Jo, kamarádi o mně taky říkají, že jsem píčus ~ yeah, yeah all my friends say I´m a pussy, too. [Y: The Last Man #27: Ring of Truth, chapter one]

komiksový sběratel, arogantní narcis, bývalý blogger, ale především umělec napříč všemi dostupnými i nedostupnými médii
v současnosti pracuje na vícero projektech včetně této webové platformy, tak co po mně k*rva chcete ?!?

  • Fry
    Humr Johnson #01: Železný Prométheus - 'Prokrinda...' tahle kniha docela dlouho unikala mé pozornosti, přestože mne někdo upozornil (?!), že přímo předchází příběhu Sledgehammer 44. Při srovnání obou knih je Železný Prométheus jen taková klasická béčková akční detektivka, nicméně na rozdíl od druhého zmíněného obstojí i dnes ve srovnání s podobným brakem ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin26.11.2022 12:56Paper Girls, kniha třetí
    Paper Girls, kniha třetí - Velké finále se vším všudy, včetně téměř zničeného časového kontinua. Opět třeba zmínit, že nesdílím názor většiny která se v ději ztrácela, nicméně uznávám že pro plný zážitek se je třeba soustředit na všechny časové roviny. I přes některé slabší chvilky a Vaughanovy nedořešené kličky se však jedná o výbornou sérii, kterou by bylo škoda minout ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin23.11.2022 21:20SpongeBob komiks 2022/03
    SpongeBob komiks 03/2022 - Docela mě zajímalo jak moc kvalitní/nekvalitní jsou tyhle krátké humorné komiksy z United Plankton Pictures a navíc v tomto případě obálka opravdu prodává, jelikož vysmátého SpongeBoba ve schránce zkrátka chcete mít doma. Overall jsem se pobavil, v rámci žánru je to hodně fajn a jen lituji že to nevycházelo když jsem byl mladší ... Za mě 4*!
  • Fry
    Sestupující trend (o kterém píšu prakticky již několik dílu) se minimálně v této knize pozastavil. Konečně dochází i na nějaké ty zásadnější souboje a Vyšší Měsíc proti Plamennému pilíři je přesně tou událostí která sérii poslední díly chyběla. Přesto stále a asi bohužel marně (?!?) čekám na nějaké ty temnější a drsnější scény, o kterých jsem slýchával před vydáváním této série.
  • Fry
    Masterpiece největšího kalibru, skvěle odvyprávěno, žádné zbytečné dialogy a ladná jednoduchá a přehledná kresba. Normálně bych si s Dendžim alespoň na chvíli ten jeho nuzký život vyměnil. Ne že bych se chtěl nemít dobře, ale musí být hezké radovat se i z obyčejných maličkostí...
  • Fry
    Rehabilitační proces Tandžiróova týmu je u konce a na hrdiny čeká další z mnoha (?) úkolů na cestě k dosažení titulu pilíře protidémonských jednotek. Obálka však bohužel klame a tohle dějství se neodehraje v lese, nýbrž ve vlaku s nazvaném Nekonečno. Ne, že by na tom však záleželo, chybí tomu nějaký větší spád a mám pocit že sérii pomalu dochází dech...
  • Fry
    Fry admin16.10.2022 13:08Gantz #33
    Gantz #33 - Finální fáze postupně vrcholí a to co můžeme sledovat jsou už v podstatě pouze lidská jatka. Nic nechutnějšího jsem snad v komiksu dosud neviděl. Nádrže naplněné až po okraj lidskou masou, mimozemští parazité (?) v nadlidské velikosti, nebo virové částice absolutně devastující samotné bytí. Geniální, zvrácené, nechutné a přesto stále naprosto originální ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin3.10.2022 18:58Pokoj v barvách štěstí #01
    Pokoj v barvách štěstí #01 - Asi se to dalo čekat, jasný černý kůň letošních Crew Manga novinek a věc, kterou mainstreamový konzument může asi klidně vypustit. Ono to nevyšlo ani v ENG (?), I suppose... Hlavní lákadlo protagonisty / antagonisty v roušce se v průběhu bohužel rozplynulo, zápletka zdá se být poněkud přímočará a pokračování mě vlastně ani neláká ... Za mě 2*!
  • Fry
    Fry admin23.9.2022 18:52Solanin 2
    Solanin 2 - Achjo, jak já těm teenagerům rozumím. Úplně se v tom vidím a neříkejte mi že se v tom nevidíte taky? Každý z nás je svým způsobem v životě nějak ztracený a hledá si právě tu svou cestu ven ze stereotypu. Bohužel jak v realitě tak i v komiksu to nemají hrdinové vůbec jednoduché a budoucnost se nedá zastavit. Slice of life ve všech ohledech a must read ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin21.9.2022 16:49Zdál se mi zase ten stejný sen #03
    Zdál se mi zase ten stejný sen #03 - No, jako nebylo to špatné, ale tato poslední kniha mi už přišla poněkud zbytečně natáhnutá. Jako celkově když se nad tím zamyslím, tak by se dal děj celé série shrnout pouze do několika málo kapitol a jsem až překvapený že to vlastně vydalo na tři celé knihy. Anyway máme to za sebou, už víme co je to štěstí a můžeme se posunout dále ... Za mě 3*!
  • Fry
    Lucky Luke: Lucky Luke versus Joss Jamon - Kvalitativně srovnatelné s ostatními díly z 50. let, tzn. dneska již po scenáristické stránce dávno překonáno. Na druhou stranu to na mě působí tak mile nostalgicky, a to říkám jako devadesátkový kid, který ani na příbězích Lucky Lukea nevyrůstal. Obávám se však, že to dnešní mladé generaci nic neřekne, tyhle westerny omg ...
  • Fry
    Fry admin23.8.2022 19:37Psí dny
    Psí dny - Má zvědavost po obsahu sedmdesáti dvou (!) stránkové knížky v pevných deskách byla opravdu velká, nicméně nevím jestli to opravdu stojí za to mít v knihovně. Příběh je letmý, prostý, jako léto samo. Holky si hrají, škádlí se, místy až šikanují a ač je leitmotiv jasný a výtvarné zpracování vcelku originální, nadchnout mé undergroundové já se autorce nepodařilo ... Za mě 2*!
  • Fry
    Fry admin23.8.2022 19:28Ozvěny
    Ozvěny - Oproti nic neříkajícímu hororu Cesta kostí je tohle velmi milé překvapení a od Mighty Boys asi nejlepší kniha na trhu. Autor si zde se čtenářem doslova hraje, ukazuje mu načrtnutý život obyčejného člověka s umírajícím otcem, ukazuje mu odpovědi na možné otázky, ale ukazuje mu také že to vlastně může být úplně jinak a ani po dočtení si nejsem jist KDO a JAK ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin23.8.2022 19:22Cesta kostí
    Cesta kostí - Meh! Vcelku předvídatelné 'dobrodružství' na cestě z ruského gulagu, které mimo jiné s názvem tohoto příběhu má společné tak první tři stránky (k vidění i v ukázkách zde na webu). Nebudu zastírat, čekal jsem od toho víc. Nicméně horší než zápletka je snad už jen kresba, jelikož ač protagonistů v knize není mnoho, vyznat se v nich byl vcelku oříšek ... Za mě 2*!
  • Fry
    Fry admin23.8.2022 19:10One-Punch Man #03: Zvěsti
    One-Punch Man #03: Zvěsti - Začíná to certifikačními zkouškami díky kterým se Saitama může stát oficiálně hrdinou, nicméně ani po nabytí titulu není vyhráno a malými písmeny pod čarou je třeba tento status pravidelně udržovat. Vedle toho přijde na řadu další zkouška Genosových schopností, očekávaný střet se Sonikem a ve finále dokonce i nějaké ty bonusové perličky ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin16.7.2022 14:56Dívka ze země Venku #03
    Dívka ze země Venku #03 - Shiva se vrací domů, jenže něco není v pořádku. Ze (zdánlivě) pohodového a klidného návratu se však stane hotové drama a druhá polovina tohoto volume je absolutním vrcholem této série minimálně v porovnání s předchozími díly. Přiznám se, že jsem další díly prozatím nečetl a v podstatě bych asi (?) ani nemusel, avšak tento velmi doporučuji ... Za mě 6*!
  • Fry
    Fry admin16.7.2022 14:45Tokijský ghúl:re #05
    Tokijský ghúl:re #05 - Kniha plná velkých zvratů jasně odrážející výkyvy kvality jednotlivých volume. Nevím jestli to už autor nedělá spíše schválně, jednou za čas si odvypráví něco méně zajímavého a ono se to v další knize překlopí v parádní plot twist. Závěr této knihy je pak pro fanoušky čistý guilty pleasure, umírá (?) spousta postav a není zcela očividné, kam to vše směřuje ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin30.6.2022 13:55Simpsonovi: Simpsoráma
    Simpsonovi: Simpsoráma - Neřekl bych, že jsem měl vyloženě velká očekávání, ale doufal jsem že se budu dobře bavit. Bohužel se tak ale nestalo, příběhy jsou mdlé, v podstatě ne-vtipné a nikterak zapamatovatelné. Nevěřím, že by mě to dokázalo pobavit ani v mladším věku, natož při srovnání se stejnojmenným seriálem. Malé bezvýznamné plus připisuji za fake inzerci ... Za mě 2*!
  • Fry
    Fry admin18.6.2022 13:01Dívka ze země Venku #02
    Dívka ze země Venku #02 - Do příběhu vstupuje nový a poněkud zvláštní Outsider, na jehož popud se příběh trochu zamotává. Místo klidného sezení u odpoledního čaje je tak Teacher spolu s Shivou nucen vyrazit k jezeru uprostřed lesa zjistit něco více o možnostech zlomení kletby. Největší plot twist však přichází až vzápětí, aby to v následující knize celé vyvrcholilo ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin15.6.2022 10:38Zdál se mi zase ten stejný sen #02
    Zdál se mi zase ten stejný sen #02 - Pokud máte děti, chystáte se je mít, jste sami ještě dítě, nebo vlastně i když už jste dospělí, příběhy vyprávěné Yoru Sumino a ilustrované Idumi Kiriharou by vám rozhodně neměly uniknout. Kdybych měl šanci přečíst si tohle ve svém dětství, asi bych v životě pár věcí i pozměnil. Dospívání je jako sen, uplyne rychle a už se nevrátí ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin12.6.2022 15:57Berserk #06
    Berserk Deluxe Volume 2, 3/3 - No, so far je tohle nejslabší část Golden Age. Příběh se převážně točí okolo Griffitha, drsné strategické souboje nahradily spíše taktické manévry k získání království a Guts i Caska se na vlastní kůži přesvědčí, že pro Griffitha nejsou úplně nepostradatelní. Na poprvé jsem to měl problém dočíst, tak snad to příště bude zase jinak ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin9.6.2022 21:43Lucky Luke: Koleje v prérii
    Lucky Luke: Koleje v prérii - Bez dvou měsíců jsme na další díl série Lucky Luke čekali dlouhých deset let. Asi nejsem úplně ten nejpovolanější fanoušek, přece jen mám v knihovně i s tímto celkem šest sešitů, nicméně doufám že se má sbírka do budoucna snad rozroste. Zápletka se může zdát vcelku jednoduchá, avšak zapeklitých situací se zde našlo hned několik!
  • Fry
    Zdál se mi zase ten stejný sen #01 - Na tohle jsem byl hodně zvědavý, přece jen je to první manga z edice GATE a premisa příběhu naznačovala zajímavý příběh ze života, nicméně je to ještě lepší než jsem očekával. Milý příběh o dětství a dospívání, hledání štěstí v komplikovaném životě, a také o mezilidských vztazích. Takovéto příběhy mi tady dlouhou dobu chyběly ... Za mě 4*!
  • Fry
    Zabiják démonů #06: Soud Pilířů - Po událostech z předchozích dílů přichází pomyslné vyvrcholení celého story arcu a následná rehabilitace (resp. intermezzo), před dalším pokračováním. Je smutné, že za tak krásnou obálkou se skrývá pouze plytký příběh oscilující stále na povrchu. Nicméně abych se neopakoval, ono mi to zatím nevadí, a ani nic víc od toho nečekám ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin29.5.2022 11:34Zabiják démonů #05: Do pekla
    Zabiják démonů #05: Do pekla - Souboj na Pavoučí hoře pokračuje, avšak nepřátelé jsou silnější než se očekávalo. Hrdinové jsou tak vystaveni vcelku bezvýchodné situaci, jejíž řešení by mohli zvrátit pouze zkušenější zabijáci démonů. Po minulé knize jsem už ani neměl v plánu nějak dál v sérii pokračovat, přesto mě nakonec mé vnitřní já přesvědčilo (!) dát tomu ještě šanci ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin29.5.2022 09:48Ú.P.V.O. #16: Upír
    Ú.P.V.O. #16: Upír - Po vcelku slabé trilogii 194X-Y a kolísavé kvalitě 'Spálené země', přichází příjemný upírský příběh, který americkou krajinu ničeho vyměnil za tajemný Český Krumlov a hlavní roli po profesoru Bruttenholmovi přebral Simon Anders. Nicméně série jako taková (bohužel) trochu přešlapuje na místě, a 'Peklo na zemi' se zdá býti stále v nedohlednu ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin28.5.2022 12:47Gantz #32
    Gantz #32 - Hra na kočku a myš pokračuje, jenom není tak úplně jisté jestli vetřelci jsou kočky, lidé myši, nebo naopak. Přece jen karty se obracejí téměř v každé další knize, Gantzova armáda je jednou brána za hrdiny, následně jsou to teroristé a napětí mezi oběma rozdílnými národy roste. Baví mě, kam se série vyvíjí, jenom to tempo vydávání zůstává stále velmi tristní ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin25.5.2022 10:59Dívka ze země Venku #01
    The Girl From the Other Side #01 - Milé, nevinné, avšak místy až noirové drama plynoucí ladně, jako dětství samo. Pokud v tom vidíte paralelu na sérii 'The Ancient Magus' Bride', nejste tak úplně vedle, nicméně jste úplně mimo. Tahle série dokáže překvapit, ale také pohladit po duši. Vztah Shivy se svým mentorem je doslova magický a nebezpečí se skrývá 'tam venku' ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin24.5.2022 21:10Trilogie Nikopol
    Trilogie Nikopol - Kultovní záležitost, některými přeceňovaná, jinými nedoceněná, avšak originální a vcelku nadčasová. Ono už to vlastně není ani sci-fi, rok 2023 je téměř realitou, a i když ambiciózní vize budoucnosti nejspíše nebudou naplněny, souboj ideologií stále probíhá a svět ne až tak vzdálený tomu z románu 1984 by měl být i nadále strašákem všech světových vlád ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin13.5.2022 20:51Přitažlivost
    Přitažlivost - Něco na tomto díle působí značně přitažlivě. Nehledě na téma, přitahovala mě obálka. Nesoudě obálku, zamiloval jsem se do ladné linky kresby. Avšak okouzlen jsem i příběhem zasazeným do lázeňského objektu Vals ve Švýcarsku. Tohle se zase tak často nestává, ale tady zaklaplo vše co mohlo. Škoda že podobných nezávislých komiksů nevychází víc ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin1.5.2022 18:47Aldebaran (pevná vazba)
    Aldebaran - Souhlas s ostatními, Aldebaran je jedním z nejlepších Evropských komiksů, které jsem v posledních letech četl, i když se teda přiznávám, že jsem to na jeden zátah jako ostatní nepřečetl. Každopádně příběh dobře načrtnutý, zápletka skvěle vtáhne do děje a ta flóra a fauna je neskutečně fascinující. Tohle opravdu chcete mít doma a to včetně všech pokračování ... Za mě 5*!
  • Fry
    Meh, na to jak to vcelku dobře začalo jsem se u druhé knihy zhruba v polovině začal nudit. Něco tomu chybí a chtělo by to více rozvíjet charaktery postav. Co mě však bavilo, jsou předěly mezi kapitolami, ve kterých Gage Akutami skvěle komunikuje se čtenářem. Snad to příště bude lepší...
  • Fry
    Fry admin19.4.2022 20:03Paper Girls, kniha druhá
    Paper Girls, kniha druhá - Kolportérky Erin, Máca, Tiffany i K.J. mi za těch několik málo stran už stačily dostatečně přirůst k srdci, a tak jsem si druhou sebranou knihu užíval podobně jako tu první. Souhlasím, že to občas působí trochu zmatečně/uspěchaně, ale oproti sérii Sága (kde vlastně každá kniha tvoří nový dějový oblouk v jiném čase), je tohle zcela plynulé vyprávění ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin11.4.2022 20:26Tokijský ghúl:re #04
    Tokijský ghúl:re #04 - Začalo to slibně, :re je oproti původní sérii o dva kroky napřed, nicméně tahle kniha se úplně nepovedla... Jak píší kluci pode mnou, problém rychlých střihů a absence členění bublin samotnému příběhu moc nepomohla. Vedle domýšlení o co vlastně jde a kdo právě mluví, tak alespoň pro mě dějová linie okolo rodu Rosewaldových ztratila svůj smysl ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin3.4.2022 13:49Náraz
    Náraz - Očekávání byly vysoké, měl jsem tohle nezávislé undergroundové dobrodružství dlouho ve wishlistu, nicméně ve výsledku jsem spíše zklamán. Možná jsem v tom prostě chtěl najít dalšího Hanselmanna a dostal jsem pouze Cowdryho, každopádně jsem se asi úplně nedokázal naladit na tu správnou notu. Za pár týdnů tomu chci dát druhou šanci, ale nevím no, uvidíme ... Za mě 2*!
  • Fry
    Fry admin3.4.2022 13:39Ú.P.V.O. #15: 1948
    Ú.P.V.O. #15: 1948 - Další dějový oblouk, další trilogie (tetralogie ?) se uzavírá. Na rozdíl od 'Spálené země', mě však minimálně poslední dvě knihy, tj. 1947, 1948 nepřesvědčily o svém místě v této sérii. Značka Ú.P.V.O. je v těchto případech spíše branding, než cokoliv jiného. Tohle jsou příběhy profesora Bruttenholma, fungující i bez Bruttenholma, natož pak bez Ú.P.V.O. ... Za mě 3*!
  • Fry
    Batman Detective Comics #06: Stín nad netopýry - Koloniální drama o vzestupu a pádu Gothamských rytířů se přibližuje k závěru, na scénu se vrací Syndikát obětí a obyvatelé města volají po okamžitém rozpuštění jednotky netopýrů. O osudu týmu se však zdá býti již dopředu rozhodnuto a každá další událost, včetně snahy o destrukci Clayface, jen podtrhuje vizi budoucnosti ... Za mě 4*!
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Batman Detective Comics #05: Život v osamění - Od úspěšného cliffhangeru na konci první knihy již uběhl nějaký ten čas, a tak se tvůrci rozhodli vytáhnout ztraceného Tima Drakea zpátky do reality. Ovšem zdání může klamat (!), očekávané rozuzlení je možná až zbytečně zamotané a nakonec se vlastně ani nedozvíme důvod Timova únosu ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin12.2.2022 15:02Rváč
    Rváč - Zapomenutelná věc, podobně jako třeba Aaronův thriller Men of Wrath. Tohle rozhodně není Essex County. Rváč je poněkud komornější, postavy značně přímočařejší a po dočtení se nelze ubránit dojmu že by se to mohlo smrsknout do polovičního počtu stran s úplně stejným vyzněním. Navíc oficiální tiráž (!) prozrazuje cca prvních 100 stran příběhu, tj. třetinu obsahu ... Za mě 2*!
  • Fry
    Aktuálně (!) světově nejúspěšnější série. Jujutsu Kaisen je totiž kombinací toho nejlepšího z jiných shōnen příběhů (Bleach, Tōkyō Ghoul, nebo Kimetsu no Yaiba), avšak postavený na daleko temnějších základech, na kletbách a výborně napsaných postavách. Skvělé, že to tady vyšlo!
  • Fry
    Fry admin5.2.2022 09:39Gantz #31
    Gantz #31 - Invaze planety Země pokračuje, avšak karty se obrací a lidé nemají zájem obětovat své životy bez boje. Kei, ačkoliv stále bez Tae, díky nové taktice překonává několik překážek a staví se do čela záchrany skupinky chycené v jakési pseudo-ZOO. Naproti tomu v Tokiu, v místnosti s černou koulí uprostřed, se 'falešný' Kei a ostatní snaží utvořit záchranný odboj ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin31.1.2022 19:50První muž
    První muž - 'člověk - tělo - pohyb - cvičení - dýchání - zastavení - prázdnota ...' Surrealistická studie, o životě, možnostech svého těla a sebepoznávání krás každého dne. To vše na nízkogramážním papíru, který umožňuje prostup jednotlivých panelů do dalších stran, dalších rozměrů příběhu a dalšího poznávání. Specifická věc, underground, studie, umělecké dílo s malým 'u' ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin30.1.2022 16:41Bludiště 2
    Bludiště 2 - 'Nemá se kam ukrýt... nikdy nikde nebude v bezpečí.' V podstatě další zneklidňující snímek o undergroundovém filmaři, krásné avšak naivní dívce a nejspíše tak trochu jiném (!) milostném trojúhelníku. Tohle bych mohl číst stále dokola. Další příklad toho že grafický román nemusí stát na scénáři nebo kresbě, ale na práci s panely, kompozici a skryté dějové lince ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin30.1.2022 15:42Solanin 1
    Solanin 1 - Obyčejný příběh o zcela obyčejném životě dospívajících. Asano není typický mangaka, na které jsme v našich končinách zvyklí a tohle není typická manga. Tento 'grafický román' vystihuje první velkou životní krizi osobnosti, přechod z bezstarostného (no, ne vždy!) dospívání do každodenního života dospělých. Nebudu lhát, trochu se v tom vidím ... Za mě 4*!
  • Fry
    Zabiják démonů #04: Nezlomitelné ostří - Parta 'zabijáků démonů' se rozšiřuje o dalšího člena, poněkud impulzivnějšího a také ohebnějšího, když v tom přichází nová společná mise. Trochu mě však mrzí, že série v posledních dvou knihách ztrácí tempo a přesouvá se pomalu ale jistě do téměř klasického 'shōnenu'. Ne, že by to bylo na škodu, ale mé nadšení opadává ... Za mě 2*!
  • Fry
    One-Punch Man #02: Tajemství síly - 'Náš šéf projevil zájem o vaše tělo.' ... výborná věc a tak trochu jiný shōnen. Každopádně jsme teprve na začátku a mírné kolísání kvality jednotlivých kapitol je tak vcelku pochopitelné. Přesto se nejedná o nic závratného, ONE postupem času vybrušuje jednotlivé scénáře a Muratova kresba je, no... zkrátka perfektní! Nemůžu nedoporučit ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin12.12.2021 20:40One-Punch Man #01: Jednou ranou
    One-Punch Man #01: Jednou ranou - De-konstrukce žánru pracující na principu krátkých a vypointovaných mikro-příběhů, které se postupem času začnou formovat v ucelenější příběh. One-Punch Man ale asi nebude sérií úplně pro každého, autoři zde cíleně vystupují z mainstreamu a obchází tradiční postupy vyprávění. Mám v ENG a kvůli přebalu (!?!) také v CZ verzi ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin9.12.2021 21:00Abe Sapien #01: Dýka z Lipu
    Abe Sapien #01: Dýka z Lipu - Výborný atmosférický horor. Úchvatná malba. Perfektní práce s dynamikou příběhu. Tohle je (opět) jasný důkaz, že i vedlejší série se mohou svým obsahem rovnat, nebo (v tomto případě) dokonce i překonat sérii původní. Asi by se dalo polemizovat nad kvalitou scénáře, každopádně zde jde spíše o atmosféru. Rozhodně jsem nečetl naposled ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin8.12.2021 22:16Zabiják démonů #03: Vzchop se!
    Zabiják démonů #03: Vzchop se! - Asi by se dalo potvrdit že je tato kniha slabší než ty dvě předchozí, každopádně se obávám že to tak úplně intermezzo nebude, a s novými charaktery se bude pracovat i do budoucna. Nicméně asi bych nebyl tak kritický jako kolegové pode mnou, pořád si to drží určitý feel Usagiho Yojimba a autor skvěle zvládá dávkovat tempo vyprávění ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin20.11.2021 14:27Paper Girls, kniha první
    Paper Girls I. - Není to ani Y: Poslední z mužů a není to ani Sága. Vaughan přichází s novým konceptem, avšak stále s perfektními dialogy, na kterých je celý příběh postaven. Ze začátku se to tváří jako Stranger Things, pak mi to připomínalo seriál Dark a navíc z pohledu čtenáře v roce '21 to perfektně zabíjí komentář jedné z postav, že po roce '16 čekají svět značné problémy ... Za mě 5*!
  • Fry
    Trip: Morrison stojí za sešitem Batman #670, který pokud se nepletu, vychází v ČR vůbec poprvé.
  • Fry
    Fry admin19.3. 20:57Dívčí válka #05
    já tedy doufám že se kniha co nejdříve vrátí na pulty, protože o tohle se teda rozhodně nechci nechat ochudit.
  • Fry
    Fry admin17.3. 19:39Domeček krve a bolesti
    Docela by mě zajímalo, proč si CREW už nehraje u Black Labelu s těmi překryvnými covery... Všechny knihy Hill House Comics, mají v originále u hardcoveru podobný typ přebalu jako Batman: Damned. Dobře to jde vidět např. ZDE v tomto videu. Já jsem si nakonec knihu pořídil v originále a zvažuji, zda jít i do těch dalších. Četl někdo z vás ještě něco z tohoto imprintu?
  • Fry
    Norri: pokud to chceš číst jak to tady vydal Albatros, tak ZDE by to mělo sedět...
  • Fry
    Fry admin1.11.2023 16:46Dívka ze země Venku #11
    Poniczech: možná nová (stará) informace, ale GATE ji má nově na webu a měla by vyjít v únoru 2024
  • Fry
    Pokud byste chtěli začít se sérií Vrcholná Republika, tak z toho co u nás vyšlo doporučuji následující posloupnost:

    - Vrcholná Republika - Světlo rytířů Jedi (The High Republic: Into the Dark)
    - Vrcholná Republika - Příběhy před usnutím [Jediové přicházejí na pomoc] (The High Republic: The Great Jedi Rescue)
    - Vrcholná Republika - Do temnoty (The High Republic: Into the Dark)
    - Vrcholná Republika - Není strachu (The High Republic: There Is No Fear)

    - Vrcholná Republika - Sílící bouře (The High Republic: The Rising Storm)
    - Vrcholná Republika - Příběhy před usnutím [Souboj na výstavě] (The High Republic: Showdown at the Fair)
    - Vrcholná Republika - Srdce Drengirů [#6-8] (The High Republic: The Heart of Drengir)
    - Vrcholná Republika - Ze stínů (The High Republic: Out of the Shadows)
    - Vrcholná Republika - Srdce Drengirů [#9-10] (The High Republic: The Heart of Drengir)

    - Vrcholná Republika - Padlá hvězda (The High Republic: The Fallen Star)
    - Vrcholná Republika - Příběhy před usnutím [Bitva o Hvězdosvit] (The High Republic: The Battle for Starlight)
    - Vrcholná Republika - Půlnoční horizont (The High Republic: Midnight Horizon)
  • Fry
    Fry admin6.6.2023 18:46Lucky Luke: Bratranci Daltonovi
    A pozor, autor nebo letterer asi nedopatřením nebo možná záměrně (?) na straně 30 posílají dva bratry vzhledem k jejich kompetencím a finálnímu zúčtování do trochu jiných měst, respektive někde se stala chyba... možná byla už ve scénáři, nejpravděpodobněji to pomotal Morris při kresbě, a nebo za to může letterer při vsázení textu do bublin.
  • Fry
    baatcha: pokud se nemýlím, tak doposud nic mezi Batman: R.I.P. a Batman: Time and the Batman u nás nevyšlo...
  • Fry
    Fry admin27.3.2023 19:02Corto Maltese: Benátská báje
    Argo vydalo reprodukci upraveného vydání od nakladatelství Casterman z roku 2015, viz. Corto Maltese: Fable de Venise
  • Fry
    Const.ex: koukám že to tak je i v .pdf ukázce na webu, vypadá to příšerně, ale předpokládám že zde může jít i o záměr (?)
  • Fry
    Fry admin2.1.2023 19:13Chci sníst tvoji slinivku
    Ivan Kucera: /spoiler/ Určitě to byla Sakura, ale spíše by mě zajímalo jak si Kjóko vyložila onu větu 'Na rozdíl od něj se mi víc líbí dívky s mírnou povahou' ... cítím za tím nějaký skrytý význam, ale nedokážu to rozklíčovat přesně. /spoiler/
  • Fry
    adevr: Názor ti neberu, pokud ho máš podložený svými vlastními zážitky/zkušenostmi o to lépe. Ale stavět svůj osobní názor jako ten 'zdravý'... proti jakému názoru vlastně? mému? Bushovu? ...je mimo už jenom kvůli tomu že každý máme jiný backround a jiné zážitky/zkušenosti. Cenzura je pak jen jakousi skvělou pojistkou, která v demokratické společnosti filtruje právě ty údajné 'zdravé názory' za ty fakticky podložené a jak správně říkáš - korektní, chránící společnost proti zbytečné xenofobii.
  • Fry
    adevr: Lze vidět, že se generačně i politicky značně rozcházíme. Nemám v plánu tě jakkoliv moralizovat, ale psát, že se považuješ za někoho se 'zdravým názorem' mi přijde trochu za hranou ať už si věříš čemu chceš. Ohledně 'okupantů', které zmiňuješ je naopak jenom dobře, že se již mluví čistě bez národnostního začlenění, díky čemuž se společnost alespoň částečně brání proti xenofobii, která by v 21. století, nebo respektive v kterémkoliv století, neměla vůbec existovat. Minulost je jedna věc, nicméně apriori bychom neměli soudit dnešní generace za přešlapy těch generací, s kterými nemají vůbec nic společného.
  • Fry
    Pro ty, kteří si myslí že cenzura je apriori špatná, bych doporučil tento článek a debatu tím uzavřel: Skončila u nás svoboda slova?
  • Fry
    deefha: dneska jsem to viděl naživo a z toho hřbetu nebudeš mít radost (:
  • Fry
    popravdě zajímalo by mě co to ta Crew zase vymýšlí... první knihu tohoto 'kolosálního komiksového kompendia' normálně vydají v grafické úpravě dle originálu a teď u druhého dílu se tváří že to kompendium vlastně není, logo pro jistotu zmizelo a naopak přibyl nový neexistující (!) název... já se ptám WHY ?!?
  • Fry
    Fry admin18.11.2022 23:26Říká se mu Banksy
    George Walker Bush: lol, tak tohle musel být teda velký úlet...
  • Fry
    'Marinette je roztržitá a nejistá dívka, ale když se promění v Kouzelnou Berušku stává se superhrdinkou ... netuší však, že je její spolužák Adrien, do nějž je beznadějně zamilovaná, ve skutečnosti Černý Kocour' (!) oh well, tohle zní jako velký bizár...
  • Fry
    Fry admin15.10.2022 18:21Visa transit, svazek 2
    Bob: dle Bedeteque by měla být ještě třetí a nejspíše poslední (?) kniha...
  • Fry
    Ter: náhodou ta obálka je parádní, škoda že takový není i zbytek knihy :'(
  • Fry
    Fry admin4.10.2022 18:01Gantz #33
    p3tris: nevím přesně které stránky myslíš, ale já tam žádné stránky 2x asi nemám...
  • Fry
    Fry admin24.9.2022 10:27Solanin 2
    Fimi: to jsou ty ztracené generace! máme v programu zničení českého jazyka a tak podobně. o tvé nabídce popřemýšlím, ale mám toho tady na čtení takové kvantum, že bych tím aktuálně jen zaplnil už tak přeplněné police. takže zatím asi nee...
  • Fry
    Fry admin23.9.2022 18:57Solanin 2
    upřímně se divím že tady ještě nikdo nezačal vydávat Goodnight Punpun, jako why?
  • Fry
    Van Tom: tak to mě těší že to k něčemu bylo, dáme do poznámky že je to na zadní straně chybně.
  • Fry
    Fry admin7.7.2022 17:24MatracMan (2. vydání)
    mcleek: mělo by to být poznat podle obálky, respektive dle toho přechodu od kresby k bílému pozadí
  • Fry
    Fry admin30.6.2022 10:04Dívka ze země Venku #02
    George Walker Bush: tak on ten film má 70 minut. tam ani nic moc víc nenacpeš. každopádně ti rozumím, nicméně i tak apeluji na to že třetí kniha je zdaleka nejlepší a docela se vymyká tomu co sis mohl přečíst v prvních dvou dílech.
  • Fry
    Fry admin29.6.2022 19:59Dívka ze země Venku #02
    George Walker Bush: já být tebou tak dám ještě šanci příštímu dílu, ten je úplně nejlepší! film jsem shodou okolností viděl nedávno a bohužel mapuje více méně pouze první a druhé volume...
  • Fry
    Fry admin9.6.2022 15:06Dívka ze země Venku #01
    GWB, Milo: Moc do toho nevidím, ale myslím si že autor ani neskrývá že se inspiroval hlavní charakterovou dvojící právě ze série 'The Ancient Magus' Bride'. To 'úplně mimo' míří na to, že ač podobné, tak jsou série naproti sobě vlastně zcela jiné.
  • Fry
    Fry admin6.6.2022 19:02Lucky Luke: Koleje v prérii
    SomeOne: Tak jako Asterix nebo Velký vezír Iznougud lze číst zcela samostatně, na tohle se moc těším!
  • Fry
    baatcha: Tyjo zajímavý, jako ono dává smysl, že to není reálné kreslit úplně všechny ty příběhy za těch XY let, ale dostává mě, že jsou kolem toho takové tajnosti... Jako jestli se bojí ztráty prodejů, nebo nevím. Ty články jsou ale parádní :))
  • Fry
    baatcha: V jakých detailech se ty jednotlivé příběhy liší? Tohle by mě docela zajímalo...
  • Fry
    Fry admin29.5.2022 12:41Zabiják démonů #05: Do pekla
    Fimi: Asi na tom něco bude, ale hledat nějaké zásadní komiksy mě už asi ani nebaví. On je ten Zabiják démonů vlastně vcelku fajn, dobře se to čte, nenudí to a jak jsem psal v komentu, zajímá mě kam to bude pokračovat. Ale nic zásadního to není no...
  • Fry
    Fry admin25.5.2022 11:17Dívka ze země Venku #01
    baatcha: ano, manga 2016; anime film 2022
  • Fry
    Palebras: Díky za info, anotace by teda měla být už dobře...
  • Fry
    Stara.kryta: Já mám právě taky první vydání a tam je ještě 'Kulišák'. Nicméně jestli v druhém vydání dvojky z roku 2016 je už přeložený jako 'Finta', tak nejspíše (snad) je tak přeložený i tady. Ptám se kvůli anotaci, kterou tedy upravím...
  • Fry
    dotaz na vlastníky 2. vydání: je tady hlavní antagonista už přeložen jako 'Finta', nebo je zde ještě pod názvem 'Kulišák'?
  • Fry
    Fry admin3.4.2022 13:58One-Punch Man #03: Zvěsti
    Sawyer, Fimi: Tohle je pořád teprve začátek, ONE si v těchto knihách teprve hledal svou cestu. Příběh se pořádně rozjede až později, každopádně popularita této série stojí převážně na Muratově kresbě, která se díl od dílu zlepšuje...
  • Fry
    Fimi: #0 vyjde, ale myslím že až po #3 nebo #4, tak jako v ENG
  • Fry
    Fry admin19.12.2021 19:12Velký komiksový vandr
    Satan__666: Asi nějaká chybka, opraveno, díky!
  • Fry
    SomeOne: Dobrá poznámka, díky za upozornění, propojeno!
  • Fry
    TZcomics: Ano, jedná se o stejný obsah, podobně jako u dalších knih v tomto kompletu od Straczynskiho.
  • Fry
    picaccino: tady asi někomu ujela jedna jednička ... opraveno!
  • Fry
    Od tohoto čísla vychází již bez limitovaných verzí. ... tvl, tohle je zas chytré řešení, když je to poslední kniha. Doufám že něco podobného nás čeká i s pevnou vazbou u zbylých New 52, aby to v knihovně vypadalo blbě...
  • Fry
    baatcha: ano, dneska ráno jsem prohledával světové databáze ... ta tiráž od Egmontu je fakt ostuda.
  • Fry
    Fry admin16.7.2021 15:54Thanos: Svatyně nuly
    Comicsmaniaczone: je to samostatně stojící příběh, co však má společné je hlavní postava Thanose :)
  • Fry
    Fry admin13.7.2021 22:01Batman: Tři Jokeři
    SomeOne: no jako teď se docela stydím :) jak jsem to upravoval tak mi nedošlo že jsem ji tam měl 2x
  • Fry
    Fry admin13.7.2021 06:47Batman: Tři Jokeři
    SomeOne: Chtěl, chybka se vloudila :)
  • Fry
    Daw8ID: Ono taky to 6. vydání má tu kresbu hodně upravenou. Kdybys náhodou někdy narazil na starší vydání, tak nakoukni...
    případně koukni tady: https://asterix.otvirak.cz/obsahy/a_01.htm
  • Fry
    Fry admin6.6.2021 15:46Akira #01
    Doppelganger: přesně tak, pátou hvězdu si schovávám na další díly. Tady jsem musel ubrat kvůli těm dialogům...
  • Fry
    Fry admin6.6.2021 10:57Zabiják démonů #01: Krutost
    Sir_Pete: jo, mě to taky nasralo, ale jde to normálně sloupnout. Žádná vada mi po tom nezůstala...
  • Fry
    Fry admin26.3. 11:39Pindárna
    @Keenkeen: tak jak to vyšlo je to seřazeno ZDE, jinak Norri psal doporučený seznam jak číst dle Egmontu ZDE v diskusi.
  • Fry
    Fry admin11.3. 19:15* Připomínky a návrhy
    já jsem spokojený s tím jak to je teď, takže bych to nechal tak :)
  • Fry
    Fry admin5.2. 09:44* Připomínky a návrhy
    Norri: opraveno
  • Fry
    Fry admin29.1. 16:57* Připomínky a návrhy
    faster86: my nijak zvlášť sérii Batman a Rodin (NEW 52) v rámci kompletu nevedeme, takže v tomto případě ne.
  • Fry
    Fry admin27.1. 17:30* Připomínky a návrhy
    Some One: u knih 1 a 4 jsem doplnil do poznámky info o testovacím prodeji... zatím takhle za mě hotovo, ale ještě to projde rukama snad Toemu, tak to případně ještě upraví :)
  • Fry
    Fry admin27.1. 11:19* Připomínky a návrhy
    SomeOne: číslujeme podle toho jaké číslo má na hřbetu, takže pokud tam má Hulk 4, tak 4 zůstane, informace ohledně testovacího prodeje určitě doplníme.
  • Fry
    Fry admin15.1. 23:26* Připomínky a návrhy
    PeNNy: chyba bude v tom popisu, zítra na to zkusím kouknout.
  • Fry
    Fry admin4.1. 19:30Pindárna
    Argo droplo nový ediční plán :)
  • Fry
    Fry admin27.12.2023 20:30* Připomínky a návrhy
    Django: opraveno
  • Fry
    Fry admin17.12.2023 12:50* Připomínky a návrhy
    každopádně kdyby někdo někde u něčeho zase na něco narazil a dokázal k tomu dohledat i nějaké zdroje, které by potvrzovaly jeho pravdu, tak se klidně ozvěte...
  • Fry
    Fry admin17.12.2023 12:48* Připomínky a návrhy
    Ivan Kucera: Ano, přesně jak píše Zack dohledávat všechny ty originály je docela fuška, občas to má špatně nakladatel, někdy třeba i my. Tohle jde za mnou, protože jsem to dohledával já, Sandoval je mexičan pokud se nepletu, první vydání vyšlo 2006, to vydání ze kterého to CC překládalo je francouzština, které vyšlo 2007. Taky nevm kde se vzal rok 2014...
  • Fry
    Fry admin17.11.2023 08:42* Připomínky a návrhy
    Ivan Kucera: jako nejsem sice expert na japanistiku, ale ne vždycky je v tiráži uveden správný název. procházel jsem docela dost odkazů a mělo by to být správně tak, jak to máme uvedeno v databázi.
  • Fry
    Fry admin29.10.2023 21:07Sběratelský klub
    Hello, má tady někdo přehled o tom jaké má Egmont(Albatros) v plánu vydat Star Wars komiksy/romány v příštím roce?
  • Fry
    Fry admin29.10.2023 17:39Filmový a hudební klub
    yogi: hele vím přesně co chceš říct tím rodiče metalisti a všichni okolo musí být taky, ale mým rodičům se to naštěstí nepovedlo :) sranda je že vím co je Dream Theater jak jsi napsal, ale že by se mi ta hudba líbila se říct nedá. nejhorší můj zážitek z posledních let byl když jsem výjimečně jednou s rodiči šel na nějaké metalové slavnosti. do teď z toho mám noční můry :)
  • Fry
    Fry admin29.10.2023 17:16Filmový a hudební klub
    Fimi: to nezpochybňuji, ale přece jen já kolem sebe mám možná tak 2 lidi kteří mají rádi metal v mém věku :), spoiler - já to nejsem
  • Fry
    Fry admin29.10.2023 15:15Filmový a hudební klub
    Kdyby někdo z vás chtěl opravdu vědět co je populární, tak se podívejte na žebříčky nejposlouchanějších interpretů na Spotify, Apple Music, and so on... rozhodně ne žádný Torr a podobné, yogi to tady shrnul dostatečně, metal je už dneska a obzvlášť pro mladší generace hodně off topic...
  • Fry
    Fry admin27.10.2023 20:36Pindárna
    Solanin by mě na první doprou nenapadl, ale souhlasím, ty dvě knihy za to stojí.

    Sám za sebe mám úplně nejraději Gantz. A proč? Protože je to za A asi nejméně předvídatelná série, za B těch 37 svazků uteče jako voda a za C naprosto jsem si zamiloval ústřední postavy a to jak jim autor hází klacky pod nohy. 10/10 ale chápu že jsou tady i tací kterým to nic neřekne...
  • Fry
    Fry admin9.10.2023 13:38Sběratelský klub
    Možná jste to už postřehli, ale kdyby ne (!), tak na FB Trystera se sbírají lajky aby se vydala Monica od Daniela Clowese.
  • Fry
    Fry admin3.10.2023 10:38* Připomínky a návrhy
    Norri: Tu Hannah jsem upravil, kdyby někdo ještě na něco narazil, klidně se ozvěte.
  • Fry
    Fry admin3.10.2023 07:55Pindárna
    GWB: máš pravdu to generalizování jsem si mohl odpustit.

    Kapis: přesně jsem věděl že se ozveš ty veleznalče světa :), otázka byla jen kdy. Ad 1) ty nejsi spokojený s liberálním progresivismem Ad 2) já nejsem spokojený s populistickým konzervatismem. Simply like that.
  • Fry
    Fry admin30.9.2023 18:01Sběratelský klub
    Nezbi: mám v mobilu deepl aplikaci a taky je tam možnost fotit jako u google.
  • Fry
    Fry admin30.9.2023 14:26Pindárna
    deefha: já si myslím že nejvíce vypovídající je tahle věta: 'Zklamání z toho, že se jejich očekávání nenaplnilo je staví do velmi kritických rolí, zvláště vůči mladším generacím.'
  • Fry
    Fry admin30.9.2023 10:59Pindárna
    já bych tady viděl zásadní problém v tom že Gmork nemá FB a tak místo na svůj timeline kde by plevelil jen lidem kteří ho sledují taky plevelí úplně všem. ale nesoudím, respektuju že boomeři mají tendenci komentovat úplně všechno co na internetu objevili.
  • Fry
    Fry admin30.9.2023 10:55Sběratelský klub
    Nezbi: hezký! jinak namísto google tlanslatoru doporučuji deepl všude kde chodím :)
  • Fry
    Fry admin27.9.2023 18:50Sběratelský klub
    rozbalená z fólie? no tak to bych si zas takové šance nedělal, to bych nechtěl ani zadarmo :))
  • Fry
    Fry admin19.9.2023 15:25Pindárna
    Fimi: ALe Bleach se rozjede hned na začátku :))
  • Fry
    Fry admin8.9.2023 12:12Sběratelský klub
    Kdybyste opravdu nevěděli co s prachama tak tady. Vyjde to levněji a je to lepší investice než artbook i Jerrie dohromady. :)
  • Fry
    Fry admin25.8.2023 18:18* Připomínky a návrhy
    Darth Raelchi:
    - to s tím Kačerem jsem upravil, už to funguje.
    - diplomky jsou úplně nonsense. jednak je to mimo náš primární záběr a navíc zkrátka nemáme kapacitu na to abychom prohrabovali archívy univerzit různě po republice.
  • Fry
    Fry admin24.8.2023 19:00Pindárna
    kde jsou ty časy kdy Crew měla ediční plán na DALŠÍ rok (záměrně tučně) už v listopadu na svém webu... uhh, to byly časy.
  • Fry
    Fry admin18.8.2023 14:22Pindárna
    Norri: já nejsem :)
  • Fry
    Fry admin8.8.2023 22:27Filmový a hudební klub
    tak doufám že se alespoň shodneme že nejlepší Nolanův film je Interstellar.
  • Fry
    Fry admin8.8.2023 18:30Filmový a hudební klub
    Jednička byla nuda, nejlepší je samozřejmě trojka :)
  • Fry
    Fry admin18.7.2023 18:51Pindárna
    seneke: :)
  • Fry
    Fry admin14.6.2023 20:08Art
    ok, přidávám do poznámky.
  • Fry
    Fry admin8.5.2023 21:30Nakupujeme venku
    hele, kde teď objednáváte komiksy v angličně když padlo bookdepository? já mám pár zdrojů, ale rád si nechám nějaké poradit/doporučit...
  • Fry
    Fry admin2.5.2023 20:50* Připomínky a návrhy
    mcleek: fuuu, nikdy jsem o tom neslyšel, jestli máš doma, pošli @RadimNemec nebo @bladkJag podklady a oni na to kouknou, tohle není má specializace :)
    sleepless: to je nějaká chyba, určitě opravím :)
  • Fry
    Fry admin30.4.2023 20:49* Připomínky a návrhy
    GavlaDan: zatím asi spíše ne, podobně jako třeba Mignolaverse, Marvel Universe, ..., už jsme to řešili vícekrát, tohle je spíše Koplverse, než série jako taková...
  • Fry
    Fry admin15.4.2023 21:43* Připomínky a návrhy
    Darth, Zack: nějak jsem to opravil, Darth se kdyžtak ozve kdyby to bylo špatně :)
  • Fry
    Fry admin15.4.2023 12:51* Připomínky a návrhy
    Ivan Kucera: ověřeno a přidáno
  • Fry
    Fry admin26.3.2023 21:16* Připomínky a návrhy
    ad. Marvel Origins: trochu jsem to upravil, kdybyste ještě něco našli tak pište, převzal jsem to od Nerdi a nekontroloval...
  • Fry
    Fry admin14.3.2023 19:41Pindárna
    už jsem nahodil překvapení, tak kolem toho nechoďme jako kolem horké kaše. dejte nám vědět, jestli to má i sběratelskou variantu obálky, nebo pouze standardní... díky :)
  • Fry
    Fry admin16.2.2023 16:08Nakupujeme venku
    SomeOne, radek: tohle se mi zatím naštěstí nestalo, ale předpokládám že to asi prohlížel někdo na celnici (?)
  • Fry
    Fry admin2.2.2023 15:57* Připomínky a návrhy
    Na mém Chromu na Androidu v pohodě, takže to bude asi jen lokální problém :)
  • Fry
    Fry admin23.1.2023 20:55* Připomínky a návrhy
    Thorug: už máme založenou kartu, nicméně nahodíme až za týden, přidáváme knihy až poté co vyjdou :)
  • Fry
    Fry admin2.1.2023 19:15Pindárna
    já upřímně nechápu význam edičáku který se vydává až v polovině roku... jako edičák má být k dispozici hned z kraje roku, tak jak ho dnes zveřejnilo třeba Argo.
  • Fry
    Fry admin2.1.2023 18:21Sběratelský klub
    Ediční plán nakladatelství Argo na leden až červen 2023.
  • Fry
    Fry admin30.12.2022 13:08Pindárna
    Fort: Ty informace máš odkud?
  • Fry
    Fry admin25.12.2022 09:54* Připomínky a návrhy
    Ivan Kucera: pokud se koukám správně tak u série Zámek a klíč je s krátkým 'i'... ALE koukám teď na jeho celé ofiko jméno a tam je s 'í'. Tohle je prozatím docela problematická situace, protože v jednom nebo v druhém případě nebude autor vyhledatelný přes vyhledávání...
  • Fry
    Fry admin23.12.2022 16:34* Připomínky a návrhy
    soulbringer: jednu adminku tady máme :) a co se týká sociálních sítí, tak na to bychom ideálně potřebovali dalšího člověka. sice se náš tým rozrůstá, ale na ty sociální sítě nemáme ve složení tak jak aktuálně jsme moc čas, bohužel :/
  • Fry
    Fry admin11.12.2022 09:42Povinná četba
    Milo: my bad.. jsem jejich skalní fanoušek, protože tady přenášejí alternativní 'mainstreamový' underground od Fantagraphics a Drawn and Quarterly.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 1303 (cca 357708 Kč)
Mám: 1877 (cca 547664 Kč)
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: 3 (cca 888 Kč)
Osobní: neveřejné
Sbírka mimo CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0