• Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.2. 14:56Naprostá šílenost
    Ono je to hezke a mile. Fakt pekne provedene, kresba take paradni, protoze se hodi do young adult problematiky, nicmene je rozehrano mnohem vice motivu a prvku nez sama kniha na nejakych 120 stran unese. Jako ochutnavka je to dobre, ale spis vyvstane vic otazek nez odpovedi a ne v tom lepsim pripade, ze vas to donuti zamyslet se, apis si rikate, jak je to do prcic dal. Presto vsechno se peknou a zbavnou formou snazi nastinit problemy soucasnych teenageru. To beru jako plus, psychologicka rovina, a pak jeste kresba a barevnost stranek, tu naladu jsem citil na kazde strane podle dane barvy. Bravo. Jinak je to ale pro me na jedno precteni a seznameni se s Kopeckym, ktereho budu sledovat. Je vazne dobry.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.2. 14:53Dragonero
    Hezka kresba, mily napad a docela slusne provedeni. Bohuzel je to ale strasne domotane a doplantane a ve finale jde vlastne o velmi jednoduchy quest, boj dobra proti zlu s jemnou zmenou acrhetypalnich hrdinu, ale jinak je to vlastne tuctovy fantasy pribeh. Plusove body jsou v ukoncenosti teto knihy, protoze to normalne bezi. Nastesti tady mame konec. Druhy plusovy bod je za kresbu a tempo, jakym se to dalo cist. Nicmene to nijak zvlast neobohati, dobra vyplnovka a zabava na odpoledne nekde na chate.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.2. 10:59Žid Fagin
    Tohle mi uniklo tak, ze mi to vlastne neuniklo. Spis jsem to prehlizel, protoze v dobe, kdy jsem s komiksy ve velkem zacinal, tohle bylo proste mimo me. Pak jsem se postupne dopracoval k "A Contract with God" trilogii a nejak jsem moc necitil potrebu resit Eisnera nijak zvlast, nota bene se poohlizet po ceskych vydanich. Proste to proplulo. A ejhle, koukam v CP co se zase nekde objevi a mezitim tenhle netopejri klenot a za par susnu. Beru. Eisnera muzu. Dickense take. A ono to vubec neni spatne, ba naopak, je to velmi zdarile na to, ze uz ma Eisner hlavni tvurci obdobi za sebou a tohle je de facto predposledni velke dilo, ci OGN. Nikdo by to ani moc necekal a prece se zadarilo. Uvidim, co jeste ty Protokoly, ktere u nas vysly, ale jinak tohle proste beru za skvely pocin. Klidne by se to obeslo bez te dickensovske linky. Obstalo by to i tak, akorat by to samozrejme bylo vice socialne ladene, jakysi proti antisemitisticky pamflet uvadejici zidovskou linku na pravou miru. Nicmene zasadit to do sveta Olivera Twista je zase ten motor momens, ktery Eisnera v prve rade "donutil" se touto latkou zabyvat. Mne to hodne obohatilo, co se historie antisemitismu tyce a veskerych dobovych tendencich. Ten problem je hlubsi nez bych si pripoustel, i kdyz jsme se o tom ucili, aale jsou to prave ty "male veci" ci "drobnosti", ktere utvari celkovy dojem. Eisner je dobry vypravec slovem i obrazem a je mi jedno, ze je jeho tvorba paralelne srovnatelna s jeho veledilem. No, jedna rozdilnost by se preci jen nasla, mensi ukecanost. Contract, aspon prvni dve casti, jsou hodne ukecane, ale za to nabite informacemi a obsahem. Zid Fagin je vlastne skromne a komorni dilo, ktere krasne uzavira Eisnerovu tvorbu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.1. 16:13Zázraky
    Už mě to nebaví, jako kdysi, ale pořád je to silný příběh, který má co nabídnout. Jen je to prostě podružné supráckému světu a to je v širším měřítku i škoda. Jenže to by zase nebyly Zázraky. Původní řada je parádní, kresba úchvatná, ale ten Epilog je prostě zbytečnej. Fakt nebyl nutný, ale chápu, je potřeba to nějak nově zpropagovat a dát fanouškům něco nového. Bonusů zde není mnoho, ale chápu proč. Kdo není ultras, bude jen zahlcen přemírou čehosi, co mu moc neřekne. V tomhle je americká výroční verze parádní. Nicméně jsou Zázraky nutností a povinností pro každého komiksového a supráckého nadšence, když už tak aspoň na přečtení. Alex Ross je holt Alex Ross, a náhradu za něj budeme horko těžko hledat.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.1. 16:08Yakari #06: Tajemství Malého bleska
    Tohle byl asi jeden z nejemtovnějších Yakari příběhů, který z těch 6 zatím znám. Chvílemi jsem měl opravdu nahnáno, že Malý Blesk bude odejit a ono je to přitom obráceně. Tak, jak Yakari dospívá, i Malý Blesk potřebuje svou linku, a to je na tomto světě skvělé. Tvůrci pracují i s další příběhovou linkou a nezasekli se jen na Yakarim. Celé se to tak propojuje a získává to na uvěřitelnosti. Mě tohle pořád bavilo, ač si říkám, proč nejsou vydány další Yakari? Je to škoda. Yakari je vážně povedený komiks pro děti i dospělé.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.1. 16:06Yakari #05: Yakari a medvěd grizzly
    Tenhle příběh je zase groteskní a alegorický. na nic si to nehraje, sdělení je víc než jasné. Mně to přišlo jako taková ta disnyeovka s poselstvím, která ale není jen o tom, což je u starých disneyovek víc než běžné. Obvzlášť oceňuji, že se buduje jakýsi universe a celý příběh tak získává širší rozměr. Další skvělý zářez.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.1. 16:04Yakari #04: Yakari a králík Nanabozo
    Pátý díl a zase něco jiného. Tohle je takový surrealistický příběh, který představuje Yakariho v úplně jiné rovině. Hezky poučné a obzvlášť silné a emotivní. Zvlášť oceňuji kontrast kresby dětského a dospěláckého světa - jednoduchost vs. prokreslenost. Tohle mě ba, jak se Yakari snaží rozlousknout sám sebe.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.1. 16:01Yakari #03: Yakari a bobří hráz
    Tohle bylo moc milý a líbilo se mi obzvlášť, jak autoři opustili zaběhlý svět Yakariho a šli prostě vstříc něčemu ojedinělému v podobě bobřího světa. Logika je světu vlastní a vy ji nemůže nic jiného než přijmout. Příjemné zvířecí dobrodružství, které vás vyloženě potěší a obveselí.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.1. 16:00Yakari #02: Yakari a bílý bizon
    Nabízí se nějaké eko blbiny, ale opak je pravdou. Komiks nemá s ekologií nic společného a srovnání s ideově mladším Lvím králem je víc než na místě. Nosná linka koloběhu života, funkce přírody a jejího koloběhu je zde umně akcentováno a takhle si představuji komiks (příběh), který nevychovává, ale který to má v sobě. Sdělení je jasné, ale naložit s ním je na nás. Pro děti je to nádherně zpracované a pro dospělé skvělá sonda do belgo-frankofonního komiksu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.1. 15:57Yakari #01: Yakari a velký orel
    Napodruhé pořád dobré a líbí se mi, jak je to čtivé a svižné. Ligne claire hadr, ale naopak je to něco, v čem se lehko zorientuji. Téma a zvolený příběh o nějaké zdopovědnosti, čestnosti a vlastních schopnostech jsou zde krásně ilustrovány a předvedeny. Mně to ani nepřijde jako něco starého. Je to opravdu moc krásný dobrodružný příběh, sice pro děti, ale dospělého může rovněž nadchnout.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.1. 15:53Aargh! #12 (varianta B)
    Mně tady vlastně nic nevadilo. Komiksy byly fajn a spíš mě bavily, než nebavily. Měl jsem tam svou Šimečkovou. Publicistika pořád skvělá, téma výborné, i provedení paráda - Vlámové mají skvělou poctu. Plus že tam mám svoje retro, jen umocňuje můj zážitek z této sbírky. No a Suchoš, další paráda. Děsivé radosti mám rád, na Afterpunk jsem zvědavý, a tady dostal pěkný redakční prostor (škoda, že zde nebyl nějaký ten jeho komiks, nebo nějaký kraťas aspoň).
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.1. 15:45Velký vezír Iznougud je zpět (paperback)
    Bohužel se mi potvrzuje staré poekadlo, že ne všechno, na co plodný a kvalitní autor sáhne, je zlato. Takhle, tohle není vůbec blbá věc, ale taky to není nic, co bych musel číst dokola. Tohle si prostě dovedu představit, že čtu jako super příloh v nějakém spřáteleném magazínu. On ten syžet je vlastně pořád stejný a nehodlá se měnit, ač tato sbírka obsahuje i něco delšího, princip je pořád stejný a bohužel omrzí, čtete-li to naráz. Goscinnyho můžu, tohle je fajn, ale vyprsklý z toho nejsem. Bohatě mi stačí první kniha. A ještě bohatěji mi stačí Asterix, Umpa-pa a Malý Mikuláš.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.1. 15:42Batman / Soudce Dredd
    Tohle bude vždycky bavit, i když už to je za mnou, občas na to dostanu chuť. Batman v úplně jiné poloze, právě díky Dreddovi a Dredd zase správně ujetý, za což může zase DC poloha Batmana. Obě postavy se hezky doplňují a konečně to máme komplet pohromadě, kdy celý story arc začíná dávat smysl. Že se mění kreslíři mi vůbec nevadilo, cítil jsem naopak stejného ducha v jednotlivých kreslířských stylech. I když je to 90ková blbina, má něco do sebe, tady se to dobře sešlo, ač jsem i rád, že tam Crwáci nedali příběh s Lobem a Dreddem, který v AJ verzi je. Za mě mohu jen doporučit a to říkám z pozice čtenáře, který už ty supro blbiny nemusí.
  • Darth Raelchi
    Dinosaury můžu a tohle je taková správná jednohubka. Anatomie a prokreslenost zvířat chválím. Příběh je prostě galimatyáš, ale dosti uvěřitelný, chápejte autorovi to uvěříte. Je vidět, že si splnil svůj sen, svůj dinosauří sen, který zhmotnil v podobě (zatím) dvoudílného storyarcu. Bonusy jsou pěkné a kresbu Foxtera mám obecně rád, protože mi připomíná tehdejší zahraniční komiksy, které se k nám po revoluci dostávaly- Želvy ninja, Kačer Donald, Tom a Jerry, Cartoon Network aj. Kdo si na to vážně potrpí, tak tohle by měl mít doma a hned na to zavítat do muzea nebo si přečíst takového Vladimíra Sochu (český polentolog).
  • Darth Raelchi
    Už mi to lépe sedlo, ale pořád je to prostě něco, co už nedokážu nekriticky číst, narozdíl od Tintina, Asterixe a jim podobné. Zkrátka tu infantilnost, dětskost, nebo naivitu chcete-li, nedokážu oddělit od komiksu. Nicméně, Závěť pana Pumpa (oba díly) mi napodruhé sedla mnohem lépe, i přes časté prostřihy. Měl jsem z toho takový tintinovský pocit, byť to je osobitý komiks. Záhadný paprsek je prostě stejna blbina jako tehdejší filmy se scifi tematikou, mad scientist a jim podobnou tematikou. Tady to prostě beru jako kdybych koukal na komiksového Meliése. Pátý díl mě bavil pořád, ač mě mrzelo, že byl "krátký". Kresba mi sedla už tenkrát, Hergé mě baví, a líbí se mi pořád v něm něco nového objevovat. On to holt uměl.
  • Darth Raelchi
    Kresba má na první dobrou něco do sebe, ale při bližším ohledání zjistíte, že vám moc nedá a celý příběh je jako hrát stejnou misi pořád dokola, včetně pozadí, s jen měnícím se počtem protivníků. Po čase to omrzí a hlavně mám problém se zorientovat mezi postavami, které jsou velmi zaměnitelné. Pak mi vznikal problém rozlišit, která dějová linka je ta hlavní, a na tak malém prostoru to ani pořádně nerozluštíte. Tenhle komiks je prostě divnej. Asi není určen pro mě, ale nějaké trampy, protože jsem měl chvíli pocit, že to je parodie, pak zase pastiche na něco dobrodružného z let minulých, pak zase někdy jsem měl dojem, že to je prostě jen příběh od někud někam a do toho se tam někdo nachomejtne. Prostě divný.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.1. 10:17Oskar Ed: Můj největší sen
    Kresba je skvělá, ale příběh už není můj šálek. De facto jednoduchá premisa, která je rozmělněna do všemožných projevů, výmyslů autorovy kreslířské mysli. A tomu zase já fandím! Troch mě mrzelo, že jsem necítil česko-slovenské reálie, a spíše mi to přišlo americké. To mi přijde jako vyloženě škoda, takhle je ten příběh pro mě ještě více na míle vzdálený. Co ale musím uznat, že mě velmi bavilo, byl způsob Oskarova vyrovnání se se svými rodiči. Až melodramatický závěr mi kolikrát zanechal slzu na krajíčku. Ono kolikrát dělat něco pro někoho nemusíbýt vždy na první dobrou automaticky vnímáno jako dobré, spíš naopak, ale o to větší pak přesah to má, když člověku dojde pravý smysl něčeho od rodičů, kteří se kolikrát obětovali na úkor svého potomka. Za mě je to příjemný a zajímavý komiks s nádhernoukresbou, jehož téma mi je ale dnes už vzdálené, aspoň co se dětského světa týče.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.1. 07:50KODOKAPS - Muž zákona
    Zajímavé, drsné, ale svým projevem jaksi špatně uchopitelné. Na malém prostoru se toho děje strašně moc a já se ztrácel. Kresba je velmi osobitá a poplatná době, nicméně to ničemu nevadí. Já byl vcelku spokojený a dostal jsem, co jsem chtěl. Milé počtení.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.1. 07:49Sedmička: Klukovská dobrodružství na řece
    Já měl vlastně problém jen s příběhem, kdy mi to vše přišlo takové zkratkovité a jaksi neuchopitelné. Jako bych se do toho nemohl dostata a nějak si zvyknout na postavy. Místy byly nesympatické, ale v jádru vím, že byly dobré. Na kresbu nic nemám, na Oskara jsem si zvykl a líbí se mi. Jeho versatilnost v každé době a pro každou dobu je až neuvěřitelná.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.12.2023 15:01Enigma
    Naprosty komiksovy odpad. Klasicky pripad toho, ze projde vse, jen abyste ukazali neco jineho a idealne se vztycenym prostrednickem. Komu? Ze by DC, Marvelu, establishmentu, korporatum? Pritom zase jede jakousi suprackou logiku. Tak to bud udelejte z gruntu jine a originalni a nemavejte a nerikejte, jak jste jini. Proste vzniklo Vertigo, tak delej prines neco uplne mimo, co je ted, a my jim ukazeme. Ne, pribeh nefunguje a je to cele jen snuska nejakych kecu a zvastu o pseudozivote. Postradam naprosty smysl v takovem komiksu a proc ho mam dnes v teto dobe cist. Asi jako Loba, a vsechny ty dalsi devadesatkovky typu Spawn, Darkness, Aphrodite IX a Witchblade, je to poplatne dobe a tam necht to zustane. Dnes uz staci a vytasil bych se s necim poradnym, kdy ukazu, ze muze byt komiks odusevnelym, povznasejicim, lec zabavnym. Zkratka s dobre vyfutrovanym pribehem. Tohle je omyl na vsech stranach, i tenkrat zadna hitparada, letos naprosto zbytecne plytvani vydavatelskou cinnosti a casem ctenare. Kresba je naprosto mimo, horsi jsem snad ani "necetl". Tady se vsichni hledali, az se nasli buhvikde. Za me propad odpad. Nebavilo a bylo mi na konci zle.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.12.2023 12:12Vít a Véna
    Na teto sbirce je krasne videt, jak by to mohlo vypadat, kdyby cesi jeli dal v takovych protokomiksech / kreslenych serialech / komiksech v ramci zachovani kulturniho dedictvi. Predstava, ze by neco porad vychazelo ke kazdemu autorovi, aby mel svou sbirku, je neco, co zde vazne chybi. My to opet dohanime, ac na to nemame prostredky a kyzeny prostor. Jine zeme si vice vazi svych komiksovych umelcu popr. umelcu, kteri v dane zemi meli co rict, viz Wilhelm Busch u nas. Na druhou stranu zase nemame zadnou plnohodnotnou sbirku, monografii takoveho Rodolpha Topfera. Jsem rad, ze i tenkrat, za byvaleho rezimu, se nekteri nebali pracovat s komiksem, protoze Wilhelm Busch je zarny priklad toho, cim si komiks vyvojove prosel. Bohuzel je to porad malo a Wilhelm Busch ma u nas zastoupeni vyhradne pres alotria Maxe a Moritze, ergo Viti a Veny v podani fenomenalniho prekladatele Otakara Fischera, jehoz Faust zdobi mou knihovnu dodnes. Dnes jsou naivni, basnicky velmi jednoduche, ale porad se s tim da pracovat a pobavit se. Kresby jsem si moc neuzil, protoze mam sbirku anekdot, kde Busch predvadi mnohem vetsi kresebne orgie nez tady. Presto to ale na kvalite nicemu neubira. Paradoxem je, ze tuto sbirku v me souborce anekdot nenajdete, takze aspon neco. Co jeste hodnotim kladne je samotny preklad a redakce ve srovnani s mladsimi edicemi, ktere nemaji tak kvalitni preklad a redakcni cinnost. Dale me mrzi, ze nebyl zachovan schwabach, aspon nechat prvni pismeno zdobne, ale co naplat, porad povedena sbirka. Ja jsem ve vysledku spokojen.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.12.2023 07:52Kačer Donald 2023/03
    Trochu zklamani oproti predchozim dvema sesitum. Jednak tam nejsou jasne uvedeni vsichni autori v jednotlivych pribezich (zaplatpanbu za nase adminy), druhak je tam prehrsel ne moc zazivnych kratasu, a za treti tam neni neco starsiho z dob Barkse apod. Nejstarsi pribeh je z 90. let, skoda. Cili jestli uz tohle ma byt standard, asi Kacera Donalda velmi rychle povesim na hrebik. Je tam v podstate jen jeden dlouhy pribeh nad 10 stran a to se Stryckem Skrblikem, ktery se vazne povedl. Duch starych DuckTales se mi hned vratil do hlavy. Zbytek je takovy pobublavajici stred.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.12.2023 07:13Betelgeuse (paperback)
    Nebylo to uz tak vyrazne jako Aldebaran, ale porad me to bavilo a uzil jsem si to. Libil se mi zvlast ten predel mezi kolonizacnimi praktikami a jak se k tomu stavila Mantrisa, ergo pak zjistit co jsou zac. To me docela bavilo. Svet na Betelgeuse byl take pekny a rozmanity, ale chybel mu ten cas se s nim seznamit. Aldebaran mel predely v kapitolach, ktere nekdy trvaly i roky. To zde chybelo a bylo to moc questove a nahonem, a aby to vyslo. U scifi to nevadi, jen se to nesmi opakovat, tak doufam, ze dalsi knihy ukazou zase neco jineho. Za me zatim povedena serie s famozni kresbou.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.12.2023 07:05Modrá CREW #31 - UCC Dolores #3, 4
    Tohle bylo kvalitativne velmi chabe a pribehove to slo brutalne dolu. Navic na me dychal dojem, ze to vlastne neskoncilo a neco bude dal, coz jsem si pak nevhal potvrdit. A to je cely ten problem, proste to nevyznelo, jako ze o nic nejde, lidi se objevovali a mizeli, a pak to nejak skoncilo. To, co me chytlo u prvni knihy, tady vubec ne.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.12.2023 06:55Avatar: Temný svět
    Asi jsem cekal vetsi narez, at uz co se epicnosti tyce, nebo vypravnosti. Tohle bylo takove probublani temi hluchymi roky, kterymi na nas Cameron "kaslal". Neni to hloupa idea takhle to premostit, ale ve sve podstate zbytecna. Par hezkych momentu, jenze vse vlastne predvidatelne. Jak jinak to mohlo po jednicce skoncit nez dalsim bojem a tady se mohli tvurci rozsoupnout, resp. Cameron. On vypravi pribeh, on si jede svoje, proc zase boj, proc zase to same. Mohl si delat, co chtel. Bud jak bud, da se to, je to docela dobre a mile. Komiks vas neurazi, ale velky rusivy element vidim ve stridajici se kresbe. Tento typ nekonzistentnosti uz po letech nedavam a nevidim v tom zadnou pridamou hodjotu udelat jeden pribeh s dopredu nasmlouvanymi tremi kresliri. Pak zmenseni formatu zde jedine uskodilo, a nechapu, proc se na zacatku pise, jake strany delal ten ci onen kreslir a pritom cely komiks nema cislovani ani predely mezi kapitolami (sesity).
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.12.2023 19:10Žoldnéř #10: Obři
    Tak to byl sešup. Tohle jako by ani nebyl náš Žoldnéř. Osobně mi povídkový model nevadí, ale musí se to umět. Segrelles to neumí. Je to prostě jen kresba, která je skvělá, s textem. Asi aby byl. Nezáživné, předvídatelné a hlavně ničím svět neobohacující. Já zde mohu kvitovat jen kresbu a bonusy. Zbytek vyčpěl.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.12.2023 19:02Aristophania #1, 2
    Tohle mě jaksi moc nechytlo. Takové zmatené, zbytečně užvaněné a vlastně to zase jeden na jakýchsi belgofrankofonních komiksových fantaskních prvcích. Cosi v šemsi, nazveme to nějak, ať je to libozvučné, trochu záhady, starý mentor, dávné tajemství, rodinné dráma, a hlavně dětští hrdinové. Pro mě už je toto jakýsi střed, který nějak pobaví, ale nic extra mi nedá. Kdo tomu holduje, jen ať čte a podporuje. Jako start pro nováčky v evropském komiksu - proč ne. Samotnou kresbu hodnotím velmi kladně, tam problém nemám.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.12.2023 18:55Velký mrtvý (Integrál), knihy I až IV
    Má to slušný náběh a v prvním okamžiku, kdy jsme v mikrosvětě, říkám si, že by to mohl být zajímavý čtenářský zážitek. Bohužel, ale vystřízlivění z tohoto světa se dostaví tak rychle, jako Paulina a její těhotenství. To je zároveň zádrhel této knihy. Moc času v tom světě s mrtvolou nepobudete a pak jste odkázání sdílet ponurý svět ve Francii, z kterého se záhadně během pár měsíců stane jakési divno postapo. Vše přitom doprovázené honičkou za holkou, ke které má Erwan velmi podivný, až pofidérní, vztah. Ono to vlastně je tak příjemně blbé, naivní, až to nějak neřešíte a díky tomu tempu se necháte unést, kam to povede, takže tohle tomu komiksu, prozatím, promíjím. Mikrosvět a universe komiksu mě baví a je to fajn. Kresba famózní, čtivá a přehledná. Docela se těším na druhý díl.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš10.12.2023 22:40Pes baskervillský
    Napodruhe uz se mi to cetlo o poznani lepe. Kresba to umne doprovazela. Navic jsem se celkove mene ztracel. Davam ctyri.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš9.12.2023 18:05Mimozemšťané
    No, tohle nedopadlo nejlepe. Nejak jsem ocekaval stejnou linku jako ve 13 ze stare ctvrti, ale tohle je jeji slaby odvar. Je to opravdu znat, ze Toufarovy scenaristicke kvality v Mimozemstanech chybely. Navic je to pro me i prvni ceskoslovensky pribeh / komiks / kresleny serial, ktery mi prisel jako socik. U jinych jsem to nemel, ano, bylo to z te doby, ale jako by se autori snazili to davat na okraj a nezatezovat mladou mysl danou dobou. Tady jako by to bud neumel nebo nechtel. At uz slo o ty hranice nebo pionyrske veci. Jen pocit, ale prislo mi to tak. Celkove se mi to strasne blbe cetlo a spatne jsem se orientoval v deji jednotlivych pokracovani, byt toho textu tam nebylo tolik, jenze byl balastni. Chybely predely mezi pokracovanimi a navazovalo to na sebe velmi neorganicky, asi kdyz to ctete s odstupem, kdy jednotliva pokracovani vychazela, tak to slo, nevim. Za me je tohle proste slabe. Jedine co musim vyzdvihnout je Oskarova kresba, na kterou kolikrat nenecham nit suchou, ale tady mi to sedlo, misty kolikrat i vic nez ve Trinatce. Dam si to nekdy jeste jednou, ale prozatim je hodnoceni prumerne, a to z velke casti diky kresbe, jinak bych dal asi mene.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.12.2023 12:52Bylo x nebylo?! Komiksové legendy ze Slaného a Slánska
    Mila sbirka, ktera by si zaslouzila vice prostoru, at uz se jedna o pocet stran na pribeh, nebo pocet autoru. Na 1-2 strany toho moc nevynikne, ale stejne se autorum podarilo maximum a zdanlive nemozne. To jim ke cti. Na druhou stranu ty scenare dostavaji na zadek fest, kdyz mate proste malo prostoru. Spis to cele beru jako, jednak seznameni se Slanym, druhak dalsi portfolio ceskych kresliru. Kopecky me zacal velmi zajimat a urcite se na nej zamerim. Gruml neni muj salek, ale neco na nem je, a i v Kytici predvedl, ze fakt umi. Jeho Kolovrat byl vynikajici a mrazi porad stejne. Cenkl si zde odbyva svou premieru a jemu opravdu delka uskodila, potreboval by vic prostoru. Urcite by si zaslouzil prostor treba v Aarghu. Tomasi, to je na tebe (smich). Buryan zde ma take svou premieru a je to hodne sve az na hranici ceskeho retra z let 70. Ter a Smrtihlav uz jsou nam nejak zakoreneni v povedomi a urcite se tesim na jejich dalsi tvorbu. Redakce ma sve mouchy, ale co naplat. Za me slusna prace, spokojenost a chce to dalsiho Slanocha.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.12.2023 12:45Velká kniha komiksů #3
    Hodne zbrani, stejne tema. Proc ne. Ja nad tim nikdy nepremyslel, ale jak to ctu po letech v takove edici, rikam si, ze to je pomerne zajimave koncipovane. Hodne jsem jich cetl v jinych pozdejsich souborkach az na tyto: Treskow, Slavne vraky, Stribrna galeona a Strach prichazi ve tme, a ty mam samozrejme moc rad, i Prubehy psane strelnym prachem. Z tech, co jsem cetl az zde, me lovci pokladu bavili mene, ale Treskow a Strach byly paradni. To jsem si uzil, u Strachu je jen videt, ze mel limit v poctu stran a je to znat. U Treskowa se nabizi dalsi pribehy, bylo to moc mile a klidne to premostit do soucasnosti a nova dobrodruzstvi jiz stareho Treskowa, ale proc ne. Slavne vraky jsou ukecane, ale kresba byla famozni. Konecne Pergler, ktereho jsem si uzil na 100 %. Galeona byla take fajn, ale byla proste ukecana a nicim nijak zvlast nevycnivala. Vcelku jsem se sbirkou spokojen, byt ji hodnotim teprve az ted, co jsem ji teprve nedavno sehnal.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.12.2023 16:48Brodeckova zpráva
    Jako bych četl příběhy typu Adelheid a cokoliv od Körnera. Drsné a tvrdé. Komiks se s ničím nemaže, ale přitom to dávkuje poměrně umně. Líbí se mi to znázornění zmanipulovatelnosti lidí a po válce to muselo jít sakra snadno. Příběh je vlastně smutný a dojemný, přitom je temný a drsný. Není to lehké čtení a je potřeba si všímat všech detailů v kresbě. Další skvělý Argo zářez, který bohužel pro ně znám už z dřívějška v polštině. Kdo by to byl býval tušil, že to někdo u nás vydá, že... Kresba je exkluzivní a Larcenet si nás dává. Ten poválečný hnus k té kresbě skvěle sedí a jeden by řekl, že až mrazí. Paráda do chladných zimních nocí.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.12.2023 16:45Španělská epopej
    Po dlouhé době mě zase bavil nějaký komiks. Poslední dobou to bylo takové milé počteníčko, srandičky, žánrovky, prostě na pobavení, ale tohle mi vyloženě sedlo. Vážně dobrý počin. Je až neuvěřitelné s jakou pokorou a detailností Altarriba zpracoval životy svýh rodičů a do toho to Kim tak bravurně nakreslil. Oba příběhy jsou si přitom naprosto odlišné a sdílí jen svého potomka a Francovu vládu. Otec je drsný a přímočarý příběh, mnoho změn, mnoho pádů a to vše hnáno velkou touhou změnit svůj život. Často se tlačí na národní linku a je opravdu těžké se zorientovat, co je vlastně správně. Jak to potom měli brát lidi, když bylo tolik politických změn, tak jim nezbývalo než se v tom nějak plácat a přežívat. Matka je zase milý a dojemný příběh v pozadí, jakoby byla dodatečná postava, ta na okraji, o kterou nejde. Hodně se tlačí na náboženskou linku. Dalo by se říci, že oba světy jsou ztělesnění "sváru" těla a ducha", "masa a krve". Přitom vidíte to pozadí kolem a je vám vážně nevolno a paradoxně mě víc bylo nevolno z těch všech komplotů a předsudků v matčině příběhu. U otce to bylo jinak, to byly nárazovky, když trpěl, ale pak to odeznělo. Matka trpěla dlouhodobě. Vtipná linka je, jak se oba vnímali ve stáří. Pohled otce na matku a matčin pohled na otce. Jak mi ta linka vadila, že se tam nic nedělo, tak nakonec to hodnotím poměrně kladně. Prostě důstojná tečka za jejich dlouhým životem plný strasti a útrap, přitom tam byla zrnka štěstí v podobě jejich syna, který se z toho evidentně oklepal a komiks hodnotím jako jeho osobní terapii, či testament, velmi prapodivný testament. Takže já jsem velmi spokojen a kdo si chce vážně počíst a něco se dozvědět, měl by sáhnout po Epopeji. Není to lehké čtení, ale přitom se čte dobře a plynule., Kresba je velmi dobrá a čtivá, ničím mě nerušila a ten vjem, který mi měla předat, se dostavil. Ideální na svátky, zpříjemnit si je něčím kvalitním.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.12.2023 17:50Velká kniha komiksů #2
    Jsou tam skvělé příběhy, ke kterým jsem dostal v novějších edicích. Nicméně mi toto vydání nevadí. Anotace jsou fajn. Grafická úprava je také v pohodě. Přesto se tam našlo pár příběhů, které jsem doposud nečetl a ty byly slabší, než na co jsem byl u jiných zvyklý. Cesta kolem světa byla moc fajn, Stroj času mě nakonec moc bavil, ale zbytek byl takový střed (Lovci zelených pokladů, Asií křížem krážem, Znovuzrozené lodě, Karibská perla. Ostatní komisky už znám a ty mám moc rád. Tam to hodnotím velmi kladně.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.12.2023 17:33Správná pětka 2: Správná pětka opět v akci
    Trochu slabší než předchozí díl, ale pořád zábavné a zajímavé. Občas jsem se ztrácel, oč vlastně jde. Postava restaurátora mě jaksi minula a z velmi zajímavé postavy, která vypadala dost antagonisticky, nakonec nebylo nic a objevil se až na konci. NA druho ustranu se zase více poodhalilo z Georginina panství. Postavy se více sbližují a tohle zase můžu, jen mi to místy přišlo roztříštěné, jako by se tam odehrávalo více dějových linek v krítkém čase, které ale na tak malém prostoru nestihli autoři pořádně rozehrát a tudíž to museli rychle utnout. I když, kdo ví, co bude dál. Co jsem četl, tak příběhů je docela dost a možná budou provázané jako Čtyřka z Baker Street. Jediné věci, které opravdu nerozumím, je rozbití klasického albového formátu, aby se to nakonec u nás vydalo jako knížečka s upravenou paneláží na více stran (většinou 2). Nepochopil jsem, proč nemohl Slovart zůstat u alba o 32 stranách. Nicméně se budu zase těšit na další díl, tak doufám, že to bude brzy.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.12.2023 17:27Rahan #04
    V této knize dominuje Človíček a konečně se Rahan někam posunul a nbídl jiný rozměr. Ještě ho troch usadit, abychom více poznávali okolí a je to. Mohlo by to být více provázanější, resp. se i vracet. Uvidím, co bude dál, mě to pořád baví, ale nedovedu se zase předsatvit, že někdy čtu např., 16 knih po 3 příbězích na 20 stran za sebou, jež amjí podobný syžet. Uvidíme zkrátka, co přinesou další díly. Kresbu pořád hodnotím víc než kladně, fakt pastva. Koncert.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.12.2023 17:25Rahan #03
    Rahanovi se daří jedna věc na výbornou a to je budování napětí. Tak, jak on je neznalý světa, je neznlý i čtenář, který netrpělivě vyčkává, kam ho nohy, osud a prozřetelnost zase zavedou. Co se zase naučí, koho zase potká. Místy jsem měl pocit, že se leccos opakuje z předchozích dvou knih, ale zatím to ještě není tak okaté ajá si pořád říkám, že to určitě bude mít nějaký smysl. Skoro v každém příběhu ztrácet svůj drahocený nůž už je dosti ohrané a mohl by se také zastavit a chvíli prozkoumávat okolí, zdržet se u určité party lidí na déle než 1-2 noci. Nicméně tohle byly velmi dynamické příběhy a já si je zatím pořád užíval. Možná je dobře, že to vychází po 3 příbězích po cca 20 stranách. Je to správný oddych a přitom to pořád má švih.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.12.2023 17:19Prašina: Křídový panáček (souborné vydání)
    Nejsem fanoušek sešitů, ač jsem se o to snažil jím být poměrně dlouhou dobu, ale prostě ne. Čekat, čekat a zase čekat, do toho odklady a průtahy, ne prostě ne. Nějak jsem to tehdy dočetl, ale vadila mi ta roztříštěnost. Navíc se tak komiks neskutečně prodražuje. Nicméně se mi celý ten koncept kolem Prašiny líbí a já se nemůžu dočkat na další komiksy a příběhy. Začíná mě lákat si přečíst knižní trilogii. Na jeden zátah Křídový panáček vynikne a dává mi to větší smysl. Na druhou stranu to o to víc působí zase urychleně a vše jaksi rychle odsýpá. Na druhou stranu, když bude vícero příběhů, tak tohle bude krásná mozaika plná příběhů z Prašiny a tohle tomu bdue vévodit. Mě to pořád bavilo a líbí se mi ten RŠ styl tajemna a ještě k tomu v současnosti, za mě velmi zajímavé a nápadité. Co zamrzelo, že tam nedali všechny stránky ze sešitů, viz doslov z prvního sešitu. Když už souborku, tak aspoň vše. Ano, nabízí se to něčím okořenit, skicy apod., ale tohle mě tak netankuje, než když tam nedali vše, co v původním sešitovém vydání bylo. Přrovnání ke zmrzlině a masce Kačera Donalda pobavilo - trefné.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.12.2023 17:15Nexus - Ikarie speciál comics
    Jedna velká kravina, kterou mám jen do sbírky, protože Karel Zeman. Tečka.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.12.2023 17:14Murena #02: Cyklus manželky
    Tady jsem měl jediný problém. Ten se týkal názvu, cyklus manželky, který mi zde nepřišel až tak vystihující, jako cyklus matky. Tam se to kolem ní točilo, kdežto tady mi přišlo, že moc ne. Ano, byly tam jasné posuny, jasné náznaky a vládce loutek, ale přese všechno jsem to tam neviděl až tak často. Na druho ustranu mi ten přesah do historie přišel mnohem výraznější, viz Galie, požár, vestálky aj. Obzvlášť oceňuji náhled do běžného života Římanů, ale zároveň mi tento cyklus přišel méně konzistentní ve srovnání s cyklem matky. Zároveň mě bavil Murenův propad do temnoty a on sám musel balancovat mezi dvěmi rovinami. Celkvoě jsem byl vlastně spokojen, ale mnohem víc mi cyklus manželky přišel jako intermezzo, mezidíl, postupné svazování volných konců, aby došlo ke grandioznímu finále. Kresba byla famózní a nedovedu si Murenu představit bez ní. Nu což, uvidíme, co za pár let přinese třetí cyklus.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.12.2023 17:08Kačer Donald 2023/02
    Asi podobně jsem se cítil, jako když jsem dočetl předchozí číslo. Díl s Magikou byl velmi povedený a představil mi úplně jinou stránku postav. Opět solidní a slušné.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.12.2023 17:07Kačer Donald 2023/01
    Nedávno jsem si pročetl pár starších čísel a bavilo mě to jaksi napůl. Divné, ale tady to neplatí. Mně ty příběhy v tomto čísle přišly parádní, milé a úsměvné. Odsýpaly, bavily mě a celkově se mi líbil ten výběr napříč. Carl Barks potěšil velmi. Je to drahé, papír nic moc, ale je to prostě klasika, návrat do dětství.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.11.2023 06:06Octobriana
    Starej, dobrej a poctivej galimatyáš, ale nemyslím to negativně. V komikse je všechno, sci-fi, mystika, spiritualismus, konspirační teorie, Däniken, Studená válka, Náckové, brak, pulp, Česko a už mi dochází nit, co ještě tam je. Tyhle všechny prvky tam lze patřit, jen u posledního spatříte pouze znaky související s Amazonou a tvůrčím procesem mezi Sadeckým, Konečným a Burianem. Kdo, to nezná, ať hned dožene, zdroje na to už máme (konečně). Nicméně, co s Octobrianou dál.... V Aarghu jsme měli možnost se s tímto komiksem seznámit a kdo by čekal, že z toho za 2-3 roky bude graphic novel. Možná je i dobře, že původně plánovaný film nevyšel, protože by to asi ještě nebylo ono a třeba teď dozrála půda a právě díky komiksu. Komiks je vcelku povedený, dostali jsme přesně porci toho, co Octobriana ztělesňuje. Sám si říkám, udělat-li to jinak, jak? A docházím vždycky k tomu, že by to musel být de facto jakýsi druh eko-winter soldiera a to fakt ne. Ona superhrdinská prvoplánovost v této knize de facto chybí a možná i účelově na ni není brán zřetel. Pouze na začátku vidíme jakousi misi, ale vše ostatní je pak vliv okolností a Octobriana je prostě jen mystická, dávná bytost hledající své kořeny a smysl života. Ve třech kapitolách se to celé prolíná, ale jde to primárně kupředu a na mě to působilo dojmem poznat střípky života Octobriany a dojít postupně k cíli. Já s tím opravdu nemám nejmenší problém a zaklapl jsem knihu s uspokojením, že tohle tu chybělo a hlavně ž to nebyla kravina jako úlitba americkým superhrdinským komiksům (nejsou Devadesátky, že). Zkrátka chyběl closure s touto postavou. Nemyslím tím, že ať už další nejsou a kruh se uzavřel, ale zkrátka dluh je splacen. Nejdřív vyšla kniha s celou kauzou kolem Octobriany/Amazony. Pak vyšel postupně Bimba Konečný a jeho komiksy (plus dokument a monografie), který tu jako jediný chyběl ze všech těch autorů kolem Octobriany (a českých komiksů obecně). A teď došlo i na jeden ucelený příběh. Takže mé díky patří Markovi Bergerovi a Ondřeji Kavalírovi. Možná je další meta opravdu ten film, nebo aspoň krátký seriál (ideální pitch pro streamovačku).

    PS: chápu někdy ty výkřiky a povzdechy, že vyšlo soubroné vydání a v něm nic tzv. navíc. Zde opět skvělá redakční práce páně Prokůpka. I když jsem skoro vše věděl, znal či četl, tak pořád svěle napsané, čtivé a informativní. Ideální shrnutí pro "znalce" a ideální pro seznámení se v rozumném časovém rámci.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.11.2023 12:04Modrá CREW #30 - UCC Dolores #1, 2
    Uz jsem si chvilemi rikal, ze Modra Crew jde dolu, ale opak je pravdou, po dlouhe dobe serie, ktera me vazne zaujala, zajimala, a kterou chci cist dal az do rozuzleni. Moc se tesim na pokracovani. Ano, ma to zname literarni figury sci-fi zanru, ale to vubec nevadi. Je to dostatecne napinave a misty i vtipne, punc tajemna tomu svedci a kresba neni uplne typicka na BD komiksy, vic mi to evokuje tuzku a koloring s jemnymi linkami. Za me povedena prace a vyber.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš31.10.2023 08:56Hvězda pouště
    Primocarovka, ktera si na nic nehraje. Celkove to dobre balancuje nad pro ctenare zjevnym s tim, co je skryto. I kdyz to nijak neprozivate, presto jsou ty zmeny a twisty na slusne urovni. Marini umi byt hezky explicitni a Desberg pise slusne. Jen jsem mel obcas pocit, ze neni kasne kdo kdy na koho mluvi. Kolikrat mi prislo, ze mluvi k sobe, ale bylo to v nejake akci. V tomhle byl trochu chaos, ale jinak velmi dobra a slusna porce akce, nasili a ameriky. Prijemny kontrast barbarstvi a civilizace. Holt settlerska logika.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.10.2023 17:02Vlkochodci
    K filmu jsem se zatim jeste nedostal, ale tohle bylo vcelku paradni. Misty uz trochu vycpele svym tematem, ale tohle bylo aspon dobre pojate a ctive. Kresba, resp. animace, take na vybornou, velmi originalni.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.10.2023 16:58Velká kniha komiksů #4
    Strazci v teto verzi maji pro me hodnotu jen v pokracovani a v poslednim pribehu od Konupcika. Zbytek uz mam jinde. Pres to vsechno se mi to libi, anotace jsou mile, a samotni strazci po x letech take, i kdyz to beru s velkou rezervou, nota bene, ze jsou venku Bubliny se Strazci od Filipka. Ja si to vazne uzivam. A Krizova vyprava me moc bavila.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.10.2023 16:55Velká kniha komiksů #1
    Tohle bude porad skvele, i kdyz uz hodne komiksu vyslo jinde. Pro me je tam jeste dalsi vjem a to je srovnani s aktualnimi verzemi na trhu. Zajimaji me ruzne verze, ktere se v prubehu let objevily v tiskovinach.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.10.2023 16:53V horách šílenství H. P. Lovecrafta #02
    Super zakonceni, dobra mytologie, kvalita nekolisa, za me paradni komiks, kdyz to vidim vcelku. Tanabe je vazne fanousek a jeho vizualni pojeti je velmi pusobive. Za me paradni komiks.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.3. 13:12Modrá CREW #26 - Ekhö: Zrcadlový svět #9, 10
    Mne spis prijde, ze je to obracene, ze nahoty pribyva.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.3. 12:27Lady Baltimore #02: Spojenci
    Deefha: jeste, ze se nazvy alb neprekladaji, ze, viz https://www.phono.cz/en/vimage/1000x1000/data/image/zbozi/deep-purple2-ochutnavka.jpg
    :-D nahodou jsem na to narazil pred lety v bookletu remasteru Come Taste the Band alba.
  • Darth Raelchi
    Tak jsem docetl The Thing magazin a je to vazne tuctove a Ditko jentam jen rutinersky, resp se hleda. Mysterious traveler volume 3 jsem psal, ze me taky moc nenadchlo, ale Creepy presents souborka se vic nez povedla. Ta me vazne bavila a duo ditko/goodwin fakt umi. Pokud na to narazite, berte, pastva.
  • Darth Raelchi
    Baatcha: Beru, Doctor Strange je nekde jinde, ale zase je to scenaristicky v opratich. Nicmene jsem mel tu moznost cist komplet Ditko run a je to taky pastva. Jinak jsem nedavno konecne prelouskal Mysterious Traveler vol 3 a je tam dobra jen ta kresba, scenare des. Uvidim co prinese Eerie a Creepy souborka a The Thing magazine od Gwandanaland. Pak poreferuji, ale jo, beru zpet, strange se povedl v mezich toho, co slo.
  • Darth Raelchi
    Pan rostlin: mrkni se na Ditka v Mysterious Traveler od Fantagraphics, The Thing magazine z 50. let a a Creepy a Eerie magaziny. Dark horse ho vydal v kompletu btw, a to je panecku jizda. Kam se hrabe Marvel. Ac dobry a kvalitni kreslir, tak Marvel ho docela svazoval. Viz vyse ma takovou svobodu a tvurci strevo, ze to az neni mozne, co predvadel.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš4.1. 21:57Sedmička: Klukovská dobrodružství na řece
    Tak je to komiks! Ja si rikal, co to je na Vavrove webu. Uz objednano!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš4.1. 07:06Poznej Mši svatou
    Diky za info. Koukam, ze anglicka verze nema latinu, narozdil od ceske. V nahledech to neni evidentni, ale komiks.je de facto dvoujazycny. Hezka prace.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.1. 20:39Poznej Mši svatou
    Konecne to mam doma. Jsem zvedavej, co to bude zac. Je to k tomu pekne 50kove retro, honba za komiksovou historii zacina. Kresba je paradni na tu dobu, ted uz jen ten obsah.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš31.12.2023 09:09Poznej Mši svatou
    Tak objednano.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.12.2023 07:53Kačer Donald 2023/03
    Neni nahodou myšák mickey z tvrdym i? Jsem nad tim zasekl, jestli to neni autorska licence... Mam na mysli anotaci s vypsanymi pribehy.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.12.2023 14:00Oskar Ed 1–3
    To je stejne, jak u Divociny.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.12.2023 21:18Bylo x nebylo?! Komiksové legendy ze Slaného a Slánska
    Jsem se minul povolanim koukam.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.12.2023 12:56Bylo x nebylo?! Komiksové legendy ze Slaného a Slánska
    Kdo ma o tohle zajem, tak upalujte do Slaneho do infocentra. Cena je zdarma a pro sbaretele nutnost.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.11.2023 16:15Octobriana
    16. bude podpisovka a křest na Knihexu, ptal jsem se přímo autora, akorát jsem jak na potvoru mimo, tak kdyby měl někdo cestu, nechal by mi to někdo podepsat?
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš19.10.2023 06:46Kačer Donald 2023/02
    Alistair je kdo nebo co?
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.10.2023 07:07Kačer Donald 2023/02
    Ja uz si to radsi posichroval u pani v trafice, at mi da echo. Tenhle duckhunt me nebavi.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš7.10.2023 13:17Marvel Origins #001: Spider-Man 1 (1962) (testovací)
    Ja doufam, ze uz ne. Uz by to chtelo zmenu a vydavat neco jineho. Star wars legendy by si to zaslouzily.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.10.2023 17:32Duna - grafický román, kniha 1
    baatcha: havlně jsem tohle PR četl už tak 2-3 roky nazpět, co tento díl vyšel v originále. Takže to je přeložili a po svém domazlili. Nicméně ta adaptace vypadá slušně, nečetl jsem ji, páč není kompletní, ale obraz vypadá dobře a délka nějakých 600-650 stran celkem je pomalu počet stran románu, doufám, že to nebude jen vizuální orgie s líznutím si k předloze. Vtw třetí díl má vyjít někdy v červnu 2024.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.9.2023 22:19Kačer Donald 2023/01
    Ani mi nemluvte, sam spekuluji nad originaly, jestli jo nebo ne. Jenze ja jsem si nejak zvykl na tu cestinu, tak nevim, jestli by se mi to libilo. Pri cteni se mi v hlave zobrazuje ten dabing a mam z toho vetsi srandu. Chjo, Albatros.... Thorgal pujde asi taky do kopru.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš29.9.2023 20:24Kačer Donald 2023/01
    Lanta 1: tomu rozumim, ale mne primo v Sendu jasne rekli, ze to bude k nabidnuti k preplatnemu, viz muj jisty stary prispevek. Tak jsem si rikal, asi z toho sedlo. Kdy jindy dat pruzlumny prodej nez nechat lidi namlsat a donutit je si koupit predplatne.
    Baatcha: o tech klasikach ani nemluv, mozna mame vetsi povedomi, me to vazne obohatilo, ale na druhou stranu to stejne zarizli, takze ted si z toho vybrat. Osobne bych se nekdy rad ucastnil schuze v Egmontu, takhle to vypada jako jeden velky komplot nebo vydavat nahodile komiksy a knihy. Zkratka Egmontu, ergo Albatrosu, vubec nerozumim.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.9.2023 12:53Kačer Donald 2023/01
    Koukam, ze to byly asi velky reci, ze bude Kacer Donald vychazet pravidelne. Na Sendu zatim nic, nikde jinde taky nic. Hmmm
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.8.2023 13:54Kačer Donald 2023/01
    Na zastavce Budejovicka kdyz pujdete do DBK do trafiky Valmont, vchod je u vylezu z metra, jak jsou ty schody, maji tam jeste ted 3 kusy.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.8.2023 12:34Kačer Donald 2023/01
    Volal jsem do Sendu a opravdu ho nabidnou k predplatnemu, ale prozatim neni v nabidce, snad pry pristi tyden. Pani nicmene zavanela jistotou v hlase, takze se ho treba uz brzy dockame. Ptal jsem se jestli nema aspon nejake info o moznosti koupe nekde v trafice apod, a to bohuzel nevedela.
  • Darth Raelchi
    instageek_cz: a to si jeste nedrzel v ruce puvodni stripy, resp. jejich souborne cernobile vydani, nez to casem Herge totalne prekopal, upravil a vybarvil. To je uplne jinej tintinovskej "masakr", ber s nadsazkou. Jednak je to puvodni delsi a spousta dialogu je opravdu v duchu toho nejryzejsiho kolonialismu, v barevne verzi aspon uci matiku, ale v puvodni o predcich belgicanech. Jsem si takhle obstaral deluxku prvnich dvou dilu ve francouzstine a super, proste je to dobra historicka studna. Jestli te to zajima, tak pred megabooks, byvaly oxford bookshop, ma svou franc pobocku ve Stepanske ulici v Praze. Pani byla velmi ochotna a z vlastni iniciativy mi nakonec poridila deluxku sovetu a dokoupila i kongo, ktery jsem ani nevedel, za takhle vyslo. Cenove je to trochu raketa, ale je to fakt skvele. Ja ujizdim na retru, sleduju vyvoj komiksu, takze pro me.to je voda na muj mlejn.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.8.2023 19:53Kačer Donald 2023/01
    Yogi: pred chvili jsem prosel vsechny trafiky co byly na metru Opatov, Budejovicka, Kacerov a Chodov vcetne Westfieldu a Alberta, vcera jsem prosel trafiky na Nadrazi Holesovice po navratu z Banatu. Nikde zatim ani tuk.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.8.2023 15:23Kačer Donald 2023/01
    Toe: diky, uz jsem se na Chodove pripomnel
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.8.2023 08:00Kačer Donald 2023/01
    V cp o nicem zatim nevi, bezna distribuce to nenabizi, vypada to, ze vydavatel neni egmont pod albatrosem, ale ze jee o opetovny polaky pokis mit tu egmont polska. Zatim nic blizsiho nemam.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.8.2023 11:26Kačer Donald 2023/01
    Relay to nema, ma nekdo tip kde to koupit? Zeptam se jeste v CP, jak to vidi u nich, pak napisu.
  • Darth Raelchi
    Mohu doporucit i kolorovanou verzi s bonusovou vyrazenou strankou (u deluxe edice). Ano, je to drahe, cca 800-900 kc, ale nadherne. Bonusy taky potesi. Skoda, ze to u nas nikdo nevyda...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš7.2.2023 10:25Zázraky
    Instageek_cz: zkus si sehnat i vyrocni americkou verzi par let starou, o ktere jsem tu uz psal. Tam je tech bonusu panecku a vse krasne doplnuje cely opus. Tam je fakt vsechno.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš10.1.2023 21:46Vůle, kniha první
    Fakt doporučuji se tímto prokousat. Správná pastiche, mišmaš všeho možného co jde se steampunkem a válkou smíchat. Správně ujetý příběh, funkční, jedoucí na vlně západního komiksu, proč ne. Je fakt, že už mám takových příběhů za sebou a vyloženě je nevyhledávám, ale když jsem to v době vydání před lety četl, tak mě to vážně chytlo, akorát mi tenkrát vadilo, že jsem měl nedokončený příběh v podobě prvního alba a druhé v nedohlednu a pak ještě na loňském Crewonu zjistím, že i druhé album není pořád komplet příběh, ale třeba se k tomu tvůrci dostanou. Docela se mi i líbila ona kampaň a správný humbuk kolem tohoto ,dalo by se říct, celonárodního projektu.
  • Darth Raelchi
    Baatcha: a to me naplnuje optimismem.
  • Darth Raelchi
    Baatcha: to je fakt, ja sel hlavne po adamsovi a "moc" to neresil. Nicmene jsem koukal na dalsi dve knihy co maji jeste vyjit a je tam vyhradne Detective comics a Batman serie, takze pohoda, to uz snad bude lepsi.
  • Darth Raelchi
    Doppelganger: no, musim uznat, ze urcite stare marvelovky taky snesu, DD, Doctor Strange, X-meny, ale je fakt, ze cokoliv jsem cetl z te doby od DC, byla vetsinou tragedie. I kdyz Podivna zjeveni a GL s GA byly fajn knihy. Starej Batman od Fingera a Kanea, WW od Marstona me taky bavily. No, jdu se tim prokousat.
  • Darth Raelchi
    tvl podle tech komentaru me to zacina desit - to je fakt takova hruza..?! tady jsem aspon tajne doufal ze to bude srozumitelne
  • Darth Raelchi
    Odysea byla utrpení, a asi to bylo i tím, že si to Adams napsal sám. Navíc to jeho kouzlo v kresbě, aspoň pro mě, vidím v té době, kdy začínal v Marvelu a posléze v DC. Současného Adamse jsem nikdy nemusel, ať už to byla Odysea nebo něco jiného, např. Blood jsem kdysi prolistoval s tou 3D obálkou. Proto jsem ji vlastně tenkrát četl a proto mé oko zbystřilo, když avizovali 3 části Adamsova Batmana. Akorát to mám hoši obráceně :-), spíš přeskakuju to ostatní, abych možná toto i zakoupil. No, nakonec jsem neodolal a vzal to. Vypadá to obstojně. Uvidím. Jeho X-Meny vážně můžu. Inhumans vlastně taky. Green Lantern a Green Arrow byla paráda. Batman je srdcovka, ač už ho vlastně nečtu aktivně.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.12.2022 14:53Šangri-La
    Ze z jeji drahy... To zni, jako kdyby byl prekladatel plzenskeho puvodu...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.12.2022 05:40Šangri-La
    Si to asi prectu znovu, cetl jsem to pred pul rokem a prislo mi to jako pekna hovadina o nicem.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.11.2022 17:53Zázraky
    Škoda, že se CREW nepustila do výroční edice: Marvels 25th Anniversary Hardcover Edition s 504 stranami. To by si zde opravdu zasloužilo vydat. Ideální formát, lehoučké, pevná vazba, tuna bonusů, komplet scénář, co víc si přát.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.11.2022 22:12Perramus
    Argentina je opravdu zajimava komiksova "velmoc". Hodne autoru se jimi inspirovalo. Sam Oesterheld je zahalen tajemstvim kolem sve "smrti". Breccia je u nich zlato, Solano Lopez udelal skveleho Eternauta, asi nejlepsi komiks, co jsem kdy cetl, nota bene za posledni dobu. Perramus si rovnez setrim, ale urcite bych nevahal. Mort Cinder je jeste skvelej a Eternaut 69 taky neni marnej, jen je vic primocary a politicky.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.11.2022 14:06Velká kniha komiksů: Bimba
    Si pis Kapis
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.10.2022 21:09Rahan #01
    Další věc, na kterou se moc těším
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.10.2022 11:31Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka
    Na tohle jsem vazne zvedavy, znam jen okrajove. Tesim se na zajimavou retro naloz.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.10.2022 20:46Velká kniha komiksů: Bimba
    i já!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš17.10.2022 21:41Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Marko Čermáka
    Me porad stve, ze tam proste nedali stinadelskou trilogii. Proste to jsou rš a tečka, bez diskuse. Obalku snesu, zvolene poradi urcitych pokracovani take, a ze je cast bonusu vynata ze Signalu z neznama, budiz. Ale proste, ze tam nejsou stinadla neberu i pres vsechny apologeticke komentare snjf apod vubec v potaz, za me je to neobhajitelne. Nota bene, ze to delal Cermak. Budiz kdyby to delal nekdo uplne jiny tenkrat, tak to nejak lze pobrat, spatne, ale jde. Na druhou stranu kus neceho pozitivniho na tom je, a to je Vavruv Cermakuv run a je nadhera koukat na 13 alb a jeste pribude dalsi v roce 2023, tipuju leden, jako tenkrat u posledni Modre petky.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš17.10.2022 18:24Velká kniha komiksů: Bimba
    Tak to oni psali, ale sam si rikam, jestli to pujde do bezne distribuce, pikud ano, tak kdy vubec... Mne jenom z Liman sport psali, ze to nemuzu mit driv nez na krtu, podle zadani vydavatele.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš17.10.2022 07:30Velká kniha komiksů: Bimba
    Snad uz dnes to dorazi, se na to tesim, jsk malej kluk.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.10.2022 16:23Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Marko Čermáka
    Treba bude z Peciny novy Masterchef ceska...
  • Darth Raelchi
    Albatros, co bys chtel...
  • Darth Raelchi
    Tvl to jsem fakt necekal ze to bude ve zmensenem formatu. Fakt des a za stejny prachy, pravda, ma to ale o 20 stran vic. No nic, hlavne at je obsah dobrej.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.3. 07:12* Připomínky a návrhy
    Zdravim, mohu jeste poprosit o doplneni prekladatele k Afterpunk v anglictine: John Riley, a upraveni redakce: Jiri Pavlovsky a Ludovit Plata. Nikdo jiny v tirazi u redakce knihy neni.
    Diky
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.3. 14:24Sběratelský klub
    Delphín: uplne prahnu po tom mit komplet Prince Valianta a souborky z EC Comics.
    Radost mi dela sbirka komiksu Boguse Polcha a Bryana Talbota, jez mam i od obou podepsane.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.3. 09:14Pindárna
    Ja uz to zarizl.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.3. 10:57* Připomínky a návrhy
    Zack: ano ma, co jsem uvedł je z tiraze anglicke verze.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.3. 16:50* Připomínky a návrhy
    Rád bych se jen zeptal, zda-li budete přidávat Afterpunk anglickou verzi? Je o ní zmínka v české s odkazem, to je super, ale včera jsem ji na podpisovce kupoval a rovněž ji vydala v nákladu asi 200 ks CREW. 1984 od Dobrovského tu je taky v obou verzích...

    Asi bude třeba doplnit pár věcí k anotaci:
    přidat
    překlad: John Riley

    odebrat
    Korektura

    změnit
    ISBN: 978-80-7679-524-2

    Díky
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.3. 18:19Pindárna
    123peta: porad sleva ;-)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.3. 17:33Pindárna
    123peta: plna cena, nebo-li moc je 1100. Vcera jsem byl v cp a cena sedi. CC ma na ronina slevu, prvni dva tydny 40 % a potom 30 %, na black friday jdou i o 50 % dolu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.3. 16:58Pindárna
    Ja jsem i zaslechl, ze se pracuje i na treti knize s Oskarem Edem.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.3. 15:55Pindárna
    Jj, na Nanits jsem zapomnel. To byla taky jizda. A jeste Prasina! Jeezis, ja jsem dneska deravej.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.3. 15:34Pindárna
    Zabak38: nestydel bych se rovnou doporucit Afterpunk a pokud neznas Desive radosti a Kapsy, klidne se do nich pust. Pak se mi moc libil Namai a jeho 1984. Navrat krale sumavy se povedl, Octobriana mile prekvapila. Nedam dopustit na Morganu a Morgavsu. Pak uz bych sel ai moc do historie. Ze slovenskych vod doporucuji Lasica Satinsky 1-2.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.3. 22:05Pindárna
    Norri: tys mi do hlavy zasel seminko pochybnosti :-)! Ze bych si pockal na Dark Horse a s cim se vytasi, az vyjde posledni album...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.3. 12:48Pindárna
    Jeee, ja si nevsiml, ze Seneke tam daval odkazy, ja jen kliknul a neco se otevrelo. Ted uz to vidim. Tak konecne bude Blacksad! Pak vidim dalsi Requiem, super, no a uvidim, jestli me jeste (porad) budou brat Clever a Smart, a Red Meat. To je slusna porce.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.3. 11:19Pindárna
    Wasseg10: on bude dalsi Blacksad? To v tom videu nemuzu najit. Nespletl jsi se? Dalsiho Blacksada vyhlizim uz peknych par let.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.3. 09:05Pindárna
    Seneke: Psychoverzum jsem cetl prvni cast v polstine a vypada to slusne, na to se docela tesim. Bavilo me to vic nez Kill psi hlava, ktera vysla predtim. I ten Batman muze byt zajimavy, proc ne. Zbytek me mijel, a ze znovuvydaj Harleen, jedine dobre.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.3. 23:09* Připomínky a návrhy
    4
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.3. 13:33Art
    Mam dva listky na dnesek na komentovanou prohlidku Lachlandu v Galerii Villy Pelle. Nejsem dnes schopen tam jit a chci je udat, aby neprisly vnivec. Jestli mi za to neco date, budu rad, ale jinak je opravdu venuju. Kdo ma zajem, at mi napise PM i s mailem a ja mu poslu pdf. Kdo driv prijde... Zbytek znate.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.3. 12:38* Připomínky a návrhy
    Dotaz na adminy: planuje se pridani nove publikace od SNJF "Správný kluk Jestřáb a Svorní gambusíni"? Je tam cela puvodni verze komiksu Svorni gambusini. Dekuji
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.3. 07:53Sběratelský klub
    MaF: vidis a ja si rikal, ze mi i tady nekdo neco podsunul, a tos byl ty! Tak to diky dvakrat, ja vedel, ze nejen Aargh, ale i nekde jinde jsem o tom cetl a ono mi to pak uzravalo v hlave. Jsem rad, ze nejsem jedinej, koho to oslovilo.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš12.3. 12:20Sběratelský klub
    A ještě něco od slovenských bratří: https://monokel.ooo/produkt/lasica-a-satinsky-v-komikse-radostna-sprava-den-radosti/
    V loňském Aarghu byla ochutnávka a dozrálo to ve mě se o to víc zajímat a musím říct, že to je krásná sonda do minulých dob, ale ze slovenského pohledu. Fakt pěkné a zajímavé.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš12.3. 10:45Sběratelský klub
    Pro zajemce o slovensky komiks: https://www.startlab.sk/projekty/3736-nukleus-konecne-normalny-komiks/
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.3. 17:51Pindárna
    Ja do Albatrosu psal, ale je to uz tri tydny a nic. Takze bych rad neco aktualizoval, ale neni co. Zajimal jsem se o hodne veci, tak snad neco reknou.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.3. 14:46Art
    Jj, uz se taky tesim, listky mame az na 13, tak jsem rad, ze se mam nac tesit. Vypada to vazne paradne!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.3. 17:10Filmový a hudební klub
    Ja to nejak neprozivam, ty kung fu filmy, bud me to chytne nebo ne, ale co proste miluju je Bruce Lee a stve me, ze jsem prosvihl tu bluray edici vsech jeho filmu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.3. 13:39Pindárna
    Gwb: dekuji Ti.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.3. 12:55Pindárna
    Damacon: znovu. Co mas za problem? O co ti jde? Co si se mnou potrebujes vyridit?
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.3. 12:41Pindárna
    Damacon: co mas se mnou problem? Co jsem ti tak spatneho udelal, ze me tu musis napadat, inzultovat a vylozene me vyzyvat k nejake konfrontaci? Vazne nechapu, oc ti jde. To mas takovou potrebu to tady ventilovat? Co presne potrebujes? To vazne potrebujes prokazat neco o me? Tak si posluz. Uzij si to. Doufam, ze ti to v zivote pomuze a ze budes mit klidne spani.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.3. 12:29Pindárna
    Gwb: zadam te o smazani gifu, prijde mi to ubohe a tobe by se to take nelibilo, kdyby to nekdo tobe udelal. Nemyslim si, ze bychom si cokoliv udelali. Povazoval jsem te za slusneho cloveka. Mozna se nazorove leckdy lisime, ale ja te povazuji za chytreho a secteleho cloveka.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.3. 12:29Pindárna
    Damacon: evidentne chces konfrontaci, ac tvrdis, ze ne a ze jsi tu novy. Ty jsi sem prisel urazet! Jsem moc rad, ze o me vis vsechno podle jednoho videa. Tobe asi staci, abys odsoudil cloveka, ktery nechtel nic jineho nez si splnit sen. Odesel jsem z osobnich duvodu a nemam potrebu verejne ventilovat proc. Kdybys byl slusny clovek, slusne se zeptas, urcite by te na me kdokoliv odkazal a mohli bychom se o tom normalne pobavit, popr. bys napsal Filipovi. Je hezke, ze si tu neco laborujes a vymyslis pro rozdmychani diskuse, jakej jsem "debil", uzij si to. Mrzi me jedna vec, ze jsi do toho zatahl Filipa svymi teoriemi o nemoznosti pochopit, ze holt je nekdo vazne chytrej a ma nacteno. Filip je jeden z nejslusnejsich lidi, co znam, a pro me je to clovek tech nejryzejsich a nejuslechtilejsich vlastnosti, ktery jedna nezistne. Pro me byla a je cest s nim pracovat. Jestli si chces se mnou vyridit sve ucty, podle tech komentaru je to evidentni, ze ze sebe neco potrebujes dostat ven, najdes me na Heroldovych sadech v Praze 10, a muzeme si povykladat. Ne, huby nerozbijim. Povazuji se za slusneho cloveka a kdo me zna, vi, kdo me nezna, nemel by soudit, nebo aspon dat cloveku sanci nez rovnou odsoudit. Valon to de facto dobre shrnul. Par lidi vi, oc slo, par lidi si to mysli a par lidi proste chce bit psa onou holi. Znovu, uzijte si to. Jestli to z vas udela lepsi lidi, tak aspon neco z toho vseho vzeslo. Dal uz se k tomu verejne vyjadrovat nehodlam, nemam tu potrebu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.2. 20:06* Připomínky a návrhy
    Blackjag: ja uz to nemam, dal jsem to na prodej.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.2. 18:36* Připomínky a návrhy
    Toe: necham to blackjagovi. Navic jsem to zariz a budu se venovat edicim od Fantagraphics.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.2. 17:04* Připomínky a návrhy
    Baatcha: to jo, ja uz to nakonec zarizl a dalsi brat nebudu. Spis se zamerim na verze od Fantagraphics. Jako, Mickey Mouse v cizinecky legii, to proste chces!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.2. 16:43* Připomínky a návrhy
    Jen takovy dotaz, nezapomnelo se nahodou na Kacera donalda 1/2024? Uz je to nejaky tyden, co to vyslo a zde porad ticho po pesine.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.2. 17:43Filmový a hudební klub
    To ja s gustem konecne pujdu na Marketu Lazarovou do Ponrepa. Dunu 2 dame taky, must see a must have.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.2. 14:40Filmový a hudební klub
    Gmork: oni tam vylozene dali zapomenute veci, ktere nejsou ani tak moc v povedomi beznych lidi, ale tenkrat se povedly. Rbitov je moc znamej na tuhle sbirku, stejne jako Demoni. In search serie ukazuje spis vyvoj a predely. Proto jsem zvedavej na Alien Expanded dokument. Jak to bude dlouhy treba, a hlavne co poskladaji z ani ne 10 filmu. No, uvidime.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.2. 13:22Filmový a hudební klub
    Deefha: tak si nech poradit i timto dokumentem The 50 Best Horror Movies You've Never Seen: https://m.imdb.com/title/tt1671746/
    Basket Case tam zminuji take a celkove tam ukazuji dost nevsedni a zapomunte horory. Vrele doporucuju. Jeste stoji za zminku studio CreatorVC Studios, ktera dela dokumenty o scifi filmech, hororech a ted budou vydavat o Vetrelci. Mam predplaceno!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.2. 12:48Pindárna
    Pro zajemce o druhovalecne vyrovnani a odsuny nemcu, podporte ceske vydani autobiografie Helmuta Kopetzkeho: https://pointa.cz/project/397a16c3-6c03-11ee-9fd4-0242ac140008
    Je to z oblasti sumperska a vypravi i o svem zivote pred a po odsunu, o praci pro rozhlas, ZDF a dalsi. Sam jsem nadseny, ze kniha, snad, vyjde.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.2. 15:05Pindárna
    Ja to taky neznm nejak do hloubky, sam jsem kdysi dabno jednu knihu bouchnul na aukro aniz bych tenkrat znal dusledky sveho jednani, ale napravuju to. Na YT je ke shlednuti biograficky snimek Krvavy roman, 1993, od Brabce.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.2. 13:40Pindárna
    Tak Paseka potesila, Krvavy roman od Vachala musim mit!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.2. 15:02* Připomínky a návrhy
    Poprosím o změnu počtu stran ze 422 na 392 u publikace "Příběhy československého komiksu I.: Od pana Ťopáska po Supermana"
    a ze 422 na 424 u publikace "Příběhy československého komiksu II.: Od Rychlých šípů po Jamese Bonda"

    Díky!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš12.2. 12:58Sběratelský klub
    Diky! Jiz podporeno.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš10.2. 09:02Filmový a hudební klub
    Gmork: ty horory mam taky rad, jen se uz na ne nedokazu opakovane divat. Jsem to zkousel a proste ne. Takze si ty klasiky necham v blahe pameti. Nove horory jsou des, to mas recht. Takovy vystrel z posledni doby Insidious 1+2, Lights Out, Scream 5, The Meg, dal asi nevim. Meg 2 byla ale kravovina. S bluray a dvd tovmam asi jako s cd, spis selektuju a sem tam neco prihodim, klidne i ze zahranicni distribuce. U cs filmu je to kolikrat nezbytne, Second Run, Criterion, Eureka, Bildstorung a Finders keepers u soundtracku hovori za vse. I ta Klapka pres slovensky filmovy ustav obcas vyda ne o zajimaveho. Ale je to bida.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš9.2. 22:50Pindárna
    Peterxperer: Cena, kvalita, dostupnost. Hlavni take je delka serie a jeji "zaruka", ze se vyda komplet. U Evropy jsem obzvlast opatrny a radeji sahnu po polske verzi, protoze ne vse je v aj a taky se dost cenzuruje a zmensuje. Americke a britske komiksy maji obecne dost reprintu a tudiz je cena i vyrazne nizsi, nebo stejna, ale s vetsim obsahem. O ruznych edicich netreba mluvit. Mam treba pred strazce v aj jen proto, ze to mam v omnibusu. Watchmeny mam s puvodnim zrestaurovanym koloringem ve slipcasu. Je to o preferencich a co znas a jak se vyznas.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš9.2. 16:08Filmový a hudební klub
    Gmork: ja mam zalusk jeste na ceskoslovenske klasiky, ale stve me, ze tam nejsou bonusy.... Na druhou stranu, kdyz uz tam jsou, tak bluray verze ma bonusy tematicke, dvd vylozene k filmu, takze mam takhle Ikarii xb-1 dvakrat, jen abych si poslechl pavla taussiga. Nicmene ne vsechny bonusy jsou spatne, spis prevazuji mi prislo. Nemohu zase dopustit na Klimesovy uzasne komentare. Uvidim, co bude. Zalusk nam i na dalsi filmy nez Musketyri a cs filmy. Jinak toho Hitchcocka tam prubezne "dodavaji". Psycho a Ptaci uz tam jsou cele dele, ale nedavno tam dali I Confess, Vertigo a jeste art4film - noir vydavatel filmu - vydal Rebeccu. Hitchcock 2012 se da taky sehnat. Orson Welles zatim Touch of Evil a Citizen Kane. Art4film jinak doporucuju. Jsou drazsi, ale delaji to dobre a poctive. Jsou to ryze ceska vydani, ale s pridanou hodnotou. Ace in the Hole s K. Douglasem je paradni. No Way Out s Poitierem je luxusni. Noir obecne moc nemusim, ale obcas se mi neco trefi do vkusu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 17:40Sběratelský klub
    Jo
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 17:06Sběratelský klub
    O deset korun pro nepredplatitele.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 16:30Sběratelský klub
    Už je venku Kačer Donald 1/2024. Trochu nám podražili.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 16:29Filmový a hudební klub
    obojí
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 16:14Filmový a hudební klub
    To jsem po letech dal, i s těmi novými a k tomu navrch Gremlins a to už fakt ne. Stačilo jednou v pubertě. Critters dvojka ještě dobrý, ale jinak už fakt ne :)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 15:56Filmový a hudební klub
    Gmork: ja videl jednicku v kine v originale a odchazel jsem se stejnymi pocity, ze to musim mit doma. Lec dvojku se mi nepodarilo videt v kine. Ja si zase takhle zase kompletuju klasiky typu Welles Hitchcock atp. Ted vysel Nepravy muz za 2 kilca.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 15:09Filmový a hudební klub
    Jj, na filmgame uz po tom pokukuju, doufam, ze tam budou nejake bonusy.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 1698 (cca 677277 Kč)
Mám: 228 (cca 115443 Kč)
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 79
Mám: 117
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0