• Černá Krysa
    Černá Krysa19.10.2017 21:46Blacksad (paperback)
    Zvířátkový komiksy moc nemusím (samozřejmě kromě králíka), možná proto mi trvalo tak dlouho, než jsem se rozhoupala to vůbec číst. Cele mě to omámilo asitak na straně šest. Brilantní akvarel. Napínavé a skvěle se čtoucí příběhy, které Vás vtáhnou, atmosféra Vás obalí a pohltí, oblíbíte si postavy a některé zas ne...a je Vám líto, že je konec. Zkrátka dokonalost.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa17.8.2015 22:19Silent Hill: V nitru hynoucí
    Horory moc nečtu, protože se pak vždycky ještě hrozně dlouho bojim, ale u tohodle jsem se zasekla v půlce, jelikož je to vážně nuda. Kresba má dost silnou atmosféru, což bylo ku prospěchu první kapitole, i když jsem si na ni musela trochu zvyknout, páč ve mě budí dojem dokreslený fotky (něco jako když přikreslíte politikovi na plakátu na zastávce MHD knírek a nudli u nosu...). Kresba toho druhýho výtvarníka je skvělá a to že občas není poznat co je na obrázku mi ani moc nevadilo, mám dost silnou představivost, takže nebyl problém si vymyslet, co tam je. S hodnocením počkám až jestli se rozhoupu to dočíst, ale zatím je to celkem slabota. A vypláznout za to 600, tak mě vomejou.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa13.8.2015 18:23Šitíčko
    Příjemně vtipný počin, který mě mile překvapil a vážně velmi pobavil. Rozhodně je to spíš pro ženy, a jedna z mála knížek, které si přečtu určitě ještě několikrát.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa29.7.2015 19:14Spirála #03
    Tři díly a tři bezesný noci. Vlastně ne, hůř, tři noci s noční můrou o spirálách. A to nekecám! Fuj, kresba byla snad až příliš dobrá, jak se všechno kroutí do spirály, blé. Nevěřila bych, že komiks může bejt takhle děsivej. To téma mi přišlo takový nanicovatý, co je na spirále strašidelnýho? Že se kroutí tráva? Chachá, po přečtení tohohle vám bude připadat strašidelnej i hrášek se svejma šmátrajícíma úponkama! I teď, po asi půl roce od přečtení jsem uviděla zkroucenej kmen stromu a vzpomněla si na Spirálu! Takže všem milovníkům hororů a podivností, kteří otáleli s četbou vřele doporučuju!
  • Černá Krysa
    Černá Krysa29.7.2015 18:50Naruto #19: Následnice
    Naruto zůstává mou nejoblíbenější mangou pro dětičky :) je fakt zábavnej i teď, v devatenáctým díle a moje rozhodnutí, že budu kupovat jen do dvacítky, abych na tom finančně nevykrvácela ruším a nakupuju dál. Je pořád celkem svižnej, zábavnej i napínavej, skvěle nakreslenej, tu kresbu fakt žeru, a zdařile jitří mou zvědavost, co se bude dít. Za mě stále 100%
  • Černá Krysa
    Černá Krysa29.7.2015 18:43Bleach #14: White Tower Rocks
    Jsem u 14 a Bleach mě stále baví. Navíc se z něj vyklubala docela dobrá komedie, je vtipnej, ale zároveň i celkem napínavej a zvědavost co bude dál mne neopouští. Takže pokračuju v nakupování dalších Bleachů. A to přesto, že začínám mít dojem, že jsou všichni nějak příliš nesmrtelný :)
  • Černá Krysa
    Černá Krysa29.7.2015 18:39Tři stíny
    Skvělá, děsně atmosfeŕická kresba. Příběh hořkej a těžkopádně doléhající na novopečeného rodiče (já). Poetika smíchaná se zlověstností. Jeden z nejlepších komiksů, co jsem četla, vlastně i jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla....
  • Černá Krysa
    Černá Krysa28.10.2014 15:44Habíbí
    Nádherná kniha, zlaté zdobeni, úchvatná kresba dovedená do takových detailů, že to bere dech. Léta práce jsou na ní skutečně vidět. A je až neskutečně tlustá! Když jsem ji ukázala kolegyni v práci a řekla jí, že to je komiks (pro ni komiks=čtyřlístek) tak jí bez nadsázky spadla čelist. Zkrátka malé mistrovské dílo.

    Příběh jsem vnímala stránku za stránkou od začátku knihy po konec velmi silně a kontinuálně, proto mě dost překvapily některé komentáře níže, že tam příběh chybí. Snad někoho může rušit, že se vyprávění větví do mikropříběhů a pohádek vyprávěnych hlavní hrdinkou a do krátkých úryvků z Koránu, ale mě to nijak nepřekáželo ve sledování hlavní linie.
    Děj se odehrává ve fiktivní zemi Orientu a jak už jsem psala, nachází se v něm spousty odkazů a úryvků z Koránu. Ale netřeba se plašit, kniha je velmi dobře čitelná i pro zapřísáhlého odpůrce Islámu.

    Příběh dvou otroků kteři se protloukají životem jak se dá, je velmi dojemný, ale v žádém případě ne sentimentální. Stěžejní je tu skutečnost, že traumatický zážitek může hlouběji zasáhnout toho, kdo ho viděl, než toho, kdo byl obětí. Ukazuje to na fakt, že stejný zážitek může zanechat následky na každé zůčastněné osobě zcela různé a to od téměř žádných až po naprosto destruktivní, v závislosti na zážitcích předchozích a řadě dalších aspektů.
    Ve vyprávění se dále objevuje rozmanitá řada dalších osob, na kterých jsou mistrně zpodobněny různé lidské povahy, jakož i vliv těchto povah na jejich život. Tak trochu encyklopedie lidí :)
    Celkově Habibi považuju za jeden z nejlepších komiksů, který jsem četla.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa28.10.2014 14:59Rodinný ústav: Rodinný tragikomiks
    Mám ráda autobiografický komiksy. Takže jsem se hodně těšila. První třetinu jsem zhltla, druhou pomaleji přečetla a snažila se příliš nekroutit hlavou nad pro mě až nesmyslným analyzováním nic neříkajicích úryvků z deníků desetileté hlavní hrdinky. Zbytek jsem se modlila ať už je konec. Dcera učitele literatury, která sama studuje literaturu - asi je pravděpodobné, že tahle skutečnost se odrazí na způsobu vyprávění. A ten se valnou měrou změnil z celkem poutavýho povídání o dětství ve srovnáváni sebe sama, svých příbuzných a různých zážitků k postavám a zážitkům z velkých literárních děl. Ke konci už mě to hnidopišský nutkavý šťouráni a neustálý připodobňování a hledání neexistujících souvislostí přivádělo k zuřivosti.
    Takže můj závěr zní: na trhu jsou dostupné zdařilejší životopisné komiksy a tomu, kdo ještě žádný nečetl bych doporučila začít některým jiným. Nicméně mě kniha inspirovala k přečtení některých v ní zmíněných děl, což je jednoznačně plus.
    Kresba na mě neudělala žádný zvláštní dojem, ale je přehledná a celkem příjemná. Celkové zpracováni knihy je přímo krásné.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa1.10.2014 09:05Bleach #03: Memories in the Rain
    Co mě zmátlo je, že na titulní stránce je napsáno: je tomu právě 16 let, co umřela Ičigova matka...akorát, že Ičigovi je 15 a jeho ségrám 11, tak co to je za blbost... říkám si, že by byly nevlastní? A to jako mezi druhým a třetím dílem uteklo tolik let? Pak se ukázalo, že umřela, když Ičigovi bylo devět. Takže ve dvojce je mu 15 a ve trojce mu je najednou 25? A Kučiki bydlí celou dobu u něj ve skříni?! To jí trvá nabrat síly tak dlouho? Už jsem se s tím setkala v jiný manze, že roky neseděly, nebo, že čas najednou poskočil trochu nesmyslně o pár let kupředu, ale tohle mi přišlo hodně divný...nakonec v knížce je správně uvedeno, že je to šest let, ale na titulce jim to nějak uteklo...no koukám, že tady v popisku je to taky napsaný...tohle mě rozčiluje, tak jsem blbá já, nebo co?! Něco nechápu, nebo si toho nikdo jinej nevšim?
  • Černá Krysa
    Černá Krysa1.10.2014 08:56Bleach #04: Quincy Archer Hates You
    Je to napínavý! Nějak nemůžu odolat a čtu tajně v práci schovaná za monitorem a připadám si jak na základce, když jsem si tajně četla pod lavicí :D
  • Černá Krysa
    Hodnotit u mangy každej díl zvlášť mě moc nebere, takže řeknu jen tohle: pořád mě to baví a hned jak dočtu tenhle díl, beru si do ruky další. Někerej je možná slabší a jinej zas napínavější, někerej se věnuje víc vzpomínkám a někerej víc bojům, ale beru to jako jeden příběh a ten mě upoutal.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa24.9.2014 10:16Šinkl a jeho velká síla
    I mě tato knížka mile překvapila. Zpočátku jsem byla trochu otrávená, příběh mi přišel kapku klišoidní, vzpoměla jsem si na Život Briana od Monty Pythonů (kterejžto je skvělej a vtipnej film) a přišlo mi, že ho to trošku kopíruje. Nicméně pak se to celý změnilo, přineslo řadu dobrejch nápadů a konec byl fakt nečekanej. Kresba dobrá.
  • Černá Krysa
    Tohodle autora prostě žeru.
    Kresba spíše názorná, čistá, jasná, přehledná, minimalistická a jednoduchá, možná tím lépe vystihuje výrazy postav. Nebylo to tak šokující jako Pchjongjang, ale o to poetičtější. Nicméně tíha a nesmyslnost barmského politického režimu je tu velmi silně cítit, absurdita že si ťukáte na čelo (bankovky v hodnotě 15, 45 a 90) a pak zas okamžiky kdy vám mrzne úsměv na tváři (heroin) mezitím chvíle, kdy jen nevěřícně kroutíte hlavou (stěhování měst). Všechno je tu zachyceno věcně, bez zbytečných emocí, takže se nemusíte bát tu knížku číst, že vám zkazí zbytek odpoledne, nicméně tak silně, že se to všechno dozvíte a zapamatujete si to. A kupodivu se u toho navíc i bavíte.
    Delisle tím vším prochází jako přímý/nepřímý účastník, je tam a zárověň trochu mimo. Těším se i na další dvě knihy, tohle je něco, co skutečně chci mít v knihovně.
  • Černá Krysa
    Fakt jsem se bavila až neuvěřitelně. Stripy moc nemusím, ale přiznám se, že tohle mě fakt okouzlilo. Calvin je třída a navíc se v něm člověk kolikrát i pozná. Buď v něm, nebo v jeho rodičích, podle situace :)
  • Černá Krysa
    Černá Krysa12.8.2014 13:08Labyrint
    Zajímavý nápady. Věřím, že každý z nich by bylo možné rozvinout a rozepsat do samostatné knížky. Pořádně se v tom poňochňat. Takhle, když je každý smrštěný do pár stránek, je to trochu jako demoverze. a to je podle mě škoda.
    Kresba "klasická" mangovská, kdy všichni tak nějak vypadají, jako když je jim pět, ale budiž, zvykám si, těžce, ale jo (jsou ovšem u nás vyšlý mangy, který maj kresbu výbornou a žádný tyhle roztomijoušký xichty tam nejsou).
    Nebyla to knížka, kterou bych zhltla na posezení, tím, že příběhy byly takhle kraťounký, člověk nestihnul ani dospět k nějakýmu napětí, nebo tak něco, Třeba zrovna půjčovna představ má podle mě potenciál velkej. Zpočátku jsem si říkala, jak se autorka s tímhle tématem popasuje, jak se v něm zorientuje a neztratí se, jak ho podá, aby byl stravitelnej pro čtenáře a vše se nezcuchá v nesrozumitelenej chaos. Je to dost obtížně realizovatelnej nápad, promyslet všechno tak, aby bylo jasné a zároveň matoucí, co je představa a co skutečnost, čí je která představa a tak dále......a ona se s tím popasovala tak, že to zkrátka zas tak moc neřešila. Jen tak to nakousla z jednoho pohledu jedný postavy a hnedka to ukončila...škoda.

  • Černá Krysa
    Tohle nějak není můj šálek kávy. Neříkám, že mě to komplet nudilo, občas tam něco vtipnýho bylo, často ve stripech člověk pozná svou situaci, a situaci u sebe v práci, přesně jak bylo slibováno, ale celkově nic moc.
  • Černá Krysa
    Navzdory tomu, že nesnáším prznění jazyka mě hned prvních pár stránek rozesmálo nahlas. Uznávám, že se ty zkomoleniny k těm hláškám hoděj, bez nich by to asi nebylo ono...nicméně už v půlce mi to dost lezlo krkem. A za 160,-? Nikdy! Zapůjčeno v knihovně a s díky vráceno, to mi bohatě stačí.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa12.6.2014 10:03Alois Nebel #01: Bílý Potok
    Četla jsem zapůjčený a nekoupím si ho. Ani jinej díl (krom Hlaváku, ten jsem dostala darem a přesto se ho nejspíš zbavím.) Přišlo mi to nudný. Kresba pěkná, tak za kresbu tři hvězdy.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa12.6.2014 10:02Alois Nebel #02: Hlavní nádraží
    Nebavilo mě to. Uznávám, že atmosféru to docela má, ale pro mě to byla nuda.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa12.6.2014 09:59Balzamovač #03
    Jo, ještě jsem chtěla dodat, že u tohodle posledního dílu se lettering i překlad zásadně zlepšily!
  • Černá Krysa
    Černá Krysa12.6.2014 07:45Balzamovač #03
    Třetí díl mě překvapil. Čekala jsem, že plynule naváže na děj předchozích, ale místo toho se vrací zpět v čase a zachycuje Balzamovačovo mládí. Je to poslední díl skládačky, který přesně zaklapne na prázdné místo a z trilogie se stane úhledný celek. Všechno se objasní a mysl zahalí klid a mír.
    A ráno hluboce melancholická nálada. Nebo to je tím absinthem, co jsem včera pila u čtení? Tu kombinaci doporučuju :)
  • Černá Krysa
    Černá Krysa12.6.2014 07:39Balzamovač #02
    Druhej díl mě zpočátku malinko opět otrávil tragickým překladem a pravopisnejma chybama. Ale po pár stránkách jsem nad tím mávla rukou a nechala se vtáhnout do děje. Navzdory pokročilé noční hodině jsem to musela dočíst a chvalořečila si, že mám všechny díly v kupě, protože to fakt chce číst pospolu.
    Ten příběh je tak křehkej...jako kroužek z kouře. A když se četba přeruší, tak se rozplyne.
    Takže drahně po půlnoci sahám po třetím dílu....
    Druhej díl mi z celý trilogie přijde nejsilnější.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa12.6.2014 07:31Balzamovač #01
    Na tohle jsem se hrozně těšila. Tím víc mě zklamal hroznej překlad a děsnej lettering. Kresba je dost syrová, párkrát mě napadlo, že procvičit anatomii by kreslířce neuškodilo :) Nicméně hlavní postavu jsem si oblíbila asitak na první stránce (u mangy se mi to stává nějak často :)) a celková atmosféra knížky se mi brzo zavrtala pod kůži přesně tak, jak jsem doufala. Moc příjemný. Hned beru do ruky druhej díl - riskla jsem to a koupila všechny na ráz, páč jsem si byla jistá, že to chci.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa28.5.2014 14:47Lucifer #01: Ďábel vchází do dveří
    Téééda, po přečtení komentářů tady jsem se rozhodla ho taky vyzkoušet, i když zprvu mě moc nelákal...a nějak se tím prvním dílem nemůžu prokousat. Už to čtu snad dva měsíce a nemůžu se dobrat konce...mezitím už jsem přečetla hromadu jinejch knih a tohle né a né dočíst. Asi to není moje krevní skupina. Ale neházím flintu do žita, třeba mu ještě přijdu na chuť...vlastně se mi ani výtvarná stránka extra nelíbí...V první kapitole Lucifer vypadá jak Matt Damon...cukrouš z telky....i když jak říkám, zavrhovat to úplně nechci, cejtím, že pod hladinou číhá něco zajímavýho, ale nevím, jestli budu mít trpělivost čekat, až to vyleze. S hodnocením počkám, až doblekotám ten poslední příběh, třeba to ještě zachrání...
  • Černá Krysa
    Černá Krysa28.5.2014 14:37Usagi Yojimbo: Yokai
    V klasických albech Usagiho je vždycky několik krátkejch příběhů. Tohle je jeden ten krátkej příběh ve vymazleným kabátku a má pro sebe celou knížku. Provedení je perfektní a krásný. Příběh trošku naivní a jednoduchej. Je to speciál k 25 výročí Usagiho a je nutno ho tak brát. Je to záležitost spíš pro milovníky ušáka, aby si doplnili sbírku něčím zajímavým, než že by to mělo extra velkou hodnotu pro člověka, kterej pravýho králíka nikdy nečet. Rozhovor na konci je bezvadnej, moc mě potěšil. Po jeho přečtení jsem se vrátila na začátek knihy a na příběh se pak koukala zase trochu jinak. Celkově jsem spokojená a užívám si vlastnictví tohohle chutnýho drobku.


  • Černá Krysa
    Černá Krysa18.4.2014 08:02Pchjongjang – Výlet do Severní Koreje
    Čtivý cestopis s příjemnou kresbou. Pŕi popisu absurdních situací, které jsou v KLDR denním chlebem se člověk pochechtává a nevěřícně kroutí hlavou, ale skutečnost přitom není vtipná ani trochu. Přesto je kniha napsaná lehkou formou, nepouští se do moralizování ani soudů. Zároveň se člověk leccos dozví. KLDR je jako vystřiženo z knihy 1984, kterážto kniha i v tomto příběhu hraje svoji roli.
    V hlavě mi zní otázka: Je fakt možné v tom režimu žít a zachovat si zdravý rozum? Odpověď se nabízí...přežít se dá, žít moc ne. A zachovat si rozum taky ne. Si myslím já. A otázka nejpalčivější....jak už psal Kabukiman: Skutečně tomu věří, nebo to jen předstírají? zůstane nezodpovězena. Do jaké míry se dá zmanipulovat lidská mysl....?
  • Černá Krysa
    Černá Krysa14.4.2014 11:48Bleach #01: The Death and the Strawberry
    Tomuhle jsem odolávala ještě o něco dýl než Narutovi, ale na rozdíl od Naruta mě hned první díl přesvědčil o tom, že potřebuju všechny další díly a to brzo. Přestože pochvalné komentáře se tu mísí s kritikou, skočila jsem na ty pochvalný a nelituju toho.
    Kresba je fajn, klasická mangovská, není jí co vytknout, obludy jsou nápaditý a neotřelý a příběh mi nijak klišoidní nepřijde, jak říkám, bavilo mě to od začátku do konce. Je tam všechno, vtípky, hluboký myšlenky a filozofický úvahy, boje a drsárny, napětí i všelijaký roztomilý epizodky.

    A ještě tohle...hlavní hrdina se mi líbil od samýho začátku, je docela sexy...sígr, co se furt pere, ale zároveň je chytrej....až na to, že je mu teprvá patnáct (jak jsem zjistila asi v půlce knížky, i když je fakt, že jeho chování tomu celkem odpovídá) což způsobilo, že si teďka připadám torochu jak úchyl...no, ale co už, je kreslenej, že jo. Takže za mě čtyři hvězdy a těším se co bude dál, jak se to rozjede, jak tady píšete.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa1.4.2014 08:23Transmetropolitan #02: Život je pes
    Tenhle díl mi přišel o fous slabší než jednička, ale možná ze mě jen vyprachala eufórie a překvapení z prvního dílu. I hlášek je tam míň. Nicméně mě to neodrazuje od čtení dalšího dílu, kterej už se tetelí v knihovně. Hlavně se tentokrát těším na Channon, doufám, že jí nezazděj.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa31.3.2014 08:48Čolák & Doláč: Na stopě
    Usmálo se na mě štěstí a kde se vzala tu se vzala zázračná osoba a věnovala mi tenhle komiks.
    Musím přiznat, že zpracování není tak pěkný, jako u KRÁLE PODZEMÍ, kvalitou papíru a celkovým časopisovým provedením působí poněkud lacině. Jak už bylo řečeno, je nabušenej absurdníma vtípkama, občas až docela přestřelenejma. Je to celkem sranda, trochu dětinská a primitivní, ale v kom se tady neskrejvá děcko, že jo...
  • Černá Krysa
    Černá Krysa27.3.2014 09:47Transmetropolitan #01: Zpátky v ulicích
    Kolem tohohle jsem kroužila docela dlouho, lákal mě název a líbil se mi obrázek na obálce jinýho dílu, jak tam Spider stojí na římse nějakýho baráku, tak jsem dlouho váhala a nakonec to za sníženou cenu sehnala (plus ještě rovnou další dva díly). Nic moc jsem neočekávala, a tím větší bylo moje překvapení. Protože tohle je SUPERPECKA! Nadčasová. Spider je docela parchant, ale nedivím se mu, protože v tom hnusným světě, ve kterým žije musí bejt člověk svině, aby vůbec přežil. A Spider v tom vážně umí chodit. Nejen, že umí přežít, ale taky z toho vyždíme, co se dá. Je imrvére nasranej na společnost a celej systém, protože ten je prohnilej a plnej lží. Stejně jako skutečnej svět, ale v týhle knížce je zkarikovanej tak, aby to praštilo do očí i slepýho. Když si člověk přetransformuluje symboly, padne šablonka tohodle komiksu na náš senzasystém jak prdel na hrnec. Čímž nechci plakat nad tím, že žijem v hnusným světě. Naopak, svět je celkem příjemnej, akorát přes tu přátelskou měkkou zelenou a šedou je otapetovanej zářivě růžovou lepkavou reklamou, která vám bulíkuje do hlavy, bez čeho všeho nemůžete žít tak intenzivně, že tomu uvěříte a myslíte si, že je to normální. Akorát že ti lepiči reklam to nedělají pro to, aby vám pomohli, ale proto, aby vás oškubali. A o tom je tenhle komiks. Není to jen o nějakým sjetým chlápkovi, kerej střílí a řeže každýho na potkání, ale o tom, jak tady všichni pěkně žijem. A k tomu je to nacpaný vtipnejma hláškama. Jediný, co mi trochu vadilo, byla přemíra bizarních sprosťáren. Zpočátku mě bavilo, že poznávám nový sprostý slova, kerý jsem doteďka ještě neznala, ale ke konci už toho bylo trochu moc. Ale to je jen takovej detail, dávám plné hodnocení vážení!
  • Černá Krysa
    Černá Krysa26.2.2014 08:32Město světel
    Už dlouho, možná ještě nikdy se mi nestalo, že večer dočtu komiks s nějakým pocitem a když se ráno druhej den vzbudím, ten pocit pořád trvá. A moje první myšlenka po probuzení patří tomu, co se dělo v tý knížce.
    Je to trochu hořký a trochu smutný a zároveň ale osvobozující.
    Tahle kniha (knížtička) na mě hluboce zapůsobila, dalo by se říct, že splnila očekávání, doufala jsem a přála si, aby byla přesně taková...přesože jsem si jí vybrala podle názvu a obrázku na obálce, bez jakejchkoli referencí. Přitáhla mě jak magnet.
    Autor nechává ve svejch příbězích spoustu prostoru na přemejšlení, ale (díky bohu) nemusíte mít zrovna IQ 180, aby jste jim porozuměli. Příběhy jsou tak otevřené, že samotný čtenář je spoluautorem toho, co mu z toho nakonec v hlavě vznikne, takže každýmu vznikne něco trochu jinýho. Ale pravda je to čemu věříš, takže všechny příběhy, které vzniknou v hlavách všech čtenářů jsou správně.

  • Černá Krysa
    Černá Krysa24.2.2014 14:04XXX Comix #04
    Jo, je to celkem vzrušující...
  • Černá Krysa
    Černá Krysa24.2.2014 14:02Schizo #01
    Ježiši, jenom jsem si na něj vzpoměla a na ty jeho nemožný kváky a už zuřim!
  • Černá Krysa
    Černá Krysa24.2.2014 14:01Schizo #01
    Tohleto je otřesnej plátek, číst se to dá, jen pokud člověk má při ruce pytlík na zvracení. Většinou mě literární postavy nijak zvlášť neštvou, ale tenhle týpek mě vyloženě s...rozčiluje a nesnášim ho. Naštěstí se mi podařilo se toho zbavit dřív, než jsem to znechuceně roškubala na cáry.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa24.2.2014 13:58Schizo #03
    Nechutný. Fuj. FUJ!!!
  • Černá Krysa
    Černá Krysa24.2.2014 13:55Nikdykde
    Četla jsem knihu a byla skvělá a proto se komiksu vyhejbám jako čert kříži. Protože v mojí představě Dvířka vůbec takhle nevypadala a ani nikdo jinej z postav a přesto vlak nejede. Takže tohle si nechám ujít a nemrzí mě to. I když, když jsem to poprvé uviděla na pultech, tak mě to docela mrzelo...totiž že postavy v komiksu nevypadaj tak, jak si je představuju já.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa24.2.2014 13:45Pohádka o zlobivé kryse (paperback)
    Tenhle příběh je mi hodně blízkej, takže možná nehodnotím úplně objektivně, ale ...prostě...vlastně se mi už nic dalšího psát nechce. Příběh je skvělej. A autentickej.

  • Černá Krysa
    Černá Krysa24.2.2014 13:37Dobrodružství Luthera Arkwrighta
    W: Jo, je to podobný, ale v Srdci se mi to pak nějak propojilo a vyjasnilo. V tomhletom jsem pořád čekala, kdy se to propojí a vyjasní a pak byl najednou konec :)
  • Černá Krysa
    Tenhle díl jsem četla z oněch dvou jako první a ze začátku se trochu ztrácela, ale pak postupně všechno zapadlo na svoje místo jak skládačka a se zaklapnutím knihy moje nadšení neznalo mezí. Není to jednoduchej komiks, ale je čitelnej i pro normální lidi, jako jsem já, na rozdíl od prvního dílu.
    Přiznám se, že kresba úplně můj šálek kakaa není, ty tlustý obyrsy (jak už tady někdo psal) stejně jako v Zlobivý kryse mi připadá, že dělají obrázky sice přehlednější, ale taky jaksi naivnější. Ale dá se na to zvyknout. Těší mě mít tohleto v poličce.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa24.2.2014 08:49O přibjehi: Keva
    Stejně, jako jsem psala u Albíny, nemůžu se na tohle koukat jako na zábavnou četbu, jako v případě normálních komiksů. Je fakt, že třeba Pod dekou je taky životopisnej komiks a ten problém ohodnotit nemám, ale tady je mi nějak proti srsti psát, jestli to bylo dostatečně zábavný. Asi proto, že autor nebyl zároveň ústřední postavou...jo asi to bude tim.
    Tohle je prostě reportáž ze života, nic víc a nic míň, není tu prostor pro nějakej autorův osobní vklad. Čteme o jedný romský holce, jak vypráví svůj život ze svýho pohledu. Což je zajímavý, protože spoustě z nás je stále život a hodnoty a vůbec všecko romskýho pořád ještě záhadou.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa24.2.2014 08:43O přibjehi: Albína
    Těžko hodnotit něčí život...
    Tohle je životopisnej komiks se vším všudy a nějak se mi příčí hodnotit příběh.
    Četlo se to celkem dobře.
    Maškovu kresbu, nebo jak to nazvat moc nemusím.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa24.2.2014 08:32Dobrodružství Luthera Arkwrighta
    Pro mě obtížně uchopitelná kniha, kterou jsem pochopila tak nějak z půlky a neustále se ztrácela ve střídajících se paralelách. Snad při druhém čtení po čase mi to bude trochu jasnější, uvidíme.
    Kresba je perfektní, o tom žádná a celkový provedení knihy je krásný, velkolepý a je nesporně klenotem každý knihovny. Možná proto tak vysoký hodnocení, přestože mi příběh až tak moc neřekl. A možná taky proto, že si takovýmuhle dílu prostě netroufám dát nižší, protože tak nějak vím, že je obrovský, i když ho úplně nechápu...
  • Černá Krysa
    Černá Krysa24.2.2014 08:25Anča a Pepík
    Asi každej mojí generace tohle zná ze Čtyřlístku, já měla ve svý době tuhle dvoujku dost v oblibě. I jako dospělák, když jsem dostala darem tuhle knižku, jsem jí s nostalgií otevřela a čtení mě docela dobře pobavilo.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa24.2.2014 08:18Život v Číně #01: Za časů otcových
    Při čtení této knihy jsem si uvědomila, jaká je klika narodit se tady a ne v Číně.
    V podstatě vše už bylo řečeno v komentářích níže. Snad pouze ke kresbě - může se zdát poněkud kostrbatá, ale celkově skvěle vyjadřuje náladu a atmosféru knihy. Krásně zachycuje výrazy a pocity lidí a vždycky rozeznáte, kdo je kdo.
    Kniha je velmi dobře čitelná, není to sice ten případ, kvůli kterýmu bych nešla spát a bdila, dokud nedočtu, ale vtáhla mě celkem zdatně. Pokud Vás zajímá východ a jste otevřeným čtenářem, schopným brát skutečnosti tak jak jsou bez zbytečně zvýšeného tepu, tuto knihu by jste uřčitě nemeli minout.

    V knize se našlo pár opravdu silných okamžiků...nebudu spoileřit...ale jedna záležitost mě fakt no...až pobavila svou tragikomičností. Když Mao Ce Tung zemřel, z ohromeného zdrceného davu se ozývalo: nechal nás úplně samotné...v té době bylo Číňanů něco kolem 600 milionů....
  • Černá Krysa
    Černá Krysa20.2.2014 07:51La Perdida
    sorry, "naivita a rozporuplnost dělaly" :-)

  • Černá Krysa
    Černá Krysa19.2.2014 09:05Usagi Yojimbo #10: Mezi životem a smrtí
    Dlouho jsem se mu vyhejbala, protože nemám moc v oblibě, když místo lidí vystupují polidštěný zvířata. Tohle byl první díl, kterej jsem koupila někde v antikvě a .... tomu ušákovi jsem zcela a úplně propadla! Baví mě, že se člověk něco dozví opravdickýho o japonskejch zvycích a tradicích, baví mě kresba, baví mě králík a jeho povaha, baví mě propletenost jednotlivejch knih a vývoj postav, to jak se objevují a zase mizí. Baví mě vtipnost a lehkost, stejně jako vážná témata i smutek a dojemnost, přesně v těch dávkách, v jakých se to pro danou chvíli hodí. Pocit, že se něco opakuje, nebo že jsou jednotlivé knihy podobné či stejné naprosto nesdílím. Pořizuju postupně, ale chci všechny díly :)
  • Černá Krysa
    Černá Krysa19.2.2014 08:52Torpedo: Sebrané spisy #02
    Dlouho ležel v knihovně první díl, než jsem se rozhoupala přečíst a mile mě překvapil, tak jsem hnedka schrastila i druhej a nezklamal. Přestože je to prohnilej parchant, člověk si ho tak nějak oblíbí. A gangsterská atmoška je výborně zachycená. Klidně bych šla s radostí do dalších dílů.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa19.2.2014 08:46Nový svět
    Tohle mi vzalo dech. Kresba je úchvatná, slova nejsou třeba, naopak, to že je kniha beze slov dává nekonečné možnosti výkladu samotnému čtenáři. Souhlasím s ClimbVibe, je to kniha, se kterou se člověk uvelebí v křesle před krbem...(taky nemám) ale vychutnat se to dá i normálně na gauči, jen to chce udělat si na to trochu klidu a pak už člověk jen tiše zírá a čas se zastaví.... Kdyby šlo dát deset hvězd, dám je.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa19.2.2014 08:40La Perdida
    Další z kousků, který jsou nedoceněný. Kresba příjemně rozevlátá, ale zřetelná a dobře čitelná. Příběh se mi líbil, ať už o hlavní hrdince kdo chce smýšlí jak chce, myslím, že byla docela realistická, trochu naivní, ale proč ne? Kdo neni občas naivní, že jo. Naopak, její naivita a rozporuplnost z ní dělali postavu, která mi byla blízká (i když je mi jasný, že si teď koleduju o nějaký soudy tady), ve který se člověk chvílema i poznal....včetně toho, že u nějakejch jejích rozhodnutí jsem skřípala zuby a ťukala si na čelo. Ten příběh má charisma a skvěle zachycenou atmosféru. Na mě působí už obal, prostě mě to lehce vtáhlo do času i místa děje. S radostí oprašuju v knihovně.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 148 (cca 41392 Kč)
Mám: 460 (cca 119789 Kč)
Chci: 79 (cca 23268 Kč)
Sháním: 363 (cca 131901 Kč)
Nabízím: 11 (cca 464 Kč)
Osobní: 7 (cca 1605 Kč)
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0