• petrsimcik
    Po dlouhé době jedno NHM které velice příjemně překvapilo. Není to nic originálního ale v rámci pulpu to dodržuje všechny pravidla, je to napínavé a člověk se nenudí. Klidně bych si po tomhle přečetl i zbytek. Má to takovou tu úžasnou atmosféru sedmdesátkových scifi. Takhle nějak by vypadaly seriály z ABC kdyby měli čeští autoři tehdy přístup i na západní trh :) Za mě jedno z nejlepších NHM mě neznámých hrdinů.
  • petrsimcik
    petrsimcik8.1.2020 13:36Spider-Man / Deadpool #02: Bokovky
    Recenze na Bokovky se mi psala fakt špatně - respektive poprvé. Dlouho jsem se do toho nemohl nějak zažrat, ale podle mě to bylo tím že jsem byl Deadpoola přesycen protože když jsem si dal delší pauzu, neříkám že je to perfektní, ale na každém příběhu se dá najít něco pozitivního a bavily mě víc než první knížka i než spousta samostatných Deadpoolů.
  • petrsimcik
    Tohle je asi fakt úhelný kámen vkusu. Někdo je nadšený a sedne mu to a někdo vůbec nechápe jak se tahle sra..a mohla dostat na papír. Každý má holt něco. Já osobně si zatím v každé knize a to jak z New52, kterou jsem si kuli pomalosti BB musel dokoupit v angličtině, tak z Rebirthu něco našel. Něco co mě pobavilo, vykouzlilo jemný úsměv na tváři. Já se u komiksu prostě většinou nesměju nahlas takže jsem to nečekal ani tady. Upřímně pokud mám porovnat Harley a Crwáckého Deadpoola tak si fakt nedokážu vybrat co je větší slátanina. Mám pocit že ta Harley prostě alespoň drží pohromadě a to je pro mě velký plus. Nerad si domejšlím boční eventy.
  • petrsimcik
    Za mě je to docela fajn. Postavy jako takové jsou poměrně zajímavé a klidně bych četl dál (což mimochodem alespoň částečně umožňuje Esential Wolverine 5, který se teď povaluje v Levných knihách). Zvlášť od druhé půlky se někteří vyprofilovali ve vyloženě zajímavé charaktery. Kresba je za mě taky hodně fajn. Jen mě trochu drhnou ty červené uniformy :( Žlutí nejsou prakticky jen proto, kdyby se prodávali dvě série, aby se to nepletlo. Jiný důvod tam nevidím..
  • petrsimcik
    petrsimcik28.11.2018 20:45Živí mrtví #27: Válka šeptem
    Děsný, seriál s cliffhangerama jako z Hry o trůny a periodicitou 4 ročně :)
  • petrsimcik
    Je tam pár příběhů, které to pro mě zachraňují. Hodně taky pomohl autorův komentář za každým albem a celkově jdem docela spokojený a k těm několika příběhům se vrátím, to zas jo. Jako průřez tvorbou je to rozhodně strašně zajímavé. Kdyby to ale vyšlo po jednotlivých albech, koupil bych si tak dvě, protože mnohé příběhy jsou snové, bezpointové, případně vyžadují mít načteno, nebo se orientovat ve frankofonní popkultuře aby je člověk pochopil. Rozhodně nejde o nějakou lehkou četbu nebo mainstream, to v žádném případě.
  • petrsimcik
    Jako jedna hvězda za konec Harma. Jinak je to WTF kniha kterou musím mít v kompletu prakticky jen aby nebyla díra. A to jsem si říkal už snad deset čísel, že to není možný aby ten komplet byl takhle dobrej furt. A taky že ne. Kdyby mi bylo osm až 10, byl bych zpátky v těch devadesátkách a po ruce nebyly Želvy Ninja tak bych to vzal na milost a možná se i trošičku bavil, ale v tomhle kompletu pro "dospělé" to podle mě je jen z nějakých historických důvodů a to si skoro mohli odpustit.
  • petrsimcik
    Třetí Harley Quinn je hodně roztříštěná a obsahuje množství příběhů, které se prolínají se sny a halucinacemi, což umožňuje hostovat spoustě kreslířů. I přes tu roztříštěnost a bonusy se tu dost posune celkový nosný příběh a Harley se hezky vyprofiluje. Po nějakém panu J. už není ani památky. I když vlastně jednou se mihne. Tohle je samostatně přemýšlející, šílená akční a občas i vtipná Harley, a i když se mi pocitově zdála první polovina o něco slabší než předchozí knihy, jako celek si drží pořád slušnou úroveň a obsahuje i některé docela originální nápady. Musím také vyzvednout spoustu obálek a pinupky Billiho Tucciho, které od sebe dělí jednotlivé příběhy. http://sarden.cz/2017-09-23-1532/komiks-harley-quinn-3-laska-na-prvni-ranu
  • petrsimcik
    První setkání s "týmem" bylo opravdu fajn. A to fakt nemusím když se komiks hemží postavami, ale spolupráce Super Girl a Loba nebo Batmana a BlueBeetla opravdu skvěle funguje a příběh, ač jde o cestování časem dává smysl. Konečně se mi DC komplet začíná zamlouvat.
  • petrsimcik
    Tohle je pro mě velmi příjemné překvapení. Týmovky většinou moc nemusím protože jsou překombinované a nedávají hrdinům ani padouchům dostatečný prostor. Ale v tomhle případě to bylo fajn, strohé až na dřeň, bez zbytečných odboček.
  • petrsimcik
    To co jsem čekal, to jsem i dostal. Na Smrti v rodině nejvíc oceňuji absenci milionu postav. To je blaho, když se mezi sebou rvou jeden klaďas a jeden záporák. http://sarden.cz/2017-09-13-0043/komiks-dckk-smrt-v-rodine
  • petrsimcik
    To jako vážně? Komiks o Scarlet Witch ve kterém Scarlet Witch skoro není, zato se tam mihnou prakticky všichni Avengers (A to myslím fakt od West, po East, přes trouby z Hawkeyeho skupiny u kterých ani neznáme jména a je mi to úplně fuk. Prostě další spotřebka v trikotech.), ukončí a započne se v něm asi pět světodějných událostí, které jsou pro Marvel sice důležité, ale my nemáme kontext, buď vůbec nebo částečně, takže nás nechají chladnými... ale hlavně, je to otevřený příběh který začíná něčím, o čem nevíme jak se to stalo a co se vlastně stalo a taktéž končí něčím, co dál pokračuje a my už se nikdy nedozvíme jak. Některé postavy tu vidíme poprvé a naposled, jiné se pro změnu chovají jinak než je z naší produkce známe. Prostě děs. Celé to působí jako směska top 10 Deus Ex machina z osmdesátek. A to už vůbec nemluvím o tom že se tam dohromady míchají techničtí a magičtí záporáci a takové věci jako genetika a magie v jeden nechutný humus. Takhle si fakt profilovku jedné z nejmocnějších (ne li nejmocnější) postav Marvelu nepředstavuju.

    Co to zdvihá ze dna odpadu je kresba, která je na několika místech docela dobrá :)

    Celkově jsem byl ale maximálně zklamaný :(
  • petrsimcik
    Mě osobně se Harley líbí a směju se u ní asi jako u Deadpoolů - tedy vlažně a spíš tak pro sebe. Fakt jsem ještě nečetl komiks s příběhem u kterýho bych se řezal nahlas, takže tohle je to co očekávám :) Sedne mi jak ta z 52, kterou jsem si dokoupil i anglickou - těžko říct jestli u nás dovyjde, a to je psychedelickej mazec. A neřekl bych že je tahle stará až zas tak jiná, maximálně se posunula z pozice chaotické zlo, do 52 chaotické dobro.

    Takže za mě spokojenost a + za kresbu, kde mi vadila jen jedna věc - a to, že jsem měl pocit jako by se kreslíř nedokázal rozhodnout, zda chce dělat Harley v obličeji roztomilou, nebo drsnou a tak to pro jistotu střídá, což působí dost WTF dojmem.
  • petrsimcik
    ... a byl stejně fajn. Jako vznik týmu je to super příběh zakončený velkou bitvou všech proti všem, která ale má nějaký systém takže je fajn. Samozřejmě opět tu máme ten kousek štěstíčka bez kterého se hrdinové nikdy a nikde neobejdou, ale tady mi ani tak nevadilo.
  • petrsimcik
    Tuhle JLA můžu. Je mnohem sympatičtější a lidštější než ta, ve které hraje prim Trinity. Vrhám se na druhý díl a doufám, že bude minimálně stejně fajn.
  • petrsimcik
    Ale jo, je to takové docela dobré oldschool, skoro bych řekl, že taková Bondovka bez Bonda. Už jen krokodýli chybí.

    Poměrně naivní, ale jedna věc mě tam přímo praštila do očí, jak se Cap najednou divil, že záporák nehraje fair-play. To jako vážně? A Redskull, Hitler i ti pozdější hráli fair-play?
  • petrsimcik
    petrsimcik28.6.2017 21:43Gulliveriana. Zlatý osel
    Tohle jsem četl cca v 11ti, pak v 15ti a teď a furt je to skvělý :) Žádná brutalita, krásná nahota a vtipné nápady.
  • petrsimcik
    petrsimcik27.6.2017 12:58Disney Zlatá klasika #01: Don Rosa
    Ano, mohlo by to být lepší (co se týče zpracování).
    - Lepší přebal bez kýčovité flaštičky tuše, která je nakolážovaná i uvnitř knihy a působí neskutečně amatérsky, bez photoshopových stínů pod postavičkami v předělech (proč proboha).
    - Bez občasných typografických zvěrstev která opravdu nebyla nutná - jako je třeba plakát na plavbu kde chtěl být někdo hodně tvůrčí a nějak to nevyšlo - divím se, že ta deformace fontu prošla.
    - Bez drobností které na tom našel Leny a Dan.

    Na druhou stranu chválím lesklou ultralevnou obálku :) protože mi to knihu už 2x ochránilo když ji četly děti - čokoláda se dala v pohodě setřít a uvnitř naštěstí nebyla.

    Ale když vezmu jakýkoli Super Komiks, nebo kačeří časák, tak je ten rozdíl jasně patrný, přímo propastný a je vidět že péče tomu věnována byla. To se do budoucna snad vychytá a ten obsah prostě stojí za to. Don Rosa nejen, že vytváří promyšlené a "dospělé" příběhy ale i kresbě věnuje naprosto nadstandardní péči a rozdíl je jasně patrný. Měl jsem podobné pocity jako když Hellboye na chvíli převzal Richard Corben. Ta kresba úplně mění atmosféru a vy máte i u kačerů nutkání ji opravdu vychutnávat.
  • petrsimcik
    petrsimcik26.6.2017 18:08Super Komiks #42
    Kačeři mě občas opravdu potěší. Tentokrát hlavně posledním příběhem Doubleduck, Eská a časozločin, který zahrnuje velké množství akce, agentské hračky, cestování časem, zakázané technologie a pokud byste vyměnili kačery za lidi, klidně by to utáhlo dospělácký mainstream. Ovšem ani některé další nejsou vůbec špatné. Ať jde o další kačery Tajemství Šápuru a Kačer Donald a národ Slunce, které sice opakují již tisíckrát opakované, ale jsou prostě fajn. Ještě bych pochválil Černého Peta a Donalda na večírku kteří jsou sice hodně prvoplánoví, ale úsměv vyloudí.
  • petrsimcik
    Na tomhle DCKK mi vadí jen to jak se řešení problému zas vytáhne na konci "z klobouku".
    Určitě je to někde v nějakých paralelních sešitech, které nemáme, protože nejsou až tak důležité, jinak si to nedovedu vysvětlit.
  • petrsimcik
    petrsimcik2.6.2017 12:02Andělské drápky
    Rozhodně většinově nádherná kresba. Ale na mě je to až moc abstraktní :)
  • petrsimcik
    petrsimcik29.5.2017 07:30The Ghost in the Shell
    Scaleo1 : hodně pobavil :) Jinak to že se tam ženy oblékají jako prostitutky, to je to co na manze máme všichi rádi ne ? :)

    Za mě opravdu fajn čtení. Mám co dělat abych nešel do ComicsPointu pro dvojku v angličtině. Jediné co mě odrazuje je jiný (ale zase větší) formát. Ale že by to bylo nějaké existenciální a ultrahluboké, to ne. A nemám ani takový přehled abych tvrdil že je to v manze je to přelom, protože v ní mám opravdu miniaturní přehled. Osmdesátkovou manga kresbu můžu a cyberpunkovou ještě mnohem radši.
  • petrsimcik
    Babylonská věž by byl skvělý příběh s výborným záporákem nebýt množství neduhů typických pro týmovky DC, které ho srážejí. Tady jsem se ještě drobně rozepsal. http://sarden.cz/2017-05-29-0100/dc-kk-jla-babylonska-vez-mark-waid-pablo-raimondi
  • petrsimcik
    Hellboy 4: Pravá ruka zkázy je mezi ostatními Hellboyovými knihami poměrně výjimečný. Je totiž do jisté míry zásadní pro celou sérii a zároveň, což je s podivem, čitelný sám o sobě, možná jen s lehkou znalostí prostředí. Nenáročnost stupňuje i to, že Pravá ruka zkázy je povídková kniha. Je rozdělená na tři části mapující několik událostí z Hellboyova života, z nich některé jsou pro něj hodně určující a definují jeho myšlení a konání daleko do budoucnosti, nebo naopak. Asi nejdůležitější pro sérii je třetí část, jejímž názvem se honosí celá kniha, ale i zbývající mají co nabídnout. Více: http://sarden.cz/2017-05-23-0100/komiks-hellboy-04-prava-ruka-zkazy-mike-mignola
  • petrsimcik
    Sakra. Tuhle sérii fakt nenávidím. Pokaždý, kdy už myslím že mám své oblíbence sesbírané, mi představí někoho, koho budu muset kupovat od začátku :)
  • petrsimcik
    Jinak nápad skvělý, záporák taky super, ale celkově mě tahle kniha spíš zklamala. Není to nějaká tragédie ale vinnou nehorázné zkratkovitosti a nutnosti nacpat tam co nejvíc postav děj letí dopředu jako splašený, souboje jsou odfláklé a když jde do tuhého, Waid tahá králíky z klobouku aby ti hodní nakonec vyhráli.
  • petrsimcik
    Pozor - při čtení :) sešit Vina který je umístěn cca uprostřed má začátek až na svém konci :) Přeházené stránky, tj po třetím sešitě nalistujte stránku která má vlevo dole napsáno VINA - přečtěte dvě stránky, pak se vraťte a pokračujte ve čtení - pak to dá smysl :)
  • petrsimcik
    Nemůžu si pomoct ale Kirkman poprvé vyměkl. Tohle je první díl, u kterého jsem na konci nebyl v šoku.
  • petrsimcik
    Tohle retro má ode mě plný počet bodů. Každý příběh je svým způsobem dobrý nebo zvláštní. Padouši jsou sice klasičtí, ale šmrnclí komiksem, většinou se chovají i v rámci možností logicky, což potěší. Není to nijak ukecané, což je taky fajn a kresba je na hodně dobré úrovni. Zvlášť ženské jsou tu opravdu ženské :) Mnohdy se mi totiž u retra zdají odfláknuté, nebo deformované a tady fakt super :) Je tu i první a asi poslední černobílý sešit, ke kterému to maximálně sedí. Takže za mě mnohem větší spokojenost než jsem vlastně čekal a to i když jsem se těšil.

    Možná jen krátký povzdech nad Morbiem, který končí uprostřed akční scény.
  • petrsimcik
    Taková klasika. Dobrej Deadpool. Sem tam hláška, spolupráce se Spajdrmenem, co víc chtít.
  • petrsimcik
    Na Visiona jsem se celkem těšil a je to docela slabota, nikoli katastrofa, ale po předchozích svazcích... Hlavní příběh je taková dějová jednohubka na efekt a krom toho se trochu příběhově tříská s Human torchem a tak trochu "zastává názor, který zároveň vyvrací".
  • petrsimcik
    Tak jsem se bál zbytečně. Torch, tenhle původní Torch mi sedl. Skvělý příběh, který nikde nedře a vytahuje oblíbená konspirační témata :) i když trochu jinak.
  • petrsimcik
    Jako nejsem z nich nijak odvařenej, místy jsou dost chaotičtí a odkazují se na minulost i budoucnost kterou neznáme, ale v rámci možností jsem se docela bavil.
  • petrsimcik
    Tak jsem nakonec neodolal a nevypadá to zas až na takové retro. Za mě fajn skoro všichni. Jo, třeba Warlock, Nova a další celoplanetární, či celovesmírní hrdinové mě moc neberou, mám rád tu uliční školu, ale to už je moje preference. Celkově jsem se překvapivě docela bavil.
  • petrsimcik
    Tenhle zázrak je hodně zkratkovitý, ale drží pohromadě a je to jedno z nejlepších čísel. Asi bych je nemohl mít pořád, ale to že jde tentokrát prakticky o dva v sobě zakomponované souboje mě opravdu bavil.
  • petrsimcik
    Tak, dočteno a musím říct, že je to síla. Je to příběh, který jsme po shlédnutí filmů všichni chtěli vidět a zároveň je to i s prvními sešity důkaz o tom jakou cestu Black Widow ušla. Troufám si tvrdit, že jednu z nejzajímavějších, nejtvrdších a největších ze všech postav Marvelu.
  • petrsimcik
    Myslím že po Batmanech je tenhle Green Lantern dobrá volba. Dokáže zaujmout, není nikterak otevřený a osud Hala Jordana je v několika bodech podobný jako ten Bruce Wayna http://sarden.cz/2017-02-06-1601/dc-kk-geoff-johns-john-broome-green-lantern-tajemstvi-puvodu .
  • petrsimcik
    Takhle to má vypadat!
    První NHM o kterém jsem uvažoval jestli si ho nekoupit i jako investici :)
  • petrsimcik
    Teda... na to co to má být za legendu. Ale ne, ten příběh nakonec není zas tak špatný. Ano, my neznalí jsme čekali opravdu válku a ono k ní nakonec vůbec nedošlo. Místo toho skoro celou první půlku sleduju něco o čem si nevím co myslet a přemejšlím, kde že ta válka je. Do toho se zamíchá několik vedlejších větví příběhu které u nás nevyšly a člověk si musí leccos domýšlet. Jsou tu podle mě zcela zbyteční Inhumans s nějakým matoucím podpříběhem, je tu Mar-well k jehož plnému pochopení musíte přetrpět červené NHM, je tu Goliáš alias Hawkey u kterého čumíte co to s ním provedli protože z jiných příběhu víte jak byl pyšný na své dovednosti s lukem. Je tu Ant-man, který si bohužel zahrál jen epizodní roličku a pak zalezl do laborky. A je tu tolik Deus Ex Machina, že by to tak pomalu mohli pojmenovat.

    Ale když do toho skočím po hlavě a vypnu mozek, tak je to fajn retro, s občas fajn nápady a sem tam i hezkou kresbou.

    Jinak lepící pásku střihám veprostřed a odlepuju od sebe a v pohodě. Ale jako je to debilita, to každopádně.
  • petrsimcik
    Já bych to zas tak černě neviděl. Je to teprv druhý slabý kus, ale že je :).

    Ale k samotné FF. Nemůžu si pomoct, ale ty starší jsou prostě lepší. I tak si mě ale Fantastic four nezískali. Podle toho co vyšlo česky vypadají jako nejhůře napsaný superhrdinský netým vůbec. Každý zvlášť jsou naprosto extrémní osobnosti a proto taky nesnesitelní a v týmu se to prostě jen multiplikuje. Torch je floutek, který se sice tváří jak děvkař, ale ve skutečnosti je to pořád ubrečená chudinka. Thing je naprosto iracionálně vznětlivý, takže prodělá co může a pak se jak jinak, lituje.
    Richards a jeho žena jsou k sobě už od svatby chladní jak polární noc a ani 150 dílů na tom nic nezměnilo. Případně se hádají. Proč se sakra vlastně brali? 😀 A jako charaktery byste si je za kamarády taky nevybrali. Když odhlédnu od samotného týmu tak jsem čekal bitku s Doomem a dostal jsem přehlídku céčkových padouchů, tak slabých a trapných aby je porazil každý člen FC zvlášť. Na tohle fakt musíte mít náladu. Ještě by to mohla zachránit kresba... Ale nezachrání :)
  • petrsimcik
    Mě teda nadchlo zpracování :) Je obyčejnější a proto se bude míň kurvit a trhat při manipulaci obchodech. Žádná měkká pevná vazba z vifikundacema, ale hezky tvrdé desky. A další věc za kterou je rozhodně plus jsou názvy na hřbetě knihy. Pryč s nicneříkajícím číslem.

    Co se týče kvality Ticha tak o tom se netřeba bavit a kvality celkem ... podle mě jich bude dost málo na to by se to stihlo výrazně zkazit. Z UKK a NHM dám dohromady taky 80 pecek :)
  • petrsimcik
    petrsimcik22.12.2016 08:48Elektra: Atentát
    Nevím co máte s tou první polovinou :) podle mě je to poměrně přehledné a srozumitelné, stačí přistoupit na ilustrátorovu hru a pomalu se vézt. Rozhodně to není UKK :) tohle je výjimečná záležitost,kterou si i po přečtení jen tak pro "kochání se" sem tam prolistuju.

    Jinak informace dopředu ... je dobré vědět ale ne nutně. On je "Ruka" a "Bestie" 1000x omletý a znovu zabalený námět, který byl pod jiným názvem použitý mnohokrát před i po, takže porozuměnt o co jde není zas takový problém.
  • petrsimcik
    Tak já zatím taky čekám co bude, ale jisté světlejší momenty tam jsou :) zatím je jich málo ale doufám že až se poskládají všechny tři díly, tak to dá nějaký rozumný obraz.
  • petrsimcik
    Obecně si myslím že je to dost uspěchané aby se tam všechno vešlo, stěžejní momenty trvají vždycky jednu stranu a jinak je vata, i když zábavná. Trochu zklamání ale jen špetka. Jo a ta postava mě mrzí taky, třeba udělají nějaký flashback :). Těším se co bude dál.
  • petrsimcik
    Hele neberu :) já ho četl. Píšu nádech :)
  • petrsimcik
    Víc než teamovka je to Dr. Strange a občas hrubá sila v podobě Hulka, nebo Namora, ale Dr. tady hraje skoro všude první housle. Osobně se mi tahle klasika hodně zamlouvala. Má to trochu nádech do tajemna až Lovecrafta, není tak ukecaná (i když občas...), má na svou dobu zajímavé záporáky. Vzhledem k výskytu mých dvou oblíbenců jsem to risknul a myslím že obstáli na odřenou jedničku. Co bych tomu vyčetl je závěr který by byl fajn ale někdo tu myslel až moc :) a zbytečně.
  • petrsimcik
    Tak mě osobně Powerman sám taky moc nezaujal, do série jen s ním bych asi nešel. Ale retro bylo fajn, protože je tam Iron Fist a holky :) a vůbec mám rád tyhle ty městské rubačky kde nejde o celej svět. A s moderní částí to mám naopak, přesvědčila mě právě ta kresba která mi přijde zajímavá takový mix reálné syrovosti a karikatury :)
  • petrsimcik
    petrsimcik30.11.2016 00:38Harley Quinn #02: Výpadek (paperback)
    Musím říct že mě Harley tak dostala, že jsem si ty další dva díly prostě musel pořídit v angličtině (mimochodem doporučuju, zrovna tady je ta angličtina roztomilá) neb jsem na to prostě nevydržel další rok - dva roky čekat a máte se nač těšit. Co mě ale překvapilo, že česká vydání mají lepší papír (větší gramáž) i desky a to i u paperbacku. Ne že by to Aj vydání byla nějaká tragedie, ale díky tomu papíru je 3ka poloviční než česká dvojka a to i když má jen o 30 stran míň.
  • petrsimcik
    petrsimcik25.11.2016 23:00Komiksová Kytice
    Já si naopak nemyslím, že tahle Kytice byla vydaná primárně pro lidi, kteří o ní nic nevědí a s trochou pátrání v paměti dáme stručný děj balad dohromady všichni. Krom toho neměl jsem poct že něco někde bylo nepochopitelné, když se nad tím člověk zamyslí (čestnou výjimkou byla Dceřina kletba - tu jsem fakt nedal.). Co mě třeba vadilo je je moderní pojetí Holoubka. To auto tam prostě nesedlo a bilo do očí. Je zvláštní že jinde jsem to zkousnul.

    Co se týče doslovu a přesnosti informací o vydáních, tak tím jsem se pravda moc nezabýval. Doslov se mi nezdál nijak přehnaný - ano, jsou tam zmínky o současné popkultuře ale to beru tak, že ať chceme, nebo ne, ona z těch archetypálních příběhů prostě vychází.
  • petrsimcik
    petrsimcik22.11.2016 21:30Komiksová Kytice
    Já se musím přiznat že jsem nekriticky nadšený. Z podobného typu knih mám po právu většinou strach. Ono to totiž prakticky nikdy nevyjde podle našich představ. Buď je klasika tak osekaná, že je k nepoznání, nebo je na houby kresba, případně je to zas moc doslovné a kostrbaté.

    Tahle úprava, kdy jde vlastně o nadstavbu samotné sbírky a vy máte vedle sebe vždy originál a komiksové podání, které slepě nekopíruje ale vizualizuje a doplňuje. Super. Tohle je knížka na úrovni srovnatelná s jakoukoli zahraniční produkcí. Škoda jen té měkké vazby.

    Mě se naopak polednice moc líbila i třeba na první pohled "dětsky" kreslený Zlatý kolovrat. A ten vodník..., nebo temné Záhořovo lože, to je radost na to koukat.
  • petrsimcik
    petrsimcik27.4.2019 14:08Marvel 1602
    Rozumím tomu správně tak že WildBear dal tomuhle honosnýmu nádhernýmu vydání o dvě hvězdy míň, protože vyšlo jako druhý a je levnější než první :) Není WildBear náhodou paní Ing. Marta Nováková?
  • petrsimcik
    Minimálně je fascinující že to Jirka dotáhl na omnibus :)
  • petrsimcik
    cyboy: rozdávalo se to v ComicsPointu na Anglické jakožto promo na zeptání. těžko říct jestli tam ještě něco nezůstalo. Info o tom běželo internetem :)
  • petrsimcik
    karl173 & hroubek - to je klasický Corben :) někdo ho nesnáší a nelíbí se mu a jiný, například já jsem to koupil prakticky jen kvůli těm jeho sešitům, protože ta kresba je prostě BOŽÍ :)

    Naštěstí je to dobré celé ale to je pro mě takový bonus tomu Corbenovi.
  • petrsimcik
    petrsimcik5.11.2017 10:12Usagi Yojimbo #01: Ronin (1. dotisk)
    mearez: Tak on ten origin je rozkouskovaný do spousty Usagiho knih a upřímně pokud bych si měl vybrat jestli z hořícího domu vynesu Usagiho, nebo Marvel, tak si Kapitáne a spol. klidně shoř :) .
  • petrsimcik
    Ter: předplatitelům došlo.
  • petrsimcik
    petrsimcik8.9.2017 23:34Sága #05
    Cyboy: Asi měli na mysli to co je k dispozici k překladu :) Taky jsem sám zvědav.
  • petrsimcik
    petrsimcik8.9.2017 15:14Sága #05
    Cyboy: Comicspointem se šíří spekulace, že to chtějí letos dovydat :)
  • petrsimcik
    petrsimcik4.7.2017 23:41Disney Zlatá klasika #01: Don Rosa
    Andre: Má to vyjít tusim jako pátá kniha před Vánoci.
  • petrsimcik
    petrsimcik4.7.2017 08:41Disney Zlatá klasika #01: Don Rosa
    Spider-man: tak on ti jasně psal, že to nemáš hledat :)
  • petrsimcik
    petrsimcik27.6.2017 21:47Disney Zlatá klasika #01: Don Rosa
    Ter: Je to Don Rosa :)
  • petrsimcik
    petrsimcik26.6.2017 18:11Super Komiks #42
    A mimochodem Leny - Když se podíváš na ty brutálně děsivé texty přetékající z bublin všemi směry... tak to se fakt s Klasikou nedá srovnat ani náhodou. Takže změna k lepšímu v mnoha směrech určitě je. Ale to už patří jinam :)
  • petrsimcik
    baatcha: pravdu díš :) Kdyby aspoň ten název dali dopředu, pak by mi to třeba i docvaklo, ale tady to tak perfektně navazuje, že "to prostě musela být chyba"
  • petrsimcik
    petrsimcik30.5.2017 14:43Jirka #13
    Gustik5: Bublifuk se stále jakš takš drží ale ta periodicita jednou za 1/4 roku ho podle mě tutově zabije. Ukažte mi dítě co bude na třístránkové pokračování čekat 3 měsíce
  • petrsimcik
    petrsimcik29.5.2017 09:34Jirka #13
    Ale jako musíte uznat, že i přes naprostou debilitu se to fakt fest drží :)
  • petrsimcik
    jh666: nemuzu si pomoct ale ta stranka co je po ní na ni navazuje :) pokud to tak není, tak v tom případě mi to přijde děsně matoucí a tak trochu dementní. Asi nějaký umělecký záměr nebo co :)
  • petrsimcik
    Doppelganger : je - když se podíváš na ten konec sešitu a přečteš to v tom pořadí jak říkám, tak ten monolog dává mnohem větší smysl.

    A navíc je trochu blbost aby název sešitu byl na předposlední stránce :)
  • petrsimcik
    baatcha: a nedopadne to tak, že tam bude zas konec a já budu muset sehnat další a další a další :)

  • petrsimcik
    Pocopil jsem to správně tak že tahle kniha je nezávislá na sérii? Tj. funguje samostatně bez ostatních Detective comics?
  • petrsimcik
    petrsimcik10.3.2017 09:16Taneční studio #01
    Ona to tak nevnímá, ale MF si dlouhodobě buduje pověst někoho kdo nedovydává a jehož potenciální bestsellery se objevují v LK.
  • petrsimcik
    petrsimcik22.2.2017 10:58Táňa Ruskov (demo verze)
    Rudá Táňa: skvělá zpráva.
  • petrsimcik
    Doncek4321: Bavil jsem se s jejich Markeťákem z polska a byl docela v šoku když jsem mu řekl že tu UKK vychází a jak dlouho :)
  • petrsimcik
    Myslím že s vizí nasbírat a střelit to sbírá poměrně dost lidí. Takže že cena půjde závratně nahoru bych nedoufal, spíš tak nějak neproděláte / nevyděláte. Možná někdy za 40 let jako nerozbalené to mít nějakou cenu bude :)
  • petrsimcik
    namdnas: to je ale u většiny českých vydání jakéhokoli komiksu. Obálky jsou normálně vzadu.
  • petrsimcik
    petrsimcik27.11.2016 18:11Gunsmith Cats #04
    A co se týče zakončení - drogovej business ve městě je prakticky rozložený a holky maj čas oslavovat. Jo není to kdovíjak originální ale to ani inspirační předlohy ne.
  • petrsimcik
    petrsimcik27.11.2016 11:18Gunsmith Cats #04
    cyboy: To nemůžeš srovnávat s Gantzem. To je rubačka s postavama plochýma jak hrudník Calisty Flockhart kde se děj neposouvá prakticky od prvního dílu. Gunsky se trochu vyvíjejí, a ten děj taky někam směřuje. Dozvíme se zas něco z Rallyiny minulosti, hlavní záporačka dostane co si zaslouží a jak si zaslouží a taky se dozvíme proč dělá to co dělá. A vztah s Beanem se taky hlemýždím tempem vyjasňuje. Takže jo, nestříkají z toho emoce, nobelovku za literaturu za to Sonda nedostane, ale že by se to nikam neposouvalo, to si nemyslím.
  • petrsimcik
    petrsimcik20.11.2016 16:58Gantz #13
    Osobně mám čím dál tím jasnější pocit, že by stačilo sebrat všechny ty předěly s kozama a ty vydat jako jednu knížku :)
  • petrsimcik
    cyboy: tak tady moc nesouhlasím - já jsem strašně rád za ty staré, trochu naivní věci, možná mnohem víc než minimálně za polovinu první řady, :)

    Ale do tohohle nejdu.
  • petrsimcik
    Upřímně se mi líbily i Narozeniny, takže vezmu na milost asi celou tu novou řadu. Odhalení / hvězdy .. to bude zas peněz.
  • petrsimcik
    petrsimcik22.7.2019Prodám
    Ahoj,
    Prodám
    Esmera 150
    Spiknutí, protokoly sionských mudrců 120
    Záleskautky 150
    Smečka z Bagdádu 150
    Temnými hvozdy 350

    Rychlé šípy - sešity z devaesátek z olympie. 700 za všecky

    Manga 80kč kus - série jen dohromady
    Dveře chaosu 1,2,3
    Tokyjský ghůl 1,3,4
    Hal
    Maximum Ride 1,2
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 4 (cca 1447 Kč)
Mám: 333 (cca 100648 Kč)
Chci: 47 (cca 15600 Kč)
Sháním: 1 (cca 0 Kč)
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0