Jo, kamarádi o mně taky říkají, že jsem píčus ~ yeah, yeah all my friends say I´m a pussy, too. [Y: The Last Man #27: Ring of Truth, chapter one]

komiksový sběratel, arogantní narcis, bývalý blogger, ale především umělec napříč všemi dostupnými i nedostupnými médii
v současnosti pracuje na vícero projektech včetně této webové platformy, tak co po mně k*rva chcete ?!?

  • Fry
    Fry admin12.12.2021 20:40One-Punch Man #01: Jednou ranou
    One-Punch Man #01: Jednou ranou - De-konstrukce žánru pracující na principu krátkých a vypointovaných mikro-příběhů, které se postupem času začnou formovat v ucelenější příběh. One-Punch Man ale asi nebude sérií úplně pro každého, autoři zde cíleně vystupují z mainstreamu a obchází tradiční postupy vyprávění. Mám v ENG a kvůli přebalu (!?!) také v CZ verzi ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin9.12.2021 21:00Abe Sapien #01: Dýka z Lipu
    Abe Sapien #01: Dýka z Lipu - Výborný atmosférický horor. Úchvatná malba. Perfektní práce s dynamikou příběhu. Tohle je (opět) jasný důkaz, že i vedlejší série se mohou svým obsahem rovnat, nebo (v tomto případě) dokonce i překonat sérii původní. Asi by se dalo polemizovat nad kvalitou scénáře, každopádně zde jde spíše o atmosféru. Rozhodně jsem nečetl naposled ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin8.12.2021 22:16Zabiják démonů #03: Vzchop se!
    Zabiják démonů #03: Vzchop se! - Asi by se dalo potvrdit že je tato kniha slabší než ty dvě předchozí, každopádně se obávám že to tak úplně intermezzo nebude, a s novými charaktery se bude pracovat i do budoucna. Nicméně asi bych nebyl tak kritický jako kolegové pode mnou, pořád si to drží určitý feel Usagiho Yojimba a autor skvěle zvládá dávkovat tempo vyprávění ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin20.11.2021 14:27Paper Girls, kniha první
    Paper Girls I. - Není to ani Y: Poslední z mužů a není to ani Sága. Vaughan přichází s novým konceptem, avšak stále s perfektními dialogy, na kterých je celý příběh postaven. Ze začátku se to tváří jako Stranger Things, pak mi to připomínalo seriál Dark a navíc z pohledu čtenáře v roce '21 to perfektně zabíjí komentář jedné z postav, že po roce '16 čekají svět značné problémy ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin19.11.2021 19:26Zabiják démonů #02: To ty...
    Zabiják démonů #02: To ty... - Tandžiró úspěšně prochází první velkou zkouškou a na scénu vstupuje hlavní (?) záporák. Přitom jsme zatím stále na začátku a kam se bude příběh dále odvíjet není zcela jasné. Možná z toho původně měla být jenom minisérie (nebo možná ne?), každopádně doufám že se na úkor dobrého rozjezdu autor po chvíli nevyčerpá, byla by to škoda ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin18.11.2021 22:25Zabiják démonů #01: Krutost
    Zabiják démonů #01: Krutost - Není to tak dávná minulost, přesto však Japonsko na začátku 20. století (ať už úmyslně nebo ne) svými kulisami značně připomíná období Edo, éru Usagiho Yojimba. Každopádně se to čte velmi ladně, nemám tady na rozdíl od jiných nových sérií problém s panelováním, kresba je příjemná na pohled a těším se kam dál se bude příběh vyvíjet ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin7.11.2021 21:02Tokijský ghúl:re #03
    Tokijský ghúl:re #03 - Nenapadají mě žádné negativa, tato série dalece překonává kvalitu původní série, ale přesto z ní stále těží maximum většiny nedořešených linek a dělá z nich výborné 'what...? & how...?' momenty. Sui Ishida se nám navíc konečně naučil vykreslovat akční scény, aby taky ne (!), když je takhle kniha plná akce. Jsem nadšený, neskutečná guilty pleasure ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin31.10.2021 16:38SPY×FAMILY #02
    SPY×FAMILY #02 - Pořád dobrý, ale mám s tím vcelku podobný problém jako u série My Hero Academia. Abych byl přesnější, velmi mě to baví, příběh je rafinovaný, plný nepředvídatelných zvratů a chci vědět co bude dál. Na druhou stranu není to vyloženě série, u které mám pocit, že ji vyloženě chci číst, nebo ji mít doma. Ono jak toho vychází docela hodně, tak nevím no ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin28.10.2021 16:41Bůh krys
    Bůh krys - Velká paráda a po delší době jedna z mála věcí, jenž mě donutila pořídit si obě verze obálek. Patřím sice do skupiny která si ke Corbenovi hledala cestu trochu déle, avšak 'Bůh krys' nebo 'Shadows On The Grave' z jeho pozdního životního období dokážu dost dobře ocenit. Asi to není úplně pro každého, ale jenom kvůli kresbě bych tohle dílo asi neodsuzoval ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin17.10.2021 20:31Orange #06
    Orange #06 - Finální volume, respektive 'budoucnost' je tady... Oproti zbytku série tahle kniha vznikla lehce s odstupem, a spíše než pokračováním jde o čistý fan service. Autorka se tak mohla vrátit ke své nejúspěšnější sérii, zaexperimentovat si s příběhem z jiného pohledu a také dovyprávět některé nedořešené dějové linky. Slabší než obvykle, ale jsem rád, že to tu vyšlo ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin17.10.2021 20:11Gantz #30
    Gantz #30 - Dramaticky se nám mění situace, lidstvo pochytané mimozemskou civilizací se z minuty na minutu stává lovnou zvěří a odloučení Keie s Tae se stále více prohlubuje. Přitom Hiroya Oku nadále přiostřuje, 'obyčejné postavy' zbavuje nejen důstojnosti, ale také veškerého oblečení a míra nechutnosti některých výjevů překonává vše, co jsme zde doposud mohli vidět ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin11.10.2021 19:59Ú.P.V.O. #14: Král strachu
    Ú.P.V.O. #14: Král strachu - Něco končí, něco naopak začíná... Vrcholná trilogie 'Spálené země' je vlastně takovou vhozenou rukavicí na čtenáře, jelikož přicházejí velké změny a autoři tak postupně uvozují sérii 'Peklo na zemi'. Přitom všechno co se zde děje připomíná spíše střípky nějaké mozaiky stylem „viděli jste…“ a samotný příběh je okleštěn pouze na story board ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin2.10.2021 14:28Ú.P.V.O. #13: 1947
    Ú.P.V.O. #13: 1947 - Přemýšlím, co mi tímto příběhem chtěl autor říct a jsem tedy vcelku na pochybách. Tohle prakticky nemá nic společného s Ú.P.V.O., možná tak profesora Bruttenholma a (doslova) na pár stránkách také Hellboye. Jinak je tento příběh podán a vyprávěn úplně jinak. Tohle je upírská mystika bez Drákuly, béčkový horor bez křiku a temná povídka beze zmaru ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin20.9.2021 15:57Star Wars Magazín 2018/01
    Star Wars Magazín 2018/01 - Druhá a třetí část 'Věznice povstalců' je doslova fanouškovská guilty pleasure. Jsou zde dvě doplňující se dějové linie, z nepřátel se stávají spojenci, ze spojenců naopak nepřátelé a hrdinové mezi sebou skvěle interagují. Opravdu jsem mile překvapen, že to Aaronovi drží ceé pohromadě a jen doufám že tomu neuškodí závěrečný sešit ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin20.9.2021 12:45Star Wars Magazín 2017/06
    Star Wars Magazín 2017/06 - Průměrný sešit předělující dva story arcy. 'Z deníku starého Bena Kenobiho: Tajná pomoc' pracuje s dějovou linkou před epizodou IV. a dále rozvíjí Kenobiho cestu životem, což doufám inspirovalo připravovaný seriál. Naopak první část 'Věznice povstalců' začíná poněkud komorněji, Aphra míří do vězení a Luke s Hanem k novému dobrodružství ... Za mě 3*!
  • Fry
    My Hero Academia - Moje hrdinská akademie #10: All For One - Letní soustředění dopadlo katastrofou, Bakugóa unesli padouši a na scénu pomalu vstupuje i hlavní záporák All For One. Přesto se většina této knihy drží oproti těm předchozím značně při zemi a vypadá to, že to hlavní se odehraje až příště. Nic naplat, napjatý jak to celé dopadne tak nějak bohužel stále jsem ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin17.9.2021 11:27Měsíční tvář (paperback)
    Měsíční tvář - Klasický Jodorowsky, několik zdánlivě nesouvisejících dějových linek, despotičtí záporáci, komplex mesiášského hrdiny, biblické texty, fantastika, sci-fi, prostituce a velkolepé scenérie. Jak už ale tady trefně poznamenali kolegové pode mnou, nejvíce to táhne Boucqova kresba, jelikož overall po téměř 260 stranách zbyde čtenáři jen takový ten 'meh' pocit ... Za mě 2*!
  • Fry
    Fry admin17.9.2021 11:191984
    1984 - Předlohu jsem (až mě to vlastně samotného překvapuje) nikdy nečetl, takže přepis do komiksu nemohu hodnotit. Nicméně graficky je to čistá utopie kořeněná doplňkovými barvami a občasnými celostránkovými ilustracemi. Problém s knihou jsem však měl téměř před koncem, kde se změnil styl vyprávění a víc než s kresbou se pracovalo pouze se samotným textem ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin12.9.2021 20:59Tokijský ghúl:re #02
    Tokijský ghúl:re #02 - Rozjíždí se to velmi slušně a oproti původní sérii to nemá (prozatím) ani žádné výkyvy v kvalitě vyprávění. Ale tak abych jenom nechválil - zápletka s dražbou mi přijde částečně repetitivní a trochu se obávám dějové linky s Kanae von R. Nicméně zase hodně oceňuji že se v tomto sequelu některé známé charaktery prezentují v trochu jiném světle ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin5.9.2021 12:56Spiritistky
    Spiritistky - Na jednu stranu hodně undergroundová záležitost, ale na druhou si tohle dovolím srovnat i s ambicióznější produkcí Fantagraphics, nebo Drawn & Quarterly. Je skvělé že to tady i díky Lipniku mohlo vyjít v podobě ve které to vyšlo, kvalitativně tomu rozhodně odpovídá i daná cena a ke zpracování nemám jedinou výtku. Overall, pro mě nejspíše komiks roku 2020 ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin4.9.2021 17:50Tokijský ghúl:re #01
    Tokijský ghúl:re #01 - Parádní start sequelu! Posouváme se o pár let v čase dále a mezitím se toho docela dost změnilo. Ken Kaneki zde 'prozatím' není tak úplně hlavní postavou, nahrazuje ho jeho alter-ego Haise Sasaki a nově nahlížíme na děj především z řad agentů ÚPG, nikoliv ghúlů jako doposud. Každopádně zatím je to hodně dobrý a moje očekávání jsou vysoká ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin2.9.2021 22:09Berserk #05
    Berserk Deluxe Volume 2, 2/3 - Po několika válečných úspěších a až téměř infantilním poléváním se vodou, pouto mezi Gutsem a Griffithem postupně roste. Vedle toho však roste také Griffithova touha po moci, snaha o to mít své vlastní království za jakoukoliv cenu, bez ohledu na ostatní. Jenomže tohle si ostatní vůbec neuvědomují, a o to víc toho v budoucnu budou litovat ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin29.8.2021 20:10SPY×FAMILY #01
    SPY×FAMILY #01 - Jedno z největších překvapení pro třetí kvartál od Crwe. Tahle série je totiž vcelku 'nová' i pro ostřílenější trhy a v Japonsku vyšla nedávno teprve sedmá kniha. Začíná to sice trochu ukvapeně (podobně jako u jiných sériích), autor se hledá v ideálním poměru střihů a kontinuálním vyprávění, přesto nevaří vůbec z vody a uvidíme kam se příběh dále posune ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin15.8.2021 11:51Modrá CREW #17 - Jednorožec #3, 4
    Modrá Crew #17 - Jednorožec #3, 4 - Druhá polovina temné fantasy z dob těsně před renesancí se oproti té první zdá už poněkud příznivější, jednotlivé dílky skládačky se průběžně skládají do sebe, a ani těsně před finálním rozuzlením není jisté která to strana má vlastně lepší úmysly. Takhle má vypadat správně vypointovaný příběh! Škoda jen že to nevyšlo jako komplet ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin15.8.2021 11:43Modrá CREW #16 - Jednorožec #1, 2
    Modrá Crew #16 - Jednorožec #1, 2 - Ze začátku možná až příliš překombinovaný vstup do příběhu, ve kterém probíhá paralelně hned několik dějových linek. Řeší se zde problematika nějakých Asklépiovců (?), do toho se seznamujeme s Prvotními, osoba v pozadí rozesílá vědcům tapisérie a církev se chce klasicky zmocnit celého světa. ALE naštěstí je to jenom začátek ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin2.8.2021 09:27Naruto #47: Prolomení pečeti!!
    Naruto #47: Prolomení pečeti!! - Vcelku vyrovnaný souboj Naruta s Painem pokračuje, okolní krajina se mění v pusté pláně a je téměř jisté, že tento útok bude mít ještě dohru i v následujícím vývoji této série. Avšak i přes posouvání limitů a odpečeťování dalších a dalších pečetí je před plným vypuštěním osmiocasého ještě jedna poslední pojistka a skryté tajemství ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin18.7.2021 09:36Naruto #46: Naruto je zpět!!
    Naruto #46: Naruto je zpět!! - Painův útok na vesnici pokračuje a je až s podivem, že se mu prakticky nikdo nedokáže rovnat. Útok si tak vedle materiálních škod vybírá i ztráty na životech a vše směřuje k nevyhnutelnému - tj. souboji Naruta s Painem. Tady každý následující tah může znamenat prohru jedné, nebo druhé strany. Nemyslím si, že tento story arc ještě něco překoná ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin17.7.2021 14:10Dívka jménem Patience
    Dívka jménem Patience - 'Nakonec mě přestane bavit, jak se bavíme furt o hovnu a nadhodím nějakej přiblblej vtípek o stroji času.' Tak tak nějak by se dal popsat příběh opravdové lásky, kterou nezastaví ani smrt. Clowes je v podstatě mistrem monologu, vše co je důležité dává smysl a to nepodstatné dotváří metafyzično a cestování v čase. Více takových knih Trystero (!), pls ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin12.7.2021 10:05Batman / Fortnite: Bod nula #06
    Batman / Fortnite: Bod nula #06 - Oh well, tak do dalšího (!) pokračování, pokud tedy někdy bude už asi nejdu. Tohle byl dle mého tak zbytečný event, který měl pouze dva světlé okamžiky a to sešity #2 a #3. Jinak mi to prostě nesedlo, tady šlo asi fakt čistě o promo nějakých hloupých kódů do hry a příběh byl vymyšlen až jako sekundární produkt, jen aby vůbec nějaký byl ... Za mě 1*!
  • Fry
    Fry admin12.7.2021 09:57Batman: Tři Jokeři
    Batman: Tři Jokeři - Ne jeden, ne dva, ale rovnou tři Jokeři (a možná jich bude i víc!) se v tomto temnějším alternativním příběhu postaví proti Batmanovi, Red Hoodovi a Batgirl. Upřímně se mi do toho moc nechtělo, zápletka je na mě poněkud vágní, nicméně ono to ve výsledku až tak debilní není, tedy až na Batgirl, která přelétává od jednoho Robina k druhému, běhna ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin12.7.2021 09:46Velký vezír Iznougud (paperback)
    Velký vezír Iznougud - 'Džin! No ovšem! ... Šéfe, to přece nejde, my věřící nesmíme pít alkohol! ... Ale ne! Ne Gin, pitomče. Džin!' Tak trochu jiný MDEK, postavený především na slovních hříčkách a humorných situacích, kdy se podlý ('is no good') Velkovezír Iznougud neustále snaží stát Kalifem místo Kalifa. Možná lehce repetitivní, avšak překladatelsky mistrovské dílo ... Za mě 4*!
  • Fry
    My Hero Academia - Moje hrdinská akademie #09: Můj hrdina - Byla chyba začínat s touto sérií, protože mě to ani s devátou knihou nepřestalo bavit a spíše naopak jsem stále zvědavý kam se příběh ještě posune. Přitom se v podstatě jedná o úplně obyčejný supehero shōnen zaměřující se hned na několik charakterů zároveň a ono to i tak skvěle funguje ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin3.7.2021 09:14Orange #05
    Orange #05 - 'Chci abychom byli pořád spolu... Jak by asi vypadal svět, kdybych tu nebyl?' ... Drama osudového okamžiku je tady, den kdy Kakeru na svém kole skončil pod koly nákladního automobilu a zformoval tak budoucnost, kterou se nyní jeho kamarádi snaží tak usilovně opět změnit. Ne všechno však změnit lze, a právě proto mě velké finále mírně řečeno zklamalo ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin1.7.2021 10:53Thorgal #16: Vlčice
    Thorgal #16: Vlčice - Velmi povedený sešit o návratu domů, porodu a také touze po moci. Jsem rád že to tady vyšlo, každopádně mě mrzí, že se k mnoha dílům z této série dneska už noví sběratelé nejspíše nedostanou. Zrovna právě tento sešit je ukázkovým příkladem, jak na vcelku malém prostoru odehrát opravdové drama a to i bez zbytečných scenáristických kliček ... Za mě 5*!
  • Fry
    Asterixova dobrodružství #02: Asterix a zlatý srp - Myslím si, že lépe něž 'Je to skvělé jak jdou pro ten Srp.' to už nikdo nikdy lépe nevystihne, protože ono opravdu je skvělé, jak jdou pro ten srp. Nicméně pro úplnost alespoň doplním, že na rozdíl od prvního sešitu tenhle funguje skvěle i po letech, je zde více situačních vtipů a nemůžu tedy hodnotit jinak než maximálně ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin27.6.2021 09:57Tráva
    Tráva - Silný životopisný příběh mapující život I Okson, korejské sexuální otrokyně, zotročené za dob II. světové války. Tohle je jeden z těch komiksů který bych rozhodně doporučil neminout, už jenom kvůli kulturnímu obohacení, ladné kresbě a doplnění znalostí, které jste se ve škole na 99% neučili. Jsem rád že mám tohle doma, určitě se k tomu budu někdy vracet ... Za mě 5*!
  • Fry
    Hladový Jeníček a nenasytná Mařenka - Totální bizár, tohle nechcete číst svým dětem, natož sobě. Jako underground je to však velmi povedené a v mysli mi to zůstane asi ještě ještě dlouho. Vlastně je to taková paralela na klasické upozornění že byste neměli brát drogy, protože můžou mít doslova fatální následky nejen pro vás, ale bohužel i na vaše blízké, rodinu a okolí ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin19.6.2021 20:32Batman / Fortnite: Bod nula #05
    Batman / Fortnite: Bod nula #05 - 'Nekontrolovaná vševesmírná energie. Mám teorii, že Bod nula prochází různými realitami, rychlostí nesčetně mnoho realit za sekundu'... uf, tohle je fakt jízda. Nejlepší na tom paradoxně asi je že to vychází pouze po sešitech, najednou bych tolik dementních monologů nedal. Naprostý podprůměr, obávám se jak to celé dopadne ... Za mě 2*!
  • Fry
    Čertův rypák / Tulipánek - Výborné drama thrillery z dob konce stalinistické éry a jejich následné dopady v 70. letech 20. století pro dva rozdílné imigranty s různou minulostí, ale velmi podobným osudem. Každopádně tohle je skvělá sonda do dob, které naše generace (snad !?) už nikdy nezažije a o to důležitěji vnímám povinnost se s těmito 'nepříjemnými' příběhy seznámit ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin16.6.2021 19:18Pecka
    Pecka - Originální 'coming of age' psychologické drama, založené především na vcelku obyčejných rozhovorech odrážejících každodenní vztahové problémy. Navíc tahle kniha je žhavou novinkou i ve světě, takže nezbývá než poděkovat Centrale že nás zásobuje originálními autorskými díly, které dost možná v blízké budoucnosti získají nejednu komiksovou cenu ... Za mě 4*!
  • Fry
    Thor #02: Válka říší se blíží - V podstatě sbírka různých povídek, která svou kvalitou stále zůstává v podprůměru. Vystavět dobrý příběh hned na několika dějových liniích není totiž vůbec jednoduché, a jak je vidět Aaronovi to opravdu, ale opravdu nejde. Tahle série si mě tedy ani druhou knihou nezískala a upřímně doufám že po mně nebude nikdo chtít v sérii pokračovat ... Za mě 2*!
  • Fry
    Fry admin12.6.2021 19:44Showman Killer (pevná vazba)
    Showman Killer - Nehledejte v tom žádné přelomové dílo a naleznete ezotericky šílenou fantaskní jízdu téměř nepřemožitelného antihrdiny, tak typického pro Jodowerse. Tady zkrátka nemohu souhlasit s ostatními. Má to svižné tempo vyprávění, je to úchvatně nakresleno, nechybí tomu štiplavý humor, klonovací Bioroboptéry, velké souboje, Suprahierofantka a také Tuleňohlav ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin8.6.2021 20:28Batman: Zatracení
    Batman: Zatracení - Esej na téma 'Batman'... četli jste ji už 1 000x, origin se v průběhu času jen lehce mění a upravuje, avšak význam a myšlenka zůstává stále stejná. V této hře se však hraje o život. Někdo umřel, leží v márnici a pokud je to Joker, je možné že ho zabil Batman? Nebo ne... SPOILER v márnici je btmn, příběh je o ničem a tu jednu hvězdu dávám za kresbu ... Za mě 1*!
  • Fry
    Fry admin8.6.2021 20:10Wonder Woman: Mrtvá Země
    Wonder Woman: Mrtvá Země - Postapokalyptický superhrdinský komiks se vcelku jednoduchou zápletkou, avšak velmi dobře uchopenou a také odvyprávěnou. Co mě ale zas tak moc nebavilo, je Johnsonova kresba. Scenérie jsou fajn, panelování je na jedničku, ale detaily postav (ruce, proporce) a hlavně různé grimasy ve tvářích mě tedy vyloženě až odpuzovaly ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin6.6.2021 15:06Akira #01
    Akira #01 - Tohle mi dělá radost jelikož jsem už ani nedoufal, že se na náš malý trh podaří dostat sérii takového významu (!), jaký má právě Akira. Vydání jako takové je parádní (přebal, papír i SFXka), kresba naprosto excelentní, akorát ke scénáři jsem si napsal poznámku, že obzvláště ze začátku trochu drhly jednotlivé dialogy, asi v návaznosti na onen filmový střih vyprávění ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin5.6.2021 20:07Batman / Fortnite: Bod nula #04
    Batman / Fortnite: Bod nula #04 - Máme tady další sešit a nastává opět změna ve stylu vyprávění. Já osobně s touto sérií pořád tak trochu bojuju. Druhý a třetí sešit byl fajn, tohle už je zase spíše podprůměr a čekám že finále bude taky docela nic moc. Každopádně už to tedy asi dočtu a uvidíme jestli se Gageovi podaří tento event nějak 'uspokojivě' zakončit ... Za mě 2*!
  • Fry
    Fry admin4.6.2021 23:13Hubert
    Hubert - Mistrovské dílo, artová záležitost, pocitovka ... Tenhle komiks na 99% není určen 'standardnímu' čtenáři. Nevěřím, že by jej takovýto čtenář dokázal ocenit, a podobně jako i jiná 'nestandardní' média může tohle dílo lehce zapadnout. Pokud však máte cit pro umění, vyznáte se alespoň trochu ve svém životě a od komiksu čekáte nevšední zážitek, tak jste tady správně ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin3.6.2021 20:18Berserk #04
    Berserk Deluxe Volume 2, 1/3 - Svět ve kterém mladý Guts vyrůstal rozhodně nebyl místem vhodným pro děti. Tábory žoldnéřů ve svých řadách ukrývají mnoho monster. Některá se vás pokusí zabít, jiná znásilnit, někteří chtějí překonat váš odkaz, a pak je tady Griffith, který nezatoužil po ničem menším než po samotném Gutsovi. Nemám slov, tohle si zkrátka musíte přečíst ... Za mě 5*!
  • Fry
    Asterixova dobrodružství #01: Asterix z Galie - Re-reading po více než deseti letech. Asterixova dobrodružství patří napříč dějinami možná k tomu nejlepšímu co francouzský comics nabízí, a zcela upřímně kdo z nás dětství netrávil s tímto udatným hrdinou? Přesto však na tomto vydání určitý zub času vidím, nicméně věřím že i dnes může oslovit děti i dospělé ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin26.5.2021 10:14Gantz #29
    Gantz #29 - Invaze apokalyptických rozměrů pokračuje, Gantzovy týmy čelí střetu s pokročilou civilizací a téměř vše se zdá býti ztraceno. Naděje na úspěch / přežití / budoucnost se pomalu vytrácí, avšak i na sklonku světa je třeba neopouštět své ideály a bojovat za své nejbližší. A jak lze vidět, láska Keie Kurona k Tae Kojimě je tou nejsilnější motivací stále bojovat ... Za mě 4*!
  • Fry
    Trip: Morrison stojí za sešitem Batman #670, který pokud se nepletu, vychází v ČR vůbec poprvé.
  • Fry
    Fry admin19.3. 20:57Dívčí válka #05
    já tedy doufám že se kniha co nejdříve vrátí na pulty, protože o tohle se teda rozhodně nechci nechat ochudit.
  • Fry
    Fry admin17.3. 19:39Domeček krve a bolesti
    Docela by mě zajímalo, proč si CREW už nehraje u Black Labelu s těmi překryvnými covery... Všechny knihy Hill House Comics, mají v originále u hardcoveru podobný typ přebalu jako Batman: Damned. Dobře to jde vidět např. ZDE v tomto videu. Já jsem si nakonec knihu pořídil v originále a zvažuji, zda jít i do těch dalších. Četl někdo z vás ještě něco z tohoto imprintu?
  • Fry
    Norri: pokud to chceš číst jak to tady vydal Albatros, tak ZDE by to mělo sedět...
  • Fry
    Fry admin1.11.2023 16:46Dívka ze země Venku #11
    Poniczech: možná nová (stará) informace, ale GATE ji má nově na webu a měla by vyjít v únoru 2024
  • Fry
    Pokud byste chtěli začít se sérií Vrcholná Republika, tak z toho co u nás vyšlo doporučuji následující posloupnost:

    - Vrcholná Republika - Světlo rytířů Jedi (The High Republic: Into the Dark)
    - Vrcholná Republika - Příběhy před usnutím [Jediové přicházejí na pomoc] (The High Republic: The Great Jedi Rescue)
    - Vrcholná Republika - Do temnoty (The High Republic: Into the Dark)
    - Vrcholná Republika - Není strachu (The High Republic: There Is No Fear)

    - Vrcholná Republika - Sílící bouře (The High Republic: The Rising Storm)
    - Vrcholná Republika - Příběhy před usnutím [Souboj na výstavě] (The High Republic: Showdown at the Fair)
    - Vrcholná Republika - Srdce Drengirů [#6-8] (The High Republic: The Heart of Drengir)
    - Vrcholná Republika - Ze stínů (The High Republic: Out of the Shadows)
    - Vrcholná Republika - Srdce Drengirů [#9-10] (The High Republic: The Heart of Drengir)

    - Vrcholná Republika - Padlá hvězda (The High Republic: The Fallen Star)
    - Vrcholná Republika - Příběhy před usnutím [Bitva o Hvězdosvit] (The High Republic: The Battle for Starlight)
    - Vrcholná Republika - Půlnoční horizont (The High Republic: Midnight Horizon)
  • Fry
    Fry admin6.6.2023 18:46Lucky Luke: Bratranci Daltonovi
    A pozor, autor nebo letterer asi nedopatřením nebo možná záměrně (?) na straně 30 posílají dva bratry vzhledem k jejich kompetencím a finálnímu zúčtování do trochu jiných měst, respektive někde se stala chyba... možná byla už ve scénáři, nejpravděpodobněji to pomotal Morris při kresbě, a nebo za to může letterer při vsázení textu do bublin.
  • Fry
    baatcha: pokud se nemýlím, tak doposud nic mezi Batman: R.I.P. a Batman: Time and the Batman u nás nevyšlo...
  • Fry
    Fry admin27.3.2023 19:02Corto Maltese: Benátská báje
    Argo vydalo reprodukci upraveného vydání od nakladatelství Casterman z roku 2015, viz. Corto Maltese: Fable de Venise
  • Fry
    Const.ex: koukám že to tak je i v .pdf ukázce na webu, vypadá to příšerně, ale předpokládám že zde může jít i o záměr (?)
  • Fry
    Fry admin2.1.2023 19:13Chci sníst tvoji slinivku
    Ivan Kucera: /spoiler/ Určitě to byla Sakura, ale spíše by mě zajímalo jak si Kjóko vyložila onu větu 'Na rozdíl od něj se mi víc líbí dívky s mírnou povahou' ... cítím za tím nějaký skrytý význam, ale nedokážu to rozklíčovat přesně. /spoiler/
  • Fry
    adevr: Názor ti neberu, pokud ho máš podložený svými vlastními zážitky/zkušenostmi o to lépe. Ale stavět svůj osobní názor jako ten 'zdravý'... proti jakému názoru vlastně? mému? Bushovu? ...je mimo už jenom kvůli tomu že každý máme jiný backround a jiné zážitky/zkušenosti. Cenzura je pak jen jakousi skvělou pojistkou, která v demokratické společnosti filtruje právě ty údajné 'zdravé názory' za ty fakticky podložené a jak správně říkáš - korektní, chránící společnost proti zbytečné xenofobii.
  • Fry
    adevr: Lze vidět, že se generačně i politicky značně rozcházíme. Nemám v plánu tě jakkoliv moralizovat, ale psát, že se považuješ za někoho se 'zdravým názorem' mi přijde trochu za hranou ať už si věříš čemu chceš. Ohledně 'okupantů', které zmiňuješ je naopak jenom dobře, že se již mluví čistě bez národnostního začlenění, díky čemuž se společnost alespoň částečně brání proti xenofobii, která by v 21. století, nebo respektive v kterémkoliv století, neměla vůbec existovat. Minulost je jedna věc, nicméně apriori bychom neměli soudit dnešní generace za přešlapy těch generací, s kterými nemají vůbec nic společného.
  • Fry
    Pro ty, kteří si myslí že cenzura je apriori špatná, bych doporučil tento článek a debatu tím uzavřel: Skončila u nás svoboda slova?
  • Fry
    deefha: dneska jsem to viděl naživo a z toho hřbetu nebudeš mít radost (:
  • Fry
    popravdě zajímalo by mě co to ta Crew zase vymýšlí... první knihu tohoto 'kolosálního komiksového kompendia' normálně vydají v grafické úpravě dle originálu a teď u druhého dílu se tváří že to kompendium vlastně není, logo pro jistotu zmizelo a naopak přibyl nový neexistující (!) název... já se ptám WHY ?!?
  • Fry
    Fry admin18.11.2022 23:26Říká se mu Banksy
    George Walker Bush: lol, tak tohle musel být teda velký úlet...
  • Fry
    'Marinette je roztržitá a nejistá dívka, ale když se promění v Kouzelnou Berušku stává se superhrdinkou ... netuší však, že je její spolužák Adrien, do nějž je beznadějně zamilovaná, ve skutečnosti Černý Kocour' (!) oh well, tohle zní jako velký bizár...
  • Fry
    Fry admin15.10.2022 18:21Visa transit, svazek 2
    Bob: dle Bedeteque by měla být ještě třetí a nejspíše poslední (?) kniha...
  • Fry
    Ter: náhodou ta obálka je parádní, škoda že takový není i zbytek knihy :'(
  • Fry
    Fry admin4.10.2022 18:01Gantz #33
    p3tris: nevím přesně které stránky myslíš, ale já tam žádné stránky 2x asi nemám...
  • Fry
    Fry admin24.9.2022 10:27Solanin 2
    Fimi: to jsou ty ztracené generace! máme v programu zničení českého jazyka a tak podobně. o tvé nabídce popřemýšlím, ale mám toho tady na čtení takové kvantum, že bych tím aktuálně jen zaplnil už tak přeplněné police. takže zatím asi nee...
  • Fry
    Fry admin23.9.2022 18:57Solanin 2
    upřímně se divím že tady ještě nikdo nezačal vydávat Goodnight Punpun, jako why?
  • Fry
    Van Tom: tak to mě těší že to k něčemu bylo, dáme do poznámky že je to na zadní straně chybně.
  • Fry
    Fry admin7.7.2022 17:24MatracMan (2. vydání)
    mcleek: mělo by to být poznat podle obálky, respektive dle toho přechodu od kresby k bílému pozadí
  • Fry
    Fry admin30.6.2022 10:04Dívka ze země Venku #02
    George Walker Bush: tak on ten film má 70 minut. tam ani nic moc víc nenacpeš. každopádně ti rozumím, nicméně i tak apeluji na to že třetí kniha je zdaleka nejlepší a docela se vymyká tomu co sis mohl přečíst v prvních dvou dílech.
  • Fry
    Fry admin29.6.2022 19:59Dívka ze země Venku #02
    George Walker Bush: já být tebou tak dám ještě šanci příštímu dílu, ten je úplně nejlepší! film jsem shodou okolností viděl nedávno a bohužel mapuje více méně pouze první a druhé volume...
  • Fry
    Fry admin9.6.2022 15:06Dívka ze země Venku #01
    GWB, Milo: Moc do toho nevidím, ale myslím si že autor ani neskrývá že se inspiroval hlavní charakterovou dvojící právě ze série 'The Ancient Magus' Bride'. To 'úplně mimo' míří na to, že ač podobné, tak jsou série naproti sobě vlastně zcela jiné.
  • Fry
    Fry admin6.6.2022 19:02Lucky Luke: Koleje v prérii
    SomeOne: Tak jako Asterix nebo Velký vezír Iznougud lze číst zcela samostatně, na tohle se moc těším!
  • Fry
    baatcha: Tyjo zajímavý, jako ono dává smysl, že to není reálné kreslit úplně všechny ty příběhy za těch XY let, ale dostává mě, že jsou kolem toho takové tajnosti... Jako jestli se bojí ztráty prodejů, nebo nevím. Ty články jsou ale parádní :))
  • Fry
    baatcha: V jakých detailech se ty jednotlivé příběhy liší? Tohle by mě docela zajímalo...
  • Fry
    Fry admin29.5.2022 12:41Zabiják démonů #05: Do pekla
    Fimi: Asi na tom něco bude, ale hledat nějaké zásadní komiksy mě už asi ani nebaví. On je ten Zabiják démonů vlastně vcelku fajn, dobře se to čte, nenudí to a jak jsem psal v komentu, zajímá mě kam to bude pokračovat. Ale nic zásadního to není no...
  • Fry
    Fry admin25.5.2022 11:17Dívka ze země Venku #01
    baatcha: ano, manga 2016; anime film 2022
  • Fry
    Palebras: Díky za info, anotace by teda měla být už dobře...
  • Fry
    Stara.kryta: Já mám právě taky první vydání a tam je ještě 'Kulišák'. Nicméně jestli v druhém vydání dvojky z roku 2016 je už přeložený jako 'Finta', tak nejspíše (snad) je tak přeložený i tady. Ptám se kvůli anotaci, kterou tedy upravím...
  • Fry
    dotaz na vlastníky 2. vydání: je tady hlavní antagonista už přeložen jako 'Finta', nebo je zde ještě pod názvem 'Kulišák'?
  • Fry
    Fry admin3.4.2022 13:58One-Punch Man #03: Zvěsti
    Sawyer, Fimi: Tohle je pořád teprve začátek, ONE si v těchto knihách teprve hledal svou cestu. Příběh se pořádně rozjede až později, každopádně popularita této série stojí převážně na Muratově kresbě, která se díl od dílu zlepšuje...
  • Fry
    Fimi: #0 vyjde, ale myslím že až po #3 nebo #4, tak jako v ENG
  • Fry
    Fry admin19.12.2021 19:12Velký komiksový vandr
    Satan__666: Asi nějaká chybka, opraveno, díky!
  • Fry
    SomeOne: Dobrá poznámka, díky za upozornění, propojeno!
  • Fry
    TZcomics: Ano, jedná se o stejný obsah, podobně jako u dalších knih v tomto kompletu od Straczynskiho.
  • Fry
    picaccino: tady asi někomu ujela jedna jednička ... opraveno!
  • Fry
    Od tohoto čísla vychází již bez limitovaných verzí. ... tvl, tohle je zas chytré řešení, když je to poslední kniha. Doufám že něco podobného nás čeká i s pevnou vazbou u zbylých New 52, aby to v knihovně vypadalo blbě...
  • Fry
    baatcha: ano, dneska ráno jsem prohledával světové databáze ... ta tiráž od Egmontu je fakt ostuda.
  • Fry
    Fry admin16.7.2021 15:54Thanos: Svatyně nuly
    Comicsmaniaczone: je to samostatně stojící příběh, co však má společné je hlavní postava Thanose :)
  • Fry
    Fry admin13.7.2021 22:01Batman: Tři Jokeři
    SomeOne: no jako teď se docela stydím :) jak jsem to upravoval tak mi nedošlo že jsem ji tam měl 2x
  • Fry
    Fry admin13.7.2021 06:47Batman: Tři Jokeři
    SomeOne: Chtěl, chybka se vloudila :)
  • Fry
    Daw8ID: Ono taky to 6. vydání má tu kresbu hodně upravenou. Kdybys náhodou někdy narazil na starší vydání, tak nakoukni...
    případně koukni tady: https://asterix.otvirak.cz/obsahy/a_01.htm
  • Fry
    Fry admin6.6.2021 15:46Akira #01
    Doppelganger: přesně tak, pátou hvězdu si schovávám na další díly. Tady jsem musel ubrat kvůli těm dialogům...
  • Fry
    Fry admin6.6.2021 10:57Zabiják démonů #01: Krutost
    Sir_Pete: jo, mě to taky nasralo, ale jde to normálně sloupnout. Žádná vada mi po tom nezůstala...
  • Fry
    Fry admin14.4. 16:37* Připomínky a návrhy
    @deefha: U 2024/04 jsem tedy opravil za ten správný, teď ještě přepsat ten u 2024/03 :))
  • Fry
    Fry admin14.4. 16:22* Připomínky a návrhy
    @deefha: dobrá poznámka :) ale problém je že to asi teda někdo bude muset přepsat, nebo co na to @Scarface, nemáte správný popisek?
    BTW teda tady - Simpsonovi 2024/04 taky nesedí oficiální popis?
  • Fry
    Fry admin3.4. 19:52Pindárna
    @P.G. ano, uživatelé tomu jdou většinou sami naproti :)
    @yogi takový jsem samozřejmě pořád :))
  • Fry
    Fry admin3.4. 19:17Pindárna
    Já měl ban i tady na CDB :))
  • Fry
    Fry admin3.4. 08:47Publicistika
    @seneke: tyjo drsný, mám od něho doma Red Room: The Antisocial Network což teda není nic pro slabé povahy, každopádně je smutný jak člověka dokáže zničit internet.
  • Fry
    Fry admin26.3. 11:39Pindárna
    @Keenkeen: tak jak to vyšlo je to seřazeno ZDE, jinak Norri psal doporučený seznam jak číst dle Egmontu ZDE v diskusi.
  • Fry
    Fry admin11.3. 19:15* Připomínky a návrhy
    já jsem spokojený s tím jak to je teď, takže bych to nechal tak :)
  • Fry
    Fry admin5.2. 09:44* Připomínky a návrhy
    Norri: opraveno
  • Fry
    Fry admin29.1. 16:57* Připomínky a návrhy
    faster86: my nijak zvlášť sérii Batman a Rodin (NEW 52) v rámci kompletu nevedeme, takže v tomto případě ne.
  • Fry
    Fry admin27.1. 17:30* Připomínky a návrhy
    Some One: u knih 1 a 4 jsem doplnil do poznámky info o testovacím prodeji... zatím takhle za mě hotovo, ale ještě to projde rukama snad Toemu, tak to případně ještě upraví :)
  • Fry
    Fry admin27.1. 11:19* Připomínky a návrhy
    SomeOne: číslujeme podle toho jaké číslo má na hřbetu, takže pokud tam má Hulk 4, tak 4 zůstane, informace ohledně testovacího prodeje určitě doplníme.
  • Fry
    Fry admin15.1. 23:26* Připomínky a návrhy
    PeNNy: chyba bude v tom popisu, zítra na to zkusím kouknout.
  • Fry
    Fry admin4.1. 19:30Pindárna
    Argo droplo nový ediční plán :)
  • Fry
    Fry admin27.12.2023 20:30* Připomínky a návrhy
    Django: opraveno
  • Fry
    Fry admin17.12.2023 12:50* Připomínky a návrhy
    každopádně kdyby někdo někde u něčeho zase na něco narazil a dokázal k tomu dohledat i nějaké zdroje, které by potvrzovaly jeho pravdu, tak se klidně ozvěte...
  • Fry
    Fry admin17.12.2023 12:48* Připomínky a návrhy
    Ivan Kucera: Ano, přesně jak píše Zack dohledávat všechny ty originály je docela fuška, občas to má špatně nakladatel, někdy třeba i my. Tohle jde za mnou, protože jsem to dohledával já, Sandoval je mexičan pokud se nepletu, první vydání vyšlo 2006, to vydání ze kterého to CC překládalo je francouzština, které vyšlo 2007. Taky nevm kde se vzal rok 2014...
  • Fry
    Fry admin17.11.2023 08:42* Připomínky a návrhy
    Ivan Kucera: jako nejsem sice expert na japanistiku, ale ne vždycky je v tiráži uveden správný název. procházel jsem docela dost odkazů a mělo by to být správně tak, jak to máme uvedeno v databázi.
  • Fry
    Fry admin29.10.2023 21:07Sběratelský klub
    Hello, má tady někdo přehled o tom jaké má Egmont(Albatros) v plánu vydat Star Wars komiksy/romány v příštím roce?
  • Fry
    Fry admin29.10.2023 17:39Filmový a hudební klub
    yogi: hele vím přesně co chceš říct tím rodiče metalisti a všichni okolo musí být taky, ale mým rodičům se to naštěstí nepovedlo :) sranda je že vím co je Dream Theater jak jsi napsal, ale že by se mi ta hudba líbila se říct nedá. nejhorší můj zážitek z posledních let byl když jsem výjimečně jednou s rodiči šel na nějaké metalové slavnosti. do teď z toho mám noční můry :)
  • Fry
    Fry admin29.10.2023 17:16Filmový a hudební klub
    Fimi: to nezpochybňuji, ale přece jen já kolem sebe mám možná tak 2 lidi kteří mají rádi metal v mém věku :), spoiler - já to nejsem
  • Fry
    Fry admin29.10.2023 15:15Filmový a hudební klub
    Kdyby někdo z vás chtěl opravdu vědět co je populární, tak se podívejte na žebříčky nejposlouchanějších interpretů na Spotify, Apple Music, and so on... rozhodně ne žádný Torr a podobné, yogi to tady shrnul dostatečně, metal je už dneska a obzvlášť pro mladší generace hodně off topic...
  • Fry
    Fry admin27.10.2023 20:36Pindárna
    Solanin by mě na první doprou nenapadl, ale souhlasím, ty dvě knihy za to stojí.

    Sám za sebe mám úplně nejraději Gantz. A proč? Protože je to za A asi nejméně předvídatelná série, za B těch 37 svazků uteče jako voda a za C naprosto jsem si zamiloval ústřední postavy a to jak jim autor hází klacky pod nohy. 10/10 ale chápu že jsou tady i tací kterým to nic neřekne...
  • Fry
    Fry admin9.10.2023 13:38Sběratelský klub
    Možná jste to už postřehli, ale kdyby ne (!), tak na FB Trystera se sbírají lajky aby se vydala Monica od Daniela Clowese.
  • Fry
    Fry admin3.10.2023 10:38* Připomínky a návrhy
    Norri: Tu Hannah jsem upravil, kdyby někdo ještě na něco narazil, klidně se ozvěte.
  • Fry
    Fry admin3.10.2023 07:55Pindárna
    GWB: máš pravdu to generalizování jsem si mohl odpustit.

    Kapis: přesně jsem věděl že se ozveš ty veleznalče světa :), otázka byla jen kdy. Ad 1) ty nejsi spokojený s liberálním progresivismem Ad 2) já nejsem spokojený s populistickým konzervatismem. Simply like that.
  • Fry
    Fry admin30.9.2023 18:01Sběratelský klub
    Nezbi: mám v mobilu deepl aplikaci a taky je tam možnost fotit jako u google.
  • Fry
    Fry admin30.9.2023 14:26Pindárna
    deefha: já si myslím že nejvíce vypovídající je tahle věta: 'Zklamání z toho, že se jejich očekávání nenaplnilo je staví do velmi kritických rolí, zvláště vůči mladším generacím.'
  • Fry
    Fry admin30.9.2023 10:59Pindárna
    já bych tady viděl zásadní problém v tom že Gmork nemá FB a tak místo na svůj timeline kde by plevelil jen lidem kteří ho sledují taky plevelí úplně všem. ale nesoudím, respektuju že boomeři mají tendenci komentovat úplně všechno co na internetu objevili.
  • Fry
    Fry admin30.9.2023 10:55Sběratelský klub
    Nezbi: hezký! jinak namísto google tlanslatoru doporučuji deepl všude kde chodím :)
  • Fry
    Fry admin27.9.2023 18:50Sběratelský klub
    rozbalená z fólie? no tak to bych si zas takové šance nedělal, to bych nechtěl ani zadarmo :))
  • Fry
    Fry admin19.9.2023 15:25Pindárna
    Fimi: ALe Bleach se rozjede hned na začátku :))
  • Fry
    Fry admin8.9.2023 12:12Sběratelský klub
    Kdybyste opravdu nevěděli co s prachama tak tady. Vyjde to levněji a je to lepší investice než artbook i Jerrie dohromady. :)
  • Fry
    Fry admin25.8.2023 18:18* Připomínky a návrhy
    Darth Raelchi:
    - to s tím Kačerem jsem upravil, už to funguje.
    - diplomky jsou úplně nonsense. jednak je to mimo náš primární záběr a navíc zkrátka nemáme kapacitu na to abychom prohrabovali archívy univerzit různě po republice.
  • Fry
    Fry admin24.8.2023 19:00Pindárna
    kde jsou ty časy kdy Crew měla ediční plán na DALŠÍ rok (záměrně tučně) už v listopadu na svém webu... uhh, to byly časy.
  • Fry
    Fry admin18.8.2023 14:22Pindárna
    Norri: já nejsem :)
  • Fry
    Fry admin8.8.2023 22:27Filmový a hudební klub
    tak doufám že se alespoň shodneme že nejlepší Nolanův film je Interstellar.
  • Fry
    Fry admin8.8.2023 18:30Filmový a hudební klub
    Jednička byla nuda, nejlepší je samozřejmě trojka :)
  • Fry
    Fry admin18.7.2023 18:51Pindárna
    seneke: :)
  • Fry
    Fry admin14.6.2023 20:08Art
    ok, přidávám do poznámky.
  • Fry
    Fry admin8.5.2023 21:30Nakupujeme venku
    hele, kde teď objednáváte komiksy v angličně když padlo bookdepository? já mám pár zdrojů, ale rád si nechám nějaké poradit/doporučit...
  • Fry
    Fry admin2.5.2023 20:50* Připomínky a návrhy
    mcleek: fuuu, nikdy jsem o tom neslyšel, jestli máš doma, pošli @RadimNemec nebo @bladkJag podklady a oni na to kouknou, tohle není má specializace :)
    sleepless: to je nějaká chyba, určitě opravím :)
  • Fry
    Fry admin30.4.2023 20:49* Připomínky a návrhy
    GavlaDan: zatím asi spíše ne, podobně jako třeba Mignolaverse, Marvel Universe, ..., už jsme to řešili vícekrát, tohle je spíše Koplverse, než série jako taková...
  • Fry
    Fry admin15.4.2023 21:43* Připomínky a návrhy
    Darth, Zack: nějak jsem to opravil, Darth se kdyžtak ozve kdyby to bylo špatně :)
  • Fry
    Fry admin15.4.2023 12:51* Připomínky a návrhy
    Ivan Kucera: ověřeno a přidáno
  • Fry
    Fry admin26.3.2023 21:16* Připomínky a návrhy
    ad. Marvel Origins: trochu jsem to upravil, kdybyste ještě něco našli tak pište, převzal jsem to od Nerdi a nekontroloval...
  • Fry
    Fry admin14.3.2023 19:41Pindárna
    už jsem nahodil překvapení, tak kolem toho nechoďme jako kolem horké kaše. dejte nám vědět, jestli to má i sběratelskou variantu obálky, nebo pouze standardní... díky :)
  • Fry
    Fry admin16.2.2023 16:08Nakupujeme venku
    SomeOne, radek: tohle se mi zatím naštěstí nestalo, ale předpokládám že to asi prohlížel někdo na celnici (?)
  • Fry
    Fry admin2.2.2023 15:57* Připomínky a návrhy
    Na mém Chromu na Androidu v pohodě, takže to bude asi jen lokální problém :)
  • Fry
    Fry admin23.1.2023 20:55* Připomínky a návrhy
    Thorug: už máme založenou kartu, nicméně nahodíme až za týden, přidáváme knihy až poté co vyjdou :)
  • Fry
    Fry admin2.1.2023 19:15Pindárna
    já upřímně nechápu význam edičáku který se vydává až v polovině roku... jako edičák má být k dispozici hned z kraje roku, tak jak ho dnes zveřejnilo třeba Argo.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 1308 (cca 359522 Kč)
Mám: 1880 (cca 548281 Kč)
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: 9 (cca 4582 Kč)
Osobní: neveřejné
Sbírka mimo CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0