• Darth Raelchi
    Mne se to libilo, krasna pietni komiksova akce. Na urcite veci by se nemelo zapominat, naopak o to vic pripomnat. Cely projekt a lidi v nem si nezadlouzi jen me velke dik, ale hlubokou uctu. Komiksove je to velmi zkratkovite a misty uspechane, ale tady jde o obsah a pridanou hodnotu, takze to neresim, spis naopak ocenuji, ze i studenti s odlisnym kulturnim zazemim dokazi fungovat na nasem poli vic nez dustojne.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.4. 17:35Aargh! #23 (varianta B)
    Posledni dobou si uzivam rubriky takovych magazinu a jejich jednotlive clanky. Neskutecne mi sedly. Uzival jsem si kazdy clanek, bavila me kazda stranka a obrazova priloha me ve finale uplne dorazila. Burian, super, burian po polsce, super, Nikkarin a Fibrich, parada, Pav, labuzo, znovuobjeveny Saudek, dalsi parada, bosensky komiks, skvele pojate, Prokupkovy retro vlny, bozi a stylovka. Nemam co vytknout. Dale, komiksy jsou sice ruzne kvality, a mne vlastne doslo, ze je mi to jedno, co jsou ty komiksy zac a jake jsou kvality. Beru to jako seznameni se s necim neobvyklym a dokazu to vnimat jako neco objevneho a zajimaveho. Mne se Aargh libi jako celistve a kompaktni "dilo" a nemohu se kazdy rok dockat, s cim se duo Prokupek-Kucerovsky zase vytasi. Ja vam hosi moc dekuji.
    PS: Nikkarin mi obecne nevadi, nicmene mam obcas problem vstrebat jeho komiksy, zvlast ty soucasne, a pak prijde s necim, co mi vyrazi dech. Tehle obalce se to podarilo vic nez dost.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.3. 17:37Afterpunk (anglická verze)
    Za mě i anglická verze obstojí. Líbil se mi ten přechod na anglofonní nótu, že to prostě má svůj jasně čitelný projev. Určitě posloužilo ku prospěchu věci, že je sám překladatel původem z anglofonního prostředí. Dále chválím detaily pro anglofonní trh, ať už jsou to popisky, sfx nebo reálie. Když už, tak pořádně. Naposledy mě takhle vystřelil 1984 od Namaie. Nemám slov.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.3. 16:33KOMA 2023 DEADLINE
    Je videt, ze je festival zabehly a etablovany. Graficka stranka je lepsi, papir je kvalitnejsi, a clanku je mnohem vic. Chybi mi tam sice Prokupek, ale clanek o Kobikovi poslouzi i tak. Samotne komiksove stranky jsou paradni, zvlast ty jako pocta ke Kobikovi.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.3. 16:315 let KOMA 2015—2019
    Proste katalog a to taky dostanete. Bohuzel moc pridane hodnoty tam neni, ale posledni dva rocniky uz predstavuji lepsi grafickou komiksovou prilohu a par clanku rovnez stoji za to, napr. Prokupkovy clanky. Ale to je asi tak vsechno.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.3. 06:36Marzi 1984-1987
    Příjemná sonda do dřívějších dob. Je vidět, že to Poláci měli dost podobné jako my a viděno dětskou optikou ten zážitek ještě umocňuje. Škoda, že Plus nevydal komplet. Takhle je to prostě ufiklé v půlce a celé to visí ve vzduchu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.3. 14:07Telefon
    Za me tohle patri do silnejsich komiksu Murina Wolfa. Zenske uz se netrestaji, nerezou a nemlati do bezvedomi, to je mu ke cti, a za me lepe vynikne pribeh
    On je to vlastne prostinky horor, jehoz syzet je znam daleko siroko, ale to vubec nevadi. Komiksu vevodi vizualni stranka a libi se mi ten svih v ruce, ze to je takove zrale a nepreplacane detaily. Ty jsou fajn, ale tady by asi rusily, takze je vetsi moznost se soustredit na pribeh. Takze za me je to poctiva jednohubka od zrajiciho autora, ktera docela funguje.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.3. 14:01Oidipus Rex
    Snad jen se nabizi vytknout delka, dovedl bych si to predstavit i delsi, aby ta básnická epicka linka lepe vynikla. Obcas mi vadila ona zkratkovitost a rychle preskakovani mezi panely. Kresba mi sedla, Jerie ji ma takovou skromnou a nepreplacanou, spis setri barvami a jde mu spis o kontrast. Font bohu me take rusil, asi bych zvolil citelnejsi, ale to je drobnost. Tohle obstoji a funguje.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš20.3. 06:13iMucha Comics: Nový superhrdina Drawman
    Taková lepší reklama, ale příběhově je to už překonaný typ, který frčel max. v 90. Kresba byla fajn, ale vadila mi ostrost na určitých stranách, kde bylo vyloženě vidět, že mají budovy zoubky. Taky oceňuji ten projekt jako celek.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 08:35Star Wars: Klonové války
    Dalsi adaptace filmu, ale nic noveho. Jen je to jine nez ta druha kniha, ale tahle je jen vic vernou kopii filmu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 08:34Star Wars: Klonové války - Bitva začíná
    Normalni adaptace filmu i serialu, uslo to, cist to taky slo, ale nic noveho nedostanete, dobre pro fanousky a deti.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 08:34Swamp Thing - Bažináč #03: Prokletí
    Ja na to moc nejsem a vzal jsem to jen kvuli Constantinovi, ale i na to vsehchno, jak jsem o tom moc nevedel tenkrat, to slo precist a neco jsem si z toho odnesl. Kresba je fajn, takovou muzu, tu hororovou linku.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 08:13Solanin 2
    Normalni bezna vztahovka, ja na to nejsem a moc me to nebavilo. Je.to strasne upovodane, aniz by to melo svizne tempo a nekam to smerovalo.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 08:12Solanin 1
    Normalni bezna vztahovka, ja na to nejsem a moc me to nebavilo. Je.to strasne upovodane, aniz by to melo svizne tempo a nekam to smerovalo.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 08:10Škorpion #3, 4
    Jako uz jsem zacal tusit, ze to bude natazene ale jo, proc ne, ja to proste muzu, i kdyz uz mi zacalo dochazet, kam to pujde a jak to asi dopadne. Kresba je porad famozni.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 08:09Škorpion #1, 2
    Dobre nastartovane a bavilo me to. Pak najednou konec a ja si rikal, ze to by mohlo byt zajimave. Ja ty konspirace proste muzu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 08:07Simpsonovi: Vrací úder!
    A tady mi doslo, ze uz dalsi cist nepotrebuji. Neni to spatne, ale vadilo mi, ze to ma mraky dalsich knih, ktere si jsou typove podobne. Proc to pak cist...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 08:06Simpsonovi: Simpsoráma
    Uz to trochu slabne, ale porad je to dobra zabava.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 08:06Simpsonovi: Komiksový nářez
    Porad zabavne a funkcni, jako kdybych sledoval serial.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 08:05Simpsonovi: Komiksové extrabuřty
    Kupodivu i v komiksu Simpsonovi funguji, a proc ne. Vazne me to bavilo.
  • Darth Raelchi
    I zde jsem se porad bavil, dobra porce silenstvi a silenosti.
  • Darth Raelchi
    Spravne silene a ulitle, ale po simpsonovsku.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 08:03Rychlé šípy II.
    Skoda, ze po docteni tohoto svazku jsem jako maly nedostal nic dalsiho nez v roce 1998 vysla souborka od Olympie. Tolik let jsem musel cekat na dalsi pribehy.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 08:02Rychlé šípy I.
    Me prvni seznameni s RŠ. Klasika a pecka dodnes.
  • Darth Raelchi
    Prijemne a mile klukovske pribehy, kresba prijemna, ale bohuzel to hrozne zestarlo.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 08:01Nathan Never #02: Experiment
    Slusna porce akce a scifi, ani jsem tenkrat nevedel, ze to delali Italove. Maji take peknou scenu, ale tohle samostatne moc smysl nedavalo, kazdopadne jsem se aspon bavil.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 07:58Mezi řádky #01: Tommy Taylor a falešná identita
    Not great not terrible. Mam z toho smisene pocity, ale sem tam neco hnulo mou mysli. Kresba fajn.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 07:57Maus (souborné vydání)
    Tohle je porad dobre a bude. Cetl jsem to pred x lety, pak po nejake dobe zase a tee nedavno jsem se do toho pustil i v anglictine spolu s MetaMausem, Maus Now! a Breakdkowns publikacemi, abych ziskal komplexni dojem z cele kauzy kolem klanu Spiegelmanovych. Za me je to opravdu jeden z nejlepsich komiksu ever. Moc jich na piedestalu nemam, ale tohle tam bez debat patri. Je to velmi nazorne, velmi sugestivni a velmi presvedcive a pritom osobite a autorske. Jen at si zakazuji, jen at si neveri, tohle nesmi zmizet z pultu knihkupcu a polic knihoven. Dal bych i 20 hvezd, ale mame jen 5. Skoda. Diky Arte!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 07:50John Constantine, Hellblazer: Popel a prach
    Skoda, ze to pomyslne skoncilo a nejsou dalsi krom nedavneho Black Labelu. Dobre nastartovana rada a tohle ostudu neudelalo, dalsi paradni kousek.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 07:49John Constantine, Hellblazer: Potopa
    I tady porad kvalita nekolisa a ja byl vic nez spokojeny. Super rezba.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 07:49John Constantine, Hellblazer: Zamrznutí
    Asi nejlepsi Constantine z crwiho runu. Tohle mi sedlo, drsne a uderne, lec porad dost vtipne.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 07:48John Constantine, Hellblazer: Dobré úmysly
    Porad zabava a porad to muzu, Crew dobre zvolila dane pribehy a chybejici chronoligicke vydavani mi nechybi. Parada.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 07:47John Constantine, Hellblazer: Těžké časy
    Tohle se taky povedlo, ja ten suchej britskej humor fakt muzu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 07:47John Constantine, Hellblazer: Syn člověka
    Dobra a poctiva rez, libi se mi humor a nevsedni pojeti pribehu a vyusteni.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 00:37Oskar Ed 1–3
    Komiks poplatny dobe, ve ktere vznikl. Hlavne akce, jizda a andros, vse v duchu drsnych poz a nasili se snahou o odusevnelost. Aspon se to dalo cist a kresba byla fajn, jen je to na me moc 90ove. Jelinka mam ale jinak moc rad.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 00:35Poznej Mši svatou
    Pekne nakreslene, vzhledem k tomu, jak je to stare, ale bohuzel nejsem cilovka. Je to dobra pruprava a detailni zakresleni cele mse je vazne famozni, ale to je tak vse, co k tomu muzu rict.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 00:31Modrá CREW #32 - Zabiják #1, 2
    Hmm, tak nechytlo. Moc zvaneni a lamentovani nad svym zivotem co by najemneho zabijaka. Cele to ve mne vzbuzuje dojem rict si otazku proc. Proc to teda delas. A jeste mi to prislo strasne nudne a ucajdane, nedovedu si predstavit, ze to nekdo natahnul na 14 alb, chjo. Ale kresba je moc pekna, tu by chtel v necem, co by mi sedlo vic.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 00:28Komiks pro Ukrajinu
    Tu ctvrtou davam za gesto a pocin pomoct. Vse uz bylo vlastne receno dole, a velke pozitivum vidim v tom, ze i charitativni komiks muze byt na urovni a kvalitni, coz vzdy neni bezne. Jeste ocenuju uprimnost a razanci v heslech proti agresi. Dekuji.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 00:25Polární záře 1: Cesta do Údolí trollů
    Moc pekny pribeh, moc pekna kresba a celkove je to takove mile a prijemne. Fakt se tesim na dalsi dily, ale co mi kazilo dojem ze cteni byl preklad a kostrbate vetne konstrukce, ktere neznely cesky, napr. konfirmace hned na zacatku pribehu je vylozene pest na oko.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 00:23Na nitkách 1968
    Schematicke a stylizovane. Dobra latka neni automatismus k dobremu komiksu nebo prijmout vse jen proto, ze je to angazovane. Bohuzel tahle latka si zaslouzi mnohem lepsi zpracovani. I kresba me nebavila a komiks je velmi fragmentovany na muj vkus. Plus max vidim v seznameni se s latkou z jineho uhlu, ale je to vazne malo a dalo se s tim udelat mnohem vic. Skoda.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 00:21Píseň moře
    Tahle staj plodi dobre pribehy a tento to jenom potvrzuje. Uz Vlkochodci se povedli a tohle neni vyjimkou. Libi se mi netradicni dobrodruzne pribehy a pohadky. Je to velmi ctive a graficky velmi poutave. Doporucuji.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.3. 22:00Domeček krve a bolesti
    Nesupracky Black Label me zacina cim dal vic bavit a to je uz druhy komiks, ktery me velmi upoutal. Ano, ma to podobnosti s x dalsimi horory, co vas napadnou, ale to mi nevadilo. Netrpelive jsem cekal co bude dal a otacel kazdou stranku s napetim co se zase stane. Obalky kapitol (sesitu) jsou paradni, velmi vkusne dokresluji celkovy dojem z komiksu a hororovost z toho jen cisi. Paradni zarez.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.3. 12:35Afterpunk
    Tak nebudu první s komentářem, sakra!
    To já chtěl napsat Topka!

    Nemám slov kluci, takhle se to má dělat!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.2. 06:16Kačer Donald 2024/01
    Byt je lepsi nez predchozi cislo, nejak jsem dosel do bodu, ze asi nechci shromazdovat casopisy s pribehy kolisajici kvality v nic moc provedeni. Radeji nejakou sbirku, kompletek apod. Nicmene to splnilo svuj ucel, me to dalo neco dalsiho, cim se zabyvat. Vicaruv a "a la Munch" pribehy byly velmi povedene. Zbytek hezky stred nebo nad. Celkove by tomuto casopisu prospelo vice delsich pribehu a aby Egmont nebo kdokoliv jinej uz zase zacal vydavat komiksove disneyovky.
  • Darth Raelchi
    Já to prostě nedávám. Dlouho jsem odolával si to přečíst, nakonec jsem po letech do toho spadl s tím, že už toho moc není, co by mi vyloženě chybělo přečíst, tak proč ne tohle. Ono to vlastně není blbé, není tam vlastně nic špatně, ale prostě to nejsou RŠ, prostě nejsou a já se přes to nedokážu přenét, a asi ani nechci. Kreslíři předvedli dobře své řemeslo. Smaotný výběr byl velmi zdařilý a obecně je tam pár příběhů, které by důstojně na Foglara mohly navázat, ale jinak prostě nic, o čem bych psal domů. Nota bene, že některé narážky a jakési pokusy o "polidštění" nebo spíš de-inocencii (de-virginizaci, defloraci, nevím, jak to lépe napsat) vyloženě nedávám. Proč, proč musí někde lítat narážky na vztahy, sex, prsa, nahotu apod. Zbytečné. O tom to přece je. Ať je Foglar jakýkoliv, ať byl... tak jedno mu nemohu upřít, je osobitý a vytvořil si svůj styl. Tak je to nevinné a naivní, no a co. Jestli s t ím má někdo problém, ať si vytvoří svůj komiks s pěticí svých lidiček různého ražení, ať si kouří iqosku, páč je to přece zdravější než běžná cigára, ať se veřejně baví o citech apod, je-li to dnes nějaká ctnost nebo něco co táhne současnou generaci, nebo mít IKT dovednosti, soft skills apod, jo ať si tam dá ajťácky ekvivalent modrého života púod názvem správná defragmentace disku, ok, tak ať si ji takhle udělá, ale určitě není potřeba tasit tohle na odiv a vyloženě mrvit RŠ. Evidetntně má pár tvůrců s RŠ problém a snaží se je uchopit tak, jak je asi chce on, změnit je, přizpůsobit je, ve vztazích je to moc krásné, že, měnit lidi k obrazu svému. Až na těchto pár detailů jsem se aspoň dokázal bavit a ty vesmírné epizodky fakt pobavily, když už nic. Ano, pár epizod se tam najde, které jsou dobré - odbojové, Oskar, s Fischerem, Bublinův sen aj. Redakční práci opět vyzvihuji, protože krásně shrnuje Foglara a jeho RŠ velmi krásně a uceleně. Já už toho četl tolik, že už mě snad nemůže nic překvapit, a přece jen jsem tam občas něco pro mě nového našel. Takže dobrá práce.
    Obecně to docela kvituju, tuhle sbírku, je to hezká pocta, ale výtku mám jen k určitým epizodám, které se snaží to hrát na nějakou realističnost.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.2. 14:33Zaklínač: Zrnko pravdy / Menší zlo
    Konečně komiksový Zaklínač, který se dá po dlouhé době číst. Už mě ty DH verze přišly vyloženě otravné a směšné. První 3 knihy ještě ok, ale zbytek prostě ne. Tohle jsem si nemohl dovolit nechat ujít, když má jít o adaptace povídek. Je docela zajímavé, že Menší zlo je svým rozvržením ne moc odlišné od Polchovy verze z roku 1993. Obzvlášť oceňuji svižnost a tempo, aniž by to nijak ubíralo na kvalitě. Originál jsem četl pár let nazpět, ale nepřišlo mi, že by něco vyloženě nesedělo. První povídka se také povedla a já se vážně bavil. Konečně Zaklínač, jak má být a jaký si zaslouží v komiksu být, když už u nás nevyšla Polchova verze.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.2. 14:25Velká kniha Vlase a Brady
    Tohle se přiznám mi až tak nesedlo, než jak jsem původně čekal. Na svou dobu asi přelomové, ale mně to vážně nemá co říct. Prostě divno dobrodružství se slušnou kresbou. U mě pořád vede Malý Nemo. Bonusy jsou fajn a Prokůpek opět fenomenální.
  • Darth Raelchi
    Naprosto excelentní komiks. I když je to místy ukecané, asi by to jinak nešlo sdělit než takovouto formou - myšleno v komiksu. Je to správný mix mezi studií a dobrodružstvím. Za mě parádní labutí píseň Willa Eisnera, nic lepšího si ani nemohl přát. Tohle se vážně povedlo na výbornou. Skvělá práce na všech frontách.
  • Darth Raelchi
    Já s tím mám prostě problém to hodnotit jako celek. Na jednu stranu převládá pocit, že můžeme být rádi, že to vůbec vyšlo. Pak je zde ta přidaná studijní hodnota, láska k řemeslu a nadšení zúčastněných osob, k tomu to celkové až dárkově pojate balení. Samotn edice na výbornou. Punťa jako samotný komiks se svou osobitou kresbou a k tomu se na tom chvilku podílela i Hermína Týrlová. To vše je na straně +. Pak je tu strana -- . Není to prostě komplet, básnicky pojatý scénář a text jsou prostě strašné (pro mě) a nezbývá mi než si myslet, že je to poplatné době (a dětem obecně). Pak je tu vlastně ta samotná studie, která se mi opravdu špatně četla. Měl jsem problém se s tím nějak ztotožnit a číst to plynule. Takovézachrlení daty a informacemi na krátkém prostoru a pořád se někam skákalo a odbíhalo. Zároveň, je to sakra Puňta, je to komisk pro dětiu, tak proč takhle pojatá studie, jako kdyby šlo o veledílo o nobelovku. Co nemohu upřít, je celý ten business plán kolem. Veškerý marketing a monetizace snad všeho, čeho se Puňta dotkl. Ač mě mrzí, že nevznikl nějaký plnohodnotný film. Navíc jsem měl dlouho problém se v tom nějak zorientovat, co to ten Punťa vlastně je v rámci vydávání a časopisů. Až po nějaké době mi to nějak zapadlo a od toho pramení mé zklamání, že to není komplet.
    Když bych to měl pak ohodnotit jako celek, vychází mi to na 4 hvězdy. Jednak je kresba skvělá, ať už od Klapače nebo Týrlové. Druhak je tam krásný popkulturní přesah, který jsem si dával plnými doušky a ten tintinovský ráz Punti za dobrodružstvím to jen podtrhl. Člověk pak lépe pochopí tu dobu, když má kompletní reálie, ať už se jedná o vztah vůči Afričanům, cizincům, manželství, válce apod. Poslední věc je vlastně celkové pojetí, které mě potěšilo jako zájemce o české retro. Proto 4 i na úkor výtek, které k tomu mám.Holt jsem se asi moc rozmlsal čtením Prokůpka, Foreta a Krejčího. Ke Kořínkovým si asi musím najít tu cestu, aby to příště lépe kliklo.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš4.2. 12:39Dobrodružství Ferdy Mravence
    Jeee, to bylo hezky. Konecne mam za sebou komiksoveho Ferdu Mravence. Znal jsem jenom knizky a komiks s temi skvory po rodicich, a samozrejme animaky. Ferdu mam obecne rad v jakekoliv podobe, ale tohle jsem nejak opomenul. Vim, ze Tomas Prokupek ma Sekoru moc rad a z teto sbirky je to citit. Z teto sbirky mi v hlave zustaly dve veci po docteni. Valka a jeji znazorneni, ktere je proste uchvatne az dechberouci. Zamrazilo! Druha je az vypiplanost postav v jednotlivych panelech. Malokde je totiz nejake prostredi nebo pozadi a ja cumel, jak puk, ze to funguje a obstoji. Sekora je v tomhle fenomenalni. Jedinou vytku mam k basnickemu pojeti textu pod panely, jde to uz mimo me, ale aspon se to da cist. Druha je ideova, ze to je jen pomyslny komplet (z Lidových novin). Sekora by si obecne zaslouzil neco komplexniho. Monografie sice vysla, ale pomer textu vuci komiksum a umelecke priloze je na muj vkus neumerny. Proto by si Sekora zaslouzil neco velkeho. Napada me Analphabet Books a jejich monografie venovana Tucapskemu. Takovy model mi přijde idealni.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.2.2020 19:20Nejmocnější hrdinové Marvelu #092: Deathlok
    cyboy: neboj, já tě chápu. V podstatě díky tobě, resp. byl jsi u mě v nějaké TOPce komiksáků, jsem také radikálně přehodnotil svůj čtecí systém. Na tebe samozřejmě nemám, co do počtu přečtených komiksů, ale fakt jsem nad tím začal tak 2-3 roky zpátky přemýšlet. Musím s tebou ve spoustě věcech souhlasit a čím víc čtu to co je dnes na trhu, tak mám pocit, že dřív bylo asi líp, viz Batman. Měl bys někdy přijít na sraz a pokecat s námi. Zatím jsi příjemná paní Columbová :-).
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.2.2020 14:28Nejmocnější hrdinové Marvelu #092: Deathlok
    Ja nevim proc Deathloka miluju a mam pro nej slabost, proto do toho jdu, ale zamrzel cyboyuv komentar. Vetsinou mame podobny nazor a tak se desim aby toto nedopadlo jen na precteni a pak pryc s tim. Videl jsem kresbu a ta vypada paradne. Uvidime, kazdopadne se mi hlavou honila uplne stejna myslenka, kde na to cyboy bere cas a prachy, a jeste k tomu pracujici clovek od rodiny... Muj dotaz na konci ma pusobit obdivuhodnym dojmem cyboyi 🙂
  • Darth Raelchi
    Lenny: myslel jsem to fakt obecně. Pravda míchám dvě věci v jednu, ale jen jsem chtěl demonstrovat, že se v tom prostě ztrácím, jakoby tomu něco chybělo a do toho když si člověk i přečte dodatečné info, snad chápeš :-). Jsem aspoň rád, že z hlediska kontinuality je Secret Empire potom, aspoň něco, díky za osvětlení.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.2.2020 18:21Batman: Zatracení
    Felis: určitě bych neřekl, že to je zhulenost. Samozřejmě je to subjektivní, ale můj dojem byl, že čtu "báseň", resp. je nějaká epická báseň v nějakém verši, třeba aliteračním, a někdo ji umně zpracoval do komiksu. Tohle se mi honilo hlavou. Určitě stojí za zmínku, že to i vzbuzuje nádech typu: "Rorschach's journal...". Je to spíš Batmanova lamentace a jakási snaha o oduševnělost. Jestli ti to stačí ;-). Samozřejmě nechci z tohoto komiksu dělat něco, co to není. Nejedná se o nic extra závratného a žánry překonávajícího. Je to prostě jiný vypravěčský styl, který do DC Black Label stopro zapadá.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.1.2020 17:25Článek II.
    cyboy: kdes to vzal prosím tě? Zajímá mě to. Díky
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.1.2020 22:57Komiksový výběr Spider-Man #008: Mutantský faktor
    Sdilim podobny nazor i nadseni. Sam jsem to precetl a rikal si, tak na tohle jsem celou dobu cekal? Tenkrat bych asi sedel a cucel na zadku jak je to skvely ale dnes.... Pritom nejak jsem to nechal v hlave uzrat a nevhal jsem si prvni dva KVS mcfarlany, tebto si asi necham taky. Proste tu kresbu zeru.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.12.2019 23:10DC komiksový komplet #077: Batman: Černá rukavice
    Asi jsem divnej, ale když jsem to začal číst, tak asi po 10 stranách šoupání a nudy a kladení si otázek - jak to kdo to co to - vzdal jsem to a knihu vrátil na její určené místo. Tohle fakt ne a DCKK už nežeru, zajímá mě jen, jak se poperou s New Gods a tím to pro mě končí. Batman má lepší příběhy a pokud vydat Morrisonův run, tak prosím vcelku. Už BBart ho nedovydal a DCKK tomu dělá taky medvědí službu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.12.2019 20:07Temné noci - Metal: Temný vesmír
    Cyboy: ne že bych je považoval za něco extra ty dvě knihy předtím, ale v rámci DC mainstreamu mě to po dlouhé době fakt pobavilo. Naposledy mě tak bavil Batman New 52, možná ještě WW a Akváč z Rybízu. Celkově už vlastně ani nečekám, že to bude jiné, jen si říkám, že to přece nemůže být až tak prvoplánové a šablonovité. Bohužel, může.
    Když jsme u toho Snydera - objevil jsem včera v Budget Books zajímavou knihu - The Wake. Zatím rozečteno, ale je to jízda. Žádní supráci, Vertigo, a přesah. Za mě zatím dobrý.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.12.2019 06:34Providence
    Dalamar: já to myslel ironicky s tou změnou a zákazníkem. Hon na čarodějnice samozřejmě nechci :-), tos mě špatně pochopil, ale opravdu mě fascinuje, že to nikomu nevadí, že nikdo neřekne na Argo fb, jak to není ok. Přijde mi to jako lezení do zadku. Snad se z tohohle řešení nestane precedent pro další vydavatele.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.12.2019 21:15Providence
    No, koukal jsem na FB Argomiksu a nepřesvědčilo mě to ani za mák a docela koukám, jak jsou lidé klidní a ještě jsou ochotni si to i vlepovat - do komiksu za 1300!!! Doba se asi změnila a zákazník s ním. Asi nepatřím do této doby, když tvrdím, že je něco špatně. Dál už se ke kauze Argo a zmrvená Providence vyjadřovat nebudu. Kupovat to nebudu a pokud, tak v originále i s The Courtyard a Neonomicon. Mezitím snad stihnu aspoň přečíst pár lovecrafťáren - Louza v tomhle trochu pravdu. Pokud z toho něco mám mít, tak pořádně.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.12.2019 21:09James Bond - Agent 007: Casino Royale
    GWB: do mě "hustil" taky! :-D - ale ne, sranda, o tomhle si myslím, že bude pecka a těším se na to. Díky za supr komentář!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.11.2019 16:10Providence
    TonyT: to nejspis jo.
    To all: Ja chapu tu situaci a rozumim ji, ale zakaznik proste neni povinen toto brat v potaz. Dale si myslim ze prece nikdo automaticky nejde do komiksu hlavne kvuli tomu ze mu hrozi raritnost, natoz v CR. U kolosalek to brat jde, ale jsme maly trh. Priznam se ze pokukuji po aj verzi ale u komiksu mi slo vzdy primarne o obsah, coz Argo plni perfektne a merou vrchovatou i na ukor chyb a vad. Tohle uz mi u takoveho titulu prijde proste moc. Bouncer tam ma taky neco v obalce pro cyklus 3. Chtelo by to proste delat tu praci poradne, protoze si myslim, ze to uz neni bezna situace.
    Heslo ze fanousci to ustoji, mi nestaci. Jednoho dne nemusi, to riziko na sebe bere firma. Presto mam Argo moc rad a nejdrive se na tu opravu podivam a pak se rozhodnu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.11.2019 08:40Providence
    To mi neprijde moc koser, ze v podstate knizni zmetek, byt opraveny atd, se prodava za stejnou cenu. Cekal jsem aspon nejake rozumne procento dolu z navrhovane ceny. A po prodejcich to zadat je nesmysl, ti k tomu stejne jako my zakaznici prisli jako slepi k houslim. Knihy nejsou boty a kdyz je jednou kniha zmrvena, je proste zmrvena a prijde mi to opravdu nefer vuci ctenarum a platicim zakaznikum. Je jedno jake jsou obhajoby pro chyby. Jsou to chyby a kdyz chci hrat profi ligu, bud ji nedelam kdyz na ni nemam a nebo za sve ciny nesu plnou zodpovednost. Ja mam Argo rad ale posledni dobou nachazim vic a vic chyb v komiksech od nich. Vydavate dobre knihy a ty si zaslouzi 100%. Radeji si pockam ale se zarukou ze tam nebudou chyby ktere opravdu biji do oci. Je mi lito takto psat a ja nechci nikoho urazet, ale jsem platici zakaznik a fanousek a na toto mam pravo, se vyjadrit s necim co neni v poradku.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.11.2019 06:42Temné noci - Metal
    2scha: uplne v klidu zacni. Rebirth k tomu vubec nepotrebujes. Odkazy na minule tam jsou ale obecne a i tak to jde cist, sam par veci neznam a nechybelo mi to. Navic je tam nejaky uvod a vysvetlivky aby se clovek chytil. Hlavne k tomu neres rebirth, tohle funguje samo za sebe. Budou jen tri knihy a je to fakt parada.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.11.2019 23:34Znovuzrození hrdinů DC slaví Vánoce
    Fimi: ale zase spousta filmu a serialu zase ceske Rebirthi zastoupeni nema. Green lantern ma film, dva animaky a serial. Superman ma dvq nove filmy, mraky animaku a trochu starsi serial a smallville. Titans a doom patrol maji serial. Blue beetle a spol maji young justice. Supergirl ma serial, bazinac ma serial, hellblazer ma serial a animak. Tak teda nevim jak u nas vybirali.... 😆 Ale chapu co tim chces rict
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.11.2019 18:39Znovuzrození hrdinů DC slaví Vánoce
    Sdilim vase nadseni ale tak si rikam jestli by se to u nas prodavalo: to co napr doporucuje Fimi. Spousta z nas uz to zna v originale, cili my nejsme az tak vyrazna cilova skupina, takze se ta otazka nabizi. Ano v cp se.hodne lidi ptaji na lanterna ale prodaval by se? Od bbartu se ho nedavno zbavovali po kilcu. Superman je na tom podobne. Sam bych uvital sirsi paletu, aspon postupne kdyz uz ne hned, nota bene ze mame hlavne serialy ktere jsou popularni. Zajima me jake vlastne bylo kriterium pro dany vyber supraku pro rybiz.
  • Darth Raelchi
    Musím přehodnotit hvězdičky ze 3 na 4. Doporučuji opravdu číst WW rebirth podle klasického číslování, stojí to za to a kniha 4, která působí dojmem, že je jaksi mimo a nepasuje či nezapadá, tak to zdání jsem neměl, když jsem to četl po sešitech. Annual 1 a Steve Trevor stačí číst kolem konce nebo před koncem Godwatch a Pravda (plus minus). Hlavně to přečíst ještě před sešity Dokonalost a kniha 5 a vše bude ok.
  • Darth Raelchi
    Fimi: jo to je ono. Premyslim i o deluxovce. Je to fakt graphic novel. Berte me ale radsi s rezervou. No proste se mi to libi 🙂.
    Cyboy: kdyby nelibilo, tak bych to odkoupil 😉. Jestli bys nebyl proti.
  • Darth Raelchi
    Cyboy: zkus si sehnat sérii Atlantis Chronicles (má to jen 7 sešitů po 48 stranách plus textový bonus anebo letos vyšla deluxovka v HC). Je to dost na hraně komiksového příběhu a starověkých reálií. Krásné počtení. Žádné pláštěnky, žádné odkazy, žádné tie-iny. Prostě tzv. historie Atlantidy.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš20.10.2019 23:51Počítání mrtvých
    Spike: Smekám. Hezky naspáno.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš7.10.2019 16:17Počítání mrtvých
    Taky me to zarazilo 🙂. Obavam se ze asi neslo o chybu v sazbe, ale ze to ma symbolizovat beznou mluvu odnekud z horni dolni. Co vim tak pouze ovo v privlastnovacim prid. jmene se pouziva na melnicku a mladoboleslavsku. Nechapu nejak smysl to ovo cpat do prekladu v tomto komiksu. Lenny, zarazil jsem se stejne 🙂.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.10.2019 22:20Wannsee
    Cyboy: neboj, vim, ja uz tam byl hodnekrat, naposledy v roce 2018. Uprimne, kdybys mel par postrehu a tipu na tema holokaust, rad se necham vzdelat. V zsv to chci pouzivat a proc nevyuzit zdroje a informace od historickeho nadsence.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.10.2019 22:13Thor #01: Bůh hromu znovuzrozený
    Jinak cyboy, te obdivuji ze to vse zvladas a i takto rychle cist kde na to beres cas 😃. Kolikrat se mi taky stava ze nevim jestli jsem z toho vseho cteni nesoustredeny anebo jestli je komiks fakt o nicem.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.10.2019 22:08Thor #01: Bůh hromu znovuzrozený
    No jo, fimi a jeho aaronuv thor 😃. Prectu si to, ale stve me ze crew nezacala vydavat thor od aarona od zacatku, proc zacit zrovna timto...?!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.10.2019 05:21Wannsee
    Cyboy: moc diky za osvetleni a nezvanis. Krasne napsane. Uz te asi chapu a prectu si to uz je pro ten pozitek z komiksu. Holocaust me zajima. Letos nam snad ve skole vyjde ten zajezd...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.9.2019 19:46Wannsee
    Jen tak bokem.
    To cyboy: jen pridam muj vhled coby ucitele aj a zsv. Naprosto te chapu co jsi reklv tom uvodu o te moderni historii a nezajmu o ni. Nejen ze je problem nejakym zpusobem to objektivne posoudit, pac se to muze par let razantne zmenit. Co je dnes brano jako jasna vec muze byt za 10 let brano jako scheisse.
    A co je nehorsi! Na moderni dejiny zkratka nezbyde onen patricny cas, tudiz se to profrci aby se nereklo a jeste to k tomu ne vzdy vyucuje clovek, ktery ne vzdy ma ten nadhled ci odstup, coz moderno dejiny vic nez vyzaduji.
    Takze te fakt chapu. A je to smutne. Sladka nevedomost a ignorace. Sam se.musim priznat ze Wannsee jsem uz nekde slysel a podrobnosti neznam. Tak si rikam jestli je tento komiks uchopitelny. Kresba vypada lakave. Argo ma celkove slusne postaveny edicak.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.9.2019 19:38To bylo tvé jméno. #01
    Fakt je ze se to tvari jako manga ale jak jsem zvyklej na b&w tak nevim kam to zaradit. Pak tu mame japonsky nazev a ted si zas rikam ze by to byla manga. Kresba vypada dobre, a fakt nevim co cekat. Obsahove to vypada v dobrem smyslu slova obycejne. Ergo ma otazka zni, nevim jestli do toho mam jit, co by me.mohlo cekat.
    Dotaz na tebe Seneke 😁. Porad mi taky please. Kresba me fakt laka ale...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.9.2019 22:37DC komiksový komplet #071: Superman / Batman: Trýzeň
    Cim ctu vic a vic, tim je to sul nul. Obe vydavatelstvi cili na vsechny mozne kategorie, dospelou nevyjimaje. Prijde mi kolikrat usmevne jak nektere veci v 80. letech byly pro mladsi a dnes by to neproslo ani za mak.
    Spacecore: nevim jak jsi na tom s aj, ale dam ti jen tak par tipu, kdyz uz me Fimi vyzval 🙂. Nejprve marvel- Strange tales a man-thing od liama sharpa (dela wonderku v rybizu), savage tales, savage sword of conan, old man logan s pokracovanim, wolverine zrozeni, hnev black panthera, DD obecne co to vzal miller do ruky, fury max (i ten 13-sesitovej), thor vikingove, hulk vs wolverine, infinity saga od starlina taky nehodnotim svym pojetim pro deti, zazraky od rosse, code of honor, adventures of captain america, marvel graphic novels, brubaker a bendis maji sve v dd a capovi aj, tajna valka, deathlok, machine man, starlord (ale ten co platil nez byl restart), tomb of dracula, celkove ukk a nhm toho maji pomerne hodne. Ted Dc- miller a batman je jasnej, watchmen, dc legacies (je to podobny zazrakum), atlantis chronicles, krize na nekonecnu zemi, moore v dc je jasnej, demonovska trilogie, cosmic odyssey, jeph loeb a tim sale run, grant morrison, ronin, adam strange od adama kuberta, hawkworld, rann thanagar war, jsa golden age, last days of jsa, smrt v rodine, kgbeast, ruda hvezda, a i v dckk je toho mraky.
    Jen reaguji na fimiho, taky jsou to me postrehy a jen me tak napadlo ti tam toho par nastrelit. Taky nejsem mistr vseho ale par veci uz jsem v zivote videl 🙂.
    Doma toho mam mraky a souhlasim s Fimi ze superhrdinsky zanr je dobre naslapnutej ve valiantu. Btw zkus Cap Stone (taky liam sharp) a steel prince od Titan comics 😉.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš7.9.2019 21:49Černá palice #03: Vzdor osudu, část první
    Díky Černé palici jsem se mnohem více dostal do povědomí světa Adama Strange a kdo jej moc nezná, musím zde doporučit příběhy s touto postavou. Třídílná minisérie od Adam Kuberta z roku 1990, pak 8-dílná série od Andy Digglea, crossover s Future Quest od Hanna-Barbera (2017) a nakonec Rann-Thanagar War od Davea Gibbonse a Ivana Reise.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš4.9.2019 17:18Corto Maltese: Balada o slaném moři
    Říkám, nemám srovnání, nemůžu posoudit. Díky Gmork za osvětlení ;-).
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš4.9.2019 15:38Corto Maltese: Balada o slaném moři
    Ja to proste na prvni dobrou nepoznam a je mi to ve finale jedno. Neznam original a nevim jestli to je nasledek stari nebo nekvalita edice anebo oboji. Kdyz ctu tak se tim nenecham rusit. Obcas neco proslo hlavou ale rikam si dobry jdu dal. Krom tech bublin - to mi prijde hodne mimo misu jak jsem psal. Ale ja to fakt nepoznam kdyz neznam original ze to nekdo zmrsil. Jenom mi vadi ty prachy obecne ale nejak to jde prekousnout. Mne to proste neprijde. Samozrejme to neomlouva ale mam pratta takze asi tak 🙂.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš31.8.2019 11:39DC komiksový komplet #070: Hawkman: Nekonečný let
    Docela mě i zajímá Batman/Huntress co avizují. Batman/Superman znám a zkusím - díky za tip. A Flashpoint fakt chci! Na ten se těším už dlouho.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš29.8.2019 19:56DC komiksový komplet #070: Hawkman: Nekonečný let
    No právě, to je ten problém. Johnse nějak beru, ale to co u nás vylezlo není zrovna to, z čeho si sednu na zadek a to co doporučuje FImi trochu znám a má taky recht. Jinak díky moc pánové za trochu osvětlení. Mám toho doma mraky, co čeká na přečtení - Fimi potvrdí - a potřebuju občas popostrčit a vyloženě neztrácet čas něčím, bez čeho se ve finále obejdu.
    Pokud jste nečetli Hawkworld, tak si to zkuste sehnat. Je to z roku 1989 tuším a má to super kresbu ve třech boocích od Tima Trumana.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš29.8.2019 19:43Corto Maltese: Balada o slaném moři
    cyboy: rád bych řekl "počkej si na komentář jednoho z nás a pak se rozhodni :-)", ale mně se ta kresba líbí, k tomu to vypadá jako poctivé dobrodruženstvo a ve finále jde vždycky o obsah. Neříkám, že kvalita skenu nehraje roli, ale myslím si, že bys do toho měl jít. Jestli se ti to nebude nakonec líbit, zvu tě na pivo nebo co normálně piješ ;-) and I MEAN IT!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.8.2019 21:57DC komiksový komplet #070: Hawkman: Nekonečný let
    Prosím o názory PRO a PROTI: mám do toho jít? Z nějakého důvodu jsem se na to těšil, ale když čtu dole cyboye, tak nevím nevím. Většinou máme podobný vkus a názorově se moc nelišíme. Do toho jsem četl skvělou třídílnou minisérii HAWKWORLD a ta byla přímo famózní. Nějaká žiju v tom, že příběhy kolem Hawkmana a Hawkgirl jsou prostě super. Díky předem!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.8.2019 21:14Corto Maltese: Balada o slaném moři
    Souhlasim, par panelu je trochu rozostrenych, ale da se to. Spis mi jde o princip, ze kdyz po mne nekdo chce 700 kc za komiks o nejakych 180 stranach, tak mi to prijde jako pojeb na ctenare. Bud to delat poradne a o ty penize si rict anebo at to je za pakatel, klidne i v mekke vazbe a s chybami. Problem je, ze to rozostreni neni konzistentni. Bud cela strana nebo nic ne, ale je to napreskacku. Uvidim az to budu cist. Kazdopadne jsem rad, ze to tu mame.
  • Darth Raelchi
    Nevim, a nechapu to, ale me ta LM neuveritelne chytla uz prvni den co se objevila na crweconu dva rok nazpet. Vizual super, format super, a ze to je obcas pritazene... Neresim, prijde mi to jak top cow tomb raider akorat steampunkovejsi. Uplne se tesim co prinesou dalsi dily. Ten universe a cela mytologie toho sveta. Fakt me to cele zakulisi zajima. Tohle byla trefa docerneho.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.8.2019 21:55Balónky oběšenců a další hororové příběhy
    No nevim, balonky ve mne vzbuzuji infantilni narazky, tak nevim nevim, ale jestli to jinak neslo, tak co uz....
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.5.2019 21:34Válka s Mloky
    To PKD: Měl jsem tu čest posedět s panem Štěpánkem a když došlo na téma Válka s mloky, tak ten příběh ohledně délky komiksu je víc než trudný. Sám kreslíř chtěl daleko obsáhlejší počet stran a prý má někde i nepoužité stránky, ale tehdy byla taková doba, že byl nějaký stanovený limit a autor se do toho musel vlézt - mluvím tady o Kometě, kde přímo tato adaptace vycházela na pokračování (podotýkám, že Kometa byla pořád docela svobodné médium, ale jistá omezení se stanovovat musela stejně). Posléze se toho chopilo Ábíčko a celý komiks byl přepracován a ještě zkrácen (samozřejmě samotným Štěpánkem). Tato verze dokonce dlouho platila jako "ta pravá" (vyšla v reedici v roce 2014 http://comicsdb.cz/comics/5403/valka-s-mloky), než se loni vydala původní verze z Komety pod nakladatelstvím Edika aka Albatros. Samotný Krakatit je opravdu "moderní" adaptace, resp. aktuální Štěpánkovo dílo. Je tam opravdu posun a hra s barvami je úplně někde jinde. Zkus si vyhledat jeho samostatné ilustrace do Ikarie a dalších jiných časopisů a knih. Krakatit mi přijde svým tónováním barev jako by to bylo vytrženo z těch ilustrací. Proč to píšu, je to nové a zadaný projekt k tomu, což znamená jistá tvůrčí svoboda. Pan Štěpánek se nemusel nijak zvlášť omezovat a že to "nenápadně" připomíná film Krakatit ze 40. let, jak mi pár lidí nezapomnělo připomenout :-), je v podstatě schválně, slovy pana Štěpánka. Kdekdo by mu to mohl zazlívat, ale Saudek to u Zemana také tak udělal (parafrázuji) a to prý pana Štěpánka vedlo k tomu to adaptovat takto. Dovolil jsem si ti to trochu osvětlit, jestli nevadí, protože to mám přímo od zdroje.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.5.2019 22:34Kacířův kancionál aneb Insania mezi nebem a peklem
    Tak jsem mel sanci nahlednout do tohoto "komiksu" a musim rict, ze me to docela zklamalo. Pres 300 stran je tam tak 20-30 stran s ilustracemi zdanlive pripominajici komiks. Zbytek je text a to jeste v duchu FB diskuse. Pokud mate radi andros v ryzim stylu, tak do toho jdete. Hlavne si to projdete v klidu v obchode nebo tam, kde to hodlate kupovat, at malem neberete zajice v pytli jako ja. Proti teto praci nic nemam, jen v tom nevidim komiks a zde se to tvari moc hezky, pritom je to uplne jine.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.4.2019 23:45Komiksový výběr Spider-Man #001: Úhel pohledu
    A to se bude tykat vyhradne Spidermana? Vzhledem k avizovanym 4 titulum... Diky predem za odpoved.
  • Darth Raelchi
    Lenny: diky ale to chapu, ja si jenom rikam, ze to vsechno prece neni JLA ne? Vsechno je to Justice League ne? Prijde mi to nejake zmatene, jednou je to justice league, pak jeto jla, pak je to liga spravedlnosti, zmatek a zmatek. Nejsem pitomej, muzu si to najit na dc wikia, ale jenom mi to postrada veskerou logiku... To je cele 🙂 jen si tak premyslim nahlas, nejsem uplne nepolibenej, teda doufam. Spis se v tom uz prestavam orientovat.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.12.2018 20:15Iko #01
    A ve slainovi mame jeste ukko a je to komplet
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš4.12.2018 19:46Asgard
    Ja jedu intuitivne a pres dojmy a tri hvezdy je u meproste stred alias prumer a 4 davam kdyz je tam neco co mi nerika jo to je ono a uz sedim na prdeli a 5 mam kdyz jsem proste spokojenej se vsim a prvky mi hraji a souzni
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.11.2018 19:23Mickey Mouse 1995/17
    Jéé to byl můj první Micky Mouse. Ještě ve školce!! To je nádhera, že se to našlo.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš4.11.2018 18:15Comics: Stručné dějiny
    Tak jsem tuto knihu konečně sehnal!!! A za docela dobrou cenu od kamaráda - díky Honzo! Tahle kniha mi otevřela obzory neskutečným směrem. Tohle je fakt skvělá záležitost. Přečtu si ji znovu, protože to je prostě poklad!
  • Darth Raelchi
    Kapis: uz jsem se takytak nejak dostal do faze, kdy se mi komiksy vrsi a nestiham je cist. Hlavne arkwright a little nemo mi dela starosti, bichle jak krava a velky jak prase a do toho jsem koupil omnibusy s alienem a batmanem. Nicmene tohle si nenecham ujit a dam i filmec. A ted jeste vyjde tomb raider s.4....!!
  • Darth Raelchi
    Budu to číst až najednou, slyšel jsem, že to je docela milník v rámci DC komiksu. Film mě tenkrát nadchnul, takže se těším na peprnější předlohu. Cooka furt moc nedávám, ale uvidíme. Už se těším na příští středu!!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš29.10.2018 22:48Labyrint světa a ráj srdce
    Tak jsem měl možnost nahlédnout dovnitř a je to věru krásně zpracovaná edice, kterou si zaslouží každý poctivý komiks typu grafický román. Tvrdý papír, krásná práce, kožená vazba, to vše je krásné. Vzadu je text Labyrint světa a ráj srdce, akorát se mi nechce věřit, že téměř 300 stránková kniha bude tady nahuštěna v celé své šíři. Četl jsem edici od nakladatelství Práh z roku 2013 s ilustracemi Miroslava Huptycha (dělal ještě Máj a Kytici) a takhle si myslím, že by tento román měl vypadat - http://www.databazeknih.cz/dalsi-vydani/labyrint-sveta-a-raj-srdce-156535?show=binfo. Vše je na komiksu krásné, ale 1300 kč tam nevidím.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.10.2018 15:41Ultimátní komiksový komplet #069: Říše stínů
    O cas mam chut na fantasmagorii a tenhle zpusob muzu. Ja ten shadowland proste zeru a celeho daredevila taky. Prubezne ho doma zomnibusuju 😂 a libi se mi i ranne verze.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.3. 07:12* Připomínky a návrhy
    Zdravim, mohu jeste poprosit o doplneni prekladatele k Afterpunk v anglictine: John Riley, a upraveni redakce: Jiri Pavlovsky a Ludovit Plata. Nikdo jiny v tirazi u redakce knihy neni.
    Diky
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.3. 14:24Sběratelský klub
    Delphín: uplne prahnu po tom mit komplet Prince Valianta a souborky z EC Comics.
    Radost mi dela sbirka komiksu Boguse Polcha a Bryana Talbota, jez mam i od obou podepsane.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.3. 09:14Pindárna
    Ja uz to zarizl.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.3. 10:57* Připomínky a návrhy
    Zack: ano ma, co jsem uvedł je z tiraze anglicke verze.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.3. 16:50* Připomínky a návrhy
    Rád bych se jen zeptal, zda-li budete přidávat Afterpunk anglickou verzi? Je o ní zmínka v české s odkazem, to je super, ale včera jsem ji na podpisovce kupoval a rovněž ji vydala v nákladu asi 200 ks CREW. 1984 od Dobrovského tu je taky v obou verzích...

    Asi bude třeba doplnit pár věcí k anotaci:
    přidat
    překlad: John Riley

    odebrat
    Korektura

    změnit
    ISBN: 978-80-7679-524-2

    Díky
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.3. 18:19Pindárna
    123peta: porad sleva ;-)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.3. 17:33Pindárna
    123peta: plna cena, nebo-li moc je 1100. Vcera jsem byl v cp a cena sedi. CC ma na ronina slevu, prvni dva tydny 40 % a potom 30 %, na black friday jdou i o 50 % dolu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.3. 16:58Pindárna
    Ja jsem i zaslechl, ze se pracuje i na treti knize s Oskarem Edem.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.3. 15:55Pindárna
    Jj, na Nanits jsem zapomnel. To byla taky jizda. A jeste Prasina! Jeezis, ja jsem dneska deravej.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.3. 15:34Pindárna
    Zabak38: nestydel bych se rovnou doporucit Afterpunk a pokud neznas Desive radosti a Kapsy, klidne se do nich pust. Pak se mi moc libil Namai a jeho 1984. Navrat krale sumavy se povedl, Octobriana mile prekvapila. Nedam dopustit na Morganu a Morgavsu. Pak uz bych sel ai moc do historie. Ze slovenskych vod doporucuji Lasica Satinsky 1-2.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.3. 22:05Pindárna
    Norri: tys mi do hlavy zasel seminko pochybnosti :-)! Ze bych si pockal na Dark Horse a s cim se vytasi, az vyjde posledni album...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.3. 12:48Pindárna
    Jeee, ja si nevsiml, ze Seneke tam daval odkazy, ja jen kliknul a neco se otevrelo. Ted uz to vidim. Tak konecne bude Blacksad! Pak vidim dalsi Requiem, super, no a uvidim, jestli me jeste (porad) budou brat Clever a Smart, a Red Meat. To je slusna porce.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.3. 11:19Pindárna
    Wasseg10: on bude dalsi Blacksad? To v tom videu nemuzu najit. Nespletl jsi se? Dalsiho Blacksada vyhlizim uz peknych par let.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.3. 09:05Pindárna
    Seneke: Psychoverzum jsem cetl prvni cast v polstine a vypada to slusne, na to se docela tesim. Bavilo me to vic nez Kill psi hlava, ktera vysla predtim. I ten Batman muze byt zajimavy, proc ne. Zbytek me mijel, a ze znovuvydaj Harleen, jedine dobre.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.3. 23:09* Připomínky a návrhy
    4
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.3. 13:33Art
    Mam dva listky na dnesek na komentovanou prohlidku Lachlandu v Galerii Villy Pelle. Nejsem dnes schopen tam jit a chci je udat, aby neprisly vnivec. Jestli mi za to neco date, budu rad, ale jinak je opravdu venuju. Kdo ma zajem, at mi napise PM i s mailem a ja mu poslu pdf. Kdo driv prijde... Zbytek znate.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.3. 12:38* Připomínky a návrhy
    Dotaz na adminy: planuje se pridani nove publikace od SNJF "Správný kluk Jestřáb a Svorní gambusíni"? Je tam cela puvodni verze komiksu Svorni gambusini. Dekuji
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.3. 07:53Sběratelský klub
    MaF: vidis a ja si rikal, ze mi i tady nekdo neco podsunul, a tos byl ty! Tak to diky dvakrat, ja vedel, ze nejen Aargh, ale i nekde jinde jsem o tom cetl a ono mi to pak uzravalo v hlave. Jsem rad, ze nejsem jedinej, koho to oslovilo.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš12.3. 12:20Sběratelský klub
    A ještě něco od slovenských bratří: https://monokel.ooo/produkt/lasica-a-satinsky-v-komikse-radostna-sprava-den-radosti/
    V loňském Aarghu byla ochutnávka a dozrálo to ve mě se o to víc zajímat a musím říct, že to je krásná sonda do minulých dob, ale ze slovenského pohledu. Fakt pěkné a zajímavé.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš12.3. 10:45Sběratelský klub
    Pro zajemce o slovensky komiks: https://www.startlab.sk/projekty/3736-nukleus-konecne-normalny-komiks/
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.3. 17:51Pindárna
    Ja do Albatrosu psal, ale je to uz tri tydny a nic. Takze bych rad neco aktualizoval, ale neni co. Zajimal jsem se o hodne veci, tak snad neco reknou.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.3. 14:46Art
    Jj, uz se taky tesim, listky mame az na 13, tak jsem rad, ze se mam nac tesit. Vypada to vazne paradne!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.3. 17:10Filmový a hudební klub
    Ja to nejak neprozivam, ty kung fu filmy, bud me to chytne nebo ne, ale co proste miluju je Bruce Lee a stve me, ze jsem prosvihl tu bluray edici vsech jeho filmu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.3. 13:39Pindárna
    Gwb: dekuji Ti.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.3. 12:55Pindárna
    Damacon: znovu. Co mas za problem? O co ti jde? Co si se mnou potrebujes vyridit?
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.3. 12:41Pindárna
    Damacon: co mas se mnou problem? Co jsem ti tak spatneho udelal, ze me tu musis napadat, inzultovat a vylozene me vyzyvat k nejake konfrontaci? Vazne nechapu, oc ti jde. To mas takovou potrebu to tady ventilovat? Co presne potrebujes? To vazne potrebujes prokazat neco o me? Tak si posluz. Uzij si to. Doufam, ze ti to v zivote pomuze a ze budes mit klidne spani.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.3. 12:29Pindárna
    Gwb: zadam te o smazani gifu, prijde mi to ubohe a tobe by se to take nelibilo, kdyby to nekdo tobe udelal. Nemyslim si, ze bychom si cokoliv udelali. Povazoval jsem te za slusneho cloveka. Mozna se nazorove leckdy lisime, ale ja te povazuji za chytreho a secteleho cloveka.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.3. 12:29Pindárna
    Damacon: evidentne chces konfrontaci, ac tvrdis, ze ne a ze jsi tu novy. Ty jsi sem prisel urazet! Jsem moc rad, ze o me vis vsechno podle jednoho videa. Tobe asi staci, abys odsoudil cloveka, ktery nechtel nic jineho nez si splnit sen. Odesel jsem z osobnich duvodu a nemam potrebu verejne ventilovat proc. Kdybys byl slusny clovek, slusne se zeptas, urcite by te na me kdokoliv odkazal a mohli bychom se o tom normalne pobavit, popr. bys napsal Filipovi. Je hezke, ze si tu neco laborujes a vymyslis pro rozdmychani diskuse, jakej jsem "debil", uzij si to. Mrzi me jedna vec, ze jsi do toho zatahl Filipa svymi teoriemi o nemoznosti pochopit, ze holt je nekdo vazne chytrej a ma nacteno. Filip je jeden z nejslusnejsich lidi, co znam, a pro me je to clovek tech nejryzejsich a nejuslechtilejsich vlastnosti, ktery jedna nezistne. Pro me byla a je cest s nim pracovat. Jestli si chces se mnou vyridit sve ucty, podle tech komentaru je to evidentni, ze ze sebe neco potrebujes dostat ven, najdes me na Heroldovych sadech v Praze 10, a muzeme si povykladat. Ne, huby nerozbijim. Povazuji se za slusneho cloveka a kdo me zna, vi, kdo me nezna, nemel by soudit, nebo aspon dat cloveku sanci nez rovnou odsoudit. Valon to de facto dobre shrnul. Par lidi vi, oc slo, par lidi si to mysli a par lidi proste chce bit psa onou holi. Znovu, uzijte si to. Jestli to z vas udela lepsi lidi, tak aspon neco z toho vseho vzeslo. Dal uz se k tomu verejne vyjadrovat nehodlam, nemam tu potrebu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.2. 20:06* Připomínky a návrhy
    Blackjag: ja uz to nemam, dal jsem to na prodej.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.2. 18:36* Připomínky a návrhy
    Toe: necham to blackjagovi. Navic jsem to zariz a budu se venovat edicim od Fantagraphics.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.2. 17:04* Připomínky a návrhy
    Baatcha: to jo, ja uz to nakonec zarizl a dalsi brat nebudu. Spis se zamerim na verze od Fantagraphics. Jako, Mickey Mouse v cizinecky legii, to proste chces!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.2. 16:43* Připomínky a návrhy
    Jen takovy dotaz, nezapomnelo se nahodou na Kacera donalda 1/2024? Uz je to nejaky tyden, co to vyslo a zde porad ticho po pesine.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.2. 17:43Filmový a hudební klub
    To ja s gustem konecne pujdu na Marketu Lazarovou do Ponrepa. Dunu 2 dame taky, must see a must have.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.2. 14:40Filmový a hudební klub
    Gmork: oni tam vylozene dali zapomenute veci, ktere nejsou ani tak moc v povedomi beznych lidi, ale tenkrat se povedly. Rbitov je moc znamej na tuhle sbirku, stejne jako Demoni. In search serie ukazuje spis vyvoj a predely. Proto jsem zvedavej na Alien Expanded dokument. Jak to bude dlouhy treba, a hlavne co poskladaji z ani ne 10 filmu. No, uvidime.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.2. 13:22Filmový a hudební klub
    Deefha: tak si nech poradit i timto dokumentem The 50 Best Horror Movies You've Never Seen: https://m.imdb.com/title/tt1671746/
    Basket Case tam zminuji take a celkove tam ukazuji dost nevsedni a zapomunte horory. Vrele doporucuju. Jeste stoji za zminku studio CreatorVC Studios, ktera dela dokumenty o scifi filmech, hororech a ted budou vydavat o Vetrelci. Mam predplaceno!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.2. 12:48Pindárna
    Pro zajemce o druhovalecne vyrovnani a odsuny nemcu, podporte ceske vydani autobiografie Helmuta Kopetzkeho: https://pointa.cz/project/397a16c3-6c03-11ee-9fd4-0242ac140008
    Je to z oblasti sumperska a vypravi i o svem zivote pred a po odsunu, o praci pro rozhlas, ZDF a dalsi. Sam jsem nadseny, ze kniha, snad, vyjde.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.2. 15:05Pindárna
    Ja to taky neznm nejak do hloubky, sam jsem kdysi dabno jednu knihu bouchnul na aukro aniz bych tenkrat znal dusledky sveho jednani, ale napravuju to. Na YT je ke shlednuti biograficky snimek Krvavy roman, 1993, od Brabce.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.2. 13:40Pindárna
    Tak Paseka potesila, Krvavy roman od Vachala musim mit!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.2. 15:02* Připomínky a návrhy
    Poprosím o změnu počtu stran ze 422 na 392 u publikace "Příběhy československého komiksu I.: Od pana Ťopáska po Supermana"
    a ze 422 na 424 u publikace "Příběhy československého komiksu II.: Od Rychlých šípů po Jamese Bonda"

    Díky!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš12.2. 12:58Sběratelský klub
    Diky! Jiz podporeno.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš10.2. 09:02Filmový a hudební klub
    Gmork: ty horory mam taky rad, jen se uz na ne nedokazu opakovane divat. Jsem to zkousel a proste ne. Takze si ty klasiky necham v blahe pameti. Nove horory jsou des, to mas recht. Takovy vystrel z posledni doby Insidious 1+2, Lights Out, Scream 5, The Meg, dal asi nevim. Meg 2 byla ale kravovina. S bluray a dvd tovmam asi jako s cd, spis selektuju a sem tam neco prihodim, klidne i ze zahranicni distribuce. U cs filmu je to kolikrat nezbytne, Second Run, Criterion, Eureka, Bildstorung a Finders keepers u soundtracku hovori za vse. I ta Klapka pres slovensky filmovy ustav obcas vyda ne o zajimaveho. Ale je to bida.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš9.2. 22:50Pindárna
    Peterxperer: Cena, kvalita, dostupnost. Hlavni take je delka serie a jeji "zaruka", ze se vyda komplet. U Evropy jsem obzvlast opatrny a radeji sahnu po polske verzi, protoze ne vse je v aj a taky se dost cenzuruje a zmensuje. Americke a britske komiksy maji obecne dost reprintu a tudiz je cena i vyrazne nizsi, nebo stejna, ale s vetsim obsahem. O ruznych edicich netreba mluvit. Mam treba pred strazce v aj jen proto, ze to mam v omnibusu. Watchmeny mam s puvodnim zrestaurovanym koloringem ve slipcasu. Je to o preferencich a co znas a jak se vyznas.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš9.2. 16:08Filmový a hudební klub
    Gmork: ja mam zalusk jeste na ceskoslovenske klasiky, ale stve me, ze tam nejsou bonusy.... Na druhou stranu, kdyz uz tam jsou, tak bluray verze ma bonusy tematicke, dvd vylozene k filmu, takze mam takhle Ikarii xb-1 dvakrat, jen abych si poslechl pavla taussiga. Nicmene ne vsechny bonusy jsou spatne, spis prevazuji mi prislo. Nemohu zase dopustit na Klimesovy uzasne komentare. Uvidim, co bude. Zalusk nam i na dalsi filmy nez Musketyri a cs filmy. Jinak toho Hitchcocka tam prubezne "dodavaji". Psycho a Ptaci uz tam jsou cele dele, ale nedavno tam dali I Confess, Vertigo a jeste art4film - noir vydavatel filmu - vydal Rebeccu. Hitchcock 2012 se da taky sehnat. Orson Welles zatim Touch of Evil a Citizen Kane. Art4film jinak doporucuju. Jsou drazsi, ale delaji to dobre a poctive. Jsou to ryze ceska vydani, ale s pridanou hodnotou. Ace in the Hole s K. Douglasem je paradni. No Way Out s Poitierem je luxusni. Noir obecne moc nemusim, ale obcas se mi neco trefi do vkusu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 17:40Sběratelský klub
    Jo
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 17:06Sběratelský klub
    O deset korun pro nepredplatitele.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 16:30Sběratelský klub
    Už je venku Kačer Donald 1/2024. Trochu nám podražili.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 16:29Filmový a hudební klub
    obojí
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 16:14Filmový a hudební klub
    To jsem po letech dal, i s těmi novými a k tomu navrch Gremlins a to už fakt ne. Stačilo jednou v pubertě. Critters dvojka ještě dobrý, ale jinak už fakt ne :)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 15:56Filmový a hudební klub
    Gmork: ja videl jednicku v kine v originale a odchazel jsem se stejnymi pocity, ze to musim mit doma. Lec dvojku se mi nepodarilo videt v kine. Ja si zase takhle zase kompletuju klasiky typu Welles Hitchcock atp. Ted vysel Nepravy muz za 2 kilca.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 15:09Filmový a hudební klub
    Jj, na filmgame uz po tom pokukuju, doufam, ze tam budou nejake bonusy.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 1705 (cca 682516 Kč)
Mám: 227 (cca 115074 Kč)
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 79
Mám: 117
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0