• CJFlip
    Za mě největší překvapení. Příběh mi neskutečně sedl plus ten Noir Styl. Trochu mi to připomnělo film Batman Begins. Sice jsem četl trochu jiný Spider-Man Story, ale přesto jsem si to neskutečně užil. Ty nápady, prostředí a trochu pozměněné originy jednotlivých postav zasazený do roku 1933 dávají příběhu úplně nový rozměr. Měl jsem problém přestat číst. Dlouho se mi nestalo, že bych měl v ruce něco tak výjimečného jako tohle.
  • CJFlip
    V současné době čtu pouze UKK. Kdybych měl nominovat pár komiksů, které považuji za top, určitě bych vybral „Občanskou válku“ (spolu se Starým dobrým Loganem). Komiks jsem přečetl asi za dva dny a mám pocit, že jsem četl něco mimořádně výjimečného. Tato událost zasáhne celý Marvelovský vesmír. Komiks obsahuje několik sešitů, přičemž jsem neměl pocit, že bych se ztrácel v ději, nebo že bych potřeboval nutně znát předchozí události. Většina komiksů z UKK má tento problém, nebo chybí stránky a zbytek je odvyprávěn jen v krátkosti jako komiks „The Amazing Spider-Man – Zrození Venoma“. Příběh začíná partou amatérů hrající si na superhrdiny, kteří se snaží dopadnout partu padouchů. Jejich nezkušenost se projeví jako jeden z důsledků Občanské války. Vláda se rozhodně pro registraci superhrdinů, aby měla nad nimi větší kontrolu. Což vyvolá na jedné straně souhlas a na druhé nesouhlas. Objeví se zde všichni známí hrdinové Marvelu, ale i ti méně známí. Dojde k velké bitce, zradě mezi jednotlivými tábory a nečekané zvraty. Díky nim tento komiks je tak skvělý a výjimečný. Objeví se tu i „superhrdinský“ tým složený z padouchů. Jejich úlohou je zatknout všechny superhrdiny, kteří se odmítají registrovat. Z toho vzejde samostatný komiks „Thunderbolts: Víra v mostra“. Vřele doporučuji přečíst. Kresba byla velmi pěkná. Považuji se totiž za člověka, který si vybírá komiks podle kresby a tahle mi sedla. Za mě velký plusový bod! Co se týče samotných panelů, tak ty jsou přehledné, a nejsou tak ukecané, což také může ovlivnit čtenáře. Závěrem bych napsal, že komiks „Občanská válka“ rozhodně stojí za přečtení. Už kvůli originálnímu příběhu, zvratům, množstvím hrdinů v jednom příběhu a kresbě. Pokud jste fanoušci Marvelu a chcete něco kvalitního, tohle je přesně ten komiks (10/10).
  • CJFlip
    Jednoznačně to nejlepší co jsem v rámci UKK četl. Mám rád Spideyho příběhy, ale tohle je pecka ve všech směrech! Příběh je depresivní až mrazivý. Kresba se mi moc líbí, což je pro mě rozhodující faktor. Pokud mě kresba nezaujme, tak se mi komiks čte blbě. Tady za výbornou! Nejsem nějaký velký komiksový fanoušek, ale postava Kravena mě nikdy nezajímala. Znal jsem ho pouze z kresleného seriály z roku 1994, kde mě moc nebavil, ale tady mě bavil. V příběhu vynikají jeho schopnosti a touha polapit pavouka jednou pro vždy. Za mě 100 %.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 97 (cca 23184 Kč)
Mám: neveřejné
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0