• Absinther
    Absinther17.6.2012 12:05Green Lantern: Tajemství původu
    Asi začnu nejdříve lehkou kritikou. Tajemství původu je další variací na téma"Kterak Halovi prsten do klína spadl", to znamená, že čtenář, který už má ve světě GL něco načteno nebude jakkoliv výrazněji překvapen-Navíc kniha není uzavřená a končí (víceméně)otevřeně/nakopnutím do dalšího děje, který se už ale evidentně nekoná("Žádný strach" už je někde jinde). Poslední malou výtku bych měl k někerým překladatelským kotrmelcům-např.přísaha GL je tu pro (asi nutkavou)potřebu dodržení verše přeložena hodně volně a z úderného textu se stala taková slabší rýmovačka(osobně bych byl pro doslovnější překlad i za cenu narušení verše)..........Když ale přehlédu těch pár nedostatků-Je to dost povedená kniha s hodně propracovanou kresbou(a to já mám prosím radši undergroundovější styly).Rozhodně jsem se nenudil a nějákou rozvleklost jsem nezaznamenal.Halův zelený zrod je uchopen moderně/dospěle ale stále si drží tu-pro lanterny typickou-naivní hravost.Samotné-fyzické-podobě knihy nemám co vytknout.Kvalitní papír,syté barvy(..no proste BB-Art stadart ;) )...Snad jen ten formát by mohl být větší(ale to je taková věčná, obsesivní touha žroutů komiksů)...........................Nakonec lehké OT=Animák "Green Lantern Animated Series" se opravdu povedl a komu nevadí kompjůtrové CGI stylizace, ten bude jistě nadšen.
  • Absinther
    Tak tohle opravdu smrdí jako prochcaná, vypolstrovaná cela. Šílenství a temnota jsou do celé knihy natlačeny hezky pod tlakem a prokousat se tím(z pozice čtenáře)rozhodně není taková prdel jak by se mohlo na první pohled zdát. Z Jokerovy hry na schovku se stává Batmanova noční můra, přehlídka těch nejújetějších zmrdů a bizarní festival prasáků....Tak to mám rád....Těžký, hutný zážitek...Brouci v hlavě.
  • Absinther
    Absinther30.5.2012 16:34Pán Času: Přízračná tvář
    Po vydavatelské stránce-doknalost(přebal/plakát, struktura pevné vazby,velikost formátu,kvalita papíru..nechápu, kde se na to u nás vzaly prachy..navíc v téhle formě za slabé 300?-no nekupto).. Kresba má šmrnc a styl.. Scénář je ale takový nějáký ztracený ve vlastní podivnosti a třeba ten slang jakým se v záčasí mluví hodnotím jako zbytečný ,né-li přímo rušivý.
    Chválihodný projekt, kterému ale k plné funkčnosti něco chybí.
  • Absinther
    Absinther27.5.2012 22:41Arzach (pevná vazba)
    Ano Crew to mohla zarámovat do většího formátu, mohla se hecnout a ukázat více než pár základních Arzachovských příběhů(je to fakt krátké-přelouskané za pár minut).. Na druhou stranu vydat u nás takovou náročnou frajeřinku-to chce odvahu(na arzachovi se vydělává špatně) a jsem rád, že k tomu došlo=Jen tak dál.

    Co se samotného obsahu týče-to je docela bez debaty. Klíčová slova jsou: osobitý, osobní a atmosférický.
  • Absinther
    Absinther8.5.2012 22:593x Kája Saudek
    Tři frajerské frajeřinky ze kterých Arnal(svou lehkostí hravostí a nadsázkou)vyčnívá až do sfér naprostého vrcholu českého komiksu.
  • Absinther
    Absinther8.5.2012 22:52Muriel a andělé
    NJN-Mástrpís.
  • Absinther
    Absinther7.5.2012 20:05Oskar Ed #03
    Vyvrcholení série ve které Jelínek tak moc kombinoval, hrál si s abstrakcí, psychologií a symboly, že se do toho sám tak něják zamotal. Je ale moc sympatické, že se někdo u nás(nebo vedle nás-no)pustil do tak undergroundové a možná až osobní zápletky, která nemá šanci oslovit masy.Je taky moc sympatické, že má někdo takto nekomerční projekt odvahu a chuť vydat(tleskám).
  • Absinther
    Absinther7.5.2012 19:57Oskar Ed #02
    Pro mě velmi povedené pokračování a zároveň vrchol série...Děj se rozjíždí a sahá do až surrealistickosnových rovin, což Oskarovi velmi sluší.
  • Absinther
    Absinther7.5.2012 19:27Thorgal #07: Dítě z hvězd
    Vyrůstal jsem na tom.

  • Absinther
    Absinther7.5.2012 19:24CREW² #28
    zlaté slzy max..zbytek CREWowský standard.
  • Absinther
    Absinther7.5.2012 19:16Comics #01
    Obsah fajn ale jinak teňoučké jak žiletka.
  • Absinther
    Absinther7.5.2012 19:08V jako Vendeta
    Omlouvám se ale mě to přišlo jako jako zajímavá myšlenka rozemletá ve zdlouhavém-a přesto nepřirozeně rychle končícím(jakoby to Moore chtěl ukončit ale nevěděl jak, tak to prostě uťal bez ohledu na předchozí dynamiku a vedení příběhu)-ději bez předem určeného cíle.
  • Absinther
    Absinther7.5.2012 15:47Oskar Ed #01
    Hodně slušný a chytlavý rozjezd, který probudil zvědavost.Kresba je osobitá ale občas mi tak úplně nesedla.
  • Absinther
    Absinther7.5.2012 15:43Incal (paperback)
    Absolutní vrchol a dokonalost-O tom žádná-Přes to vlak nejede-Hotovo dvacet !!!!
  • Absinther
    Vypiplaná detailní kresba+neomezená fantasie+ promyšlený, mnohovrstevnatý scénář(odkazující a těžící z jodorovského psychologické práce)=Absolutní frajeřinka-u nás navíc vydaná ve velmi rozumném formátu.Bohužel jen jeden díl....Kdo ale přečetl(posháněl,postahoval,pokradl)zbytek série-určitě nelitoval..........Snad se jednoho dne dočkáme kompletu
  • Absinther
    Absinther2.2.2015 15:50Týdeník kreslíře
    A na kolik to financvání z vlastní kapsy přišlo-smím li se zeptat? Aspoň přibližně(cca,zhruba, +-)Nemám vůbec představu.
  • Absinther
    Absinther31.1.2013 18:51Blacksad (pevná vazba)
    no hele nevím eriku... Mám doma nějáké sešitovky ze šedesátých let..i nějáké původní abcčkové malé bohy atd a papír je pořád vpohodě..číst se to dá, nerozpadá se to....a přitom, to tenkrát tiskli na hajzlpapír-crew vydrží určitě ještě dalších 60let v čitelné formě...
  • Absinther
    Absinther4.7.2014 15:17Pindárna
    Já to něják nechápu... Co tam ti policajti teda celé ty měsíce dělali, když nebyli schopní zjistit ani aktuálního vlastníka? A jak můžou bez -alespoň formálního- výslechu té osoby dojít k závěru, že komiks nebyl odcizen? Co když se týpek jmenuje Lapka Zlodějovič Čorkařov s rejstříkem dlouhým jak mrtvola žirafy rozjetá parním válcem, před čtyřiceti lety náhodou zaměstnán v tiskárně mladé fronty?
  • Absinther
    Absinther18.6.2014 13:20* Připomínky a návrhy
    blackJag: OK už držím hubu :D
  • Absinther
    Absinther18.6.2014 13:19* Připomínky a návrhy
    jo jasně...však mi nejde o tudle konkrétní diskuzi.. jen když se to tu naťuklo, tak mě napadlo zeptat se jestli by diskuzní prostor u každého komiksu nedal prostor pro diskuze které se teď moc nekonají možná právě proto, že je jasné, že podobné(byť věcné)debaty ten komentprostor zasírají.
  • Absinther
    Absinther18.6.2014 12:31* Připomínky a návrhy
    Samostatná diskuze by myslím zároveň i otevřela možnost zpětně upravovat své komenty(protože by se tím nerušila návaznost nějáké přestřelky, jen by se dopilovávaly komenty)
  • Absinther
    Absinther18.6.2014 12:27* Připomínky a návrhy
    No a prostě samostatná kolonka diskuze u každého komiksu(tak jak to má např CSFD) by byla moc náročná?...... Je fakt, že člověk by občas něco poznamenal, nebo zareágoval na nějáký koment, ale rozbíjí to přehlednost těch komentářů........ Schází tu prostě prostor, kde by se mohlo o konkrétním kusu dlouze a bezpředmětně žvanit :D :D
  • Absinther
    Absinther17.6.2014 19:43* Připomínky a návrhy
    Návrh do databáze
    "All u need is space"
    je to tohle http://ec.europa.eu/enterprise/policies/space/policy/learning-space/comic-book/
    v češtině to rozdávají na nějákém pražském space-expu
    a je to hrozná chujovina :D :D
  • Absinther
    Absinther23.2.2014 20:49Pindárna
    Určitě už jste zaznamenali, ale pro připomenutí....Kája S. má v Olomouci velkou výstavu. Byl jsem a je to těžce do pohody. Navíc vstup činí jen 70kč(a v neděli zadarmo) takže naprostá lidovka.
  • Absinther
    Absinther15.2.2014 21:18Pindárna
    Aha(blbě jsem to přečetl..).. už jsem se lekl.. i tak se ti mentálové budou chytat za hlavu až přifičí dotisk oranžové smrti...a to asi nebude dlouho trvat, protože z toho aktuálního hype okolo Káji se toho dá ještě spousta vyrýžovat.............. No nic-kdo chce kam-chuj s ním...žejo
  • Absinther
    Absinther15.2.2014 20:52Pindárna
    Jak jako 8000,- za co? Za tu novou Muriel, která je pořád ještě v obchodech? Který kretén si to koupí za 8000, když může zajít do normálního knihkupectví a koupit to tam za normál cenu?(teda normální..ehmm-žejo..)
  • Absinther
    Absinther7.2.2014 21:55Pindárna
    Já nevím no-originály tohodle typu nikomu jen tak nedáš(ikdyž jestli to byla sexy holka, tak by to u Káji mohl být zásadní zkratovitý faktor :D ) ...Spíš to byl takový flegmoš, že si řekl "sere na to pes-třeba mi to zítra někdo přinese" :D ....Ale kdo ví no...je to celé divné
  • Absinther
    Absinther7.2.2014 19:17Pindárna
    Tak koukám 40let to je
  • Absinther
    Absinther7.2.2014 19:16Pindárna
    No a ví se vlastně kdo to vlastní a jak se k tomu dostal?... Já jen někde slyšel, že Kája ty originály sem tam lehkovážně půjčoval nějákým fanouškům, jednoho krásného dne mu to nevrátili a od té doby se po tom slehla zem.... A teď se to jako objeví a za 6 mega rozebere? Sorry, ale to je snad povinnost té rodiny vybojovat si to zpět...... Že jde o prachy až na prvním místě to je jasné, ale aby mi někdo něco šlohnul a za 20let(nebo kolik)přišel zpět aby z toho pumpnul další prachy?!..Taky by to ve mě bublalo...
  • Absinther
    Absinther27.7.2013 19:07Filmový a hudební klub
    Kdyby to náhodou někomu uniklo tak připomínám, že JL Flashpoint Paradox se povedl http://www.csfd.cz/film/340217-justice-league-the-flashpoint-paradox/
  • Absinther
    Absinther20.7.2013 13:02Čtenářský koutek
    2 Wallome: A to je tvůj první Flash nebo ho už máš načteného?....Zajímá mě jestli to je názor nějákého ostříleného DC čtenáře, nebo je to reakce někoho, kdo Flashe vidí porvé a prostě se nechytá.... No offence..
  • Absinther
    Absinther17.12.2012 19:14Pindárna
    Lenny: ANO to je ono! Dík ;)
  • Absinther
    Absinther16.12.2012 14:32Pindárna
    Hele mám takovou hádanku pro pamětníky :) .....Kdysi, když jsem byl ještě malý špunt(někdy v první půlce 90.let) jsem četl komiks ze kterého si pamatuju jen útržky a rád bych zjistil co to bylo............Indície jsou=Objevení nového kontinentu(něco na způsob objevení ameriky-asi). pěstování nějákého místního špenátu (nebo zelí-či čeho)na plantážích. Pak ten špenát asi žrali šneci a něják zmutovali nebo co-každopádně se to pak celé točilo kolem-až čapkovského-příběhu o nějákých šnečích lidech, kteří se pořád vyvíjeli až nakonec s lidmi asi vedli válku.....Fakt nevím-jsou to jen střípky. Mělo by to být černobílé(nebo mám černobílé vzpomínky). Četl jsem to tenkrát pořád do kolečka ještě s F.Kovalem a Thorgalem...........Jestli to někdo rozpoznáte, dejte prosím vědět ;)
  • Absinther
    Absinther28.10.2012 15:06Pindárna
    Hele mám super nápad-Co takhle zformovat amatérskou ale odhodlanou ozbrojenou jednotku(samopaly, tanky, kufříkové atomovky), vtrhnout do kanceláří Crwe a násilím(s pancéřovou pěstí u hlavy) je donutit vydat kompletní Metabarony?
  • Absinther
    Absinther30.7.2012 18:24Filmový a hudební klub
    No tvl já s DEmnoGem docela souhlasím.=budou SPILERY=.Scénář je překombinovaný a přitom neskutečně plytký-žádná uvěřitelná psychologie, motivace postav, logika, promyšlená zápletka.... A ty debilní berličky a nesmyslné twisty?? To mám jako fakt sežrat, že Bane jako jeden z nejdrsnějších Batmanových záporáků, který ho v komiksovém světě poslal na pár let na kolečkové křeslo je vlastně jen bůhvíproč zamilovaný poskok nějáké čůzy??WTF??..To mám jako fakt snášet pusinku na rozloučenou a následně vyděračskou hudbu v momentě Batmanova sebebětování(,které by se takto ještě dalo překousnout nebýt toho srabáckého konce, kdy se ukáže, že je všechno vlastně fajn a OK.)..???! ...První půlka byla zdlouhavá-to by mi ani tak nevadilo(mám rád i pomalejší tempo)ale ty "moudré"dialogy-z tho se mi protáčely panenky a chvilkama jsem si říkal:Co to tam kurva melou za sračky? :D ...Pak přišel parádní střet Netopýra s Banem(kde potěšil ten moment lámání páteře jak vystřižený z knightfallu) a hned po něm Pologeniální podání Ovládnutí Gothamu-Super...Radost mi ale nezůstala dluho, pač pak už to šlo zase skoro jen z kopce(ikdyž pár povedených momentů tam bylo)...... Prostě zklamání - přesto, že Bane je jeden z nejlépe fungujících záporáků(teda až do toho mmentu překvapení), a je tam málo Batmana(což beru jako plus-pač ten jeho hlas a póza na mě působí spíše vtipně)..... Fakt jsem z toho filmu zmatený jak lesní včela..Těšil jsem se dost a mé očekávání a nároky nebyly přehnané(ani Dark Knight nebyl doknalý) ale tohle je něco tak nevyváženého, že mi připadá, že na tom dělali aspoň dva directoři....
  • Absinther
    Absinther2.6.2012 22:16* Připomínky a návrhy
    hele sorry asi jsem pomalejší ale kde si mám načíst obrázek do ikonky?
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0