• Matthew
    Matthew17.1.2022 17:06Zatmívačka
    Asi 3,6 hvězdy.
    Ten příběh je strašně fajn. Brubaker s Phillipsem jsou už evidentně sehraní.
    Člověka to celou dobu napíná a ikdyž příběh odbočí, tak nemáte proč nadávat, protože je furt zajímavý.
    A pak přijde konec, který přijde neviděn neslyšen, jako by se toho chtěl někdo jen tak zbavit.
    Ten samý problém už jsem měl s Fatale. A tady v závěrečném textu Brubaker doslova i přiznává, že vždy vymyslí příběh a nad koncem nepřemýšlí dokud není třeba. Já mám tedy zatím zkušenost jen se 2 jejich díly, ale z obou toto doslova teče a že umí i příběh pořádně zakončit mi zatím ještě pan B. neukázal.
  • Matthew
    Matthew19.8.2021 12:57Lymfom City (exkluzivní verze)
    Čekal jsem něco jako "Jak se neposrat, když vás život posere."
    Dostal jsem, že posrat se, když vás život posere, je naprosto normální a pochopitelný.
    Tvůrkyně se s nemocí vyrovnala touto knihou. Za mě velmi zajímavou, přitažlivě nakreslenou a hlavně se nesnažící nijak poučovat.
    Doufám, že nějaký další komiks od autorky ještě dostaneme, ale hlavně ať to není pokračování Lymfom city!
  • Matthew
    Matthew28.4.2021 22:33Vetřelci Omnibus 1
    Takhle si představuji pokračování filmových Vetřelců.

  • Matthew
    Takto jsem si u knihy dlouho neodpočinul! Přenesení starých znamých postav do současného světa proběhlo hladce a s přehledem. Dialogy nejsou telenovelně nucené a nestydíte se, že je vůbec čtěte jak to mám u spousty knih kde si puberťáci řeší své milostné trable. Pobavilo mě jak nikomu nepřijde zvláštní že po městě litá přerostlý mluvící netopejr a berou to už jako rutinu. Škoda že jsou komiksy Buffy i do budoucna jen po 4 sešitech, člověk se navnadí a najednou konec.
  • Matthew
    Matthew2.1.2021 18:20300 (5. vydání)
    Doplněný rest. A je to moc fajn. Barevná Millerova kresba je líbivější a hlavně přehlednější než černobílé Sin city. Jen těch cca 90 stran by určitě sneslo rozšíření o více vyjevů z bitev!
  • Matthew
    Matthew15.12.2020 11:29Sochař
    Velké umělecké N I C!
    Jen snad nakreslené je to hezky.
    Jako umělec nestojím prý za prd, ale jeden šmejd mě pomluvil, takže nikdo nechce mé sochy. Béééé!!!
    Fajn tady máš superschopnost a něco s tím udělej.
    Něco jsem udělal, ale nikdo mi nerozumí. Bééééééé!
    Ok tady máš tu buchtu, co si furt uháněl a zkus si užít zbytek života.
    Ale ona je magor a já chci být uznaný umělec ! Bééééé!!!!
    Tak víš co?! Jdi do hajzlu a zdechni!!! A na 10 celostránkových ilustracích!!!
  • Matthew
    Kdysi jsem viděl úžasný film Sin city. O mnoho let později jsem se konečně dokopal ke koupi i komiksu. A musím říct, že Frank Miler je skvělí scénárista, ale zároveň i prase co neumí kreslit! A nebo umí?! Já do prdele nevím! Jsou tam věci, které bych si z fleků dal doma na zeď a i věci, co jsou jen patlaniny černé s bílou, které působí, že už ho to nebaví, tak tam něco načmáral. Kultovní status chápu, jen si nejsem jist, zda ho neodválo samotné zfilmování díla.
  • Matthew
    Alternativní verze příběhů jsou určitě mnohem lepší než ty hlavní. Nemusí se držet mantinelů a dělají si co chtějí. Je fajn, že Superkomouš je trochu zmrd a nevadí mu ani, že se z lidí dělají tupá zombie. Hlavně ať je vše v zájmu strany (tedy mě :-D). Oni vlastně všichni komoušverze hrdinů jsou solidní magoři. Že jo Batmane?! Super příběh a zejména závěr je chutná třešinka na dortu.
  • Matthew
    Matthew15.9.2020 11:28Děti z Montmartru
    Můžeš si sáhnout na prsa naší Manon!
    Bylo nás pět po francouzsku.
  • Matthew
    Matthew15.9.2020 11:22Batman: Zatracení
    Moc fajn jednorázovka z Netopýrova chorého mozku podpořená naprosto úžasnou kresbou!
  • Matthew
    Matthew15.9.2020 11:20Mýtus Cthulhu
    Velmi zajímavé podívaní do Lovecraftova světa. A zase mě o kousek blíže posunulo k tomu, že si tyjeho magořiny přečtu. Jednotlivé příběhy jsou sami o sobě fajn, ikdyž místy je znat, že se to psalo před skoro 50 lety. Jen mi místy vadila kresba, která pro ztvárnění nepředstavitelného je super, ale někdy je to jako koláž malého děcka.
  • Matthew
    Jak mě první 2 díly bavily, tak tady mi něco chybělo. Asi tomu dost ubírá, že člověk ví, že tyhle eventy prostě vždy skončí nakonec dobře.
  • Matthew
    Co by kdyby....musim rict ze ty originy me bavily. Sice dej posouvaji vpred minimalne, ale nudit se u toho clovek nebude.
    Snad nektery BadBatman prezije do budoucna. Jako padouch do serie by byl urcite fajn

  • Matthew
    Tohle bylo velký dobrý! Nastínění světa, kde příběhy jsou něco víc než jen slova na papíře a mystická skupina zloduchů slibuje parádní příběh do dalších dílů. Jak je možný, že to v naší republice prodejově propadlo!
  • Matthew
    Matthew3.5.2020 20:43Nezkrotný Berserkr
    Nezkrotný Bersekr 1 je moc fajn úvod většího příběhu s příjemnou kresbou. Poznáme hlavní postavy a co mají společného. Víc ale nic. Snad pokračování přijde co nejdříve. Oceňuji, že Comicscentrum vydávalo i za virové krize!
  • Matthew
    Matthew1.5.2020 15:27Bludiště
    Příběh, tedy nástin příběhu je zajímavý, ale ta forma vydání je dost nešťastná. Tyhle věci by měli za mě vycházet v kompletu jako celek. Takhle to je jako kdyby vám vypnuli film v 1/3.
    Jeden mešuge klučík, co je udělanej do zrzky (ne není to Spiderman od Raimiho) má dost širokou fantazii, kreslířské nadání a lásku k béčkovým starým filmům.
    Na těch 64 stranách se toho člověk moc nedozví.
    Snad nebude 2. díl za 2 roky.
  • Matthew
    Matthew13.3.2020 13:46Murena #01: Cyklus matky
    Murena baví. Velmi příjemné počtení, kde je všeho akorát, tak aby to nalákalo na další pokračování a obstálo i jako samostatná kniha. Všechny postavy dostanou prostor hodný jejich důležitosti. Příjemným bonusem jsou vysvětlivky některých historických situací.
    Je hrozně fajn vidět, že všichni vědí, kdo proti komu intrikuje a nikdo s tím nic nedělá, protože mu to tak vyhovuje :-D
  • Matthew
    Matthew18.2.2020 09:56Essex County
    Teda něco takhle lidského jsem v komiksu ještě neviděl. Tohle je přesně dílo, které díky souhře kresby a textu strká beletrii do kapsy a dalece ji předbíhá.
    Příběh může být vlastně o komkoliv z nás a už jen to jej člověku hrozně přibližuje.
    Kresba mi zpočátku přišla zvláštní a hodně nelíbivá, ale kolem 50 stránky se to zlomilo. Takhle krásně ušmudlaně vykreslit pocity postav do děje je kumšt.
    Hvězdy příběhů jsou pro mě vrány provázející nás všemi časovými linkami a příběhy. Síla zavěru povídky o ošetřovatelce, která provázané příběhy ukončuje, kdy pták preletá nad krajinou a mizí v dáli, mě posadila na prdel!

  • Matthew
    Matthew14.2.2020 20:57Sága Valty
    Něco mi na tom nesedělo.
    Vždycky, když se hrdina ocitne v úzkých, zázrak mu pomůže.
    Jako legenda z dávných časů je to, když si odmyslím mou výhradu, příjemné čtení. Spíše taková pohádka, která si upravuje nebo spíše tvoří vlastní severskou mytologii.
    Závěr láká na pokračování, doufám, že Vybíral bude ve svých příbězích pokračovat, i když bude nejdřív pár let trvat než je tvůrci nachystají. Pokud vůbec.

  • Matthew
    Matthew14.2.2020 20:48Temná věž #03: Zrada
    Přiznávám, že mě začíná ovládat nadšení z možnosti pokračovat v Temné věži po tom, co knihy jsem přečetl. A asi to ovlivňuje i moje hodnocení. Příběh se pro tentokrát soustředí hlavně na Gilead a víc se do děje zapojuje Rolandův tatík. Marten je vlastně jen poskok hlavního zloducha, ale v mých očích je to ta největší svině v příběhu! To, jak autoři nakládají s jeho charakterem, je pecka!
    Události, které tvarují Rolanda pro jeho cestu k Temné věži jsou dost drastické a jsem zvědav, co pro něho mají ještě tvůrci přichystané.
    Nová postava dívky nemíchá dějem tolik, jak bych podle synopse čekal. Ale jako všechny postavy stvořené jen pro komiks je moc příjemným zpestřením.
    Kresba opět dotváří temný svět který se hnul. Deprese z toho teče.
    Doufám, že bude Crew pokračovat ve vydávání příběhu, co nejdéle a pokud možno nechá Ka dojít až na konec stezky. Je fajn když vedle Marvel superhrdinů tu vychází i něco hutnějšího...od Marvelu.
  • Matthew
    Matthew13.2.2020 20:04Providence (limitovaná edice)
    Spíš bych to viděl na 4,8 hvězdy. Začátek je hodně pozvolný, člověk se do toho musí trochu začíst. Naštěstí to vydalo Argo, jako kompletní vydání, ten formát je boží, takže nemusíte čekat na další části, jako byli omnibusy v zahraničí (3x4). Že nemám načteného Lovecrafta mi vůbec nevadilo. Naopak! Těším se, až si jeho povídky přečtu a dozvím se více o postavách, které Black potkal! Kresba je za mě hodně příjemná a perfektně přehledná, docela by mě zajímalo, co na ní ostatním vadí, ale tohle je subjektivní věc.
    K deníkových zápiskům, z kterých jsem měl docela strach, mám nakonec vlastně pozitivní věci. Zajímavě rozšiřují příběh a v závěru dostanou velmi zajímavou roli. Že by se v nich jen opakoval děj komiksu mi skoro nepřišlo. Vždy byl jen zmíněn v rychlosti a dál Black vyprávěl své poznatky a rozšiřoval příběh o události nad rámec komiksu.
    Jediné, co mi vadilo je konec. Tedy z pohledu, že Providence je završení více příběhů a trápilo mě, že hlavně Neonomicon tady ještě nevyšel a bůh ví, jestli vzhledem k hejtu, co se tu rozběhl, vůbec vyjde.
    Mytologie příběhu je velmi zajímavá a role, které Blackovi a Lovecraftovi a vlastně všem postavám přisuzuje jsou skvělé a místy i dost znervózňující.
    PS: Chybějící bubliny vzhledem k deníkových zápiskům a skvělé kresbě moc nevadí. Oprava, kterou nakladatelství zvolilo, je ale dost nešťastná. Fialový sešítek s průhlednými stránkami se sice dá v pohodě přečíst, ale k té knize to prostě nesedí. Zajímalo by mě, co by na to řekl samotný autor.
  • Matthew
    Zajímavá cesta domů, která se v knize vyskytuje jen náznakem a Rolandovo setkání s úhlavním badguyem značně pikantní? Druhou cestu k Temné věži si velmi užívám a doufám, že tady vyjde až do úplného konce... i když do konce... Ka je kolo a kolo se otáčí 😁
  • Matthew
    Znám předlohu a zbožňujuji, takže jsem byl zvědav na komiksové zpracování. Knihy totiž do filmů nenacpete a seriál by podle mě nebyl úplně pro každého. Je zajímavé vidět postavy v předloze jen naznačené, tal jak si je představil někdo jiný a vůbec nemám pocit, že by byla moje fantasie někým omezena.
    Kresba je dost tmavá, což skvěle pomáhá příběhu, protože tohle není žádný pozitivní příběh, ale dost hustá esence depky. Příběh je oproti knize dost zrychlený, což ve výsledku nevadí. To nejdůležitější je vykresleno skvěle a potencionálně může pokračovat v druhém díle. Roland je ještě mládě a hora mrtvých teprve klade své základy. Velmi pevné základy!

  • Matthew
    Matthew28.1.2022 23:04Batman: Černé zrcadlo
    Fimi: tady se, ale bavime o nasem trhu! HBO MAX tady neni dostupne. Tedy, ikdyz je tu sice brutalne silne pirateni filmu, tak na HBOGO a Netflixu do teď ten film neni, tudiz to spousta lidi jeste nevidela. A ano i spousta lidi konzumujici literaturu mimo nasi bublinu (tim nemyslim, ze tu vsichni piratime!), zbesile necheckuje torrenty, kdy uz tam konecne ten a ten film bude. Priznavam, ze nevim, jaka byla navstevnost zrovna SsQ v nasich kinech, ale je to zatim hodnoceno komercne, jako celosvetovy propadak.
  • Matthew
    Matthew28.1.2022 21:29Batman: Černé zrcadlo
    mearez: on s mainstreamovou DC a Marvel produkci je vseobecne problém, ze je podřízená nějakému každoročnímu eventu a zkrátka tech dobrych kousku je jen malo v tom sirokem oceanu. U Marvelu za neco posledni dobou stoji jen Venom a Hulk a ty tu taky dostanes! Dc se topi ve srackach a nikdo nevi, jestli se z nich vubec dostane. A kdyz uz jsme u tech legend, tak u Marvelu je ta pestrost zkratka vetsi, protoze je brutalni uspech jejich filmu oproti chudackum z DCUnivers nebo jak se to ted jmenuje. Pro nakladatele jsou filmy bezplana reklama. A ano druhe SQ je dobry film, ale financne to propadlo, takze to asi moc lidi nevidelo. U Lokiho zapominas na to, ze predtim byl 3x ve filmu s Thorem a 2x v Avengers! A lidi si ho zamilovali.
    Tvoje vize je hezka a i s ni castecne souhlasim, ale je i dost naivni, nepodlozena fakty a ekonomicky neudrzitelna.
    To uz by byla realnejsi nejaka forma predobjednavky obrich omnibusu starsich komplet eventu nebo pribehu, aby si clovek nemusel serii kupovat nekolik let.
    To me osobne na zdejsim trhu chybi nejvice. Skoda, ze to jeste nekdo nezkusil.
  • Matthew
    Matthew28.1.2022 12:43Batman: Černé zrcadlo

    mearez: Zaloz si nakladatelstvi a vydavej legendy po svem, kdyz ti jejich plan nevoni. Nebo poradne komiksy s ostatnimi postavami propaguj, at to lidi kupuji. Z Crewe uz kolikrat rekli, ze cechacek nic jineho krome Batmana poradne prakticky nekupuje. Cest vyjimkam! Nejdriv musis vydelat prachy do zasoby, aby si je pak vyhodil z okna za Wonder woman.
  • Matthew
    Matthew27.1.2022 08:38Batman: Černé zrcadlo
    mearez: WTF?
  • Matthew
    GWB: Tak o tom, co je alternativní v Temné věži je dost složité mluvit :-D
    Knihy mám přečtené a v komiksech jsem zatím skončil u Bitvy o Tull. A pokud jsem něco nepřehlédl, tak odklon zatím moc nepřišel. Jen se rozvinulo pár věcí v knihách jen letmo zmíněných nebo naznačených.
  • Matthew
    GWB: Tady se zřejmě ukazuje problém s adaptací série knih, ve které je tohle konec teprve té první. Takže se opravdu nic uzavřít nemá a vskutku se teprve otevírají dveře do Rolandova věta.
    Neví někdo zda Crew bude pokračovat ve vydávání a jak to s těmito komiksy je v originále? Mám na mysli, jestli zadaptovali celou ságu nebo to někde zařízli.
  • Matthew
    Matthew25.12.2021 16:59Sweet Tooth - Mlsoun #01
    SSP: Díky, trochu me to zmatlo.
  • Matthew
    Matthew25.12.2021 13:28Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Pri setkání s Becky je na zdi pokoje napsané Sweet tooth Cesta z lesa Část třetí. Hned na následující dvojstraně je zase Sweet tooth Cesta z lesa Část čtvrtá. To je ta část třetí tak krátká? Příběhově tam nic nechybí, jen mi to přijde zvláštní.
  • Matthew
    Matthew25.11.2021 21:06Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Fort: Naopak, ja prectl vsechny. Jen ten tvuj mi prisel, tak blbej, abych na neho reagoval ;-)
  • Matthew
    Matthew24.11.2021 20:26Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Tak se zase nekam uklidime do jeskyne pane Fort a pockame az ten prispevek bude relevantni...
  • Matthew
    Louza: prosim te a co v puvodnim vydani oproti tomuhle znamenalo?
    Uvazuji o koupi a nevim, jestli barvu ci ne...tak se mi kazda fama hodi :-D
  • Matthew
    Matthew17.11.2021 21:45Hellblazer: Vzlety a pády
    Jak ze je to rceni o husach?

  • Matthew
    Navazuje to rovnou na Temne noci nebo je neco v cestine ke cteni mezi tim?
  • Matthew
    Tohle je jako vyvrcholeni Znovuzrozeni DC nebo je to takovy mezievent (v tom pripade, co je teda vyvrcholeni Znovuzrozeni) ? Po precteni to totiz pusobi spis jako epilog zivota Dr. Manhattana.
    A vzhledem k tomu, jak modry fraja na konci vyjmenovava budoucnost DC, vcetne ted uz zruseneho 5G, mi prijde to ted spise jako fake trailer na neco, co nebude :-D
    Jinak cteni nadmiru prijemne za mne.
  • Matthew
    Matthew12.7.2021 22:20U283
    Milo: asi u me spise prevlada nechapani toho srance ze vsechno co se dnes podpori na nejake dotacni strance je hned brane jako sberatelska edice a bu bu bu pokud to nevyjde.

    Jop knizku mam z hit hitu a vzhledem k tomu ze uz ji mam tak neslidim kde kolik ted stoji. Na me to pusobi jako kdybych sel do Alberta a nadaval jak si muzou dovoli mit sunku za 15 Kc kdyz ja ji minuly tyden koupil za 23 Kc.
    Ale ok kazdy ma svuj nazor.
  • Matthew
    Matthew11.7.2021 20:29U283
    Czeeri aneb jak ze sebe udelat moulu behem dvou prispevku....skoda ze ti pan Bakula vysvetlil proc maji ostatni knihkupci tu cenu takovou a makovou....skoda ze kazda kniha na hithitu je hned povazovana za investitci. Desim se toho co napises pani Travnickove na jeji Lymfom city kdyz si dovoli vytisknout vic knih nez ty si predstavujes.
  • Matthew
    Saša Niklíčková: Super!
    Víc takových reakcí. Překlady tady dostávají čočku často.
  • Matthew
    Matthew8.4.2021 09:02Odkaz rodu Blacků
    Norri: možná se pletu ale mám takové tušení, že při ohlašování edičáku Comicscentra bylo i řečeno, že na pokračování už se pracuje. Nebo bylo aspoň v zahraničí potvrzeno.
  • Matthew
    Matthew24.12.2020 18:48Batman: Bílý rytíř
    Nevíte proč Crew už tady nemá tak boží přebal jako u předchozích black labelu? U Batman zatracení i Harleen jsou úplně boží a posouvají zpracování knihy za mě o řád jinam.
  • Matthew
    louza: však není sama kniha a její obsah tou cestou? Samozřejmě s tím, že obsahuje i cíl a tím je závěr knihy. Tohle už doslovně napsal S. King na konci svého opusu Temná věž. Doslova tam nabádá čtenáře, ať poslední stránky nečte, protože nenaplní jeho očekávání budované po 7 knih (ač za mě je naplnil).
    To že pro komiks je důležitá, jak kresba tak i scénář je snad tady všem jasné.
    A pokud potrebuje Miller peníze za prodej jednotlivých výkresů neměl by zároveň i dbat na to, aby celková kniha měla pozitivní ohlas a díky tomu se obrazy lépe prodávaly?
  • Matthew
    Tak určitě to vyšlo hlavne k 5. vydání 300, spíš jako doplněk. Přece jen o kvalitě příběhu dost napověděli ohlasy ze zámoří. Mě by spíš zajímalo, jestli se Miller vážně zbláznil nebo zda je schopný dnes ještě splodit něco dobrého. Zas na druhou stranu mít tohle spolu s Terorem, jako takový bizár, kam až může genius spadnout může být lákavé.
  • Matthew
    Jaky je rozdil mezi limitkou a obyc verzi 2. vydani krome obalu a ceny?
  • Matthew
    Fimi - budu jedine rad! Ale ac tady dostavali hrdinove neustale na prdel a az na osvobozeni cyborga se jim nic do posledni casti nepovedlo, tak furt z toho na me salal klidek tim neustalym opakovanim, jak Batman vzdycky na neco prijde, jak Superman na posledni chvili prileti, jak Wonder woman s poslednim vzedmutim sil ustedri uder...proste to neustale utesovani, jak ze strany hlavnich hrdinu, tak jejich pomocnicku, ze to dobre dopadne, ten dojem ve me vyvolavalo.
    Podle posledniho ohlasovani ve Volejte reditelum to ve me vyvolalo dojem, ze by to Crew vsechno rada vydala. Byl tam i lehky nastim cesty, ktera by k tomu mela vest, aby i clovek, co necte vse v anglictine, pochopil o co jde.
  • Matthew
    Matthew12.1.2021 12:08Filmový a hudební klub
    Miluju DCEU! Kdyz uz to vypada na vlastovku, ze se na jejich filmy bude dat divat, tak dodaji bizar, jako WW84! Ten rok k tomu sedi, protoze to bylo osmdesatkove misty trapne a trikove odflaknite. To jak Gadotka vyskoci z auta a predbehne ho z hlavy asi uz nevymazu :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
  • Matthew
    Matthew28.12.2020 22:48Slevy, výprodeje, bazary
    charvos: takze jsem si ho ted pral k Vanocum za 400 jako idiot? :-D
  • Matthew
    Matthew27.12.2020 23:22Slevy, výprodeje, bazary
    SSP: True story!
    Ted po letech, s novymi generacemi ctenaru komiksu, ale nastává otazka, jestli se nevyplati delat dotisky. Treba jen z duvodu, aby se zbytek vyprodal.
  • Matthew
    Matthew25.12.2020 22:27Pindárna
    Batman: Bily rytir, Harleen, Lucifer 11, Myty 2, Temna vez : Sestricky z Elurie a Bitva v Tullu, Bazinac 1, 3x dvojkniha z Preachettovi zemeplochy a vzhledem k tomu ze mam narozky tesne pred Vanoci tak i Krasna temnota a Zatmivacka. Letosni svatky lesy u darku pro mne zaplakaly ale ja mam radost jak svina a wishlist byl splnen na 100%
  • Matthew
    Matthew24.12.2020 10:10Slevy, výprodeje, bazary
    V tom pripade doufam ze to jednou nekdo vyda jako komplet🤣🤣🤣stan se zazrak saturnalii😀
  • Matthew
    Matthew17.12.2020 22:12Pindárna
    Fimi: jedina manga co ctu. Jo v postavach je problem. Spousta si jich je dost podobnych (asi dano i cernobilim vydanim) a obcas mi prislo, ze se tam vyskytli z niceho nic. Co se vyvolje tyce. Samozrejme by se dalo rict, ze tam je zame me je to jen zdani. Vzdy, kdyz ti prijde, ze se pribeh vydal bokem, tak se na konci te odbocky dozvis dalsi dilek skladacky pribehu a nakopne te to dal. Za me momentalne v ceskem vydani je zrejme veskere tajemno odhaleno a schyluje se k necemu opravdu velkemu. Ony tomu asi nasvedcuji i informace o tom, ze to bude v Japonsku koncit.
  • Matthew
    Matthew9.12.2020 23:34Pindárna
    Co rikate na tento vyber?

    http://wave.rozhlas.cz/komiksy-zazivaji-podobny-vzestup-jako-serialy-jake-jsou-nejlepsi-graficke-romany-8378813

    A vubec jaky by byl vas vyber za dekadu?
  • Matthew
    Matthew9.12.2020 23:32Filmový a hudební klub
    Karlito_69: on to jmeno na konci opravdu prozradi.
  • Matthew
    Matthew17.11.2020 00:44Pindárna
    Seneke: kdepak jen, tak často nekomunikuji, jelikož mé znalosti zdaleka nejsou tak široké, co se komiksu týká , jako vaše . Prijde mi, že co 3 - 4 měsíce se vždycky objeví nový rejpal a všechno to jede zase od začátku . Já jsem rád. Bavím se!
  • Matthew
    Matthew16.11.2020 07:43Pindárna
    Je to spatne. Pokud jste nekdy v poslednim stoleti komunikovali s lidmi, tak musite mit povedomi, jaka je to blbost. Jedine, ze prekladateli je 12 let. V tom pripade je to mozne, protoze ta generace plodi hrozny srance 😃
    A je bozi, jak tu nekdo za cenu dokazani vlastni pravdy plytva casem😁
  • Matthew
    Matthew24.10.2020 20:28Slevy, výprodeje, bazary
    Darker: vzhledem k tomu, ze mam ted na Andelu Megaknihy, tak uz na Ladvi nechodim, ale uz drive tam meli na to mnozstvi zakazek malo personalu. Jak pise SSP je mozne, ze se nekdo hodil marod. Pochybuji, ze by ovsem zavreli navzdy.
  • Matthew
    Matthew24.10.2020 20:04Slevy, výprodeje, bazary
    Darker: vzhledem k narizenim vlady kvuli cinsky chripce maji zavrejnou prodejnu, takze asi i stopli eshop at se jim to nehromadi. Vyskoci to jako oznameni na hlavni strance webu.
  • Matthew
    Matthew23.10.2020 14:35Sběratelský klub
    Zack: psali to na svem fb profilu.
    Darker: nebudu, ja si to chci jen precist, takze jsem si nepriplacel😉
  • Matthew
    Matthew23.10.2020 10:55Sběratelský klub
    Co říkáte na prodloužení možnosti si koupit knihu od Mighty boys? Za me se ta "exkluzivita" celkem vytrácí. Co je mi po tom, že to nekdo za měsíc nestihl.
  • Matthew
    Matthew1.10.2020 19:04Sběratelský klub
    Uplne nevim, jestli zrovna Medojed s tim, jak poslednich pul roku dela jen priblble zebricky, podle par pubosu na chatu, by byl pro tohle spravnou volbou.
    A to jsem mel to prevypravovani komiksu celkem rad v praci k obedu😃
  • Matthew
    Matthew22.9.2020 14:57Pindárna
    Galupus - diky za odpoved 😉 na me to z toho tak pusobilo. Od nekoho z vas tam padla i veta: Nekurvete trh. Nebo tak nejak.
    Jinak za me rozhovor super, mam rad, kdyz se o tehle vecech pro normalni lidi bavi lidsky👍
  • Matthew
    Matthew21.9.2020 21:39Pindárna
    Co se tyce Dobrovskeho, Luxoru a dalsich vetsich prodejen, tak to asi bude i hodne stat na jejich umisteni v obchodnich centrech. Jejichz nenazranost s pronajmy je dost brutalni. Nekde na to ty kramy vzit musi.
    Driv byl nejlevnejsi eshop levneucebnice.cz. Vydejnu meli na kolejich na jiznim meste a postupem casu se dostali pres chodov do Galaxie na Hajich a to uz ta cena byla nizka, ale ne nejnizsi. Pak se to prodalo Albatrosu a je z toho dnes Booktook s klasickymi cenami.
    Ony Megaknihy treba maji levny jen eshop, na prodejnach funguje klasicka cena.
  • Matthew
    Matthew21.9.2020 16:34Pindárna
    Mili_Harwey - tak zase, ze by nekoho agresivne hanili...jo rekli, ze to chteji udelat jinak a to ze jmenovali, ze ten to dela tak a ten tak to dle me urazka neni.
    Stejne hodnotit je muzeme, az ta knizka vyjde. Zatim se tu jen mlati prazna slama.
    Ale mohli by mi rict nebo moderator p. Vojta🤟, proc jsou ty levny knihkupci zly😁
    Chapu proc je zly Albatros po tom co provedli pri lockdownu, ale toto... 🤔
  • Matthew
    Matthew21.9.2020 14:06Pindárna
    Koukal jsem teď na rozhovor MB v Komiksovych novinach a je tam rejpnuti do Megaknih. Vyznelo to, ze jsou prakticky nepritelem trhu. Muzu zeptat proč?
    Ono tech knihkupectvi online, co takhle levne prodavaji je dost.
  • Matthew
    Matthew15.9.2020 08:02Pindárna
    Seneke: Díky
    Tak to nemusí být úplně na škodu ne?
    Třeba to vezmou úplně novým směrem... ikdyž po víc jak půl století tomu nevěřím 😅
  • Matthew
    Matthew14.9.2020 19:32Pindárna
    Jak to teď vypadá u DC?
  • Matthew
    Matthew7.9.2020 11:27Pindárna
    Argo podle vydaneho edicaku podzim/zima chysta Mooruv Neonomicon.
  • Matthew
    Matthew3.9.2020 16:55Filmový a hudební klub
    Darker: Trochu se zastanu tvůrců. Ono je to podle tehle knižní předlohy:
    http://www.cbdb.cz/kniha-219988-lovecraftova-zeme-lovecraft-country
    Takže ta tlačenka černochů není z jejich hlavy😉
  • Matthew
    Matthew9.7.2020 11:56Sběratelský klub
    Diky za info. Punkovejsi Lobo soulozici klokany... to si musim precist😂
    Ten nazev obhajuji slovni hrickou Pu(Ta)nk girl = Pu(Ta)nkerka. Asi ta myslenka nedojde skoro nikomu, ale upalovat je za to nebudu.
  • Matthew
    Matthew8.7.2020 15:44Sběratelský klub
    Argo ohlásilo v nejblížší době vydání Tank-girl. Máte někdo zkušenost, jak moc šílený to je?
  • Matthew
    Matthew16.6.2020 22:15Sběratelský klub
    Oni jsou dnes i finanční možnosti lidí někde jinde než byly před 10 lety. Vidím to i u sebe. Tenkrát jsem nastoupil čerstvě do práce za mrzký peníz a byl hlavně rád, že už nemusím každý týden čekat, jaké brigády vypíše agentura na další týden. Ale dodnes si pamatuji jak ohlásili Kurva velký Sin city a já věděl, že prostě 2 500 Kč za komiks vyhodit nemůžu a dodnes mě to mrzí. Dnes? Po 9 letech ve stejné práci jsem finančně úplně jinde a neměl bych problém si to jednou za čas koupit.
    A i ty nakladatelství se posunuly. Vždyť Argo vydalo Providence v nádherným formátu a provedení (jasně, vím o chybějících bublinách). A to je vlastně také omnibus. Takže ať je dělají dál a klidně na startovači nebo předprodejem jako CC. Prostě to buď vyjde nebo ne a je jen na lidech, jestli po tom půjdou.
  • Matthew
    Matthew16.6.2020 21:45Sběratelský klub
    A co takový Zámek a klíč omnibus?
    Já to dočetl nedávno a jako mňam.
    A ty omnibusy od BBartu, co vydávali 10 let zpět, jako fajn, že to zkusili, ale na tehdejší dobu velká cena, menší vydání než teď dělá CC u sérií a přece jen Vetřelci , Predátor , Star trek, Indiana Jones atd. nejsou úplně věci pro masovku.
  • Matthew
    Matthew16.4.2020 22:22Slevy, výprodeje, bazary
    Hawwwran: asi takhle http://youtu.be/DD4Mp0zlmfU
    Když se rozkryje ta vlastnická struktura, tak je to k pláči. Myslím že lidé jako Křetínský a spol. teď nemusí otáčet každou korunu a nevyplacet faktury 3 měsíce zpět je k zblití!
    Ale koukni na video a udělej si obrázek 😉
  • Matthew
    Matthew16.4.2020 20:55Slevy, výprodeje, bazary
    Kosmas by jim peníze měl dát, ale je to furt rozdělený "byznyz" nakladatelství a prodeje. Dneska nikdo neví. Jasný ale je, že největší svině jsou Euromedia!
    Jinak jsem zvědav, kdy dojdou k nějakému výprodeji třeba BBart nebo Crew. Ta akce na startovači jim asi úplně trn z paty nevytrhne, takže snad na tom nejsou zatím , tak špatně.
  • Matthew
    Matthew9.4.2020 08:23Slevy, výprodeje, bazary
    Co říkáte na tohle? Škoda, že člověk vlastně neví, co dostane. Mít neco doma 2x se mi zrovna nechce. http://www.startovac.cz/projekty/linka-451-aneb-zachrante-knizky/?fbclid=IwAR1nnaTZpkdTxnZTdfbqYSRIIy6ewIfGTqoQmL2z_z0VWEB9sdQg0FLbtCE
  • Matthew
    Matthew31.3.2020 14:31Pindárna
    Fimi: za takovou cenu bych si to pred zavrzenim i nechal projit hlavou😁Kdy a kde si to prodaval?
  • Matthew
    Matthew31.3.2020 13:58Pindárna
    tutak: co občas nekdo nabídne v nějakém bazaru na fb tak 1. díl už je za míň než 15k málokdy. Ty zbylé 2 mezi 10k a 13k. Nevím jestli se to za to prodá, ale ty ceny už jsou takové asi rok.
  • Matthew
    Matthew31.3.2020 12:51Pindárna
    tutak: řekni jim že to lisujou ve 30 000 Kč a ono je to přejde 😁😂
  • Matthew
    Matthew29.3.2020 16:45Pindárna
    Bylo to postupné. Jako malej jsem měl Čtyřlístky, ale postupem času mě to přestalo bavit. Až na Vánoce 2012 jsem dostal první omnibus Vetřelců. Následující 2-3 roky jsem si diktoval vždy nějaký kousek z omnibusů od BBartu k všelijakým výročím. Místy jsem chtěl začít s UKK, ale už tenkrát byla některá čísla vyprodaná a částky na aukru za ně nechutné. Postupně se přidali Walking dead, Lucifer a nějaký Batmani. Více se to rozjelo asi kolem roku 2016, když jsem začal vypisovat, co chci z všelijakých edičáků. A samozřejmě velkou roli hrálo i to, že jsem si mohl dovolit z výplaty dát víc peněz bokem. Furt čtu i hodně beletrie, takže přemýšlím, jestli koupit knížku nebo komiks, aby se mi to neválelo rok doma v knihovně nepřečtený. Čtečky nemám rád a ke knihám se rád vracím, takže městské knihovny taky nereferuji 😁
  • Matthew
  • Matthew
    Matthew26.2.2020 16:49Sběratelský klub
    380 Kč nejni zase taková raketa. Dám tomu šanci a uvidim, třeba tomu přijdu na chuť.
    Díky za konzultaci 😉
  • Matthew
    Matthew26.2.2020 14:42Sběratelský klub
    Příběh za obrázky... me třeba čistě jen ta kresba postav přijde hrozně hnusná 😁 Takze nevím, jestli chci ten příběh za ní hledat, ale pokud je k tomu příběh ze světa sci-fi, monster nebo uchylovin typu Lynche, čili potencionálně stejně odpornej (pocitově), aby k tomu kresba sedla, tak tomu dám šanci.
    Diky👍
  • Matthew
    Matthew26.2.2020 11:44Sběratelský klub
    Nějaké bližší info k tomu Burnsovi? Nikdy jsem od něj nic nečetl a ani z komiksů s profily tady nejsem moc moudrý, co od toho čekat.
  • Matthew
    Matthew14.2.2020 19:23Ikonková dílna
    Zack:super diky!
  • Matthew
    Matthew14.2.2020 16:19Ikonková dílna
    Zack - změn mi to prosím na Matthew. Díky mockrát!
  • Matthew
    Matthew13.2.2020 20:15Ikonková dílna
    Jak si změním jméno namísto toho čísla, co mám? Už jsem snad v nastavení zkusil vše 😁
  • Matthew
    Matthew6.12.2019 16:20Pindárna
    Nechápu, proč z té Providence prostě tu špatnou část nevyříznou a nevlepí správně vytištěnou, barevnou kapitolu. Vždyť i v těch pevných deskách je to také usazené v lepidle. Ale nejsem knihtiskař, třeba to nejde. Stejně už jsem uslintaně koukal, jak mi to přítelkyně zabalila pod stromeček😁.
    A cena mi i s tou vadou přijde v poho. Když si vezmu, že jsem teď kupoval v akci Daredevila od Bendise a na každém dílů byla doporučená cena 990 Kč, tak tohle v tom obsahu, formatu i přes tu chybou, je dost v pohodě.
    Ale ano, je to průser a asi nebýt na trhu se zaměstnanci situace, jaká nyní je, tak viník letěl, sotva by první stížnost pípla v emailu.
  • Matthew
    Matthew1.12.2019 14:35Pindárna
    77 i když se některé tituly opakují? Já jel podle edičního plánu a tam jsem napočítal 17😂. Asi to, že mě Rebirth nezajímá a ze zbytku tak 2 kusy dělá na tom dojmu dost. No a jejich komunikace je vážně k pláči a přitom to dělá docela dost v rámci propagace ne? Díky za vyvedení z omylu😉
  • Matthew
    Matthew1.12.2019 10:31Pindárna
    Myslím, že dělali dotisk prvního dílu Bažináče od Moora, pokud se nepletu a je to jejich kniha. Ale už není k sehnání. Vlastně jo, v rámci DCkompletu.
  • Matthew
    Matthew1.12.2019 10:26Pindárna
    Nešířím paniku, jen se ptám. Když si vezmu jejich ediční plán, tak je to slabé. Gotham central spoustu lidí loni začalo prodávat, protože nevěřili ve vydání dalšího dílu (vydaný edičák až skoro v létě tomu taky moc nepomohl). O jednom díle Fatale ročně ani nemluvim. Jen mě zajímalo, jestli to měli takhle vždycky a ostatní nakladatelství je dohnali nebo předběhli, či jestli prostě udělali nějakou botu a jedou teď až 3. kolej.
    A co ten Transmetropolitan? Dá se vůbec někde na inzerát sehnat ten první díl?
  • Matthew
    Matthew30.11.2019 23:25Pindárna
    Ahoj, jen čistě ze zvědavosti, neví někdo, jak se nakladatelství BBart dostalo u komiksu, z pozice vlastně tvořitele trhu, prakticky na dno? Když jsem před lety začínal s komiksy (omnibusy Vetřelců), tak toho měli plno a teď jsem našel v levnychknihach oddělení komiksů, kde byli prakticky jen jejich knížky. A žádný srajdy. Transmetropolitan, Daredevil - muž beze strachu... věci, který tedy mají dost vysoké hodnocení. A že by by krom Rebirthu měli nějak nabitý ediční plán se tedy říct nedá.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 202 (cca 99731 Kč)
Mám: 213 (cca 105250 Kč)
Chci: 1 (cca 349 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0