• p3tris
    p3tris9.6.2020 20:49Usagi Yojimbo #33: Skrytí
    Poslední klasický Usagi a znovu geniální. U Sakaie zkrátka máte naprostou jistotu, že se vždy dozvíte něco zajímavého z historie feudálního Japonska. A tentokrát je to pro Evropana o to zajímavější, že jde o konfrontaci s křesťanstvím.
  • p3tris
    p3tris5.5.2020 20:27Gantz #26
    Děj se zase hýbe dál. Kuruno se vypořádává se svým znovuoživením, vztahem k Tae a s přiznáním Reiky. Mezitím se Kikuči v Německu dozvídá o Gantzu dost překvapivé skutečnosti. Konflikt se pomalu stává globálním a další mise se odehraje v Itálii proti oživlým sochám s podporou týmů z celého světa.
  • p3tris
    p3tris25.2.2020 18:43Tokijský ghúl:re #04
    Do popředí se dostává Labužník se svojí závislostí na Kanekim. Tentokrát je příběh okořeněn zápisky z deníků ghúlů, což je velmi zajímavé. Vůbec nevadí, že se k nějaké akci dostaneme až na konci knihy. Jediné, co mi dělalo trochu problém na soustředění, jsou rychlé střihy v ději na různá místa a postavy.
  • p3tris
    p3tris25.2.2020 18:43Tokijský ghúl:re #03
    Poprvé jsem z "Ghúla" celkem rozpačitý. Kresba je znovu parádní, ale celý děj je vlastně jedna velká bitka. Což je trochu kámen úrazu, protože panely skáčou z místa na místo a já se brzo začal v postavách ztrácet. Není to tak úplně oddychovka, jak by člověk čekal, ale čtení paradoxně potřebuje zvýšenou pozornost. Přesto se některé linky pohnou dál a já jsem na další Kanekiho osudy pořád zvědavý.

  • p3tris
    Z toho, co mi v době vydání přišlo vtipné, mi dnes naskakuje husí kůže. Tento pán měl zkrátka už navždy zůstat "důchodcem z Vysočiny" a nikdy se nevracet.
  • p3tris
    p3tris24.1.2020 19:55Gantz #25
    Bitva vrcholí a téměř všichni hrdinové jsou vyřazeni z boje. Oku už tolik nehýří fantazií při představování různých démonů, ale na konci konečně přichází zásadní dějový zvrat. A (nepřekvapivě) se vrátí i jedna z hlavních postav.
  • p3tris
    p3tris31.10.2019 07:02Usagi Yojimbo #32: Záhady
    Jak už název napovídá, v této knize půjde hlavně o vyšetřování. Usagi se spolu s inspektorem Ishidou pustí do pátrání v několika spolu souvisejících případech. Do cesty se mu tentokrát připletou zlodějky Kitsune a Kiyoko a nová postava, japonský "Robin Hood", nindža Nezumi. Jako bonus a nenásilné seznámení s manga kulturou jsou zde dva chibi příběhy, které Stan napsal se svojí ženou. Jde o krátké komiksy s "roztomilými" verzemi postaviček pro děti.
  • p3tris
    Ekhö je nádherně fantastický svět. V prvním příběhu se Mravena vydává do Říma v doprovodu italského šlechtice, který jako by vypadl z oka Aladinovi. A tam odhaluje nejen spiknutí tradicionalistických prikónů ve Vatikónu, ale i něco o původu tohoto světa a své úlohy v něm. V druhém se jako agentka popové hvězdy, která čelí pro svou otevřenost útokům fanatické náboženské sekty, vydává na americký jih.
  • p3tris
    p3tris8.10.2019 09:29Tokijský ghúl:re #02
    Haise Sasaki si pořád nevěří a nemůže v sobě najít schopnosti, které ztratil jako Ken Kanaki. V převleku za dívku se rozhodne infiltrovat ghúlí dražbu lidí, ale není schopen žádné akce. Ani když ho staří známí poznají. V tu chvíli se rozjíždí útok holubic na dražbu. Je to ale past holubic na ghúli, nebo ghúlú na lidi?
  • p3tris
    Znovu dva vynikající příběhy s perfektní kresbou. Přiznám se, že ten z Hollywoodu mě bavil trochu víc. Norma Jean (Marilyn Monroe) v hlavě Mreveny je skvělá, o čemž se nedobrovolně přesvědčí i Jurij Podrov. Zabila jí Liv Saylorová kvůli novému filmu Quentina Tarantulina, produkční nebo dokonce guvernér, s nímž měla poměr? Nebo je v tom něco úplně jiného? Narážky na bezpočet dalších filmů jsou jen třešnička na dortu. V Barceloně tvoří excentrický umělec Salvator životní dílo a připlete se mu do cesty společnice Mraveny Grácie. Mravena tak musí pdniknout cestu do Evropy, kde se jí v hlavě uhnízdí živá kočka. A i díky tomu se dozvíme, že prikóni jsou s kočkami příbuzní a mají rádi granule.
  • p3tris
    p3tris5.9.2019 06:55Gantz #24
    Oku má neskutečnou fantazii, protože démon poskládaný z nahých ženských těl se jen tak nevidí. Nehledě na způsob, jak se ho jeden z hrdinů zbaví a následná reinkarnace v šupinatého démona s jelení lebkou. Tohle opravdu může vymyslet asi jen Japonec. Na pozadí toho bojuje obří gundan s býko-pavoučím démonem a nakonec i nejsilnější z ósacké skupiny, Hačiró Oka, ve speciálním bioobleku. Většina z hrdinů je mrtvá, nebo těžce zraněná a dobrodružství v Ósace se blíží do finále.
  • p3tris
    p3tris12.8.2019 22:04Máme holé ruce
    Mám rád Zelenýho Raoula, potažmo Štěpána Mareše. Tahle kniha je něco takového, jako "co se do Raoula nevešlo, aneb nástřely nápadů". V každém případě mi připadne, že dnes už by taková sbírka kreseb nevyšla, protože by byla pro většina vydavatelů "za hranou". A, bohužel, některé z vtipů se staly realitou, z čehož až mrazí.
  • p3tris
    p3tris6.8.2019 20:19Profesorova dcera
    Vlastně je to milostný román z viktoriánské Anglie s tragickou kriminální zápletkou. A s mezigeneračními problémy mezi rodiči a ratolestmi. Ale také s dost bizarními postavičkami. I díky kresbě je to taková pohodová jednohubka, u které se párkrát usmějete, ale za týden už si na ní nevzpomenete.
  • p3tris
    Tahle kniha se mi dostala do ruky náhodou, když mi přišla jako bonus k předplatnému časopisu. Musím přiznat, že nejsem žádným znalcem francouzského komiksu a mé oko v knihkupectví spíš vždy padne na poličku s mangou. Ale třeba takový Šinkl je můj velký oblíbenec a zaujímá čestné místo ve sbírce. A Barbucciho kresba mi zrovna Rosinskiho Šinkla svou hravostí a lehkou erotičností v mnohém připomíná. Svět Ekhö je vtipně vymyšlený a po svém reflektuje některé události, které se staly v tom našem. A hlavní hrdinka Mravlena, kterou můžou posednout duše mrtvých lidí, se v něm musí naučit žít. Po prvních dvou povídkách jsem nadšen a těším se na pokračování.
  • p3tris
    p3tris18.7.2019 08:44Tokijský ghúl:re #01
    ÚPG má novou tajnou zbraň. Quinxy, holubice s implementovaným ghúlým drápem. Jsou rychlí a mocní, ale také je to banda zelenáčů. Akira Mado pověřuje jejich velením Haise Sasakiho. První úkol, který tým tohoto amnézií trpícího inspektora dostává, je vypátrat ghúla, který zanechává na místě činu končetiny a hlavy, přezdívaného "Torzo". A cestu jim překříží nejen konkurenční tým, ale i několik starých známých. Mimochodem, vysvětlení toho tajemného "Re" v názvu se dozvíme až na posledních stránkách tohoto sešitu.
  • p3tris
    p3tris14.6.2019 11:33Gantz #23
    Bitva proti démonům Tengu a Imugami vrcholí. Ale ze všeho nejhorší je hlavní démon Nurarihjon, který dokáže měnit podobu a nepůsobí na něj zbraně od Gantze. Tým má další oběti a poradit si s ním nedokáže parta z Ósaky. A mezi tím zasahuje vojsko proti obřímu Gjúkimu, který ničí město ve stylu známé Godzily.
  • p3tris
    p3tris29.4.2019 19:13Ryby - Útok z hlubin
    Není to ani tak o rybách, jako o baktériích, s jejichž pomocí se z těl uvolňuje velké množství plynu. Což není spoiler, protože tuhle informaci se dozvíme velice záhy. A samozřejmě by to nebylo Japonsko, kdyby se do toho nepřimíchalo i něco bizarního (jako by nosná myšlenka nebyla dostatečně ujetá) a možná i nadpřirozeného. Je to nechutné, je to zvláštní, ale také je to velmi dobře napsané a nakreslené. Po Skrýši můj druhý druhý manga horor, a znovu skvělý. Pochvalu si zaslouží i oba bonusy, hlavně Záhada zlomu v Amigaře, která má skvělou atmosféru i nápad.
  • p3tris
    Američané mají Billa Wattersona, Jima Davise nebo Charlese Schulze, tedy Hobbese, Garfielda a Snoopyho. A teď máme díky Petru Koplovi podobně sarkastické zvířátko i mi. Vořech Brok trefně glosuje své okolí a samozřejmě se mu stávají věci, co se psům zkrátka stávají. I v cirkuse. Tohohle čokla jsem si zkrátka zamiloval.

  • p3tris
    Já vlastně ani nepotřebuji vědět, jak bude pokračovat hlavní příběh. Sakaiův svět už je plný tolika postav, že si s těmi "malými" zdaleka vystačím. Na scénu se tak znovu dostává pověřenec šóguna inspektor Ishido, kterému Usagi pomáhá vyšetřovat vraždu v chrámu s prokletou pekelnou malbou. S mytologií se seznámíme v povídce o kappách a s japonskou mentalitou díky rituálu Ubasute v "Osudu stařešinů". A já jako pokaždé hltal každou stránku, už po jednatřicáté (nepočítaje speciály), a ani tentokrát se nemohl nabažit.
  • p3tris
    p3tris25.4.2019 12:36Tokijský ghúl #14
    Přichází velké finále. Ne všechny z hlavních postav ho přežijí a mnoho z nich bude těžce raněno. I když se Kanekiho příběh (možná) uzavřel, mnoho stran zůstává nepopsaných. Jsou tu ještě Jednooká sova i Jednooký král a i Holubice mají v rukávu nejedno překvapení. Ale o tom až v Tokijský ghúl:Re.
  • p3tris
    p3tris17.4.2019 19:21V hlavní roli Snoopy
    Byla to temná bouřlivá noc...
    Říká se to nejlepší na konec. A stejně tak to platí i se souhrnnými výběry Peanuts. Ten poslední se totiž věnuje pouze jediné postavě. Postavě, která nejdříve vznikla tak trochu do počtu, ale nakonec si získala kultovní status popkulturní ikony. Věnuje se bíglovi Snoopymu. Psovi, která je neskutečně vtipný a má neutuchající fantazii. Postupně se vtělíte do všech jeho druhých já. Do šéfbígla, spisovatele, hokejisty, kondora, leteckého esa, skauta, advokáta, tenisty, legionáře a nakonec i astronauta. A budete ho milovat.
  • p3tris
    p3tris2.4.2019 10:27Gantz #22
    S ósackou skupinou není snadné vyjít a Katovi ze musí podařit nasbírat 100 bodů, aby oživil Kurona. A přesně za sto bodů je i hlavní cíl mise. Ale není sám, kdo ho chce ulovit. Motivací jednoho z upírů je třeba ztracený prst. A nebo sympatie k upírce, které si není ochoten přiznat.
  • p3tris
    p3tris9.3.2019 08:25Ples oběšenců
    V rozhárané pubertě se pro mě Květy zla staly doslova Biblí. Vybral jsem si Baudelairea a ostatní "prokleté" ignoroval. Dnes už vím, že to bylo přezíravé, protože Rimbaudovi verše jsou stejně silné. V některých případech bych je od sebe dokonce nedokázal rozeznat. V tomto krátkém výběru třináct komiksových autorů zpracovalo třináct básní. Každý uchopil téma po svém, někdo ho přesunul do přítomnosti, ale v bublinách se nikdy neobjevuje nic jiného, než Rimbaudův text. Ten také každý jednotlivý komiks spolu s výňatkem z životopisu uvádí. Možná, pokud by se mi dostala před pětadvaceti roky do rukou tato kniha, byla by Rimbaudova stopa v mém životě výraznější, než Baudelaireova.
  • p3tris
    p3tris8.3.2019 17:45Tokijský ghúl #13
    Holubice obklíčily kavárnu Anteiku a pan Jašimura alias Jednooká sova, Opičí démon a Černá dobrmanka se hodlají obětovat, aby osazenstvo kavárny mohlo uniknout. Kaneki ale slíbil sám sobě, že bude chránit všechny. Velké finále přichází.
  • p3tris
    p3tris2.3.2019 20:38Vzduch je naše moře
    Pro čtyřicátníka jako jsem já asi nemohla vyjít ke stému výročí československého letectva krásnější kniha. Jsem totiž odchován komiksy a povídkami pana Šorela, které jsem jako kluk dychtivě hltal ze stránek časopisu ABC. A tato kniha pro mě vlastně tak nějak navazuje na letecký speciál ABC z roku 1988. Navazuje samozřejmě obrazně, protože zpracování je naprosto perfektní. Počínaje lakovanou obálkou, přes vysvětlující články, samotný komiks až po krásné, čisté bokorysy ,často zabírající dvě rozkládací strany. Zkrátka jedna z knih, která v mé knihovně není hřbetem, ale na samostatné poličce čelem do místnosti. K dokonalosti chybí jediné. I když jsou ilustrace skvělé, stejně bych si přál za autory trojlístek Šorel - Petráček - Velc. Nostalgie je mrcha.
  • p3tris
    p3tris28.2.2019 07:00Bušidó: Duch samuraje
    Na knize je znát, že jde vlastně o výtah z díla Duše Japonska, která vyšla už na konci devatenáctého století. I když byl Inazó Nitobe rozhodně velmi osvícený, ta zkostnatělost se musela nějak promítnout. Myslím, že i sám autor by byl velmi překvapen, kde je dnes japonská kultura. Mě, jako milovníku Kurosawových filmů a Usagi Yojimba, výrazně poodkryla další část japonské duše. Myslím, že se Seal Wilson s moderním pojetím popral celkem statečně. K Japonsku dnes patří neodmyslitelně manga, takže i styl ilustrací mi seděl.
  • p3tris
    p3tris14.2.2019 07:03Svět podle Snoopyho
    První ze Snopyho výběrů, který u nás vychází. A jelikož je to bezesporu kult (mimochodem, věděli jste, že kódová označení Snoopy a Charles Brown byly použity i v programu Apollo při přípravě letu na Měsíc?), muselo být pro editora sakra těžké z těch 18 000 stripů vybrat ty nejlepší. I proto se soustředil na "zlaté období", tedy éru let 1970-1990. Podle mě se mu to celkem povedlo. Jako bonus pro neznalé pak je představení hlavních postav. A mimochodem, je normální, že si člověk dávkuje ve čtyřiceti letech čtení "od velkého obrázku k velkému obrázku"?
  • p3tris
    p3tris14.2.2019 07:01Láska podle Snoopyho
    Dnes je svatého Valentýna. A i když patřím do generace, co tento "svátek" neslaví, knihu jsem si patřičně užil. Ta je totiž valentýnek a lásky - i když většinou neopětované - plná. Budeme svědky platonického vztahu Charlieho Browna s nikdy nenakreslenou Zrzečkou i jeho (snad jedinému oboustrannému) románku na táboře. Uvidíme trápení Lucy s Shroederem a Sally s Linusem, či prazvláštní Woodstockovi lásky. A samozřejmě milovníka z největších - Snoopyho. Mnozí z nás se v tomto povedeném výběru určitě najdou.
  • p3tris
    p3tris3.1.2019 17:27Skrýš
    Hlavní devizou této knihy je kresba, která je v rámci žánru mangy neskutečně propracovaná a detailní. Příběh je sice lehce klišovitý, což se ale k hororu perfektně hodí. Navíc ho ozvláštňují flashbacky, umožňující nahlédnout do ztrápené duše hlavního hrdiny. V některých okamžicích jsem si dokonce říkal, jestli se celá ostrovní linka neodehrává pouze v jeho hlavě. Nakonec jde sice "jen o monster origin", ale s perfektní atmosférou a přečtený jedním dechem. Pozn.: Když Kakizaki knihu kreslil, musel mít pořádný vztek na nějakou ženu. Protože takhle nesympatickou mrchu už jsem dlouho nepotkal.
  • p3tris
    Po Židu Faginovi je to má teprve druhá kniha klasika komiksu Willa Eisnera. Hlavní devizou je úžasná, lehce karikaturní, kresba. Tentokrát se autor snaží vypořádat s pamfletem "Protokol sionských mudrců". Ten vznikl na zakázku ruské tajné služby na začátku dvacátého století. Mnohokráte byl vyvrácen jako padělek, přesto ho antisemité dodnes zneužívají. Pokud na citace z něj někde na internetu narazíte, může vám v orientaci pomoct i tento grafický román.
  • p3tris
    p3tris13.12.2018 07:03Gantz #21
    Kurono se mise v Ósace nezúčastní, protože je... mrtvý. Alespoň prozatím. Tak se do akce ostatní hrdinové vydávají pod vedením Kata. A nejen oni, přidávají se k nim i dva z upírů. Nepřáteli jsou tentokrát bůžkové a démoni z japonské mytologie. Problémem se stává i ósacká skupina, poněkud lehkovážná k okolí a závislá na drogách.
  • p3tris
    p3tris12.12.2018 22:11Johnny Cash, I see a darkness
    Musím se přiznat, že nepatřím k velkým fanouškům Johnnyho Cashe a country vůbec. K tomuto zpěvákovy jsem se dostal až díky skvělé předělávce Hurt od Trenta Reznora. A samozřejmě i díky filmu Walk The Line. Ale jsem obrovským fanouškem Nicka Cavea, jehož životopis od Reinharda Kleista mě doslova nadchnul. Takže jsem sáhl i po Cashovi. Jeho příběh tolik neodbíhá do snů a představ, takže je více srozumitelný. Ale podobně temný. K tomu napomáhá perfektní černobílá kresba. Občas mi (například ve ztvárnění kouře) připomínala mého oblíbeného Franka Millera nebo Mike Mignolu. Ale tomu srovnání se asi nikdo, kdo kreslí tuží, úplně nevyhne. Podle mě jde o dobrý způsob, jak se seznámit s tímto hudebním fenoménem i pro člověka, jehož šálkem kávy zrovna country není.
  • p3tris
    p3tris12.12.2018 22:10Nick Cave, Mercy On Me
    Tento grafický román jsem začal číst jedním dechem... a někde v půlce přestal. Ne, že by mě nebavil, nebo snad dokonce nudil. Ale začal jsem se v něm ztrácet. Proto jsem znovu vytáhl diskografii The Birthday Party, znovu přečetl Oslici a až pak se ke knize vrátil. Je stejně divná, jako samotná Caveova tvorba, plná citací, náznaků a snů. A stejně tak dokonalá.
  • p3tris
    Znovu perfektní. Setkání Chizu a Kitsune ukazuje, že ani ninja nemusí zůstat vždy ledově klidný a ženské si dokáží pěkně "zajet do vlasů". Dva příběhy se zaobírají šermíři, které fascinuje násilí, dokud nenarazí na někoho lepšího, než jsou sami. Jak už bylo řečeno, historka s kamenem krásně zobrazuje lidskou omezenost a hamižnost. A poslední Nevěsta mé celkem překvapivou pointu.
  • p3tris
    p3tris22.11.2018 18:38Tokijský ghúl #12
    Pomalu se blížíme ke konci. Válka vrcholí. A i když se zdá, že ghúlové v okrsku 20 vyhrávají, ÚPG mají jedno eso. Smrtící holubici Kišó Arimu. Labužník bere na procházku malou Hinami a mezi tím se vrací do kavárny Anteiku Kaneki i s přáteli. A pan Jošimura odhaluje svou minulost, ve které hraje velkou roli i Jednooká sova.
  • p3tris
    p3tris21.11.2018 22:09Tokijský ghúl #11
    Kanibalismus ghúla posílí na těle, ale oslabí na duchu. To poznává i pološílený Kaneki, který nyní ovládá dráp natolik, že se dokáže proměnit v jakousi monstrózní stonožku. Při soubojích nehledí na přátele, ani na nepřátele. Bitva v laboratořích se rozhořela na plné obrátky. A zpovzdálí to s doktorem sleduje i jednooký král.
  • p3tris
    I když se jedná "jen" o čtyři případy Sekce 9 a hlavní úlohu po Motoko v nich přejímá Bató, stejně se jedná o nadprůměrnou mangu. Hlavně díky skvělé kresbě s důrazem na detail. Hvězdičku navíc přidávám díky často vtipným poznámkám pod čarou.
  • p3tris
    Člověk by ani neřekl, že už tu je dvoustý příběh s Usagim. I když se jedná o historky mimo hlavní dějovou linii, jsou zase naprosto vynikající. Sakai dokáže vymyslet zajímavé příběhy i z na pohled tak banálních témat, jako je výroba sójové omáčky, nebo transport ledu, a při tom nás nenásilně seznamuje s japonskou kulturou. Jako bonus nahlédneme do různých fází jeho práce. A jen tak mimochodem, mají jeho postavy ocásky?
  • p3tris
    p3tris20.6.2018 22:51Gantz #20
    I když se Kei vrátil do civilního života s vymazanou pamětí, jeho tým na něj nezapomněl. V našem světe totiž řádí upíři, kteří jsou možná nebezpečnější, než mimozemšťané v Gantzově světě. A nikdo není nesmrtelný...
  • p3tris
    p3tris16.6.2018 18:10Tokijský ghúl #10
    Išida už po několikáté mění žánr, tentokrát na klasický béčkový horor. Laboratoř doktora Kanóa je totiž typický strašidelný dům, včetně stěn z masa a mutantů, vyskakujících z temných stok. Oproti předchozímu dílu se dočkáme také podstatně více akce. Nevím, jestli je to pouze zvykem, ale tentokrát mi souboje přišly celkově přehlednější.
  • p3tris
    p3tris9.4.2018 21:42Tokijský ghúl #09
    Díl, ve kterém se po dlouhé době nedočkáme žádné akce. Jde vlastně o detektivku, která nám dává postupně nahlédnou do psychologie postav A to Išida umí. Na scéně se také objevují nové důležité postavy jak na straně ghúlů, tak inspektorů. Poslední panel představuje pořádný příslib do dalšího děje.
  • p3tris
    Znovu vynikající Usagi. Povídka o ropuším oleji pobaví a Kitsune je okouzlující. Ústřední příběh je na začátku předvídatelný, ale vyústí celkem překvapivě. A v dodatcích se dozvíme, že sepuka je celkem věda. Už se těším, až se děj vrátí do hlavní dějové linie.
  • p3tris
    p3tris12.3.2018 10:42Gantz #19
    Jsme těsně za polovinou a nastává zlomový okamžik. Většina týmu dosahuje 100 bodů a dostávají na výběr ze tří možností: 1. vymazání paměti a návrat do života, 2. mocnou zbraň a 3. oživení mrtvého. A někteří si vybírají dost překvapivě. Díl, ve kterém se sice nedočkáme mnoho akce, ale zato se posuneme v příběhu. Ozvláštněním je několik stránek, které vidíme z pohledu Katóových očí a samozřejmě nás autor neošidil o bonus, tentokrát v podobě převlékající se Reiky.
  • p3tris
    p3tris16.2.2018 21:46Tokijský ghúl #08
    Děj je tentokrát poněkud akčnější, čímž trpí trochu nepřehledná kresba. Přesto však dostaneme hlubší náhled do života sourozenců Tóky a Ajata, což nám trochu osvětlí jejich chování. Kaneki nakonec přijímá svou ghúlí podstatu, čímž se uzavírá jedna část příběhu.
  • p3tris
    p3tris10.1.2018 06:41Gantz #18
    Gantz jsou akční série. A víc než akci v tomto svazku nečekejte. Vlastně "jen" souboje se dvěma démony. Ten, kdo hledá filozofii, ať hledá jinde. Kdo hledá skvělou a přehlednou kresbu, bude spokojen. Tu Hiroyta Oku totiž umí jako málo kdo.
  • p3tris
    Oproti prvnímu dílu může kniha vypadat chaoticky, protože se převážná část děje odehrává v kyberprostoru a Motoko často mění identitu. I díky tomu po čtenáři požaduje alespoň základní znalosti sítí a počítačové terminologie. Pokud se na ní ale dokážete soustředit, znovu vás vtáhne nejen úchvatnou kresbou.

  • p3tris
    p3tris8.12.2017 07:3547 Róninů
    Jeden ze zásadních příběhů japonské historie o věrnosti až za hrob a kodexu Bušidó přepsaný Američanem? A proč vlastně ne. Navíc, když se o ilustraci postaral Stan Sakai. Jeho kresby mohou na první dojem působit jednoduchým, až dětským dojmem. Jsou ale plné historicky přesných detailů a je vidět dlouholetá zkušenost se samurajským tématem v sérii Usagi Yojimbo. Pro milovníky východních kultur téměř povinnost.
  • p3tris
    p3tris27.10.2017 07:41XXX Comix Speciál: Sex v Itálii
    Co napsat o čistě pornografické publikaci? Snad jen, že Tarlazziho kresba povedená a detailní. Na každém panelu.
  • p3tris
    p3tris23.10.2017 07:09Oskar Ed: Můj největší sen
    Tohle bylo mé první setkání s rozhodně jsem od něj čekal něco trochu jiného. Ne sondu do fantazie dospívajícího chlapce míchající se s realitou povinného výletu disfunkční rodiny. Tohle je opravdu velmi temné a depresivní. Detailní černobílá kresba to jen podtrhuje a velký formát, kde dobře vynikne, jí sluší.
  • p3tris
    p3tris13.10.2017 11:52Gantz #17
    Znovu totální jízda. Chapadlovití vetřelci vyrůstající z lidí jsou jen malou nepříjemností. Tou větší jsou dva členové Hikawovi skupiny. Ohnivák a Měňavec. Díky tomu druhému se do akce i "akce" tentokrát dostane i Reika.
  • p3tris
    p3tris3.5.2012 20:05* Připomínky a návrhy
    Ty knížky mám a těch vícepanelových vtipů tam je určitě víc než 1/5. Ale v pořádku, rozumím.
  • p3tris
    p3tris3.5.2012 12:34* Připomínky a návrhy
    > Zack: Ovšem, že se nejedná o klasický komiks. Většinou jde jen o několika okénkové stripy. Stejně jako třeba u Simonova kocoura, který tady v databázi nechybí. Myslím, že si své místo také zaslouží.
  • p3tris
    p3tris3.5.2012 10:50* Připomínky a návrhy
    Králíčkovy sebevraždy
    Autor: Riley Andy
    ISBN: 978-80-7185-948-2
    Vydavatelství: Paseka
    Formát: 185 x 135
    Počet stran: 96
    Vazba: vázaná
    Pokud jste malý chundelatý králíček a pomýšlíte na sebevraždu, pak je tato kniha určena právě vám. Autor komiksů a scénárista Andy Riley nadchne svými anekdotami o tom, jak se králíčci pokoušejí dobrovolně odejít z tohoto světa, ale určitě i všechny ostatní. "Rileyho humor prostě miluju," říká o knížce spisovatel Petr Šabach, a autor seriálu Bob a Bobek, Vladimír Jiránek, k tomu dodává: "Český králík nikdy nepomýšlí na sebevraždu."

    http://www.paseka.cz/?produkt=3261

    Králíček sebevrah se vrací
    Autor: Riley Andy
    ISBN: 978-80-7185-993-2
    Vydavatelství: Paseka
    Formát: 185 x 135
    Počet stran: 96
    Vazba: vázaná
    Knížka Králíček sebevrah se vrací je pokračováním oblíbených Králíčkových sebevražd (Paseka 2008). I zde se malí chundelatí králíčci rozhodují dobrovolně ukončit svoji pozemskou pouť; a prostředky, které k tomu volí, jsou opravdu neuvěřitelné. „Uvažujete o sebevraždě a nevíte jak na to? Rileyho králíček vás odrovná… smíchy,“ napsal o druhém dílu králíčkovských sebevražd spisovatel Pavel Šrut. A jeho kolega Petr Šabach k tomu dodává: „Rileyho humor prostě miluju.“

    http://www.paseka.cz/?produkt=3260

    Velká kniha králíčkových sebevražd
    Autor: Riley Andy
    ISBN: 978-80-7432-106-1
    Vydavatelství: Paseka
    Datum vydání: 9.5.2011
    Formát: 210 x 165
    Počet stran: 156
    Vazba: vázaná
    V této sbírce najdete úplně nové nápady malých chundelatých králíčků, jak ukončit co nejdůmyslnějším způsobem svoji pozemskou pouť. Rileyho knížky, jejichž chlupatý protagonista se snaží sám sebe sprovodit ze světa, se během několika posledních let staly opravdovým fenoménem současné popkultury. Roztomilý králíček, kterému „se prostě už nechce dál žít“, si vymýšlí často nelogické a brutální způsoby sebevraždy, přičemž sama představa chundelatého ušáka, který se snaží způsobit si smrt elektrickým proudem nebo se rozpustit v kyselině, je absurdní. Velká kniha králíčkových sebevražd přináší přes sto padesát nových anekdot.

    http://www.paseka.cz/?produkt=3162
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 290 (cca 86284 Kč)
Mám: 270 (cca 82825 Kč)
Chci: 1 (cca 98 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 9 (cca 2071 Kč)
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0