Nevysoká vysokoškolačka, vášnivá sběratelka manga komiksů, expertka na zakopnutí v místech, kde není o co zakopnout, a profesionální křemela. Jo, a taky jsem levačka.


https://instagram.com/manga_plantaz?utm_medium=copy_link
  • Mitsuko
    Mitsuko30.5.2022 13:13Berserk #08
    Tohle volume bylo ve znamení očekávání konce. Víme, že Guts ve své současnosti putuje světem sám, pořád tedy čekáte, kdy se to stane, a hlavně jak se to stane, že se jejich cesty rozdělí. Zemře někdo? Pohádají se a pobijí? Rozejdou se v dobrém jako přátelé? Objeví se godzila, unese Griffitha a celé následné Gutsovo putování je pro jeho záchranou? Kdo ví. Já už teď ano a jestli chcete vědět taky, musíte si to přečíst.

    https://www.instagram.com/p/CeGLfOTNxZ1/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
  • Mitsuko
    Super rozjezd. Trochu mi to připomínalo moderní Bleach.

    Postavy jsou zajímavé a nijak nesplývají. Musím říct, že mě dost zajímá, co bude dál s hlavním hrdinou, zvlášť poté, k čemu byl odsouzen. Takže zaháčkovat tahle série rozhodně umí.

    Rozhodně mě to bavilo a jsem ráda, že máme tenhle počin na našem českém trhu.

    ⭐️ 8/10

    O trochu víc infa tady:
    https://www.instagram.com/p/CaKxSI9LJlG/?utm_medium=copy_link
  • Mitsuko
    Mitsuko5.1.2022 02:26One-Punch Man #01: Jednou ranou
    Premisa borce, který všechny nepřátele zdolá jedinou ranou, mě nikdy neoslovila, ale když to v češtině vyšlo v tak hezkém formátu s přebalem, ehm… a hele, ona je to fakt sranda. Očekávala jsem klasický akční šonen a ono je to zatím spíš komedie.
    Jsem zvědavá, jak se to stalo, že se z takového slabocha stal ten, koho známe. Jak už zde bylo řečeno, souboje působí spíš komicky tím, jak si nikdo jiný skoro neškrtne. Zatím mi to nevadí, uvidíme, jak to bude působit za pár volumek.
  • Mitsuko
    Mitsuko2.8.2021 22:25Němý hlas #01
    Nejdřív jsem chtěla dát 4 hvězdičky, protože je to přece jen takové úvodní volume. Nakonec jsem ale své rozhodnutí musela přehodnotit, když jsem cítila, jak se mě některé scény dotkly. Ta Nišimijina snaha mě nakonec strašně zasáhla.
  • Mitsuko
    Mitsuko31.7.2021 12:52Green Blood - Zelená krev #05
    Přišlo mi to jako super zakončení. Závěrečný boj byl napínavý a dobře promyšlený, i když se toho stalo hodně, tak to na mě pořád nepůsobilo překombinovaně. A samotný konec se mi taky moc líbil.
  • Mitsuko
    Mitsuko11.6.2021 23:23Berserk #04
    Pro mě je teda náhled do Gutsovy minulosti skvělý a hlavně opravdu žádaný. Konečně mu jako postavě přicházím na chuť a začínám ho chápat. Super.
  • Mitsuko
    Mitsuko14.2.2021 15:06Gantz #27
    Tak to tady docela nabírá obrátky... před koncem světa dostáváme konečně nějaká vysvětlení.
  • Mitsuko
    Mitsuko14.2.2021 02:12Zaslíbená Země Nezemě #09
    Dlouho jsem žádný komentář nepsala, ale tady mám chuť to změnit. Tenhle díl jsem četla jedním dechem, byla tady spousta zvratů a dlouho očekávaných odhalení. Miluju to.
  • Mitsuko
    Mitsuko6.10.2019 14:14To bylo tvé jméno. #01
    Moc milý příběh a opravdu příjemný na čtení. Příjemno je asi ten nejvýstižnější výraz, který mi čtení téhle mangy navozovalo. Navíc nakladatelství použilo stejný typ papíru, jaký kdysi používal Zoner Press, tak jsem u čtení měla neustálý pocit nostalgie. :-D
    Co se týče příběhu, je to rozhodně zajímavý nápad, první díl je každopádně spíš takový seznamovací, ,,oťukávací”, jak už je zmíněno k v diskuzi. Vypadá to ale na opravdu pěkný počin. :-)
  • Mitsuko
    Mitsuko20.9.2019 17:11Královská hra #01
    Mně se to líbilo. Jak tu bylo mnohokrát zmiňováno, není to jako Death note, ale mě by tedy ani nenapadlo za tím DN hledat, přestože i tady se jedná o středoškoláky, tak v Zápisníku šlo o nadprůměrně inteligentní, až geniální soupeře, tohle jsou (a taky mají být) úplně normální puberťáci. A tomu to právě odpovídá...
    Četlo se to rychle, i když mám radši rozřazení knihy do kapitol. Baví mě vytvářet si teorie, kdo může být ten Král, i tu mainstreamovou kresbu můžu.
    Jediné, v co doufám, že vše bude nakonec nějak logicky provázané - jak je Král všechny sleduje, jak dochází k vraždám a tak podobně.
  • Mitsuko
    Řekla bych, že úctyhodný závěr. Mým favoritem stále zůstává třetí díl, přesto se mi ale i tento moc líbil. Na plný počet hvězd to ale nevidím, protože místy se na čtenáře hrne obrovské množství informací, kterými je najednou zahlcen a které místy trochu zhoršují orientaci, snadno mu tak může něco důležitého uniknout - třeba si nejsem schopná vybavit, proč vlastně Salem dělá to, co je tím největším tajemstvím Salemčanů, ale možná tam ten důvod ani nebyl.
    Co se mi ale rozhodně líbilo, byl ten souboj ideálů. Jestli je Salem dobrý, nebo špatný, jestli bojovat za jeho zničení, nebo za udržení. Díky těmto dilematům ani Kojomi nepůsobila se svým rozhodnutím nijak zle, protože čtenáři není naservírováno, které rozhodnutí by mělo být správné. Velice mě bavila také rozdvojená osobnost jedné z postav (kvůli spoileru nebudu zmiňovat které). A teda musím uznat, že na mě silně zapůsobil i ten konec, i když jsem si ho představovala úplně jinak, přišlo mi to velice odvážné, neotřelé a v tu chvíli i dost nečekané.
    Tohle volume navíc obsahuje také bonusové kapitoly s tím, jak to mohlo být po oficiálním konci. Ty byly místy trochu šílené, přesto bych se ale nezlobila ani za konec vyobrazený v tomto bonusu.
    Prostě mi to přijde opravdu super, tohle volume, i celá série.
  • Mitsuko
    Mitsuko19.8.2019 23:41Čarodějova nevěsta #08
    Pořád tomu k dokonalosti příběhově dost chybí, ale mně se tohle volume moc líbilo. Mám pocit, že z těch, co zatím vyšly, i nejvíc. Líbí se mi, že na sebe příběh konečně pěkně navazuje, máme tady zápletku, která je na scéně déle než půlku jednoho volume (a konečně problém popisovaný jako hrozně závažný není vyřízený za tři kapitoly), a dokonce začínám konečně vidět i nějakou větší provázanost (snad to teď nezakřiknu).

    Příští díl by podle popisku na konci měl být nějaký velký předěl, tak jsem opravdu zvědavá, čeho se dočkáme.

    PS: Stejně si ale pořád nějak nemůžu najít vztah k Čise, ale to asi i klidně přežiju...
  • Mitsuko
    Mitsuko16.8.2019 23:43Tokijský ghúl:re #01
    Dost slibný rozjezd, vypadá to skvěle a mám z téhle série zase dobrý pocit. Quinxové mi přijdou jako skvělý nápad, navíc mi jejich postavy přijdou hrozně zajímavé. Trochu jsem ale popravdě doufala, že to s Kenem Kanekim dopadne jinak, ale nevadí.
    Taky mi přijde, že se dost zlepšila Išidova kresba při bojích, což bude rozhodně jedině velké plus!
  • Mitsuko
    Mitsuko24.7.2019 11:22Carciphona #03
    Zatím nejlepší díl. Místy mi pořád přišlo, že je tam toho na tak tenkou knížku narvaného moc, už to ale nepůsobilo tak uspěchaně a navíc i dějová linka byla zajímavá. Tenhle díl super a kresba pořád krásná.
  • Mitsuko
    Na vrcholu zůstáváme i v tomhle volume. Hodně emotivní díl, i když jsem děj znala z anime, husí kůže i slzy se dostavily. Souboj Sasukeho a Itačiho byl jedna velká přehlídka mocných technik s překvapivým zakončením. Krása. :-)
  • Mitsuko
    Mitsuko18.7.2019 02:05Carciphona #02
    Pořád je to na 3*, ale oproti prvnímu dílu došlo určitě ke zlepšení. V příběhu se lépe orientuje, Veloce není tolik nepříjemná. Pořád ale nebyly vysvětleny záměry Blackbird (proč Veloce opakovaně napadá, ale přitom ji nechce dorazit), u které mi také trochu vadí, že se vždycky vynoří úplně zničehonic, jako by snad procházela nějakými portály (třeba z toho nakonec opravdu bude něco takového, nevím). Pořád je co zlepšovat, ale nové prostředí i nové postavy mi přijdou super, kresba je pořád krásná a tento svazek byl docela dost zajímavě zakončený.
  • Mitsuko
    Mitsuko17.7.2019 01:15Carciphona #01
    Rereading: kdysi jsem dala 4*, ale teď jednu srážím. Není to špatné, má to pěknou a proporčně vyváženou kresbu, ale příběhově 1. svazek trochu ztrácí.
    Zápletka zatím nic moc hlubokého, všechno se odehrává strašně rychle a skokovitě. Asi je to prostě takový rozjezd, uvedení čtenáře do situace, ale na to, jak je svazek tenký, je tam těch věcí nacpaných poměrně dost. Možná kdyby jednotlivé situace byly trochu víc rozpracované, bylo by to lepší. Ale špatné to není, tak doufám, že kvalita bude stoupat.
    Celkově hodnotím jako takový průměr.
  • Mitsuko
    Vějíře většinou nekomentuji, protože povídky se hodnotí těžko, jak je známo, a ve Vějíři je jich navíc opravdu hodně, u tohohle svazku ale udělám výjimku. Tentokrát jsem totiž byla opravdu velmi mile překvapená, protože většina povídek byla super, pracovaly se zajímavými tématy a nápady, a navíc i spousta z autorů, kteří publikovali ve Vějíři poprvé, měli zajímavý a pěkně nakreslení příběh. Jasně, vždycky se najdou i slabší kousky, ale přišlo mi, že letos jich bylo pomálu. Celkově mi tohle přijde jako zatím nejlepší svazek Vějíře, a tak i přimhouřím oči a poprvé mu hodím těch 5*, protože jsem se skvěle bavila a mám pocit, že si to zaslouží.

    Za sebe bych mezi pomyslnou top 5 vyzdvihla třeba hned první příběh o mahó šódžó holubech (kdo by to byl řekl, že kraťoučký komiks o holubech bude tak vtipně podaný, super práce a pro mě velké překvapení); Budoucnost patří lidem; Ve tmě dál, cesto má; Res Cogitans a Cesta na Geekcon. Ale jak jsem psala, i zbytek je super.
  • Mitsuko
    Mitsuko8.7.2019 18:41Sherlock #02: Slepý bankéř
    Jo, bylo to fajn počtení. Oproti minulému dílu nedošlo k žádnému dedukčnímu zádrhelu. Kresba byla pěkná a moc se mi líbila i příprava čaje na začátku.
    Jen mi to přišlo pořád takové rychlé, asi si ale na takové tempo budu prostě muset zvyknout.
  • Mitsuko
    Mitsuko7.7.2019 14:47Coffee Shop
    Roztomilý příběh, ale hodně předvídatelný. Taková romantická klasika o zakázané lásce, pro mladší čtenáře by to asi bylo super, mě už to troch míjí. Ale jako oddechovka dobré.
  • Mitsuko
    Mitsuko7.7.2019 13:21Gantz #23
    Líbí se mi inspirace v japonských strašidlech, která jsou na konci nejaponským čtenářům přiblížena, celkový dojem z tohoto volume ale bohužel tak dobrý není. Postavy, které známe, zůstaly úplně v pozadí a většinu času se věnujeme jen bojům postav nových, což je škoda. Kdyby s mýtickými obludami bojoval Kató a další, ke kterým máme vybudovaný nějaký vztah, mohlo by to být opravdu wow. Kresba je pořád super, ale boje bohužel působí tentokrát trochu zmateně (možná i kvůli tomu, že postavy nemám nijak zažité).
    Slabší volume, škoda.
  • Mitsuko
    Mitsuko7.7.2019 12:35Cagaster #05
    Trochu slabší než čtvrtý díl, ale pořád super. Akorát tohle volume bylo nějaké rychlé, docela velkou část zabíral příběh navíc a bonusy. Bonusy ale v tomto díle musím také ocenit, díky nim člověk víc pronikne do autorčina pohledu na věc.

    Příští díl by měl být závěrečný, tak jsem zvědavá, jak to celé dopadne. Těším se.
  • Mitsuko
    Mitsuko19.6.2019 16:24Čarodějova nevěsta #07
    Tohle volume mi přišlo zase trochu slabší a roztříštěné. Skok mezi prvními dvěma kapitolami, kdy se Čise s Eliasem vrátí domů na konci jedné a najednou se Elias nemůže vzbudit na začátku druhé, mi přišel takový nepřirozený, i když nám Čise později vypráví, jak se to stalo a tak (fakt jsem nebyla nadšená z toho, že spolu spali v jedné posteli, stále nepodléhám žádnému nadšení z jejich rozvíjejícího se vztahu), pořád mi přišlo, že to bylo hrozně skokové. Navíc mi přijde, že je Čise vykreslovaná jako čím dál slabší a křehčí a to její neustálé omdlívání mě už trochu štve.

    Líbil se mi ale Čisiin sen a návrat ke kořenům v podobě návratu na aukci. Poslední tři kapitoly obecně považuji za lepší v kontextu tohoto volume, protože na sebe navazovaly a konečně jsme zase po dlouhé době sledovali nějakou ucelenější dějovou linku. A končí to vcelku napínavě, i když je nám všem pravděpodobně jasné, že Elias zase vše vyřeší jako mávnutím kouzelného proutku...
  • Mitsuko
    Mitsuko16.6.2019 11:47Útok titánů #19
    I když jsme mohli v příběhu zaznamenat pěkný pokrok, vlastně se stalo docela málo. Bylo to celkem táhlé, ale dobré. Boj s Reinerem byl zajímavý a boj s Bertoltem bude určitě taky něco podle toho, co se na konci volume stalo. Taky se mi líbil flashback na Marcovu smrt. Jako celek pořád super.
  • Mitsuko
    Mitsuko15.6.2019 17:22Putování s dinosaury
    Nejsem vůbec zvyklá na barevné komiksy, ale líbilo se mi to. Takový náhled na život dinosaurů mi přišel opravdu super, ještě když na konci kapitoly ještě byly základní informace o hrdinovi dané povídky. Taky chválím, že všechny povídky nekončily šťastně, ale zároveň všechny nekončily masakrem, ten poměr dobrých a smutných konců mi přišel pěkně vyvážený. Dobré dílo, klidně bych ho dala k přečtení i dětem.
  • Mitsuko
    Mitsuko9.6.2019 03:35Zaslíbená Země Nezemě #03
    Nemám co vytknout. Chytrý příběh, napětí, nečekané zvraty, krásná kresba, s každým volume mě to baví víc a víc!
  • Mitsuko
    Strašně emotivní a silný díl. Těžko se to shrnuje bez spoilerů, každopádně (jak se dalo očekávat) finišuje bitva mezi Džiraijou a Painem, paralelně zároveň vidíme i souboj týmu z Konohy s Tobim, dalším členem Akacuki, a na třetí vlně konečně dlouho očekávaný střed bratří Učihů! Jedna linka lepší než druhá. + Ještě ta úžasná obálka. Obecně bych řekla, že se momentálně v tomto arcu příběhově nacházíme na vrcholu celé série.
  • Mitsuko
    Mitsuko7.6.2019 00:41Cagaster #04
    Prvních pár stran jsem se nemohla začíst, ale brzy se to zlomilo a nakonec jsem s tímto dílem velmi spokojená. I když se jednalo o několik bojů na různých místech, stalo se toho vlastně za tohle volume strašně moc. Mám moc ráda postavu Achta a jsem opravdu zvědavá, jak to s ním dopadne, i když mám takové tušení, že moc dobře ne. Taky se mi líbí, jak si k sobě Kidou a Ilie postupně našli cestu. Celkově mě tahle manga vážně baví a jsem zvědavá, jak to s tím „dalším vývojovým stádiem člověka" dopadne.

    Rozhodně úctyhodný zástupce postapa mezi mangami.
  • Mitsuko
    Mitsuko4.6.2019 17:26Gantz #22
    Na 5* to není, ale pořád dobré. Hrozně se mi líbí, jak celá série polemizuje nad zkažeností lidstva, viz Anzu, která nevěří, že opravdu existují dobří lidé, kteří chtějí pomáhat druhým, nebo civilisté, kteří po záchraně života Katóovi vyčtou, že jim nepomohl dřív. Taky se mi líbí ty různé pohledy postav na tu Gantzovu „hru". A kresba je super, ale to není výjimkou. :-)
  • Mitsuko
    Skvělé volume, asi teda jako každé u Alchymisty. :-) Hrozně se mi líbí, jak je tady namíchaný humor, akce, zajímavé myšlenky. Prostě super, jeden ze skvostů česky překládané mangy.
  • Mitsuko
    Mitsuko4.6.2019 17:09Spirála #03
    Opět re-reading. Super, fakt silné...ta beznaděj, a nemožnost něco dělat, navíc šílená atmosféra. Četla jsem to před spaním a teda nemůžu říct, že bych pak mohla v klidu spát.
  • Mitsuko
    Mitsuko29.4.2019 23:38Zaslíbená Země Nezemě #02
    Skvělý díl, tuhle sérii prostě miluju. Pořád se něco děje a pořád je to přitom tak chytré! Plánování útěku, trénování dětí a odhalování práskače ve vlastních řadách. Všechno mi tam skvěle funguje, vystavěná atmosféra je hustá, že by se dala krájet. A ta pavučina lží, do které se zamotává Norman...no těším se, co bude dál, je to skvělé, rozhodně jedna z nejlepších sérií, co u nás vychází.
  • Mitsuko
    Mitsuko27.4.2019 19:38Tokijský ghúl #14
    Krásná obálka. Ale jinak...nevím. Od závěru série jsem asi čekala víc. Jasně, vím, že to není úplný závěr, že ještě bude Re, ale i tak je to velký milník, velký předěl v příběhu a zakončení základní série. A v tomhle ohledu mi to prostě přišlo opravdu průměrné. Boje byly už v předchozích dílech tak trochu slabinou a čtrnáctka není výjimkou, což je trochu problém, když je většina volume jeden dlouhý boj. Úplně mi nesedlo ani postavení Arimy do role „finálního bosse", i když byl doteď mýtická postava opředená legendami, nějak mě úplně příběh netáhl k tomu, že by to mělo celé vyústit ve finále, ve které to nakonec vyústilo. Ale musím uznat, že spoustu věcí jsem tady nečekala a docela se těším, co se bude dít v Re. Neřekla bych, že byl 14. díl vyloženě špatný, byl to opravdu takový průměr, ale jako závěrečný díl nefunguje tak, jak by mohl. (MINISPOILER: No...ale na druhou stranu se aspoň Kaneki nedal dohromady s Tókou... :-D)
  • Mitsuko
    Mitsuko25.3.2019 14:13Death Note - Zápisník smrti #01
    Rereading. Perfektní rozjezd perfektní série. Pořád jedna z mých největších srdcovek, miluju tu nádhernou kresbu, miluju ten příběh, tu jeho chytrost, každý tah je logicky vysvětlen a dává smysl, ten souboj dvou geniálních myslí je úžasný a linka s agenty FBI je podle mě jedna z nejlepších, kde Light navíc skvěle demonstruje své schopnosti. A Rjúk je taky prostě super. Za mě jedna z nejlepších sérií, které u nás vyšly.
  • Mitsuko
    Mitsuko14.3.2019 23:53Spirála #02
    Opět re-reading. A teda koukám, že mě tenhle díl chytil ještě víc než před lety. Líbí se mi, že na sebe příběhy začaly navazovat. A proboha, Lidský hlemýžď je jedna z nejnechutnějších kapitol v sérii. Ke spirálám budu mít asi už vždycky velmi rezervovaný přístup... :-D
  • Mitsuko
    Mitsuko10.3.2019 11:51Tokijský ghúl #13
    Čeká nás velké finále. :-) A ano, vypadá to, že bude na co koukat. Moc se mi líbil další náhled do Džúzovy temné minulosti. Jinak byl tenhle díl v podstatě jeden velký souboj, který byl opravdu napínavý, i když v tomhle volume šlo spíš o boj těch vedlejších postav, v závěru to ale vypadá na pořádnou mlátičku mezi těmi hlavními z Anteiku i z ÚPG. Jsem zvědavá, jak se se závěrečným dílem autor popere.
  • Mitsuko
    Mitsuko9.3.2019 02:28Spirála #01
    Re-reading po mnoha letech. Ale ani za tu dlouhou dobu jsem nezapomněla na děsivou atmosféru, která tuto hororovou mangu svírá. Je to vážně nechuťárna, ze které běhá mráz po zádech...během těch mnoha let od posledního přečtení této hororovky jsem stejně spirály kolem sebe často vnímala a vybavovala si u nich tento děsivý příběh. A rozhodně tomu tak bude i dál. Děsivé, šílené. Tady mám opravdu pocit, že Džundži Itó prostě nemůže být normální...
    U tohoto dílu mi ale místy přišla trochu krkolomná formulace některých vět, což už jsem si teda vůbec nepamatovala, a pravděpodobně jsem to v pubertě i přehlížela. Teď to každopádně vidím a je škoda, že občasná neobratnost slovního vyjádření je malou vadou na kráse jinak skvělého díla.
  • Mitsuko
    Mitsuko8.3.2019 00:44Zaslíbená Země Nezemě #01
    Bylo to ÚŽASNÉ. Přijde mi to jako dost silný rozjezd, i když se jednalo teprve o první díl, pořád se něco dělo. Ty zvraty, ten svět...strašně mě to baví a jsem moc ráda, že se k nám tahle série dostala, na mém soukromém žebříčku se rozhodně sápe mezi top mangy v češtině. Rozhodně stojí za přečtení, hlavním motivem je jakýsi souboj inteligencí, s nímž jsme se setkali třeba u Death note. A miluju tu obálku! Ale to asi budu u téhle série psát často.
  • Mitsuko
    Skvělé jako vždy, tahle série má neuvěřitelný přesah, ten příběh je silný. Stále jedna z nejkvalitnějších sérií, která u nás momentálně vychází. I když většina volumka byla minulost o výcviku Eda a Ala, o jejich prvním setkání s Mustangem a přijetí Edwarda mezi státní alchymisty, pořád to bylo prostě skvělé. A ten motiv jakéhosi „spatření pravdy" či „prozření" je neskutečně zajímavý. Těším se na další díly.
  • Mitsuko
    Mitsuko3.3.2019 11:26Naruto #41: Džiraijova volba
    Tohle volume byl v podstatě jeden dlouhý boj, ale rozhodně je na co se dívat. Vzpomínky na doby, kdy Džiraija učil trojici válečných sirotků, jsou opravdu pěkné a odhalují mnoho důležitých věcí, stejně tak vzpomínka na dobu, kdy se Džiraija učil na Žabí hoře a dostal proroctví ohledně svého budoucího žáka, z čehož vyvstává otázka, kterého z žáků se vlastně proroctví týká. Technicky je volume skvěle zpracované, akce je dynamická, čtenář se v ní neztrácí, Akacuki si stále drží svou temnou auru, příběh vás drží a táhne, že ho prostě nemůžete odložit...a ta obálka! Krása.
  • Mitsuko
    Mitsuko24.2.2019 19:04Čarodějova nevěsta #06
    Na tenhle díl jsem zaregistrovala trochu horší reakce, tak jsem čekala velký propad zpět, ale ten se tedy úplně nekonal. Jo, je to slabší než minulý díl, to rozhodně, ale oproti některým dílům předtím mi to pořád přišlo lepší (možná jsem ovlivněná tím, že mám zároveň rozečtenou beletrii, která mě totálně štve a nebaví, nevím).

    První polovina dílu byla taková vánočně naladěná a prostě milá a příjemná, dokonce obohacená o mírnou moralistickou vložku. Musím říct, že v kontextu příběhu mě opravdu rozesmála otázka: „Jaké je to brát drogy? Je to fajn?" Ačkoli to asi nebyl její účel.
    V druhé polovině poté linka o hledání chlapce, který zmizel ze vzpomínek rodičů, i ta se mi líbila. Chválím použití principu výměny něco za něco, který známe již z Alchymisty. A opravdu mě potěšil návrat k motivu liščí kůže, který se objevil o 2 volume zpět a byl ihned zašlapán. Tohle provázání se mi líbilo.

    Čise působila tak nějak uceleněji a je mi teď mnohem příjemnější než na začátku série, stále ale nepřicházím na chuť jejímu vztahu k Eliasovi, stále mi přijde, že by se víc hodilo, kdyby měli takový ten vztah typu otec - dcera. Svět, kresba i obálka zůstávají pořád úžasné samozřejmě.

    Viděla bych to tak na pomezí 3-4 hvězdy, doufám, že se nějakým dalších propojení a návazností (jako s tou kůží) dočkáme i v budoucnu.
  • Mitsuko
    Mitsuko24.2.2019 01:03Útok titánů #18
    Tenhle díl se mi moc líbil, ani jsem si nevšimla. jak rychle mi stránky mizely pod rukama. Byl protkaný emocemi, sentimentem a ještě k tomu se nám konečně odhaluje něco z minulosti Erenova otce, na což čekáme velmi velmi dlouho. Cesta ke Zdi Maria s sebou nese také vzpomínky na události prvních dílů, díky kterým jsem se dokázala dobře vžít do pocitů postav. Atmosféra celého volume je velmi vážná, i čtenář z něj může cítit, že se blíží opravdu důležitý moment pro všechny hrdiny příběhu, zároveň ovšem autor našel i možnost, jak příběh obohatit o vtipnou složku v podobě Sashiny euforie z masa. A ten konec...v příštím volume se opravdu máme na co těšit. Navíc obálka opět skvělá. Prostě nemám co vytknout.
  • Mitsuko
    Mitsuko4.2.2019 13:15Gantz #21
    Líbilo se mi, jak do příběhu autor zakomponoval bůžky a démony z japonské mytologie. V tomhle volume se mi taky líbilo nové prostředí (mise mimo Tokio) a ozvlaštnění v podobě dalšího týmu na scéně. Ale kvůli tomu bohužel docela trpěly bojové scény, těch postav tam bylo prostě hrozně moc a hůř se orientovalo v tom, kdo co dělá, kdo to tam umírá a tak. Ale byla tam panda, pandy jsou vždycky super. Zajímavá sonda do lidských duší byla konečná debata o lacinosti života. (SPOILER! Jakože fakt nakonec Kato zůstává jediný, kdo chce oživit Keie? Když si vzpomenu, jak je sjednotil a jak mu za to byli vděční a všichni obětovali své body, aby oživili ty, které Kei chtěl oživit, a on sám se mohl vrátit domů, a teď se cukají i na oživení jeho?! Nepřítomnost Keie na ně má opravdu velký vliv. Díky bohu za Katoa.)
  • Mitsuko
    Seriál jsem neviděla, tak tedy nemůžu v tomhle ohledu srovnávat. Z první kapitoly jsem neměla moc dobrý pocit, přišlo mi to takové moc uspěchané, rychlé, divné. Se seznámením dvou hlavních protagonistů by se podle mě dalo daleko lépe pracovat. Potom se zde každopádně začal odvíjet poměrně zajímavý případ se zajímavými motivy i rozřešením, bavilo mě to. Sherlockovy dedukční schopnosti vypadaly většinu času opravdu hustě. (SPOILER! I když teda to, že vrahem je taxikář, jsem věděla už od té hádanky „komu věříme natolik, že bez starosti nasedneme k němu do auta, přestože ho vůbec neznáme," a to rozhodně tak super dedukční schopnosti nemám, u toho jsem se trochu pozastavila, že na to Sherlock nepřišel hned. Konec spoileru.)

    Celkově byl tento manga počin určitě fajn a zaslouží si naši pozornost. Já osobně jsem velmi ráda za rozhodnutí použít japonský styl čtení (zprava doleva), i když se jedná o nejaponskou mangu. Za to určitě palec nahoru.
  • Mitsuko
    Já teda trochu vybočím z davu, protože pro mě tohle zatím bylo nejlepší volume série. Pořád se něco dělo, příběh držel moji pozornost a zájem, a i když se linky posunuly hodně dopředu, neztrácela jsem se. Navíc mi zde přišlo daleko realističtější budování vztahů mezi postavami, jsem nadšená z většího zapojení Salemu do děje a celkově z toho, jakým směrem se to teď celé ubírá. Já teď teda asi ani nemám co vytknout.
  • Mitsuko
    Mitsuko3.1.2019 00:37Cagaster #03
    Zmiňované rozmazání kresby z minulého dílu se neopakovalo, hurá. :-) A dějově to bylo super. Prostě jsem nemohla přestat číst, dokud jsem nedošla nakonec, a to šlo přitom skoro celou dobu jen o vyprávění minulosti - ale jaké! Dokončuje se příběh Kidoua z minulého volume, dozvídáme se taky víc o Ilii, která toho zjevně skrývá mnohem víc, než se na první pohled může zdát, také o původu viru Cagasteru a dokonce i o tajemném vrahovi likvidátorů! Prostě opravdu nabité volume, pořád se něco dělo a bylo to super, jen tak dál. :-)
  • Mitsuko
    Mitsuko30.12.2018 23:42Cagaster #02
    Rereading. A s tím zvyšuji hodnocení, protože tenhle díl se mi líbil ještě víc než první. Drsný svět, drsné situace a zajímavé odhalení v případu vraha likvidátorů. A také náhled do Kidouovy minulosti. Tenhle příběh opravdu funguje a baví mě. Jediná moje výtka patří (asi) kvalitě tisku, kresba působí při bližším pohledu docela rozpixelovaně. Snad to byla jen vada tohoto konkrétního volume. Jsem zvědavá na pokračování. :-)
  • Mitsuko
    Mitsuko29.12.2018 17:20Cagaster #01
    Re-reading. Je to fajn postapo, zajímavá vyhlídka na 22. století. Tou „hmyzí zápletkou" mi to trochu připomíná Naušiku z větrného údolí. Charaktery jsou zajímavé a různorodé. Tahle manga je rozhodně dobrá volba. :-)
  • Mitsuko
    Mitsuko29.12.2018 13:12Útok titánů #17
    Ze začátku se mi tenhle díl zdál trochu zmatený, musela jsem se podívat na konec 16., abych se chytla, ale pak už to bylo dobré. Příběh si pořád drží ten zajímavý směr, líbí se mi, jak se to vyvíjí, a jsem zvědavá, jak to nakonec celé dopadne. Potěšil mě i příběh o minulosti Kennyho Rozparovače, to bylo super a zajímavé. :-)
    Taky chci pochválit krásnou obálku.
  • Mitsuko
    Mitsuko29.12.2018 03:03Čarodějova nevěsta #04
    Po přctení 5. dílu shazuji hodnocení na 3*, ať lépe vynikne kontrast mezi těmito dvěma volume.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 530 (cca 115176 Kč)
Mám: 566 (cca 124730 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 1 (cca 249 Kč)
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 22
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0