoucího, naopak, usnadňuje to rychlou orientaci.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.2.2012 14:56* Připomínky a návrhy
    Beru to Zacku, pokud dělám na svých věcech, přistupuji k tomu obdobně, je to košér. Myslím, že Tě ale může těšit, kolika lidem vývoj CDB není lhostejný. Pokud bych slyšel nějaké opravdu rozumné důvody pro 5*, tak už mlčim jako hrob. Ale kromě zpochybňování neslovního hodnocení jako takového a dosti podivného argumentu o vzrůstajícím "renomé" průměrných komiksů (zde to nemám vysledované, na čsfd je to přesně naopak mimochodem) jsem nic moc neslyšel. Jsou desítkáři hlučnější nebo zkrátka píší víc, než "5 * je v poho" ? Ach jo, přestávam pičovat....jen prosím to celkové hodnocení nikoli na celé hvězdičky a hodnocení ke komentářům, klidně fakultativně. Proč není moje číselné a slovní hodnocení logicky svázané ? Pokud budeš stejně dělat seznam s hodnocením, tak už může být rovnou u jednotlivých komentářů, protože u titulů s velkým počtem hodnocení to pak bude nepřehledné. Pro neznalého čsfd tedy, je tohle matoucí ? : http://www.csfd.cz/uzivatel/33472-jconnor/komentare/ nepřijde mi, byť jsou u většiny 3*.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.2.2012 13:24* Připomínky a návrhy
    To zní rozumně a půjde se do toho ? Dosáhne se tak alespoň nějaké hierarchie mezi tituly. A ještě 1 věc, bude vidět hodnocení ** také u jednotlivých uživatelů a jejich komentářů, případně nějaký seznam, ale to už je pohodlnější to vidět rovnou u komentujících. Vím, že zase někdo přijde, že si mám číst celý komentáře, ale jde o onu hvězdičkáři vzývanou rychlost. Prostě mě třeba rychle zajímá kolik dal můj oblíbený hodnotící a nechci si zrovna pročítat, že panel na straně 357 se mu moc nelíbil a o dvě strany dál udělal překladatel botu. A jen na závěr k problému 5/10, navrhuju pořád tu anketu, stejně už se s tim nehne, ale aspoň uvidíme, jak to tedy v tom globálu je a jen pro klid mé rozhárané dušičky, v čem konkrétně se ta stupnice 1-100% neosvědčila? Causa Fry a Donald je mi známa.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.2.2012 13:30* Připomínky a návrhy
    Přeci jen musím ještě reagovat. Kefalín se měl zamyslet politicky, my globálně :) Pro koho globálně ? Oni jsou také nějací zapálení čtenáři komiksů, kteří zde nejsou přihlášeni? Kolik je těch, kteří si čas od času koupí komiks, přihlášeni na CDB nejsou a jukají sem pro inspiraci a "škála 10" by pro ně byla příliš složitá ? To jestli teď nepřecenil svůj zázrak někdo jinej. Sice nikoho z Vás osobně neznám, ale CDB beru díky její žánrovosti jako rodinnou záležitost, takže ne "já,já,já", ale MY, MY, MY. Kdybych tady byl na 10 jedinej fanda, tak už dávno držim hubu a krok. Ti hypotetičtí diváci toužící buď po rychlé informaci mají celkové hodnocení, myslím, že číslo v % je stejně srozumitelné jako počet * a Ti, co tak touží individuálně pročítat názory druhých si je pročítat mohou a stejně tak se mohou vykašlat na čísla i na **. Anketu, anketu !!!
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.2.2012 11:10* Připomínky a návrhy
    Já chápu, že je podstatnější komentář, než hodnocení. Nicméně, pokud se někomu nebude chtít něco psát, tak stejně stále napíše: další geniální dílo = 5 hvězd. Byla tu "škála 100", která je nesmysl, na tom se asi shodnou všichni, a teď je i 10 moc ? Myslím, že naopak, maximální čísla časem upadají, čím víc hodnocení, tím menší průměr, protože 1 hater hravě srazí hodnocení 10 fanoušků. Myslím, že Fryovu 100 % posedlost Donaldem hravě vyřešilo počítání hodnocení od 5 hodnotitelů. Hele já už končim, jde v podstatě o prd, někdo prostě chce mít větší svobodu hodnocení, někdo ji nepotřebuje, takže by od Vás bylo tolerantní, abyste nám ji vy pětihvězďáci nechali :)))) Anketu, anketu !!!
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.2.2012 10:29* Připomínky a návrhy
    Zack: áha už to vidim a taky vidim přetřásání jakéhosi "hocnocení" uživatelů, to prosím nezavádět... stačí mi letité zkušenosti z čsfd, kde tamní body jsou min. ze 3/4 za všechno možné jen ne za kvalitu komentářů či práci pro DB. Nechme tohle sociální emíčko ostatním webům, "rovnostářství" je další z velmi sympatických věcí na CDB //// erik: Bleaurghh. Klasika, zastánci "škály 10" jsou hnidopiši a zastydlí matematici..škála 10 je naprosto běžná a používaná i v hovoru. Ano, 5 * k vyjádření sympatie stačí, na to ve finále stačí i tlačítko líbilo/nelíbilo. A nejsme na čsfd nebo imdb, rychlou orientaci v hodnocení filmů potřebuje slečinka co postává ve foyer multikina s iphonem a neví rychle na co má zajít, CDB je trochu něco jiného.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.2.2012 08:58* Připomínky a návrhy
    Nejni problém, klidně si svejch 1.000 hodnocení projedu (jako fakt), ale kde jsou ? Stejně jako celková čísla mé sbírky atp. To už v profilu nebude ? ... Škála hodnocení je evergreen všech databází. Jasně, že zdejší stomístná stupnice byl trochu úlet, na druhou stranu 1 (jasně že z mnoha :) ) věcí, která se mi na CDB líbila byla svoboda hodnocení. 5* = 100 % - absolutorium, 4* = 80 % - nadprůměr.... postrádám prostě 4,5* = 90 % - vynikající, ale ne nedostižné. A nechci slyšet, že si zvyknu, protože člověk si zvykne pomalu na všechno, třeba i na to kdybyste to vypnuli :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš13.1.2012 09:36* Připomínky a návrhy
    A nechcete je vést alespoň nějak odděleně? Tohle je otevření stavidla a voda skončí bůhvíkde...
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš13.12.2011 15:39* Připomínky a návrhy
    Já taky ne a asi to tak bude, ale chápal jsem to tak, že je to ofiko součást názvu (např. proto, aby to odlišilo Michela jako osobu nebo je to v pádu: Vydavatelství Albina Michela) http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%89ditions_Albin_Michel
    http://www.facebook.com/pages/%C3%89ditions-Albin-Michel/103126576394100
    ale jinak jde samozřejmě o nepodstatný detail, jen mi na to padlo oko, když jsem komiks projížděl kůli komentáři
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš13.12.2011 11:30* Připomínky a návrhy
    Komiks http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=813 vydalo původně nakladatelství celým názvem "Éditions Albin Michel". Vyplývá z tiráže i googlu.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš2.12.2011 12:17Sběratelský klub
    96kb to je teda morda...
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.11.2011 08:19* Připomínky a návrhy
    Lenny: Připojuju se. Pěkná sviňárna mimochodem.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.11.2011 08:15* Připomínky a návrhy
    Chápu Vaše pohnutky, ale pak by bylo vhodné ponechat obě ceny (sběratelskou i původní), protože původní je alespoň přesná, sběratelská je hodně relativní. Já osobně takovéhle ceny v drtivé většině případů dávat odmítám. Nedávno jsem např. koupil 5. Arenu asi za 40,-, ale viděl jsem ji někoho na aukru opakovaně prodat i za 250,-, podobně např. se Saudkovou trilogií kolem Modré rokle, kde jsem kupoval 200,- za kus, sběratelská cena zde začíná na 500,-, nákupy v LK atp. atp.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš11.7.2011 12:09Pindárna
    vasek: Bohužel, už je v krabici... ne vážně, ještě stále čekám na nahození celých komiksů, takže by mě ani nenapadlo zasírat něčí poštu skenama titulů, které tu už jsou. Napiš mi tedy svůj email a požadované parametry obrázků (můj je v profilu).
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 1642 (cca 221179 Kč)
Mám: 1686 (cca 219731 Kč)
Chci: 27 (cca 797 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0