• Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 21:59Fantastická čtyřka: Kruh se uzavírá
    Hele, dobrý, jako fakt. Nečekal jsem to, ale sedlo mi to. Kresba parádní, duch retra zachován, Kirby náležitě uctěn a de facto i Stan Lee. Fakt to není blbý a ani jsem nepotřeboval nic předtím nebo nic kolem toho - tie-iny apod. Fungovalo to tak, jak to vyšlo. Tohle se vážně povedlo. Příběh místy drhnul svým vyprávěním a byl v podstatě prostinký, nicméně to funguje a je evidnetní, že to táhne art. Jen by si to zasloužilo krapínek větší formát.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 21:57Jáma a kyvadlo
    Tohle bylo děsný, ale aspoň to nějak ctilo Poea a úplně ho tato adaptace nepokřivila. Kdyby nebylo public domainu, co by asi Krejčí v Dobrovským vydával. Jestli to bude něco na způsob Orwella od Namaie, super, ale jestli to bude něco jako toto, nebo RUR, tak poteškotě. Tohle se moc nepovedlo a když není nutné platit práva autorům předlohy, tak ať to sakra vypadá. Poe není fabrika sakra.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 21:55Jim Hawkins (varianta B)
    Trochu hodně překopaný všem známý syžet, ale jinak docela čitelný komiks. Jen tohle hatla matla patla s předlohou moc nemusím. Do toho zase zvířátka místo lidí - sakra proč, nechápu tu touhu to dělat, hlavně to ale nikam nevede a není v tom žádná přidaná hodnota, prostě místo opičáka je tam tygr, hmm, pěkný. Ale jinak slušný komiks, kresba je vážně pěkná a příběh docela fungoval.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 21:53Karel Franta - Kniha komiksů
    Trochu jsem se vzpouzel, ale mé bádání po dalších českých klenotech nakonec na sebe nenechalo dlouho čekat a já spatřil tuhle nádheru v Luxoru za nějakých 79 Kč pouhých. A dobře jsem udělal, krásný vhled do další komiksové historie ČSR. Co mě trochu zamrzelo byla absence určitých komiksů, konkrétně onen klubácký za války, který je tam pouze na jedné straně zmíněn v bonusech. Na to jsem se těšil nejvíc, ale jinak dobrý. Docela zábavné a vtipné. Nečekal jsem to. Fakt slušné retro.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 21:51Kingdom Come: Deliverance
    Tohle krásně vystihuje pojem medvědí služba. Vše blbě, taková stravitelná historie pro amíky. Hezky se to poslouchá a čte, skoro každá postava je uvědomělá a suprák. Fajn, ale tohle je na nás moc triviální a pod úroveň. I pro fanoušky urážka. Za mě je toto kravina roku.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 21:49Konec liDCtva
    Solidní lehce nadprůměrný DC příběh. Pro mě dost srovnatelné s Marvel Zombies a cliffhanger na konci taky pobavil. Fakt slušná jízda. Bavilo, i když na jedno přečtení.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 21:48Lady Mechanika 5: Sangre (limitovaná edice)
    Už mě to neba. Nika mse to neposouvá a jen se plká a furt řeší nějaké vztahovky. To, co dělá Lady Mechaniku Lady Mechanikou, tady už moc není, jen je to hezky okostýmované a namalované. Toť vše. Naprosto triviální a nezapamatovatelná zápletka, která nějak funguje, ale universu nic moc nedává. Pokud se to nehodlá dál posunout, dopadn to jako s Černou palicí od Lemira - zacyklení se ve vlastním světě, který se sám udržuje v chodu á la status quo. Chybí mi ten nářez, steampunk, tajemství, komploty, romantismus á la space opera, začíná to jít do kopru, ale ještě to nějak šlo číst.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 21:46Lovecká sezona
    Velmi solidní artbook a obzvlášť oceňuji reprinty nevydaných nebo těžko dostupných komiksů - spíš stránek. Tohle mě bavilo a sneslo by to HC vazbu. Nemám, co moc vytknout, líbilo se. Všeho tak akorát a to nejsem úplný echt fanoušek Jerieho, ale tímto si mě určitě naklonil.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 21:43Corto Maltese: Benátská báje (limitovaná edice)
    No tvl... to bylo škaredý a děsný. Nevím, co na tom lidi viděj. První Corto Maltese mě bavil, ale ve své podstatě to bylo hodně romantické a ukecané, přesto něčím zajímavé. Tohle prostě ne, taková zplácanina všeho možného, postavy nelogické i jejich pohnutky a vše mi přišlo jaksi účelové, aby to dalo uzavřený a kompletní příběh. Do toho ten koloring byl děsnej, jako by tam převládaly 3 barvy a hodně červená. Pratt u mě zatím moc neválí, uvidím co najdu dál od něj, ale tohle už prosím nikdy.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 21:39Chip a Dale - Rychlá rota: Rychlá rota opět zasahuje
    Tohle snad nikdy neomrzí a jak u Kačeřích příběhů nedávno u Egmontu vydaných, cítil jsem ten seriál na sto honů. Film byl vynikající, ale dal mi něco jiného než jsem původně čekal. Tohle mi vrátilo to, co jsem celé dětství miloval a ač by se nabízel závan nostalgie, ne vše už dnes zvládnu číst. Rychlou rotu ale nemám problém zase vstřebávat. Víc takových komiksů. Vynikající. Ještě tak Gumídky....
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 21:37Chata v jezerní kotlině
    Tohle nikdy nezklame a i když jsem verzi ze Svorných gambusínů četl nesčetněkrát, tohle zpracování se mi líbilo mnohem víc. Pěkné bonusy, mnoho přidaných hodnot, ať už to je obálka, podpis, kartičky nebo další zářez do Vávrovy kolekce Marka Čermáka. Já si to užíval plnými doušky a skvěle se bavil. Prostě vynikající a ani mi nevadila občasná zaměnitelnost s kresbou RŠ.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 21:35Čas dluhů, aneb, Co byste měli vědět o penězích
    Tady jde o obsah a přidanou hodnotu, jinak standardní komiks co se kresby týče. Informativnost hodnotím velmi kladně, jinak ale komiksový průměr, který jsem měl problém číst plynule.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 21:34BRSRKR #02
    Hmm tak jsme trochu popojeli, a co z toho. Nevím, co Keanu Reevese vedlo k tomu, aby udělal mix Conana, Nea a Johna Wicka. Tohle se mu vážně honilo v hlavě, aby pak šel za Kindtem a řekl mu hele, víš jak teď dělám toho Wicka, tak mám supr příběh. Faaakt? Na tohle jsme čekali. Nevím, tak si splnil sen, má svůj komiks. Keanu Reevese mám moc rád, tohle mu beru, ale neřeším to. Prostě nudná mlátička, ale kdo ví, třeba se z toho ještě něco vyklube. Aspoň nějakej pokus o přesah tam je, když už nic.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 16:42Ani Muk v Africe
    Mně se to líbilo, ale jen, co se kresby týče a humoru v určitých stripech. Jinak je to poplatné době a dobově naivní, až to někdy praští. Spíš se mi líbí ten vypravěčský styl, že to na sebe dobře navazuje a jako kus komiksové historie mě to bavilo. Brát to vážně, tak se asi dotyčný zasekl v období kolonialismu. Prostě českej Tintin v Kongu, to už dneska spíš lze brát jen historicky. Ale jinak dobrý, a redakční stránka opět parádní. Chtělo by to nějaký sekorovský kompletek.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.9.2023 16:04Rok plže
    Ona je to taková správná blbost, ale jo, proč ne. Já si ty kraťasy docela užíval a oceňuji právě tu konzistentnost, se kterou jde Dan na trh. Sedí si to a neruší se to navzájem. Za mě povedená sbírka, které bych mohl vytknout malý formát a že tam není úplný plžův komplet. Kresba fenomenální.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.9.2023 16:0213 ze Staré čtvrti
    Musím říct, že tady mě to vážně všechno bavilo a sedlo mi to. Občas na Oskara nadávám, že mi buď nesedl, nebo se mi to blbě četlo, ale tady ne.Kresba mi přišla velmi propracovaná, hlavně yt detail vpozadí a mix barev, že to nebylo příliš kontrastní. prostě jako obraz - co panel. Vážně skvělá práce. Občas jsem měl problém se scénáři, že jsem se buď ztrácel, nebo šlo poznat o umělé navázání na předchozí pokračování. Za mě vedly ty sci-fi povídky a příběhy z 2. světové. Co mě zamrzelo, nebylo moc evidentní, že uplynuly tři roky. Na konci to působilo jako zjevení z čista jasna. Ale jinak se tato sbírka povedla.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.9.2023 15:51W.I.T.C.H. Čarodějky Komiks #7-9
    Slabší než předchozí 2 knihy. Rozmělnost v příbězích WITCH škodí a raději mít jeden dlouhý a souvislý příběh, který hrdinky utáhnou. Tady nejsou potřeba epizody, když už tak dovnitř dlouhého příběhu. Jinak první, delší, příběh byl vážně skvostný a příjemně současně pohádkový. Tohle můžu, moderní pojetí pohádek, příběhů pro děti a ctíti nějaké tradice stylu, žánru. Kresba skvělá, fakt.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.9.2023 15:50Modrá CREW #29 - Okko: Cyklus vzduchu
    Ještě větší blbost než předchozí cyklus. Přijde mi, že se tam jen mlátí a mlátí hubou. Pseudopokud o oduševnělost současného jako by samuraje s přesahem do svého vlastního světa, hmm, ne. Jediné, co mě bavilo, byla kresba.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.9.2023 15:48Lucky Luke: Daltonovi ve vánici
    Nebavilo, nudné a ucajdané. Lucky Luke a western k tomu prostě nejsou pro mě a já to celé prošoupal. Neviděl jsem tam žádný pověstný Goscinnyho humor. Kresba zaměnitelná s čímkoliv té doby pro děti.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.9.2023 15:47Diablo - Legendy o barbarovi: Bul-Kathos
    Snad každá věc, co má universe nebo franchise musí mít svého "Conana". Tady tomu není jinak. Diablo jsem poprvé dohrál asi před 2 týdny, první 3 díly, a že bych se nějak zvlášť chytal a musel tohle mít doma, se říct nedá. Tohle je pro mě zbytečná věc, plivnutí do oceánu. Když už to vydat, tak ví v jednom, ať si to fanoušci koupí, přečtou, zaklapnou a vytáhnou při vydání nového dílu hry. Dál bych to nerozváděl.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.9.2023 15:46Staré pověsti české
    Musím říct, že mi kresba sedla, dobře využitá byla i autorská zkratka a já si dokázal vhodně připomenout Staré pověsti od Jiráska. Za mě v tomhle ohledu funkční. Občas četba drhla, ale jinak to bylo solidně zmáknuté. Bican mi zde sedl a když to srovnám např. s IKS Strážce času, tak tady se fakt předvedl, že umí. Navíc ten čb ráz tomu vážně svědčí a opravdu to vidím jako součást kroniky, což by barva si nedokázala.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.9.2023 15:42Amulet #08: Supernova
    Tenhle díl mi přišel velmi slabý, představa, že by to byl závěr, když by 9 nedokončil, asi bych bouchal do stolu celý večer. Já z této knihy moc nemám, prostě se tam mlelo o tom, kdo co má dělat a proč co kdo dělá. Navíc mám pocit, že onen skok mezi 7 a 8 knihou je jaksi velký a přišlo mi, že jsem na jednou ve víru akce a já už nevím, co bylo předtím. Prostě divný díl, který mi dává smysl s vědomím, že se 9 dočkáme.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.9.2023 15:40Go West Young Man (varianta A)
    Musím říct, že mi to vážně sedlo a líbí se mi obzvlášť ten historický přesah s autorskou licencí. Do toho narativ tříštěný různými dobovými předěly doprovázené pověstnými hodinkami. Jo, proč ne, takový westernovský metal hurlant. Kresba zúčastněných je na výbornou, každý styl mi sedl. Sceénáristicky už to bylo věru velmi eknomické, ale vzhledem k povaze alba to lze vzít na milost. Výhradu mám snad jednu a to k celkovému kreslířskému rázu. Až tady mi de facto došlo, jak dokáže být místy evropská kresba zaměnitelná. Tady mi kolikrát došlo, že neznat ty kreslíře, prohlásil bych, žese dost často jedná o to samé. Někdy mi to přišlo moc rutinérské, ničím speciální, prostě to namaluj a hotovo. Nicméně, to mi přišlo na mysl tak 2x-3x, ale jinak mi to na celkovém dojmu neubíralo.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš9.9.2023 02:52Český komiks a jeho svět
    Ocenuji obzvlast si dat tu peci neco vubec vydat, zvlast jedna-li se o takovou jednorazovku. Retro me bavilo a zase jsem se setkal s necim ojedinelym. Moc pekne a cenove vic nez prijatelne.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš9.9.2023 02:50Batman: Arkham - Pochmurný dům v pochmurném světě
    Tohle vlastne cist po nekolikate neni nikdy blbe. Jak to neni cistokrevny Batman a cistokrevny superhrdinsky komiks, tsk mi prijde, ze pokazde narazim na neco jineho, co me oslovi, a pritom jsem to tam v predchozim cteni nevidel. Kresba zajimava, pekna a originalni natolik, aby dokazala ctenare vest a neztracet ho. Edice a bonusy na vybornou.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.9.2023 00:17Nápady kuřete Napipi
    Milé, pěkné a úsměvné. Pohyb a perspektiva jsou zde na výborné úrovni. Jako krátký animák. Sekora zde předvádí další rovinu svého umění.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.9.2023 00:16Povídky pro dobrodruhy
    Tady jsem vůbec nevěděl, co čekat. Obálka nic moca zavánělo to nějakým pseudonávratem do minulých dob s blbou kresbou á la přelom 80.-90. léta. Opak je pravdou. Filípka sledujia baví mě. Krásné příběhy od předních spisovatelů a nakonec i Toman a Foglar. Tady vážně dobrý, i když to tak nepůsobí na první dobrou. Moc pěkná edice.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.9.2023 00:14Áckův foglarovský svět (dotisk)
    Tohle vyloženeě beru s nadhledem a jistou dávkou tolerance. Ač Ácek kreslí dobře a snaží se ctít kořeny, není to prostě ono. Fischer je Fischer, přesto mi to nevadí, neuráží mě to a rád si to zařadím do čtecí fronty, když se rozhodnu číst RŠ. Já to prostě můžu a těším se na každou stránku.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.9.2023 00:12Rahan #02
    Pořád dobrý a pořád to jede. Ač už lze dopředu tušit, že co epizoda, to návaznost výhradně na předchozí epizodu, nevadí mi to. Je to vlastně jedna velká cesta někam, zatímco dochází ke střetu kultur. Už jen z principu, jak je svět nastavený, mě zajímá, kam to povede a co se všechno dozvím o Rahanovi. Jo, zaujalo a kresba naprosto originální, i na tu dobu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.9.2023 00:09Každý jeden den
    Tak tohle fakt ne. Další žvásty a plky. Směr žádný, cíl žádný, jen zase další hokusy pokusy, aby to jako bylo zajímavé. Kresba docela fajn, ale já to prostě nedávám, takový ty rádoby oduševnělý komiksy.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.9.2023 00:07Žoldnéř #09: Ztracení předkové
    No konečně se tam něco děje a už abych četl další. Žoldnéř už je prostě ustálený a působí na mě etablovaným dojmem. Segrelles umí, baví mě a tenhle díl mi velmi sedl. Líbí se mi jak autor míchá skutečné reálie se svými vizemi. To umí málokdo. Bonusy perfekt.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.9.2023 00:00Aargh! #22 (varianta B)
    Aargh vlastně pořád přináší stabilně kvalitní práci a co od čísla 15 markantně zvýšil počet stran, je to znát o to víc. Rubriky se nafoukly, komiksy zabraly širší portfolio možností a zemí. Tady tomu není jinak a ve finále jsem se opravdu skvěle pobavil a vzdělal. Nějak mi to sedlo a já si to užíval plnými doušky. Prostě mi to sedlo a k tomu ta přidaná hodnota v podobě křtu na Crweconu, no pecka.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 23:52World of Warcraft: Mág
    Bavilo o mě to o trochu víc než předchozí b&w kniha, ale pořád je to pro mě jaksi na jedno brdo. Nicméně si to ale užívám a je to pro mě příjemná zábava a s velmi kvalitní kresbou. Černobílá k tomu pasuje a líbí se mi to jako super doplněk k mé dávné lásce WarCraft 3.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 23:49Modrá CREW #28 - Elrik #3, 4
    Tady už jsem se ztrácel a přišlo mi to jako zneuznaný synek, co cche rozbít papulu tátovi za zkažený život. Taková ta světobolská naštvanost a chybělo mi zde nějaké držení se v zaběhnutých mantinelech z předchozích dvou alb Jako kdyby chtěli autoři, autor vybočit a naservírovat nám něco jiného, co se ve finále ukázalo jako pelmel. Konec to jakžtakž zachránil, ale probublalo to mnou. Nemám z toho de facto nic a ona předvítelnost to jen umocnila.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 23:47Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Kresba fajn, příběh správně divno-vědeckofantastický a ve finále proč ne. Má to svůj svět a své vypravěčství, své reálie a jasnou sobě si funkčnost. Postavy jsou archetypální, ale cítil jsem, že to k tomu patří, abychom se jasně oritnetovali ve vyprávění příběhu. Občas mi to drhlo v tempu a co kdo vlastěn s kým chce, ale jinak příjemná zábava, která by si zasloužila asi delší prostor, aby to nepůsobilo chaoticky.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 23:45Za pokladem a jiné kreslené příběhy
    Mně se strašně líbila ta až disneyovská kresba. Hodně západně laděný styl kresby a celkoě ta dynamika pohybu byla prostě fenomenální. Ani mi nevadily absentující promluvové bubliny a co mi vyloženě vadilo byla délka samotné publikace, která si zkrátka zaslouží víc než jen cca 200 stran. Pro mě to bylo krásně a náhodou objevený poklad plný krásných věcí a komiksů. Redakce opět skvělá.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 19:32Meloun & Sirka
    Bylo to docela zábavné, ale jaksi nemastné neslané. Chyběly mi nějaké zvraty a nějaký úder na solar. Něco, co me zvedne ze židle. Spíš jsem si připadal, že někdo vytvořil příběh s nějakým nadšením, ale formou výplňovky prostoru. I ten pokus o ucelený příběh mi přišel zbytečně tříštěný daným prostorem pro jednu epizodu. Věčná škoda, přitom potenciál to má a občas to pobavilo. Kresba byla velmi příjemná, dobře vyvážený mix staršího pojetí komiksu á la Čtyřlístek a spol., a současný styl paneláže a dynamiky.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 19:21Metabaron 2 (paperback)
    Tady už i ta kresba nestačí jako argument, zda-li je to dobrý komiks. Budiž první dvě alba, ale zbylé dva bylykatastrofální a beze smyslu. Hatla matla patla, kámen jebe cihlu, smysl Metabaranů a metabatonství šel totálně do kopru. Tam, kde první kniha někam směřovala a nabízela nějaký koncept, zde jsem měl dojem, že je to jakýsi chabý pokus o návrat zpět k začátkům, které ale autoři zřejmě nepochopili, resp. nepochopili ten koncept a nevidím důvod destrukturalizovat celý ten koncept, mýtus, kult Metabarona. Dělají z něj pako a blba, který se nechá vláčet. Neříkám, že by v původní sérii nebyl bůhvíjak aktivní, ale bylo to uvěřitelné a phnutky dávaly smysl, tady nedávalo smysl nic. Já z toho vážně kvetl celou četbu a prostě to nešlo zkousnout.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 19:14Wika
    Tohle je něco, co si rád přečtu, ale bohužel už ve mně nezůstane pocit, že to chci někdy dát znovu. To, co to mělo předat, jsem dostal a hotovo. Celkově je to verlmi ojedinělý fantasy příběh, který se nebojí jít i do dospěláckých vod, ať už se jedná o vyjadřivání, sex nebo násilí. Jsou zkrátka věci, které se nedají zamazat a nazývat něčím jiným. Kresba je naprosto skvělá a úplně jsem si užíval ty modré polohy Ledroita nerozdíl od jeho červené, potažmo, černé polohy v Requiem. Ledroit má cit pro barvu a nebojí se to ukázat, někdy i expresivněji než by se komu zdálo. Tohle je prostě povedené.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 19:11Káťa a Škubánek - Kreslené příběhy
    tohle bylo moc milý. Krásný večerníček, i když tady v komiksu. Dobře nadávkované dobrodružství a příběhy. Trochu mi to připomínalo Čtyřlístek, ale celkově mi na tom komiksu nic nevadilo. I když je to pro děti, nepůsobí to infantilně, ale snaží se o nějakou zralost v projevu. Tvůrčí tým se tady vyznamenal a je vidět, že mají rádi tvorbu pro děti. Redakční práce opět perfektní, i když krátká.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 19:10Parta z Bílých domů
    Remake Strážců z Bílých domů se za mě vážně podařil a mám z této minisérie daleko lepší pocit než z původní verze. Tam mi to přišlo místy šablonovité a jakýsi pokus o navázání na tradici něčeho, co už ani nejde přenést natož zkopírovat. Tady je to neoficiální sdružení, které má daleko více společného s těmi pověstnými kluby. Jediné co mi vyloženě vadilo, byl konec, resp. způsob zakončení celé série. Cítil jsem se nedokončený a neuzavřený po dokončení četby. Kresba pana Filípka mě poslední dobou začíná velmi zajímat a i tady se to u mě setkalo s nevídaným úspěchem.
  • Darth Raelchi
    Mně se tyto komiksy prostě líbí. Sám nedokážu říct důvod proč, ale prostě takové to milé a relativně bezpečné dobrodružství je něco, co si prostě dokážu užít a zapomenout na tu občasnou šeď tam venku. Kresbu á la Hergé miluju a můžu ji plnými doušky. Celkově proti ligne claire nic nemám a tenhle komiks je prostě parádní. Těším se na další díly.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 19:04Sněhulení
    Správná blbina, občas vtipné, občas ne, ale jinak milé a roztomilé. Kresba mě bavila.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 18:30Inkognito - Tajné vydání
    Trochu chaos a zmatek ve vyprávění, ale přesto jsem se tím nějak prokousal a docela mě první chytla a ta scif-fi linka mi k Brubakerovi docela sedla a občas jsem viděl i paralelu s KoBK. Bohužel mě naprosto odrovnala druhá kniha, která byla víc než chaotická, také nezáživná a série příběhů z universa to nezachrání. Takže střed.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 18:04Otčina
    Příjemně nakreslená a napsaná osobní zpověď. Líbí se mi ty životní pravdy, ke kterým člověk došel a dospěl a přitom podáváno postupně, nenásilně a chytře. Tohle je osobní rovina autora(ky), kterou můžu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 17:27Košík plný hlav
    Hele jo, tohle mi fakt sedlo. V podstatě jednoduché, ale funkční. Co bylo ale příjemné zjištění, že onen komentář viz předešlá věta, mi mohla vypadnout z úst až na samotném konci po dočtení celé knihy. Kniha byla plná zvratů a naprosto odlišných výústění v naprosto běžných životních situacích. To jsem vážně nečekal, že se to bude ubírat tímto směrem a do toho ty hlavy, wtf, proč ,ale prostě to berete, že to do toho světa patří. Velmi zdařil éa povedené dílko s velmi funkční a čitelnou kresbou. Obályk mě rovněž uchvátily a bonusy bych vyházel, přišly mi dlouhé, ukecané a nezáživné. Jinak je to jako celek naprosto funkční a dovedu si představit, že čtu dalšího Hilla. Paráda.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 17:22Otazníky detektiva Štiky (3. vydání)
    Tady mě to "česko" nechytlo na to jak mám rád retro a staré české komiksy. Kresba jakžtakž, ale banalita oněch případů byla někdy až do očí bijící, věřím, že i na tu dobu. Paradoxně mi černobílá kresba sedla k pojetí tohoto komiksu víc než barva. Redakční práce byla opět skvělá a když už mít tento komiks doma, tak proč ne komplet. Mi hlava nebere. PS: za obohacení a doplnění znalostí díky!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 17:20Svět bez konce
    Překvapilo, jako fakt. Tady se nejedná o žádný ekoterorismus, sluníčkářství, dobroseráctví, ezo blbiny. Zkrátka stravitelná věda pro masy zábavnou, leč edukativní a nenásilnou formou. Autor se nekloní ani na jednu stranu a snaží se o věcnost a objektivit s hledáním odpovědí na náročné otázky o naší budoucnosti. Nicméně bych si odpustil onen štítek o počtu prodaných kusů, koho to zajímá a na víc je to irelevnantní. cca půl milionů prodaných ve Francii je plivnutí do oceánu. Buď je to dobré nebo ne a holedbání se tohoto typu tomuto dílu spíš škodí než pomáhá.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 17:16V horách šílenství H. P. Lovecrafta #01
    Ač jsem ještě nečetl druhou část, za mě se tohle moc povedlo a jak hlavní postavy, tak i mě zachvátilo jisté nechutenství jako kdybych tam byl. Kresba famózní, příjemně napínavé, tajemné, mystické a hlavně hrůzostrašné. Povedená práce a moc se těším na závěrečnou část.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 17:14Zen bez mistra
    Další autorský vejšplecht o svých neduzích, který postrádá základní myšlenku, tj. smysl takového sdělení. Proč a proč a k čemu? Kresba docela fajn. Další komiks ze série "žvanil".
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.3. 12:27Lady Baltimore #02: Spojenci
    Deefha: jeste, ze se nazvy alb neprekladaji, ze, viz https://www.phono.cz/en/vimage/1000x1000/data/image/zbozi/deep-purple2-ochutnavka.jpg
    :-D nahodou jsem na to narazil pred lety v bookletu remasteru Come Taste the Band alba.
  • Darth Raelchi
    Tak jsem docetl The Thing magazin a je to vazne tuctove a Ditko jentam jen rutinersky, resp se hleda. Mysterious traveler volume 3 jsem psal, ze me taky moc nenadchlo, ale Creepy presents souborka se vic nez povedla. Ta me vazne bavila a duo ditko/goodwin fakt umi. Pokud na to narazite, berte, pastva.
  • Darth Raelchi
    Baatcha: Beru, Doctor Strange je nekde jinde, ale zase je to scenaristicky v opratich. Nicmene jsem mel tu moznost cist komplet Ditko run a je to taky pastva. Jinak jsem nedavno konecne prelouskal Mysterious Traveler vol 3 a je tam dobra jen ta kresba, scenare des. Uvidim co prinese Eerie a Creepy souborka a The Thing magazine od Gwandanaland. Pak poreferuji, ale jo, beru zpet, strange se povedl v mezich toho, co slo.
  • Darth Raelchi
    Pan rostlin: mrkni se na Ditka v Mysterious Traveler od Fantagraphics, The Thing magazine z 50. let a a Creepy a Eerie magaziny. Dark horse ho vydal v kompletu btw, a to je panecku jizda. Kam se hrabe Marvel. Ac dobry a kvalitni kreslir, tak Marvel ho docela svazoval. Viz vyse ma takovou svobodu a tvurci strevo, ze to az neni mozne, co predvadel.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš4.1. 21:57Sedmička: Klukovská dobrodružství na řece
    Tak je to komiks! Ja si rikal, co to je na Vavrove webu. Uz objednano!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš4.1. 07:06Poznej Mši svatou
    Diky za info. Koukam, ze anglicka verze nema latinu, narozdil od ceske. V nahledech to neni evidentni, ale komiks.je de facto dvoujazycny. Hezka prace.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.1. 20:39Poznej Mši svatou
    Konecne to mam doma. Jsem zvedavej, co to bude zac. Je to k tomu pekne 50kove retro, honba za komiksovou historii zacina. Kresba je paradni na tu dobu, ted uz jen ten obsah.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš31.12.2023 09:09Poznej Mši svatou
    Tak objednano.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.12.2023 07:53Kačer Donald 2023/03
    Neni nahodou myšák mickey z tvrdym i? Jsem nad tim zasekl, jestli to neni autorska licence... Mam na mysli anotaci s vypsanymi pribehy.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.12.2023 14:00Oskar Ed 1–3
    To je stejne, jak u Divociny.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.12.2023 21:18Bylo x nebylo?! Komiksové legendy ze Slaného a Slánska
    Jsem se minul povolanim koukam.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.12.2023 12:56Bylo x nebylo?! Komiksové legendy ze Slaného a Slánska
    Kdo ma o tohle zajem, tak upalujte do Slaneho do infocentra. Cena je zdarma a pro sbaretele nutnost.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.11.2023 16:15Octobriana
    16. bude podpisovka a křest na Knihexu, ptal jsem se přímo autora, akorát jsem jak na potvoru mimo, tak kdyby měl někdo cestu, nechal by mi to někdo podepsat?
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš19.10.2023 06:46Kačer Donald 2023/02
    Alistair je kdo nebo co?
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.10.2023 07:07Kačer Donald 2023/02
    Ja uz si to radsi posichroval u pani v trafice, at mi da echo. Tenhle duckhunt me nebavi.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš7.10.2023 13:17Marvel Origins #001: Spider-Man 1 (1962) (testovací)
    Ja doufam, ze uz ne. Uz by to chtelo zmenu a vydavat neco jineho. Star wars legendy by si to zaslouzily.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.10.2023 17:32Duna - grafický román, kniha 1
    baatcha: havlně jsem tohle PR četl už tak 2-3 roky nazpět, co tento díl vyšel v originále. Takže to je přeložili a po svém domazlili. Nicméně ta adaptace vypadá slušně, nečetl jsem ji, páč není kompletní, ale obraz vypadá dobře a délka nějakých 600-650 stran celkem je pomalu počet stran románu, doufám, že to nebude jen vizuální orgie s líznutím si k předloze. Vtw třetí díl má vyjít někdy v červnu 2024.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.9.2023 22:19Kačer Donald 2023/01
    Ani mi nemluvte, sam spekuluji nad originaly, jestli jo nebo ne. Jenze ja jsem si nejak zvykl na tu cestinu, tak nevim, jestli by se mi to libilo. Pri cteni se mi v hlave zobrazuje ten dabing a mam z toho vetsi srandu. Chjo, Albatros.... Thorgal pujde asi taky do kopru.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš29.9.2023 20:24Kačer Donald 2023/01
    Lanta 1: tomu rozumim, ale mne primo v Sendu jasne rekli, ze to bude k nabidnuti k preplatnemu, viz muj jisty stary prispevek. Tak jsem si rikal, asi z toho sedlo. Kdy jindy dat pruzlumny prodej nez nechat lidi namlsat a donutit je si koupit predplatne.
    Baatcha: o tech klasikach ani nemluv, mozna mame vetsi povedomi, me to vazne obohatilo, ale na druhou stranu to stejne zarizli, takze ted si z toho vybrat. Osobne bych se nekdy rad ucastnil schuze v Egmontu, takhle to vypada jako jeden velky komplot nebo vydavat nahodile komiksy a knihy. Zkratka Egmontu, ergo Albatrosu, vubec nerozumim.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.9.2023 12:53Kačer Donald 2023/01
    Koukam, ze to byly asi velky reci, ze bude Kacer Donald vychazet pravidelne. Na Sendu zatim nic, nikde jinde taky nic. Hmmm
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.8.2023 13:54Kačer Donald 2023/01
    Na zastavce Budejovicka kdyz pujdete do DBK do trafiky Valmont, vchod je u vylezu z metra, jak jsou ty schody, maji tam jeste ted 3 kusy.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.8.2023 12:34Kačer Donald 2023/01
    Volal jsem do Sendu a opravdu ho nabidnou k predplatnemu, ale prozatim neni v nabidce, snad pry pristi tyden. Pani nicmene zavanela jistotou v hlase, takze se ho treba uz brzy dockame. Ptal jsem se jestli nema aspon nejake info o moznosti koupe nekde v trafice apod, a to bohuzel nevedela.
  • Darth Raelchi
    instageek_cz: a to si jeste nedrzel v ruce puvodni stripy, resp. jejich souborne cernobile vydani, nez to casem Herge totalne prekopal, upravil a vybarvil. To je uplne jinej tintinovskej "masakr", ber s nadsazkou. Jednak je to puvodni delsi a spousta dialogu je opravdu v duchu toho nejryzejsiho kolonialismu, v barevne verzi aspon uci matiku, ale v puvodni o predcich belgicanech. Jsem si takhle obstaral deluxku prvnich dvou dilu ve francouzstine a super, proste je to dobra historicka studna. Jestli te to zajima, tak pred megabooks, byvaly oxford bookshop, ma svou franc pobocku ve Stepanske ulici v Praze. Pani byla velmi ochotna a z vlastni iniciativy mi nakonec poridila deluxku sovetu a dokoupila i kongo, ktery jsem ani nevedel, za takhle vyslo. Cenove je to trochu raketa, ale je to fakt skvele. Ja ujizdim na retru, sleduju vyvoj komiksu, takze pro me.to je voda na muj mlejn.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.8.2023 19:53Kačer Donald 2023/01
    Yogi: pred chvili jsem prosel vsechny trafiky co byly na metru Opatov, Budejovicka, Kacerov a Chodov vcetne Westfieldu a Alberta, vcera jsem prosel trafiky na Nadrazi Holesovice po navratu z Banatu. Nikde zatim ani tuk.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.8.2023 15:23Kačer Donald 2023/01
    Toe: diky, uz jsem se na Chodove pripomnel
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.8.2023 08:00Kačer Donald 2023/01
    V cp o nicem zatim nevi, bezna distribuce to nenabizi, vypada to, ze vydavatel neni egmont pod albatrosem, ale ze jee o opetovny polaky pokis mit tu egmont polska. Zatim nic blizsiho nemam.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.8.2023 11:26Kačer Donald 2023/01
    Relay to nema, ma nekdo tip kde to koupit? Zeptam se jeste v CP, jak to vidi u nich, pak napisu.
  • Darth Raelchi
    Mohu doporucit i kolorovanou verzi s bonusovou vyrazenou strankou (u deluxe edice). Ano, je to drahe, cca 800-900 kc, ale nadherne. Bonusy taky potesi. Skoda, ze to u nas nikdo nevyda...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš7.2.2023 10:25Zázraky
    Instageek_cz: zkus si sehnat i vyrocni americkou verzi par let starou, o ktere jsem tu uz psal. Tam je tech bonusu panecku a vse krasne doplnuje cely opus. Tam je fakt vsechno.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš10.1.2023 21:46Vůle, kniha první
    Fakt doporučuji se tímto prokousat. Správná pastiche, mišmaš všeho možného co jde se steampunkem a válkou smíchat. Správně ujetý příběh, funkční, jedoucí na vlně západního komiksu, proč ne. Je fakt, že už mám takových příběhů za sebou a vyloženě je nevyhledávám, ale když jsem to v době vydání před lety četl, tak mě to vážně chytlo, akorát mi tenkrát vadilo, že jsem měl nedokončený příběh v podobě prvního alba a druhé v nedohlednu a pak ještě na loňském Crewonu zjistím, že i druhé album není pořád komplet příběh, ale třeba se k tomu tvůrci dostanou. Docela se mi i líbila ona kampaň a správný humbuk kolem tohoto ,dalo by se říct, celonárodního projektu.
  • Darth Raelchi
    Baatcha: a to me naplnuje optimismem.
  • Darth Raelchi
    Baatcha: to je fakt, ja sel hlavne po adamsovi a "moc" to neresil. Nicmene jsem koukal na dalsi dve knihy co maji jeste vyjit a je tam vyhradne Detective comics a Batman serie, takze pohoda, to uz snad bude lepsi.
  • Darth Raelchi
    Doppelganger: no, musim uznat, ze urcite stare marvelovky taky snesu, DD, Doctor Strange, X-meny, ale je fakt, ze cokoliv jsem cetl z te doby od DC, byla vetsinou tragedie. I kdyz Podivna zjeveni a GL s GA byly fajn knihy. Starej Batman od Fingera a Kanea, WW od Marstona me taky bavily. No, jdu se tim prokousat.
  • Darth Raelchi
    tvl podle tech komentaru me to zacina desit - to je fakt takova hruza..?! tady jsem aspon tajne doufal ze to bude srozumitelne
  • Darth Raelchi
    Odysea byla utrpení, a asi to bylo i tím, že si to Adams napsal sám. Navíc to jeho kouzlo v kresbě, aspoň pro mě, vidím v té době, kdy začínal v Marvelu a posléze v DC. Současného Adamse jsem nikdy nemusel, ať už to byla Odysea nebo něco jiného, např. Blood jsem kdysi prolistoval s tou 3D obálkou. Proto jsem ji vlastně tenkrát četl a proto mé oko zbystřilo, když avizovali 3 části Adamsova Batmana. Akorát to mám hoši obráceně :-), spíš přeskakuju to ostatní, abych možná toto i zakoupil. No, nakonec jsem neodolal a vzal to. Vypadá to obstojně. Uvidím. Jeho X-Meny vážně můžu. Inhumans vlastně taky. Green Lantern a Green Arrow byla paráda. Batman je srdcovka, ač už ho vlastně nečtu aktivně.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.12.2022 14:53Šangri-La
    Ze z jeji drahy... To zni, jako kdyby byl prekladatel plzenskeho puvodu...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.12.2022 05:40Šangri-La
    Si to asi prectu znovu, cetl jsem to pred pul rokem a prislo mi to jako pekna hovadina o nicem.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.11.2022 17:53Zázraky
    Škoda, že se CREW nepustila do výroční edice: Marvels 25th Anniversary Hardcover Edition s 504 stranami. To by si zde opravdu zasloužilo vydat. Ideální formát, lehoučké, pevná vazba, tuna bonusů, komplet scénář, co víc si přát.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.11.2022 22:12Perramus
    Argentina je opravdu zajimava komiksova "velmoc". Hodne autoru se jimi inspirovalo. Sam Oesterheld je zahalen tajemstvim kolem sve "smrti". Breccia je u nich zlato, Solano Lopez udelal skveleho Eternauta, asi nejlepsi komiks, co jsem kdy cetl, nota bene za posledni dobu. Perramus si rovnez setrim, ale urcite bych nevahal. Mort Cinder je jeste skvelej a Eternaut 69 taky neni marnej, jen je vic primocary a politicky.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.11.2022 14:06Velká kniha komiksů: Bimba
    Si pis Kapis
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.10.2022 21:09Rahan #01
    Další věc, na kterou se moc těším
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.10.2022 11:31Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka
    Na tohle jsem vazne zvedavy, znam jen okrajove. Tesim se na zajimavou retro naloz.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.10.2022 20:46Velká kniha komiksů: Bimba
    i já!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš17.10.2022 21:41Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Marko Čermáka
    Me porad stve, ze tam proste nedali stinadelskou trilogii. Proste to jsou rš a tečka, bez diskuse. Obalku snesu, zvolene poradi urcitych pokracovani take, a ze je cast bonusu vynata ze Signalu z neznama, budiz. Ale proste, ze tam nejsou stinadla neberu i pres vsechny apologeticke komentare snjf apod vubec v potaz, za me je to neobhajitelne. Nota bene, ze to delal Cermak. Budiz kdyby to delal nekdo uplne jiny tenkrat, tak to nejak lze pobrat, spatne, ale jde. Na druhou stranu kus neceho pozitivniho na tom je, a to je Vavruv Cermakuv run a je nadhera koukat na 13 alb a jeste pribude dalsi v roce 2023, tipuju leden, jako tenkrat u posledni Modre petky.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš17.10.2022 18:24Velká kniha komiksů: Bimba
    Tak to oni psali, ale sam si rikam, jestli to pujde do bezne distribuce, pikud ano, tak kdy vubec... Mne jenom z Liman sport psali, ze to nemuzu mit driv nez na krtu, podle zadani vydavatele.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš17.10.2022 07:30Velká kniha komiksů: Bimba
    Snad uz dnes to dorazi, se na to tesim, jsk malej kluk.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.10.2022 16:23Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Marko Čermáka
    Treba bude z Peciny novy Masterchef ceska...
  • Darth Raelchi
    Albatros, co bys chtel...
  • Darth Raelchi
    Tvl to jsem fakt necekal ze to bude ve zmensenem formatu. Fakt des a za stejny prachy, pravda, ma to ale o 20 stran vic. No nic, hlavne at je obsah dobrej.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.7.2022 13:31Seriál ilustrované příběhy #01: Tarzan
    A na obalce je snad predobraz v lexi barkerovi, ktery si Tarzana zahral.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.3. 14:24Sběratelský klub
    Delphín: uplne prahnu po tom mit komplet Prince Valianta a souborky z EC Comics.
    Radost mi dela sbirka komiksu Boguse Polcha a Bryana Talbota, jez mam i od obou podepsane.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.3. 09:14Pindárna
    Ja uz to zarizl.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.3. 10:57* Připomínky a návrhy
    Zack: ano ma, co jsem uvedł je z tiraze anglicke verze.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.3. 16:50* Připomínky a návrhy
    Rád bych se jen zeptal, zda-li budete přidávat Afterpunk anglickou verzi? Je o ní zmínka v české s odkazem, to je super, ale včera jsem ji na podpisovce kupoval a rovněž ji vydala v nákladu asi 200 ks CREW. 1984 od Dobrovského tu je taky v obou verzích...

    Asi bude třeba doplnit pár věcí k anotaci:
    přidat
    překlad: John Riley

    odebrat
    Korektura

    změnit
    ISBN: 978-80-7679-524-2

    Díky
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.3. 18:19Pindárna
    123peta: porad sleva ;-)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.3. 17:33Pindárna
    123peta: plna cena, nebo-li moc je 1100. Vcera jsem byl v cp a cena sedi. CC ma na ronina slevu, prvni dva tydny 40 % a potom 30 %, na black friday jdou i o 50 % dolu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.3. 16:58Pindárna
    Ja jsem i zaslechl, ze se pracuje i na treti knize s Oskarem Edem.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.3. 15:55Pindárna
    Jj, na Nanits jsem zapomnel. To byla taky jizda. A jeste Prasina! Jeezis, ja jsem dneska deravej.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.3. 15:34Pindárna
    Zabak38: nestydel bych se rovnou doporucit Afterpunk a pokud neznas Desive radosti a Kapsy, klidne se do nich pust. Pak se mi moc libil Namai a jeho 1984. Navrat krale sumavy se povedl, Octobriana mile prekvapila. Nedam dopustit na Morganu a Morgavsu. Pak uz bych sel ai moc do historie. Ze slovenskych vod doporucuji Lasica Satinsky 1-2.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.3. 22:05Pindárna
    Norri: tys mi do hlavy zasel seminko pochybnosti :-)! Ze bych si pockal na Dark Horse a s cim se vytasi, az vyjde posledni album...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.3. 12:48Pindárna
    Jeee, ja si nevsiml, ze Seneke tam daval odkazy, ja jen kliknul a neco se otevrelo. Ted uz to vidim. Tak konecne bude Blacksad! Pak vidim dalsi Requiem, super, no a uvidim, jestli me jeste (porad) budou brat Clever a Smart, a Red Meat. To je slusna porce.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.3. 11:19Pindárna
    Wasseg10: on bude dalsi Blacksad? To v tom videu nemuzu najit. Nespletl jsi se? Dalsiho Blacksada vyhlizim uz peknych par let.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.3. 09:05Pindárna
    Seneke: Psychoverzum jsem cetl prvni cast v polstine a vypada to slusne, na to se docela tesim. Bavilo me to vic nez Kill psi hlava, ktera vysla predtim. I ten Batman muze byt zajimavy, proc ne. Zbytek me mijel, a ze znovuvydaj Harleen, jedine dobre.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.3. 23:09* Připomínky a návrhy
    4
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.3. 13:33Art
    Mam dva listky na dnesek na komentovanou prohlidku Lachlandu v Galerii Villy Pelle. Nejsem dnes schopen tam jit a chci je udat, aby neprisly vnivec. Jestli mi za to neco date, budu rad, ale jinak je opravdu venuju. Kdo ma zajem, at mi napise PM i s mailem a ja mu poslu pdf. Kdo driv prijde... Zbytek znate.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.3. 12:38* Připomínky a návrhy
    Dotaz na adminy: planuje se pridani nove publikace od SNJF "Správný kluk Jestřáb a Svorní gambusíni"? Je tam cela puvodni verze komiksu Svorni gambusini. Dekuji
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.3. 07:53Sběratelský klub
    MaF: vidis a ja si rikal, ze mi i tady nekdo neco podsunul, a tos byl ty! Tak to diky dvakrat, ja vedel, ze nejen Aargh, ale i nekde jinde jsem o tom cetl a ono mi to pak uzravalo v hlave. Jsem rad, ze nejsem jedinej, koho to oslovilo.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš12.3. 12:20Sběratelský klub
    A ještě něco od slovenských bratří: https://monokel.ooo/produkt/lasica-a-satinsky-v-komikse-radostna-sprava-den-radosti/
    V loňském Aarghu byla ochutnávka a dozrálo to ve mě se o to víc zajímat a musím říct, že to je krásná sonda do minulých dob, ale ze slovenského pohledu. Fakt pěkné a zajímavé.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš12.3. 10:45Sběratelský klub
    Pro zajemce o slovensky komiks: https://www.startlab.sk/projekty/3736-nukleus-konecne-normalny-komiks/
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.3. 17:51Pindárna
    Ja do Albatrosu psal, ale je to uz tri tydny a nic. Takze bych rad neco aktualizoval, ale neni co. Zajimal jsem se o hodne veci, tak snad neco reknou.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.3. 14:46Art
    Jj, uz se taky tesim, listky mame az na 13, tak jsem rad, ze se mam nac tesit. Vypada to vazne paradne!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.3. 17:10Filmový a hudební klub
    Ja to nejak neprozivam, ty kung fu filmy, bud me to chytne nebo ne, ale co proste miluju je Bruce Lee a stve me, ze jsem prosvihl tu bluray edici vsech jeho filmu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.3. 13:39Pindárna
    Gwb: dekuji Ti.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.3. 12:55Pindárna
    Damacon: znovu. Co mas za problem? O co ti jde? Co si se mnou potrebujes vyridit?
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.3. 12:41Pindárna
    Damacon: co mas se mnou problem? Co jsem ti tak spatneho udelal, ze me tu musis napadat, inzultovat a vylozene me vyzyvat k nejake konfrontaci? Vazne nechapu, oc ti jde. To mas takovou potrebu to tady ventilovat? Co presne potrebujes? To vazne potrebujes prokazat neco o me? Tak si posluz. Uzij si to. Doufam, ze ti to v zivote pomuze a ze budes mit klidne spani.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.3. 12:29Pindárna
    Gwb: zadam te o smazani gifu, prijde mi to ubohe a tobe by se to take nelibilo, kdyby to nekdo tobe udelal. Nemyslim si, ze bychom si cokoliv udelali. Povazoval jsem te za slusneho cloveka. Mozna se nazorove leckdy lisime, ale ja te povazuji za chytreho a secteleho cloveka.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.3. 12:29Pindárna
    Damacon: evidentne chces konfrontaci, ac tvrdis, ze ne a ze jsi tu novy. Ty jsi sem prisel urazet! Jsem moc rad, ze o me vis vsechno podle jednoho videa. Tobe asi staci, abys odsoudil cloveka, ktery nechtel nic jineho nez si splnit sen. Odesel jsem z osobnich duvodu a nemam potrebu verejne ventilovat proc. Kdybys byl slusny clovek, slusne se zeptas, urcite by te na me kdokoliv odkazal a mohli bychom se o tom normalne pobavit, popr. bys napsal Filipovi. Je hezke, ze si tu neco laborujes a vymyslis pro rozdmychani diskuse, jakej jsem "debil", uzij si to. Mrzi me jedna vec, ze jsi do toho zatahl Filipa svymi teoriemi o nemoznosti pochopit, ze holt je nekdo vazne chytrej a ma nacteno. Filip je jeden z nejslusnejsich lidi, co znam, a pro me je to clovek tech nejryzejsich a nejuslechtilejsich vlastnosti, ktery jedna nezistne. Pro me byla a je cest s nim pracovat. Jestli si chces se mnou vyridit sve ucty, podle tech komentaru je to evidentni, ze ze sebe neco potrebujes dostat ven, najdes me na Heroldovych sadech v Praze 10, a muzeme si povykladat. Ne, huby nerozbijim. Povazuji se za slusneho cloveka a kdo me zna, vi, kdo me nezna, nemel by soudit, nebo aspon dat cloveku sanci nez rovnou odsoudit. Valon to de facto dobre shrnul. Par lidi vi, oc slo, par lidi si to mysli a par lidi proste chce bit psa onou holi. Znovu, uzijte si to. Jestli to z vas udela lepsi lidi, tak aspon neco z toho vseho vzeslo. Dal uz se k tomu verejne vyjadrovat nehodlam, nemam tu potrebu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.2. 20:06* Připomínky a návrhy
    Blackjag: ja uz to nemam, dal jsem to na prodej.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.2. 18:36* Připomínky a návrhy
    Toe: necham to blackjagovi. Navic jsem to zariz a budu se venovat edicim od Fantagraphics.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.2. 17:04* Připomínky a návrhy
    Baatcha: to jo, ja uz to nakonec zarizl a dalsi brat nebudu. Spis se zamerim na verze od Fantagraphics. Jako, Mickey Mouse v cizinecky legii, to proste chces!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.2. 16:43* Připomínky a návrhy
    Jen takovy dotaz, nezapomnelo se nahodou na Kacera donalda 1/2024? Uz je to nejaky tyden, co to vyslo a zde porad ticho po pesine.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.2. 17:43Filmový a hudební klub
    To ja s gustem konecne pujdu na Marketu Lazarovou do Ponrepa. Dunu 2 dame taky, must see a must have.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.2. 14:40Filmový a hudební klub
    Gmork: oni tam vylozene dali zapomenute veci, ktere nejsou ani tak moc v povedomi beznych lidi, ale tenkrat se povedly. Rbitov je moc znamej na tuhle sbirku, stejne jako Demoni. In search serie ukazuje spis vyvoj a predely. Proto jsem zvedavej na Alien Expanded dokument. Jak to bude dlouhy treba, a hlavne co poskladaji z ani ne 10 filmu. No, uvidime.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.2. 13:22Filmový a hudební klub
    Deefha: tak si nech poradit i timto dokumentem The 50 Best Horror Movies You've Never Seen: https://m.imdb.com/title/tt1671746/
    Basket Case tam zminuji take a celkove tam ukazuji dost nevsedni a zapomunte horory. Vrele doporucuju. Jeste stoji za zminku studio CreatorVC Studios, ktera dela dokumenty o scifi filmech, hororech a ted budou vydavat o Vetrelci. Mam predplaceno!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.2. 12:48Pindárna
    Pro zajemce o druhovalecne vyrovnani a odsuny nemcu, podporte ceske vydani autobiografie Helmuta Kopetzkeho: https://pointa.cz/project/397a16c3-6c03-11ee-9fd4-0242ac140008
    Je to z oblasti sumperska a vypravi i o svem zivote pred a po odsunu, o praci pro rozhlas, ZDF a dalsi. Sam jsem nadseny, ze kniha, snad, vyjde.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.2. 15:05Pindárna
    Ja to taky neznm nejak do hloubky, sam jsem kdysi dabno jednu knihu bouchnul na aukro aniz bych tenkrat znal dusledky sveho jednani, ale napravuju to. Na YT je ke shlednuti biograficky snimek Krvavy roman, 1993, od Brabce.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.2. 13:40Pindárna
    Tak Paseka potesila, Krvavy roman od Vachala musim mit!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.2. 15:02* Připomínky a návrhy
    Poprosím o změnu počtu stran ze 422 na 392 u publikace "Příběhy československého komiksu I.: Od pana Ťopáska po Supermana"
    a ze 422 na 424 u publikace "Příběhy československého komiksu II.: Od Rychlých šípů po Jamese Bonda"

    Díky!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš12.2. 12:58Sběratelský klub
    Diky! Jiz podporeno.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš10.2. 09:02Filmový a hudební klub
    Gmork: ty horory mam taky rad, jen se uz na ne nedokazu opakovane divat. Jsem to zkousel a proste ne. Takze si ty klasiky necham v blahe pameti. Nove horory jsou des, to mas recht. Takovy vystrel z posledni doby Insidious 1+2, Lights Out, Scream 5, The Meg, dal asi nevim. Meg 2 byla ale kravovina. S bluray a dvd tovmam asi jako s cd, spis selektuju a sem tam neco prihodim, klidne i ze zahranicni distribuce. U cs filmu je to kolikrat nezbytne, Second Run, Criterion, Eureka, Bildstorung a Finders keepers u soundtracku hovori za vse. I ta Klapka pres slovensky filmovy ustav obcas vyda ne o zajimaveho. Ale je to bida.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš9.2. 22:50Pindárna
    Peterxperer: Cena, kvalita, dostupnost. Hlavni take je delka serie a jeji "zaruka", ze se vyda komplet. U Evropy jsem obzvlast opatrny a radeji sahnu po polske verzi, protoze ne vse je v aj a taky se dost cenzuruje a zmensuje. Americke a britske komiksy maji obecne dost reprintu a tudiz je cena i vyrazne nizsi, nebo stejna, ale s vetsim obsahem. O ruznych edicich netreba mluvit. Mam treba pred strazce v aj jen proto, ze to mam v omnibusu. Watchmeny mam s puvodnim zrestaurovanym koloringem ve slipcasu. Je to o preferencich a co znas a jak se vyznas.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš9.2. 16:08Filmový a hudební klub
    Gmork: ja mam zalusk jeste na ceskoslovenske klasiky, ale stve me, ze tam nejsou bonusy.... Na druhou stranu, kdyz uz tam jsou, tak bluray verze ma bonusy tematicke, dvd vylozene k filmu, takze mam takhle Ikarii xb-1 dvakrat, jen abych si poslechl pavla taussiga. Nicmene ne vsechny bonusy jsou spatne, spis prevazuji mi prislo. Nemohu zase dopustit na Klimesovy uzasne komentare. Uvidim, co bude. Zalusk nam i na dalsi filmy nez Musketyri a cs filmy. Jinak toho Hitchcocka tam prubezne "dodavaji". Psycho a Ptaci uz tam jsou cele dele, ale nedavno tam dali I Confess, Vertigo a jeste art4film - noir vydavatel filmu - vydal Rebeccu. Hitchcock 2012 se da taky sehnat. Orson Welles zatim Touch of Evil a Citizen Kane. Art4film jinak doporucuju. Jsou drazsi, ale delaji to dobre a poctive. Jsou to ryze ceska vydani, ale s pridanou hodnotou. Ace in the Hole s K. Douglasem je paradni. No Way Out s Poitierem je luxusni. Noir obecne moc nemusim, ale obcas se mi neco trefi do vkusu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 17:40Sběratelský klub
    Jo
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 17:06Sběratelský klub
    O deset korun pro nepredplatitele.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 16:30Sběratelský klub
    Už je venku Kačer Donald 1/2024. Trochu nám podražili.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 16:29Filmový a hudební klub
    obojí
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 16:14Filmový a hudební klub
    To jsem po letech dal, i s těmi novými a k tomu navrch Gremlins a to už fakt ne. Stačilo jednou v pubertě. Critters dvojka ještě dobrý, ale jinak už fakt ne :)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 15:56Filmový a hudební klub
    Gmork: ja videl jednicku v kine v originale a odchazel jsem se stejnymi pocity, ze to musim mit doma. Lec dvojku se mi nepodarilo videt v kine. Ja si zase takhle zase kompletuju klasiky typu Welles Hitchcock atp. Ted vysel Nepravy muz za 2 kilca.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.2. 15:09Filmový a hudební klub
    Jj, na filmgame uz po tom pokukuju, doufam, ze tam budou nejake bonusy.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš7.2. 16:10Slevy, výprodeje, bazary
    Jj, taky si toho všímám, že to má povědomě známý rukopis už několik let. Každopádně můj Frazetta je na cestě, ale dostanu ho až v květnu k narozkám. Už aby vydali ty Disneyovky po roce 1968. Si říkám, čím zase překvapí a co vytasí. Nemusím ty jejich obr-marvel komiksy, ale asi potřebujou stabilní příjem od hardfans, aby si mohli vydat fajnšmekrovinky. Wilhelm Busch, Doré, Grandville, Cruikshanks, nebo původní verneovkáři by si něco zasloužili.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 1683 (cca 672016 Kč)
Mám: 219 (cca 112833 Kč)
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 79
Mám: 115
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0