• hanocri
    hanocri24.6.2017 22:48Berlín #01: Město kamene
    Jednoznačná pětihvězda. Meziválečný Berlín v komiksové podobě snad ani nemohl být zpracován lépe. Děj sleduje osudy několika postav různých sociálních vrstev a politických přesvědčení. Ve vzduchu je cítit, že začne přituhovat. Jedna ze scén například zobrazuje události z 1. Máje 1928, kdy policie postřílela komunistické demonstranty, nacistické bojůvky začínají být čím dále více aktivnější... Ale nahlédneme i do každodennosti zahrnující divoký a až dekadentní noční život buržoazie, každodennost chudiny a tak dále. O Berlínu by se dalo psát dlouze. Věřím, že jej ocení hlavně někdo, kdo se zajímá o historii poválečného Německa nebo první poloviny 20. století v Evropě obecně. Kresba je krásná, detailní. Musím říci, že mi je sympatické Luteosovo pojetí nahoty, které je realistické, tj. nejsou nám předkládány dokonalé typy lidí, což je bohužel běžný nešvar.
  • hanocri
    hanocri24.6.2017 22:41Kasta metabaronů (pevná vazba)
    Kdybych se s tou knihou mohl oženit a mít děti, jdu do toho.
  • hanocri
    hanocri24.6.2017 22:40Zaklínač #01: Skleněný dům
    Hodně jsem váhal mezi 3 a 4 hvězdičkami. Nakonec pro lepší hodnocení rozhodlo to, že Zaklínače hlavně v podobě třetí videoherní iterace, mám jednoduše děsně rád. Z knih jsem zatím přečetl, bohužel, jenom jednu, ale napravím. Komiks je ale příjemné, rychlé hupsnutí do Sapkowského světa, i když ho Sapkowski sám nenapsal. Nicméně příběh je poměrně zdařilý a má fajn komorní atmosféru (mimochodem nechybí ani milostná eskapáda s nádhernou sukubou). Tempo děje by mohlo být vyváženější, alespoň na můj vkus je příliš kolísavé. Notnou slabinou je pro mě malba. Obecně preferuji vyobrazení více detailů. Navíc jsem příliš zmlsán podobou Geralta v Zaklínači 3 a na toho komiksového si stále nemohu zvyknout...
  • hanocri
    hanocri24.6.2017 22:30Klik
    Davam pet hvezdicek a priznavam, ze jsem sjel to na jeden zatah. S erotickym komiksem zatim velke zkusenosti nemam, myslim, ze Klik je (jak ostatne i anotace doklada) mistrovskym dilem sveho zanru. Pribeh je prosty. Ale ruku na srdce, zalezi na tom, kdyz kresba je uchvatna? Musim ale dodat, ze casto jsem se i dobre zasmal. Manara v nekterych pasazich prechazi do uplneho absurdna. Skvelym prikledem je album se sektou, ktera veri, ze zeny musi zadrzovat orgasmus, aby se hlavni duchovni mohl spojit s vyssimi bytostmi. Kdyz hlavni hrdinka Claudie pote s jednim zachrancem (ktery ma neustale ztoporeny penis a Claudia i ostatni postavy na to neustale upozornuji), kuckal jsem se popravde smichy, coz bych u erotickeho komiksu rozhodne necekal :-)

    Cyboy vystihl moje dojmy z formalniho provedeni knihy :-)
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 1 (cca 789 Kč)
Mám: 85 (cca 41394 Kč)
Chci: 1 (cca 349 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 12
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0