• Černá Krysa
    Černá Krysa18.2.2014 14:54Lajka
    Koukám, že komentujou jen chlapi, a dokonce někteří zamáčkli i ojedinělou slzu....mě to přišlo jako nejsmutnější komiks, vlastně asi i knížka vůbec, kterou jsem kdy četla. Bylo to tak smutný, že jsem to skoro ani nemohla dočíst a bulela v jednom kuse i když spoustu věcí bylo vymyšlenejch. Nebylo to jenom o tom "obětování psa pro slávu Matičky Rusi", ale hlavně o vztahu mezi lidma, o vzahu mezi člověkem a zvířetem a o rozdílech v pohledu na život a hodnoty. Musím dát plnej počet, nedá se svítit, hlubokomyslný (mě to vážně hlubokomyslný přišlo!) komiksy mám ráda.
    Mimochodem, nemyslím, že by psovi připadal život ve výzkumáku nějak extra zajímavej, ale to je asi věc názoru ;o)
  • Černá Krysa
    Černá Krysa17.2.2014 14:31Vrána (pevná vazba)
    Pro mě srdcovka, na kterou nedám dopustit. Velmi silnej příběh, na kterým je vidět, že ho autor myslel vážně, ať si kdo chce co chce říká. Kdo má trochu empatie, toho to dostane. Taková trochu jiná "autobiografie". Jako denník psanej symbolama.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa17.2.2014 12:54Goon #02: Mé vražedné dětství
    Druhej díl nezklamal. Vtipnej, možná víc jak jednička, čtivej. A navrch sem tam vtipnej inzerátek...
  • Černá Krysa
    Černá Krysa17.2.2014 12:52Goon #01: Nic než utrpení
    Na zombíky si nepotrpím, ale přesto mě GOON dostal. Vtipnej, překvapující, dobře nakreslenej i poutavej. Do druhýho dílu jdu určitě, snad mi ozřejmí, jak se měl Goon zamlada, což v tomhle díle bylo jen lehce nastíněno a vypadá to lákavě!
  • Černá Krysa
    Černá Krysa17.2.2014 12:47Čolák & Doláč #01: Král podzemí
    Vyštracháno na půdě a s vlažným přístupem přečteno. Velmi vtipný kus, od té chvíle hýčkaný jak oko v hlavě! příjemné překvapení. Škoda, že pokračování se vůbec nedá sehnat, hned bych ho brala!
  • Černá Krysa
    Černá Krysa17.2.2014 12:43Pascin
    Na první pohled znechucení a otrava. Po chvíli čtení nadšení až zamilovanost. Je to milá a příjemná kniha. I když trochu sprostá :)
  • Černá Krysa
    Černá Krysa17.2.2014 12:39Holka z H.O.P.P.E.R.S.
    Tuhle partičku jsem si fakt oblíbila a skvělý zpracování knihy beru jako bonus. Kresba vynikající. Nechápu, jak se tohle mohlo ocitnout v levnejch knihách a v celejch stozích se válet všude možně, včetně Aukra za páďo a podobně, to mi hlava nebere.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa17.2.2014 12:34Návrat do údolí stínů
    Tak tohle bylo velký nadšení a velký zklamání v jednom. Nadšení trvalo celou knížečku (je celkem útlá, brožovaný provedení nic moc), kdy se mi převelice líbila kresba, námět, celkově nápad a prostě všecko. Bylo to napínavý!
    Zklamáním byl konec. Jestli se chcete nechat překvapit, tak dál nečtěte.Najednou jakoby se z celýho příběhu stalo klišé, týpek ustrojenej v absurdním kabátě, kterej k němu naprosto nepatří a s vránou (pardon, havranem) na rameni? Sorry, ale to už tady bylo, mám ten dojem. To si nemohl vybrat jiný zvíře? A zůstat nahatej, nebo pro mě za mě v košili, nebo tričku, ale proč ten středověkej frak?! Mě osobně byl ten polonahej zmatenej týpek ze začátku knížky mnohem sympatičtější, než ta parodie na poslední stránce...
  • Černá Krysa
    Černá Krysa17.2.2014 12:26Pan Ovocňák II
    Jedničku nemám a dvojka mě nějak zvlášť nenadchla. Bylo tam pár hodně vtipnejch okamžiků (asitak 2) a několik solidně vtipnejch, ale asi jsem čekala víc. Ovocňák samotnej mi k srdci moc nepřirost. Přesto to nějaký kouzlo mělo, takže si to zaslouží bejt v mojí knihovně a až nastane čas, přidám k tomu jedničku, třeba mi pak dvojka začne připadat lepší...kresba se mi líbila (na druhej pohled) a celkový zpracování považuju za hodně příjemný.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa17.2.2014 12:22Arzach (paperback)
    Nečekejte ucelenej příběh od začátku do konce. Člověka to tady nutí hledat a přemejšlet. Kdo má rád akci, břink a švunk, tak si asi moc neužije, ale pro mě, jakože milovníka kresby a všelijakejch vymyšlenejch snovejch krajin, bytostí a výjevů to byla mňamka. Jiný vydání neznám, ani jiný autorovy díla, takže jak tady kritizuje DAxik, to je možný, ale pro neznalé může být i toto vydání malým pokladem.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa17.2.2014 10:52Red Meat #01
    Dobrý. Líbilo.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa17.2.2014 10:51Muriel a andělé
    Saudka žeru od dětství, snad kvůli němu čtu vůbec komiksy(Lips Tullian byl snad moje první láska, možná i...). První ani jiný vydání nemám, takže tohle jsem si nemohla nechat ujít. Ovšem litr se mi dát nechtělo...jenže, když jsem viděla tu paniku na aukru, tak jsem se poněkud vyplašila...došla si do bankomatu pro kupón na 20%slevu(odměna za výběr) na nákup knihy v nejmenovaném knihkupectví a zakoupila za krvavých 790,- což jse sice hodně, ale mé slev lačné srdéčko a nezdolná materialistická nátura vlastnit spoustu knih byla uspokojena. Takže dobrý. Ale ještě jsem to nečetla...Doufám, že to za ty prachy nebude moc velká kravina. Krom toho, po přečtení (a hlavně pečlivém prohlédnutí) Arzacha mi nějak originalita páně Saudkovy kresby zhořkla v oku a iluze o její dokonalosti a originalitě jaksi povadly...snad mi nebudete mít příliš za zlé, že to říkám....
  • Černá Krysa
    Černá Krysa22.1.2014 08:37Medvídci Štěstíkové #02
    no dobře, snižuju na dvě, tři hvězdy jsou z nostalgie přece jen příliš...:)
  • Černá Krysa
    Černá Krysa15.1.2014 10:53Mistr Džošu a broskvový sad
    Tohle jsem nějak nepobrala. Asi nejsem dost chytrá, abych to pochopila, ale přiznám se, že mi to přijde jako snůška nesmyslnejch blábolů. Přestože schopnost imaginace a vytváření širokých asociací mi zdaleka není cizí, na tohle dílko přeci jen nestačí.
  • Černá Krysa
    Tohle už je dneska klasika. Když nepočítám čtyřlístky, tohle byl první komiks, se kterým jsem se jako dítě setkala (a tenkrát ještě nedokázala úplně docenit spoustu všelijakejch sprosťáren ukrytejch v obrázcích), přesto jsem ho četla pořád dokola a myslím, že díky němu jsem propadla kouzlu komiksů. Milion a jeden vtípeček, kterej člověka pobaví i na podesátý, dvojsmysly, mnohoznačnost jak u textu tak v obrázcích. Prostě geniální kousek. A jak všichni víme, Kájou Saudkem a jeho stylem se inspirovali mnozí.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 15:47Naruto #08: Boj na život a na smrt
    Fajn, koupila jsem dalších 6 dílů naráz a sežrala je za víkend. A teď musím zatnout zuby a počkat, až vyjdou zas nějaký, abych si jich koupila víc najednou páč číst jeden za čtvrt roku nemá cenu. Člověk se v tom pak ztratí, detaily zapomene. Takže končím u třináctky a těším se až si dopřeju alespoň tři nový díly v kupě.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 15:43Naruto #07: Správná cesta
    Zbožňuju to! Sice v soubojích se člověk občas trochu ztrácí v obrázku a postav začíná bejt tolik, že se občas musím mrknout na začátek, kde jsou všechny uvedený, ale vůbec mi to nevadí.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 15:42Naruto #05: Vyzyvatelé
    Povolila jsem si nákup jednoho dílu tejdně, ale nevím, jestli to do dalšího tejdne vydržím! Miluju všecky (skoro) postavy.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 15:41Naruto #03: Pro své sny
    Jak to ti japonci dělaj, že maj ty příběhy tak poutavý? Musím mít všechny díly!
  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 15:41Naruto #02: Nejhorší klient
    Tak jsem si do metra pořídila druhej díl. Začíná to bejt nějak chytlavý. Končí to napínavě. Jdu do dalšího dílu!
  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 15:39Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Všichni o tom pořád žvanili, tak jsem si ze zvědavosti koupila první díl, abych věděla o čem je řeč, i když mě to moc nelákalo, páč jsem si myslela, že to je infantilní. Schlamstla jsem to v metru a říkala si, že je to taková oddychovka, celkem ujde, ale člověk od toho nesmí příliš očekávat. Ale pak...(viz koment. u 2. dílu)
  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 15:35Kmen a jiné příběhy
    Milej počin, příjemně překvapil. Nic jsem od toho nečekala, koupila jsem to na svým prvním komiksfestu jako povinnej příspěvek do svý sbírky - neměla jsem peníze a tohle bylo to nejlevnější, co tam měli. Teď ho považuju za takovej malej pokládek...A Jaromír Plachý se stal jedním z mých oblíbených domorodých autorů (nejen co se komiksu týče)
  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 15:31Koule a krychle
    Koulokrychlí humor je mi velmi blízkej.
  • Černá Krysa
    Jó, to je taková drobná srdcovčička...líbí se mi kresba a zajímavý figurky, jako velkej Datel a Radka a Les Bles a zkamenělej baťoh a tlusťoši v hnízdech a motýl a vůbec všechno. Je to hrozně poetický.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 14:33Všechny erotogenní zóny
    Je to sbírka vtipů a ne komiks...
  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 14:29Poslední chobotango
    Celá trilogie dobrá, poslední díl se mi líbil nejvíc.

  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 14:22Pandemonium aneb Dějiny sousedství
    Tohle mě nějak neoslovilo...ani mě to moc nebavilo...a provedení se mi nelíbilo.....asi si to budu muset přečíst ještě jednou, když vidím, v jakejch superlativech tady píšete...zatím nechávám bez hodnocení...
  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 14:11Sandman #02: Domeček pro panenky
    Asi nejbrutálnější z dílů, který se mi poštěstilo zatím přečíst, ale pecka, jako obvykle. Jakože to je dost násilnický. Ale se Sandmanem šlověk prostě neudělá chybu, je to komiks, do kterýho se ponoříte a nevylezete, dokud nedočtete. Vtáhne vás dokonale. Kresebně se mi líbil trochu míň, než některý jiný díly, ale nic významnýho. Musím mít všechny díly, co vyjdou, přes to vlak nejede!
  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 14:04Smečka z Bagdádu (pevná vazba)
    Tak tohle se mi opravdu nelíbilo a dočetla jsem to jen ze zvědavosti jak to skončí. Takovouhle krávovinu ještě opentlit slovy jako "na motivy skutečné události...tak to teda pardón, považuju za drzost. Ta událost se sice stala, ale tím to končí, pokus vložit zvířatům do tlamy rádoby hlubokomyslný úvahy na téma život a svoboda mě spíš rozčiluje, věřím, že zvířata maj úplně jiný hodnoty, než se nám tu autor zkouší namluvit. Nebo to snad má o bejt pokus o metaforu? V tom případě je přilípnutí filozofování o svobodě na skutečnou událost výsměchem skutečné události. Toť můj názor.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 13:50Crying Freeman - Plačící drak #02
    Ještě horší než jednička, odložila jsem po pár stránkách a další díly už nechci. Pryč s tim. Nic pro mě. Nuda.
    A vaděj mi krávoviny (u komiksu, kterej předstírá skutečnost, jakože je vážnej a všechno v něm je opravdový a mohlo by se to stát) a nesmyslnosti typu "na hluboký bodnutí v hrudníku buď umřeme, anebo se omotáme obinadlem z cestovní lékárničky a tak se zachráníme".
    Ovšem kresbě se klaním až k zemi, ta je dokonalá. Proto ty dvě hvězdy.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 13:48Crying Freeman - Plačící drak #01
    asi jsem čekala víc, nebo spíš něco jinýho, když je to nazýváno klenotem u nás vyšlý mangy, ale...2 hvězdy za kresbu, která je fakt dokonalá, jinak nic.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 13:33Padoucnice #06
    Padoucnice je povedený dílo jako celek, nic bych nezkracovala. Autobiografický komiksy jsou můj šálek kávy a tenhle má navíc excelentní kresbu, která ovlivnila řadu dalších autorů. Jsem štěstím bez sebe z ukořistěnýho autogramu autora, kerej mě hřeje v mojí sbírce. Pět hvězd je jasná volba.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 13:24Jako sametová rukavice odlitá ze železa
    Velmi tajemný a divně děsivý příběh. Čte se jedním dechem, konec je trochu šok a zůstává po něm hořká pachuť. Četla jsem zapůjčenej a chci ho! Nezbytnost pro "milovníky divnejch komiksů", což jsem já. A pět hvězd si šetřím jen pro to, co na mě fakt hluboce zapůsobilo.
  • Černá Krysa
    Excelentní minimalistická kresba (v rozhovoru Pan autor uvedl, že prej ho prostě nebaví kreslit složitou postavičku furt dokola, tak to zjednodušil na maximum), třeskutě vtipný a celkově prostě úplně výborný. Jeden z mějch nejoblíbenějších komiksů vůbec!
  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 10:07Sek a Zula (3. vydání)
    Pro děti asi dobrý, jinak celkem nuda. Kresba hezká, prostě Švandrlík, toho zná každej.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 10:04Medvídci Štěstíkové #02
    No jo, protože to je spíš pro holky. Teďka v dospělosti se to číst moc nedá, ale jako prcka mě to dost bavilo. Fakt se mi to děsně líbilo.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 09:00Hop #01
    Vtipnej počin, taky mě bavil hlavně Leonardo.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 148 (cca 41392 Kč)
Mám: 460 (cca 119789 Kč)
Chci: 79 (cca 23268 Kč)
Sháním: 363 (cca 131901 Kč)
Nabízím: 11 (cca 464 Kč)
Osobní: 7 (cca 1605 Kč)
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0